Új hozzászólás Aktív témák
-
Doris
újonc
Köszi, én tudom, hogy nen tudom tönkretenni, anyám aggodalmaskodik, miután egyet "összetörtem" (megroppant a kijelző)
-
Doris
újonc
Igen, könyvtár szerkezettel együtt de feladtam, hagyom az egészet nehogy tönkretegyem az olvasót
-
Doris
újonc
Valahogy nen sikerül a telepítés. Gyökérkönyvtárba másoltam, a kicsomagolt mappát, nem jelenik meg az alkalmazásoknál. Mit csinálok rosszul?
-
unravel
őstag
Van lehetőség koreaderben keresni MINDEN könyv tartalmában?
¯\_(ツ)_/¯
-
Oldman2
nagyúr
Az első kérdésedre remélem válaszol olyan, akinek Pocketbook készüléke van, a másodikra:
A PDF alapvetően nem ebook formátum, ennek ellenére a KOReader PDF olvasó része (ami gyökeresen más, mint a megszokott olvasó felület), a maximumot ki tudja hozni bármelyik PDF-ből.
A gond nem KOReader téren, hanem az adott esetben kicsi képernyő és az E-ink technológia miatt fog jelentkezni. Értsd: kis képernyőn rákényszerülsz a "görgetésre", ami egy nem atomerőmű készüléken elviselhetetlen tud lenni.
Megfogalmazásodnak megfelelően a "középiskolai pdf" -ek olvasásához, egy legalább 10"-os Tablet szükséges. -
Doris
újonc
Sziasztok! Pocketbook olvasóra(inkpad color 3) szeretném telepíteni a koreadert,magyar leírást tufna valaki adni? A másik kérdésem pedig hogy a koreader középiskolai pdf tankönyveket mennyire tud megjeleníteni?
-
Ereshkigal
őstag
Üdv!
Azt megoldottam, hogy alvó módban nem húzza szét a screensaver borítókat, hanem megtartja az eredeti arányokat, a kimaradt részt pedig kitölti feketével. Olvasásnál nem találtam ilyen beállítást. Megoldható valahogy, hogy ott se húzza szét a kijelzőre a borítókat?
[ Szerkesztve ]
-
flexes922
csendes tag
Sziasztok!
Még új vagyok ebben a "világban".
Nemrég vásároltam egy Pocketbook Inkpad 3-t. Ahogy néztem, erre fel lehet tenni a KOReader-t.
Feleségem angolul olvassa a könyveket és szüksége lenne angol-magyar szótárra.
Nézegettem a github-on lévő linkeket, de ENG-HUN "adatbázist" nem találtam.
Ti tudtok esetleg olyan oldalt ahonnan tudnék letölteni?
Válaszotokat köszönöm előre! -
Oldman2
nagyúr
BUÉK mindenkinek!
Új év, új Jailbreak módszer:
Introducing WinterBreak - Better Late Than Never - A software jailbreak for Kindles -
Oldman2
nagyúr
-
jan herz
tag
Tudja valaki, hogy lehet kimenteni egy képet a könyvből? Képnézés közben képernyőmentést nem tudok készíteni, ha meg olvasás közben csinálok, akkor rákerül az állapotsor is...
-
Apollyon
Korrektor
-
Cs1csó
titán
Üdv, ki mit tud a Koreader-ről, lassan 4 hónapja volt az utolsó.
-
wayne1
senior tag
De válaszoltam, írtam, hogy azt átállítottam már mindenre is, de nem használt.
Viszont mivel már akkor is csinálta amikor csak a készülék beállításaiban voltam így nem volt más választásom, mint a teljes formázás és a gyári beállítások visszaállítása.
Visszaraktam utána a könyveket és a KOReadert is. Egyelőre úgy tűnik, hogy ez megoldotta a problémát, remélem így is marad minden. -
wayne1
senior tag
Egy kis segítséget kérnék. Pocketbook Lux 3-at használok. Ha Koreaderben olvasok egy könyvet akkor néha lapozás után elhalványul a kijelző. Aztán néhány oldal után megint kontrasztosabb lesz. Legjobban ezeken a borítóképeken látszik, hogy milyen lesz a kijelző.
[világos] [sötét]
Van esetleg ötlete valakinek, hogy ez mitől lehet? Amióta a legutóbbi frissítést felraktam azóta nagyon sokszor jön ez elő.[ Szerkesztve ]
-
matti70
tag
Ez a kiemelés dialógus ablak a doksiból, aminek ott állítható a helye.
-
matti70
tag
Ja értem, ez nem a kiemelés dialógus ablak, aminek állítható a helye. Igazad van, amiről te beszélsz ugyanolyan, mint a kereső sáv amit említettem, ez is fixen középen jön fel. Nem jutott eszembe, pedig ezt is viszonylag sokat használom, pl. wiki kereséshez pontosítani a kijelölést, de nyilván kevésszer volt pont középen a kijelölt szó
-
Oldman2
nagyúr
"nekem nem rémlik, hogy kijelöléskor találkoztam volna ilyen problémával, hogy rátakar az ablak"
Jelölj ki egy szót a kijelző közepén, majd utána nyomj rá a kijelölt szóra. A megjelenő dialógus ablak eltakarja (nálam) a szót
Rákerestem, egy helyen találtam ilyesmit, de ott bármit állítok be, középen jelenik meg a dialógus ablak:
Fogaskerék / Nyomvatartás a szövegen / 2. lap / Kiemelés dialógus pozíció
Felül |Középre | Alul | Kézmozdulat pozíció
[ Szerkesztve ]
-
matti70
tag
Érdekes, nekem nem rémlik, hogy kijelöléskor találkoztam volna ilyen problémával, hogy rátakar az ablak. Amúgy az állítható, hogy felül, középen, alul vagy a kijelölés mellett jelenjen meg, az utóbbi az alap, és ilyenkor közvetlen alatta vagy felette szokott lenni, ahogy épp elfér.
Nekem a rátakarás a kereséskor szokott zavaró lenni, amikor pl. egy karakter nevére keresek egy sokszereplős könyvben. A kereső sáv középen jelenik meg, de a másik trükk a vonszolás mellett a sima hosszú nyomás a panelen, arra félig áttetszővé válik, már ez is sokat segít. -
Oldman2
nagyúr
Egy érdekes feature-t fedeztem fel évek után (miközben előtte hosszasan anyáztam, hogy szó/szava kijelöléskor a felugró ablak miért nem ott jelenik meg, ahol nincs a kijelölés...
A felugró párbeszédpanelek odébb húzhatóak ha hosszan nyomva odébb vonszoljuk őket.
Emelett szerintem meg kellene azt oldani, hogy ezek automatikusan ne fedjék le a kijelölést (amennyiben ez lehetséges). -
apszi
őstag
Sziasztok!
Koreader-ben szeretnék regisztrálni az olvasási haladás érdekében, de ha bírok egy felhasználónevet és jelszót, majd rabökök a regisztrációra "ismeretlen szerverhibát" ír ki.
Mit csinálok rosszul?
Előre is köszönöm! -
Davebowman
senior tag
válasz
Davebowman #321 üzenetére
Sikerült, újra raktam a Koreadert, most megy a szinkron a Pocketbook szerverrel.
Eladó/Csere: Wifis E27 izzó 1 tábla csokiért
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Davebowman #319 üzenetére
Nekem működik. Biztos, hogy jó nálad a user/pass?
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Davebowman #316 üzenetére
A beépített megoldás nem jó?
1. eszközön csak beírsz egy felhasználónevet és jelszót aztán feltölti a sync adatokat (push progress). A 2. eszközön viszont bitre pontosan ugyanannak a könyvfilenak kell lennie, így szinkronizálja amikor lehúzod (pull progress). Magát a könyvet nem tölti fel, csak metaadatokat.
Persze létrehozhatsz saját szervert is.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Davebowman
senior tag
Tudnátok segíteni? Asztali calibre nélkül hogy lehet megoldani, hogy 2 ebook-olvasó eszközön ugyan azt a könyvet, ha az egyiken abbahagyom az olvasást a 20. oldalon, akkor a másikat onnan folytathassam pl. 40-ig, majd ha visszatérek az elsőre akkor a 40-től olvashasam? 1 könyv munkahelyen, másik otthon. Van net mindenhol, de csak otton van szerver. Mindkét olvasón KOreader fut. Köszi. (esetleg milyen kulcsszavakra keressek rá?)
[ Szerkesztve ]
-
myk_to
csendes tag
Oldman2-val több levélváltás volt. Köszönöm segítségét!. Az eredmény: a problémám megoldható, de a szintaxis helyes volt a kitevőknél. Az interpreter nem megfelelően dolgozza fel. A H2O valóban már a forrás szövegben is rosszul formázott volt - vagyis az ilyen szempontból nem hiba.
Ha jól látom akkor a span class amit - ezek szerint nem (vagy nem mindig) jól dolgoz fel. Majd még nyomozok hogy ez mennyire általános. -
myk_to
csendes tag
Sziasztok,
Kérem a következőben a segítségeteket:
Onyx Boox Note Air2 az olvasó típusszáma.
A koreader használata közben a szövegben előforduló kitevő/ index nem jól jelenik meg. A következőt értem ezalatt: az előforduló (tipikusan a 10 hatványait jelző) kitevő számok a 10-zel egy sorban de nem a "tetején" látszódnak. A víz (H2O) "2"-je sem a H "alatt", hanem vele egy sorban jelenik meg.
Az eredeti szöveg a calibre viewerével ellenőrizve helyes alakot mutat.
Az olvasó beépített megjelenítőjével (Neoreader) szintén jó (helyes) a megjelenített szöveg.
Természetesen oda-vissza végignéztem a lehetséges beállításokat, és nem hiszem el, hogy ennyire elszúrták volna ezt a megjelenítési formát, vagy ennyire nem zavarna másokat. Vagyis valószínűleg én nem találtam meg a helyes beállítást.
Köszönöm
M -
Davebowman
senior tag
válasz
Davebowman #308 üzenetére
Újra kezdem az egészet előről, visszateszem az eredeti romot, aztán most megy minden!
Mondjuk csináltam egy .zip fájlt, beletettem minden extensiont(KOreadert is) ami kell így legközelebb gyorsabb lesz.[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Davebowman #308 üzenetére
Nem, a JB-hez max. 5.16.2.1.1 lehet, az az 5.16.3 nem értem mit takar ott.
Ha nem indul el, valamit nem jól csinálsz, vagy csináltál előzőleg. -
Davebowman
senior tag
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Davebowman #306 üzenetére
A topik indító cikkben külön rész foglalkozik ezzel (Melyik verziót kell letölteni?)
Legacy: K2, DX, K3 (and all their variants)
Kindle: K4, K5, PW1
PW2: Everything else, starting from the PW2 (i.e., PW2, KV, KT2, PW3, KOA, KT3, KOA2, PW4, KT4, KOA3, PW5, KS)
KindleHF: Any kindle running firmware >= 5.16.3
Azaz a koreader-kindlepw2-v2024.07.zip kell neked. -
Davebowman
senior tag
Akinek Kindle 8th gen-je van, arra melyik KOreader való? Az oldalon van sima kindle, meg legacy… de egyik sem indul el, bár (xyprobléma) az mrpi sem települt szerintem…tud ebben segíteni valaki? A KUAL menüig jutottam
[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
nagyúr
A fejlesztői verziót használom (elsősorban a Honosítások miatt), és a Hamburger menü/Súgó alatt találtam egy érdekes pontot: keresés a menüben...
Lehet hogy ezer éve ott van, én csak most fedeztem ezt fel.
-
Davebowman
senior tag
válasz
Davebowman #303 üzenetére
Most szépen megy, köszi mindenkinek
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Davebowman #301 üzenetére
Be lehet azt is állítani egyes készülékeken (kerestem, de most istennek nem találom hol), hogy a Tok felnyitásakor várjon egy érintésre.
Azaz nem törvényszerű, hogy "csak fél mp-ed van". -
Davebowman
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
lo KOReader.Sokan, akik bár rendelkeznek valamilyen elektronikus könyvolvasóval (angolul Ebook Reader), talán még hallani...
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Battlefield 1
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Macbook pro M4, 14col, istyle gari, ezüst
- Új és Használt 120mm - 360mm Vízhűtések Hatalmas választékban!
- Új DELL Inspiron 16 Profi Fémházas Laptop 16" -50% AMD Ryzen 5 7530U 16Gb 512GB FULLHD+ IPS
- Beszámítás! Dell Latitude 5520 15 notebook - i5 1135G7 16GB RAM 256GB+1TB SSD Intel Iris Xe W11
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 32GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- DELL Latitude E7270: 12,5" HD, Core i5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 10 Pro stb.
- 4x2 GB Samsung DDR3 1333
- Szinte Új Macbook Pro 14' Black M3 Pro /18Gb ram/512Gb SSD 3 év apple garancia, Istyle vásárlás
- Apple Macbook Pro 14" M1 Pro (A2442) 16GB/512GB, 1 hónap garancia!
- //KERESEK// AMD Ryzen 7 7700/7700X
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest