-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
PiciPeti
őstag
-
jimmy87
tag
válasz jimmy87 #40197 üzenetére
vagy MAgnat Power Engine 4 ezek árban ott vannak, amennyit most szánni tudnék rá.
-
LógaGéza
veterán
válasz MunezXBK #40188 üzenetére
Nekem egy SAL AHP-16S szett van benn - szerintem én jártam rosszabbul
Ha valaki tud olyan szettet, ami nekem jó lenne olcsóér', az ne tartsa vissza az infót"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
jimmy87
tag
Sziasztok!
A következő erősítőt találtam Magnat Xcite560
Az erősítőről nem sok infot találtam...
Ha valaki tudna egy manualt hozzá, azért is hálás lennékKérdésem az lenne, hogy a képes lenne-e megfelelően kihajtani a következő rendszeremet:
Első szett : Audio System MX 165 Plus
Mély : Phoneix Gold Octane R12
Korábban már ajánlottak az itteni kollégák erősítőket, de helyileg ez nekem pont megfelelne, nem kellne postázni,stb...Segítségeteket előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Lusu
aktív tag
válasz LógaGéza #40187 üzenetére
Ez teljesen csak akkor derülne ki, ha betennéd és kipróbálnád. A váltón van 6db vágás a magasakra, nekem úgy tetszett. A középtartomány felső részén volt sok, de jobb lett amikor szembe fordítottam a magasakat. Viszont lehet, hogy valami más összetevő szólt bele. Kár, hogy messze laksz, különben azt mondanám vidd el próbáld ki, hátha, de így tényleg zsákbamacska
-
olahpal82
csendes tag
Sziasztok.
Valaki mondja meg nekem miért lehet az audiosystem FWX hangváltojára akár két mélyközepet tenni? Ez mikor indokolt, mire jó?
Köszi.
-
Daywalker
addikt
-
LógaGéza
veterán
Ezen én is töprengtem, csak nem tudom, hogy az én ízlésemnek megfelelő lenne-e
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
kalozhun100
őstag
Hello, hamarosan itt a karácsony és szeretném magamat meglepni végre egy új fejegységgel. A keretem legfelső foka 35.000Ft. Ami a lényeg Bluetooth kihangosító legyen benne, meg usb és a világítás az opcionális vagy zöld legyen. Ilyen árkategóriában mit ajánlanátok? Köszönöm.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
metaksza
tag
Sziasztok! Szerintetek érdemes venni egy ilyet (http://www.edigital.hu//Fejegyseg/Overmax-OV-CR-422-SD/USB-autohifi-fejegyseg-taviranyitoval-p358067.html) , vagy inkább még szánjak rá pár ezer forintot? Igazából nekem a legfontosabb az AUX lejátszás lenne, sajnos a mostaniban nincs.
-
LógaGéza
veterán
válasz tboy93 #40178 üzenetére
Ez a másik amin töprengek, bár úgy hallottam, hogy a Kickerek inkább a dübögést szeretik reflexládában, és a Rockfordok jobbak zártban.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
zolika199
csendes tag
Sziasztok!
Most tervezek építeni az autómba hifit, ezeket válogattam össze, szerintetek ez így jó lesz vagy változtassak valamit rajta? Igazából az a gondom hogy nem tudom milyen erősítőt vegyek ehhez a szetthez, ezért két félét állítottam össze:
1.
elsö szett: Kicx ICQ 6.2
sub: DLD 500+
erösitö: Kicx QS 4.1602.
Itt ugyanaz az első szett és a sub, csak két darab két csatornás erősítővel, az egyik hajtja az első szettet, a másik pedig hídba kötve a ládát. Itt a két erősítő egy Kicx RTS 2.60 és egy Kicx RTS 2.100 hídba kötve.Szerintetek melyikkel járnék jobban, esetleg máshogy állítsam össze?
Jah, és még annyit hogy a kocsiban egy 75Ah-s akksi van, az elég ehhez a hifihez?
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Ez a mélyláda, ennyiért megéri? Anno leírtam mire kell, de a rend kedvéért: kis méretű zárt ládát keresek, ami mellé még lehet pakolni is - inkább a szebb hangra mennék mint a hangerőre, mostanában főleg rock (AC/DC, Iron Maiden, SOAD stb), és egyéb magyar alternatív zene amit hallgatok (ergo nem a dübögni akarok, arra jó lenne a mostani SAL dupla is )"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
runner 125
nagyúr
válasz Akos1994 #40174 üzenetére
Nem tudom létezhet-e autóba fúrható / illeszthető kivetítős hőmérő. Azt ízlésesen el lehetne helyezni, mondjuk a jobb sarokban lévő EU-s matricára simán rá tudná vetíteni. Nem lenne zavaró, mégis bármikor rá lehetne pillantani.
Nekiállok google-zni."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Akos1994
aktív tag
válasz runner 125 #40173 üzenetére
runner 125: Ez a Dacias link már sokkal jobb, én mondjuk speciel nem adnék ki 25k-t egy hőmérőre.. 4-5k már barátságosabb.
Más: Megvettem végül a Hifonics Jupiter VIII-t, (utólag is köszönöm a segítséget PiciPetinek ) bár csak azt tudtam meg, hogy szól mind a 4 csatija ugyanis az előző tulajnak (szerintem inkább khhmm "kereskedő" volt) az első ajtajában, ajtónként 2 db talán 16 centis koax volt berakva természetesen lábhoz, hátul 2db irdatlan nagy mélyláda és ment róla a tüci-tüci.(nehogy valaki magára vegye,nincs semmi bajom az elektronikus zenével, csak abból is van igényesebb..) Hát mit ne mondjak.. volt mély dögivel, de azt leszámítva maradhatott volna valami gyári 10-13centis cucc.. de általában még azok is jobbak...
Se baj, majd ha találok16cm-es komponens szettet használtan.. Csak nem találok.. Vagy 35-40 ezres kategória vagy SAL koaxal van tele az összes apró. Hardverapró,OLX, jófogást, carstyling (itt szinte nincs semmi), FB autóhifi mánia csoportot, Index Autóhifi adok veszek(itt sincs élet) nézem kb. 2-3 hete de semmi.. 15-20k-s kategória érdekelne.. Tudtok még lelőhelyet amit érdemes naponta nézegetni?[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Akos1994 #40147 üzenetére
drunkyboy linkelte, pl arra gondoltam én is.
Az viszont nem túl szerencsés, ha csak 1 csatornán mutatná.
Ez sem rossz ötlet, de nekem nincs ilyen a plafonon.
Gondolkodom hova lehetne ízlésesen elhelyezni, beépíteni akár valamilyen kijelzőt..
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
olahpal82
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék meghallgatni olyannak a hifijét, akinek kicsit komolyabb van. Szeretnék tapasztalatot gyűjteni. Ha van olyan aki Kecskemét közelében lakik, és szívesen megmutatná a hangteknikáját szóljon!
Köszönöm, üdv.
-
Osynho
addikt
válasz CsIrKeRaToR #40170 üzenetére
Felső határ nincs. Audio System MX165 Plus 21-22e pl, ami könnyen hajtható és sokan ajánlják. MM-ban láttam egy Focal szettet 18-ért, hogy milyen, nem tudom, de legalább Focal. Befér a 16cm-es hangszóró az ajtóba?
Érdemes az ajtót szigetelni, az nyilván nem 2 Ft, de sokat tesz hozzá a hanghoz.
-
CsIrKeRaToR
tag
válasz Osynho #40169 üzenetére
Értem,így már egy kicsit más a kép. Ebben az esetben mi az felső határa (árban) egy alsó kategóriás szettnek. Mik szükségesek ahhoz hogy,kompromisszumokkal teli,de egy viszonylag normális hangzása legyen a szettnek? Sz@ré' nem szívesen adnék pénzt.
*elolvastam az első hszt.
[ Szerkesztve ]
"Egyszóval dőljünk hátra és nézzük ahogy a közizlés prostituáltként árulja magát az útszélen és a becsület a szeretettel karöltve kivérzik az árokban."
-
Osynho
addikt
válasz CsIrKeRaToR #40167 üzenetére
Nem tud 4x50W-ot egy fejegység sem, ez marketing rizsa. A hangszóró terhelhetőségének nem muszáj megegyeznie ezekkel a kamu W-okkal, inkább arra figyelj, hogy minél érzékenyebb legyen.
Subot semmiképp se köss fejre, csakis külön erősítőre. 2 hangszóróról eleve jobb, ha lemondasz. Ajánlom figyelmedbe az első hozzászólást.
-
nagyúr
válasz CsIrKeRaToR #40167 üzenetére
A 4x50 watt a max teljesítmény amit "leadhat". átlagosan kb 4*17-20w-ot ad le, ami nem sok mindenre elég, egy sub hajtására meg abszolút felejtős. Erősítő javallott
Ebben az árkategóriában kb teljesen mindegy mit veszel, hangban nem lesz különbség.
A színpadkép kialakítása érdekében egy jó 16-os komponens szett és egy subláda hátul elég a jó hangzáshoz, ha hátulra is raksz hangszórót az nagy valószínűséggel csak összekuszálja a dolgokat. Bár azt is tegyük hozzá, hogy egy 20k-s fej nem fog neked színpadot teremteni
[ Szerkesztve ]
-
CsIrKeRaToR
tag
válasz Osynho #40166 üzenetére
Köszönöm a választ! Ne haragudj,de elképesztő módon nem értek az autós hifihez. 4x50W= max 4 db 50Wattos hangszóró. Tehát,ha mélynyomóval bővítek akkor emiatt "Direct Sub Drive(nagy érzékenységű, 2 Ohmos mélysugárzó esetén a rádióról közvetlenül is meghajtható, nem kell erősítő. 2x50 W + 1x70W)," 2 hangszóróról le kell mondjak,és az megy a mélynyomóba igaz? Az autómban a zöld-szürke színek dominálnak úgyhogy inkább egy ilyet vennék,rosszabb ez a másik Kenwood-tól? Milyen hangszórókat érdemes használni és hányat?
Előre is köszi!
"Egyszóval dőljünk hátra és nézzük ahogy a közizlés prostituáltként árulja magát az útszélen és a becsület a szeretettel karöltve kivérzik az árokban."
-
Osynho
addikt
válasz CsIrKeRaToR #40165 üzenetére
Pioneer MVH-170U
Kenwood KMM-100AB-enji: Köszi. Igen olajozni gondoltam én is.
footy: Ez valahol logikus és egyben dühítő is.
[ Szerkesztve ]
-
CsIrKeRaToR
tag
Erre valaki valamit? #40144
[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
Szigeteles szerintem mikor elszigetelsz(izolalasz) egy teret, viszont a rezgescsillapitasnal elhangolod mas tarmonyaba.
Egyebkent ezt tamasztja ala az is hogy az STP-nel is kulonveszik a ket dolgot. -
s4tch
veterán
válasz opeter70 #40157 üzenetére
Amennyire én tudom, autóban az a helyzet, hogy a legtöbb zaj a lemezeken keresztül érkezik, ezért a zajcsillapítás szempontjából a legjobb dolog, amit tehetsz, hogy tompítod a lemezek rezgését. Ha megnézel egy gyárilag csendes autót, ott alapvetően két részből áll a "zajdizájn": egyrészt megpróbálnak áramvonalas kasztnit, (nyilván kategóriánként differenciált költségvetéssel) vastag üvegeket, kevésbé hangos kipufogót, csillapítottan rezgő erőátvitelt, halálra szilentezett futóművet (stb) tervezni és felhasználni, másrészt kitapétázzák a lemezeket bitumenlappal vagy valami hasonlóval. Rövidebben: a lehetőségekhez képest csendes autót terveznek, amit tovább tompítanak a lemezek rezgésének elfojtásával. Persze vannak az autókban szivacsos csillapító elemek is, de miután a lemezek a legnagyobb zajforrások (lásd tető), ezért a gyártók sem restek bitumenlaphoz hasonló anyagokat ragasztani akár a tetőre, akár a padlólemezre, tűzfalra, ajtók belső falára, kerékjárati ívekre, akárhová, ahol a zaj éppen keletkezik.
Egyébként láttál már autót kőzetgyapottal, üveglappal szigetelni, akár a külső zajok ellen, akár hangdoboz készítése végett? Én nem nagyon. Az autó egy kompromisszumos környezet, ezért a praktikum a legkisebb kiterjedésű anyagok használatát veszi elő. Az meg a bitumenlap, ill. a hasonló cuccok. Különböző porózus cuccokat a beltéri elemek zörgésének csillapításához szoktak használni, de az teljesen más tészta.
Röviden: szerintem teljesen fölösleges rezgéscsillapításról és zajcsillapításról külön beszélni autóhifi esetében. A kettő kéz a kézben jár, praktikusan hasonló anyaggal látsz neki, bármi is a cél.
(#40158) opeter70: autóról beszélünk, ott meg a lemezeken keresztül terjed mindenféle zaj. Ha azokat letompítod, jó helyen jársz.
[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
Bár már régen tanultam fizikát, de megpróbálom. "Szigetelés" nélkül egy autóajtóban lévő hangszóró rezgésbe hozza az ajtó külső és belső lemezeit, amelyek a saját frekvenciájukon elkezdenek rezegni, és nagyon csúnyán beleszólnak a hangszóró hangjába. Nem tudom máshogy megfogalmazni, de "kopogós", "zizegős", rezonálós hang lesz a végeredmény.
A bitumenlap a magas csillapítási tényezőjénél fogva ezeket a rezgéseket letompítja, így ezek nem tudnak beleszólni a hangképbe.A klasszikus értelemben vatt hangszigetelés lényege pedig, hogy két szomszédos térbe minél kevésbé juthasson át a hang. Ezt általában olyan porózus anyagokkal valósítják meg, amelyek nagyon sok apró légbuborékot tartalmaznak és ezáltal gátolják meg (vagy csökkentik) a hangrezgések átjutását egyik térből a másikba.
Ilyen anyagok pl a különböző üveg-, vagy kőzetgyapotok, a polisztirol lapok (köznyelven hungarocell) különböző fajtái, vagy az egyéb szivacsos szerkezetű, habosított anyagok, mint pl a polifoam.
Ezeknek nagyon jó a szigetelő képességük, a csillapítási tényezőjük viszont nem igazán.Nézzél bele pl. egy gipszkarton válaszfal belsejébe, ott még véletlenül sem 2-3 mm-es bitumen lapokat raknak közé, hanem 5-10, esetenként 15-20 cm vastag kőzetgyapot, vagy esetleg polisztirol lapokat.
Mégegyszer mondom, az autóban nem az az elsődleges cél, hogy a kívülről jövő hangokat csökkentsük (persze ez sem hátrány), hanem a lemezek saját rezgését próbáljuk csökkenteni.
[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
Igaz, csak éppen nagyon nem ugyanarról beszélünk.
Az autóhifiben autóhifiben elsősorban a lemezek rezgését (vagy rezonanciáját ha így jobban tetszik) csillapítjuk, valamint zárt "hangdobozt" igyekszünk létrehozni a bitumen lapok segítségével.
Ennek viszont semmi köze a klasszikus értelemben vett hangszigeteléshez, még ha (megtévesztő módon) szigetelésnek is hívjuk.
LaciCRM-nek a kívülről jövő hangok szigetelése a célja, pl. hogy a motor hangja kevésbé jusson be az utastérbe. Erre viszont a bitumenlap önmagában alkalmatlan, vagy legalábbis közel sem éri el a kívánt hatást.[ Szerkesztve ]
-
SetCHOO.
aktív tag
Kenwood KMM-361SD
Tegnap be is szereltem a gépezetbe. Húúú. Eddig nekem nem is voltak hangszóróim!
Egyből ráeresztettem egy FLAC-ot és innentől kezdve már MP3-at nem is akarok hallani. Miután beállítottam a fejegység hangszintjeit a golf4 gyári hangszóróihoz, jött a döbbenet. Nagyon szépen és tisztán szólnak. Mi lenne, ha még egy komolyabb rendszert hallgatnék?
Nagyon szépen belehet állítani a hangsávokat. Egyszerű, gyorsan áttekinthető menüje van.
32 gb SD kártyát raktam bele. Az előlapi USB maradhat a külső eszközöknek. Bár azért Bluetooth praktikusabb lenne.
Ami viszont így elsőre csalódás, hogy a gombsor és a háttérvilágítás színe külön-külön NEM variálható. Nagyon sok helyen félreérthetően fogalmaznak a leírásban. (Gomsor szín: variálható; Hátérvil.: variálható) De külön-külön nem!
Na ha ezt tudom akkor már ezt fícsört dobom és helyette jöhetett volna extrának a Bluetooth.
Összességében viszont nagyon elégedett vagyok, zeneileg életre kelt az autóm!Ja és délután kezdhetem hangszigetelni a 2 első visszapillantó tükrömet. picikét tücsköl
[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
válasz #81556480 #40149 üzenetére
Az "csak" rezgéscsillapító. Bizonyára hangszigetel is valamennyit, de (mint ahogy korábban már jeleztem) neked inkább ez lenne jó: (#40139) €uro
-
drunkyboy
aktív tag
válasz Akos1994 #40147 üzenetére
Engem is érdekel a téma, úgyhogy utánakerestem. Ezt találtam, a leírása szerint rádió hallgatásnál állandóan megjeleníti a kijelzőn a hőmérsékletet RDS információként.
-
Akos1994
aktív tag
válasz runner 125 #40145 üzenetére
Szia!
Belinkelnéd légyszi? Nekem is felkeltette az érdeklődésemet.. Szerintem amúgy csak egyetlenegy beállított frekvencián fogja átvinni az adatokat. Legalábbis,ha abból indulok ki,hogy a rádióadók nevei vagy az "éppen most játszott" szám neve is mindig csak akkor jön be az adott rádióadónak ha a saját frekvenciáján vagy.
Szerintem úgy használható, hogy beállítod a frekit fixre egy üres helyen és akkor a hőmérőhöz mindig arra kapcsolsz.. viszont ezt csak rádióról működik.. Én mondjuk lehet, hogy a jövőben valamikor megpróbálok egy vakdugót kivágni méretre és beleaplikálni egy ilyen kicsi benzinkutas szörnyűség kijelzőjét. Az úgy talán ízlésesebb.[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
Üdv!
Két kérdésem lenne:
1. 80PRS miért nem látja a WAV-ok id3 tag-jét?
2. Rodek 2180A2 venilátorja hangos. Nem tudom milyennek kellene lennie, de kombiban simán előrehallatszik a csomagtartóból. Csapágyas is szerintem, elég érdekes hangja van. Kiszereltem, pc-be dugva is brutál mit rendez, iszonyat fordulattal forog. Szabad gyengébbet beletenni, vagy ha így találták ki a mérnökök, ilyet vegyek bele? -
runner 125
nagyúr
Hi,
Rádióra köthető, RDS külső belső hőmérséklet jelzőkkel van valakinek tapasztalata?
Sajnos nincs a Honda-ban hőrmérsékletkijelzés, s azért jó volna tudni főleg a kintit.Ilyen kommersz, monokróm kijelzős, benzinkutas hőmérőt nem szeretnék felapplikálni sehova, ellenben lesz egy 7"-os kijelzővel ellátott Kenwood fejem.
Bármely rádióállomás mellett kijelzi a hőmérsékletet?
Mondjuk MP3 mellett nyilván nem. Van esetleg olyan alternatíva, amivel megoldható, h az alatt is kijelezze?
Köszi.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
CsIrKeRaToR
tag
Üdv! Egy hulla egyszerű autósrádiót szeretnék az autómba. Az a lényeg hogy szóljon. Se fejegység,se hangszórók a kocsiban. Mivel jártas se vagyok a témában árat se tudok mondani. 4 hangszóró szerintem azért kell hogy szóljon valami. USB mindenképp kell! Tudtok segíteni?
-
KRISSTUS
aktív tag
Sziasztok!
Van itt olyan aki Szegeden vagy környékén lakik esetleg Pestről szokott oda járni (vagy fordítva)?
Mert szeretnék egy szívességet kérni tőle. -
€uro
őstag
Erről a szigetelőanyagról mi a véleményetek:
1X1.2 M Deadener Heat Proof Sound Insulation Car Hood Exhaust Muffler Hood New
1.2 m2 - 3.600 forint.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
sanki85
csendes tag
válasz namyang #40135 üzenetére
Szerintem lenne különbség, mégpedig a kialakítás miatt.Az egyik koax, a másik komponens.Az hogy meg ér-e neked +10k azt te döntsd el, te tudod, hogy mik az igényeid.A kiemelő keret meg nem nagy valami, főleg ha nem is látszik.Ha Mdf-ből csinálod, 5 perc alatt ki vágod, ha elég 18 mm emelés. Ha nem, akkor ragasztani kell. Vigyázz a csavarok helyét fúrd elő.
-
Osynho
addikt
válasz Akos1994 #40133 üzenetére
Ezt tapasztalatból meg tudom erősíteni! Szörnyű a hozzá nem értés. Ma sem szaktanácsadásért mentem oda (hisz ebben a topicban sokkal több hasznos infót kap az ember), csak meg akartam hallgatni, ezért kapcsoltattam oda, erre kérdezett vissza, hogy szettet keresek? És már mutatta is a GZ cuccot. Gondolom arra kap jutalékot. Próbáltam csőbe húzni a "milyen rendszerben sz@r" kérdéssel, ekkor láttam rajta, hogy inkább nem erősködik tovább. Minden esetre 18-ért lehet, hogy nem rossz vétel.
A tv-k esetében is igazad van (sajnos). Az emberek feje ki van mosva a smart funciókkal sok százas kamu hz-ekkel, vékony kávákkal. A képminőség senkit se érdekel, de meg sem lehet ítélni neontengerben. Az oled tömeges elterjedéséig nem is lesz igazi házimozis megjelenítő. 2 eladóval kapcsolatban volt pozitív csalódásom, amikor plazmát kerestem: sajnos nem nagyon tudnak rendelni, pedig az az igazi... Gondolom pár perc múlva beszélte rá a vevőket a lettévére.
-
namyang
tag
sziasztok,
Erről mi a vélemény? Egy régi corsa B-be szeretném rakni. nem várok megváltást tőle. Eredetileg egy ilyet néztem ki, csak kezdem úgy érezni, nincs rá pénzem (meg talán kicsit felesleges is). Egyelőre gyári fejjel lenne hajtva, de ha azt cserélem, azt is a 6-10k-s kategóriára.
Tehát kérdés 1: hallanám azt a +10 ezer forintos különbséget a gyári fejjel hajtva instrumentális zenét hallgatva, nem üvöltetve?
Kérdés 2: ugyanez egy 6-10k-s fejjel?Köszi,
sanki85: mivel az egyik első hangszórót már rég kiszedtem és most nem találom, úgy néz ki mégis magam állok neki kiemelő faragásnak
-
Akos1994
aktív tag
válasz tboy93 #40126 üzenetére
Gyakorlatilag minden játszik, azzal a feltétellel,hogy 10K-nál ne legyen sokkal drágább, legyen rajta két csatorna és a csekély összeghez viszonyítva jó hangminőség/ár/érték mutatóval rendelkezzen. Wattok nem fontosok, csak az hogy kisebb hangerőn is dinamikusan szóljon a 16-os szett. (amit még szintén nem találtam,csak keresgélek használtan..) Csak nem igazán vagyok otthon autóhifiben és mindig amikor meglátok egy ilyen 10k körüli 10-20 éves cuccot,akkor nem tudom eldönteni, hogy ezt keresem én vagy csak egy SAL/MNC/Mekk audio kategória más márkanév alatt.. Meg van a szokásos tizenéves Sony/Blau/Pio/Alpine kategória amiről senki se mond semmit.. Nem ragaszkodok amúgy egyikhez se.
Osynho: Akármilyen is legyen az a Focal, én már akkor agyérgörcsöt kapok az ilyen media marktos/hipermarketes/áruházas eladóktól amikor közelítenek felém és minden áron segíteni akarnak.
Idáig ha valamihez értettem és olyankor jöttek oda, akkor a végén mindig kiderült,hogy fogalma sincs róla, hogy mit mond, és azt is meg merném rizikózni, hogy egyszerűen csak ki van neki adva, hogy mit kell nyomni és mi az amit le kell szarozni. Ezek után már amikor valamit olyat terméket vásárolok amihez nem értek,rendszerint olyankor se bízok meg egyikben sem és inkább több helyen utána nézek/kérdezek.. Lehet, hogy 10-ből van 2 normális, de nem éri meg szerintem.. De ennek tipikus esete a plazma TV, amit éveken keresztül sikerült az emberek agyába beégetni az ilyen áruházi megmondóembereknek, mert a kezdeti példányok tényleg beégtek és kevés volt a fényerő. Az már messze nem érdekelt senkit,hogy az utána lévő 6-7-8 évben csúnyán lekörözte egy átlag plazma képminőségben az lcd-ket.És talán akkor már nem kellett volna szarozni a plazmát.[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
A Focal R-165S2-ről mi a vélemény? 18-ért láttam a MM-ban, meglepődtem, hogy van ennyiért Focal. Mondjuk az a "hangváltó" nem valami bizalomgerjesztő, a magasak meg elég éles hangúnak tűntek a demófalban. Az eladó konkrétan leszarozta, a másik, 90 ezres Focal szettel egyetemben. Asszem ez volt az. Kérdeztem, hogy mégis miért rossz, illetve, hogy miről hajtja? (látván, hogy alsó kategóriás fejek + mnc erősítők voltak beépítve, kitudja milyen kábelekkel). Igazából választ nem adott rá, valami olcsó Ground Zero szettet mutogatott, hogy az a király.
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Hifonics VIII Jupiterről hallottatok már?
Erősítőt nézegetek, jó árban van, nem mai gyerek az biztos, de külföldi fórumokon jókat olvastam róla.(meg úgy általában a Hifonicsokról)
4 x 35W RMS 4 ohms- 0.02%THD
4 x 60W RMS 2 ohms- 0.15% THD
2 x 120W RMS 4 ohms hidalva.
15A-s biztosíték (2Ohm 25A)
HPF LPF szűrő nincs rajta.
Jövendőbeli 16-os szetthez lenne (lehet hidalva), akusztikus zenére. -
törölt tag
Sziasztok!
Hozzátok fordulok mint szakértők:
Hangszigetelő anyag kellene nekem egy URAL teherautó belsejébe.
Arra gondoltam az megfelelő lenne amit az autóhifisek használnak. Igaz itt a kintről bejövő hangokat kellene szigetelni. Működhet ez azzal az anyaggal amit ti is használtok?
-
opeter70
senior tag
Na urak, egyelőre visszamondtam az akku megrendelésemet, mert a régit sikerült megmenteni.
(Csak azért nem rakom off-ba, mert ugyan nem kimondottan hifi téma, de mint tudjuk, az akku a hifi lánc nagyon fontos eleme)Szóval hétvégén kivettem az akkut és minden mindegy alapon letépkedtem a tetejéről a matricát és kicsavartam a cella dugókat. Hát mit ad isten, az összes cellában a lemezek teteje kilátszott a savszint alól.
Fogtam egy üveg deszt. viszet és szépen feltöltögettem a cellákat az előírt magasságig.
Utána rendesen feltöltöttem és egyelőre tökéletes lett.
Na ennyit a "gondozásmentes" akkukról...Ez volt pénteken délelőtt, utána jártam vele úgy, hogy ment a hifi, a fűtés, a világítás (szóval kapott terhelést rendesen), majd péntek délután letettem az autót. A következő indítás Vasárnap délután (48 óra múltán) történt és a 0 fokos hideg ellenére is úgy indult, mint a "kisangyal".
Viszonyításképpen korábban ha este 8-kor leraktam az autót, akkor reggel 8-kor (tehát 12 óra után) sem volt már hajlandó normálisan indítani.
Na ennyit számít az, ha rendben van a savszint.
Nem is értem, hogy hogy gondolják a gyártók ezt a gondozásmentességet. 4-5 év alatt a szellőzőnyíláson simán el tud annyi párologni, hogy lényegesen csökkenjen a teljesítménye. -
B-enji
tag
válasz Osynho #40091 üzenetére
Amibe még sokkal jobb a prs, az audió beállításokban. A vágási pontokat és meredekségeket a saját füled, igényeid szerint érdemes állítani, akár külön csatornánként. Csatornánként állíthatod a hangerőt is, sőt a fázist is. Full aktívban akkor tudod használni, ha megtaláltad a készülék alján a kis fekete mikrokapcsolót (ahol váltani lehet full és félaktív között) Az előlapi aux a mikrofoné, de szerintem (meg mások szerint is) nem érdemes használni. Azt hiszem a hátoldali aux-okat jól írtad. Az usb elviszi az 500Gb-os hdd-t, csak FAT-be particionálni kell.
-
-
sanki85
csendes tag
válasz runner 125 #40109 üzenetére
Ha sziloplasztal, vagy fbs-el ragasztod be akkor azt ki lehet vágni.
-
runner 125
nagyúr
válasz szakall77 #39832 üzenetére
Sziasztok,
Szakall, te már csináltál jó pár magassugárzó beépítést, de mindenkitől várom a tanácsokat, akinek van ötlete.
A Pro ZT2-höz van 2 talp. Egy vállas és egy "kiemelő", váll nélkül.
Noh most én pont ilyen eredményt szeretnék elérni.Bőrminta alapján már lerendeltem a bőrt, gyakorlatilag teljesen azonos a beltér anyagával.
Viszont ahogy a fotón is nézem, a magassugárzó alá visszahajtották a bőrt. A gyári kiemelőre ráhelyezve a magasakat, viszont egyértelműen látszik, h oda én hajszálat sem hajtok be, nem bőrt.Addig rendben van, h keresek mondjuk 3mm-rel nagyobb átmérőjű csövet, és azt építem be a tükörháromszögbe, majd körbeglettelem, de magát a hangszórót h fogom rögzíteni benne? Vagy elég, ha annyira szorosra csinálom, h visszahajtott bőrkarimában megszoruljon?
Ragasztani nem nagyon szeretném, mert ha meg egyszer eladom az autót, minden bizonnyal zene nélkül.Köszi.
-
PiciPeti
őstag
-
namyang
tag
Huhh, köszi!
Ez a DSK165 elég mélynek tűnik (64mm), így akkor nem lesz gond azzal. Akkor nekiesek és kifaragom a gyáriból ami benne van.
sanki85: Hát igen, erre nem gondoltam, hogy ilyen egyszerű, én leszedtem volna ész nélkül az egész kárpitot
Bár akkor a hangváltó miatt végül úgyis le kell szednem majd valahogy, utána már menni fog a hangszóró szerelés. max nem tudom majd visszarakni az oldalát az ajtónakA glc Audio-ról hallottatok már? Meglepően olcsón akarnak hozzám vágni bluetooth-os fejegységet. (10nél többet nem nagyon szánnék rá, egyébként egy ilyet néztem ki, csak hát azért a bluetooth jól jön(ne) )
Köszönöm még egyszer a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- The Thing Remastered teszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Proxmox VE
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Politika
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
Állásajánlatok