Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DanielLong #7 üzenetére
Az a része necces sajnos. De egy extra utángyártott beálldozható hátlappal megoldható de függ az nvme helyétől is.
-
válasz
MasterDeeJay #6 üzenetére
Ja! Igazad van! Akkor mondjuk táppal és házzal ez már 30-40 ezerből talán meg is van. Láttam olyat, aki kivágta a noti hátlapját, hogy kivezesse a kábelt...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
DanielLong #4 üzenetére
Nem kell hozzá semmilyen vezérlő, nvme az sima 4x pcie sávot ad. Csak egy rakás drót az egész. Van itthon valahol olyanom ami közvetlen slotos alaplapra való, ilyen csak feketébe:
Valami bányász cucchoz volt. Nyilván nem ez kell notihoz de látszik hogy csak drót az egész.[ Szerkesztve ]
-
válasz
DanielLong #4 üzenetére
Ja, a határ persze a csillagos ég, ezt nem vitatom.
-
Azért ezek a procik már nagyon nem a gyenge kategória. Anno egy 5600X mellé is simán be lehetett tenni egy RTX3080-at, főleg QHD felbontásra. Most egy 8845HS vagy Core Ultra 7 ahhoz képest bőven erősebb. Szerintem Aliról is bármilyen dokkolót veszel táppal és házzal együtt, az bőven a több tízezres kategória lesz. Igazából jobban jársz, ha rögtön inkább 300k HUF körül veszel laptopot.
#2 MasterDeeJay
Amit írsz, az egy közismert és jó megoldás ugyanerre a témára, PCIe 4.0 is hibátlanul megy és ráadásul nem limitálja az USB4/TB4 a sávszélt, így 64Gbps érhető el velük. Mondjuk ugyanúgy kell hozzá a legújabb ASMedia vezérlő, tehát nem olcsó, meg ugye a laptopot minimum szét kell szedni, ami a hordozhatóságnak gátat szab. Nálam utóbbi miatt nem érdekesek ezek a megoldások, viszont notebook gyártóként látnék fantáziát egy ilyen dedikált csatlakozó kivezetésének. (Asus és pár egyéb márka csinált vagy csinál ilyet, de csak a nagyon drága saját EGPU házukkal működik) Most reménykedem, hogy talán az XMG felkapja a témát, mert a múltkor közzé tettek egy kérdőívet róla. -
Köszi a tesztet, érzdekes lett!
Régebben gondolkodtam én is eGPU-n, de mindig az jött ki, hogy lesz teljesítmény veszteség, és minél erősebb egy VGA, annál nagyobb arányban. Asztali géphez értelmét nem látom, legfeljebb notebook esetében, de mivel ott meg limitál a CPU, ezért belépő kártyákon kívül mást nem érdemes beleerőltetni (RTX 3050, 4060, stb.).
Szvsz 100-150k HUF között már HA-n találok olyan notit, amin van TB3 csatlakozó, TB3 dock-ot meg viszonylag könnyű fellelni ugyanott, vagy Aliról, stb.
Na, ez a PnP szint az, amit érdemes időben és pénzben ráfordítani, egyébként szerintem nagyon nem éri meg az egész felhajtás. -
Régebbi notinál én is gondolkoztam rajta. De nem a horror árú külső tokokkal hanem barkácsolva egyedit.
Azaz az nvme csatin keresztül ki lehet vezetni pcie-t 4x-et párezer forintból. [link]
Bár ez csak gondolom 3.0-val menne. Tápnak meg igazából mindegy.
USB esélyes hogy csak probléma forrás lenne konvertáláskor.[ Szerkesztve ]
-
NvidiaRTX
őstag
Végre egy ilyen teszt, köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Eredetileg azt a címet adtam volna a cikknek, hogy "Miért nem lesz EGPU-m 2025-ben sem?", de közben rájöttem,...
- Bontatlan, iPhone 16 Pro Max 256gb, natúr titán, 3 év garanciával, eladó!
- Nintendo Switch CFW okos! 32+64GB Dual Boot OFW+CFW Tinfoil Hekate + hordozó tok + üvegfólia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával