Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
heurisztika1 #28819 üzenetére
Hát azért valami több infó kellene. Írd le a konfigurációt, valamint az OS is érdekes. Mit tettél a kártyacsere előtt, egyáltalán csere volt-e, friss OS telepítés, stb.
-
válasz
joseph66 #26805 üzenetére
Ja megvan miért. Csak akkor lesz aktív, ha a desktopot a natív felbontásnál kisebbre állítod. ez után csak beállítod a kívánt opciót, majd visszaállíthatod a natív felbontást, és megmarad a beállított érték.
Ha mégis visszaállna, akkor úgy indítsd a játékot, hogy eleve kisebbre állítod a desktopon a natív felbontást, de szerintem az első opció elég lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Ha arról a nagyon régi, 10+ éves modellről van szó, amin 32/64MB memória van, valszeg ez a maximum felbontás, amire képes, tehát sehogyan sem lehet megoldani nagyobbat.
mod: sehol nem találok utalást 7250-es radeonra. Az első a Radeon 7000 (és 7500) volt, de abból még csak PCI-s kiadás létezett. Aztán volt a HD 7000-es sorozat, abból a legkisebb meg a 7350 volt. Lehet, hogy rosszul emlékszel a modellszámra.
[ Szerkesztve ]
-
A driver nem települ fel?
mod: ja hogy ez nem HD 7250. Akkor ez nem biztos, hogy sikerülni fog, nincs hozzá XP utáni driver. Esetleg töltsd le az XP-s drivert, csomagold ki (mondjuk 7-zippel), majd az eszközkezelőből próbáld frissíteni a VGA driverét úgy, hogy kézzel adod meg neki az elérési utat. Ha így nem fog működni, szerintem sehogy.
Amúgy milyen rendszerről van szó?
[ Szerkesztve ]
-
-
Ha megnyomod az Optimize Settings gombot, beállít a játékban egy ajánlott beállítást. De mivel te nyomod meg a gombot, ezért magától nem állít semmit.
Ilyen Reward pontokat kapsz, ha játszol, ill. pár egyéb dolog után. Ezeket a pontokat tudod különböző dolgokra beváltani, pl. az általad bemásolt Sapphire Toxic R9 nyereményjátékra, amire a jelentkezés 250 pont.
-
válasz
FrozenThrone #26209 üzenetére
Mondjuk megnézed a naplót? Nem véletlen van az a nagy szürke gomb a nagy sárga kérdőjel mellett.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
adamssss #25846 üzenetére
Az egy dolog, hogy mi lesz a jövőben, azt kell nézni, hogy most hol áll. Ráadásul a teljesítménye attól is függ, hogy a játék fejlesztője hogyan írja meg a kódot a saját játékában. Pl. a Battlefield 4-nél kell egy 3+ GB-s VGA, hogy jól működjön a mantle. Most az a helyzet, hogy egy gyengébb cpu és erősebb vga párosnál javít a teljesítményen, ha ez nem áll fenn, akkor akár lassabb is lehet, mint directx-szel. De ez egyértelműen kiderül Abu cikkeiből szerintem. A te konfigodon tök felesleges, nem fog előrébb vinni.
(#25843) janos666: sebességnövekedésre gondoltam. Neked mindenbe bele kell kötnöd?
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
128bit #13640 üzenetére
Próbáld a custom telepítést, majd az elérési utat írd át úgy, hogy csak ATI-ra végződjön.
tehát valami ilyesmi helyett: "C:\Program Files\ATI Technologies"
ez legyen: "C:\Program Files\ATI"Ez persze hülyén hangzik, de nálam is csak így volt hajlandó települni normálisan.
-
Srácok, gondoltam ezt megosztom veletek.
Tegnap beszereltem az új HD6850-em, és miután feltelepítettem a driver+ccc combót, a telepítés végén kaptam egy hibaüzenetet, hogy a telepítés során hiba lépett fel. Mint kiderült, a driver jól felment, viszont a CCC nem működött.
Rákerestem neten, és a következő megoldást találtam. Telepítésnél a telepítő könyvtár nevéből ki kell törölni a Technologies szót (vagyis mondjuk 'C:\Program Files\ATI Technologies' helyett csak 'C:\Program Files\ATI' könyvtárba kell telepíteni. És így rendben feltelepült!
El se hinném, ha nem velem történt volna meg.
Közben egy másik hiba is előjött sajnos a CCC-vel, de az már egy másik történet, majd leírom, ha megoldottam...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
general #6583 üzenetére
Win7 alatt nem támogatottak az AGP-s kártyák, ezért nem is garantálják és működésüket. De már a többi oprendszer (XP, Vista) alatt sem garantálják.
Amit egyedül tehetsz, hogy megnézed, hogy a kártya gyártója (pl Sapphire) adott e ki hozzá Win7 kompatibilis drivert.
(#6584) belaazallat: a Win7-ben alapból levő Catalyst valszeg nem jó AGP-s kártyákhoz.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
BIZ0906 #6354 üzenetére
TFT-nél azt jobb nem piszkálni. Egyébként úgy rémlik, hogy DX10 alatt nincs is ilyen, mivel TFT-nél eleve felesleges, és gondolom a Microsoftnál azt feltételezik, hogy ma már senki sem használ CRT-t.
(#6353) Jamme: a normál catalyst nem jó mobility radeonokhoz.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Gamerguru777 #6239 üzenetére
Ki kell jelölni, hogy mit akarsz törölni. A te esetedben az ATI drivert.
-
válasz
Gamerguru777 #6236 üzenetére
Próbáld meg törölni driver sweeper-el.
-
1. Optimalizálja a képalkotást, így - többnyire - gyorsul a játék, esetenként romolhat a képminőség (de ez utóbbi nem jellemző). Ezt bekapcsolva megő a játék CPU igénye, főleg olyan esetekben javallot a használata, ahol a VGA a gyenge láncszem (erős proci van mellette). Érdemes szerintem low-on hagyni.
3. A Catalyst a vga driver neve, az - értelemszerűen mindig fut. Pontosan mire gondolsz? A Catalyst Control Centerre? Annak nem kell futnia, sőt fel sem muszáj telepíteni (lehet pl. ATI Tray Tools-t használni helyette)
-
válasz
Balage-san #5895 üzenetére
Ha minőségen van az jó, e mellett még az élsimítás és azo szűrőt is feltolhatod, hogy ne a játékokban kelljen kapcsolgatni (AA 2x-4x, AF meg 8x).
De ezen kívűl minden játékban neked kell kézzel beállítanod a részletességet, hiszen ahhoz a drivernek semmi köze, tehát irány az options -> video. -
válasz
Shevchenko #5891 üzenetére
CCC-ből nem tudod külön állítani, hiszen egy desktopról van szó.
-
-
Ez most beugratós kérdés volt?
Amúgy melyik szót nem érted, az antialiasing-ot vagy az anizotropic filter-t?Na jó, bocs a szőrőzésért, csak ez most jól esett.
Ha egyben töltöd le a Catalystot a CCC-vel, akkor nem tudsz magyar nyelvet választani. Ha külön töltöd le a CCC-t, akkor igen.
-
válasz
lordjancso #4314 üzenetére
Hogy érted, hogy levágja a széleit a képernyőnek? Ha annyi az egész, hogy pont a megfelelő felbontásban látod a képernyőt úgy, hogy középre van pozícionálva, az nem hiba, ezt lehet állítani CCC-ben.
-
-
válasz
Illusion1010 #4026 üzenetére
Miért idióta? Ha csak egy kijelző van, akkor az lesz az elsődleges. Ha kikapcsolod az elsődleges kijelzőt, akkor muszáj a másodiknak azzá válnia. Ez teljesen normális és elvárt működés.
-
Nekem jelenleg 3870-eseme van. Se powerplay-t, se ventiszabályzást nem láttam a Catalystben még soha. De a ventiszabályzást ne is keresd, miért is lenne benne? Még az nvidia sem engedélyet ilyet a drivereiben. Próbálkozz az ATI Tray Tools-al. Powerplayről meg nem tudok nyilatkozni,
-
válasz
kennystyle #3988 üzenetére
A VPU recovery csak egy tünet, valami okozza, csakúgy mint a lázat. Ez alapján senki sem fogja tudni neked megmondani, hogy mi lehet a baj.
És a probléma lehet szoftveres vagy hardveres (esetleg mindkettő). Ha szoftveres, a variációk száma szinte végtelen. Lehet az ok valami hibás driver, malware, agyonhasznált windows, vagy akár maga a játék is. Hardver probléma esetén lehet az ok túlmelegedés, inkompatibilitás, fizikai sérülés, vagy akármi.
Javaslom, minden driverből pakold fel a legújabbat, a biosban nyomj egy load default-ot (hogy ne legyen húzva semmi), és monitorozd a kártya hőmérsékletét, nem e túlmelegedés okozza.
-
Mivel pont 640x480-asban fut a Starcraft, ezért támogatja. Ha nem támogatná, nem is futna.
Max annyi bajod lehet, hogy nincs beállítva, hogy húzza szét a képet az egész monitorra. Gondolom DVI-n csatlakozik a kártyád a monitorra. Legyél kreatív, keresd meg a Control Centerben a beálltási lehetőséget.
[ Szerkesztve ]