-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz kalozhun100 #39396 üzenetére
Facebook csoportban, jófogás.hu-n, vaterán, hardveraprón szokott lenni, türelemmel kell lenni Ha látsz valamit linkeld be ide, megmondják az okosok hogy jó-e + mint fentebb látod (PiciPeti által linkelt 7750) mások is be szoktak linkelni egy két jó dolgot
-
PiciPeti
őstag
Jelenlegi best-buy szerintem: Sony 7750
-
Daywalker
addikt
Hardverapró, jófogás, OLX, és Facebookon vannak autohifi adok-vszek csoportok.
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
nagyúr
válasz kalozhun100 #39394 üzenetére
En vennek hasznaltan egy regebbi kozep-felso kategorias fejegyseget cd, aux, 3 pár rca, tobbi nem lenyeg. Olcsok es sokkal jobb hangjuk van mint ezeknek az also kategorias uj fejeknek. (En se hittem el amig nem hallottam a kulonbseget)
-
nagyúr
válasz kalozhun100 #39392 üzenetére
Kenwood, alpine, tipus ebben az arkategoriaban kb mindegy, nem lesz nagy kulonbseg hangzasban.
-
nagyúr
válasz kalozhun100 #39390 üzenetére
-
kalozhun100
őstag
Milyen fejegységet ajánlanátok 25.000 Ft körül? (Lehetőleg zöld világítással vagy az is jó, ha lehet állítani). Konkrét típusokat várok. Köszönöm.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
opeter70
senior tag
válasz gabber01 #39386 üzenetére
Épp ezért kérdeztem rá (és kételkedtem) én is.
Mert ha valóban működik ezzel a kábellel, akkor az csak úgy lehetséges, hogy az alacsony szintű jel ki van már vezetve a fejegységből, csak a kretén tervezők nem RCA aljzatot tettek a végére, hanem ilyen speciális csatlakozót. -
opeter70
senior tag
válasz KriszXJR #39383 üzenetére
Biztos, hogy ilyen egyszerűen ki lehet vezetni az RCA kimenetet?
Akkor nem értem, hogy miért nem tették rá gyárilag?
Ha már a készülék belsejéből kivezették az alacsony jelszintű kimenetet ebbe a speciális csatlakozóba, akkor miért nem tettek a hátuljára 4 darab 50 ft-os RCA aljzatot? -
hege21
aktív tag
Egy amatőr kérdés :
Vettem egy Blaupunkt fejegységet nincs rajt rca kimenet és egy ilyen kábelt adtak hozzá hogy ezzel jó lesz és össze tudom kötni az erősítővel?De én valahol azt olvastam,hogy ez aux in kábel....
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz kalozhun100 #39373 üzenetére
A szigetelés konkrétan nem is szigetelés hanem rezgéscsillapítás + zárt tér kialakítása a hangszórónak. Az ajtó belső lemezére + külső oldalára is (a kárpit alatt) egy bitumenes aluréteget kell felvinni (komolyabb rezgés-hangszigetelő cuccnál már más az összetevő), ezáltal lesz a hangszórónak egy "doboza" amiben szólhat, illetve a lemez rezgéseit elnyeli a rezgéscsillapító réteg.
Iszonyat sokat számít hangzásban, kvázi tilos kihagyni.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz kelly7 #39372 üzenetére
vagy elcsippenteni kicsivel 20k felett udimension el6 szettet
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
kalozhun100
őstag
válasz tboy93 #39371 üzenetére
Hát úgy gondoltam, hogy az ajtóba kéne valami hangszórót vennem, de egyelőre pénz híján azt majd később( jövő tavasz). Most a fejegységet szeretném valami komolyabbra. Azt majd később ajtóba hangszórók. Mondjuk az ajtó panelja az olyan, hogy most van egy ilyen tartó ott és azt leveszem, akkor van egy ilyen bőr szerű rész, nah oda kéne valamit alkotni. A szigetelést meg elmagyaráznád mert nem értem.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
kelly7
aktív tag
Sziasztok
3-as golf első ajtóba mekkora hangszóró kell? 16,5cm? Kiemelő keret kell hozzá? Kb húszezerig mit érdemes bele tenni?
-
nagyúr
válasz kalozhun100 #39370 üzenetére
Szia! Ha a legolcsóbb megoldást keresed, akkor nézz valami használt olcsó pioneer, alpine, kenwood fejet usb-vel (újonnan is vannak 25k körül simán) a típus itt kb. mindegy, nem lesz nagy hangzásbeli különbség. A swift gyári hangszóró helyei katasztrofálisak, el kell őket felejteni. A legolcsóbb megoldás venni mdf lapot, abból kivágni megfelelő méretű gyűrűket, azt lekárpitozni (nem kell nagy dologra gondolni, veszel kárpitot körberagasztod a gyűrűt vele), majd felfogatni az első ajtókra a gyűrűt és arra rácsavarozni a hangszórót. Persze a gyűrű mögött a kárpitot és a lemezt is ki kell vágni. Ajánlott továbbá kiszigetelni az ajtót (10k a két ajtó minimum ha te csinálod low budget anyagokkal) mert a swift ajtaja akkor is zörög ha nincs benne hangszóró. Ha komolyabb cuccot szeretnél, erősítővel vagy később akarsz bővíteni, akkor viszont egy régebbi közép-felső kategóriás fejegységet ajánlanék (sony 7750 pl. ami itt fentebb van linkelve 8.000-ért), ezeken nem lesz valószínűleg usb csak CD + jó esetben aux, de sokkal jobb hangúak el kellene dönteni hogy később van-e még terved vagy elég egy belépő szint.
[ Szerkesztve ]
-
kalozhun100
őstag
Hello, új vagyok a témában. Van egy 2001-es Suzuki Swiftem GL-es. A gyári kazettás Clarion fejegység valamiért kikapcsol menet közben. Sőt valamiért nem szól a bal oldali első hangszóró sem a kocsiban, csak néha néha, vagy ha megmozgatom hátul a csatlakozót a fejegységen. Illetve akkor is kikapcsol a fejegység ha megmozgatom. Amúgy levehető előlapos. Na szóval mivel már elég régi meg ilyen baja van, meg szeretnék pendriveról zenét hallgatni(jelenleg FM transzmitteren keresztül) megérett a csere. Milyen fejegységet ajánlanátok(lehetőleg zöld színűt) 25k magasságában? Illetve majd szeretném elől is lecserélni a gyári hangszórókat, csak annak új helyet is kéne csináltatnom(nem tudom mennyibe fájhat). Várom a válaszokat köszi.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
nagyúr
eladó kappa202a, ettől a sráctól vettem a karcmentes kenwood fejem, akinek jó erő kell csapjon le rá tipikus ha lenne pénzem már nem lenne szindróma
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
Valaki vegye meg: Sony 7750
Ennyiért ajándék...
Ha nem veszi meg senki, még megveszem tartaléknak.... -
Daywalker
addikt
Vkinek nincs elfekvőben BP-n anl biztiház 35mm2-re?
-
vbbb
addikt
válasz imi314 #39361 üzenetére
Ha nincs közvetlen kapcsolat akkor is? Szóval ha nincs fejegység a közelben csak magában nyomkodjuk? Van egy ilyenem amit tévesen vettem és nem működik a fejegységemmel. Tesztelni kéne és most el tudnám adni, de most nem tudom akkor jó-e egyáltalán vagy nem. Nem világít, pedig elvileg új.
-
vbbb
addikt
Hi
A Kenwood RC-405 távirányító ad-e valamilyen fényjelet amikor működtetjük? Köszi
-
Osynho
addikt
válasz gabber01 #39357 üzenetére
Egyszer meghallgatnék egy 2x30 as rendszert. Biztos odak.r, de általános zenélésre nem tudom miert kellene nagyobb egy jofele , erzekeny, jol terhelheto reflexnel. Zartát elobb duplaznék. Az erősítő is egyszerubb dolog 1db 4 ohmos nyomo esetében. :-)
Az ajánlásom nyilván 2 ohm hid stabil erősítőre von átkozott. Mondjuk célszerűbb egy direkt erre valo monót keresni, az igaz.
-
opeter70
senior tag
válasz gabber01 #39357 üzenetére
Vagy azon ritka 2 csatornások közül kell választani, amelyek 1 Ohm stabilak (vagy stabilok? Sosem voltam egy nyelvtanzseni ).
Én most épp hasonlóra készülök a Signat RAM3-mal.
Végre sikerült szereznem két egyforma (gyári ajánlás szerinti) zárt ládát a Helix mélynyomóimhoz, úgyhogy hamarosan jön az ígért beszámolóm, hogy hogy szólnak együtt 1 Ohmon. -
-
Osynho
addikt
válasz Adonimus #39353 üzenetére
A dupla láda gondolom 4 ohmos hangszórókat tartalmaz. Ezekhez egy jó combos, 2 ohm stabil monoblokkot, vagy 2 csatornásat vennék, párhuzamosan kötve rá a két subot. Nem jó ötlet a 2 kis teljesítményű erősítő se anyagilag, se hangilag. Szerintem. A kondit add el, az árából vegyél jobb erősítőt, kábelezést, akksit.
Egyébként én a dupla ládát se erőltetném, inkább egy magasabb kategóriás, erősebb sub. Persze 2db 30-asnál nagyobb a membránfelület, meg nem is ismerem ezt a hangszórót.
[ Szerkesztve ]
-
Adonimus
senior tag
-
Daywalker
addikt
válasz Adonimus #39351 üzenetére
Hát én inkább valami komolyabb erősítőt néznék a ládának. Ha JBL akkor minimum gto vagy power (px). Az Alpine erőnél (bár nem írtad milyen pontosan) nem hiszem, hogy a gt5 erősítő jobb lenne...mondom ezt úgy, hogy én is szeretem a JBL-t, de az a gt5 erő az alja a jbl kínálatának. Inkább a kondit dobd a kukába, mert ezen a szinten tök felesleges és az "olcsó" kondi nem ér semmit, annak árát tedd bele egy normális kábelezésbe és erősítőbe.
[ Szerkesztve ]
-
Adonimus
senior tag
Sziasztok. Tervezek egy kis előrelépést a mélynyomóm terén. Még mindig a JBL GT5 2402Br a kiszemelt. Jelenleg 1204br van egy sztereó Crunch erősítővel. Első szettet (AS Mx165Plus) Alpine erősítő hajtja. A fejet cserélném egy 3x2 RCa-as Alpine fejre, és beszereznék egy JBL Gt5 A402 erősítőt az első szettnek, és 2 db a402-es erősítőt a dupla ládának. tápelosztó, egy kábel a 2 erősítőhöz, közé kondi, másik kábel az első szett erősítőjéhez.
Érdekelne mit gondoltok erről. Jelenleg nagyon megvagyok elégedve a rendszerrel és a mélyládával is, de néha már szeretnék nagyobb mélyet.adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
PiciPeti
őstag
Ajtópanelhez:
Én is gondolkodok rajta régóta, kikértem pár szakavatottabb ember véleményét is, és arra jutottam, hogy összeragasztok 4 réteg 23mm-es MDF gyűrűt, majd 15°-os szögben elvágom úgy, hogy két egyenlő részre válasszam szét. Így 0-30° között tudom állítani a dőlést, és pozícióba tudom forgatni mindkét hangszórót. Valamint nem csökken nagyon le az áramlási keresztmetszet a mágnes környékén.
Valahogy így:
Talán a kúpossággal még lehet játszani összeszerelt állapotban, az én ajtómban ~155mm-es átmérőjű a kivágás.
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
válasz hramon94 #39347 üzenetére
Hm. A kábelek pontosan hol mennek? Nem elég csak hogy bal-jobb oldalt. Milyen úton jutnak el a fejig, motortérig, van-e töréspont, karosszériában olyan kapcsolódási pont ahol megsérülhet, egyáltalán sérülésmentesek-e.
Azt próbáltátok-e, hogy az erősítőt is megnéznétek másik autóban.[ Szerkesztve ]
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
hramon94
tag
válasz gabber01 #39346 üzenetére
Hát most nem rég kezdte el, volt hogy egy picit megmozgattam a fejegységet és megjavult egy darabig, utána újra forrasztottam a kábeleket mögötte húztam be új test kábelt és akkor sem lett jó...erősítő volt eddig is, régebben nem volt vele probléma. A tápkábel megy a bal oldalon az RCA külön a jobb oldalon. Fejegységre gyanakodtam egészen a mai napig, de haverom autójába kipróbáltuk az enyémet ott hibátlan volt. Az övé az enyémében ugyan úgy zajos volt.
-
Daywalker
addikt
válasz hramon94 #39344 üzenetére
Gyanítom, hogy a fejegység földelése körül lehet valami probléma és ott szedi össze a zajt...szóval én annak a tápellátását nézném meg (vagy húznék be neki külön tápot). De ez csak tipp, az okosok megmondják majd.
[ Szerkesztve ]
-
hramon94
tag
Sziasztok. Generátor zajjal kűzdök de nem tudom mi lehet a hiba. Ha levan húzva a fejegységről az RCA kábel és rádugok egy telefont pl. akkor nincs generátor zaj. Ha rádugom a fejegységre akkor igen, gázadásra emelkedik a hangja. Próbáltuk másik fejegységgel ugyan ez a probléma míg a másik autóban jól működik. Húztam be új test kábelt azzal sem oldódott meg a probléma. Merre keressem a hibát?
-
Daywalker
addikt
Nem fog szelelni, mert a karosszéria és a keret közé lesz nyomva valami (mert ott amúgy sem egyenes telejsen) és utána zajcsillapítóval lesz beborítva. A hangszóró pereme alatt is van körbe puha szegély, ami szigetel
-
Shokkolo
addikt
-
€uro
őstag
Az előbb hívtak a boltból, hogy megérkezett a Pioneer MVH-X560BT fejegységem. Most nem tudom, hogy megvegyem-e vagy megvárjam inkább az utódjának (MVH-X565BT) a megjelenését. Hm...
Igazából szeretném már, ha meglenne a fejegység. Mert hétvégén meglesz az erősítő is és akkor már lehetne összepakolni mindent. Alszom rá egyet, aztán meglátom...
[ Szerkesztve ]
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
boypapa
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy SQ-ra milyen zárt mélyet ajánlotok???
Menjen le a Mariana-árokba és kottázható legyen
2 Ohm-ra terhelhető az erőlködőm.
Esetleg van Pesti colega akinél lehetne hallgatózni???? -
€uro
őstag
válasz Daywalker #39333 üzenetére
Dehogy. 15-ért vettem használtan (saját dobozában, papírjaival) egyet. Makulátlan állapotban van. Ha azt mondták volna rá, hogy új, csak ki lett bontva - simán elhittem volna.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
zsolt19900
őstag
válasz Daywalker #39333 üzenetére
csűű az egy kicsit tényleg húzós.... főleg, hogy én az udim ládámat vettem 22ért
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
€uro
őstag
Az alábbi rendszerhez ti tennétek kondenzátort? Ha igen, milyet, mekkorát?
Fejegység: Pioneer MVH-X560BT
Erősítő: Xitec Xi240.4
Hangszórószett: Eton POW 172 Compression
Mélynyomó: JBL CS1204BEladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
Daywalker
addikt
válasz opeter70 #39328 üzenetére
Újrahasznosítás ftw!
Egyébként én is gondolkodtam, hogy mi legyen, de végül muszáj szétbarmolni a gyári rácsot annyira gagyi -> ilyen [link]. Vastag műanyag és teljesen rossz irányba tereli a hangot, illetve maga a gyári keret is rossz irányba dől, ami még tovább rontja a helyzetet. Szóval az enyém egy picit ki fog lógni, de szépen eldolgozom a különbséget, lesimítózom az egészet és szépen megfújom. Más már megcsinálta, kicsit macerás, de utána ég és föld a hangzás."A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
opeter70
senior tag
válasz Daywalker #39325 üzenetére
Gratula!
Az enyém is hasonlóan készült, de sajnos nem készültek róla fotók.
Nekem még a kiemelés mellett meg kellett oldanom a 13-asról 16-osra felbővítést is.
A gond az volt, hogy a dupla 18 mm-es mdf kiemelőgyűrű túl magas lett volna, nem fért volna el a gyári rács alatt.
Így az "alsó" gyűrűt 10 mm-es rétegelt lemezből csináltam 13-as átmérővel (ez van rögítve az ajtófémhez), erre van ráragasztva-csavarozva egy 18 mm-es mdf gyűrű 16-os átmérővel, amit egy használaton kívüli szekrényajtóból vágtam ki dekopírral . A kettő közötti átmérőkülönbséget pedig poliészter gyantával dolgoztam össze.[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz runner 125 #39326 üzenetére
A Motip-félét...majdnem el is fogyott. Ahogy nézem nagyjából egyformák. Költséghatékonyabb lett volna kilósat venni, mert még az A-oszlopba is be akarom építeni a magasat, amire talán elég lenne a maradék, de az ajtókárpitot is át kell faragni (ki kell vágni a nagyon béna gyári rácsot és el kell dolgozni - ott viszont szépen kell majd csiszolni de már megvan a technika). Hozzáteszem, ebben a két keretben is rengeteg munkaóra van...szerintem 20-24 óra belement, de a 4 naposban volt időm
[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
Készen vannak a kiemelő kereteim. Előre bocsátom, hogy full kézzel készítettem mindkettőt, elektromos szerszám csak dekopír és fúró volt, minden csiszolás és egyéb kézzel történt. A fát sem vettem, itthon talált anyagból készült. A fa keretek között jó keményre összepréselt papírtömés van (egyedi recept alapján, vastag újrahasznosított papírból) ezt pedig üvegszálas gitt és simítógitt takarja.
Le van fújva feketére és lakkot is kapott, hogy védve legyen a környezeti hatásoktól. Nem a legszebb a felülete, de nem fog látszani, mert bitulap is lesz rajta, ezért sem szenvedtem vele jobban. (az alsó két képen egymásra vannak rakva, mert alul kilóg a hangszóró és nincs belecsavarozva még). Nem mondom, hogy világbajnok, de a célnak remélem megfelel.
A poén, hogy az egyik 399 a másik 400 gramm lett, ami teljesen kézzel készítve azért elég ritka[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
válasz sanki85 #39318 üzenetére
Ha olcsón hozzájutsz ahhoz az erőhöz szerintem jó lesz az, a Hertzhez is. Az a típus egyébként jó választás, kicsit valóban lehetne combosabb az erő hozzá, de nem lesz vele gond. Ajtót viszont érdemes lenne szigetelni. Egy ilyen szettnél már kötelező, ellenkező esetben gyakorlatilag kidobott pénz a magasabb kategóriás ár.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
sanki85
csendes tag
Igazából nem kell, hogy le szakítsa a fejem, elég ha szépen szól, nem az utcára zenélnék vele. Nem akarok gagyit venni, hosszú távra gondolkodom és ennyiért talán már lehet venni valami jó szettet. Mélyládát se szeretnék egyelőre. Ha csak 22 ezret költenék rá akkor AS mx165 lenne, vagy gladen M 165 változata elég strapabírónak tűnnek.
-
sanki85
csendes tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani szettet 30-40 között. Esk 165L5-öt néztem , meg a CARPOWER CRB-165 Set-et. Ezek mélyben is elég erősnek tűnnek persze a méretéhez képest, de bármire vevő vagyok. A CARPOWER-ről nem túl sok tesztet találtam. Előre is köszönöm!
-
opeter70
senior tag
válasz Shokkolo #39312 üzenetére
Sajnos az autóhifiben nagyon nehéz (vagy szinte lehetetlen) hangszóró kábeleket összehasonlítani azonos láncban, így hát csak az általános véleményekre tudsz támaszkodni.
Már ahhoz is nagyon fanatikusnak kell lenni, hogy valaki akár csak az utastéren áthúzva "levegőben" próbálgassa a különböző kábeleket. Ugyebár ilyenkor is le kell venni a kárpitot, ki kell szerelni a hangszórót, áthúzni az ajtóátvezetőn, forrasztani, aztán ugyanezt visszaszerelni. Aztán esetleg kiderül, hogy a kipróbált kábel rosszabb, mint a korábbi. Ha esetleg mégis jobbnak találtatik, akkor be is kell húzni a végleges helyére. Szóval nem kis munka.
(Otthoni mozinál/hifinél ez milyen egyszerű: Csak kihúzom a banándugót és bedugom a helyére az újat. )Még csak azt sem merném határozottan kijelenteni, hogy XYZ kábel jobb, mint ZYX kábel.
Esetleg csak annyit lehet biztosan tudni, hogy adott láncban jobb, vagy rosszabb a másiknál...
Lehet, hogy másik hangszóróval, másik erősítővel egyszerűen csak nem lesz meg a szinergia a komponensek között.Szóval vedd azt, amit sokan ajánlanak, mert az biztosan nem lehet rossz.
Ha jól emlékszem, kb fél évvel ezelőtt írta itt valaki, hogy a Cordial beszerelése után egy kategóriát "feljebb lépett" a hifije hangban.
Én most Kácsa KCE-LSW25-öt használok és meg vagyok vele elégedve, de a mostani láncban nincs összehasonlítási alapom más kábellel.[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz opeter70 #39311 üzenetére
nem azon az 1-2 e Ft -on fog múlni a projekt, azért is érdeklődöm.
Eddig a kis 205-ösömben noname kábelek voltak, és gondoltam most picit javítanék rajta ha már költözik a rendszer."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Daywalker
addikt
válasz Shokkolo #39309 üzenetére
Nekem a Conducfil Sonofil kábeleit ajánlották, állítólag a CLS-sel egy kategória, picit olcsóbb (550-600 ft/méter a 2,5-es). Én is ez építettem be de még nincs összekötve, mert szárad a kiemelőn a lakk.
-
-
opeter70
senior tag
válasz Shokkolo #39307 üzenetére
Ne a kábel átmérője legyen a mérvadó elsősorban.
Létezik zseniális hangú 1,5-es kábel (kisebb vagyonokért) és hallgathatatlan 4-es.
Egyébként általánosan elfogadott a 2,5-es méret.
Most hirtelen a Cordial CLS 225 jut eszembe, mint ajánlott vétel, de szerintem a Kácsa 600-1200 ft/m árú kábelei is tűrhetőek.
A többiek biztosan adnak majd még más tippeket is. -
Shokkolo
addikt
Most nézegetem mit is kell venném még a kis "projekthez".
2 pár RCA, egy Y elosztó, 2 pár kiemelő, ezek megvannak, pipa.Még hangszóró kábel kellene. Mennyit nyelhet be egy kombi passat, ha mind a 4 hangszórót az erősítőre akarom kötni, ami a csomagtartóban van?
a 2 hátsó ajtó cca 5-6 méter, a 2 első meg 8-10 kb?Illetve mekkora kábel kell a szetteknek? Elég a 1,5 mm2 -es?!
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Osynho
addikt
válasz Joe fiú #39286 üzenetére
Köszi a véleményt! Örülök, hogy ilyen olcsón van korrekt rca kábel.
Shokkolo: Faipari cégtől kaptam egy kis darab mdf-et ingyen, egy asztalos meg valami 1000 Ft-ért kivágta. Nem lett tökéletes kinézetű, de az ajtó belsejében nem nézegetem. Lefestettem azzal, ami volt itthon és kész. Ezen kívül hirdetnek is több helyen 1500-2000 Ft-ért. Én biztos nem foglalkoznék műanyaggal.
-
Valamix
csendes tag
A válaszok alapján a 20 ezres ársávban számomra az audio system a megfelelõ.Köszönöm mindenkinek.
-
Shokkolo
addikt
Köszi a tippet, a legnagyobb bajom h. nincs helyem barkácsolni.
Nemrég költöztem el, és nagyon nem adottak a lehetőségeim a barkácshoz
Meglátom mit tudok elkövetni.Agyaltam rajta h. hátha találok valami vékony szigetelő anyagból valakinél egy kis hulladékot és azzal "bélelem"
meglátjuk mi sül ki belőle. azért nincs "kedvem" nagy táblát megvenni."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
footy
addikt
válasz Shokkolo #39299 üzenetére
Ha muanyag kiemeleot hasznalsz, akkor legalabb valami bitumenes/butylos szigetelovel ragaszd korbe.
Vagy ha van otthon mugyantad, akkor ontsd ki a kiemelo belso ureget. Igy sokkal merevebb lesz az egesz, mar nem sokkal marad el az MDF kiemelotol.
TIPP: Ha kiontod a keretet, akkor a Mekis vastag szivoszalat vagd el 4 darabra es szurd bele a csavarok helyeire. Nem engedi be a gyantat a csavarok furataiba igy nem kell ujra kifurni a rogziteshez. -
€uro
őstag
válasz hanati64 #39301 üzenetére
Szia!
A Kenwood fejegységet kevésbé ismerem. A Pioneer-ben viszont teljes értékű Parrot kihangosító van, ami biztosan jó választás e tekintetben.
Én MVH-X560BT-t rendeltem két hete 32.000-ért. Tegnap tudtam meg, hogy ez egy kifutó fejegység. Utódja majd a MVH-X565BT lesz. Épp azon gondolkozom, hogy lemondom az 560-asat és megvárom a 565-ös megjelenését.
Valaki utána tudna nézni, hogy a magyarországi disztribútorokhoz mikor érkezik majd X565BT-ből? Árban mire lehet számítani ilyenkor?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest