-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Daywalker
addikt
válasz opeter70 #38590 üzenetére
A "varázsszem" egy kalap...sem ér. Egyébként nekem volt akkum, ami 12 éves (!!!) korában lehelte ki a lelkét egyik napról a másikra. Gyári Opel volt még 96-ból A maiak, ha jól informálódtam, már nem ilyen jók.
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
opeter70
senior tag
válasz gabber01 #38589 üzenetére
Nem tudom pontosan, de 5 már biztos van.
Ha másért nem, akor már csak a kora miatt is csereérett.
Mondjuk volt már olyan akkum amit 7 éves korában kellett csak cserélnem, de úgy tudom, ezeknek általában 5 év körül van az élettartamuk.Csak az tévesztett meg, hogy van rajta egy ilyen kis "kukucskálónyílás" (bocs, nem találtam jobb szót ) ami színnel jelöli, az akku állapotát.
Aszerint még jó, de közben beszéltem egy akkus emberrel, és azt mondta, hogy ennek nem szabad hinni.[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
válasz gabber01 #38587 üzenetére
Persze, fel van töltve. Egész éjjel ment csepptöltésen.
Az előzmény az volt, hogy a feleségem tegnap délután el akart vele indulni, és szinte meg sem forgatta az önindítót.
Gondoltam azért, mert olyan keveset jár az autóval (és akkor is rövid távokon), hogy attól merült le.
Most feltöltött állapotban terhelés nélkül 12,5 voltot mértem rajta, de továbbra is alig forgat.
Indítózás közben viszont leesik 7-8 voltra és ráadásul utána már csak 11,5 voltot mutat nyugalmi állapotban is.
Szinte biztos, hogy cellazárlatos. -
opeter70
senior tag
Tudja valaki esetleg, hogy egy jó állapotú akkunál terhelés alatt (indítózás közben) hány voltra szabad leesni a feszültségnek?
-
KriszXJR
tag
Digitálisnál elég kicsi az esély, hogy hűtésprobléma miatt kakukkol.
Előbb lesz zárlatos a végfok, "gyullad ki" a táp, ég szét a vezérlés vagy durran a kondi..... -
opeter70
senior tag
válasz imi314 #38575 üzenetére
Köszi Imi, megnyugodtam.
gabber01, KRISSTUS: Értem én, hogy mire gondoltok, de azoknál a fajtáknál a készülék kikapcsolt állapotában "hatástalan" a tekergetés. Ennél viszont ha beállítom valamilyen értékre, akkor bekapcsolás után az az érték lesz érvényben ahova tekertem. Azonkívül mellette az erősítő házon be vannak jelölve a frekvenciák. Az ilyen végállás nélküli "potmétereknél" (pl. fejegységek, házimozi erősítők nagy többsége) nincsenek dedikált értékek megadva, mert nem is lenne értelme.
Pont ezért is furcsa nekem, hogy körbeforog. Na mindegy. Ha Iminél is ilyen, akkor ez gyárilag ilyen.
Más erősítőkön nem találkoztam még hasonlóval, pedig láttam egy párat.
Pl. a másik Signatomnál (ROM2), koppan mindkét végállásban a frekiállító potméter.Most már ki fogom próbálni, hogy akkor mi van, ha lefelé mutatva függőleges állásba tekerem, ott ahol már nincs jelölés. Vajon ott milyen értéken fog vágni?
-
opeter70
senior tag
Urak!
Lehet, hogy hülye kérdés, de szerintetek meghibásodhat úgy egy erősítő, hogy szól ugyan, de halkabban, mint ahogy kellene?
Gondolok itt pl. arra, hogy ha kimegy benne egy tranyó, akkor mi történik?
Működik tovább, de halkabban, vagy olyankor teljesen "megsüketül" az az oldal?A másik kérdésem Signat RAM3 tulajokhoz szólna:
Engem már a megvétel óta zavar, hogy a freki állító potméternek nincs végállása. Körbe-körbe lehet forgatni.
Közben hallhatóan szabályozza a frekvenciát ahogy tekerem, de szerintem egy potinak nem így kéne működnie.
A bemeneti szintszabályzó, az ok. Az koppan mindkét végállásban.
Megtennétek, hogy megnézitek, hogy a tiéteknem van-e végállása a freki állító potinak?
Köszönöm! -
gabber01
addikt
válasz albgab #38570 üzenetére
Inkább nem fejteném ki a véleményem. Elfogadható minőségű 2DIN multimédiás fejek 150k-tól kezdődnek, és ezek még bőven nem tudnak mindent. Akkor szerinted ezek a kínai hulladékok ötöd-, tizedáron milyen minőséget képviselhetnek?
De ha van fölös 100-160 dodód, próbáld ki...még az is lehet hogy elég neked.[ Szerkesztve ]
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Something_
őstag
Sziasztok!
Kicker S12L5 és S12L7 között nagy különbség van? Érdemes L5 helyett L7-et venni?
-
PiciPeti
őstag
válasz barack1997 #38566 üzenetére
Attól függ mekkora erőt akarsz még mellé tenni... 35-ös kábelre, 5m-en 100A--nél többet nem bíznék...
Khaos:
A lámpavillogás, meg fesz beesés akkor fordul elő, ha nem megfelelő a kábelezés. Jellemzően a negatív oldalról feledkeznek meg.
Ha megfelelő a kábelezés, akkor szerintem felesleges a kondi, ha meg alul van méretezve, akkor meg tüneti kezelés.
Vékony kábel+kondi árából bőven kijön a normális kábel, és minden ok.
Persze a vastagabb kábel nem villog,világít, csillog, stb... -
Khaosz55
addikt
válasz tboy93 #38564 üzenetére
Én nem tudom de én kb 10 éve raktam be a kondit. Előtte nagy hangerőn piros lámpánál a tompított lámpa elhalványult basszusra és ez csak RMS 200 W volt. Miután beraktam nem volt ilyen probléma és a mély hang is jobb lett.
Szerintem van létjogosultsága a kondinak. Nem az aksit és generátort rángatja a nagy amper. Elektronikai hátterét nem tudom, jelenleg nekem 2 erősítőt szolgál ki 1 farados kondi.
-
barack1997
senior tag
Nekem 35-ös bemenőm van hátra, 16-os megy az u-Dimension JR 4.300-hoz, ha lesz monoblock-om az meg 25-öt kap majd. Jó ez így nem ? Nem kell még egy tápkábelt behúznom nem ?
-
PiciPeti
őstag
válasz Pr0GrEsSiVe #38563 üzenetére
Hacsak nem az akksitól fél méterre van az erősítőd, akkor a 16-os tápkábel elég vékonyka lesz.
Én húznék a 4 csatisnak külön kábelt.
-
nagyúr
válasz Pr0GrEsSiVe #38563 üzenetére
Én kihagynám a kondit, szerintem nem származik belőle előnyöd
-
tag
Sziasztok.
Szeretnék még egy erősítőt beszerelni a jelenlegi mellé. Szerintetek adhatok a másiknak is áramot 1 kondiról(1.2 Farad) ? 16mm2 a tápkábelek. Az egyik erősítő egy Mac Audio ZXS 1500D mono a másik meg egy 4 csatornás Mac Audio mpx 4500 ezzel hajtanám a 4db hangszórót.
Én úgy gondoltam, hogy nem húzok még egy tápkábelt aksiról hanem egyből a kondira kötném. Vagy húzzak még egy tápkábelt akksiról a kondira?[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
válasz dseres #38558 üzenetére
Nincs trükk. Hidalásnál a 4Ohm valójában 2+2Ohmból tevődik össze (ezért sem ajánlatos 2Ohmos nyomót hidalni, mert akkor az erő eredő ellenállása 1+1 lesz, amit igen ritkán bírnak), a két csatorna összekapcsolása miatt. 2Ohm-ban pedig többnyire jelentősen több teljesítményt tudnak leadni. 2x55 alapból 110W lenne, de 2Ohm-nál valószínűleg le tud adni egy csatorna 85W-ot is: 2x85W=170W
[ Szerkesztve ]
-
dseres
tag
Felteszek még egy kérdést, biztos tudtok rá válaszolni. Az hogy lehetséges, hogy pl. egy erősítő leírásában az szerepel, miszerint a teljesítménye 2x55W/4Ω és hidalt módban 1x170W/4Ω. Hogy lehet a hidalt mód a szimplának több mint a háromszorosa? Ez kamu, vagy van valami trükk?
-
kigoi
senior tag
válasz KonzolKartel #38556 üzenetére
Válaszd ki a tiédet,lesz rajz is. Monoblokk jobb lenne sub hajtásra.
[link] -
KonzolKartel
őstag
Dupla tekercses subnak, hogy tudom sorba kötni a tekercsereit? Valaki linkelne egy kapcsolási rajzot? Két csatornás az erősítő.
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
DaveN
tag
válasz mortalwombat #38550 üzenetére
Köszi a segítséget!
Esetleg valamelyik boltot/webáruházat tudnád ajánlani?
-
DaveN
tag
válasz mortalwombat #38546 üzenetére
Blutack-es módszer eszembe sem jutott!
-
DaveN
tag
Sziasztok!
Az összefoglaló elolvasása után, arra jutottam, hogy nekem a koaxiális hangszórópár lenne a járható út, mivel az autómban is eredetileg ilyenek vannak, ill. nem tudnám elhelyezni a komponens magas sugárzóit.
Sajnos eredetileg az autóban csak az első 2 hangszórónak van kialakítva hely...
A segítségetek szeretném kérni abban, hogy tudnátok-e ajánlani 40-50e ft értékben az árhoz megfelelő minőségű hangszórópárt előre, ill. egy USB-s fejegységet (CD meghajtó nem fontos)?
A hangszórókat még nem mértem meg, de vagy 13 vagy 15cm-esek.
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
dseres
tag
válasz mortalwombat #38530 üzenetére
Jól néz ki nagyon az erősítő belseje.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Majd jelentkezek, ha alakítottam valamit.
-
ThodEE
őstag
válasz gabber01 #38535 üzenetére
Ezt teljes mértékben alá támasztom, semmi más nem változott a rendszerembe csak a láda.
Zárt után teljesen más érzés, bizonyos frekvenciáknál hangosabbnak is érzem de a legnagyobb változás a kocsi kaszniján figyelhető meg.
Szemmel láthatóan jobbal lötyögnek az alkatrészekhttp://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
gabber01
addikt
tboy93 / mortalwombat: biztos nagyot szóltak, de egy refissel sokkal könnyebb elérni ezt a "kifelé" "zenélést". Nem véletlen, hogy koncerteken is reflex ládákat használnak kihangosításra. Zárt láda sokkal jobban leszabályoz. Nyissátok ki a csomagtartót egy zárt ládás meg egy refis autónál...ég és föld.
-
nagyúr
válasz mortalwombat #38533 üzenetére
Naja eredetileg mi is ugy terveztuk PiciPetivel hogy ules ala rakjuk be a zx-et, de nem fer be ugyhogy majd ha bekerul akkor a csomiba kell raknom sajna.
-
nagyúr
válasz mortalwombat #38530 üzenetére
tyűha, ez baromi szép! én egy kicsit sajnálom hogy a PG zx450-em nincs túl szép állapotban
[ Szerkesztve ]
-
mortalwombat
tag
Pár hete utánvéttel vettem egy Soundstream REF500-as, igazi old school erősítőt szép, megkímélt állapotban. A beüzemelés nem volt zökkenő mentes: beszerelés után kiderült, hogy torzít...sikerült szakembert keríteni, aki átforrasztott jópár forrasztást, amik az idők folyamán elgyengültek, elöregedtek, valamint kondikat is kellett cserélni.
Most a hallgatózás, tesztelés időszaka van, az már most hallatszik, hogy zeneibb, részletezőbb, mint az Emphaserem, egyedül a kick tartománnyal nem vagyok kibékülve-kicsit több dinamika jó volna, de eze lehet beállítás kérdése csak.
Ez az erősítő '93 körüli, a Soundsrteam hőskorából származik, a cég csúcs gépe volt, igényes műszaki megoldások és műszaki tartalom jellemzi. Anno sokan használták hangnyomásversenyeken is, mint 'csalós' erősítőt, ugyanis sztereó módban fél ohm(!) stabil-monóban 1 ohm stabil. Ekkor 300W jön le róla...
Anno asszem az első high end shown, az Átrium Hotelben (ma Sofitel) kiállított egy cég, ami a Soundstream elektronikákat, és a Boston Acoustic hangszórókat forgalmazta mellékesen a szobai high-end cuccok mellett...volt árlista is, és úgy emlékszem eléggé elérhetetlen összegekért mentek ezek a REF sorozatú erősítők (külföldön most is szép áron mennek ebayen) majd előkeresem azt az árlistát. Furcsa érzés, hogy-igaz húsz éve elteltével-de most magamének tudhatok egy ilyen minőségi cuccot -
-
PiciPeti
őstag
válasz Khaosz55 #38523 üzenetére
Jazz-népzene kombóhoz nagyon nem fog illeni... Ezekhez elég lenne egy jó kick, meg rendes beépítés, és lemegy 60Hz környékéig vidáman. l
A jó megoldás, amit már le is írtak, egy külön, combosabb erősítő a subnak.
Én mondjuk a DLD subot nem nagyon értem zárt ládában, de megfelelő teljesítménnyel, jó ládában akár még jó is lehet.A zárt láda a leglineárisabb, én is zenei stílusokhoz képest állítgatom... Egy Havassy CD-hez pl nem kell, mert leengedem az elejét, és a zongorát, dobot meg tudja jeleníteni. Ugyanakkor egy Linkin Park lemezhez már 0-án hajtom, és mozog is a ruhám/hajam...
Köztes stílusokban meg -4 -8 db között valahol.
Roki P2, zárt láda, Signat RAM3 -
kacsa7
őstag
válasz Márton #38511 üzenetére
A Pio fejet még nem hallottam szólni, de nálam a Kenwood elég ennek a szettnek. Gondolom nagy csodák nincsenek, így a Pio fej is kihajtaná annyira.
gabber01:ezt teljes mértékben elhiszem. Mióta berakattam a szettet már annyiszor megbántam, hogy nem szigeteltettem le az ajtót egy kanyarban, ha már úgyis le volt bontva...
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
válasz dseres #38518 üzenetére
Ez így azért nem igaz, hogy nem számítanak a W-ok.
Inkább úgy fogalmaznék, hogy nem a minőség mércéi, de bizonyos mértékig figyelni kell a teljesítményekre és terhelhetőségekre! Itt számítanak a W-ok, és csakis a valós W-ok (RMS). Azaz nem ideális egy 40W RMS erősítőt egy 150W-os szettel párosítani.
Aztán az, hogy ezek a W-ok milyen minőségben jönnek ki...na, az megint egy más tészta, és ilyen értelemben szokták mondani, hogy ne a W-okat nézd. Mert lehet, hogy egy 400W-os nyomó százszor különb, mint egy 1200W-os, pl.
De teljesen figyelmen kívül hagyni ezt a karakterisztikát hülyeség, olyan nincs.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Osynho
addikt
válasz dseres #38518 üzenetére
Azert az nem teljesen igaz, hogy a wattok nem számítanak. Az megint mas kerdes, hogy sok gyártó kamuzik. Viszont egy subnal igenis fontos! Nem is feltétlenül a hangerő miatt. Neked ráadásul egy durva dld-d van zart ládában. Persze, hogy nem eleg neki egy 4 csatornás hidalt ereje. Szerintem, ha ezt megkérdezted volna a vásárlás elott, többen is megmondták volna.
[ Szerkesztve ]
-
dseres
tag
Teszteltem AS mélyet is vásárlásnál, de nem jött be. Gladenhez sajnos nem volt szerencsém. Most jó ideig marad így a rendszer. Még csak másfél hete ,,teljes''. Még sokat kell aludnom ahhoz, hogy újra elkezdjem fejlesztgetni.
A súly tényleg érdekes. Van a Mosconinak nehezebb erősítője is, de az árban is nehezebb. Én pont azért döntöttem a One 120.4 mellett mert kissebb, kis helyen is elfér, és legalább európai gyártmány. A hangja tényleg szép.
Az idegesítő az egészben az, hogy mindenki mondja, hogy a wattok nem számítanak, a gyártók kamu wattokat adnak meg. Aztán végül kiderül, hogy mégiscsak fontos, csak másképp.
-
kigoi
senior tag
válasz dseres #38515 üzenetére
Szerintem használt erőket nézegess,nem akarok senki pénztárcájában turkálni de ha dl12őt vettél akkor szerintem kicsit sok lesz az a 90ezres 240.2 a rendszerbe,és még ráadásul ő sem egy erőgép.
1000.1D meg pláne, 140ropis erő.
De ha ezek neked tényleg nem drágák akkor én ilyen erőkhöz nem dld-t illesztenék hanem valami zárt ládába tervezett AS-t vagy gladent pl x-ion 12 vagy gladen sqx12,ezek zártban érzik jól magukat és zeneibbek mint bármely dld.
Nekik zártban viszont a 1000.1.
Biztatáskép én hibátlan dls cad 15ot vettem 57ért szállítással használtan.
Én a helyedben át értékelném azt az elérhető árat,én is ilyen voltam mikor építettem,semmi nem volt drága csak jó legyen a rendszer de sokat lehet spórolni kis türelemmel és használt cuccokkal.Más.amennyire tudom jók ezek a mosconi erők de csak nekem furcsa a súlyuk?
1000.1-es 2ohmon 1000W (papíron) súlyban meg csak 2,5kg,oké hogy D osztály,jobb a hatásfokuk de ez nagyon kis súly.
Nekem a cad 15 2ohmon 900W ,szintén D osztály és 6,4kg. -
Norbi14
senior tag
Motorháztető szigetelésre mit ajánlotok? A gyári szigetelés már teljesen szétmállott, helyette szeretnék valami olcsó szigetelést, vagy keressek bontóban gyárit? Punto 2
-
dseres
tag
válasz Khaosz55 #38500 üzenetére
Köszönöm. Többnyire népzenét hallgatok, de időnként jazz, rock, és befigyel egy kis disco is. (Mit iszik Pelikán elvtárs? Tulajdonképpen mindent. ) Ez utóbbinál találtam tényleg kevésnek az erejét, a többinél pont jó, főleg, hogy pontos legyen a nagybőgő vagy a basszusgitár. Igazából az esett rosszul, hogy végre van egy frankó hifim, és nem tudom egy jót dübörögtetni. ( Nagy valószínűséggel egy nagy döbörögtetés után többet nem tenném. )
Zenére elég, úgyhogy egyelőre marad. A fejlesztési irányt már látom, előbb utóbb egy újabb erősítő lesz. Mit ajánlanátok, mi az ami ki tud hajtani egy ilyen kaliberű hangfalat? Mosconit megnéztem, van nekik Mosconi One 240.2 ill. 1000.1-es erősítőjük, ami még megfizethető. Azok meghajtanák?
-
-
Márton
nagyúr
válasz kacsa7 #38509 üzenetére
Köszi, én is ezt a pio szettet néztem ki. Persze idővel..
Akkor azt mondod egy pio170ui+pio hangszórószett, mindez erősítő nélkül?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
kacsa7
őstag
válasz Márton #38508 üzenetére
Nálad a szituáció hasonló ahhoz, mint ami nálam van, sőt... Gyári hangszórókkal Nálad még gyengébb a helyzet. A tapasztalataimat leírtam ebben a hozzászólásban erről a fejegység-első szett-erősítő kombinációról. Ráadásul az Alpine oldschool erősítőm 2*100W v. 1*300W RMS-t tud, úgyhogy nem is kifejezetten a "kicsi" kategória. Ezen a szinten amiben Te is gondolkozol a külön erősítő tipikusan az az eset, amikor "többe kerül a leves mint a hús"...
-
Márton
nagyúr
-
Khaosz55
addikt
válasz gyvince #38505 üzenetére
Hangerőben tuti jó. Ha használtat nézel akkor minimum tudja 4 ohmon az erősítő a RMS 200W-ot. Persze ha többet tud annál hangosabb.
Nekem 10 évig volt kékmebrános 300WRMS DLD-m. Én szerettem. Szerintem ár érték arányban jó.Legjobb lenne ha meg tudnád hallgatni.
[ Szerkesztve ]
-
gyvince
senior tag
sziasztok milyen mélyet meg erősítőt ajánlotok nekem hangminősége végülis mind1 mert nincs komoly fejegységem Pioneer MVH-160UI van kábel szett már van egy Impact
nem tudom mennyiből jönne ki de max 40-50 körül legyen én DLD mélyeket nézegetem vagy JBL
zenét Pop Disco Rap hely van bőven Passat B3
Apple Iphone 12 Pro Max + Apple Watch Series 4 44mm, Hp Omen laptop
-
Osynho
addikt
válasz Khaosz55 #38500 üzenetére
Ezt én is így gondolom. Kicsit felemás ez a rendszer így. Egy nagyon jó minőségű 4 csatornás erősítő, mellé egy zúzós, inkább reflexbe való nyomó egy zárt ládában, kevés krafttal hajtva, amin nagybőgőt hallgat a kérdező. Nekem is hasonló erejű 4 csatornás hajtja a 300W-os subot zártban és sima zenélésre nem is kell több.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Politika
- ZIDOO médialejátszók
- Ukrajnai háború
- Nők, nőügyek (18+)
- Proxmox VE
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest