-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
mortalwombat
tag
Ha Bpesti vagy, füleld meg az EA475-ösömet. Nem fogsz benne csalódni. Nekem 2004-ben volt egy 6 csatornás Xetecem, ami egyEmphaser ECP26XT3-at hajtott, meg egy 20as Hertz ládikót. Hát-fasorban nem volt a hangja az EA475-höz képest. De tényleg füleld meg, saját magadra halgass csak.
-
mortalwombat
tag
-
KriszXJR
tag
Nekem 15éve mondta Szilasi Balázs,hogy hangszórókábelt erősítő oldalon csak simán csupaszolni, csavarozni (hangváltó u.a.). A Hangszóró oldalon forrasztani közvetlenül a hangszóróra. Ne legyenek a vezetéken "felesleges kontaktok", amik a kilazulhatnak, lecsúszhatnak, rosszul érintkeznek, stb.... Az ónozás tipikusan ez, azaz erősítő csavar alá ónozott vezetéket ne tégy.
-
kigoi
senior tag
Van szigetelt és szigeteletlen kivitel,tiszta rezet ne keress csak ónozott réz érvéghüvely van illetve borsosabb áron aranyozottat is találni neten.
Érvégfogó szükséges a felhelyezésükhöz,nem olcsó fogó,érdemesebb keresni valakit akinek van pillanatok alatt fel rakja a kábelek végére. -
-
€uro
őstag
Szerintetek ez a hangszórókábel jó lesz nekem: CCA 2 x 2,5 mm² átlátszó, AIV
Kb. 8-10 méter kell majd belőle.
[ Szerkesztve ]
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
-
Jannn
aktív tag
Nekem 560bt-m van és semmi gond a telefonos Bluetooth támogatással. Átveszi a telefonkonyvet, a hivaslistat, kiirja a lejátszott zenék nevét eloadojat, még akkor is ha spotify - on keresztül hallgatsz zenét.
Olyan magabiztosan mondtad h ezen a téren még látsz fejlődési lehetőséget, hogy azt hittem nem csak a levegőbe beszélsz.
(egyébként hivatalos infót nem is találtam x560bt utódról. Esetleg pioneer oldaláról van valami komolyan vehető adat? Mert ez az emag oldal nem tűnik túl hitelesnek )
[ Szerkesztve ]
-
Jannn
aktív tag
Az 560bt-hez képest én csak visszalepest látok eddig, a változtatható színek helyett itt fixen fehér a kijelző. Ha ez igaz akkor az elég gáz.
"Ezen a területen látok még fejlődési potenciált elsősorban a mobilos támogatás miatt." itt mire gondolsz?
Mi a baj az 560assal?[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
Bármilyen szettről is legyen szó, akkor mutatja meg a teljes tudását, ha full aktívban hajtod. Nálam Alpi 3555-ről volt hajtva a Pow172 és a szubnak sem éreztem hiányát. (najó Hip-hopnál kicsit)
Persze ez a szett magas érzékenységű és nem feltétlenül muszáj hozzá erő, de ez nem azt jelenti, hogy valami baja lenne tőle. Nyilván a gain-nel ésszel kell bánni, de azzal amúgy is. -
kacsa7
őstag
Ez az erősítő sok lesz neki duma nagyon jó
Elsőre kb. az jutott eszembe h. a 800cm3-es Daewoo Matizba nehogy 100as oktánszámű benyát tankolj, mert olyan rohadt gyorsan fog tőle menni, hogy kiszakad a kereke... Szélsőséges, nem teljesen fedő példa, de kb. hasonlóan nagy marhaságEgy ilyen szettet azért már illik erősítőről hajtani, főleg hogy Nálad ez nem kerül külön erősítő vásárlásába, mert ott van 2 csatorna rá.
-
Osynho
addikt
Szerintem ez már felmerült és kitárgyaltuk, hogy erősítőre érdemes kötni.
Akik azzal érvelnek, hogy sok lesz neki az erősítő. azok szimplán hülyeséget beszélnek. Akkor sok neki az erősítő, ha túlterheled vele a szettet. Az viszont user error. Önmagában semmi baja nem lesz a hangszórónak. Nálam is jóval erősebbek az erősítők, mint a hangszórók rms terhelhetősége. A fejegység erősítője pedig nem szól szépen. Ha szépen szólna, nem lenne szükség külön erősítőkre.
Hogy kevesebbet kell kábelezni, az valóban logikus.
-
Joe fiú
senior tag
Az erősítőknek , illetve az előfokoknak is megvan az a potenciál szintje amelyik állapotban a legnagyobb dinamikatartomány érhető el..illetve a legjobb a jel-zaj viszony. Alapvetően úgy a jó a rendszer ha a végfok és az előfok is szinergiában van. Végfokot (erősítőt) 2/3 arányig illő belőni, függően persze a bemeneti érzékenységtől. Az előfokok meg kb. 80% -os kivezérlésnél vannak a legjobb dinamikatartományukban.
-
opeter70
senior tag
Feltaláltad a spanyolviaszt.
"Úgy gondolom a megoldás az lenne, ha a fejegységen a hangerő állapotának a jelét is átvinnék az erősítőre"
Pontosan ez történik, amit leírtál.
A fejegység hangerő állapotának megfelelő jelet az RCA kábel viszi hátra az erősítőhöz."És amikor a fejegységen hangerőt állítok, akkor azzal az erősítőnek a hangszabályozóját tudnám állítani"
Minek? Ha már egyszer hangerőt állítasz a fejegységen akkor miért kellene az erősítőn mégegyszer hangerőt állítani? (Éppen ezért (ahogy a kollégák már előttem leírták), nincs hangerőszabályzó az erősítőn)
Ha "kis" jelet kap kicsit erősít, ha "nagy" jelet kap, nagyobbat erősít.[ Szerkesztve ]
-
sanki85
csendes tag
Ez olyan mint a számítógép, meg a hangfalak amit rá kötsz.Ha tálcán le van húzva a hangerő, akkor a hangfal erősítőjét tekered fel, és mégis a minőség ugyan az, mintha a hangfalad hagytad volna és tálcán húztad volna fel.Gondolom arra gondoltál, hogy egy gyenge jelből, hogy lehet ugyan azt a minőséget ki hozni, mint egy erősebb jelből.Azt el tudom képzelni, hogy egy bizonyos érzékenységen a legjobb az erősítő, de ezt már mondják meg a szakik
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
"Alap esetben az gondolnám, hogy az RCA kimeneten a jel fix hangerősségű"
Akkor miért hangosodik, ha feltekerem?
"A hangerőt nem a fejegységen, hanem az erősítőn kellene szabályozni."
Az erősítőn (végfokon) nincs hangerő állítás, az gain, avagy a bemeneti érzékenység szabályzója.
"Így működnek például a házimozi rendszerek. Ott is az erősítőn állítom a hangot."
Kivéve, ha ott is külön elő- és végfok van, mint az autóban. Legtöbb esetben (olcsóbb kategóriában) ez nem így van.
"Értitek a dilemmámat?"
Nem.
-
-
Osynho
addikt
Hát igen. Amint lesz másik autóm, kezdem az egészet elölről... 3x5m rca, dupla tápkábel az erősítőknek, 10m bi-amp-os hangszórókábel, szigetelés, miegymás. Nem lesz olcsó játék. Azért a 6-7 ezer Ft-os rca nem drága, ha kiszámolod mennyi egy rendes dugó, meg egy m rendes kábel. Sőt, aki komolyan hifizik, ennek sokszorosát költi el.
-
Osynho
addikt
3 pár rca van ezen a fejen. Front, rear és sub. Ennek szellemében a sub kimenetre tedd a sub-ot.
Én nem a kábel minőségére írtam, hogy jó lesz, hanem, hogy általánosságban nem muszáj olyat venned, amiben remote szál is van. Nem találkoztam még ezzel a típussal, csak itt, és több helyen is ajánlották már. Valószínűleg én is ilyet veszek majd, vagy a drágább zero-t.
Szívesen.
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
Nehogy összekösd az erősítőn a kimeneteket! Amúgy nem egészen értem a kérdést. Simán kösd össze az erősítőt meg a nyomót hangszórókábelekkel a megfelelő kimeneteken. Nem írtad milyen erősítőről van szó, de a leírásban benne van, hogy a hidalás melyik terminálokon működik.
Shokkolo: sárga az állandó 12V, piros a gyújtás fesz.
[ Szerkesztve ]
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Shokkolo
addikt
-
€uro
őstag
Lehet, hogy MVH-X565BT néven jön ki az új verziója?
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
footy
addikt
Mar melyik milyen? A Steg? Az egy olasz minosegi cucc, meleg hanggal es nagyon jo dinamikaval, amirol szuk 50W jon le csatornankent. (Egyebkent itt a forumban is talalsz velemenyt a stegekrol, ha visszakeresel.)
Kulalakra veszel erositot? Egyebkent az ules alatt elfer, szal nem is muszaj nezegetni.
Az Xetec-et nem hallottam, de azt is dícsérik.-Szerk-
Ha már a kulso a lenyeg, akkor meg egy ilyet:[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
Képek alapján?
Más: tápkábelt hogy célszerű rögzíteni az erősítőbe? Repkednek itt a mm2-ek, de én a TX880-ba csak durva csonkítással tudtam betuszkolni a 25-ös coroplastot. Megjött közben a Rodek, abba a 13-as viszonylag kényelmesen belemegy, a 16-os már passzentos lenne. Viszont hosszabb kábel esetén vastagabb lenne a célszerű. Ezt a 13-ast duplán húztam volna be, de esélytelen, ahogy nézem. Valami vékonyítóval, érvéghüvellyel kellene megoldanom? Az a baj, hogy blankolás után sokkal vastagabb egy ilyen kábel.
-
-
PiciPeti
őstag
Működik.
Ellenben az erősítőhöz nem ragaszkodnék a helyedben. Nem tudom mennyiért vennéd, de 20-25e körül már jóval jobb hangúakat találni.
Így hirtelenjében: Soundstream
[ Szerkesztve ]
-
dseres
tag
Nekem DLD - DL12 van zárt ládába. Amiatt ezt vettem, mert ennek a hangja tetszett legjobban a kipróbált darabok közül. Ajánlom, hogy te is próbálj ki párat. Ami még mellette szólt, hogy a gyári leírások alapján elég kicsi zárt ládára van szükség hozzá, jó ár/érték arány.
Pár oldallal korábban sokat panaszkodtam a zárt ládára, hogy nincs meg az a dögös nagy basszus a kocsiban (4 ajtós) diszkózene hallgatáskor, mint vártam, gondoltam volna. Viszont tényleg elég részletes, pontos vele a hangszeres zene. Igazából meg is békéltem vele, sőt kicsit lejjebb tekertem a szintjét. Annyit érzékelni, hogy vannak mélyek, szépen elölről jön minden, és érzem, hogy van valami extra mély tartomány, amit többnyire nem hallok, de tudom, hogy van. Emiatt megéri.
Visszatérve a DLD-re, semmiképpen se hagyd ki a próbálgatásból! 1 plusz próbát megér.
Amit már én is látok, kezdő autóhifisként, hogy minden mélyláda tanács szubjektív. Az enyém is az.[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
Félreérted a dolgot. Nincs általános minőségi fölénye. Lineárisabb, pontosabb, "zenehelyesebb" hangképe van. DE, bizonyos zeneműfajokra jobb lehet adott esetben egy jó BR, és egy nagyon szűk rétegre pedig a Band Pass az ideális. Továbbá BR-ből is lehet ideálishoz közelítő ládát gyártani adott nyomóhoz csak sokkal-sokkal nehezebb, BP-ből meg szinte lehetetlen. Megfordítva a dolgot, zárt ládával pedig elég nehéz elérni a "dögös", "raj" faktort.
-
Osynho
addikt
Mert az emberek többségének az autóhifi egy olcsó fejegységről hajtott alap hangszóróból + valami erősítőből és reflex ládából áll, mivel a cél a diumdissum, a rendszám rezgetése. Erre meg nehezebb zárt ládát találni, így a haverok előtt se lehet menőzni, hogy a papírlapot hogy lobogtatja a kiáramló levegő.
-
gabber01
addikt
Hát, az a baj, hogy egy négycsatornásról megoldani egy ilyen rendszert mégsem olyan könnyű ám, mert a nagyobb teljesítményű 4esek meg jóval drágábbak, ha kellene az erő is a nyomóhoz.
Én személy szerint egyébként is jobban preferálom ha külön erő van a szett(ek)nek és külön a nyomó(k)nak.
Egyébként ez a 200W körüli RMS is elég lehet ám azért, csak megfelelő nyomót, ládát kell választani, meg persze helyén kell kezelni, falat nem fog bontani.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
opeter70
senior tag
-
Shokkolo
addikt
minden csak viszonyítás kérdése.
nem is olyan rég itt én is vitába keveredtem a bluetooth -os hangátvitellel.
tény, nem lesz egy lossless -hez mérhető a végeredmény, ugyanakkor abszolut élvezhető lesz.tény, egy hangminőségverseny-re épített hifinél kijön, hallod és érzed h. ez nem jó,
viszont egy átlag autoban, tényleg hobbihifi kategóriánál szerintem abszolut élvezhető a BT-n átvitt hang.amilyen minőségben a netradiok 99% -a szól, azt gyakorlatilag minőségromlás nélkül lehet áttolni BT-n.
Ergó szerintem abszolut élvezhetp marad."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
gabber01
addikt
"...128 kbps-os MP3 minőségének felel meg. Ez azért egy viszonylag jó minőség."
Hát jah, ugye mihez képest. Egyébként meg tompa, hulladék. Persze ha nincs más...de ilyet ne mondjunk már, hogy "viszonylag jó? minőség???". Nem, nem jó.
-
kacsa7
őstag
Ezt most is megteheted, csak fordítva. BT képes fejek tudnak BT-ről hangot lejátszani. Tehát a telefonon elindítod a netrádiót és BT-n keresztül a fej elvileg le tudja játszani a telóról érkező hangot. Tekintve, hogy milyen hangminőségen mennek a rádiók, nem hiszem, hogy hangzásban ezzel a módszerrel sokkal rosszabb lenne a jel, mint ha a fej játszaná ugyanazt direktben netről.
-
kacsa7
őstag
Beépített mikrofonos Clarion van.
Ennyiért már van külső mikrofonos is, amit az A oszlopra fel lehet rakni, talán jobb megoldás.
Amit én próbáltam, az a JVC KD-X310BT. 1 napot volt az autóban és vittem vissza, mert értékelhetetlen volt a hangminőség a túloldalt. Én szuperül hallottam mindent, nagyon jó volt a fejről tárcsázni stb, de akárhova és akárhogy raktam a mikrofont, engem nem hallottak normálisan, így azt a modellt én biztos nem venném. -
LógaGéza
veterán
Jól vetted le, könnyebb külön mikrofonosat találni, csak jól ki kell gondolni, hogy hova akarod rakni a mikit
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
És létezik beépített mikrofonos is, hirtelen meg nem mondom, hogy mi a pontos neve, de anno mikor nézegettem ezeket, akkor találtam ilyet is.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
MC Pite
veterán
Wifin? Nem egyszerűbb a telefonon megoldani és A2DP-n átlőni? Persze, nem jó minőség, de a netes rádió sem az, hótmindegy...
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest