-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz runner 125 #48407 üzenetére
Az erosito es a valtok sincsenek rogzitve, de egyik sem mozog Az erosito konkretan kivehetetlen onnan Meg az erosito ele akarok valamit, hogy veletlenul se lehessen belerugni. A valtokat nem akartam az ajtoba rakni, innen egyszerubb allitgatni, kivenni ha egyszer aktivositok... nem szivesen szednem vissza a szigetelest az ajtorol Az ajtozsebet meg nem akartam elhasznalni erre, plusz ha az ajtoba kerul a valto oda kellett volna huzni a magasat is, csak macera lett volna.
-
mandras81
senior tag
válasz runner 125 #45502 üzenetére
Mármint, a kiemelő mdf-gyűrű és a lemez közötti részre gondolsz? És ott olyan egyenetlen a lemez, hogy majd' egy centi is lehet síkban a különbség?
Négy ponton van rögzítve a lemezhez? És az nem elég, hogy ráhúzza a kiemelőt a lemezre?
-
bigbadforty
tag
válasz runner 125 #45432 üzenetére
2007-es Facelift előtti az autó, ez a Business Radio nem valami erős, azt szeretném cserélni, de nem értek annyira az autóhifi-hez.
Apámnak 2008-as Kia Cee'd-je van gyári hangrendszerrel, de az olyan veszett hangzással bír, hogy senki nem hiszi el, hogy gyári. Valami hasonlót szeretnék én is.
-
mandras81
senior tag
válasz runner 125 #45386 üzenetére
Hasonlóan vagyok ezzel én is, csak - a korábbi képeidet elnézve - ellentétben veled, én nem vagyok képes házilag ilyen precíz munkát végezni (sajna a körülmények sem adottak, amúgy legalább megpróbálkoznék vele), ezért muszáj profira bíznom.
-
kk831228
addikt
válasz runner 125 #45381 üzenetére
Na nekem nem volt türelmem... Mondjuk így egy kicsit kevesebb a hely a csomagtartóba...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
ValeRossi
csendes tag
válasz runner 125 #45352 üzenetére
Köszönöm, ezt nevezik sztem teljes értékű válasznak! Mikor belekezdtél, akkor még nem vtam a fórumon, csak a végeredményt láttam, le a kalappal! Elszántság az van bőven! Nekem még bonyolultabb a dolog, azért a műgyanta mellett döntöttem, de döntő hányada nálam is mdf-ből lesz, atomvillanás biztosan kimerevítve, viszont a műgyantát semmiképp nem tudom kihagyni!
opeter70:
A te hozzászólásodra kezdtem el szemezgetni a gépsárkánnyal ! Bekötve majd úgy is megmutathatja, h mit tud, de bele is fogok kukkantani, túlságosan olcsónak találom, de lehet, h ez csak az én dilim! -
kigoi
senior tag
válasz runner 125 #45291 üzenetére
Oda kell figyelni de én nem szeretem ha takarja a rács.
Egyébként most a rács kivételét a magassugárzóra értettem,a másik szettemnél sem használtam közép hangszórónál rácsot de a magasnál rajta volt. -
Szabi0307
csendes tag
válasz runner 125 #45165 üzenetére
Köszönöm! A kép azért nem teljesen azt adja át, mint amilyen valójában. Rengeteg munka volt vele, és azért kicsit büszke is vagyok, mert az egész az én munkám, ráadásul előtte soha nem csináltam ilyet.
-
Kamikazeman
aktív tag
válasz runner 125 #45112 üzenetére
Nem biztos, hogy van, de nagyon is elkepzelheto! Attol fugg, hogy mennyire van melyen a karpit alatt a hangszoro, illetve attol is, hogy neked a hangszorok hangja osszenezve vagy nem osszenezve tetszik jobban. Ezt probald ki karpit nelkul, mert ugy tok konnyu valtoztatni a szogon par fokot. Nekem a magassugarzoimnal eleg, ha csak eppen kiforditom a pontos osszenezesbol(a tukorharomszogon vannak) es maris szamomra sokkal jobban tetszik a hangja. Az mar szubjektiv, hogy kinek hogy a jobb, ezt neked kell eldonteni, ne hallgass senki masra, csak a sajat fuledre!!!!!
Azt akartam kerdezni a jelenlevo aktiv tagoktol, hogy van itt valaki, aki hangminoseg versenyeken vett, vagy szokott reszt venni, vagy komolyabb hifi epitoi tapasztalattal rendelkezik?
[ Szerkesztve ]
-
kigoi
senior tag
válasz runner 125 #45112 üzenetére
Ajtó panel mögötti hangszórónak nem biztos hogy van értelme a döntésének.
nyaflaty
Kicsit drágábban újonnan nézve Gladen rs100c4.Én egyébként kettő 2csatornást vennék inkább.
Nem tudom mennyire passzol a szettedhez de pl Bass Lacinál van jó kis focal fp 75.2 29ért,jobb hangú mint a kicx és 2csatonára le vetítve van is olyan erős. -
runner 125
nagyúr
válasz runner 125 #45111 üzenetére
Hopp, kicsúsztam. Most jut eszembe, ha már úgyis kell csinálnom egy 2 cm körüli kiemelőkeretet, érdemes megdönteni, nemde? Annyi hely még talán van mögötte, h egy pár fokos döntést elbír.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #45101 üzenetére
"Már csak a bal felére kell rákészülnöm, de most annyira meggyűlöltem h inkább 2-3 hét múlva csinálom meg."
Pont ugyanígy voltam ezzel én is. Amúgy meg gumikesztyű ajánlott tényleg.
kigoi: +1
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
opeter70
senior tag
Milyen anyaggal csináltad a szigetelést?
-
kigoi
senior tag
Nem jó kezd előröl.
Hülyéskedek jó lesz az annyi hogy én az ajtó aljára nem ilyen csíkot raktam volna hanem egybe a függőleges falról hoztam volna le és ívesen ment volna.
Aztán egy kis lyuk rá és le tud folyni a víz ugyan úgy a lyukhoz. -
Kamikazeman
aktív tag
Én is így jártam a kezemmel, 2hétig tiszta seb volt. A masik ajtót gumikesztyűbe csinaltam és, hogy őszinte legyek sokkal hanyagabban. A szerelő nyílasokat viszont becsülettel betakartam és végeredményben hangilag semmi különbség nem lett a két oldal között. Csak az időtartam csökkent felére, harmadára a két ajtó munkaideje között.
-
Stehe
aktív tag
válasz runner 125 #44541 üzenetére
És konkrét típust tudsz mondani, ami érdemes lehet? Ill. a navi része azért legyen frissíthető...
-
törölt tag
válasz runner 125 #44505 üzenetére
Szia, köszi a választ. Hát, az Alpine csúcsa ez lenne
Igazából meg tudom venni, mert van rá részletfizetési lehetőség, de nagyon meg kellene magyaráznom.
Kérdés, kapok e annyival többet? Csalódni nem fogok benne, az biztos, de nem feltétlen ez lenne az optimum. Hmmm, továbbra is tanácstalan vagyok ... -
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #44493 üzenetére
Szerintem rengeteg erősítő nem fér be keresztbe, csak hosszába s még úgy is szívás, ha van a padlón egy merevítés. Nálam sem fér be keresztbe, pedig ugyanaz az ülés van benne, mint az F-Astrában (GSI Recaro), hosszába pedig csak rugdosósan. Tehát autója válogatja. Én is úgy akartam, ahogy írtad, de hidd el, megvalósíthatatlan sok autóban, így nálam sem opció.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz runner 125 #44493 üzenetére
na, pont ugyan ezt akartam irni en is
-
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #43590 üzenetére
Voldemort
-
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #43588 üzenetére
Sajnos nincs bőr, minden szöveg, kivéve talán az sorőr ülés hátulját, de az is csak azért mert F-Astr GSI-ből van a kagylós gyárira cserélve. Egyébként az egész oldalkárpit nagyon csúnya-ratyi de nem akarnám áthúzni az egészet. Meg szerintem az ajtózseb kicsit trükkös lenne elsőre. Még nem tom mi legyen.
-
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #43539 üzenetére
Az alapoktól baj van: műanyag gagyi kiemelőkeret, amire nem tudod rendesen rögzíteni a hangszórót és sokszor nem is emel ki eléggé. A másik probléma, ami miatt a régi hangszóróm is tönkre ment, hogy a gyári kiemelőre rakva hozzáért a membránszél (gumi, hab, nevezzük akárminek) ennek a fent műanyagnak a most már kivágott gyári rácsozásához - a gyári hangszórónak más pereme volt, nem türemkedett ki. Mellesleg a gyári rácsozás egy szégyen, nagy vastag műanyag rolókból állt amik ráadásul lefele álltak mint egy reluxa lapjai ha besötétítetted. Zörgött is...egyszóval akusztikailag szar volt.
Kisebb kiemelő meg nem jöhet szóba, mert akkor nem fér be az ajtóba, az ablak elkaszálja a hangszórót. Szóval nem volt más opció. Olyat láttam eddig csak Corsánál, hogy magára erre a műanyagra csinálnak egy panelt és arra a hangszórót, de szerintem az még rosszabb, mint a gyári, hiszen nincs igazi zárt dobozod, a műanyag meg ront az egészen, a hangszóró sem lóg be az ajtóba...szóval én valami egészen újjal kísérletezem a jelek szerint.MOD: ha nem döntöttem volna meg a hangszórókat ennyire akkor talán nem kéne nekem sem ezzel tökölni, de akkor meg a lábtérbe zenélne, ami szintén nem jó.
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
válasz runner 125 #43434 üzenetére
A 212-nek van gyari nagy ladaja, azzal egyutt valszeg el fogom adni es a 208-cal tervezek (vagy kesobb 2-vel). Tul kicsi a csomagtarto, kenyelmesen elferni csak kis ladaval lehet. A szetrazos veretesre meg nincs mar igenyem.
szerintem jónak tűnik..
-
shteer
titán
-
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #43255 üzenetére
Igen, láttam a kezdeteket, ezért is érdekelt. Épp tegnap ecseteltem az egyik fórumtársnak az MDF kiemelőkerettel való szívásokat, ami teljesen hasonló móka, mint ez, és szintén nem lehet megfizetni a munkát és türelmet, amit bele tol az ember (meló mellett).
Tulajdonképpen azért kérdeztem, mert én is átpakolnám a Helix-et egy kis ládába, ami egyedi lenne, hogy az erőket is el tudjam rendezni. A gyártó azt írja, hogy zártban elég neki a 15(!!!) literes láda (reflexben is csak 2x literest igényel)...na ezen töröm a fejem..."A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #43219 üzenetére
Szép munka!
Ez hány liter? Nekem is kéne beépíteni a hátulját, mert az erők össze-vissza állnak plusz egy zárt ládát is akarok. Kicsit tudsz írni az építés menetéről és a költségekről, szerszámigényről, ha lesz időd?"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
mortalwombat
tag
Gratula, ez nagyon profin néz ki!
-
kigoi
senior tag
Bocs rosszul írtam,ha a két pozitívot és két negatívot kötöd egymáshoz akkor marad 2ohm a terhelés.
Azt hittem a pozitívot és negatívot kötnéd de még egyszer elolvasva a kérdést feltűnt hogy nem így akarod.Így kevesebb kábel szükséges,én össze kötném.
-
kacsa7
őstag
Nagyon pofás lett!
-
kigoi
senior tag
Van jelentősége persze.
Az első amit leírtál az párhuzamos kötés,ilyenkor 2ohmal terheled az erőt,a második amit leírtál meg soros kötés,akkor pedig 8ohmal terheled majd. -
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #42822 üzenetére
Azt hiszem félreértettél Tudom hogy néz ki egy ajtó, volt időm megtekinteni az elmúlt napokban jó párszor Na meg előtte is Jónak mondod, pont most vittem le a garázsba a rohadó aljú üres ajtót ...(amit azért vittem fel, hogy mintát vegyek róla a lapozáshoz)
Azt mondtam, hogy a BELSŐ oldalán (ahova a hangszóró van felfogatva, azon az oldalán belül) nem folyik - de aztán megbeszéltünk, hogy csak nem annyira, mert van ablakról lecsöpögő víz is. A pára ellen meg nem tudsz mit tenni. Azért ezek a hangszórók ki vannak találva annyira, hogy a pára ne okozzon gondot.kigyasz1: Akkor kezdjük ott, hogy a wattoknak és a hangerőnek ugyan van köze egymáshoz, de nem úgy ahogy te gondolod. Miből gondolod, hogy az 500-800 watt már elég hangos? Ezt mi alapján lőtted be? 100 ezerből max auna 800 wattot kapsz sajnos még használtan is, ha nulláról kell indulni
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #42776 üzenetére
~2,2 ment el két darab ajtóra Tehát kicsit több kell egyre, mint 1 nm, legalábbis nálam, de ha nem rakod ilyen sűrűn mint én (én kb kitapétáztam mindenhol, ami elérhető helyen volt, akkor kijön 1 négyzetméterből egy ajtó. Amúgy a merevítőcsövek is durván nyelik az anyagot...plusz az ablakvezető sínre is toltam egy keveset. Most nagyon kévés hulladékkal dolgoztam, gyakorlatilag minden kis darabkát beépítettem valahova.
Szerintem a hangszóró fölé nem igazán kell semmi. Szimplán azért, mert belső oldalon nem folyik víz, hiszen az belül van (ergo az ablak belső felén nem csurog be semmi, ha fel van húzva amikor esik). A külső lemezen csurog le minden, max onnan verődik valamennyi a másik oldalra (plusz pára).
[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
válasz runner 125 #42746 üzenetére
Ez korrektül néz ki! Ennyire fel vagy szerelkezve, hogy ilyen szépen megcsináltad a famegmunkálást?!?
Egyébként ezeket a beépített ládákat mi tartja a helyükön, hogy ne csúszkáljanak ki a "rekesz"-ből? -
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #42419 üzenetére
Kézen fekvő
Snoop27: az biztos
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #42416 üzenetére
Köszi, akkor valahogy így lesz. Azt kéne megtudni, hogy a sok év szilikonozása (műszerfal ápoló) miként tüntethető el, mert így semmi sem fog megtapadni rajta. Vajon finoman nitrózva, vagy szúróláng?
-
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #42396 üzenetére
Jaja, ismerem Csabit meg a munkáit, ugye a modder közösség...
Fasza lett! Én most azon agyalok ha kész az A-oszlop mivel vonjam be...a plasti dip vajon nagyon csöves lenne?"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #42381 üzenetére
Csabi érti a dolgát
mandleee: renegade kitet nem vennék, mert az rca is egy fos benne és gyanítom a tápkábel sem az a minőségi darab. Tévedés ne essék, nekem is van rezezett alu kábelem alaposan túlméretezve és azzal nincs gond, de ha most építenék akkor 50-es hegesztőkábel réz sarukkal.
[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
válasz runner 125 #42381 üzenetére
És mennyibe fájt egy ilyen? Jöhet privátban is
Amúgy pöpecül néz ki! -
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #42351 üzenetére
Az elektromos ablakemelő szerkezete elég sok helyet elfoglal...ha fel van húzva akkor pöcsölősebb bent nyúlkálni és még az ablakot tartó ollós szerkezetet is kerülgetni. Így kivettem és lehúztam egy olyan állásba, ahol nem zavar és össze is tudtam hajtani az olló két szárát h egy vonalban legyen. A szerkezetet nem bántottam, az szegecselve van.
Ez az egyik oka. A másik, hogy a zsanér felé nincsenek nagy lyukak az ajtóban, így fentről egyszerűbb volt bejátszani a lapokat, mint oldalról beszenvedni. Szerintem ha rutinos valaki az ablaküveg kiszedésében és berakásában, akkor összességében időt spórol és kényelmesebb dolgozni. Persze autója válogatja...mod: remélem a következő autóm sem lesz halk Egy Imprezát szeretnék (nem turbóst, de 2.0) , persze használtan...szép álmok
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #42342 üzenetére
Én sem otthon csináltam, hanem "fűtött" garázsban. Elején 10 fok volt (napközben nem ment a fűtés), végére volt az 18 is, annyit ment a hőlégfúvó (15 fokra van fűtve a garázs amúgy max).
Amúgy én egyedül nem állnék neki. Üveget betenni pl. nem lehet egyedül, ez szinte biztos, de kivenni is nehéz. Plusz van h te bent nyúlkálsz nőgyógyász módszerrel míg vki fentről tolja be a lapot neked. Szóval +1-2 kéz jól jön. Sok sikert hozzá!
mod: hozzá tenném, az asszony baromi ügyes, nélküle még mindig ott térdelnék és csinálnám[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #42122 üzenetére
Jajj ezt pont ma láttam, sírtam is a röhögéstől egy sort
-
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #41981 üzenetére
Hát hallod ennyiért...kijön belőle még két négyzetméter hanno
Amúgy én sima hangelnyelő szivacsra gondoltam egy 20x20-as kockára...bár tom nem a legjobb mert az a fele az ajtónak retkes lesz ha vizet kap és a szivacs szétrohad, de nem tom az ér-e vmit...elvileg kellene hiszen a hátra menő hangokat sem árt csillapítani. De lehet totál hülyeség.sanki85: köszi, megfogadom a tanácsot.
[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
válasz runner 125 #41981 üzenetére
Érdekes lenne, hogyha külön be tudnád rakni, mert én is mindenhol jókat olvastam róla, de kíváncsi lennék, hogy mennyit hoz magában.
-
runner 125
nagyúr
válasz runner 125 #41980 üzenetére
Vagy, na, mégis.
Az első hangszórók mögé, a felvitt szigetésre egy - egy ilyet lehet rakok, legalábbis több ismerősöm javasolta.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #41969 üzenetére
Igen, de múltkor meg azt olvastam pont itt, hogy hidegben is fel lehet nyalni csak hőlégfúvózni kellhet, de az is csak a könnyebb megmunkálhatóság miatt, nem a tapadás végett. De engem is érdekelnek...mindenesetre lehet, hogy azért nem most a -10-ben fogom csinálni, mert ugyan a garázsban + van, de meg fogok rohadni a hidegben.
A sablont inkább csak azért mondtam, hogy úgy könnyebb kezelni, mintha a nagy lapot kéne bent vágni az ajtóban, ahol egyébként is korlátozottak a mozgási lehetőségek. Van egy leszedett pót ajtóm a garázsban, arról tudok sablonokat csinálni.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz runner 125 #41742 üzenetére
Az akksi akkora hatással lenne a kapott hangra?
Eddig a kábelezésre figyeltem a legjobban. Én is pont akku vásárlás előtt állok,úgyhogy pont nekem is kapóra jön 1-2 jó tanács. -
lautnermark
aktív tag
válasz runner 125 #40897 üzenetére
utolsó 3 kép
http://www.gulacsigalery.hu/skoda_fabia/fabia.html5.kép
http://www.gulacsigalery.hu/honda_accord/accord.htmlutolsó pár kép
http://www.gulacsigalery.hu/bmw3/bmw3.html
http://www.gulacsigalery.hu/audi_tt/auditt.html -
lautnermark
aktív tag
Továbbra is ajánlom neked Szakállt, vevő minden "hülye ötletre".
A vasanyag mennyire lenne "súlyos", elbírná-e a tépőzár? Plexi??? Esetleg valami egyedi farács? -
lautnermark
aktív tag
1./ ha már süllyesztett, akkor egy szorosan illeszkedő fa gyűrű/karika hangszóróselyemmel bevonva:
http://www.gulacsigalery.hu/suzuki_ignis/ignis.html utolsó 2 kép2./ haujan-nál (ezt azt hiszem szétom készítette):
http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=25389#!25389-17
http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=25389#!25389-243./ Végső esetben, itt van egy rahedli választék:
http://www.autohifi-city.hu/?oldal=2&krit=hangsz%F3r%F3%20r%E1cs&ujsearch=1&kat=56 -
lautnermark
aktív tag
válasz runner 125 #40895 üzenetére
Szia
Max . milyen magas lehet a rács? Süllyesztett vagy síkban van a nyomó az előlapon? -
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #40856 üzenetére
Hát, elképzelhető, remélem itt nem ennek az esete áll fenn. Szerintem a szigetelés segíteni fog...most érezni h mindenhol kifúj az ajtóban meg lobog minden.
Mindenesetre tegnap vettem két szettAudisonConnection RCA-t, nem mintha ettől várnám a megváltást, de az 1500 forintos kábelek helyett amúgy is akartam mást (olx-en volt zsír újonnan féláron Best szériás 5,5 méteres, 5 ezerért volt a két szett, amúgy 6500 lett volna egy darab).[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
válasz runner 125 #40824 üzenetére
Nagyon fain lett!
Végül mivel/miből alakítottad ki a formát?
Mivel ragaszottál? -
nope00
tag
válasz runner 125 #40708 üzenetére
Holnap világosban csinálok képeket.
Addig leírom a beépítés menetét hátha más is kedvet kap.
Hozzávalók:
1. Tablet ( Nexus 7) méret lényeges lehet van olyan tab is ami pont dupla din méret a nexus 7 kicsit nagyobb, de egy kis igazítással simán rögzíthető.
2. Dupla DIN keret autó specifikus3. Egy mini erősítő jelen estben a fent linkelt 4 csatornás mini erősítő volt [link]
4. DVB-T vevő usbs fontos, hogy realtekes chipes legyen FM rádióhoz [link]
Plusz egy program+driver5. Kiegészítők ehhez a koncepcióhoz:
2db rca jack kábel [link] /jobb és bal, elől, hátul /
1db Jack elosztó [link]
1db Bluetooth zenetovábbító jack kimenettel. [link]
1db Y OTG kábel
1db szivargyújtó usb töltő 2.1A [link]
1db szivargyújtó "bölcső" [link]
1db zajszűrő az erősítő elé.
Illetve pár szoftveres változtatás: Tasker auto power on off stb.Remélem nem hagytam ki semmit.
-
nagyúr
válasz runner 125 #40662 üzenetére
Köszi! 28-ért megérte szvsz, remélem a hangjában sem fogok csalódni, mert külsőleg már meggyőzött
-
Buster17
addikt
válasz runner 125 #40559 üzenetére
Autó ára? Kikérem magamnak. Autó árából egy közép-felső kategóriát kilehetne hozni
Egy fejes meg egy szett mindenféleképp lesz. Mostani megoldásnál csak jobb lesz és az a lényeg.
-
footy
addikt
válasz runner 125 #40346 üzenetére
- A tapkabel behuzasanal orascsavarhuzot (ennek van egy ki kalapja ami nem sokkal kisebb mint a kabel atmeroje igy konnyu rogziteni) szigeteloszalagozok a kabel elejere, vekony a hegye, igy konnyen atszurja szigetelogumit a tuzfalon es nem keletkezik feleslegesen nagy lyuk.
- Megfelelo kemenysegu drottal konnyen lehet kabelt behuzni
- Ha valahol az RCA zajt szedni ossze es nem lehet okosan elvezetni a kabelt, akkor a tescoban kaphato alufolias ragasztoszalaggal alatalaban megszuntetheto a problema.
- Ha az ules ala akarod rakni az erositot, erdemes szetnezni, mert altaban van a karpitban egy kis "ablak" elokeszitve, hogy at tudd huzni a kabeltHa hatra akarod vinni az aramot, akkor a kuszobot mindenkepp le kell bontani. En legalabbis nem talalkoztam meg olyan autoval ahol meg lehetett volna mashogy oldani.
(#40434) murasake
Az NX502-vel korabban en is szemeztem, viszont az amazonos ertekelesek elolvasasa utan letettem rola.(#40437) Lusu
En a 9887-re szavaznek, a H100-tol elegge vekony lesz a fejegysegek hangja. (elvesziti a testesseget) -
drunkyboy
aktív tag
válasz runner 125 #40346 üzenetére
Az egyszerűség engem is érdekel, mert az első ülések kiszerelése, az ajtókárpitok, küszöbök mindkét oldalon, középkonzol, kesztyűtartó és a fél műszerfal leszedése tűnt nekem a "könnyebb" útnak eddig .
[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
válasz runner 125 #40301 üzenetére
Vedi a magnest fizikia behatasoktol, paratol, stb. Leveheto, de en nem vennem le.
-
Akos1994
aktív tag
válasz runner 125 #40173 üzenetére
runner 125: Ez a Dacias link már sokkal jobb, én mondjuk speciel nem adnék ki 25k-t egy hőmérőre.. 4-5k már barátságosabb.
Más: Megvettem végül a Hifonics Jupiter VIII-t, (utólag is köszönöm a segítséget PiciPetinek ) bár csak azt tudtam meg, hogy szól mind a 4 csatija ugyanis az előző tulajnak (szerintem inkább khhmm "kereskedő" volt) az első ajtajában, ajtónként 2 db talán 16 centis koax volt berakva természetesen lábhoz, hátul 2db irdatlan nagy mélyláda és ment róla a tüci-tüci.(nehogy valaki magára vegye,nincs semmi bajom az elektronikus zenével, csak abból is van igényesebb..) Hát mit ne mondjak.. volt mély dögivel, de azt leszámítva maradhatott volna valami gyári 10-13centis cucc.. de általában még azok is jobbak...
Se baj, majd ha találok16cm-es komponens szettet használtan.. Csak nem találok.. Vagy 35-40 ezres kategória vagy SAL koaxal van tele az összes apró. Hardverapró,OLX, jófogást, carstyling (itt szinte nincs semmi), FB autóhifi mánia csoportot, Index Autóhifi adok veszek(itt sincs élet) nézem kb. 2-3 hete de semmi.. 15-20k-s kategória érdekelne.. Tudtok még lelőhelyet amit érdemes naponta nézegetni?[ Szerkesztve ]
-
Akos1994
aktív tag
válasz runner 125 #40145 üzenetére
Szia!
Belinkelnéd légyszi? Nekem is felkeltette az érdeklődésemet.. Szerintem amúgy csak egyetlenegy beállított frekvencián fogja átvinni az adatokat. Legalábbis,ha abból indulok ki,hogy a rádióadók nevei vagy az "éppen most játszott" szám neve is mindig csak akkor jön be az adott rádióadónak ha a saját frekvenciáján vagy.
Szerintem úgy használható, hogy beállítod a frekit fixre egy üres helyen és akkor a hőmérőhöz mindig arra kapcsolsz.. viszont ezt csak rádióról működik.. Én mondjuk lehet, hogy a jövőben valamikor megpróbálok egy vakdugót kivágni méretre és beleaplikálni egy ilyen kicsi benzinkutas szörnyűség kijelzőjét. Az úgy talán ízlésesebb.[ Szerkesztve ]
-
sanki85
csendes tag
válasz runner 125 #40109 üzenetére
Ha sziloplasztal, vagy fbs-el ragasztod be akkor azt ki lehet vágni.
-
opeter70
senior tag
válasz runner 125 #39544 üzenetére
Az sem rossz, de ha már van pár száz ft-ért erre a célra kitalált "eszköz", akkor én inkább azt használnám.
A gyurma sokkal képlékenyebb, mint a szigetelő anyag. Könnyű vele dolgozni és a rezgéscsillapításon kívül még az is az előnye, hogy eltünteti az esetleges felületi egyenetlenségeket a hangszórókosár és a felület között. -
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #39326 üzenetére
A Motip-félét...majdnem el is fogyott. Ahogy nézem nagyjából egyformák. Költséghatékonyabb lett volna kilósat venni, mert még az A-oszlopba is be akarom építeni a magasat, amire talán elég lenne a maradék, de az ajtókárpitot is át kell faragni (ki kell vágni a nagyon béna gyári rácsot és el kell dolgozni - ott viszont szépen kell majd csiszolni de már megvan a technika). Hozzáteszem, ebben a két keretben is rengeteg munkaóra van...szerintem 20-24 óra belement, de a 4 naposban volt időm
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #39069 üzenetére
Nekem is vannak képem de mos fel nem teszem, hulla vagyok, meg még nem áll sehogy. Majd ha kész...
-
opeter70
senior tag
válasz runner 125 #39041 üzenetére
Ott van az általad linkelt leírásban:
Xmax = +/- 6,0 mmDe azért a helyedben 2 centit én is biztosan ráhagynék.
Angyom:
Addig is, amíg nem jár erre egy Mondeos kolléga, egy javaslat:
Elsőre én sem találtam meg a tűzfal átvezetőt az autómban, mert eltakarta egy csomó minden a motortérben. Úgy oldottam meg, hogy bemásztam a műszerfal alá és kézzel kitapogattam, hogy hol jön be a tűzfalon a fő kábelköteg. Amikor megtaláltam, szintén "vakon", csak tapogatva ennek a gumidugójába kis lyukat fúrva először egy vékony drótot dugtam ki a motortérbe, majd miután megtaláltam a végét, ezzel húztam be a tápkábelt.
Igazi "nőgyógyász" munka volt.[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
válasz runner 125 #39041 üzenetére
Nyomóra max "korlátot" tegyél, és legalább 2 centit hagyj a peremtől. 10mm lehet a kitérése kb kihajtva.
-
kigoi
senior tag
válasz runner 125 #38929 üzenetére
Ahonnét rendeltem kárpitot palmafixet javasolták a ragasztására,nem tudom miben tér el a palmatextől.
Joe fiú
Az a baj hogy úgy meg lyuk lesz a zenében,a focalok 63Hzig vannak le engedve de nem éppen pro 6020 tudásúak ezek.
Azért majd kipróbálom 60hz-ig engedve és akkor 12dB/oct vágva gondolom. -
mortalwombat
tag
válasz runner 125 #38929 üzenetére
Igen. Arra figyelj, hogy a ragsztás erősségét a két felület (erős) összenyomása adja. Mindkét felüleletet be kell kenni, kicsit hagyod száradni. Amúgy mindez rajta lesz a dobozon is.
-
nagyúr
-
gabber01
addikt
-
nagyúr
válasz runner 125 #38858 üzenetére
Ez az. Ezt néztem az előbb is, mikor linkelted mit vettél hogy mondom miről beszélsz, hogy kínai árában van mikor 100 felett van az ára.
Fele ennyiért már most megvenném én is, még ha egy hónapig nem lenne mit ennem akkor is.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
gabber01
addikt
válasz runner 125 #38858 üzenetére
Fele ennyiért? Megzsaroltad vagy az életével tartozott neked?
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Coyot
őstag
válasz runner 125 #38855 üzenetére
Köszi kerestem egy ideje én is ilyet, aztán a Kenwood BT92SD lett volna a befutó amint a pénz összejön rá. De most hogy ezt bedobtad azért elgondolkodom még
Egy kérdést engedj meg: ezeknek az előlapja levehető? Nem szeretném ha emiatt törnék esetleg fel az autót.
Má' nem
-
nagyúr
válasz runner 125 #38855 üzenetére
Közben ezt találtam még, ez egész baráti árban. [link]
Nagyjából ahogy látom az igényeink megegyeznek
Nekem is 6.2-7" körüli kellene legalább 800x480 felbontással (GPS miatt).
A kamerás dolog is szerintem k.va jó ötlet, bár nem tudom képe milyen lehet, de tolatásnál sokat segítene az tuti.
Árban valahol 100 alatt szeretnék maradni (természetesen minél olcsóbb annál jobb, hisz itthon azért nem szarjuk a pénzt, minimál bér körüli keresettel nehéz spórolgatni egy 200k-s fejre.)Közbe elkezdtem nézelődi most itthon is a használt oldalakon hátha találok valamit.
Amúgy Passat B5-be menne.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Peti66
senior tag
válasz runner 125 #38818 üzenetére
A múltkor a Car st..-on ezt veséztük és ezt tartják "jó" forrásnak, kárpitos cuccok te[link]rén..
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
Peti66
senior tag
válasz runner 125 #38794 üzenetére
Szia! zöld üvegszálas gitt..kiköt és brutál kemény lesz és szívós,mint az állat,autófényezők, adnak általában
kimérve is...és így, nem kell egy valag pénzt otthagyni 1 egész dobozért ..."fához is köt csak alá kell
smirglizni durvával...a hurikán se tépi szét...Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
footy
addikt
Jo lesz az kitartas. En lehet hogy bitulapbol vagnek csikot es azt gyomoszolnem bele meleg allapotban. Vagy esetleg gyantaval megcsinalni.
-
nagyúr
Most már én is nagyon kíváncsi leszek mit hozol össze remélem ha ennyit szenvedsz vele legalább jól is fog szólni
-
Shokkolo
addikt
szép kis projektbe fogtál, egy blog keretében nem akarod a tapasztalatokat megörökíteni?!
hasznos lehet másoknak
(nah jó bevallom, baromira érdekel.
kb másfél éve megálltam a hifizéssel, de itt motoszkál a kisördög )"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Lusu
aktív tag
A faglett kikeményedik, szerintem esélyes, hogy kipereg. Ha nem túl nagy a rés, 1-2mm és ha jó széles felület van a kettő között, én eddig sziloplasztot, festhető tömítőt használtam szobai hangszórók esetén. Bitumenes zsindelyragasztó esetleg?
-
S.Y.S.
aktív tag
válasz runner 125 #38761 üzenetére
Elgondolkodtam, de amikor szembe forditottam (PiciPeti ajánlására), olyan hangok jöttek elő, amik addig sose nem! Nem volt kérdés, milyen beépités lesz nyerő nekem. Ennek is van árnyoldala, mert némelyik tucctucc zenénél
bántósok tud lenni, de ha kell, szembe tudom forditani és hallgatható lesz az is.HGabor89 - Innen, kicsit távol van, de cserébe nyitva van.
Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/46e4fbbn
-
Osynho
addikt
válasz runner 125 #38742 üzenetére
coax
-
nagyúr
válasz runner 125 #38742 üzenetére
hűha
-
kacsa7
őstag
válasz runner 125 #38447 üzenetére
Sokszor van gyári hely, de minek... Nekem pl. Astra G-ben a tükörháromszögben ott a gyári hely, csak épp telibe egymással szembe néz, párhuzamosan a szélvédővel és olyan durung rács van rajta, hogy teljesen lefolytja. Akkor van normális magas hang, ha behajolok a szélvédő elé, hogy a fülem a 2 magassal legyen 1 vonalban. Egyenlőre fogtam, és kivettem a tükörháromszögből a 2 magassugárzót, a tükörháromszög burkolata alatt kibújtattam a kábelt és közvetlenül elé odatapasztottam az ajtóra, hogy az utastér felé nézzen. (Kaptam a szetthez ragasztó tappancsot, viszont csak az egyik van meg, a másikat simán tépőzárral oldottam meg) Lehetne ennél esztétikusabb is, de rondának semmiképp nem mondanám.
Képek -
footy
addikt
válasz runner 125 #38447 üzenetére
Azt nem hozzaragasztani szoktak, hanem a panel reszet kepezi(mu/epoxigyanta kell neked.). ITT van egy nagoyn jo bemutato, de az elso panelt altalaban elszarja az ember, a 2-3 mar jo ha magadnak csinalod.
[ Szerkesztve ]
-
barack1997
senior tag
válasz runner 125 #38422 üzenetére
csstuning.hu-ról rendeltem, de nem bízok benne, hogy megjön. De te meg ne légy már makacs, felejtsd el azt a qrva koax-ot Nagyon jó rendszered lesz egyébként Nekem van shteer kollégátol fél éve egy JR 4.300-am és látszik rajta a japán minőség.
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
válasz runner 125 #38291 üzenetére
Egy igazán jó rendszer nem csak a jó dolgokat hozza előtérbe, hanem a hiányosságokat, hibákat is ugyanúgy felerősíti.
Ez a rendszer még nem az a rendszer, sőt. Teljesen felesleges rugózol veszteségmentes tömörítésen. 320-as mp3 tökéletesen elég még ennél sokkal jobb rendszerekben is.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
s4tch
veterán
Az autó adottságai, a kivitelezés minősége, az ajtó szigetelése, a kárpitozás részben adott elemek, és masszívan beleszólnak az összképbe. 320-as mp3 egy egészséges, combos hangzáshoz elég kell, hogy legyen. Menet közben már komoly felbontású rendszer, csöndes autó és jó fül kell ahhoz, hogy valaki megkülönböztessen flac-et és 320-as mp3-at.
A koax szett mi célt szolgál?
-
kigoi
senior tag
AAC,MP3 nál 320kbit/s a max,WMA van nagyobb is csak kérdés a fej felismerie. Nekem usb ről 320feletti WMA-t nem ismer. Azt csak más eszközről tudok játszani.
-
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #38288 üzenetére
MP3-ból? Úgy nincs. Ha veszteségmentes forrásból csinálsz AAC-t, akkor talán...de inkább nem.
-
gabber01
addikt
-
nagyúr
válasz runner 125 #38264 üzenetére
hajrá
-
pps1
senior tag
válasz runner 125 #38219 üzenetére
Ez tudtommal egy felső katos U-Dimension, amihez végképp semmi köze a HXA-nak.
Amúgy ebben a u-Dinemsionban ugyanaz a panel van, mint a Kicx KAR 4.150-ben. Ezzel persze nem leszólom, mert az is egy nagyon jó erősítő."Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
pps1
senior tag
A Hollywood Excursion HXA 45 paneljét sok más erősítő gyártó (???vagy már csak forgalmazóról lehet tán beszélni???) is beépíti saját cuccaiba. Nem rossz, de nem is egy unikális darab. Class D, tehát igen jó a hatásfoka.
"Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
footy
addikt
Milyen fej van tervben?
Mert ez alapján neked olyan kellene ami 7(8) csatornás.
Jah, most nézem hogy a coax fejről lesz hajtva. Szerintem az bele fog rondítani a hangképbe.[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
válasz runner 125 #38217 üzenetére
A térérzeten valóban javít hogyha hangszóróként tudod állítani az időkorrekciót.
Mi lesz a rendszer többi része? -
szakall77
csendes tag
válasz runner 125 #38070 üzenetére
Üdv
Szerintem ne ,a GFK-nak mindig van egy jellegzetes kongó hangja , akármit csinálsz vele.
Meglehet azt csinálni fából (MDF) is nagyon kicsi veszteséggel ( kicsit vastagabbak a falak )....amig a föld kerek...
-
gabber01
addikt
Az hogy egy ilyen már egy igényes beépítést jelent. Elvileg semmivel nem rosszabb mint egy külön láda. Hátránya, hogy ha esetleg nyomót akarna cserélni az ember, akkor a mérettel nem nagyon lehet játszani.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
VIBO
őstag
Nem láttam még ilyet, de sztem nagyon nagy 5let es esztetikus is
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
orbano
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- Windows 10
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen autót vegyek?
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Cyberpunk 2077
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest