-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
murasake
csendes tag
Sziasztok!
Új hangrendszer kiépítése előtt állok.
A kérdésem az lenne, hogy home hifi-ben is oly' fontos kábelek közül (akár RCA, akár LS kábel), mit tudnátok "minőségit" ajánlani? A hangszórókábelben a 2.5-ös átmérőt elegendőnek tartom.
Néhány nekifutás után sem találtam márkás kábelt (pl Kimber, Audioquest, Qed, Straight Wire stb).
A "csúcs" találat a "mezei" OFC minőséggel le is zárult.
Lehet esetleg home hifi kábellel is próbálkozni, vagy azok flexibilitása nem elegendő az autónál?
A cucc amit választottam; JBL GTO504 erősítő, JBL GTO609c hangszóró és Kicx aktív lapos szub, tehát ár-értékben is ehhez kéne arányosan a kábelek kategóriáját megtalálni (max 20e.) -
Osynho
addikt
válasz n.andras74 #39796 üzenetére
Akkor is. Ráadásul te írtad, hogy olcsósítás van az új fejeknél. Akkor meg pláne rosszabbnak kell lennie. De majd meghallgatod és megosztod velünk
-
n.andras74
aktív tag
válasz n.andras74 #39796 üzenetére
Fejlődés persze nem biztos, hogy előre irányult...de a mechanika elhagyása és ahhoz szükséges tápok kihagyása biztos jót tett az autóhifinek. Kérdés persze mindig a hangminőség.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/50232526@N08
-
Osynho
addikt
válasz n.andras74 #39794 üzenetére
Elég durva különbségnek kell lennie.
-
k-feri65
senior tag
válasz n.andras74 #39788 üzenetére
PL: műveleti erősítő....Lásd 88rs1 utánna 88rs2..nem sok változás de mégis...
értem én de le sz@..m
-
Osynho
addikt
válasz n.andras74 #39789 üzenetére
Tehát egy 3-4-5x annyiba kerülő fej (mindegy milyen márkáról van szó) ugyanazt a hangminőséget nyújtja szerinted, ha nem használod az aktív vágást és az időkorrekciót? Van konkrét infód arról, hogy a Kenwood gyakorlatilag 1 fajta dacot alkalmaz és azt teszi az egész termékpalettába?
"sokaknak a időkorrekció és a vágások fontosabbak mint a kapott hang."
Ezeket pont a kapott hang javításáért alkalmazzák.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz n.andras74 #39785 üzenetére
Ne viccelj... Pl egy 80PRS-ben szerinted ugyanaz van, mint egy 170U-ben?
-
Osynho
addikt
válasz n.andras74 #39783 üzenetére
Mármint miben ugyanaz a dac? Azért a komolyabb fejekben jóval komolyabb az is.
-
n.andras74
aktív tag
válasz n.andras74 #39782 üzenetére
Itt a fő kérdés milyen a bennlévő DAC és a tömörítetlen formátum a cd hanghoz képest. Szerintem ilyen szempontból felesleges nagyobb komolyabb fejet vásárolni mert a + szolgáltatásokat nem használom és a DAC ugyan az bennük, csak 2db RCA kellett és a flac tudás.
[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
válasz n.andras74 #39780 üzenetére
Én kíváncsi lennék egy beszámolóra, a kapott eredményről. Én elégedetten használok egy ilyen Kenwood fejegységet, viszont az én rendszerem erősen középszerű se
Azért meglepne ha a klári hangzását megközelítené, FLAC ide vagy oda. -
n.andras74
aktív tag
Én most a legolcsóbb fejjel próbálkozom a cari HXD2 után:-) kenwoodKMM-100AY... Cd számüztem a rendszerből...marad a FLAC Az időkorrekciót pedig a erősítőn állítom be. (Mosconi 240.2) Váltó passzív mundorf már most is.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Ha már így feljött a szigetelés:
Nekem is tervben van, hogy megcsinálom, de még nem teljesen tiszta, hogy pontosan hogy kell, ezért nézegettem videókat róla. Elsőre az merült fel, hogyha így leszigetelem, akkor a szerelőnyílásokhoz hogy lehet majd hozzáférni, ha neadj Isten cserélni kell pl a központi zár motorját?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Osynho
addikt
válasz PiciPeti #39773 üzenetére
Viszont felmerül a kérdés: van-e értelme 92SD-re váltanom? Az aktív váltón, SD kártya helyen és a csúnya zongoralakk előlapon kívül mivel tud többet a 60U-nál? Igazából egy 80PRS lenne az igazi, de annyit biztos nem szánok a dologra.
Gondolom az aktív vágással sokkal jobban testre szabható lenne a magas is, más vágásnál, meredekségnél máshogy fog szólni. + a váltót elhelyezését is megúsznám.
Pár kérdés :
- Mi történik, ha elfelejti a beállításokat a fej? Mi védi meg a magas sugárzót a mély hangoktól?
- Mennyire bonyolult beállítani?
- Biamp kábel esetén hogy vigyem külön a kábelt a magashoz? Ajtóba megy a kábel, belül ráforrasztom a magas kábelét, visszavezetem a kábelköteg mellett az A oszlopba és kész? Kicsit monyáknak tűnik. -
PiciPeti
őstag
válasz Osynho #39770 üzenetére
Akkor ahhoz elég hazárdjáték lesz más magasat illeszteni. Jó eséllyel tolódik a vágási freki, és a meredekség is.
Vagy próbálgatni kell, vagy magasat saját váltójával keresni. (Tehát a DT mellé CDN2X pl)
De a fejed tud aktív hajtást, ha variálsz a szetten, szerintem inkább aktívban tedd. Akkor tudni fogod pontosan, hogy mi meddig/mettől szól.
-
Osynho
addikt
válasz szakall77 #39768 üzenetére
Hamarosan autó csere lesz, így a kábelezés változni fog. Cordial CLS 425-est tervezek, rca-nak pedig Gladen Eco-t.
- Kenwood BT60U
- Hifonics TX880
- Kácsa KCE-LSW15 a magasakhoz, Conducfil 10002 a mélyközepekhez,
- Impact IP 6150 rca a magasakhoz
- 74AH Varta akksi, 25-ös Coroplast tápkábel.Amire még gondoltam, az a magasak forrasztása. Lehet, hogy sok az ón és nem érintkezik rendesen a kábel. Az a baj, hogy réz saru nem fér el a tartóban, én pedig nem vagyok forrasztó páka virtuóz.
PiciPeti: a saját váltójával.
[ Szerkesztve ]
-
szakall77
csendes tag
Üdv Mindenkinek.
Lehetőség adódott , hogy bár Magyarország nem tagja jelenleg az EMMA-nak , mégis indulhat pár autó az EB-n. Salzburgban lesz márciusban. Ha valakit érdekel akkor lehet jelentkezni.
...amig a föld kerek...
-
Osynho
addikt
válasz PiciPeti #39761 üzenetére
Igazából a mostani Maximus szettem magasával szívok. :/ Elég mű hangja van, a szobai finom, részletező magas hangok helyett kicsit aggresszív, műanyagos a produkció, a cintányér nem életszerű, az "sz" hangok sziszegnek. Egymás felé vannak fordítva az A oszlopon. Bi-ampoltam és lejjebb vettem a hangerőt, így már elviselhetőbb, de a jótól messze van. Felmerült bennem a kérdés, hogy milyen árkategóriájú szett az, amire már azt lehet mondani, hogy szépen szól? Vagy csak a Maximus gyenge? Lehet, hogy érdemes lenne csak a magasat kicserélni? Pl DT284-re?
-
szakall77
csendes tag
Azért a passzív az lehet fenomenális is , csak autóban nagyon-nagyon drága...
De azért az nem véletlen hogy szobában többségben van a passzív.DSP lehet jó meg nem jó is mint minden más... ( persze vannak jobb meg rosszabb DSP-k )
Ezekkel a drága sugárzókkal az a "baj" hogy teljes rendszert kívánnak ,ami azért húzós anyagilag...
...amig a föld kerek...
-
szakall77
csendes tag
válasz Tripperes #39743 üzenetére
Értem. De azért mert nem sikerült Neked attól nem biztos hogy szar ( nagyon sok autó szaladgál vele ,teljesen elégedetten ) . ( ez kb. olyan hogy valamelyik fórumban olvastam valakitől , hogy Astra-ból nem kell kiolvasztani a viaszt az ajtóból hanem arra ment a csillapítás és hogy milyen jó lett.... ühmmm vagy a másik aki Golf III-ból nem vágta ki a porvédőt a hsz. mögött...)
Érezni köztük különbséget persze ,természetes , de azt senki sem tudja hogy a különbség mit jelent , mit okoz... vannak esetek ,autók és helyzetek amikor jobb de legalább olyan jó tud lenni.
Fejtsd ki légy szíves. Ez egy fórum legalább többen ( akik szívnak az inverz magassal , ami passzívban a csillapító tagnak köszönhetően meg van fogva ) megtudják a titkot hogy lehet megregulázni.
( első körben pld. AzX akivel nagyon sok szívás volt , és sose lett jó aktívban )...amig a föld kerek...
-
szakall77
csendes tag
válasz Tripperes #39744 üzenetére
Természetesen tudom hogy mire is árulják DE...
csak a példa kedvéért :
AS
http://muanyag.hu/termekek/alubutyl-1mmx10mx100mmSB
http://www.chpw.de/customer/web/indexhw.htm
( 100€-ért már jó ? )
http://www.chpw.de/customer/web/Produkte/hw/INSTALL/HRK250.JPG...amig a föld kerek...
-
PiciPeti
őstag
válasz Osynho #39760 üzenetére
Azért nem egy csúcskategóriás magast adnak hozzá, szóval csodát nem kell várni. De ennyiért szerintem teljesen vállalható. A magas kicsit csilingelősebb mint pl a DT284, de egyáltalán nem kellemetlen, sőt...
A kick erőteljes, nem az a nagyon finomkodós fajta. Összességében inkább dögös, mint kimért hangú szerintem.
A hifo biztosan elegendő hozzá, és még illik is hozzá karakterben.
-
opeter70
senior tag
Nincs valakinek véletlenül elfekvőben egy Alpine beszerelő fémkerete? Megvenném!
Nemrég vettem egy használt Alpine fejet, de csak itthon jöttem rá, hogy hozzá kapott keret teljesen "típusidegen". Úgy értem, hogy nem kattannak be a pöckök a helyükre, mert teljesen más a kialakítása. -
Pocok77
tag
Üdvözletem
Érdeklődnék, hogy tudnátok egy Hertz DSK 165.3 helyett valami jobb első szettet ajánlani 40-50 ezer ft ért ?SPL Dynamics MT-504 erősítőm van hozzá.
Köszönöm.
-
gabber01
addikt
válasz kalozhun100 #39749 üzenetére
"Minőségét megőrzi:" ?
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
kalozhun100
őstag
válasz HUNNIA1920 #39748 üzenetére
Nem szerintem a kibontástól vagy a gyártástól fogva 6 hónapig tudod felragasztani.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Nézegettem ezt a Dinitrol 5010-es, bitumen-mentes csillapító lapot, de ez a sor valahogy megfogott és nem értem teljesen: "Öntapadás: kb. 6 hónap".
Ez most akkor azt jelenti, hogy 6 hónapig képes rendesen tapadni, után leválik vagy mi?"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
B-enji
tag
válasz szakall77 #39737 üzenetére
Nem tudom mi a legjobb, ha körültekintőbb lettem volna anno, és a 'legjobb' anyagot és megoldást szerettem volna, akkor valószínűleg felkerestem volna egy szakműhelyt, mondjuk akkor már az egyik legjobbat, (pl. a gulacsigalery-t...) Ha ők azt mondják, hogy ez+az a legjobb, akkor valószínűleg el is hiszem... vagy?
-
Tripperes
csendes tag
válasz szakall77 #39735 üzenetére
kémény szigetelésre túlárazott.....de akkor nézd csak mire találtk ki.....persze a beszerelő profitja ezzel nagyobb többet tud eladni mert olcsobb....
http://www.neosil.hu/katalogus/ipar-es-kereskedelem/epitoipar/asztalosipar/lakatos-es-femszerkezet/soudaband-30cm-x-10m
-
Tripperes
csendes tag
válasz szakall77 #39740 üzenetére
szia!na első körben,soudabandoztam már én is,szerintem lófaszt se ér nem erre való,stp,dynamat nagyon nagyon jó anyag......had ne ecseteljem neked hogy miért,aki a souda meg stp dynamat tapintási különbséget nem érez ott nagy baj van....nem egy két aktív rendszert csináltam hallottam focal rüheli az aktív vágást?hát nem nagyon nem rüheli......nem fejtem ki hogy miért........
[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
válasz szakall77 #39736 üzenetére
Akkor atfogalmazom ugy, hogy amilyen szettekkel eddig talalkoztam, mind jobban szolt full aktivban.
Mas reszrol sokan bebeszelik maguknak, hogy procival mindenkeppen "digitalis" lesz a hangzas, pedig ez is erosen komponensfuggo, a passziv valto pedig ugyanugy egy plusz alkatresz a jel utjaban.
Az utopiahoz sajnos meg nem volt szerencsem, pedig nagyon szivesen meghallgatnam.
Bar lehet hogy jobb is hogy nem hallottam, mert utana joval magasabbra kerulne a merce[ Szerkesztve ]
-
szakall77
csendes tag
válasz opeter70 #39719 üzenetére
Ha jó hangot szeretnél műgyantát ne engedj az autóba semmiféleképpen sem...
( jellegzetes elpusztíthatatlan hangja van/lesz ).
Egyszerűen MDF-ből kell csinálni egy negatív formát amit bonthatóan a lemezhez lehet rögzíteni ( pld. metrikus csavarokkal ). Ha több idő van akkor ugyanez alu lemezből... ( az MDF-nek jobb hangja van )...amig a föld kerek...
-
szakall77
csendes tag
válasz Tripperes #39716 üzenetére
Igen a szigetelésnek (??? csillapítás ) az a célja hogy mikor kopogtatod az ajtót akkor tompán koppanjon ( mondjuk 340 Hz-en ? vagy mennyin ? vagy hol kell csillapítania ? )
Egy csillapító anyagon fogásra milyen minőséget érzel ember ? súlyát ? vastagságát ? merevségét ? mit ?
és ha a Gold a legtutibb akkor minek van még legalább 10 féle STP ?Félre ne érts többségében STP-t használok én is , csak ez a magas ló... nagyon magas ...
...amig a föld kerek...
-
szakall77
csendes tag
válasz Tripperes #39707 üzenetére
Én meg tejboltban dolgoztam akkor értek a tehenekhez ?
Ne haragudj de pont a Zoliéknál finoman szólva sem csak "szakemberek" dolgoznak...
Arról nem is beszélve hogy egy autóhifi/hifi/visual stb. eladó minek a szakembere ? Mármint milyen szakmákhoz kell értenie ? És mihez ért ?
Ismered a termékek/márkák egy kis százalékát ,pont.
De kinyilatkoztatni ??? Én sem merek......amig a föld kerek...
-
szakall77
csendes tag
-
szakall77
csendes tag
válasz Tripperes #39695 üzenetére
Kicsit durván fogalmazol.
kb. 2002 óta használom esetenként a soudabandot ( Mészáros Gyurival szoktunk is rötyögve vitatkozni ki használta előbb ) és amit állítasz az ( a Te stílusodban fogalmazva ) faszság...
Minden anyag csak akkor működik ha jól használod ( minek fegyver annak aki lelövi magát ? ).
Egyébként meg "kéményszigetelésre" kicsit túlárazott...
2010-ben a Seat Leon ami Hummán a legtöbb hangzáspontot kapta soudabanddal volt szigetelve......amig a föld kerek...
-
Akos1994
aktív tag
válasz gabber01 #39733 üzenetére
Értem,csak azért kérdeztem, mert úgy terveztem hogy a szerelőnyílásokat teljesen lezárom (úgy tudom,hogy így kell) és azért gondoltam hogyha belülről csillapít a "zárt" dobozban, akkor kívülről nincs hanghullám ami megrezegtetné a lemezt ami nincs burkolva. De most ugrott be mondjuk,hogy maga a hangszóró is arra a lemezre van rögzítve és az viszont rezegteti mindkét oldalt, külső bitumen réteg nélkül akármit csinálok nem lesz jó, ez most esett le... Köszönöm szépen a segítséget.
-
Akos1994
aktív tag
válasz tboy93 #39730 üzenetére
Értem,hogy mire célzol.. Más alternatíva nincs, csak az, hogy nézek egy viszonylag olcsót,ami még nem annyira olcsó, hogy az ajtó alján kötne ki egy kupacba nyáron, ugye?
Amúgy nem kéne nagy felületet beburkolni szerencsére, 5 ajtós Peugeot 106 első két ajtója lesz majd csak az áldozat.. Az nem volt még idáig egyértelmű nekem,hogy az ajtón lévő belső lemez (amire a szerelőnyílások vannak vágva) mindkét oldalát kell beburkolni vagy csak azt az oldalt ami a külső lemezzel szemben van (tehát azt ami a hangszórónak szánt "doboz" belső fala lenne) ? Mert van ahol mindkét oldalt írják,hogy muszáj beburkolni van ahol csak ez-csak az.. Itt a topikban is keresgéltem, de két egymásnak ellentmondó írást találtam.Szerk.: most látom Gabber01 írását.. Ha ragasztok akkor valószínűleg le tudom vágni ha át kell majd rakni,de biztos hogy ugyanolyan hatékony lenne ha csak néhány (vagy több) ponton ragasztva van és nem mindenhol fekszik fel?
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz Akos1994 #39728 üzenetére
A szigetelés felrakása, kábelezés, kiemelő keret módosítása 2 napomba került Befejeztem, teszteltem fél órát, örültem, mint majom a farkának, majd elindultam a Balatonra. 10 km után lett hengerfejes az autó. Megcsináltattam, de nemsokára eladom 2 rekesz sörért, mert már annyit szoptam, hogy gondolkozok egy könyv írásán. A szigetelés, az összes munka, fejtörés, problémák folyamatos elhárítása megy a levesbe, kezdhetem nulláról a hifit a következő autómban. Tapasztalatszerzésnek nagyon jó volt.
-
Akos1994
aktív tag
Ha már így szóba jött a bitumen téma, akkor valaki meg tudná mondani, hogy mennyire vehető le ill. helyezhető át másik autóba ezek a bitumenlapok ha már egyszer fel lett téve?
A probléma az, hogy egy olyan autóba tennék be hifit, ami fene tudja meddig megy még, tegyük fel hogy hirtelen hengerfejes lesz (kopp-kopp) és akkor tuti szét lesz bontva vagy irány a méh telep, mert felújítani már nem érdemes, el lesz adva stb.. Minden komponenes ugye kiszedhető, csak az ember nem költ szívesen sokat szigetelésre, ha mondjuk nem használható fel kétszer/többször. Gondolom ezek az öntapadós dynamat vagy stp-k többször is feltehetőek, de engem kimondottan az olcsóbb kategória újrafelhasználhatósága érdekelne.
Ha van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata megköszönném ha megosztaná.[ Szerkesztve ]
-
B-enji
tag
Valószínűleg a drágább profi lapok előnye nem csak a kapott hangminőségben nyilvánul meg (ne csak ebben mérjük az árbeli különbséget) hanem a felhasználhatóságban is pl: nem büdös, jól alakítható, jól tapad, nem érzékeny a hőmérsékletre, nem kell melegíteni stb.. ja és hogy gyorsan lehet vele dolgozni! Valljuk be nagyrészt ezek a termékek inkább a szakműhelyekben kerülnek felhasználásra, ahol az idő pénz (a kuncsaftnak is) és ha elpöcsölne a mester 2x annyi időt a felvitellel, az a végösszegben is meglátszódna vagy ill. ugyan annyiba jönne ki, mint a profival, csak több ideje elment rá..
-
KRISSTUS
aktív tag
Nekem van kétféle rezgéscsillapítóval tapasztalatom, leírom hátha valakinek kicsit segít a vásárlásnál a döntésben.
Először egy Octavia II. két első ajtaját szigeteltem le az amortson zajcsillapító lappal.
Másodszor egy Cordoba két első ajtaját szigeteltem le Hanno-Protecto PF 820 + amortson zajcsillapító lappal vegyesen.
A két lap közül, hogy melyik a jobb azt nem tudom megmondani, csak azt hogy melyiket milyen felületre érdemes használni. Árban nem igazán van különbség.Az Amortson egy bitumen alapú lap, amihez elég egy hajszárító is ha fel akarjuk helyezni, de nem ajánlatos túlságosan felmelegíteni mert "könnyen" megolvad és így elveszítheti a vastagságát. Mivel hőre lágyul így könnyen felveszi a hajlatok formáját ezért főleg íves felületekre ajánlanám. Hátránya hogy egy darabig érezhető a bitumen szag és ha kiszárad akkor repedezhet, gondolom ezért is van rajta egy fólia meg azért hogy ne a bitument keljen "tapogatni" felhelyezéskor .
A Hanno-Protecto PF 820 elvileg nem tartalmaz bitument (az eladó elmondása szerint), ez egy ridegebb anyag. Ezt is szintén hajszárítóval próbáltam (hőlég hiányában), de nem igazán hajlott inkább elrepedt némi túlzással eltört. Talán nagyobb hőnél hajlékonyabb, bár én nem hiszem. Előnye hogy szagtalan és nem kenődik. Hátránya (számomra) hogy merev. Sík felületekre ajánlanám.
[ Szerkesztve ]
-
Tripperes
csendes tag
https://www.youtube.com/watch?v=HyuMUfTjA3g
-
gabber01
addikt
válasz opeter70 #39717 üzenetére
Ilyen nem nagyon van a világban hogy ha valami 2-3szor többe kerül, akkor 2-3x jobbnak kéne lennie. Mihez képest? Hogyan? Mi a "jobb" meghatározása? Hogyan méred?
Szobai hifiben is vehetsz 100k-ért hangfalat, meg 3000k-ért is. Akkor utóbbi 30x jobb?
Vagy vehetsz sportautót 50 millióért, de 1 milliárdért is. Az 20x jobb lenne?Lényeg a lényeg, ezek a jellegű összehasonlítások nagyon buták.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
opeter70
senior tag
válasz Tripperes #39718 üzenetére
Amíg meg vagyok elégedve a jelenlegivel, addig nem vakarom le
Viszont ha már így belemélyedtünk a vitába, adhatnál tanácsot erre: (#39520) opeter70
-
opeter70
senior tag
válasz Tripperes #39716 üzenetére
A Soudaband kontra Dynamat, Stp vitát már szerintem rég lezártuk. Az a két véglet, de te még mindig ezen lovagolsz.
Az a kérdés, hogy az általad preferált szigetelések minimum 2-3-szor jobbak-e, mint az általunk (általam) említett középkategóriás cuccok (Hanno Protecto, Sinus Live ADM, stb). Mert az ára alapján ennyivel többet kellene tudnia.Esetleg műszaki adatokkal is alátámaszthatod.
Ismerjük mindannyian az említett márkákat, én személy szerint nem is vitatom, hogy nagyon jók, Egyszerűen csak arra akartam rámutatni, hogy kissé túl vannak árazva.[ Szerkesztve ]
-
Tripperes
csendes tag
válasz opeter70 #39712 üzenetére
nagyon egyszerű a dolog akinek van egy csöpp agya az nem kapkod megveszi a szettet,ha nincs semmi a kocsiba,össze csporolja aszigetelésre a lét és utánna megdöbben hogy mi a lényege.viszont te irtad hogy inkább jobb szett....70eft ból si lehet jót csinálni..........helyesen tudatosan kell csinálni és hogy miert mire van szükség aki meg vnni akar szar cuccokat megérdemli idővel rájön hogy nem kapkodni kellett volna....
-
opeter70
senior tag
válasz Tripperes #39711 üzenetére
Na ugye, hogy vannak azért arányok.
Erről beszélek én is.
De akinek még ennél is kevesebb pénze van, az mit csináljon? Ne is hifizzen?
Kíváncsi lennék, hogy neked autóhifi kereskedőként hány vevőnek sikerült "lenyomni a torkán", hogy vegyen a 20 ezres szettje mellé 30 ezerért szigetelést.
Mert lássuk be ők vannak többségben. Ha visszaolvasol a fórumban, láthatod, hogy hosszú idő óta egyetlen kolléga volt itt, aki 100 ezer ft feletti szettre kért ajánlást. Az AS MX-et vagy a Hertz DSK-t keresők viszont 2 naponta megfordulnak itt. Őket bajos lenne rábeszélni 25-30 ezer ft értékű szigetelésre, amikor a nagy részük úgy általában a szigetelés fontosságával sincs tisztában.Abban egyetértek veled, hogy a jó alapot meg kell teremteni, mert később sokkal nehezebb levakarni egy olcsó szigetelést.
-
opeter70
senior tag
válasz Tripperes #39707 üzenetére
Kicsit kiforgatod a szavaimat, de nem baj.
Akkor fordítsuk meg a kérdést:
A Fenner szettemhez is rohanjak Dynamat-ot venni?
Én sem a Soudaband mellett kardoskodom, de azért az arányokat is meg kell tartani.
Figyelembevéve, hogy egy Dynamat Extreme-mel a két első ajtót (ajtónként kb 1,5 m2-el számolva) kb 55 ezerből lehet leszigetelni. Ugyanezt a Hanno Protecto-val megteszem 15 ezerből.
Tudod mit? Azt a 40 ezres különbözetet inkább egy (vagy 2) kategóriával jobb szettre költöm.
Most csak egy példa így hasraütéssel:
Ha van mondjuk 60-70 ezrem egy első szettre szigeteléssel együtt, akkor vajon melyik megoldás fog jobb eredményt hozni?
Egy AS MX szett + Dynamat Extreme szigetelés, vagy mondjuk egy AS X-ION szett Hanno Protectoval ugyanannyiért (sőt még kevesebbért)?
Te melyiket vennéd? Melyiknél fogsz elérni jobb hangminőséget?
Természetesen, ha korlátlan a keret, akkor nincs ilyenről vita, nyilván egy Utopia szett "mögé" nem teszek olcsó szart, de úgy gondolom, az autóhifizők nagy része nem fog a 20-30 ezres szetthez kétszer annyiba kerülő szigetelést venni. -
Tripperes
csendes tag
válasz opeter70 #39703 üzenetére
maradjunk annyiba hogy autohifi boltban dolgoztam és sokmindent láttam hallottam......ennyi erővel venni kell egy fenner első szettet hisz ott is esetleg papir membrán ,mágnes tekercs van........de igazad van ott van a tescos motorolaj jó az is hisz olaj,nem kell valvoline se,hisz olajoz a teszkos is.....
-
B-enji
tag
válasz opeter70 #39703 üzenetére
Sajnos nálam láthatóan a lemezfelület mozog/rezonál, nem tudja kellően kimerevíteni a lemezt, még 3 rétegben sem (persze ez csak nagy hangerőn (kb.300W) jelentkezik.(Ha kisebb súlyból elérem ugyanazt a hatást, már akkor jobban jártam volna) Természetesen a korrekt összehasonlítás az lenne, ha egy ugyanilyen autóban megcsinálnám a profi anyaggal Mondjuk azóta dolgoztam másnál hanno pf 830-al és hát a különbség a két anyag közt már szemre, érzetre nagy, és kb egy árban vannak..
-
nagyúr
Nekem egyébként volt soudabandom, csillapította a zajt, hogy mennyire azt nem tudom megmondani mivel más hangszigetelést még nem próbáltam. Soha nem volt vele probléma, nem folyt le, nem lett tőle nehéz az ajtó én lowbudget rendszerekhez kifejezetten ajánlom lehet hogy a hondába is az került volna, hogy ha nem sikerül jó áron megszerezni a mostani cuccot
[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
válasz B-enji #39701 üzenetére
Azért én nem fogalmaznék ennyire sarkosan.
Nálad lehet, hogy más a probléma. Pl zöröghet a zárszerkezet, az odavezető bowden, az elektromos kábelek, amelyek a hátsó ajtóhoz vezetnek. Sőt még a merevítéseknél a nem megfelelő ponthegesztés is.
Ez a kijelentésed akkor lenne helytálló, ha megcsinálnád a szigetelést Dynamattal, vagy STP-vel és teljesen elmúlna minden zörgés. Ráadásul, ha lehetséges, független "hallgatósággal" tesztelve, hogy a drágább termék miatti placebo effektust is ki lehessen zárni.Innentől már nem (csak) neked szól, hanem általános vélemény következik:
Természetesen nem vonom kétségbe, hogyaz említett termékek jobbak, mint a Soudaband, de ne higyjük már azt hogy attól valami iszonyú nagy csodát fogunk hallani (vagy éppen "nem hallani").
Azért a Soudaband sem marcipánból készült.
Kisebb különbségek lehetnek, de azért azt tudomásul kell venni, hogy minden ilyen termék ugyanúgy bitumen alapú és alakasírozott (vagy anélküli) és a bitumen mint olyan, a tulajdonságánál fogva csillapít. Legfeljebb a sűrűségében, vagy fajsúlyában lehet eltérés, ami tény, hogy jelenthet különbséget a zajcsillapításban ezt nem is vitatom. Én inkább ezeket a "gigászi" különbségeket vonnám inkább kétségbe.
Volt itt régebben olyan megjegyzés valakitől (sajnos már nem emlékszem, hogy kitől), hogy ő meg tudja "hallani" a különbséget az STP Gold és az STP Silver között.
Na erre én befizetnék!És akkor mi a helyzet a "köztes" termékekkel? (Pl. Hanno protecto PF830, Amortson, Sinus Live ADM és társai)
Ezek kifejezetten autós felhasználásra készültek, rezgéscsillapítás céljából. Akkor ezek most jók, vagy szarok?Összehasonlító tesztet csak igen kevés ember tud csinálni az ilyen termékek között, mert ahhoz pontosan ugyanazt az autót, pontosan ugyanazzal a hangrendszerrel szerelve lenne értelme vizsgálni az eltéréseket.
Gondolom a fent említett kolléga is leszigetelte az autóját STP Silverrel és másnap levakarta és felrakott helyette Goldot, hogy össze tudja hasonlítani. Az hogy másik autóban jobbnak véli valaki az egyik terméket a másiknál, az millió egyéb paramétertől függ: A lemezek vastagsága, a gyári illesztések, az összeszerelés minősége és nem utolsó sorban a beszerelt hifi lánc.Félreértés ne essék, én sem javaslom feltétlenül a Soudabandot, de szerintem nem is kell feltétlenül rohanni a boltba a legdrágább termékért, csak mert egy jól csengő márkanév van ráírva. Egy közepesen drága termék gondos és szakszerű felhelyezése hozhat legalább olyan jó eredményt, mint egy pár hanyagul "feldobált" lap a márkás termékek közül.
Elnézést, hogy ilyen hosszú voltam és remélem nem gázoltam senkinek a lelkivilágába.
-
n.andras74
aktív tag
http://autoradiokeret.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3247&category_id=360&option=com_virtuemart&Itemid=102
Nekem ez van bent màr pàr éve.
-
B-enji
tag
válasz Tripperes #39695 üzenetére
Pár éve mikor beraktam egy kis zenét az autómba, nagyon zavart hogy a csomagtérajtó rezgése megölte a mélytartományt. Egy hifis barát ajánlására vettem soudabandot, mert hogy "jó és olcsó"... Először felvittem egy rétegben, de semmi, ugyanúgy rezgett.. a második réteg után is, és a harmadik réteg után se lett tökéletes.. majd a három réteg pedig olyan nehézzé tette az ajtót, hogy erősebb gátlókat kellett vennem az ajtóba, mert a 3 réteg súlyát már nem bírta el.. Most van egy dög nehéz ajtóm, ami továbbra is szar, és többe került így az egész, mintha megvettem volna a legjobbat, a ráfordított munkáról és időről meg nem is beszélve.. ja és leszedni se tudom már.. Teljesen egyetértek veled, azt nem rezgéscsillapításra találták ki, hanem vízszigetelésre..
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2025: elkötelezett a Legion Go sikere mellett a Lenovo
- GTA V
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- The Thing Remastered teszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Proxmox VE
- További aktív témák...
Állásajánlatok