Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sandor906
tag
válasz
katt777 #28641 üzenetére
Levettem az evolvedet és egyből helyreálltak az órajelek reinstall nélkül. Amúgy nincs semmi bajom vele, mert stabil minden alkalmazásnál. Teljesítményt nem néztem mostanában, de már annak is tudok örülni, ha nem fagy exploler alatt, vagy frekiváltáskor nem csíkoz filmezés közben. Az explolerről annyit, hogy mindenki mazoistának tart miatta, de a firefoxot útálom, a chrommmal is rosszak a tapasztalataim......Az exploler legalább megkérdezi, hogy mentse-e ezt vagy azt, a többi alapból elment mindent és ha illetéktelen lép a gépbe neki is alapból felajál dolgokat jelszavakat stb.
[ Szerkesztve ]
-
sandor906
tag
válasz
Thrawn #28637 üzenetére
Nekem üresjárat volt és véletlenül néztem egy gpu-z-t, utánna a catalystban a teljesítmény fület, mindkét helyen 1100/1600 volt az órajel. Lekapcsoltam a "rapt gaming evolved"-et és egyből beállt minden idle pozícióba, 150/300-ra és a hőfok is leesett szinte azonnal 35 fokra. Ebből gondoltam, hogy ő a ludas.
-
sandor906
tag
válasz
sandor906 #28635 üzenetére
Meg is lett a ludas! Az a hüle amd evolved vagy mi, ha be van kapcsolva, akkor folyamatosan maxon pörgeti a kártyát ( avultat? alapból 33 fok helyett 55 fokon ment..). Szedem is le, nem kellenek a sallangok, én is be tudom állítani az alkalmazásokban a részletességet és felbontást........
[ Szerkesztve ]
-
sandor906
tag
Pár napja tettem fel a "b1"- et és most nézem, hogy nem veszi vissza az órajeleket a kártya, a GPU is és a memória is maxi gázon pörög, igaz 0%-os terhelést és teljesítményt ír a catalyst. Délután megpróbálom az újat, vagy mehet vissza a 14.9.........................
-
sandor906
tag
válasz
ClayMore #28551 üzenetére
Lehet, hogy nemcsak a VGA, hanem a Mobility APU drivert is külön fe kell rakni. Szerintem először a Mobility APU-t és utánna a Mobility VGA-t külön-külön betallózva innen. Én legalább is így kezdeném és ha nem megy, akkor marad a Lenovo oldala, de az eléggé zavaros nekem az utóbbi időben.
[ Szerkesztve ]
-
sandor906
tag
válasz
sandor906 #28545 üzenetére
Az utóbbi időben elég béna lett a kereső, de remélem sikerült a megfelelő lapot megtalálnom:
Korábbi WHQL driverek, elvileg desktop APU-hoz....[ Szerkesztve ]
-
sandor906
tag
válasz
MasterMark #28543 üzenetére
Nincs mit...
Nemcsak az alaplapi, hanem az R9-es VGA-m rosszalkodik az idei driverekkel. A 14.9 működik ugyan fagyások nélkül, de böngészőben nem jelenít meg mindent. Ezt onnan látom, hogy ugyan olyan oprendszeren és böngészőben az intel vga-s notim pedíg megjeleníti. Játék közben és filmezés közben stabil a rendszer.Nálad fontos, hogy az APU és nem a VGA drivert kell leszedni, megpróbálom belinkelni....
[ Szerkesztve ]
-
sandor906
tag
válasz
MasterMark #28540 üzenetére
Heló!
Nekem integrált APU-s, E45-ös lap van az egyik gépemben, és csak a 13.9 és a 13.12-es APU driverekkel megy stabilan. A 14-esekkel böngészőben fekete képernyő és a leállás-újraindulasokat csinált.
-
sandor906
tag
válasz
lowzor #28036 üzenetére
Én csak az alvó módot kapcsoltam "soha" -ra a Win7x64 energiagazdálkodásánál és megoldotta a hasonló problémámat. Érdekes volt, mert nem mindíg jelentkezett ugyan azzal a driver-rel sem. Igaz nekem z87-ben van ati kártyám.
A 14.9 nálam egyenlőre bírja az exploret is és a You-tub-ot is, és mintha kicsit lejjebb mentek volna a hőfokok is.
[ Szerkesztve ]
-
sandor906
tag
Érdemes megnézni ezt a cikket. Nem csak win8.1-hez érkezett a legújjabb frissítéssel probléma.
-
sandor906
tag
válasz
lizapapa #27090 üzenetére
Már nekem is előfordult, igaz asztali gépnél, hogy driver-frissítésnél elsötétült a gép és csak resetelve indult. Ezért kell teljesen levenni az előző catalystot és az összes részét és driverek nélkül újraindítani. Újra indításnál a sima win driverrel mennie kell a gépnek, ilyenkor célszerű regclinerrel takarítani, majd újraindítás után telepíteni az újat.
[ Szerkesztve ]
-
sandor906
tag
válasz
lizapapa #27086 üzenetére
Elképzelhető, hogy más néven ismeri fel, mert az utóbbi időben volt több átnevezett VGA az AMD-nél és valószínű, hogy az utolsó nevén ismerik fel a detektorok. Elvileg semmi jelentősége, mert ugyan az a vezérlő van a 6-os, 7-es és 8-as sorozatú mobil kártyákhoz is, tehát mindegy, hogy 6470M vagy 7470M-es a kártyád.
-
sandor906
tag
válasz
lizapapa #27073 üzenetére
Mobil gpu-hoz ezt a 14.4-et adja a legújabbnak a support ( AMD Mobility Radeon Driver). Azért olvasd el, hogy a támogatott gyártók listáján szerepel-e a géped gyártója.
Most nézem, hogy Asus-ról van szó, annak menni kellene ezzel a driverrel.
[ Szerkesztve ]
-
sandor906
tag
válasz
halhatatlan #27018 üzenetére
Nálam kapásból a 3slotos kártyán alapjáraton +8-10 celsius volt hőmérséklet jól szellőztetett házban. (33 helyett 41-43 celsius) Egy gyengébb hűtésű kártyán nagyobb lehet a különbség és ilyenkor már magasabb a venti fordulatszám is alapból. Tehát nagyobb zaj, gyorsabb elhasználódás a plusz hő és fordulatszám miatt úgy, hogy nem is használod állandóan a második monitort (TV-t), ja és nagyobb fogyasztás feleslegesen.
-
sandor906
tag
válasz
F_Zolee #27014 üzenetére
Ez kb 1 éve volt és lehet, hogy ez lett a vége, de mielőtt ezt csinálta volna, akkor is mindkét eszköz rá volt csatlakozva és míg nem frissítettem a catát addíg nem volt ilyen gond, ezért is tünt fel egyből. Először azt hittem, hogy eldugult a szellőzés, mert a hőfok tünt fel és csak utánna az órajelek. Amióta külön gép van filmezésre nincs ilyen gondom.
-
sandor906
tag
válasz
RoMix85 #27010 üzenetére
Célszerű egy új rendszer telepítésénél csak azt a monitort csatlakoztati ami az elsődleges lesz és akkor jól fog települni. A másik, hogy nekem már volt olyan, hogy két monitor volt csatlakoztatva telepítésnél és úgy állította be magát, hogy nem engedte le az órajeleket alapra, hanem mindíg ment a memória is és a gpu is úgy mintha terhelve lenne, de csak az asztalt jelenítette meg és fűtött rendesen. Már nem emlékszem mit kellett kikapcsolni, de hetekig frászban voltam miatta. (talán a kiterjesztett asztal csinálta, már nem tudom) Utánna egy monitorral telepítettem újra, hogy minden alapon legyen és csak akkor kapcsoltam be a tv felé a kimenetet is amikor szükség volt rá.(EAH6950DCII)
[ Szerkesztve ]
-
sandor906
tag
válasz
halhatatlan #26999 üzenetére
Ha jól néztem a belinkelt oldal ezt a verziót dobja, 2012 10. havi, de itt is ua. a 32 és a 64 bites rendszerhez.
[ Szerkesztve ]
-
sandor906
tag
válasz
halhatatlan #26996 üzenetére
Hali!
32 bit-est csak xp-hez találtam, Win7 és 8-hoz és Vista-hoz ugyanazt a drivert hozza a support.
üdv!
[ Szerkesztve ]
-
sandor906
tag
válasz
halhatatlan #26990 üzenetére
Indítsd el a telepítőt, de először ne telepítsd, hanem az eltávolítást kérd, indítsd újra a gépet, futtas egy reg-cleanert, töröld a szemetet és csak utánna telepítsd a 13.12-t.
-
sandor906
tag
válasz
halhatatlan #26988 üzenetére
13.12...
-
sandor906
tag
válasz
#68216320 #26342 üzenetére
Az asus-os tényleg egy kövület van, viszont amit belinkeltem a javított 14.4 a leírás alapján támogatja a 7.. es sorozatot is. Lehet, hogy a többit már a teljes catalist telepítésénél feltette, mert sajna összevonták egy telepítőbe az összes amd-s drivert. Ez okozott az előző hetekben a 7-es sorozatot használók körében nagyon sok problémát ( rossz AHCI driver). Én utoljára a 13.9sb-t használtam chipsethez és az elég jól bevált, benne volt minden ami kellett.
[ Szerkesztve ]
-
sandor906
tag
Én csak az AMD drivereit használtam amig AMD-s alaplapom volt, sosem az ASUS-ét. VGA driverrel volt problémám, de az alaplapiakkal eddíg a 14.4 kivételével nem. FX990-em volt utoljára, előtte pedíg 790x, mindegyiknél az AMD drivereit használtam. Léteznek Driver frissítő programok amik egy központi adatbankból leválogatják a detektált hardverhez a progikat, de ezek is a pl az AMD-től származnak és nem a gyártótól mint pl a gigabyte.
Utolsó chipset driver[ Szerkesztve ]
-
sandor906
tag
Ezen az oldalon van automatikus hardwer felismerő, ami megkeresi a neked kellő drivereket. Azért a telepítés előtt érdemes megnézni, hogy mit is ajánlott.
-
-
sandor906
tag
válasz
#68216320 #26325 üzenetére
Lenne egy tippem, de lehet, hogy hülyeség.
ATI kártyánál a proci számolja a fizikát, míg a Nvidia-nál a maga a VGA. Lehet, hogy ez a többletszámolás ATI estében jobban terheli a CPU-t, nagyobb feszt kívánna, de az alaplap nem engedi ezért bár az msi afterbourner folyamatos fps-t lát, mégis a képernyőn laggolva megy a kép. Nálap az ATI mellett van bent egy régi ageia phsyx gyorsító, ami besegít a cpu-nak és csak nagyon nagy fizikai számítást igénylő megjelnítéskor laggol minimálisan. Az alapgép nálam most intel, de előtte az AMD-s gépen is hasonló volt a helyzet. -
sandor906
tag
Szevasz!
Nekem a 6950-esemmel volt hasonló tapasztalatom. Ha kettő DVI csati van rajta, akkor lehet, hogy csak az egyik kimenet támogatja a HDMI átalakítót illetve használható TV kimenetként, míg a másik DVI csak monitort kezel. Nekem ASUS EAH6950-DCII-őm volt 2 dvi és 4 display kimenettel és ebből egy DVI és egy Display kimenet támogatta a TV-t.
[ Szerkesztve ]
-
sandor906
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Ukrajnai háború
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Autós topik