Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawn
félisten
-
gombcomp
senior tag
válasz
Steelmanus #23598 üzenetére
Természetesen van ghostom,de azért bosszantó,hogy arra is kell figyelni,hogy egy driver
ha AMD gyártású akkor az a VGA-hoz,vagy a chipsethez készült e.
Ne hibáztasd magad,ez benne van a pakliban. -
Steelmanus
addikt
válasz
gombcomp #23582 üzenetére
Sajnalom hogy igy jartal, remelem volt ghost fajlod hogy ne kelljen ujbol telepiteni a rendszert, az infoval kapcsolatban nem ez volt a szandekom. Bar irtam hogy az en gepem teljesen AMD-s cuccokbol all, de akkor is.
(#23585) Thrawn En is ezt valoszinusitem, de pl ehhez a PCI BUS vezerlohoz kapcsolodik a Conexan chip is ez laposoknal fontos.
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok lenne egy elég nagy problémám.Van egy samsung 7 szériás laptop-om.Van benne egy intel hd grafikus vezérlő egy hd3000-es meg egy ati radeon hd6750m.
A gépen win8 van gyárilag.
Minden driver fent van.Felraktam az intel drivert akkor beállított mindent felbontást stb.Ha felrakom az ATI-t akkor fel is ismeri rendesen.A gép újraindul telepítés után ahogy kell viszont vissza már nem lép a windows-ba.Tölt a win8 és fekete marad a kép utána.Ha csökkentettbe belépek és letiltom az atit akkor meg be tud lépni. -
_DiEGO_
őstag
válasz
Steelmanus #23578 üzenetére
Igen ezt mar en is megtettem, de arra lettem volna kivancsi hogy miert nem csereli le maga a telepito.
De úgy is kérdezhetjük : windóz miért nem engedi ezt települni ??
Franc tudja melyik a helyes álláspont .kiskuik
[AMD Chipset Drivers] is itt van .
[ Szerkesztve ]
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Thrawn #23585 üzenetére
Sőt , tuti AMD csipes vasakhoz ... Windóz egy általános telepítőt ad csak a működéshez ... és igen , az lenne a normális ha betelepedne és restart után automatukusan átadná AMD illesztőknek a vezérlést ... de nem
Manuálisan kell megadni , hogy van ám AMD-s illesztő - ezt használd winfos ! -
kiskuik
újonc
Sziasztok!!!!!!
Azzal a problémával fordulnék hozzátok hogy vettem egy HP Probook 4540s Nootbookot és 2 videó kártya van benne egy HD Graphics 3000-es és egy AMD Radeon HD 7650-es kártya. A probléma az az lenne hogy egyszerűen sehogy nem sikerül a grafikus átváltás és minden esetben a HD Graphics 3000-est használja.
Ha tudnátok segíteni netán talán ötleteket adni hogy mégis hogy tudnám megoldani a problémákat szívesen várom a hozzászólásokat. Ja és még annyi hogy Windows 8 64bites redszer van a laptopon.[ Szerkesztve ]
-
gombcomp
senior tag
válasz
Steelmanus #23578 üzenetére
Sajnos nem hogy előnye nincs,hanem még az OP rendszer bootját is hazavágja.
Nálam a lecserélés után elszáll a bootolásnál,és még a WIN7 javítás sem tudja rendbe rakni.
Köszönjük AMD!!! -
válasz
ViTToRe #23579 üzenetére
De ha azzal működik, és minden megy vele akkor miért nem jó. Elmondom neked, hogy a legújabb drivereket, mind a GCN-hez optimalizálják. Semmi előnyöd nem származik belőlük. Rakd fel nyugodtan az Asus oldalán levőt. Illetve megkeresheted, hogy mi volt az utolsó whql driver, amit effektíve az 5xxx-es szériára adtak ki (tehát amikor még nem volt 6xxx)
-
Steelmanus
addikt
Sikerult mukodesre birnom az AODDriver 4.2.0-t marmint kikerulni az alairas ellenorzest.
W7 x64, amd_catalyst_13.11_betav1 driver, csokkentett modban kikapcsoltam az ellenorzest:
Tesztuzem Be:
bcdedit -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS
bcdedit -set TESTSIGNING ON
Igy telepitettem fel a 13.11 B1 drivert, es tettem pipat telepites kozben a Mindig megbizom az AMD ..... opcioba. Meg is jelent az Eszkozkezeloben, mukodokepesen.Persze az Asztalon lathato is hogy tesztuzemben van.
Azt szeretnem kerdezni, ha visszaallitom az integrity checks-et lefogja tiltani az AODDriver 4.2.0-t?
Tesztuzem Ki
bcdedit -set loadoptions ENABLE_INTEGRITY_CHECKS
bcdedit -set TESTSIGNING OFFLogikusan igen lenne a valasz, de szeretnem Tőled megkerdezni.
Vagy hagyjam igy tesztuzemben amig megerkezik az WHQL alairt driver? -
_DiEGO_
őstag
válasz
Steelmanus #23576 üzenetére
-
Steelmanus
addikt
Erdeklodnek a amdkmpfd fajl cserejevel kapcsolatban. Ez lenyegeben lecsereli az MS fele PCI Bus-t ami eleg regi, az AMD-féle PCI Bus vezerlore. Meg kell ezt tennem egy teljesen AMD-s konfigon?
Ezt talatam de nem vagyok biztos benne.
AMD Users, Update Your PCI Bus DriverMagatol a Catalyst amit hasznalok W7 x64 alatt (amd_catalyst_13.10_betav2) nem teszi fel.
-
ViTToRe
aktív tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék...
ASUS k52Je + Ati HD5470
Win7 32bit újratelepítését követően feltelepítettem a drivereket, és a legvégére hagytam a Hd5470 hez tartozó 13.9 es driver telepítését (ez tartott a legtovább amíg letöltötte...).Telepítés közben nagyjából a közepe fele eltűnt a laptop kijelzőjéről a kép. Vártam 5 - 10 percet, de semmi. HDMI-n keresztül rákapcsoltam a TV-t és ott persze van kép... WIN+P vel kiválasztom a Másolást, vagy a kivetítő leválasztását, akkor sem ad képet a laptop LCD_n. Újraindítottam, Töröltem / Újratelepítettem, de továbbra is ez a problémám. Újratelepítés előtt 11 vagy 12 es driver volt fent, ott semmi probléma nem volt, de azt már nem tudom beszerezni...
Tapasztalt valaki ilyet? Mi lenne a megoldás ami felett átsiklottam? Köszönöm
-
daneeeeee
aktív tag
Tegnap guru3d-re tettek fel új drivert 13.11 beta3 nem tudom volt-e már.
-
vlevi
nagyúr
válasz
dances #23566 üzenetére
Ahhoz nem kell bemenni a catalystba, simán az asztalon jobbegér, képernőfelbontás.
Itt még azt is tudod állítani, hogy a két monitorod egymás mellett hogyan helyezkedik el, balról jobbra, jobbról balra, egymás alatt, felett vannak, és a kiterjesztett megjelenítés ennek megfelelően fug működni. -
dances
tag
Üdv!
Az adatlapomnál levő 2-es géphez szeretnék venni még egy monitort a jelenlegi 22"-os 1680*1050 felbontású mellé (ez DVI porton csatlakozik).
A tervezett darab egy 24"-os, full hd-s lenne hd videózáshoz.A kérdésem a következő:
ha a tervezett 24"-est DP porton csatlakoztatom (a vga-mon van mindkettő), akkor, mivel eltérő felbontású a 2 monitor, catalyst-ben be lehet ezt vhol állítani?
Mármint úgy értem, hogy úgy szeretném, hogy játékhoz és böngészéshez, a 22"-est, filmnézéshez pedig a 24"-est használnám, de egyszerre csak az egyik üzemelne mindig.
Tehát ha két kijelzőt kötök a videó kártyára, akkor ki lehet valahogy választani, hogy éppen melyikre küldje a jelet? -
Thrawn
félisten
...
[ Szerkesztve ]
-
zibo73
aktív tag
Sziasztok!
5670re melyiket érdemes feltenni? -
vasi89
őstag
Nah visszatértem de most új problémákkal
Felraktam a win8-at, kisebb nagyobb harcok árán de nagyjából minden működik. Kivéve természetesen az AMD drivere omlik össze mikor stamina-speed mód között váltok. Sony Vaio-ról van szó. Szóval általában stamina módban használom azaz le van tiltva az AMD kártya. A gépen fizikai gomb van a kártyák közötti váltásra és amikor átkapcsolom speed módba, azaz bekapcsol az AMD is akkor kezdőképernyőn minden ikon fekete viszont ha visszaváltok stamina módra akkor vagy rendesen mutatja vagy azt írja ki a gép, hogy az AMD driver összeomlott, majd dob 1 kék képernyőt Video TSR Failure felirattal. Viszont ha speed módban kapcsolom be akkor tökéletes, vissza is tudok váltani. Olvastam h driver probléma lehet de mivel a sony senki dolgát nem könnyíti meg így próbáltam korábbi drivereket de vagy fel sem települ vagy ugyan ez a gond.
-
prakp
csendes tag
válasz
torcipepe #23312 üzenetére
Szia!
Az fn+F8 nem segít? Jártam már úgy...
Esetleg nem lehet [ez a kapcsoló] a baj?
Szerintem mindenképpen hardverhiba, catalyst ilyet nem csinál. -
denetol
csendes tag
válasz
adamssss #23556 üzenetére
Köszi a gyors választ.windows 7 sp1 .felraktam persze a hdmi audiot is.próbáltam realtek driverrel is.a legjobb ami volt, hogy a játèk hang hibátlan volt, youtube is türhető, max 1-2 recsegès, de minden más media kuka.játèk alatt a teljesítmèny egyèbkènt hibátlan. De mivel elszeretnèm adni 1 hónapon belül 100% ra tutinak kell lennie.talaltam neten olyan megoldast hogy az lcd overlayt be- ki kapcsolja ès fasza, vagy a registriben 1 kulcsot át ír nekem eddig semmi.csak nem hiszem el hogy van 1 közel 150 ezres kártyám (nem most vettem persze ennyièrt) ès ilyen hibákat össze tudnak hozni.persze nem első bug amd driverben.
-
Jakuu
őstag
válasz
denetol #23555 üzenetére
Ha nem a HDMI/DVI csatlakozon keresztul kuldod az audiojelet a TV-re , akkor probalkozz az eszkozkezeloben az AMD High Definition Audio Device letiltasaval.
Ha HDMI/DVI-n keresztul hasznalod, akkor probald meg ugyanott a Driver rerollt. (Az elozo driver visszaallitasa) -
válasz
denetol #23555 üzenetére
Szia!
Milyen op rendszer?
Filmezésre javasolom a splashPro-t, és ott a hangbeállításokat rakd AMD stream-re (vagy valami hasonló a neve, csak most nem vagyok otthon). Nekem az tökéletesen vitt mindent, és a hangot is a legjobban ez a progi állította be.Ja és ugye nem csak a dirvert raktad fel, hanem az AMD HDMI audio-t is. Ha az egész packot húzod le akkor elvben az alapértelmezettként települ.
-
denetol
csendes tag
Helo.A következő problèmába ütköztem.Felraktam a 13.11 beta drivert azóta a tv-ről jövő hang recseg nèha.Letöröltem vissza az előzőt ès ugyan az.Mintha elb****ta volna a hdmi t.Újra húztam a windowst, eredmèny:jatekok jok, youtube is türhető film recseg...vissza felrakom13.9 et ami elvileg a legujabb nem beta de egy kalap szar.folyamatosan kifagy a catalyst.Valaki találkozott vmi hasonloval? A gepem: intel core i5 3570k, asus p8z77-pro, 8gb ram, xfx hd 7970 .tuningolva nincs semmi.előre is köszi a helpet.
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
Win 8.1 miatt felraktam a legújabb béta catalystet, a gépem pavilion g6-2018sh a10-4600m+7670m. A hp nem adott ki friss meghajtót ezért jött a béta, a dg működik, de a dvga-ra minden 7600m-t ír az probléma?
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Napokban tettem fel a 8.1-et!Utána a drivereket amd catalyst stb...
Az energiagazdálkodás sémáknál eltűnt a "fényerő csökkentése" rész.Kikapcsolás és alvó állapot van csak!!
Mi lehet a baj?!
Valamint sokszor a képernyő kikapcsolás sem működik...Az amd driver okozhatta?
Jó ellen elhárítani a hibát mert sokszor hagyom magára a gépet és nem szeretném a notit mindig lecskugatni...Radeon 6600 és HD6520G van benne.
Köszönöm!
-
-
Raidon
őstag
Tud valaki valamit a GCN es ATI-kra mikor jon uj driver?
-
A windows 8-as driverekkel működik a 8.1? Endurom van ami elég kényes mindenre, és nem tudom h frissítsek-e...
-
Janexboy
újonc
Sziasztok!
A segitségeteket kérném! A probléma a következő: Bármilyen játékkal játszok,teljes képernyőnél szaggatnak a játékok.Amint windowed módba teszem egyből megszünik a szaggatás. FM2 alaplap,amd 4 magos processzor,ati radeon hd 6670 plusz a processzor videókártyája cross-ba kötve és 16 gb memória.
A videókártya drivere frissitve van! Előre is köszönöm! -
DeadMeat
nagyúr
válasz
Steelmanus #23529 üzenetére
Biztos így gondolom, ahogy írod is
Amúgy Abu említette régebben valahol, na meg NOTE: AMD CrossFire™ users do not need to install a CAP for this release.
-
norbi0604
aktív tag
APP-t érdemes felrakni 1kártyás rendszerekhez is? Hoz valami javulást játékspecifikusan?
(Sapphire HD 6770 a kártyám)
[ Szerkesztve ]
-
Apone33
őstag
Lehet tudni hogy mikorra várható az új cap?
-
TIT
veterán
Én is de semmi köze hozzá.
-
Zso2
őstag
válasz
Steelmanus #23517 üzenetére
Érdekes a 4-et nem engedi telepíteni,mert azt írja hogy van fent jobb....Mindegy megoldottam más letöltésből feltelepítettem a 13.4-et és pont ugyanazt csinálja, egy csíkban ugrál,vagy hullámzik a kép lefelé,vagy felfelé görgetésnél.Nem tudom elmagyarázni pontosan.Szóval nem a 13.9 a hibás.
-
Zso2
őstag
Kösz a tanácsokat.
Most akartam a 13.4-et leszedni erre le akarja szedetni a net.4 -et. Nekem fent van a 4.5 ,az független tőle?
A 13.9-nél meg nem kért semmit.[ Szerkesztve ]
-
bizke
csendes tag
Sziasztok!
Acer AO725-ös gépem van, benne egy Radeon HD 7290-es kártya. A telepített vga driver verziószáma: 8.981.0.0 (2012. július 4.). Érdemes frissíteni újabbra az illesztőprogramot? -
-
Jakuu
őstag
Microlag.
Egyetlen megoldas van, megpedig a buveszkedes es az ima. Ugyanis megfigyeltem, hogy teljesen random jon elo ez a problema telepites utan.
Tehat, azt tudod csak csinalni, hogy uninstall es ujra install, addig, amig nem szunik meg a hibajelenseg.
Egyszeruen nem tudtam rajonni, vajon mi produkalhatja a hibat, pedig tobb heten keresztul probalgattam a hibajelenseg okara rajonni.
Amugy olyan mintha a processzor tul lenne terhelve, es nem maradna eleg kakao a VGA meghajtasara, pedig a folyamatjelzo nem mutat se GPU se CPU leterheltseget.
A GPU es a VGA RAM orajele lehetne meg elmeletileg a hiba forras, hogy nem valt 2D orajelrol feljebb, de ezt is leellenoriztem es legalabbis szoftevres kijelzes azt mutatta, hogy ez rendben van.
De meg mindig azt mondom, hogy nagyon olyan az egesz, mintha az eroforras lenne ilyenkor keves.
Hogy mi okozza a telepitesnel, az egy rejtely.Altalaban ugy tudtam mindig megszuntetni a hiba jelenseget, hogy az feltelepitett drivert teljesen uninstallaltam es visszatettem a regi meghajtot. Itt oda kell figyelni arra, hogy van amikor ilyenkor is megmarad a microlag, ilyenkor addig kell ujra es ujra uninstalalni es visszarakni a regi drivert, amig meg nem szunik microlag es utana ratelepiteni az uj meghajtot. igy az esetek 80%-ban nem jon elo ujra a hibajelenseg, de sajnos ott van az a franya maradek 20%.
-
Zso2
őstag
Természetesen win 7 64x , és pl mikor a Ph hasábjain görgetek lefele, vagy felfelé,akkor ugrándoznak a sorok(vibrálnak)szóval nem egyszerre viszi az egész oldalt hanem a sorok késnek és így hullámzás tapasztalható,gondolom volt már ilyen másnak is,amolyan mikrolagféleség.Lehet a képfrissítéssel kapcsolatban van,de nem hiszem ,mert idáig nem volt ilyen gondom(LG TV-n van a számítógép és csak 1 féle 60hz lehet állítani)
[ Szerkesztve ]
-
Zso2
őstag
Most raktam újra a wint, 13.9-t raktam fel, de mikor egérrel görgetek hullámoznak a sorok.Mi ez A SZUTYOK már megint? Vaze ,hány éve is írnak drivereket, valami hibát mindíg beleültetnek, már azt gondolom,hogy direkt. Ezt a suttyó bandát.
-
naomek
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok...van egy Asus X53K típusu notim, és 32 bites XP-t raktam rá. Egy Ati Radeon x2300 as vga zakatol benne, és se hol sem találok hozzá működő drivert, se az Asus honlapján, se az Atién.
Tudnátok nekem linkelni egy olyat ami jó lesz?Előre is köszi!
-
torcipepe
csendes tag
válasz
Urzu_7 #23313 üzenetére
Az Asus oldalán lévővel megy, de az bő 2 éves. A hibát okozó driver pedig a legfrissebb az AMD oldaláról.
Felbontás, stb szerintem jónak kell lennie, mert ha külső fénnyel világítom meg a monitort, akkor látom a képet. Tehát ugyanúgy működik, mint a zsebszámológépek kijelzője. Így is sikerült végül uninstallálnom, mert hála az M$ és az AMD előrelátásának az Install Shield Wizard kell hozzá, ami nem megy csökkentett módban.NetTom: Boot/bios megy rendesen. A csökkentett mód is, mivel ott általános illesztőt használ.
[ Szerkesztve ]