Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dot
őstag
Helló
Létezik, hogy nincs win 8.1 x64-re, amd 4300/4500 series videokártyához működő ccc?
probáltam 13.1-el: itt nem nyílik meg a ccc(kompatibilitást átállítottam win8-ra így se)
13.4 beta: települ, de hibával: "Illesztőprogram telepítés: a megadott illesztőprogram-csomag nem illeszkedő eszközökhöz települt"
13.9 nem települ.Illetve drivert se nagyon telepítenek, mivel az illesztőprogramnál microsoft által aláírt van.(ez nem nagyon érdekel, ez csak megjegyzés)
+ Szerintem picit szánalmas, hogy nem lehet megállapítani milyen videokártya van a gépbe! Magára a kártyára ez van írva: GV-R455D3-512I tehát elvileg HD 4550. De az aida64 HD 4350-et ír. Gpu-z 4300/4500 szériát ír...
Hál isten ez csak munkahelyi gép. Otthonra soha nem vennék amd-t, emiatt.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Steelmanus #24097 üzenetére
Ja vágom csak amikor én megírtam a hsz-t akkor még nem volt kint az övé. A lényeg h a probléma megoldva.
-
válasz
Melorin #24094 üzenetére
Érdekes. De amúgy érződik is hogy lassú a kártya. Mert szerintem simán lehet, hogy az új beta miatt valamit rosszul olvasnak ki a sofware-ek.
Azt nagyon leehetne érezni ha tényleg pcie 1.1 1-ben menne a kártya. Szerintem tedd fel az előző beta-t, de előtte törölj minden amd drivert.
-
szumo
senior tag
Belefutottam tegnap este egy érdekes problémába. Van két monitorom Samsung 2243NW és egy S22B300.
Megdöglött a jó öreg tv-m, és milyen meglepő vettem egy Samsung EU32F5300AW -t.
Gondoltam, hogy van rajta egy rakat HDMI csatlakozó, meg az MSI 7870 OC -n is van még a a használt DVI és HDMI mellett 2db mini displayport. Ezért vettem egy HDMI kábelt, és egy minidisplayport (mDP) to HDMI átalakítót.
Összedugtam a rendszert, erre a HDMI portba dugott monitort lekapcsolta. ha átdugtam a mDP ba a monitort és a HDMI be a TV-t, és aktiváltam a TV-t, akkor is ugyanazt a monitort kapcsolta le. Végül sikerült elérnem, hogy a másik monitort kapcsolja le, amíg a TV-re kiadja a jelet, de én azt szeretném, hogy mind a három eszköz működjön egyszerre. Valakinek tapasztalat ezen a területen, hogy hogy kell a catalystot beállítani? -
válasz
Blackhammer #24087 üzenetére
Ne a letöltő progit szedd le hanem a kívánt drivert...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Blackhammer #24085 üzenetére
Le tudod tölteni az AMD oldaláról.
Melorin: Előtte leszedted a régit, vagy rátelepítettél?
troll81: Mehet azt használom GCN-en és jól megy.
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Üdv!
Most tettem fel a legújabb beta drivert, és amióta felment, 3 ismeretlen eszközöm van az eszközkezelőben.
Ilyenkor mi a teendő? -
Honzi
senior tag
válasz
Steelmanus #24075 üzenetére
Sejtettem hogy arra válaszolsz.
Film indításánál volt 5 napja az első aztán pedig most az a baj ezzel a codal hogy nem mérvadó egyrészt szerintem pc-re ez egy borzalom másrészt pedig csak kölcsön kértem havertol de kék halálból vissza térve le is töröltem.
Az első alkalommal úgy voltam vele hogy random megesett nem probléma de most megint ez viszont irritáló.
Közben mint írtam pár óra bf4 és semmi probléma LoL szintén hibátlan. -
troll81
addikt
sziasztok 7970 hez beta driver a 13 11 2 mehet fel? erröl érdeklödnék?
-
Repsol600
addikt
Akkor valószínűleg nem az AMD driver a gond...
Vagy valami más zavar be vagy a kártyával van valami...
Legjobb lenne újrarakni a Wint ha akkor is ilyen akkor kártya lesz a hibás. Vagy ha van egy haverod a közelben aki megengedi hogy kipróbáld nála a kártyát az is egy megoldás. Más ötletem nincs. -
törölt tag
én amd_cleanup_util_1.2.1.0-val takarítottam win7nél, és 13.1-et tettem vissza
programok és szolgáltatások-ban szedtem le a saját expressz eltávolítójával
kékhalálom utoljára a 13.1-es ahci vezérlő miatt volt, abból most a 13.9-es van fent
nálam az ahci vagy a raid driver miatt volt régebben kékhalál, a frissítettem biost és azóta nincs ilyen gondom
lehet hogy biost kellene frissítened, vagy cmos clear és újraállítani, a lapod könyvében megtalálod az instrukciókat hozzáui.: a directx-et én is mindig ráfrissítem mindig driver csere után
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
Egyébként mi köze a flashnek ehhez a játék közbeni hibához
Visszakovettem a hsz.-ban levo linket es abban meg az allt hogy a filmnezeskozben is jott egy hiba, eloszor erre gondolva reagaltam, am most latom hogy a a Cod jateknal is hiba lett. A jatekkal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni mert nincs meg nekem, de pl. nalam az FF 25.0.1 okozott "illesztoprogram leallt stb" uzenetet 13.10b - 13.11b driver alatt, igy megelozendo javasoltam a flash hw.gyorsitas kikapcsolasat a stabil verzio megjeleneseig. Jelenleg feltelepitettem a 13.9-es drivert, mert egy kockasodasra lennek kivancsi.
Nekem csak a CoD2 van meg egy kulon particion, de az DX9-es ugyhogy az nem mervado.
Viszont tobbszor frissitem drivercsere utan DirectX-9.0c-2010.06 teljes verziot, mert azt ia ajanlottak mint egy esetleges hibaforrasat, mivel eleve feltelepitem mar akkor amikor pl ujratelepitem a W7-et de kell a W8-ra is, igy csupan frissiti az amugy is feltelepiett legutolso DX9-et. -
konci79
őstag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne hogy megjelent 2 új driver,most melyiket érdemes nekem feltenni??Ha érdemes...
[link] -
Honzi
senior tag
válasz
Steelmanus #24066 üzenetére
Megtörtént flash,chrome VLC-ben alapértelmezetten ki van kapcsolva meda playerben pedig nem találom tippere itt van.
Egyébként mi köze a flashnek ehhez a játék közbeni hibához?
A tegnapi halál az új cod első indítása közben történt de pl egy bf4 tökéletesen működik órákon keresztül pedig az felzabálja a gépem ezért nem értem. -
ObiGabi
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Eljött az ideje a Windows újra telepítésének. Ezzel nem is volt gond, kb. 20 perc alatt fent volt (az más kérdés, hogy a frissítések még másfél órába kerültek), alaplap driverei, majd jöhetett a VGA. Örültem, hogy ismét van egy gyors rendszerem, de az örömöm hamar elszállt, mikor egy game elindítása után az árnyékok téglalap formát öltöttek. Vezérlő letöröl, gép újra indít, vezérlő újra telepít, eredmény dettó...
Eszembe jutott, hogy létezik egy SlimDriver nevezetű ingyenes alkalmazás, ami végignézi a gépet (alaplap, VGA) és összegyűjti a gépen lévőnél frissebb szoftvereket. A telepítésben is segít, egyszerűen csak rá kell kattintani a kapott felsorolásban szereplő hivatkozásokra és szépen letölti és telepíti a drivereket. Sajnos az árnyékok problémája továbbra is fenn állt.
Eddig vagy a legfrissebb Catalys-tet töltöttem le, vagy a legördülő menükben kiválasztottam a rendszert, kártyát, stb. Mivel az eredmény nem volt túl pozitív, gondoltam kipróbálom az "Automatically Detect and Install" lehetőség. Úgy tűnik ez jó választás volt.
Itt érhető el: autodetect
A SlimDriver, a SlimWare Utilities honlapjáról tölthető le, a Download menüpontban.
További szép napot!
-
válasz
kristofsz #24063 üzenetére
Szia!
A dell oldaláról szedd le először az intel driver-t. 2 van fenn, hogy őszinte legyek fingom nincs mi a különbség. Az egyik valami update package, a másik meg csak szimplán a drivernek tűnik. Ha nem vagy benne biztos, hogy milyen sorrendben vagy melyiket kéne telepíteni kérdezd meg a dell fórumán, vagy esetleg itt a dell topikban. Elég jól pörög és tuti, hogy segítenek pár órán belül.
Ha ezzel megvagy akkor jöhet az AMD driver, az is a dell honlapjáról. Ha felment, és minden ok, akkor frissítheted 13.9-re az AMD oldaláról.
-
Honzi
senior tag
Na megint egy kék halál most játék közben.
atikmdag.sys atikmdag.sys+25fbe fffff880`0f04f000 fffff880`0fcb7000 0x00c68000 0x523d5ba0 2013.09.21. 9:41:04 ATI Radeon Family ATI Radeon Kernel Mode Driver 8.01.01.1345 Advanced Micro Devices, Inc. C:\Windows\system32\drivers\atikmdag.sys
0xa0000001 a kód a gugli driver problémákat dobál de 10.03 kor telepítettem drivert utoljára azóta meg semmi hiba nem is értem.
Megegyezik a legutóbbi hozászolásomban levővel de most csak ez az egy file a hiba oka.
[ Szerkesztve ]
-
kristofsz
újonc
Hi
Nem rég egy hete szereztem be életem első laptopját egy Dell inspiron 3537-et Radeon Hd 8850M videkártya van benne és egy negyedik generációs Intel i7 4500U proceszor amibe egy 4400HD integrált vga van.
Mivel csak windows 8at tudok rátenni így a legújabb 8.1-et használom minden egyes induláskor pár perc elteltével egy ilyen hiba üzenetet kapok hogy a Catalyst Control Center: Host application műkődése leállt.
Drivereket úgy telepítettem fel hogy a dell olldalálról ezzel a servise taggal letöltöttem hozzá a megfelelő drivereket, feltelepítettem a windows-t utána a drivereket de nem engedtem rá a netre hogy felmenjen de így se működik rendesen a Radeon, próbáltam már úgy is ha az amd oldaláról a legfrissebb drivert töltöttem ami béta volt de így se ment :S
Nincs ötletem hogyan lehetne megcsinálni ez ügyben szeretném a segítségetek kérni. -
R3nts
senior tag
Sziasztok !Előre is elnézést az amatőr kérdésért,most először dohog ATI VGA a PC-mben....Ha egy HDMI-vel (, és egy DVI -vel összekötött képmegjelenítő(i)m van(nak) ,akkor még nem tudom használni az Eyefinity-t??Mindenképp kelleni fog egy "aktív" display port,amit a VGA megfelelő kimenetére kell dugni...?És pl. abba a HDMI-t...?
[ Szerkesztve ]
-
cajn
tag
Hy!
Egy olyan gondom van hogy felraktam a 13.9-es ccc-t...
Mivel nem voltam megelégedve vele... ezért vissza akartam rakni a 13.4-est
Install után miután tölt be a windows és (gondolom) indítaná el a ccc-t kék képernyőt dob.
Valakinek ötlet? -
Steelmanus
addikt
-
bozont
veterán
válasz
adamssss #24049 üzenetére
"Since we do not allow downloads through sites outside of AMD.com, please download your file directly from our site. We want to make sure you have the right driver for your device and operating system."
Hát ez mégsem jött össze.
Legalább valami archive letöltési lehetőséget összedobtak volna akkor. -
Bali27
addikt
-
bozont
veterán
Több drivert is kipróbáltam, azok mind azt írják, hogy a legfrissebb van fent, de persze ez nem igaz. Egyedül a legfrissebb beta települt fel, de az meg nem működik.
Két ilyen autodetect program is van fent az AMD oldalán, de azok se érnek semmit. -
-
bozont
veterán
-
válasz
perfegor17 #24036 üzenetére
Nem hinném. A gpu-z nekem van, hogy be sem tölt, vagy ha betölt akkor is kifagy. A mobil vga-kat nem kezeli valami jól.
(persze megeshet, hogy valami gitt van a kártya bios-ban, de azt gőzöm sincs, hogy honnan lehetne szerezni, de ha lenne akkor meg flash-elni kéne ami meg egy laptop-nál nem egyszerű. BTW az alaplapi bios-ból a legfrissebb van fenn? Az baromi sokat tud segíteni az Enuro-n, mert sokszor mikrokódokat tartalmaz az átkapcsolásra. -
drdr
senior tag
Kiveszed, kölcsönkérsz valakitől és azzal kipróbálod...
Viszont más:
én szívtam inteles alaplappal, ami egy kicsit régebbi volt. Gyakori újraindulások voltak. A windows rendszer naplóban időnként megjelent valami hiba.. Ezt neked is érdemes lenne megnézni és utánajárni.
Nekem végül az intel oldaláról letöltött driver csomag (Intel matrix v. rapid storage vagy vmi ilyesmi) oldotta meg. A windows-os alap driverekkel fagyott/újraindult a gép...[ Szerkesztve ]
-
Menj át a tápos topikba, én nem értek hozzájuk annyira. Ott biztos tudnak majd valami okosat mondani, akár a cserével, akár a tesztel kapcsolatban
Szerk: nincs mit
perfegor17: Először az intel-t kapta meg aztán az AMD-t? Próbáld meg egy frissebb AMD driverrel is. Esetleg ctrl+p?
[ Szerkesztve ]
-
drdr
senior tag
Nekem van egy APU-val szerelt és egy másik, intel proci + HD7790. Amíg nem a AMD vga volt a gépben évente egyszer vagy egyszer sem fagyott, mióta AMD van benne elég gyakori. Ugyanez a helyzet az APU-val szerelt géppel is. Véleményem szerint nem áll a helyzet magaslatán a driverekkel az AMD.
-
válasz
Blackhammer #24026 üzenetére
Ezt olvasd, el ha nem megy akkor segítek.
bozont Ez neked is jól fog jönni.
perfegor17: gyári drivert raktad fel? (mmint a samuét)
[ Szerkesztve ]
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok van egy samsung laptop-om amiben egy hd6750m videokártya van egy intel hd3000 társaságában.
Felraktam az intel drivert beállítottam eddig oké volt minden.Mikor felraktam az ati drivert utána újraindítottam a gépet.Bekapcsolásnál egy fekete kép fogadott aminek a bal felső sarkában villog egy fehér kocka.De a gép bekapcsolt mert a win7 bejelentkező hangja meg volt.
Csökkentett módban letiltottam a kártyát és most van megint kép.A gpu-z nem tudja olvasni a kártya bios-át annyit ír rá ki hogy unknow. -
bozont
veterán
válasz
adamssss #24025 üzenetére
Csináltam restorepoint-ot, szóval nem lesz probléma.
Amúgy hogy érdemes telepíteni? Letörlöm a jelenlegit és úgy fel az újabbat, vagy telepítsem rá? Még nem nagyon volt dolgom ilyen enduro-s rendszerrel (egy i3+HD4000 van a dvga mellett).
Csak mert amíg nem volt telepítve a HP saját drivere egyik verzió sem látta telepítéskor a vga-t, pedig az eszközkezelőben ott volt. Mondjuk csak két bétát próbáltam, meg azt aprogit ami automatikusan megkeresi és letölti a megfelelő drivert.(#24026) Blackhammer
Pont most ajánlották egy-két hsz-szel ezelőtt a 13.4 vagy 13.9 drivereket. Nézegettem a külföldi fórumokat is, a 13.4-gyel kevesebb gond van.
[ Szerkesztve ]
-
Blackhammer
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo Ideapad G505s laptop, benne AMD radeon HD 7640G +Radeon HD 8570Mes videó kártya. Kezdetben 12.1es driver volt rajta.
Szeretném megkérdezni tőletek, hogy melyik Driver lenne a legalkalmasabb rá, mert már mindent kipróbáltam, de nem nő a játékok alatti teljesítménye. Mintha csak az integrált menne. Oprendszer win7 64bit
Elvileg a laposra win 8at ajánlottak, de az nem volt épp kéznél....lehet, hogy ez a gond? -
-
Szerintem 100, hogy a táp lesz az. Az Imperium-ot a lehető legmesszebb kell kerülni!
Egy szaki írta: Az iArena GPA-xxx szériára meg: zörög a ventije, hajszálvékony kábelek, magas zaj a kimeneteken, nagyon a határra méretezett bél, elszórva akad példány, ami a gyártási szórás miatt a ráírtakat már nem tudja, lekapcsol.
Szerintem menj át a táp topikba és rakd fel ugyanazt a kérdést/hsz-t amit ide is írtál. Ott majd megmondják ha az a baj.
Amúgy más driver-el is ez a gond?
bozont: Mi nem megy az enduro vagy csak hibázik? Szerintem a 13.4 nagyon jó kis driver arra a genre, de a 13.9 is ok. Én a 13.4-et próbálnám először.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Egy 8670M vga-hoz melyik most a legjobb driver? Az AMD a legfrissebb bétát dobja ki hozzá, de azzal nem megy. A HP drivere meg már elég régi, még év eleji.
-
Švejk
őstag
válasz
adamssss #24015 üzenetére
Köszi a választ!
Normál a hőmérséklet, ha odatartom a kezem, érezni se lehet. Az Asus UEFI BIOS-ban sem jelzi hogy baj lenne. A tápot nem tudom milyen, mivel nem mi dobtuk össze a konfigot, hanem az Imperium Computer, gondolom nagyon rossz nem lehet.
A 4.5 fent van rajta, ahogy a DirectX verzió is stimmel. -
törölt tag
ha érdekel valakit
4830-nál a 13.1 csomaggal megy csak a gyári overdrive, és hozzá lehet hajítani a 13.9-ból kiszedett ahci drivert, így remekül szuperál -
-
FireGL
aktív tag
-
R3nts
senior tag
Sziasztok!Sokéves NVIDIA kapcsolat után,most van először egy Asus HD7770 DirectCU-s GDDR5-ös 1GB karim a gépben....a Catalyst fenn....valaki elmondaná nekem,mi ez az Eyefinity-cucc pontosan...?Mire tudom használni?Kiterjesztett asztalom van....egy IPS LED moniotor DVI-vel,és egy FullHD3D TV highspeed HDMI-vel van a "karira",vagyis a PC-re kötve...mit tudok én bűvölni ezzel az Eyefinity-vel...?
-
Elrood
őstag
AMD mostanában hova rejti a SATA drivert? Sehol se találom a support.amd.com-on.
-
Švejk
őstag
Sziasztok,
Már hónapok óta küszködik a gépem, túl sok oka nincs rá, hiszen egy teljesen csúcs konfiguráció. Radeon HD7700, Intel i5 3450 proci, 8 giga RAM, tehát mindenből elég jó. Ennek ellenére gyakran produkál hibákat, a leggyakoribb hogy játékok közben teljesen random leáll, újraindul, vagy kékhalál lép fel. World of Tanks, Race 07, abszolút olyan játékok aminél nem szabadna megizzadnia egy ilyen konfignak. 3D Markkal is teszteltem, az első 2 másodpercben megáll a kép, hang, s lefagy a gép.
Én a videokártyára gyanakszom, szerintem ő a ludas, és gyanítom szoftveres a hiba, bár már semmin nem lepődök meg...ide fordultam, mert lehet hogy a Catalyst-al van valami baj, már többször is megpróbáltam újratelepíteni, de nem segített. Milyen hibára gyanakszotok, és szerintetek hogy lehetne orvosolni?
Előre is köszönöm a választ -
R3nts
senior tag
Sziasztok!Most váltottam először egyATI VGA-ra a PC-mben...szeretném megkérdezni, az utolsó végleges (13.9 ?) Catalyst-ban hol/hogyan kell beállitani, hogy az arra alkalmas hardverekkel, és BD lejátszó programmal a PC-re kötött aktív 3D TV-n "rendesen" 1920X1080 24p(!!)-ben induljon egy BD ISO...? A Windowsban kiterjesztett módban van a két megjelenítőm (23" IPS LED monitorDVI-vel kötve a PC-re : 1 megjelenítő) , és 40" aktív 3D FULL HD LED TV (2. megjelenítő) Játszani a PC-n a monitoron szeretnék, BD ISO-kat nézni, pedig a TV-n...
-
Dízeles
aktív tag
Üdv totyik lakók.
A rendszer felállása után ezt jelenik meg. "Load MMdriver application működése leállt" Azt szeretném megtudni ,hogy ez mi? Motyó: Phenom9600,4 GB,Win 7 64 bit , Ati 5700, -
Jakuu
őstag
válasz
miresz #23998 üzenetére
En hiszek neked.
PPP
Mar csak azert is, mert nemolyan regen en is belefutottam valami hasonlo problemaba.
Nalam az Age of Wulin nem akart elindulni es egy het volt mire rajottem, hogy a D3DOverrider okozza a hibat, pedig arra nekem sajnos szuksegem van a Force tripla buffering es Force csynchez, mert legtobb jatekban nelkule jelen van a microstuttering es minden megfeleloen mukodott vele addig. -
-
miresz
veterán
Megvolt! Köszi a tippet!
Amúgy valami nagyon nem kerek,a legutolsó WHQL driverrel sem,mert feltettem a 13-9_win7_win8_64_dd_ccc_whql-t és azzal meg játékok alatt,csak akkor emelte meg a GPU órajelét alapról,ha ment alatta egy flash-es Youtube videó.
Most ezt m fel,ez igaz régebbi,de ezt adta ki egyszer az AMD a 7790-es kártyákhoz. AMD Radeon™ HD7790 Catalyst™ Performance Driver Ezzel eddig frankó minden.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest