-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
fnsteam
tag
-
PiciPeti
őstag
Én ezt értem, de az alapproblémán nem változtat. Illetve az akksinak csak akkor lesz nagyobb áramigénye, ha már veszített e töltöttségéből. Furcsa lenne, ha folyamatosan felvenne 10-20-30A-t, csak azért mert rajta lóg a kábelen.
A másik meg, hogy egy jó savas akksinak 13.6V a nyugalmija, és 50-60A terhelés alatt se lenne szabad beesnie 12V alá. Ha ez alá esik, akkor az már lassan csereérett...
-
PiciPeti
őstag
Mi az összefüggés az akku kapacitása, a töltőáram, és a gépjármű áramfelvétele között?
A generátor annyit tölt, amennyi a pillanatnyi áramfelvétel, + esetleg lemerült akku esetén a töltésre fordítható áram. A nagyobb kapacitású akksi nagyobb "puffer tartalékkal" rendelkezik, tehát a hirtelen nagy terhelések hamarabb/jobban hatnak a generátorra, fesszabra.
Ha a nagyobb akksi alatt szenvedett a generátor, akkor az vagy nem volt feltöltve, vagy valami más probléma volt. A generátornak annyit kell az akksiba töltenie, amennyit "leszívtunk" belőle. Teljesen mind1, hogy 80Ah-s akksiból, vagy 60A-s ból vételezünk áramot....
(Önkisülést hanyagoljuk el, rövid távon nincs szerepe)Ha egy 50A-s generátorról akarunk 80A-t levenni, akkor tök mind1 mekkora akksink van, sose fogja kiszolgálni.
Viszont ha csak a csúcsok lépik túl a generátor teljesítményét, akkor megint jól jön a nagyobb akksi, hiszen az tovább tudja fedezni a megnövekedett áramigényt, amit a generátor majd később (ha lehalkítjuk a zenét, vagy kikapcsoljuk a hátsó ablakfűtést) szép lassan visszatölt. -
Akos1994
aktív tag
Zigi: A 15-20k-t csak a hangszóróra szánom ( ennyiért csak el lehet csípni újonnan 25-30k-ba kerülő szetteket használtan), a bitulap+kiemelőkeret nincs benne.
Szerintem te a phase 1-es 106-ra emlékszel, annak van csupasz ajtója és középen egy szövetdarab. Nekem phase 2 van már, arra kicsit normálisabb kárpit került. kép rólaEz se biztos hogy sokkal jobb, de ha mégse, akkor meg lezárom a szövet alatti szerelőnyílást mdf-el vagy akármivel ami a legalkalmasabb erre a célra és lebitumenezem,nem?
Amúgy még tényleg eléggé tervezési fázisban van a dolog csak tudni akartam, hogy amit hallgatok az alapján mire érdemes le csapni, ha találok valamit az apróhirdetések között.. ( hsz.+ erősítő)[ Szerkesztve ]
-
drunkyboy
aktív tag
Ezzel én sem értek egyet. Nekem is egy "alap" rendszerem van, négycsatis erő hajt egy első szettet passzívban, kiemelőkerettel, hangszigeteléssel és nagyon nagyon meg vagyok vele elégedve. Persze tervben van a későbbi fejlesztés: egy monoblock vagy kétcsatornás erő plusz egy kisebb láda (kedv-, időfüggő), de már így is elég erőteljes a rendszer, nem is gondoltam volna, hogy ilyen mélyeket tud két 16os hangszóró produkálni az ajtóban.
(#39926) olahpal82: nekem ez a videó segített, annyi különbséggel, hogy hőlégfúvóval melegítettem, mert akkor hűvösebb idő volt, így könnyebben tudtam dolgozni az anyaggal.
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
"A 13-mas (de még a 16-os sem) első szett szinte semmilyen mély hangot nem produkál."
Ez így, ebben a formában azért nem igaz. Nyomóval nyilván nem lehet összehasonlítani, de egy jó beépítéssel/szigeteléssel bizony odaverhetnek a kickek is. Van akinek már ez is bőven elég és nem hiányzik neki a nyomó.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Daywalker
addikt
Aha, akkor nem kell túlparázni, thx
tboy93: cáfolnám...nitrohígító pl. nem szedi le Sokan azt hiszik, de nem, sőt a friss aszfalt odatapadt felverődéseit meg a többi ilyet szépen leszedi (neppertrükk!)...ok nem kell fél óráig áztatni benne, ez tény. (a kromofág leszedi, de az meg nem klasszikus hígító).
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Shokkolo
addikt
az a projekt is elmarad sajnos
elég lesz most kiemelőt és RCA -t venni.én nem lincsellek meg, tudom h. jobba a fa, de most korlátozott a lehetőségem. jobb időben csak csak elszórakoztam volna vele, de most kivitelezhetetlen.
köszönöm a segítséged
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
akkor jól néztem h. kell kiemelő.
- nagyon sz@r amit kapni lehet? mert nincs se helyem se anyagom gyártani
- illetve ha lefúrom a szegecseket, akkor eladáskor ugye simán visszarakom popszegeccsel és csókolom, gyári is... ?!
- illetve elől hátul egyforma kiemelő kell? esetleg tudnál nekem linkelni?
@MunezXBK
amennyire néztem a gyári is ~16os, ráadásul ha kiemelővel egy sokda fabiaba simán bement haveromnak az ESK, akkor egy passatba is kéne neki.
Már csak azt szeretném tudni, hogy ha eladom és gyárira alakítom vissza, akkor elég-e a gyárit visszaszegecselni.
pár db popszegecs nem vágna földhözAmikor utóljára volt lehetőségem kiemelőt gyártani az se volt a legjobb, bár annyira gáz se lett,
találtam egy lomtalanításra került konyhaszekrényt, tökéletes alapot adott[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
€uro
őstag
Találtam egy Pioneer MVH-X560BT-t, amiben szintén egy teljes értékű Parrot kihangosító van. Eddig ez a legszimpatikusabb, amit találtam.
(#38949) footy: Igen. Ezt valahogy sejtettem.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
Rendben. Egyelőre még csak nézelődöm. A nagyobb CD-s kínálatot látva lehet, hogy kompromisszumot kötök e téren.
Jelenleg egy Parrot MKi9100 kihangosítóm van. Meg vagyok vele elégedve. Az új fejegységgel egyébként ezt is le szeretném váltani. Úgy látom, még most is elég drágán adják. Anno még egy 20e forintos beszerelési költségem is jött hozzá.
(#38945) LógaGéza: Most középen, elől a tetőn van a fejtől kb. 45 fokos szögben. Ide szánom az újat is.
(#38946) kacsa7: Rendben, JVC KD-X310BT-t nem veszek.
[ Szerkesztve ]
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
Daywalker
addikt
Szerintem ha használtan találsz lesz az olcsóbban. FB autohifi topikokban keress célzottan. Én is JBL-re váltáson vagyok épp, "használtan vett" zsír új 609C az első komponens, GTO 752-vel hajtanám, bár épp azon filózom, hogy lecseréljem-e még most a beszerelés előtt GTO 504-re (ugyanaz mint a 752 csak 4 csatis, és hidalnám a nagyobb erő érdekében).
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
gabber01
addikt
Hmm...csodálkoznék, ha az a Crunch kevésbé hajtotta meg, mint a JBL 300.1. Erőben nem hiszem hogy kevés lett volna, max. hangban nem voltak kompatibilisek. Rendesen hídba kötöttétek a próba erejéig? Mert az úgy 400W-ot ad le 4Ohmon, míg a JBL 300W-ot csak 2 Ohmon (!) ad le, 4 Ohmon 200 körül. Márpedig az a nyomó 4 Ohmos.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- CES 2025: amikor a VR szemüveg már nem elég
- Torrent meghívó kunyeráló
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- Formula-1
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- eFootball
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-13700KF LGA1700 processzor (hűtő nélkül) - 12 hó magyar bolti garival! -
- Intel Core i5-11400F LGA1200 processzor tálcás (hűtő nélkül) - 1 év magyar bolti garival! -
- Kingston FURY 32GB (2x16) KIT DDR4 3600MHz CL16 Renegade Black 1Gx8 - 12 hó magyar bolti garival! -
- G.SKILL 64GB (2x32GB) KIT DDR4 3600MHz CL18 Ripjaws V - 12 hó magyar bolti garival! -
- iMac 2021 8/256GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest