-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
€uro
őstag
válasz Osynho #39199 üzenetére
Értem. Köszi.
Nem feltétlenül keresek én kicsi ládát. Az a lényeg, hogy zárt legyen, és majd az erősítő is ki tudja szolgálni. De még erősítőm sincsen. Csak van itt a közelemben az a Mac Audio Z4100-as 16e-ért elég jó állapotban. Azt szívesen megvenném, ha tudnék még venni hozzá mondjuk egy JBL CS1204B mélyládát használtan 10-15e körül. Csak ilyet most a piacon sajnos nem találok. Tulajdonképpen e helyett gondoltam Sinus Live SLW-250-re, amit most árul valaki a Facebook AutóHiFi-s oldalán.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
Mit gondoltok Mac Audio Z4100 erősítőhöz (16e) Sinus Live SLW250 (15e) zárt láda passzolna? Az erősítő nem gyenge hozzá?
[ Szerkesztve ]
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
merkucyo
aktív tag
Sziasztok !
A helyzet az lenne , hogy nekem van egy kocsim abban egy gyári Clarion 6CD-s fejegység . A CD adagoló mechanika elromlott , és cserélni kellene , márkaszervízben 50-60 ezert fornitos áron javítnák meg .
A kérdés az lenne , hogy ilyen mechanika adagólót más maszek szervizek meg tudnának-e javítani , vagy csak gyári alkatrészcserével oldaható-e meg a dolog ?
Sajnos usb-jack integrálás nem opció
Válaszokat előre is köszönöm
Vágjátok ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel !!
-
Osynho
addikt
Tápkábel duplázása mennyire járható út? 13mm2-es. Rendesen lehet rögzíteni az erősítőbe?
-
Daywalker
addikt
Nem is írja, hogy tud szulfátmentesíteni, ez valami urban legend lehet. Azt írja, hogy a mélyen lemerült akkukat próbálja meg nagyobb töltőárammal életre kelteni - ami meg nem garancia semmire.
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
footy
addikt
válasz Daywalker #39192 üzenetére
Nem ugyanaz a belseje, amikor kerestem töltőt, akkor én is gondolkoztam a koppintáson, de végül letettem róla. Volt valami BMW fórum ahol szétszedték mindkét töltőt és a felépítése hasonló ugyan, de nem ugyanaz. Az alkatrészek minősége is más volt, valamint a szulfátmentesítést a valóságban nem tudta produkálni.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz LógaGéza #39190 üzenetére
Lidliset használok évek óta a motor akkujának téli szinten tartásához, de töltöttünk már vele rendes nagy akkukat is. Az egy tejesen jó töltő, nem kell tőle félni, belseje olcsóbb ctek koppintás (még az is lehet, hogy az OEM ugyanaz...)
-
kigoi
senior tag
válasz LógaGéza #39190 üzenetére
Lidlis töltőre már vagy egy éve vadászok de sosincs,pedig aldis,lidlis katalógus app is van a telómon hogy értesüljek mindenről.
A házi töltőm elkészült a héten erre meg kiderült hogy túl vékony volt a primertekercsen a huzal amit meghagytunk érintetlenül,nem tud csak kicsivel 1A felett.
Így inkább nem kerítek másik trafót hanem ma megérkezik a mikroprocesszoros töltőm,nem ctec de ki lehet rajta választani hogy WET (savas),AGM (felitatott savas),GEL (zselés) alut töltök vele.
Lehet választani 2/6/10/15A töltési lehetőségek közül,és tud csepptöltést is.
Digitális töltés ellenőrző.
Van rajta DC12v 15A kimenet 140W berendezéséke működtetéséhez.13ezert szerintem megér.
-
LógaGéza
veterán
válasz opeter70 #39189 üzenetére
Autós topikban is akksitöltő volt a téma, visszaolvasol egy pár hszt, meglátod mire jutottak. Én lehet bepróbálok egy tegnaptól Lidlben akciós töltőt, 6ezer HUF, ártani remélem nem ártok vele
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
opeter70
senior tag
válasz gabber01 #39168 üzenetére
Na bejelentkeztem a jövő hétre egy villamosságishoz.
Van akku terhelővillája is, így meg tudja nézni terhelés alatt is az állapotát.
Meg akkor már megnézetem vele a generátort is.PiciPeti: Én is erre a következtetésre jutottam: 20 ezer ft-os akkuhoz nem fogok 20 ezer ft-os töltőt venni. Vagy nézek valami Ctek klónt fele annyiért, vagy marad a mostani "buta" töltő.
-
Shokkolo
addikt
Urak,
megvolt az autócsere, hétvégén akár rá is érhetnék hifit szerelni.
Kellene vegyek viszont új RCA -t (vagy 2 párat és egy normális Y elosztót, vagy 3 pár RCA -t, vagy ha létezik akkor gyárilag Y-ba osztott RCA -t).
Tudtok valami jót ajánlani? (relatíve "olcsón" ).Nem egy high-end rendszerhez kell... egy Hertz EP4 -et kell meghajtani a 2 pár szetthez (Hertz ESK 165.3), illet egy Rodek R2180i -t a suboknak (2 db Rockford P210D4).
a Fej egy Alpine 9886.A régi autóban bennehagynám a szutyok RCA -kat... a helyére kéne valami normálisabb, de nem szeretnék tizenezreket otthagyni csak rca -ra
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
PiciPeti
őstag
válasz barack1997 #39179 üzenetére
Ki kell próbálni, és eldönteni. A távolból senki nem fogja megmondani, hogy nálad, a te rendszeredben melyik szól jobban, és főleg hogy melyik karaktere tetszik neked jobban...
-
barack1997
senior tag
válasz barack1997 #39120 üzenetére
Segítsetek légyszi
-
Osynho
addikt
4 erősítő csatornával erősíted a 2 mélyközepet és a 2 magas sugárzót. A hangváltóban külön be és kimenet van a mind a kettőnek. Itt a 6020 váltója, jól látható. Így külön-külön tudod szabályozni a hangerőt és az időkorrekciót + javul a dinamika (nálam legalábbis sokat dobott a hangon, bár van még mit állítgatni).
runner 125: Úton a Rodek 2180A2 (ráadásul vicc összegért), alig várom, hogy össze lőjjem a cuccost. Csak győzzem etetni a srácokat. Szereznem kell nagyobb ANL biztit, a 80A soványka lesz.
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
6020-hoz én 4 csatisat vennék mindenképp a biamp miatt.
Shokkolo!
Autó-HiFi adok veszek, Car hifi, Autó HIFI Mánia néven keresd.
Töltős témához:
Én komoly Cteket max Optima, vagy más spirálcellás akkuhoz vennék. Egyszerűen nem növeli meg annyival az akku élettartamát, hogy megspórold az árát az akksicseréken. Sima savas akksikhoz bőven elég az Aldis/Lidl-ös töltő szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
kigoi
senior tag
válasz PiciPeti #39172 üzenetére
Meglesem,egyébként nem nekem lesz.
A roc1esnek már írt azzal minden oké,a RAMos csak előre utalással adná ami nem stim, meg most még be próbálkozik egy steg qm 75.2re újra hátha most már enged az árból.
Szerintem az is jó lehet.shokkoló
Van egy kevés én pl 6ot nézek,de nem fórum hanem adás vétel.
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
válasz opeter70 #39166 üzenetére
0,03 az jó, de ettől függetlenül még korántsem biztos, hogy az akkuval van gond. Egy villamosságis többféle módszerrel is meg tudja vizsgálni, hogy az akku milyen állapotban van. Pl. nem tudom, hogy te tudsz-e hidegindító áramerősséget mérni. Pedig attól, hogy mondjuk az akku sarkain megfelelő kapocsfeszültséget mérsz, még ez lehet nagyon alacsony, stb. Persze egy idősödő akku mindig gyanús lehet, de más is öregszik. Példának okáért a generátor is, sajnos.
kigoi: ezek mindegyike jó szerintem.
[ Szerkesztve ]
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
kigoi
senior tag
Nem tudtok véletlenül valami jó kis erősítőt (használt is játszik) max 28ezerig ami minőségben illik egy kicx pro 6020hoz?
Mohawk mg200.2 őt találtam,signat ram3mk2 őt meg van még egy roc1 de azt nem tudom versenyképes e minőségileg. -
opeter70
senior tag
válasz gabber01 #39165 üzenetére
Igazából szerintem nincs itt semmi olyan jellegű probléma, amihez villamosságis kellene.
Nagyjából sejtem, hogy mi lehet a probléma:
Az akku már öregszik (kb 4 éves), a hifi sokat fogyaszt, a téli időszak miatt gyakrabban megy a világítás, a fűtőmotor, a fűtőszál, stb és valószínű, hogy a generátor nem tud annyit utánatölteni az öregedő akksiba, amennyi szükséges lenne.
Azért majd megnézetem, ha arra járok, de biztos vagyok benne, hogyha meglátja a 4+ éves akksit, akkor azzal fogja kezdeni, hogy cseréljem ki.Egyébként tegnap délután és este próbaképpen zene nélkül autóztam, ennek köszönhetően ma reggel sokkal könnyebben indult.
"Kóboráram" szerencsére szinte nincs, megmértem multiméterrel, 0,03 Amper folyik csak leállított autónál.Gyanítom, hogy egy új akkuval meg fog oldódni a problémám, a Ctek csak azért került szóba, mert hallottam az akku regeneráló képességéről, csak nem sejtettem, hogy ennyire húzós az ára. Inkább akkor néha töltögetem "normál" töltővel.
Hétvégén még a generátor csatlakozásait is megpucolom és ha kell, újrasaruzom. -
-
opeter70
senior tag
Köszönöm mindenkinek az akkuval kapcsolatos tanácsokat!
footy (#39139): Megpróbálok majd olyat nézni, ami szulfátmentesíteni is tud.
Megkérdezhetem, hogy neked melyik típus van?
A fene gondolta, hogy ebből ennyi féle létezik : [link]
Igazából azt sem tudom, hogy mi a különbség ezek között.Mondjuk az is érdekes, hogy amit itt hirdet egy sárc 10 ezerért, az mindenhol 18 ezer körül van boltokban.
Kíváncsi lennék, hogy hogy tudja ennyiért adni. -
Osynho
addikt
-
B-enji
tag
válasz Osynho #39135 üzenetére
Szia!
A BT60U időkorrekciós beállításaival kapcsolatban: Én úgy tudom, hogy a hangszóró méret megadás csak arra jó, hogy változtatja a vágási pontokat (hpf) (pl egy 13cm-esnél feljebb, 16cm-esnél lejjebb viszi).
Ha frontra kötöd a magast, állítsd "use"-ra. Ha a rear-re kötöd az első mélyközepet, nem fogja azt gondolni, hogy hátul van. Azon kívül hogy beállítottad bal1-be a hallgatási pozíciót, be kell állítani az időkorrekciós értékeket is, amit cm-ben tudsz megadni. Kiindulási alapnak jó lehet az, ha a megméred mérőszalaggal milyen távolságra vannak a hangszórók a füledtől, és ezeket az értékeket felírod. Kenwoodéknál kicsit számolni kell. A legtávolabbi hangszóród lesz a "0" érték és ehhez képest fogja a többi (közelebbi) hangszóród hangját késleltetni. Tételezzük fel, hogy a jobb magasod lesz a legtávolabbi, na most ebből az értékből kivonod a bal magasnál kapott értéket, és ezt az értéket viszed be a bal magas időkorrekciójához (ugyan így számold ki a mélyközepekét is). Hozzáteszem ezek csak kiindulási alapnak jó, ezen még tudsz finomhangolni a számodra legkedvezőbb színpadbeállításokhoz.
Ha majd lesz mélynyomód akkor viszont az lesz a legtávolabbi, tehát "0" érték, és a fent vázolt módon kell majd újra számolnod az egészet.
(De így számolgatni csak Kenwood fejeknél kell, a többinél pl.Pio,Alpine egyszerűen csak be kell írni a mért távolságot) -
Daywalker
addikt
válasz Osynho #39154 üzenetére
Az a baj, hogy 80+65A...ehhez amit leírtál a 25-ös kábel nem valami veretes, nincs tartalék sem (ha 35-ös akkor nem szóltam, azzal jobb a helyzet). Nekem egy 60+30 lett volna, de már ahhoz is két kábelt javasoltak 4 méterre, vagy egy vastagabb átmérőjűt. Értem én a "vidék" problémát, de ma azért már lehet jóféle hegesztőkábeleket rendelni nem arany áron. Persze kipróbálhatod, max utána váltasz.
Amúgy a tápelosztómnak elég nagy "lika" volt, szerintem a 13 is belement volna simán, de mindegy, mert már elkelt"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
gabber01
addikt
Szhelyen nem tud valaki véletlenül megbízható autóvillamosságis szakit/műhelyt?
opeter70: Tüneti kezelésre jó, de a hiba attól még fenn fog maradni.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz Daywalker #39152 üzenetére
A meglévő kábel egyelőre maradna, nagyon sok lenne 2-t behúzni. :/ Vidéken egyébként is csak fos ötvözetet kapni, ezt is sokáig vadásztam anno. Coroplastot + a fiókban pihenő 13-as ofc-t húznám be egyelőre. A 2x10 kicsi lenne mindenképpen.
Hány amper? Háát, a Hifo 80A-es, de arról csak az első szett menne és most jönne hozzá valószínűleg egy Rodek 2180A2, amiben 3x25A van. Nem hangnyomás a cél, a sub nem is bírná. Persze, tudom, hogy a vastag tápot meghálálja az erősítő. Anyósig menne 3m Coroplast, ott elágazás, bele a Hifoba, a másik ág meg tovább a csomagtartóba a Rodekre. Ez a terv.
[ Szerkesztve ]
-
barack1997
senior tag
Hali! uD Jr. 4.300-at érdemes lecserélni Audison LRx 4.300-ra ? 30-ért tudok egyet.
-
Daywalker
addikt
válasz Osynho #39149 üzenetére
Most adtam el a Dietz tápelosztómat...25-öst osztott két ~10-esre...mindenesetre PiciPetivel én is beszéltem osztogatás ügyben és ő inkább egy másik táp behúzását javasolta. Bár nem tudom neked hány amperre van szükséged és hány méteren, de így van bővíthetőség és biztos nem a kábel lesz a szűk keresztmetszet. Ha nagyon osztogatni szeretnél akkor szerintem egy 50-es kábel és azt kettécsapni...ismétlem: szerintem.
-
Osynho
addikt
Én nem szólok semmit, én csak kérdezek. Nekem megfelel ez is, ha jó. Coroplast kábelem van most Nem tudom milyen vastag, 25, vagy 35mm2-es. Esetleg valaki tudja? Ezt osztanám ketté 13mm2-esre egyelőre, aztán majd egy vastagabb menne a subhoz. Szóval erre a feladatra keresek elosztót. Ezt találtam még. Ez vajon réz?
-
Osynho
addikt
válasz Osynho #39135 üzenetére
Közben folytatnám a dialógust magammal.
Sokkal jobb lett biamppal. A magasakat szépen belőttem, sub nélkül is egész korrekt a mély tartomány, a dinamika sokat javult. Úgyhogy sajnos nem úszom meg a + mély erősítőt. Erről lenne pár kérdésem. A táp elosztását mivel lehet legjobban, legolcsóbban megoldani? Láttam vörösréz tömböket, illetve lapokat. Megfelelő az ilyen, vagy kell biztosíték is az elágazáshoz?
-
Megamen
tag
Szia Én a Pc 3000 helyett Datasafe hx 300-at vennék katt és olcsóbb és van olyan jó.
Sarukat meg akku csatlakozókat meg lehet kapni.Mert csavaros M6 vagy M8 van benne.
Illetve
Ezt:
katt
M6 és M8 kivitel 10 euro minden aksira rátehető.Ki milyen fejet venne minőségi nagy zenére akár használtan is mire figyeljek?
Rendszer amibe kellene:
Szett Audio System ex 165 phase hs 28 vol és fwhx-1 váltó steg 310.2 hajtja rca Connection ST2 550. -
opeter70
senior tag
Pontosan egy ilyen (vagy ehhez hasonló) házi készítésű töltőm van, mint amit leírtál.
Apám elektrotecnikus (volt, amíg nyugdíjba nem ment), ő csinálta.
Csakhogy ez (ahogy gabber01 is megjegyezte) nem "intelligens" és főleg nem hordozható.
Egy bazi nagy műszerdobozba van felszerelve a falra a garázsban.
Lehet szabályozni is vele a töltőáramot, van rajta feszültség és áramerősségmérő műszer, de ahhoz, hogy ezt a töltőt használjam, ki kell szednem az akksit, mert a garázs most éppen mindenféle "lomokkal" van tele.
Szóval 1-1 alkalommal, ha kell, ki tudom venni az akksit, és rá tudom tenni, de ebből nem szeretnék napi rutint csinálni esténként.gabber01:
Szerinted akkor megéri egy Ctek töltőt beszerezni? Van egy srác itt az aprón, ő árul 10 ezerért ilyet: [link]
Ez jó lehet?Egyébként gyanús nekem is, hogy valóban a generátor nem tud annyit utánatölteni, mint amennyit a hifi fogyaszt (és akkor még ott van téli időszakban a világítás, fűtőmotor, fűtőszál, ablaktörlő, stb...).
Ez meg csak generátor cserével lenne megoldható, de az körülményes és nem is túl olcsó.
Asszem talán beruházok egy Ctek töltőbe.[ Szerkesztve ]
-
kigoi
senior tag
válasz gabber01 #39137 üzenetére
A feszültséget az által szabályozza hogy úgy lett tekercselve hogy egyszerűen nem tud 14,4Volt fölé menni,tehát nem chip vezérli stb hanem fizika.
Csepp tölteni franc se tudja de az áram erősség elvileg csökken ha az aku már nem vesz fel akkora áramot mert kezd meg telni.
Ez elvileg minden gagyi töltővel így van csak azok fel mennek 16Volt fölé az a gond.
Hordozni hordozható autóban bár nem annyira kicsi mint a ctec és súlyra is több bár ez szerintem nem lényeg mivel az ember nem töltővel szaladgál hanem mikor haza megy beáll a garázsba akkor rá teszi aztán kész.
Vízállónak nem vízálló mert a graets híd is melegszik és nem árt a szellőzés a burkolatára.(Lehet hogy drágák, de egyszer kell megvenni, és a minőségnek bizony ára van.)
Egyszer de opeter70 írta hogy most 20ezres kiadás is sok lenne. -
footy
addikt
válasz opeter70 #39133 üzenetére
Nekem van CTEK toltom es eddig nagyon pozitivak a tapsztalatok. Halott akkut ez sem tud feltamsztani a szulfatnlanitast azert lehet erezni. A 12,4V annyira nem halalos ertek, lehet megprobalnek szobahomersekleten egy szulfatlanitas programot. Ugy emlekszem egyebkent hogy nem minden CTEK tud szulfatlanitani, szoval erdemes alaposan utananezni hogyha toltot akarsz venni.
-
kigoi
senior tag
Nálam is van aku gyengeség,erről már korábban írtam,power cell 3000 akut néztem ki de olyan kérdés merült fel bennem hogy annak a csatlakozása teljesen más mint a mostani hétköznapi akué.
Valaki tudja esetleg arra hogy mivel lehet ne rá fabrikálni a vezetékeimet?
Ha az valamiféle csavar lenne amit ki lehet tekerni akkor kör saruk a vezetékek végére és kész is de nem tudom az ilyen akukon az miféle megoldás.[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
Ez tök jó, de ez hogyan szabályozza a feszültséget? Tud csepptölteni? Mennyire kompakt, vízálló, ütésálló, hordozható? A ctek töltők még a pólusok felcserélést is jelzik. Lehet hogy drágák, de egyszer kell megvenni, és a minőségnek bizony ára van.
-
kigoi
senior tag
A ctec amúgy elég drága,ha van valami ismerősöd aki tud tekercselni és érti a szakmát akkor egy régi tv-ből vagy valamiből kiszedett trafóból tud töltőt csinálni,az enyém is így készült.
Szekunder tekercs le lett cserélve 1,5mm átmérőjű rézhuzalra,kimérte hogy mennyi tekerés kell a 14,4Volthoz,rá tekertük,csináltunk 6Voltos csapolást is rá 6os aksihoz valamint kapott pár extra tekerést ha nagyon lemerült akut kéne tölteni.
Ezen kívül még még vettem 2méter 2,5mm2 kábelt meg csipeszt valamint egy 10A-es graets hídat és egy kis hővezető pasztát.
Ezek 2000ftból megvannak,plusz amennyiért hozzá tudsz jutni a huzalhoz,nekem 15métert adtak háztól 1500ft ért.
Az egész töltő meg van 3500ftból és ezt is akár meddig rajta hagyhatod,nem tud túltölteni.Ha úgy van még egy kis feszkó mérőt rá lehet fabrikálni és akkor azt is látod,én is rakok rá egy feszültség mérő és amper mérőt.
-
Osynho
addikt
Kedves hozzáértők!
Lenne pár kérdésem. Szóval. Mac Maximus 2.16 szett, ajtó szigetelve, magasak A oszlopon egymással szemben. Hifonics TX880, Kenwood BT60U. Ez van most. A gondom röviden, hogy nem tetszik a hangja.
A magasak nagyon harsányak, mű a hangjuk és nem is elég részletezőek az én ízlésemnek. Visszavettem az EQ-n, amit nem szeretek, de még így is zavar, jobban nem akarom, mert "elbutul" a hangja. Hangváltón -1 állásban van. A mélyközepek se nyűgöztek le, szerintem nem mennek túl mélyre, és így a magas mellett halkak. Most úgy néz ki, hogy van egy korrekt mély rész, aztán egy erőtlen közép és egy visítós magas. Ami bejön, az a dinamikája és a tér, amit nyújt, viszont jelen helyzetben hosszútávon fárasztó hallgatni. Főleg hangszeres zenén és énekhangnál jön elő, elektronikusra jobban illik, bár ott megint csak zavaró a túlzott magas. Nem számítok high end hangra, nem is került annyiba a cucc, az autó is hangos, de ezek zavarnak. A szobai hifihez tudom hasonlítani, amit szívesen hallgatok, egész kellemes, bár az se csúcs (Denon 4306 + Missiion m34i).
Szóval ezzel kellene kezdenem valamit. Sajnos nem tudok komponenseket cserélgetni, próbálni, pedig az lenne a legjobb. Amire gyanakszok az a magas forrasztása. Pici fülei vannak, amire saru nem fért el, úgyhogy forrasztanom kellett. Nem vagyok profi ebben. Szóval jó sok ón ment rá, gyakorlatilag azzal érintkezik a hangfalkábel. Ez okozhat ilyen drasztikus változást a hangban? A magasak rögzítve vannak, egyelőre nem bontanám le az egész A oszlopot, meg a kocsi is cserélve lesz (nagyon remélem, mert rengeteget szopok azzal is).
A következő lehetőségem a bi-amp, amit tud a hangváltó. Így tudnám a magasak hangerejét szabályozni. Addig lekötném a mélyet, front rca-ra menne a magas, rear-re a mélyközép. A kérdés, hogy a fej ilyen esetben hogy kezeli az időkorrekciót? Most a bal első ülésre van beállítva. Szóval milyen hangszóró méreteket és elhelyezkedést kell beállítanom, hogy jól állítsa be a dolgokat? Van egy olyan menüpont a front-nál, hogy tweeter/speaker size tweeter/none, vagy use, most is "use"-on van, ha csak magas lenne a front, akkor milyen méretet, stb kell belőni? És ugyanígy, ha rear lenne a mélyközép, akkor ott, ha "door"-t állítok be neki, akkor vajon nem a hátsó ajtóra érti a beállítást?
Köszi az ölteteket!
-
gabber01
addikt
12,4V még nem vészes, de alacsony, ezen a szinten már ajánlatos tölteni. Egyébként 12,6-12,9V között kell lennie, normális, feltöltött állapotban.
Nekem is szívja valami az akksit, úgyhogy el kell mennem autovillamosságishoz, mert ráadásul én meg Tirolba megyek dolgozni decemberben, ott meg elég kemény a tél.
Egyébként autohifiseknek gyakorlatilag kötelező az autótöltő beszerzése. De ha nincs, mielőtt bezárod az autót, kapcsold ki a zenét, és járasd még egy pár percig a motort, reggeli indításnál meg fogja hálálni.
Ha van multimetered javaslom mérd meg, hogy van-e szivárgó áram. Vedd le a negatív kábelt az akksiról és kösd össze a pólust meg a levett kábelt a multi két szálával, így zárod a kört (természetesen előtte MINDENT kapcsolj ki az autóban, ajtókat bezárni, és véletlenül se indíts rá, mert akkor megsütöd a multit, vagy magadat. várj pár másodpercet amíg "megnyugszik" a számláló, lefuthat pár diagnosztika az autó részéről, stb. ami alatt minimális áramfelvétel lehet természetesen). Nézd meg hány A-t mutat a mérő. Ha 0,05-nél nagyobb, az baj.Egyébként akksit nem biztos, hogy érdemes cserélni, mivel korántsem sem biztos hogy azzal van a baj. Az esetek döntő többségében ugyanis a generátor a szűk keresztmetszet. A megnövekedett áramfelvétel miatt (HIFI), nem tudja visszatölteni megfelelően az akksit (pláne kisebb utakon), és ezért krónikus áramgyengeség alakul ki az akkunál.
-
opeter70
senior tag
Más téma, sajnos ez mostanában fontosabb:
A hideg idő beálltával elkezdett gyengülni az akkum, elég nehezen indít.
Reggel, indítás előtt rámértem és 12,4 voltot mértem rajta, ami szerintem elég karcsú.
(Réges-régen még tanultam autóvillamosságtant és ha emlékeim nem csalnak, egy jól feltöltött hibátlan akkumulátor feszültségének 13,8 voltnak kellene lennie (2,3V / cella)).
Valahol máshol azt olvastam, hogy 12,7 - 12,8 körül még elfogadható.Indítózás közben is megmértem, akkor kb 10,2 - 10,5 V -ra esett le.
A töltésem rendben van (14,3 V), de észrevettem, hogy ha este úgy rakom le az autót, hogy előtte hosszabb ideig szólt a zene, akkor reggel már alig indul.
(A Signat RAM3 és a ROM2 együtt eléggé zabálják az áramot.)Mi a véleményetek? Cseréljek akkut? Ha lenne felesleges pénzem, akkor ez nem lenne kérdés, de most egy 20.000 ft-os kiadás is eléggé megterhelné a családi kasszát, ezért jól meg kell gondolnam.
Vagy próbálkozzak meg egy Ctek töltővel, amiről többek között ezt (is) írják: "A beépített hideg időjárási üzemmód pedig tökéletes az elgyengült akkumulátorokhoz télen."Esetleg próbáljam meg újrasavazni és utána feltölteni?
Vagy ennek az akkunak már "harangoztak"? -
Joe fiú
senior tag
-
FragMaster
addikt
Sziasztok!
Melyikkel járnék jobban: Pioneer MVH-170UI vagy JVC KD-X210? Hasonló árban van még jó alternatíva?"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
opeter70
senior tag
válasz Joe fiú #39129 üzenetére
Az én Radion szettemben ilyen mélyközép van: [link]
Ez az AS 165 C
Utánaolvasva láttam, hogy valóban ez a mélyközepe az X-Ion-nak is tehát elvileg az is lemezkosaras. [link]
Van viszont az AX 165 C-2 (2 Ohm) és C-4 (4 Ohm) elnevezésű is, ami viszont már a Helon szériának a mélyközepe és ezek már valóban öntvénykosarasok.Na mindegy, úgyis csak elméletben érdekelt a dolog.
-
Joe fiú
senior tag
válasz opeter70 #39128 üzenetére
Én is azt hittem, hogy ugyanaz, csak a membrán színe más, aztán felvilágosítottak, hogy ugyanaz mint az Xioné, viszont az Xioné valóban öntvény, nem pedig lemezkosár, szóval lehet, hogy a generációk között már van eltérés, radionból és xionból is kifutott már vagy 3 változat, az enyém is már Gladen név alatt fut és az megint teljesen más öntvény kosár 2 ohmos kick-kel.
Az viszont biztos, hogy ugyanabban a rendszerben hallgatva az Xion elpicsázza az MX-et minden szempontból( ugye ez a természetes) részletezőbb magas és középtartomány, dinamikusabb kick tartomány jobb alsó frekvenciás átvitellel, jobban terhelhetőbb is, és hangerőben is hozza, mivel ugyanúgy baromi érzékeny.
-
opeter70
senior tag
válasz Joe fiú #39127 üzenetére
Köszi!
Csak mert kézbe fogva, ránézésre eléggé hasonlónak tűntek (a mágnem mérete, a membrán anyaga...)
Persze gondoltam, hogy ez csak a látszat.
Azonos láncban "összehallgatni" sajnos nem volt alkalmam őket.Egyébként az X-ION mélyközepe nem öntvénykosaras?
(Olyat még nem láttam közelről, csak képen)
Mert az én Radionomnak lemezkosara van.[ Szerkesztve ]
-
Joe fiú
senior tag
válasz opeter70 #39126 üzenetére
Más, az MX közepe a legalapabb, a Radion közepe meg ugyanaz mint az Xion-é, AS165C, az MX mélyközepe kevésbé terhelhető, alsó tartományát nézve gyengébb, viszont ha jól emlékszem elég magas frekvenciatartományig szinte lineáris frekimenetet produkál, ha jól emlékszem garden mondta, hogy talán 8khz-ig, de ebben most nem vagyok egészen biztos.
-
opeter70
senior tag
Nem tudja esetleg valaki, hogy az AS MX és a Radion mélyközepe miben különbözik (különbözik-e egyáltalán) egymástól?
A membrán színén kívül természetesen.... -
Adonimus
senior tag
válasz Geri89 #39110 üzenetére
Szia. Nekem is megane 1 van.13-as és 16.5-ös hangszóró is megy bele. Nekem is zörgött az ajtó, mert túl volt vezérelve a szett az extra méllyel és egyéb beállításokkal. Egy le lett véve minden alapra azóta 2-szer akkora hangerőt bír torzítás nélkül és az ajtónak egy zörrenése sincs. Mélyláda nélkül is brutális mélye van a szettnek mindeféle szigetelés nélkül. Nekem erősítőröl megy az első szett is,a szigetelés helyett én erősítőt vennék. Fejegységről ugysem fog értelmesen szólni semmi. Audio system mx 165 elsőszettem van, brutálisan szól egy picike Alpine erősítőre vannak kötve, ha jól tudom 2x30wattos. Ebben a felállásban is meg merem kockáztatni, hogy nagyobb mélyet ad. Mint sok mélyláda.. Hát ha le lenne szigetelve+ nagyobb erősítő+ komoly fej. A fejemet levinné.
Szerk: 17.000 a szett használtan, 7 ezerért árultam anno az erősítőmet de végül megmaradt, ennyiért hozzá lehet jutni hasonlókhoz, 5 ezer egy kábelszett.
Cakk pakk 30.000[ Szerkesztve ]
adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
-
Kazasi
tag
válasz barack1997 #39120 üzenetére
Igen,valami ilyesmire gondoltam én is,már csak az a kérdés,hogy a gyári hangszórókhoz képest jelentősen jobb hangminőséget produkálnak-e.Mert ha nem,akkor marad minden a régiben,30 ezer fölé nem akarok menni.
-
Kazasi
tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani,hogy Skoda Fabia 2 (2008) gyárilag milyen hangszórókkal van szerelve?Szeretnék szintet lépni hangminőségben,de nem tudom mi lenne a következő elfogadható minőségű szett ami maximum 25-30 ezer forintba kerül.Láttam autóspecifikus Gladen audio és Audio System szetteket ilyen áron, de ezeket hírből sem ismerem. -
csaba8804
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék venni egy fejegységet Blaupunkt San Francisco 320 amit kinéztem, de fontos szempont lenne, hogy ha leveszem az akkuról a sarut a beállitások megmaradjak és ne álljon mindig vissza gyári alapbeállitásra. (Előző Sonyban ezt utáltam, ezért is váltanék).
A kérdés az lenne, hogy a Blaupunkt San Francisco 320 megtartja-e a beállitásokat ha lekötöm az akkut?
Sürgős lenne tudnom, előre is köszönöm a válaszokat. -
LógaGéza
veterán
Nézelődtem tovább, és találtam egy ilyet: [link]
Jobb/rosszabb lenne ehhez képest?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Daywalker
addikt
Lenne egy kérdésem, nem tudom mennyire baromság, de fő az elővigyázatosság! Tehát a hangszórókhoz a kábelt forrasztani fogom, nem pedig saruzni. Hány fokos pákával forrasszam, hogy a bevezető szálnál ne legyen gond? Mennyire kell erre figyelni? Kösz és bocs, ha buta kérdés volt...ilyenek kritikus dolgokat nem szoktam forrasztgatni, így nincs tapasztalatom
-
Joe fiú
senior tag
válasz barack1997 #39112 üzenetére
SQL..zárt ládában brutál zenei, kottázható mélyekkel, egy jó reflex ládában viszont ~130db körül nyom, ami 25-ös szubok között nem rossz, nagyon jó választás az a szub, zárt ládában versenyen is megállná a helyét, viszont mivel duplatekercses, elég masszív felépítéssel hogy legyen hangja és ereje alsó hangon igényel ~250W RMS-t.
-
gabber01
addikt
válasz barack1997 #39112 üzenetére
Utóbbi. Joe tudna róla bővebben nyilatkozni azt hiszem.
-
barack1997
senior tag
Hali!
Hírdetnek egy Rainbow Hammer 10"-os nyomót zárt ládban. SPL-re lehet jobb vagy belehemehet a kezdő SQ-ba is ?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Geri89 #39110 üzenetére
Szia! Először is meg kéne nézni, hogy biztosan nem fér-e be 16-os komponens szett, sokat számít. Ha fejről hajtod nem hiszem hogy az új 13-as szett akkora változást fog hozni mint amire számítasz. Lehet, hogy jobban jársz ha a gyári hangszórókat egy olcsóbb erősítőre kötöd, használt erősítő + kábelezés kis szerencsével beleférhet 20-ba (ebben még nincs munkadíj). Az ajtózörgést mindenképpen érdemes megszüntetni, a legolcsóbb megoldás egy tekercs 10m*30cm-es Soudaband guriga 10k körül (pl. isotech kft árul ilyet). Ez kb elég a két első ajtóra, otthon simán meg tudod csinálni egyedül vagy haverral. Persze ennél vannak sokkal jobb minőségű cuccok is, el kell dönteni mi a cél.
Én is építem a hifimet, elég jó minőségű cuccokat szeretnék, de nincs egyszerre rá keret, úgyhogy szépen előre megtervezve vásárolgatom a használt cuccokat, nem muszáj mindent egyszerre Jobb előre kitalálni, hogy mi a cél mint utána eladni és újat venni.
[ Szerkesztve ]
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok!
Renault Megane I-be szeretnék hangszórót. Egy Pioneer X360 BT fejegység hajtaná meg. Jelenleg gyári hangszórók vannak. Komponens szettet szeretnék első körben előre, gyári helyre, ami 13cm-es. Főleg elektronikus zenét hallgatok, nem csúcs hangzást akarok, csak kicsit legyen jobb minőségű, mint a gyári. Lehet használt/új is. Árban 15-20 körül gondolkozok. Később maximum hátra vennék még két új hangszórót, más bővítésben nem gondolkozom.
Illetve érdeklődnék, hogy az első ajtót hogy érné meg szigetelni házilag? Magasabb hangerőn most is hallom, ahogyan zörög egy kicsit, és ez zavar. Őszintén szólva nagyon sokat nem szeretnék/tudok rákölteni, de mégis hogy induljak el? Előre is köszi!
-
footy
addikt
válasz adidas4death #39108 üzenetére
Az elso hsz. elolvasasa utan irde le, hogy mennyit szansz ra.
-
adidas4death
aktív tag
üdv!
Egy Pioneer MVH-350BT mellé szeretnék (Opel Vectra B-be) első illetve hátsó hangszórókat, mit tudtok mellé ajánlani?
(ha jól emlékszem elől 16,5" hangszórók mennek bele, hátul pedig mintha 13" lenne de nem vagyok benne biztos sajnos )
nembaj ha picit többe kerül, a lényeg most a minőség lenne.Valami olyan lenne jó ami elférne a gyári hangszóró takaró alatt.
(erősítőm nincsen szóval csak a fejről lennének meghajtva. )Előre is big THX annak aki tud segiteni ezügyben.
Üdv.: adidas4death
upd: Megtaláltam közben a méreteket: front 165mm and rear 130mm
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11T Pro 256GB | Huawei P20 Pro | HTC HD2 EU | LG G2 Black 32GB 5.0.2 v30d | HTC U11 Black 64GB | Opel Insignia B GSI 4x4 2.0CDTI |
-
Daywalker
addikt
Tegnap folytatódott az építés...jót szoptam mert nem hagytam rá kábelt a műszerfal alatt, hogy bekössem a hangváltót, szóval újból félig fel kellett szednem a kárpitot h tudjak húzni...de végül sikerült. Készülnek a kiemelőkeretek is, már kitömtem a karikák között között egy speciális anyaggal ( majd erről ha készen van) most szárad, aztán jön az üvegszál meg simító...aztán ha kész az ajtókárpit átalakítása és beüzemelés után a magasak helyének megkeresése, megint egy kis üvegszálazás...két hét és kész kb. Még a hangszórókábelből is kifogytam, pedig azt hittem 10 méter elég lesz egy Corsára, de tévedtem...
-
dseres
tag
Nekem DLD - DL12 van zárt ládába. Amiatt ezt vettem, mert ennek a hangja tetszett legjobban a kipróbált darabok közül. Ajánlom, hogy te is próbálj ki párat. Ami még mellette szólt, hogy a gyári leírások alapján elég kicsi zárt ládára van szükség hozzá, jó ár/érték arány.
Pár oldallal korábban sokat panaszkodtam a zárt ládára, hogy nincs meg az a dögös nagy basszus a kocsiban (4 ajtós) diszkózene hallgatáskor, mint vártam, gondoltam volna. Viszont tényleg elég részletes, pontos vele a hangszeres zene. Igazából meg is békéltem vele, sőt kicsit lejjebb tekertem a szintjét. Annyit érzékelni, hogy vannak mélyek, szépen elölről jön minden, és érzem, hogy van valami extra mély tartomány, amit többnyire nem hallok, de tudom, hogy van. Emiatt megéri.
Visszatérve a DLD-re, semmiképpen se hagyd ki a próbálgatásból! 1 plusz próbát megér.
Amit már én is látok, kezdő autóhifisként, hogy minden mélyláda tanács szubjektív. Az enyém is az.[ Szerkesztve ]
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, egy Pioneer DEH-1600UB rádiót szeretnék beszerelni egy 2002-es Mazda 323F BJ-be, és ehhez keresnék keretet, kábelt, stb, ami szükséges. A gyári rádió amit kivennék szerintem 2 DIN-es de nem vagyok benne biztos hogy pont akkora. Meg tudnátok mondani hogy mi kell pontosan megvennem és honnan?
-
gabber01
addikt
Félreérted a dolgot. Nincs általános minőségi fölénye. Lineárisabb, pontosabb, "zenehelyesebb" hangképe van. DE, bizonyos zeneműfajokra jobb lehet adott esetben egy jó BR, és egy nagyon szűk rétegre pedig a Band Pass az ideális. Továbbá BR-ből is lehet ideálishoz közelítő ládát gyártani adott nyomóhoz csak sokkal-sokkal nehezebb, BP-ből meg szinte lehetetlen. Megfordítva a dolgot, zárt ládával pedig elég nehéz elérni a "dögös", "raj" faktort.
-
LógaGéza
veterán
válasz PiciPeti #39091 üzenetére
Két dolog miatt nem akarok előre épített ládát.
- Pontosan olyan dőlésszögűre akarom a hátulját, mint ami a hátsó ülések dőlésszöge, így minél kevesebb helyet foglal.
- Az a tény, hogy ez egy kihívás, én csináltam - szeretek küzdeni vele
Osynho
+1 - ezt az én szerény tapasztalatommal is észreveszem. Nem nagy valami cucc ami az én gépemben van, de dübög mint állat - amit én személy szerint nem szeretek. Most is azért kellett erősítőt cserélnem, hogy le tudjam szabályozni a subot, így talán valamilyen szinten jobb lesz, de az igazi mégiscsak a csere lesz. Tuti nem fog dübögni, de nem is kell[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
Érdekes, hogy ha ennyire nyilvánvaló a zárt rendszerek minőségi fölénye, akkor miért nem ezek vannak jobban elterjedve. Persze értem én a felhozott indokokat, csak nehéz elhinni, hogy ennyivel jobban preferálják az emberek a nyers teljesítményt a minőségibb hangzással szemben. Mondjuk nekem már ezekkel a wattszámokkal való dobálózások is annyira érthetetlenek, amiket névleges teljesítményként lehet olvasni a készülékeken. Na mindegy, lassan kezdek majd én is tisztán látni, hogy mi, merre, hány méter...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- The Thing Remastered teszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Proxmox VE
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Politika
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
Állásajánlatok