Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dtomka
veterán
válasz
UnSkilleD #26078 üzenetére
Én is feltettem, és nálam is jelentkezett a kék halál (ati...nemtom mi volt) A gép újraindult, maj a A win bejött, jobb klikk menüben nem volt amd control center. Újra felraktam, és azóta nincs probléma. Pár amd drivert már feltettem ezelőtt, igen minden esetben a régit előtte eltávolítom. (2010 óta amd vgaim vannak)
atti_2010
Ez jó hír, akkor lassan meg fogom venni(Bár a BF3 ban van még 1 pár medál amit még meg kellene szerezni)
[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Sziasztok Újraraktam a Win8-at és ez a driver van fent. Tudnátok segiteni hogy ez melyik?
13.251-131206a-166151E-ATI
Ha nem a leg megfelelőbb (7870-em van) akkor hogyan uninstalláljam? Az AMD uninstallal? -
Tragger
tag
Win 8.1-nél hogyan lehet rögtön csökkentett módba bootolni? Az új driver miatt nincs kép, tehát a Windowsban nem tudok állítgatni.
-
Hétfőn szerzek én is egy 7950-et amin már lesz 3gb ram. Megnézem h mit kezd vele a BF illetve a Thief mantli mellett.
-
old-dog
aktív tag
A HD6850-re érdemes rátenni a 14.4et vagy maradjon a a jól működő 13.12-es AMD driver??
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
sziasztok 970 es chipset re valaki tett már fel ujj 14.4 et?
nem tudom merjem e?
-
törölt tag
Catalyst 14.4 WHQL és Battlefield 4 = nagy semmi... Egy előző Catalyst verzióval már sikerült játszani Mantle felületen, mert a menüben is megjelent mint vállasztható lehetőség a DX11 mellett. Itt semmi...
Az fagyásokat produkált netezés, filmnézés közben, de játékok futtatásánál nem volt hiba. Nem megy ez a Mantle szekér. A BF4-et már újratelepítettem és a patchek mind rajt vannak, de Mantle nem van...
-
UnSkilleD
senior tag
felraktam a 14.4whqlt, először láttam 3-4 éve kékhalált
jó lett az uj driver
-
Galopp
tag
Asus M5A99X Evo (déli híd: AMD SB950)
+ AMD Radeon HD 7700
+SSD a rendszernek (is)A telepítés szépen ment, és újraindítás után is minden OK.
Képek: (CCC előtte, +2 kép a telepítőről, +CCC utána)
https://www.dropbox.com/sh/04z1oe1ghwwxims/dEiy-xQGF6[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #26074 üzenetére
hát nem talált mert töröltem őket
pucoltam multkor azért volt kikapcsolva
van még egy lehetőség de kell hozzá kicsomagolt driver, ha van be lehet neki adni
na és pont az se volt, persze ha nagyon akartam volna akkor adhattam volna neki
de nagyon kiverték nálam a biztit, odáig már nem jutottam elgondoltam 4hónapot melóztak ezen a csomagon biztos okés lesz
de nem ez egy amd extra
(vagy van egy nvidiás beépített ember aki lelkisimeretesen dolgozik)
remélem azért a vga driver kárpótol[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
válasz
atti_2010 #26069 üzenetére
Nagyon régóta nem is kísérletezek már az AHCI driverekkel, nem szeretik az SB750-et, így élből nem engedem feltelepülni. A VGA driver is szórakozott az utóbbi pár verzióban, amikor a monitor elment készenlétbe ő ezt kékhalállal hálálta meg. Ez a mostani úgy tűnik nem hülyül ezzel (kopp-kopp).
-
törölt tag
válasz
StSanya #26064 üzenetére
Nem nagy veszteség mondjuk, sőt... nekem ugyan van minden hónapban komplett rendszerpartíció kép mentés, de azért rosszul esett volna, ha az SSD-re vissza kellett volna húzni emiatt. Meg egyébként is a majdnem két éves Windows 8.x rendszerem még makulátlanul jól működik.
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #26060 üzenetére
nekem nem indult el a csökkentett mód
most pakolom újra
nem szoktam kikapcsolni a visszaállítást pont ezért, úgyhogy most jól megszívtamegyébként ez azért már haladás mert az elmúlt öt évben amikor elszarták(ez volt a gyakori) akkor kékhalál volt
már az sb600-asokkal is voltak ilyen gondok már amikor új volt akkor is -
Roshan
tag
Letoroltem mindent megint, majd ujra megprobaltam feltenni, nem is van a listaba a driver.. -
pidzse4
aktív tag
remélem az uj driver jó lesz már nagyon vártam.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz
StSanya #26059 üzenetére
Annyiban számít hogy a HDD -s gépemre simán felment és ha elolvasod az AMD-s komenteket akkor mindenkinek vagy majdnem ki volt kapcsolva a rendszer visszaállítás amit álltálában az SSD felhasználók kapcsolnak ki, én csináltam a telepítés előtt egy Acronis -os partíciómentést de nem kellett használnom mert csökkentett üzemmódban ki lehet javítani.
Nekem is sysprep-el volt megoldva de nem indult el a BF4 sehogyan sem és muszáj volt a C-re telepítenem a felhasználói fiókot is.[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
Amúgy nem muszáj 14.4 WHQL-re váltás előtt letakarítani az előző drivert? (14.4 RC)
-
marquuard
veterán
AMD 970-en tökéletes.
-
Dtomka
veterán
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
StSanya #26040 üzenetére
Azt irja, megtanulta a lecket. Ez nem igaz, akkor be lett volna kapcsolva a rendszervisszaallitas... amugy azt mondod, sokan jartak igy. Nincs epp tumultus pedig par AMD kari el lett adva.
Bolondbiztos megoldasnak ott van a rendszervisszaallitas, ha barmilyen elore nem lathato gebasz jon be. Szerinted letesztelik minden letezo konfigon? No meg akkor a microsoftot is lehet szidni hiszen whql...
Reportok vannak kuldve amd-nek vagy a kisujjukbol kellene kiszopkodni, hova nyuljanak?
ui: nekem is ki van kapcsolva a rendszervisszaallitas. De en nem fogok sirni ha beleszaladok valamibe. Hanem megy a report ahova kell.
[ Szerkesztve ]
-
StSanya
senior tag
válasz
Petyyyyy #26039 üzenetére
Nem a VGA driver okozza a hibát, hanem a chipset driver része, így az Intel chipsetes gépek nem érintettek a hibában, azaz a 14.4-et nyugodtan telepíthetik az intel procisok.
AMD chipsetes alaplap tulajokat érint a dolog, a régebbi, közel 5 éves 790GX/790FX családot bizonyosan. Ha valakinek újabb, AM3/AM3+/FMx foglaltos alaplapja van, bekapcsolt AHCI-val (jellemzően SSD miatt) az jelentkezhetne, hogy nála rendben van-e a dolog.
Amúgy a megoldás egyelőre az, hogy telepítéskor az Egyéni-t válasszuk Express helyett, és vegyük ki a pipát az AMD SATA AHCI elöl.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Roshan #26041 üzenetére
És most melyik van telepítve, driverre gondolok.
StSanya Fentebb leírtam a megoldást, persze nem értem miért nem működik de én úgy javítottam mert visszaállítás ki van kapcsolva nekem is, van egy linked arról a fórumról mert kíváncsi vagyok mit reagál az AMD, ez nem mai probléma a 14.3 is ezzel küzdött.
[ Szerkesztve ]
-
StSanya
senior tag
válasz
wwenigma #26032 üzenetére
Abban igazad van, hogy nem kell anyázni, s illik szépen beszélni, de neked sem kéne magas lóról beszélni senkivel. S igen, lehet furcsállod, de képzeld el, sokan jártak így ma, ahogy gog vagy én. Annyi, hogy nekem volt rendszer visszaállításom, s jót röhögtem az egészen. S mivel a gond előjön simán akkor is, ha valaki AMD VGA driverét frissíti, mert mondjuk az AMD Gaming Evolved ott visít neki folyamatosan, úgy hogy közben azt se tudja, hogy neki AMD chipsetes alaplapja van AHCI üzemmódban, úgy ez sajnos tényleg az AMD-t minősíti elsősorban.
Kívánom neked, hogy soha ne szaladj bele update hibába.
Egy hozzászólás az AMD fórumáról:
This is my first post on these forums because I havn't really had any significant problems before today.
I wake up in the morning, have a coffee and open my email to find that there is a new driver out. I think "sweet, always good to update right?". I install the drivers and when asked to reboot I do so. Unable to start windows. Stuck on windows logo. Nothing works.
Eventually I had to wipe my system, go through hundreds of windows 7 updates and it has taken hours and hours. I download the drivers again with a fresh system. Same thing again. I've learned my lesson and now I am downloading old drivers.
I'd just like to say thank you for ruining my day AMD.
[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
Tegnap éjjel kaptam a mailt AMD-től a 14.4-ről
13.2 express eltávolítottam és fel is tettem rögvest az újat. Win7 x64, Asrock Z68 lap és hibátlan még mindig. -
Roshan
tag
Nekem valamiert nem telepul fel a driver, minden mast feltesz, de azt nem akarja, vegig megy a telepito nem ir ki semmi hibat, de latom hogy a driver nincs fent,
Asus laptop win 8.1, HD 5470-es karival, otletek?
Uninstal volt mielott felprobaltam volna tenni az ujat, es a leguljabb net keretrendszer is fent van. -
zsizsef
senior tag
Van újabb 14.4 (4/25/2014).
-
wwenigma
Jómunkásember
-
petyusz851
tag
Én is feltelepítettem ma az új WHQL-t előtte persze eltávolítottam a régit és semmi gond nem lépett fel szerencsére, (legalábbis eddig nem) tapasztaltam semmiféle hibát Windows 7 Ultimate 64 bit.
-
törölt tag
válasz
StSanya #26015 üzenetére
a 14.4 sb ahci kinyírta a win7emet és éppen ki voltak kapcsolva a visszaállítási pontok, mert elfelejetttem múltkor visszakapcsolni
és épp 3 prémiumnapom ketyeg a wotban
rohadt nyomi amd
évente min. egyszer eljátsszák eztwin764bit amdchipsetes lap sb7 szopás szokás szerint
az új amd uninstall progival pucoltam, addig nem volt gond
telepítés és újraindítás után logónál megáll[ Szerkesztve ]
-
_DiEGO_
őstag
Nézni és Látni - két külön dolog ... nem véletlen csodálkoztam , hogy miket nem művelsz , amikor adott a lehetőség ...
csak megkell látni és érteni is a lehetőségeket . Sokszor nem tudni , hogy valaki direkt értetlenkedik , vagy csak poénból szivatja segítőket , stb ...
-
Aryan
senior tag
válasz
janos666 #26011 üzenetére
Benéztem a dolgot, valóban van a16:9-es overscan (csak soha nem használtam
). Többi dolgot úgy használom, ahogy te is leírtad. Sharpness volt 5-ösön, valóban jobban olvasható pl. a szöveg.
CCC-ben Pixel Format-ot kellet átállítanom, a többi úgy volt ahogy leírtad.
Köszönöm a részteles segítséget.
Többet nem offolok
!
-
StSanya
senior tag
Ma megjelent a 14.4-es Catalyst. Óvatosan telepítsétek, mert utána néhány embernek nem bootol be a windows, pl. nekem se.
A system restore segít ugyan, ha van...
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Sapphire HD5850 esnek melyik a legstabilabb drivere ami újabb?
-
S30-on 100%, hogy meg lehet oldani az 1:1 pixel mapping-ot!
TV-n:
Aspect ratio: Auto vagy 16:9 (mindkettőnek ugyan azt kéne adnia, egy tuti jó)
Viewing Mode: (True)Cinema
Picture \ Advanced Settings \ 16:9 overscan: OFF
Picture \ Advanced Settings \ Pixel orbiter: Auto (nincs OFF, de ilyenkor ez OFF-olja)
Picture \ Sharpness: 0 (igen, nulla!!!)(Az első egy külön gomb a távirányítón, a másik a MENU-ben van. Bocs, hogy magyarul írom, de talán megtalálod. További vagy Speciális az Advanced fordítása, és valószínáleg túlpásztázás az overscan. A Sharpness az az élesség.)
PC-n CCC-ben:
Desktop management \ Desktop Properties: 1080p és 60Hz (majd vált a lejátszó, de ha csak film megy, akkor lehet fix 24)
Scaling Options: 0% (overscan)
Pixel Format: YCC 4:2:2Így, hacsak nincs még valahol valami elállítva, akkor jónak kéne lennie.
[ Szerkesztve ]
-
CCC-ben is van egy kazalnyi pipa, amit levehetsz, a videó fül alatt.
Pedig a Pana-nak jónak kéne lennie (bár csak a 2011 és újabb modelleket ismerem behatóbban) Auto és/vagy 16:9 képraány beállítással, illetve kikapcsolt "túlpásztázás"-al + ugye 0%-ra húzott CCC-s alulpásztázással.
[ Szerkesztve ]
-
Aryan
senior tag
válasz
janos666 #26006 üzenetére
Nálam nem sikerült értelmes kép arányt kicsalni a tvből, csak zoomokkal de az is botrány volt.
Teljesen igaz amit leírsz, nálam is Pana plazmánál minden kép javító cucc offon van illetve xbmc-ben sincsen belőve semmi (tudom mphc-ból talán jobb képminőséget is kilehetne hozni, de nekem tetszik az xbmc felülete).
-
Bali27
addikt
Akkor az RC1 , Vagy a Beta a nyerő? Mert mind a 2 fent van egymás alatt Guru3D-n. A szavaitokból azt veszem ki hogy jobban járok mint a WHQL-el. ?
-
Igen, nagyon idegesítő az alapértelmezett underscan a HDMI-n, és az, hogy minden képmódhoz külön menti el.
Igaz, a legtöbb TV-n tényleg van alapértelmezett Overscan, de általában azt is ki lehet kapcsolni. (És nyilván fokozottan érdemesebb mindkettőn kikapcsolni, mint ide-oda nyújtatni a képet, hogy egy homályos mosott sz@r legyen a végére.) Illetve ha mégsem, még mindig elérhető a CCC hogy beállítsd ezt szükség szerint kellő mértékre (akkor is egyszerű, ha le van vágva a kép széle).
De van ettől rosszabb. Szinte analóg SDTV adást gyártanak a legszebb Blu-Ray mozifilm képéből is azzal, hogy belepakolnak hat tucat "képjavítót" az EVR rendererhez (amit a legtöbb filmlejátszó program használ, alapértelmezésben szinte mind), amiből egy tucatot alapértelmezésben bekapcsolnak. Huszon nyolc dobozka mellől kell levenni a pipát, ha normális képet akarsz (vagy erre immunis lejátszót kell használnod, ami nem átlagfelhasználóknak való).
-
Aryan
senior tag
-
-
Aryan
senior tag
Ha netán más is szopokázna ezzel a hibával:
Egyesével szét kellet húzni a képet Catalystban minden egyes HZ-el, mert ha az alapértelmezett 1080p 60hz-re húzom szét a képet, és a film pedig 1080p 24hz akkor a csoda catalyst nem tudja, hogy most mi van. Így hogy 1080p 24hz,1080p 50hz és 1080p 60hz-nél egyesével széthúztam a képet már jó a filmek alatt amikor frekvencia váltás van.
Jó szar a hdmi kezelése az AMD-nek
. Nvidia-nál bedugtam és ment. Nem kellet a képet széthúzni, minden egyes HZ-nél állítani.