Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az AMD kártyáknál alapból erősebb a szaturáció, azaz a színtelítettség, és ezért szebbnek tűnik a képük.
Azt senki nem állította, hogy az nv-nél nincsen driver gond. Jó, minden szökőévben egyszer előfordul.
De nem ennyi, mint itt. Itt több ezer hozzászólás csak driver gondokkal kapcsolatos kérdésekkel van tele, évek óta. Én is voltam AMD-s, és tapasztaltam. -
törölt tag
Sziasztok!
Asus laptopomban egy Radeon HD 4570 típusú kártya van. A gépen Windows 8.1 fut.
Tudnátok ehhez megfelelő drivert linkelni? -
TIT
veterán
válasz
Montesantos #28096 üzenetére
Az a felsőkategória..kit érdekel?Többet is fogyaszt az nv.
Igenis,hogy jobbak az amd-k 750Ti 6 ronggyal több és a képük se olyan jó és vannak driver gondok nv-nél is.(max.kevesebb)hd4770-el semmi gond nem volt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
CJ4567 #28092 üzenetére
Az a baj a Catalyst driverekkel, hogy azok a hibák, amiket produkál, nehezen beazonosíthatók. Az egyik driver az egyik gépen jó, a másikon meg nem. Az újabb driver meg pont fordítva.
Anélkül, hogy trollkodni akarnék, azt azért elmondhatom, hogy amikor NV kártyáim voltak, sohasem futottam bele driver hibába. Tudom, hogy ez itt most vörös posztó, elnézést kérek azoktól, akiket ez zavar, de hát ez az igazság.
Nem véletlenül tűnt el a nv driverek topikja. Nem volt mit írni bele. -
pEtii94
tag
Egy gyors kérdés, valaha működőképes lesz még ez a Mantle nevű API ? Mert ahogy elnézem sokaknak megy, de annál több embernek pedig nem. Akadozik, igaz hogy az FPS az megnő, de játszhatatlan a micro stuttering miatt. R9 270X OC vga-m van 2GB VRAM-al, a többi adat az adatlapomnál található, szerintem probléma nélkül kellene futnia. =/
-
demmer123
őstag
Donvit078: olvass feljebb írtam kommentett hogy hamarosan javítják
-
törölt tag
Amióta csak regisztrálva vagyok a Prohardveren, ez a topik a drivergondokkal kapcsolatos hozzászólásokkal van tele.
-
Donvit078
tag
Ez mekkora kuka ez az új driver
hogy a francba adhatnak ki egy ilyen szart folyton kifagy a rendszerem tőle le kellett szednem és vissza a régi...szánalom
-
katt777
félisten
válasz
wwenigma #28081 üzenetére
Vegyél be valami gyorsítót.
Hátha az segít.
Hogyan adnék el egy drivert?Szerintem, ha fizetni kéne érte, senkinek nem lenne AMD-kártyája.
De feltétlenül szóljon, aki minden hónapban kifizetne egy komoly összeget arra, hogy hátha most jó lesz.
A kártyának meg semmi baja.
Valahogy, akármilyen kártyával, akármilyen újabb AMD meghajtóval kipróbál az ember egy régebbi játékot, roppant nagy eséllyel talál ilyen hibát. Régi meghajtóval meg az újak nem mennek rendben, ugyebár, és az első HD sorozat óta ez van, amióta ATi már nincs.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz
deadwing #28077 üzenetére
Na, Sam 2-vel akartam játszani, hiba volt. Hogy én mindig megtalálom!
Elindítom a játékot, már az intro-nál fél p-enként 1 kép bevillanás. Sebaj, régi beállítások törölve, játék indul, szépen bemegyek a menübe, semmi gond. Ahogy alkalmazom a magas grafikai beállításokat, máris újra a bug!! Ahogy menti a beállításokat, odaragad a kép a betöltő csíkkal, szép kékben, se tovább.
Úgy fest, tényleg nem avultatnak semmit.
Kompatibilitási beállítások sem segítenek.
demmer123: Az AMD mindig tanul a hibáiból. Másképp hogyan lennének képesek megismételni őket?
Amúgy a 14.4 sem volt 100-as. Talán vmelyik RC majd megint rendben lesz, csak ne akarják megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
deadwing
addikt
válasz
katt777 #28075 üzenetére
BF4-et el sem indítottam, csak a Heavennel teszteltem... Így nem kellett annyit várni a crashre
De holnap szerintem kipróbálom BF-ek alatt.(#28076) demmer123: CF hibát sajnos nem látom köztük... Mondjuk az is lehet, hogy csak a Heaven esetében jön elő ez az ULPS probléma. Holnap kiderül. Mondjuk ez is mindegy, mert a memory leak gond ugyan úgy megvan a BF4 alatt. Legalábbis ezt olvastam. Az meg a Dice sara, vagyis hosszú hónapok kérdése a javítás.
[ Szerkesztve ]
-
demmer123
őstag
Srácok hamarosan jön a 14.9 drivere a fix amd már rá állt a hibára
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz
deadwing #28010 üzenetére
Azon tűnődöm, hogy nem elképzelhető-e 14.9-cel kapcsolatban, hogy BF4-ben választhatóság nélkül működik a Mantle? Csak mert feltettem tesztelni, erre mit látok? VGA-tuninggal nekiáll artifactelni itt-ott, pont mint anno a Thief (bár nem annyit), és ezt csak Mantle-lel csinálta (és nem mindegyik meghajtóval). Mindemellett 1800MB fölött zabálja a RAM-ot, néhol belassul, és az 50FPS sincs meg mindenütt, éppen, mint Mantle-lel, mert DX-ben ilyen hibák sem voltak. Választási lehetőség viszont nincs.
-
Pityu.
nagyúr
Jó sok embernek van problémája a 14.9 es driverrel,úgy látom.
-
pEtii94
tag
Eltavolitottam az uj 14.9 es catalystot, erre ez a latvany fogadott . Valakinek van valami otlete mi lehet a gaz ?
prohardver.hu/dl/upc/2014-10/04/489454_ors6quasdszq2i08_imag0154.jpg
-
Bali27
addikt
válasz
#67688960 #28066 üzenetére
k köszi szépen.. Nio úgy oldottam meg hogy kibontottam a driver.. Azaz a leszedet exet elinditottam, csak nem installálétam mert ugye nem talált semmit..
Bementem az eszközkezelőbe és a szabványos AHCin nyomtam szoftverfrissitést és megadtam neki az utvonalat.. És van már újjabb... mert ezt tette fel.. 1.3.1.220[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Bali27 #28064 üzenetére
biztos hogy a 8.1 x64-est szedted le? ha igen akkor próbáld a win7x64-et nekem az kellett és abban benne van a win8.1 x64-hez is
ha úgy se akkor valamit elszúrtak, de mindegy mert ugyan az van benne mint a 14.4-ben szóval akkor az ahci-t onnan tedd fel ha nem volt fent eddig
ha fent volt akkor most is azt használod mert nem távolítja el normál esetben
eszközkezelőben tudod ellenőrizni: ide ata/atapi vezérlő - amd sata conrtoller kell hogy legyen fent; szállító amd, dátum 2013.11.06, verziószám 1.2.1.359
ennél nincs újabb, legalábbis az én 14.9-es csomagomba ezt tették[ Szerkesztve ]
-
_DiEGO_
őstag
válasz
lemusz #28058 üzenetére
Passz
azt neked illene tudni ... neked kell tudni hardver összeállításod és hogy mit tudnak mire alkalmasok
Ha úgy van akkor így van , nem esik le órajel ! Igaz alább van véve gyári órajelről , de akkor ebből game alatt nem enged
nem akarja energiamegtakarítani
És semmi gond 14.9 -el és tessék első nap óta fenn van és nincs gondom
Amúgy tuti lehet az is gond
, hogy milyen környezetben mennek a VGA-k
na ez passz
[ Szerkesztve ]
-
_DiEGO_
őstag
Amúgy még egy dologra lettem figyelmes 14.9 feltelepítése után : Windóz kérte az élményindex újbóli futtatását !
Videokártya Aero és 3D is 7.5 ponton volt ...
14.9 után az élményindex 7.7 -et már mindegyikre. Nézzetek rá akinek esetleg nem sikított a Windóza , azaz Win 7 ugyeBIOS - nincs energiamegtak , kikapcs OFF , Disabled minden ráutaló opcio
Driver - nincs energia megtak
Windóz - Teljesítménycentrikus ... pörög is a proci és nem akarja levenni , mert nem kell energiamegtakarításra figyelni alkalmazni erőltetni stb a rendszernek . Igaz AMD a procimtalán szótfogadó fajta
-
-
_DiEGO_
őstag
válasz
lowzor #28036 üzenetére
Akkor nála volt valami hiba, mert mindenképp vissza kéne vennie.
Nemigazán , mert az a funkció pont arra van definálva , hogy ne engedje leesni az órajelet/teljesítményt ...
Persze ha mindenbe belekutyulnak userek , nem úgy műxenek dolgok ahogy annak mennie kellene .
Nem elállogatni dolgokat - vagy akkor egy másik profilt kell elállogatni / feláldozni , ami nincs használva .Persze ha tényleg Win-re van bízva a dolog
nem üti ki más szoftver .
BIOS-ba is vannak profilok ... Játékra , általános és nagyon takarékos módra is ha úgy akarjuk ... De ehhez alaplap is megfelelő kell , hogy támogassa is megfelelően funkciókat . UEFI -
Bali27
addikt
970-es Chipset drivert az AMD oldaláról csak az Integrated motherboard graphic/ AMD 9 series helyen lehet leszedni?
Mert abban benne vanank a Raidek meg ilyesmi... [link] -
demmer123
őstag
Remélem kijavítsák a sok fekete képernyő dobálás +fagyásokat itt a cikk.
-
F_Zolee
veterán
Elvileg rajta vannak a hiba kijavításán, tudnak róla.
-
F_Zolee
veterán
Valaki adjon ilyen kártyát had teszteljem ezt a bsod-t.
-
zotyahun
csendes tag
Asus HD7970-DC2T-3GD5 Videókártya még 2év garival,doboz,számla garijegy,tökéletes állapotban eladó.70000ft.Akit érdekel írjon bátran zotyahun1977@gmail.com.Csere stb nem érdekel,csak kp.Posta megoldható,előre utalás esetén.Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
demmer123
őstag
Miért dobál fekete képernyőket ahogy feltelepítem a 14.9 whql drivert?
Windows 8.1 64bit a rendszerem Már többször is újra telepítettem ahogy felkerül bőngésző fagyások mindent csinál a driver.Ahogy feltelepítem a 14.4whql drivert minden megszűnik és már jó.
Mi csinálja ezt?Nagyon szükségem lenne a 14.9whql driverel jobban mennének a játékok pl watch dogs stb.
Régi 7970 kártyámmal is ez volt szimplán csak az amd driverek ilyenek nvidia kártyákkal nincs driver gond mit kéne állítsak ?
[ Szerkesztve ]
-
Ezek közül sajnos egyik sem segít ezen a problémán.
Persze, ha kikapcsolsz minden energiagazdálkodást akkor az lehet segít, csak nehogy már ezt kelljen csinálni ahhoz hogy valamit használni lehessen.
Én mindenesetre feladtam egy issue formot az AMD oldalán a problémára, háta lesz belőle valami.
[ Szerkesztve ]
-
sandor906
tag
válasz
lowzor #28036 üzenetére
Én csak az alvó módot kapcsoltam "soha" -ra a Win7x64 energiagazdálkodásánál és megoldotta a hasonló problémámat. Érdekes volt, mert nem mindíg jelentkezett ugyan azzal a driver-rel sem. Igaz nekem z87-ben van ati kártyám.
A 14.9 nálam egyenlőre bírja az exploret is és a You-tub-ot is, és mintha kicsit lejjebb mentek volna a hőfokok is.
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz
InfiniteReality #28032 üzenetére
Én csak az órajelre gondoltam, hogy "tekeri", tehát nem veszi vissza a sebességet alap helyzetre. Ezt olyannál olvastam akinek asztali gépe van. És sosem használtam még más profilt a kiegyensúlyozotton kívül és nem volt gondom. Alapban beállítom, hogy miket kapcsoljon vagy ne kapcsoljon le.
Csak arra akartam rávilágítani, hogy úgy nem fog működni az energiagazdálkodás rendesen... -
InfiniteReality
őstag
válasz
F_Zolee #28027 üzenetére
Ez hülyeség. A processzor hardverből nem tekeredik teljesen, ha nincs kihasználva. Tehát ha egy processzor nincs nagyon használatban, attól még mehet teljes órajelen, nem azt fogod látni hogy 100% a kihasználtsága. Egy processzor ha maximum órajelen is megy, de nincs használatban, eleve kevesebbet fog fogyasztani.
Ezek az energiagazdálkodási funkciók leginkább arra valók, hogy az operációs rendszer tudja vezérelni a gép ezen irányú funkcióit (pl a proci órajelét). Amúgy a processzorokban eleve vannak hardveresen megvalósított dolgok, amikre a Windowsnak (registry berhelés nélkül) nincs is ráhatása (pl Core i processzorok esetén a nem használt CPU magok lekapcsolása).
A teljesítménycentrikus beállítás azt csinálja többek között, hogy a CPU órajelét a Windows nem fogja szabályozni (ettől függetlenül a CPU/alaplap még hardveresen megteheti).
Szerény véleményem szerint asztali gépnél teljesen megfelelő a teljesitménycentrikus beállitás. Míg laptopnál jobb kiegyensúlyozott állapotban hagyni és kicsit megpiszkálni.[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
válasz
#00137984 #28026 üzenetére
Minden kivan lőve, ez volt az első dolog, amivel próbálkoztam.
Meg 1 játékra használt gépet nem fogok energiatakarékos módban használni
Még arra gondoltam, hogy a DVI-t lecserélem Display Port-ra, mert azzal máshogy viselkedik a kártya a képernyő kikapcsolása után.
Aztán közben már kezdem unni, a Mantle lehet, hogy nem is éri meg, hogy elviseljem ezeket a nyűgöket az AMD-nél. -
törölt tag
válasz
lowzor #28025 üzenetére
Tipp! Windows energiagazdálkodásban a Teljesitmény Centrikus legyen kiválasztva. Ezen belül a monitor, HDD és egyéb eszközök kikapcsolása "SOHA" állapotban legyen. A PCI Express energiagazdálkodása "KI" helyzetben legyen, mert ilyenkor a PCI Express-ben nincs energiamegtakaritás és teljes energiaszinten van. Ébresztés közben innen kap induló feszt, majd a tápegység is belépve elindul a gép. A legújabb Intel procik mellé érkezett új szabvány szerinti tápegységeknek kevesebb ns (nanosecond) is elég az ébresztéshez.
-
lowzor
veterán
Mi a francot lehet már tenni az ellen, ha a monitor nem jön vissza alvó állapotból?
Direkt azért vártam a 14.9-et, hogy WHQL révén az nem fogja csinálni, erre az is csinálja -
CJ4567
nagyúr
válasz
FollowTheORI #28019 üzenetére
Pedig most DVI-n van VGA átalakítóval
-
válasz
CJ4567 #28011 üzenetére
Elképzelhető. Vagyis biztos:
Requirements to Configure GPU Scaling Option:
- A digital connection such as a DVI, HDMI or DisplayPort™ must be used
- The desktop must be set to a lower non-native resolution. Refer to the display device manual to determine the native resolution. This will be important to know when configuring the display to a non-native resolution[ Szerkesztve ]
-
asboth6
csendes tag
válasz
InfiniteReality #28015 üzenetére
köszönöm válaszod !
-
demmer123
őstag
14.9 whql driver miért nem jó az asus r9 290 kártyámra?
14.4whql a jelenlegi driverem.
Ha felteszem a 14.9whql drivert fekete képernyőket dobál,kékhalált minden egyebeket miért?
-
InfiniteReality
őstag
válasz
asboth6 #28013 üzenetére
Egyszerű, próbáld meg az ATI/AMD driverrel. Ha jó vele akkor örülj, ha nem, akkor maradj Win7-en. És reménykedj hogy a HP utánamegy a fejlődésnek és kiad 8.1 drivert.
Egyébként nem tudom mennyire nyugtat ez meg, de úgy tudom a normál ATI/AMD driverek 100-asok még 8.1 alatt. A 8.1-ben megint akkorát változott a video driver architektúra, hogy gyakorlatilag újra kell írják az egészet. Van ilyen, ez normális. -
_DiEGO_
őstag
Ejj te Pityu
...tökéletes munkát végzett,de hallottam olyat ,hogy AMD Catalyst Clean Uninstall Utility bent maradtak dolgok és problémát okoztak.
Szóval NEM tapasztaltál ilyet ... én meg azt hallottam 1 hát múlva 30%-al csökkennek a VGA és RAM árak
Tehát ha lehet saját tapasztalat után és NE hallomás révén írkáljon senki . Sületlenségre mesére senki nem kíváncsi , illetve nem kell ilyennel félreinformálni olvasókat .
Jó lett ez az új driver ,szépen mennek gamék alatta , némelyik tényleg érezhetően folyamatában sikamlósabban megyen ... még olyan is ami a listában nem szerepel.
Pozitív saját tapasztalat.
-
asboth6
csendes tag
Sziasztok !
Érdeklődnék nálatok, mert nem jutok dűlőre. Tulajdonomban van egy HP Pavilion G6 (1223-eh) laptop.
Egy A6-3400m-es apu hajtja illetve egy integrált és egy dedikált videókártya.A probléma a következő. Windows 7 alatt (ahogy láthatjátok is) a kari neve ATI Radeon 6470M, de ha felteszem a Windows 8.1-et és a hivatalos ATI drivert (mert a HP cseszte kiadni a drivert Windows 8.1-re, és csak a Windows 8 kapott támogatást viszont azzal a driverrel gazdagon kékhalálozom), akkor a kártya neve ATI Radeon 7400M-re változik.
A furcsa az hogy még a kártya Hardverazonosítója nem található az inf-fájlban, addig a Kompatibilitásazonosítóm IGEN !
A kérdésem annyi, hogy akkor ez a kártya az ATI által biztosított driver vajon ki hozza-e a maximumot belőle, vagy felejtsem is el, hogy ezen a gépen valaha is Windows 8.1 vagy Windows 10 fusson ?
[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz
FollowTheORI #27998 üzenetére
Vga csatlakozós monitrom van, ezért nem lehet GPU skálázást használni?
-
katt777
félisten
válasz
deadwing #27956 üzenetére
Én nem mondtam, hogy a biosokkal volt, csak azt, hogy érdemes lehet újabbal próbálkozni. Pont azt írtam többX is, hogy nálam az újabb meghajtókkal tűnt el a probléma.
MSI Afterburnerrel is fellép? Mert van, hogy az is elég, ha felülvezérli a drivert.
VOLT CF-öm, azóta valamiért () nincs, és még a környéken sem vagy, hogy tesztelhetnénk.
Pityu.: Nálam OK. Ha netán valaki megint beszólna, hogy rosszakat írok a driverekről.
A hangsúly a "nálam"-on van (lásd: adatlap).
Travelos: Felülvezérlés van, amelyik játékban működik, van, amelyikben nem. De ha pl. AA-t teszed Edge-detect-re, nem is feltétlenül látod, legfeljebb érzed, hogy szemre kellemesebb, ha csak nincs vmi erre nagyon érzékeny rész.
Zsébernardo: Rátelepíteni sosem szabad. Még ha bug nincs is, a lassulás garantált. Volt, hogy több drivert is update-tel frissítettem, a végére több mint 5%-kal volt lassabb a grafikus rendszer, mint a tisztán telepített friss meghajtóval.
-
törölt tag
AMD OverDrive™ Utility
Release Notes for Version: 4.3.1.0698
Release Date: Sep 2014
Download AMD Overdrive
Release Notes[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI #27959 üzenetére
-
Pityu.
nagyúr
válasz
FollowTheORI #28001 üzenetére
Én csak azért kérdeztem,mert mikor telepítettem tegnap a drivert,hiába kapcsolt ki a monitor a kártya ment tovább és nem kapcsolt lejjebb a ventilátor,és meg lepődtem ,hogy, hogy van az ,hogy az előzőben ez benne volt ebben meg nincs,de ma lás csodát működik.Bár mikor lejjebb veszi a fordulatát a ventilátoroknak néha pár másodpercre felpörögnek aztán vissza állnak de ez már az előzőnél is így volt.
-
törölt tag
válasz
pEtii94 #27968 üzenetére
amd driver download center
1. integrated motherboard graphics
2. amd 9-series chipset(ha jól van kitöltve az adatlapod)
3. all 9-series chipset
4. windows 8.1 - 64bit(gondolom 64bit kell van mert 8gb ramod van)
hát igen ezt már ideje lenne megváltoztatniuk
na és megint több eltérő csomag van, ezért nem jó mindenkinek mindegyik! -
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Apple asztali gépek
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- World of Tanks - MMO
- OLED monitor topic
- Hobby elektronika
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Windows 10
- További aktív témák...