Hirdetés
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
zannor
tag
Üdv!
Adott egy Asus 7790 DC2OC videókártya egy 5800K társaágában (Dual Graphics le van tiltva) Catalyst 13.9-el karöltve. A problémám az, hogy 3D terhelés alatt (pl.: 3D Mark 11) a magórajel nem hajlandó a 2D-s 300 Mhz-ről felugrani a gyári 1075 Mhz-re.
Mitől van ez? Találkozott már valaki a problémával? Miként lehet megoldani?
-
Gery0505
aktív tag
válasz
InfiniteReality #24394 üzenetére
Rendben köszi szépen a segítséget, megpróbálom így ahogy leírtad. Még a telepítés előtt szeretnék csinálni az alaplapon egy BIOS frissítést, mert mióta megvettem nem frissítettem. Aztán még olvasgatok egy kicsit az SSD-k lelki világáról, és aztán nekiugrok. Drukkolj, hogy sikerüljön.
-
Pokesz007
senior tag
Látom,hogy megy a driver keresés rendesen.
Ati Mobility 5650 vs 4200 frissebb drivert tud valaki? Egyenlőre 12.4-es tudok csak használni,mert újabbnál fekete halált kapok. -
wader99
újonc
sziasztok!
nekem olyan problémám van hogy nem indul el a CCC.Volt újra telepítve is és még így se.Egy esetben tudom csak beindítani hogyha minden egyes beindításnál feltelepítem.A legújabb driver van fennt.Mi lehet a probléma?Esetleg valaki járt már így? -
InfiniteReality
őstag
válasz
Gery0505 #24383 üzenetére
Miután tisztán (!) tehát a particionálatlan SSD-re (majd a telepítő létrehozza) feltetted a Windowst, elsőként az alaplap chipkészletének driverét tedd fel, utána az AHCI drivert. Ha ezek megvannak, szerintem tedd fel az ÖSSZES Windows update-et (az opcionálisakat is, onnan én a nyelvi packokat meg a toolbarokat szoktam csak kihagyni), és utána tedd fel a videokártya drivert. Szerintem így lesz a lehető legkevesebb problémád.
Számíts rá hogy a Win update nem fog minden frissitést egy menetben feltenni, 3-4 restart kelleni fog közötte (de majd úgyis szól).
Win7nél csak a computer ikonra jobbgomb, tulajdonságok, windows update, nem kell a windows update weboldalán matatni. -
csabi0805
senior tag
válasz
Winnie The P #24390 üzenetére
Ezt raktam fel,most működik tökéletesen.
Leállítom mindjárt a gépet utánna megpróbálom,és kiderül hogy működni fog e akkor is.
Majd írok mindjárt,legalább a többiek is láthatják majd hogy mi újság van.
Már akit érint a dolog.[ Szerkesztve ]
-
Winnie The P
őstag
válasz
csabi0805 #24389 üzenetére
Nem tudom, hogy ezt próbáltad-e már 13.11.Beta9.5.
-
csabi0805
senior tag
válasz
Winnie The P #24388 üzenetére
Sapphire Hd 7790 Dual X Oc
Windwos 8.1 64 bit.
Elfelejtettem leírni bakker.
Bocsi. -
csabi0805
senior tag
válasz
Winnie The P #24386 üzenetére
De melyik drivert,mert pl. amit felraktam azzal a Hitman Absolution egyik nap megy fullon a másik nap meg Low beállításokkal is szaggat.
Már írtam a kártyám topicjában is,ott azt írták,hogy driver hiba miatt nem emeli a videókártyám órajelét valószinüleg.
Ezért kérdeztem hogy mit ajánlottok... -
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Windows 8.1-hez mit tegyek fel ami működik is rendesen
Valami tipp? -
Gery0505
aktív tag
Sziasztok!
Most készülök átköltözni egy SSD-re az operációs rendszerrel. Asus HD 7950-DC2T-3GD5 kártyám van, és Win 7 64bites oprendszert használok. Ha letöltöm a 13.9-es revíziószámú drivert az AMD oldaláról, és azt telepítem fel a friss Win7-re nem lesz vele problémám? Mi a véleményetek erről a driverről? Jelenleg a 13.1-es drivert használom. Érdemes frissíteni erre? Van esetleg valami buktatója a 13.9-es drivernek? Rendesen működik?
Előre is köszi.
AMD Catalyst 13.9 -
priti
addikt
válasz
-Sawyer- #24380 üzenetére
mennem kell, de csak a driver-rel mennie kell a játékoknak. Szóval nézd át a telepített programok listájában, hogy eltávolítottál e tényleg minden AMD-t, ha nem akkor eltávolítás és indítsd újra a gépet, ha igen és most nem mennek a gémek perpill, akkor az eszközkezelőben jobb gomb a VGA-n eltávolítás, aztán tedd fel az AMD mappát betallózva a céről újra, de csak az eszközkezelőben a VGA-t semmi CCC telepítő, közben ne indítsd újra, mert a win induláskor szerintem felrak neked valami régit a VGA-nak. Ha az AMD mappában nem talál drivert a VGA-hoz akkor szerintem valami notigyártó által módosított meghajtó jó csak neked. Egyébként amit letöltöttél verziót annak a támogatott kártyái között szerepel a tiéd ugye? Gondolom azt csak megnézted...
-
priti
addikt
válasz
amd7870 #24378 üzenetére
(#24377) Winnie The P
Számtalanszor előfordult, hogy mindenki sírt, nálam meg semmi gond nem volt, szóval gyököt kell abból a "sűrű"-ből vonni. Egyáltalán nem rosszak a driverek, sőt. A CFX támogatás előtt le a kalappal, nagyon fincsi teljesítményeket ki lehet hozni közepes VGA-kkal is. Amikor nagyon sok típus játszik előfordul figyelmetlenség. No meg persze aki jót akar magának az egyébként is hozzon létre időnként egy teljes lemezképet, hogy legyen mentése, végtére is vírus is bekavarhat, nem csak egy VGA driver. Egyébként én utoljára akkor szívtam rendesen, amikor AMD-ről váltottam NV-re és onnan akartam visszaváltani AMD-re, na az NV kari után nem volt egy egyszerű menet. Jó, hozzá kell tegyem, hogy úgy adtam el a VGA-t hogy nem szedtem le a meghajtót.
[ Szerkesztve ]
-
amd7870
tag
sziasztok!
bocsi hogy egy kicsit off topic
de milyen gaming monitort tudnátok ajánlani?
alap elvárások
-1ms válaszidő
-minimum 120Hz
-minimum 24colos legyen
illetve egy Sapphire DH 7870 Ghz OC edition 2GB elbirna egy 3D-s monitort? -
priti
addikt
válasz
-Sawyer- #24374 üzenetére
Notinál lehet hogy csak a gyártó által módosított driver 100%-os? Így távokosban azt tudom mondani, hogy próbáld meg azt, hogy csak a drivert teszed fel. A 13.9 kicsomagol egy AMD mappát a cére, vezérlőpult=>eszközkezelőben videokártyák-at megnyitod jobb gomb a VGA-n driver frissítése és betallózod neki a C-n az AMD mappát, mint saját helyet ahol keresse a drivert hozzá. Akkor biztos felteszi. Ettől még CCC nem lesz persze, de legalább tudod használni a notit mindenre amíg nem találsz valami használható telepítőt. Nyilván innen nem tudhatom mi nem gúd nálad.
(#24373) Winnie The P
Akkor pláne nem értem, hogy miért nem integrálják az önkicsomagoló frissítésekbe, hogy bolodbiztos legyen.
[ Szerkesztve ]
-
priti
addikt
válasz
-Sawyer- #24367 üzenetére
Csak így leírva tűnik ez vészesnek, elkezded csinálni és max kettő perc+egy újraindításnyi idő. A driver sweeper nevű progi azt hiszem erre van kihegyezve, de egy ilyen használata esetén sosem tudod mit távolít el és ha olyat is, ami meg kéne, akkor az nem kellemes, ráadásul azt is mindig frissítik, mert nem csak AMD-hez akarják fejleszteni.
Azért írtam le ezt a sorrendet, mert 12.8-ról frissítettem 13 pont valamennyire és elkezdett ugrálni a kép flash-nél a böngészőben mondom WTF aztán, feltettem a 13.9-et és valami hibával összeomlott a CCC rögtön induláskor. Végigcsináltam amit írtam, feltettem újra a 13.9-et és no problem. Nekem mondjuk felment mindig minden, csak valami szemét bekavart, de az biztos, hogy valamit benéztek az AMD-nél, mert én azért nem user error miatt szívok. Jó pár ATI/AMD VGA-m volt már és úgy 3 évente előfordul hogy benéznek valamit és rendre amikor sok VGA kerül ki a piacra látszólag teljesen feleslegesen teljesítményben igen közel egymáshoz. -
amd7870
tag
sziasztok!
bocsi hogy egy kicsit off topic
de milyen gaming monitort tudnátok ajánlani?
alap elvárások
-1ms válaszidő
-minimum 120Hz
-minimum 24colos legyenilletve egy Sapphire DH 7870 Ghz OC edition 2GB elbirna egy 3D-s monitort?
-
törölt tag
válasz
-Sawyer- #24366 üzenetére
akkor fent van, és nem jön le?
programok és szolg. a vezérlőpultban, és ott az express all eltávolítás, és ha nem elég az új telepítővel is lehet leszedni ha talál valamit, az elvileg leszedi
"amd_cleanup_util_1.2.1.0.exe" régebben volt egy ilyen ha talász fönt valahol, minden amd dolgot leszed még a mappákat és a fájlokat is, én használom amióta megcsinálták
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz
#67688960 #24356 üzenetére
nem írtad hogy milyen rendszert használsz, de ha jól láttam a release-ban akkor csak win7-ig van benne a driver szóval w8, és win8.1-hez nem, plusz 12.8-alatt csak 6900m-ig van ezért az már majd megint nem jó neked
van még 13.1-es csomagom, de abban nincs benne a tiéd, bár akkor két csomag volt ha jól emlékszem és a tiéd a másikban kell hogy legyen, olyanom meg nincs és az amd linkje nem jó
na találam neked egy 12.10-et elvileg ez jó a hd7000m szériához, aztán még a 12.9-ben reménykedhetsz ha találsz olyat valahol
[ Szerkesztve ]
-
-Sawyer-
tag
rámentem a letöltésre [link]
de csak ezt írja AMD Catalyst Control Center requires Microsoft .NET4 Framework. Windows Vista and Windows 7 users may need to install the Microsoft .NET4 Framework as a prerequisite to use Catalyst Control Center.
pedig már telepítettem!
-
törölt tag
válasz
-Sawyer- #24352 üzenetére
Hát ez szomorú, nem tudom mi van az amdnél hogy állandóan van valami gebasz a driverekkel.
Láttam egy oldalon hogy a 13.4-es driver csomagban konkrétan írják a kártyádat, bár lehet hogy az is csak elvileg jó.
A 13.4 leírásában is csak annyi van mint a 13.9-ben "AMD Mobility Radeon™ HD 7000M Series" szóval elvileg mindkettő jó.
A helyedben megpróbálnám, és ha nem jó akkor sorban visszafelé amíg jó nem lesz aztán addig hagynám a fenébe az újakat amíg újra nem pakolom a rendszert valami milatt. Itt vannak a régebbiek.
Már én is ezt csinálom egy ideje csak kiváncsi voltam és épp ráértem hogy megpróbáljam a 13.9-et, és volt is vele gondom.
Ami jó azt meg mindig jól elteszem magadnak és csak akkor törlöm ha már tutira leteszteltem az újabbat.[ Szerkesztve ]
-
priti
addikt
dzsuvázás kézzel (már ha nem akarod újratenni a wint-):
1. Programok hozzáadása/elvétele a vezérlőpultban
2. Uninstall/eltávolítás Catalyst (Express Uninstall)
3. Újraindítod a gépet, bejelentkezel tök normálisan
4. Elindítasz egy Total Commander-t és beállítod, hogy látszanak a rejtett fájlok is.
Letörlöd az összes alábbi ATi/AMD fájlt és mappát a gépről:
5. A "C" meghajtón az “AMD” mappát
6. A “Program Data” mappán belül (ez amúgy rejtett) törlöd az összes ATi/AMD mappát
7. A "C"-n a Program Files mappából is törlöd az összes ATi/AMD mappát
8. A "C"-n a Program Files (x86) mappából is törlöd az összes ATi/AMD mappát
9. Bemész a "C" a “Users/Felhasználók” mappába
10. Tovább abba a mappába amilyen néven be vagy jelentkezve és ott be az “AppData” mappába (amúgy rejtett)
11. Itt végignézed a “Local”, “LocalLow” és “Roaming” mappákat egyesével és minden ATi/AMD mappát törölsz mindegyikből.
12. Visszamész a “Users/felhasználók” mappához és bemész a “Default” mappába (amúgy rejtett)
13. Ott be az “AppData” mappába (amúgy rejtett)
14. Itt is végignézed a “Local” és “Roaming” mappákat az összes ATi/AMD mappát kitörölve.
Ezt követően kitörlöd a regisztrációs adatbázisból a kulcsokat:
15.bezársz szépen minden ablakot és futó szarságot
16. Futtatás (win zászló gomb+"R" betű egyszerre) beírod “regedit” és indítod.
17. Clickelsz a “HKEY_CURRENT_USER”-re
18. Click a “Software”-re
19. innen törlöd az összes AMD és ATi mappát (nem kell a kulcsokkal szarozni a jobb oldalon)
20. utána clickelsz a “Wow6432Node”-ra
21. innen is letörlöd az “AMD” -t, vissza az elejére
22. Clickelsz a “HKEY_LOCAL_MACHINE”-ra
23. Azonbelül a “SOFTWARE” -re
24. Innen is minden AMD és ATi töröl
25. Clickelsz a “Wow6432Node” -ra
26. Innen is minden AMD és ATi töröl, vissza az elejére
27. Clickelsz a “HKEY_USERS” -re
28. Clickelsz a “.DEFAULT”-ra
29. Clickelsz a “Software”-re
30. Innen is törölsz minden AMD és ATi mappát
31. Clickelsz az “S-1-5-18” és hasonlókra
32. bemész a “Software” be és ahol találsz AMD ATI-t törlöd
33. mindegyikben
34. Clickelsz a “S-1-5-21-1632250243-966907716-928185508-1000” -ra
35. click a “Software” -re ott is
36. minden amd/ati töröl
37. bezárod a regeditet
38. újraindítod a gépet
39. telepíted a 13.9-est vagy ami tetszik.[ Szerkesztve ]
-
-Sawyer-
tag
válasz
#67688960 #24349 üzenetére
Na le is töltöttem, a régi driver-t pedig letöröltem, a Catalyst-ot is, minden AMD-s szoftverrel együtt!
Elindítottam az új driver telepítőjét, el is kezdett telepíteni, de csak valami HDMI Audio drivert telepített, semmi mást nem! Se VGA drivert se Catalyst-ot! Valami nagyon nem akarja hogy frissítsem azt a rohadt driver-t!
Megáll az eszem..... -
Pityu.
nagyúr
válasz
-Sawyer- #24345 üzenetére
Ez fura én windows 8.1 et raktam a laptopomra és próbáltam drivert szerezni 8 as windowshoz könnyebb volt 13.9 től lefelé minden drivert meg próbáltam telepíteni egész 12.x valameddig de a 13.9 valami hibát jelzett az összes többi meg csak ennyit akart telepíteni mint a képen látszik,sőt a 13.9 is csak ennyit.
Aztán elkeseredésemben le szedtem a 13.11 béta drivert fel ment szépen minden opcióval és azóta rendben működik is a cucc.
-
-Sawyer-
tag
válasz
Winnie The P #24343 üzenetére
Ott már néztem, de csak 2011-es driverek vannak
-
törölt tag
válasz
-Sawyer- #24342 üzenetére
a sima desktop hd szériát szedd le
abban van a hd7xxxm is
Release Notes-ban az infó egyébként
oprendszer is majdnem mindegy csak ugyan az kell mindnek
Windows 8.1 (32 & 64-bit version)
Windows 8 (32 & 64-bit version)
Windows 7 (32 & 64-bit version with SP1 or higher)szóval a legfelső kell neked, a 197 MB-os, illetve lehet hogy a chipset drivert is érdemes leszedned ha achi vagy raid módban használod a vinyót, itt 700-tól felfelé mind benne van a csomagban, azt írja, de a 600-asokra is ugyan ezt akarja adni különben(bár lehet hogy ezt megint elrontották szokás szerint)
[ Szerkesztve ]
-
-Sawyer-
tag
SEGÍTSETEK! [link]
[ Szerkesztve ]
-
Guminyúl1
csendes tag
válasz
Guminyúl1 #23906 üzenetére
Láttam elég sok ilyen jellegű probléma kering a neten, mivel sikerült megoldani a problémát leírom, hátha valakit érint/érdekel.
Nálam a DWM-mel semmi gond nem volt, futott rendesen (többeknél ez volt a hiba oka).
Már kínomban mindent megnéztem, többek között a DxDiag-ot is és hát mit látnak szemeim, az 5870 mellett ott csücsül egy bizonyos Avatron által fejlesztett Air Display nevű virtuális megjelenítő, aminek nem volt semmi driver infója. Nosza gyorsan uninstall és láss csodát, egyből helyreállt a világ rendje...
Remélem valakinek hasznos lesz. -
törölt tag
válasz
amd7870 #24337 üzenetére
AMD HD3D
és a hozzá való szoftver a TriDef 3D
az amd oldalán felsorolnak monotorokat is, de lehet hogy nem mindet mert van olyan projektor ami nincs ott pedig jó hozzá
ha jól tudom a szemüvegeket a monitor gyártók adják itt, ne ezért lehet bukta a benq mert ő a monitorhoz nvidiat ad, bár a projektorhoz meg sajátot ami viszont amdhez jó úgy tudom, a nagy kérdés az lenne ezért hogy az a benq szemüveg megy -e a benq monitorral[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
amd7870 #24333 üzenetére
elvileg ez a monitor amdvel nem jó
de szerintem csak azért mert esetleg nem lesz kompatibilis a szemüveg és a szoftver
szedd le a trial TriDef 3D-t és próbáld ki, azt mondtad megvan a szemüveg(bár nem mondtad hogy milyen)egyszer leszedtem és belenéztem régen, többféle módszert támogat, ki kell választani hogy melyiket akarod használni, van több szín páros és egyéb lehetőség, működött is csak nem volt hozzá szemüvegem
elvileg neked nvidia 3d kit kellene, mert azt ehhez a monitorhoz asszem nem adnak csak a valamilyen XLxx20t-hez
legrosszabb és a legvalószínűbb esetben, venned kell egy nvidia kártyát is, de kétszeres teljesítményre lesz szükséged 3d-ben úgy számolj[ Szerkesztve ]
-
-
amd7870
tag
sziasztok!
van egy Sapphire HD 7870 Ghz OC 2GB edition videokártyám, szeretnék venni egy 3D-s 144Hz-es monitort....
azt tudom hogy a kártya támogatja a 144HZ-et, de a 3D-t is? mert a dobozra rá van írva hogy sterescopic 3D kompatibilitás, de az olyan mint a Samsung smart TV-knél vagy a moziban? vagy ilyen piros-kék cucc?
vagy erről az egészről világosítson fel valaki pls!
a monitor ez lenne : http://benq.hu/product/monitor/xl2411t
van hozzá Active szemüveg, -
priti
addikt
Apa kezdődik...
Egy 13.9-es driver egy régi 69xx VGA-t vajon mi a ferde facér nem kapcsol fel 3D órajelekre ha a GTA4 EFLC-t indítom és miért 2D órajeleken fut a játék diavetítés szinten, amikor minden más gém meg jó? Mit varázsoltak el ebben a fos GTA-ban, amire a mostani driver-ben nem gondoltak? Lehet ezen segíteni?
Nincs valami parancs, amivel tudom a VGA BIOS-t 3D órajelekre force-olni tuning programok telepítése nélkül? Nem lehet manuálisan megbactatni, hogy kapcsolja már fel és hagyja úgy újraindításig?
Akkorák ezek a rohadt játékok hogy a francnak sincs kedve újratelepíteni egyiket se...(nekem új ez az eflc, gondoltam miért ne de áhh, kezdem bánni, eddig ment most meg goldol egyet és szaggat, a GPU-Z-ben meg látom hogy fel se kapcsol a kártya... nahh, faca... áhh, fúúj, phöjj)
-
Pityu.
nagyúr
Én meg laptopon kipróbáltam windows 8.1 op rendszeren 5470 videokártyához tegnap este 13.9 től minden drivert kipróbáltam visszafelé hátha de mindenhol csak a fenti képeken látott két menü pontot dobta az audio vezérlőt meg a másikat,elkeseredésemben le töltöttem a 13.11 béta drivert erre láss csodát ott volt minden a telepítendő dolgok között és azt raktam fel és most úgy néz ki jó.
-
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
HD7670m-hez (Win7 64 bit) valaki linkeljen már komplett csomagot légyszi! Qrvára nem dob csak egy béta drivert az AMD oldala. Azzal meg nem tudok váltani a két kártya között, plusz a Win7-et is tönkretette (színkezelés).
-
Pityu.
nagyúr
Nekem van egy packard bell TM85 ös laptopom van benne egy ATI mobility radeon HD 5470 512 VRAM kártya eddig windows 8 volt a gépen és tudtam telepíteni drivert de most windows 8.1 került a gépre de nem tudok telepíteni drivert pedig a választható listában ott a 8.1 mit lehetne tenni?
-
kaszaf
aktív tag
válasz
jano_77 #24321 üzenetére
Én eddig úgy tudtam, hogy már nincs különbség az ASUS és a AMD driverek között. Nekem is ASUS van de mindíg is az AMD oldaláról leszedett driverrel használtam gond nélkül. De ha neked jobban működik akkor használd azt. Egy hátránya lehet - amit írtál is - a jóval ritkább frissítés.
-
jano_77
nagyúr
válasz
kaszaf #24320 üzenetére
Köszönöm a válaszod és segítséged.
Azért innen szoktam drivert leszedni, mert korábban volt gondom az AMD oldaláról letöltöttel, ugyanis az ASUS még külön finomít vmit a driveren és a saját kártyáihoz finom hangolja. Korábbi fagyások megszűntek, miután az ASUS oldaláról leszedett drivert feltettem. -
-
jano_77
nagyúr
Sziasztok
Konfigomban található ASUS Radeon HD7770-DCT-1GD5 kártyámhoz szeretném feltenni a legfrissebb drivert és az ASUS driver letöltő oldalán jelenleg a 13.152-es verzió a legfrissebb. (1 év után végre feltettek egy újabbat)
A kérdésem amiben a tanácsotokat kérem az, hogy a BIOS frissítésnél van jelenleg 2 változat
2013.04.26-i:
Leírás VBIOS Update for HD7770-DC-1GD5-V2 & HD7770-DCT-1GD5
disable boost function for more stable2013.06.13-i:
Leírás ASUS VGA Card UEFI VBIOS update tool
1. This tool only support ASUS MB with UEFI BIOS.
2. Update your ASUS VGA card's VBIOS from legacy VBIOS to UEFI VBIOS.
3. The tool can only be used under Vista, Win7, Win8.
4. The update processing is irreversible.(You cannot use legacy VBIOS any longer).
5. The old legacy VBIOS update on our website cannot be used any longer.Kérdésem - angolom sajnos nagyon gyenge -, hogy vajon érdemes-e ezeket feltenni, mit változtatnának?
Illetve BIOS-t miként kell updatelni?Köszönöm előre is a segítő szándékú válaszokat.
-
szatyi1
tag
Sziasztok, lenne egy problemam: Vettem egy hasznalt xfx hd7770 kartyat es jatek inditasa utan kb 2-3 percere lefagy / ujraindul / bluescreen. Ugy vettem eszre, hogy csak olyan jatekoknal csinalja ami DX11 et hasznal.
(peldaul a Diablo 3 problema nelkul megy, es ha inditom a NFS rivals vagy Crysis 3 ra 2-3 percre jon a problema)
Feltettem egy Benchmark programot (Valley Benchmark), lehet valasztani Dx9 es Dx11 kozt. Amikor a Dx9 en futtatom, vegigmegy problema nelkul. Dx11 nel pedig lefagy vagy ujraindul kb a felenel..
Feltettem a legujabb drivereket az amd oldalarol.
Hibas a kartya ?
, vagy csak sima driver problema?
Alaplapom: msi p43 neo-f, 4gb ddr2, 430w tap, Cpu: core2duo 2.94ghz . Elotte egy px9600gt kartya volt.
Koszonom a valaszokat elore !
[ Szerkesztve ]
-
Zoltann28
csendes tag
válasz
Steelmanus #24316 üzenetére
Rendben kösz a segítséget !! :-)
-
Steelmanus
addikt
válasz
Zoltann28 #24315 üzenetére
Inkabb itt kerdezd meg AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770 / 7790 mert ott ha jol tudom hasznalt valaki ilyen karit, es jobban ertenek hozza mint en mert mar regota viszik a 7xxx vonalat.
-
Zoltann28
csendes tag
válasz
Steelmanus #24314 üzenetére
Igen 2007 vagy 2008-as kiadás , Most tervezek váltani egy Sapphire Radeon HD7730 1GB 128bit DDR5 Kártyára . Árban elég jó és a paraméterei is megfelelőnek tűnnek !! Vélemények erről a kártyáról ???
http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/sapphire/radeon-hd7730-1gb-128bit-ddr5-pci-e-11211-03-20g-p179448973/termek-leiras.html
-
Zoltann28
csendes tag
Hello !! Újratelepítettem a Windows 7-et ahogy tanácsoltad Steelmanus ! És csakis a 13.9-es AMD Drivert tettem fel és a hozzá tartozó Hydravision 13.1-et. A Probléma továbbra is fent áll semmi válltozás . Gyanítom hogy itt a Windows 7 Problémázik nem az AMD Dreiver,lehet azért mert elég Régi a Videó Kártyám jóval a Win 7 megjelenése előttről származik Vista rendszeren nem csinálta ezt ! Spigi mivel neked egy HD 3650-Es van az ugyanúgy a 3000-es szériához tartozik mint az én HD 3850-Es Kártyám , Ha neked is Win 7 van akkor szerintem használj régebbi Oprendszert pl Vista mert én már jó ideje próbálom kikorigálni a hibákat de lehetetlennek tűnik úhgyhogy a Win 7 részemről felejtős megy a levesbe !!
-
Spigi007
csendes tag
Sziasztok!
Van egy amd shaphire hd 3650-es video karim.
És aza gondom hogy ha felrakom a driverét 3 nap után nem alkalmazza!
Kékhalálos hiba jelenség!
A hiba kodbol ki vettem h a videokártya driverrel van gond!Leszedtem pár driver keresö progit!
a easy driver volt a legjobb. leszedte a dfrivert felraktam és primán ment is minden gond nélkül!
de 2 naputan kékhalál és csak csökentet modban birtam a eltüntetni!
Hiába rakom ujra a drivert ujra inditás után nme alkalmazza!
Tudtok nekem segiteni?Hogy hogy tudom ezt a problémát elháritani?
-
Zoltann28
csendes tag
válasz
Steelmanus #24308 üzenetére
Ezt nem is tudtam!! Mindig telepítettem az amd oldalról a chipset drivereket is amd 7 -es szériához de csodálkoztam hogy nem telepítenek semmit , akkor más a az amd driver pl a 13.9-es is már tartalmazza a chipsetdrivert , és azt nem kell külön leszedni és telepíteni sem ??
-
Steelmanus
addikt
válasz
Zoltann28 #24306 üzenetére
Azt ne felejtsd el hogy a mostani friss driverek, igy a 13.9 is mar tartalmazza a chipset drivert, ezert nem szabad feltenni masikat. Egy tobbmint 1 eves W7 x64-et kellett kukaznok emiatt, es ujratelepiteni mert pont ebben a topikban javasolta Abu, fajoszivvel de megleptem. A konfig az Adatlapomon.
Ezert mennek a regi driverek mert azokban meg nem volt chipsetdriver hanem esetleg kulon a gyarto honlapjarol letoltottet telepitettek.
Tehat azt javaslom hogy ha tudod telepitsd ujra a W7-et, de chipsetdriver nelkul, majd utolag telepited a Catalyst-t es az majd tesz fel chipsetdrivert is. Ez nem keverendo ossze az AHCI driverrel, mert azt kulon kell telepiteni ha az AMD-et akarod hasznalni, de jo a W7 sajat AHCI drivere is amit alapbol feltelepit ha a BIOS-ban AHCI-re van allitva merevlemez. -
Zoltann28
csendes tag
válasz
Zoltann28 #24306 üzenetére
Ha a telepítőlemezeket használom ami az alaplaphoz és a videó kártyához tartozik akkor nincs probléma. Viszont azok régi driverek , az az alaplapi illesztőprogramok 2011-es a videó kártya cdje meg 2010 drivert tartalmaz és azok még ATI Névvel vannak ellátva nem AMD mivel régi driverek. Viszont teljesítménybeli külömbséget nem tapasztal a régi vagy új ATI Vagy AMD Catalyst Driverek között .
-
Zoltann28
csendes tag
válasz
Steelmanus #24305 üzenetére
Helló . Igen innen szedtem az AMD Oldaláról , nekem is a 13.9 illesztőprogram van fent . de mindegy melyik számú amd catalyst van fent mindegyikkel ezt csinálja ,és csak win 7-en
-
Steelmanus
addikt
válasz
Zoltann28 #24304 üzenetére
Innen szedted le a kartyadnak megfelelo Legacy drivert? AMD Catalyst™ Driver for AMD Radeon™ HD 4000, HD 3000 and HD 2000 Series
A link direkt a kartyadnak megfelelo es W 7 32bites oldalt mutatja. -
Zoltann28
csendes tag
Üdv mindenki !! Olyan problémával fordulok hozzátok , hogy adott egy konfiguráció : ASRock 960GM-GS3 FX Alaplap AMD 760G Chipset & 3,0 GB DDR3 1333 Mhz Ram & AMD Athlon II X2 260 3.2GHz Dual Core Socket AM3 Processzor & Sapphire ATI Radeon HD 3850 512MB 256bit DDR3 PCI-E Videókártya . Windows 7 32 bites oprendszeren a legújabb AMD Drivert telepítem és az Overdrive menü eltűnik mikor meg akarom nyitni AMD VISION Engine Control Center-ben !! Valamint a Battlefield Bad Company 2 - ben olyan probléma lép fel ,hogy mikor betölt a játék csak fekete képernyő fogad , hang van meg egy célkereszt de fekete minden (Teszem hozzá hogy eredeti a játék) Valamint ez a két Probléma csak a Windows 7 Rendszeren lépett fel eddig elötte Vista rendszeren nem volt probléma , csak a lassúsága miatt váltottam át 7-re !! Ha valaki tudja a megoldást előre is köszönöm !! :-)
-
TIT
veterán
Nincs képem képernyőkímélőnél,pedig a monitor be van kapcsolva-ez lehet driver hiba?13.9
-
dergander
addikt
válasz
Winnie The P #24300 üzenetére
Ez nemjött be,az a vicc most bármit töltök az AMDről ezt rakja ki... észrevétel pedig hogy letöltésnél nemtudja kiszámolni a fájl nagyságát
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Steam topic
- Milyen NAS-t vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Elemlámpa, zseblámpa
- PlayStation 5
- További aktív témák...