-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
kigoi
senior tag
válasz Norbi14 #43770 üzenetére
Ncoreon van pedig jó pár alkalmas zene,úgy keress rájuk hogy audiophil és kidob jó párat.
Most nekem egyik kolléga adott egy iasca tesztet azon van 7 dobütés,3balról közeledik,1 közepén és 3jobbra távolodik,ezzel szerintem baromi jól lehet időkorrt állítani és egyértelmű az is hogy milyen széles a térleképzés.
Jelenleg én ezzel szórakozok. -
LógaGéza
veterán
-
B-enji
tag
válasz Norbi14 #41304 üzenetére
A legelső beállítást én is távolság méréssel és az értékek bevitelével kezdeném, ez önmagában kezdő szinten is már egy jelentős változást fog hozni, (persze leginkább akkor ha minden csatornára van mód külön beállítási lehetőség) Aztán ezt még lehet fokozni a vágási értékek pontosabb beállításával, a csatornák külön hangerejének a beállításával (mivel nem egyenlő távolságra vannak a hsz-ek, hangerő különbség is lesz ami szintén "elhúzza" a hangképet), esetleg fázis fordítgatások.. Egy teszt cd beszerzése mindenképp nagy segítség lehet a finombeállításokhoz (rózsazaj, 1khz-es mono szinusz jel, fázis teszt, dobütések stb..)
Meg persze jó hallás, rengeteg türelem, egy kis matek, utána olvasás, ha az ember komolyabban akarja űzni... -
zsolt19900
őstag
válasz Norbi14 #40928 üzenetére
úgy jó lesz, hidd el én is meglepődtem elsőre, mivel szépen kiszigetelte a hifis meg mindent megcsinált, és nulla mély jött az ajtók felől na mondom szép, vehetek mégis csak ládát bele, és meglett a láda és láss csodát, olyan szép kerek rendszer állt össze, hogy na
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
zsolt19900
őstag
válasz Norbi14 #40912 üzenetére
ne félj ill. csodálkozz nekem is ilyen szettem van, nekem is nulla mélyet adott ez egy ilyen szett, de a magasai és amire igazándiból való arra kifejezetten finom se nem bántó se nem tompa, az én fülemnek legalább is best best szett
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz Norbi14 #40921 üzenetére
Kiváncsi vagyok majd az eredményre mert nekem is EL6-om van és én is keveslem a mélyet.
Egy erősítő és fej csere nekem kicsit segített a dolgon, de még mindig nem az igazi. Lehet hogy a légtér sok neki, bár a Cordoba ajtói nem túl nagyok.
A gyűrű és a hangszóró között levő szigetelést még nekem is pótolnom kell. Tavasszal lehet, hogy az ajtók kapnak még egy réteg bitulapot (csak egy rétegben raktam). -
footy
addikt
válasz Norbi14 #40916 üzenetére
Persze, én mindig rakok, mert van olyan hogy az ajtó nem 100%-osan sík és a kiemelő görbül mikor felcsavarozod.
Én a kiemelő alá és a hangszóró kosarára is rakok ilyet.[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz Norbi14 #40804 üzenetére
Akkor te vetted meg előlem. Reggel néztem, hogy majd este, meló után írok neki, erre most nézem, hogy elkelt
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Osynho
addikt
válasz Norbi14 #39874 üzenetére
Ezért írtam, hogy ha nincs összekötve ládán belül a két nyomó. Ha csak 1 kimenet van, akkor vagy sorosan, vagy párhuzamosan van kötve. Párhuzamosan 2 ohm, sorosan 8 ohm lesz (feltételezem 4 ohmosak a hangszórók). 2 ohm nem fog tetszeni az erősítőnek, 8 ohmon meg harmat gyenge lesz. így jó lenne megtudni mi a helyzet, mielőtt bármire rákötöd.
-
Daywalker
addikt
válasz Norbi14 #39290 üzenetére
Ő egyébként a Bálint Boci (olcsohifi.hu meg számos versenyt nyert SPL-ben főleg) biztos tud neked mást is ajánlani vagy van neki más is...
Shokkolo: az a baj, hogy tényleg csak elektronikusra jó, bármi más szól, akkor iszonyú kínzás. És emiatt rádiót sem szívesen hallgat az ember mert ott sem mindig a tuctuc megy. Nyilván ha beforgatja az ember akkor jobb, de nekem szembe nézett és uh...
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Daywalker
addikt
válasz Norbi14 #39282 üzenetére
Hát nézd, hegesztőkábel 25-ösből van már 1100 ft/méter körül a neten...csak keresni kell. Amúgy meg ha az akkutól hozod a negatívot akkor tényleg drága lesz, nem 8e. Nálam van 5 méter pozitív és 1 méter negatív, utóbbi hátulra a biztonsági öv rögzítésének csavarjához fogatva.
Nekem a 25-ös tőle van [link] igaz már vagy 6 éve vettem, de akkor rendes ofc réz kábelt adott jó áron...[ Szerkesztve ]
-
Daywalker
addikt
válasz Norbi14 #39265 üzenetére
Na, nekem is 3 ajtós van csak Corsa. 60A-re nekem 25-ös van behúzva...azaz most lesz 35-ös helyette, mert lesz egy kisebb sztereó és arra rakom a 25-öst...(és később a 35-ösre erősebbet akarok rakni a subnak és lehet, hogy majd a sztereó helyett is lesz egyszer combosabb).
Na, a sok infóból a lényeg: 80A-re 4 méteren 25-ös a minimum...[ Szerkesztve ]
-
-
zsolt19900
őstag
válasz Norbi14 #38748 üzenetére
véleményt tudok róla én is írni: frankó cucc, szép hanggal, szép magasakkal -egyáltalán nem bántóak- és tényleg jó, ahhoz képest, milyen jellegtelen cucc, jó
-
kigoi
senior tag
válasz Norbi14 #37658 üzenetére
Szerelő nyíláson keresztül a külső lemez belső felére a bitumenlapot,az ajtó belsejét meg a textilekkel teljesen ki tömtem.
Rengeteget halkított a mélyen,nem hallani úgy ki két 30as nyomót sem,bent üvölt a zene kint meg szépen halkan hallani,suttogva is lehet akár beszélni. -
-
footy
addikt
válasz Norbi14 #34905 üzenetére
Szerintem az STP Silver kicsivel jobb, mert ha nem annyira meleg akkor is flexibilis marad. Az ADM sem rossz, de ahhoz tényleg muszáj a hőlégfúvó. Az STP annyival több még hogy van rajta egy hőtükrös réteg, bár ennek a hasznát szerintem akkor lehetne érezni, hogyha az egész autó ki lenne tömve vele.
Hangban nem hiszem hogy lehetne különbséget hallani a kettő között. Mindkettő jól ragad, de arra figyelj hogy 20 fok felett csináld a szigetelést és a felület por és zsírmentes legyen. A hőlégfúvó pedig erősen ajánlott. -
orbano
félisten
válasz Norbi14 #34878 üzenetére
abszolút nem éri meg a melót. és ha már kasztni, mindenképpen a tetőlemezzel kell kezdeni. hiába a kerékjárati ív van közel a futóműhöz, a fém kasztninál az az egy méter nem távolság, jól vezeti a hangot, és a tető a legnagyobb összefüggő, rezgésre képes felület. a kerékjárati ív sokkal merevebb, nem tud akkora zajt leadni. ráadásul a tetőkárpitot könnyebb leszedni mint bármi mást megbontani. de igazából még az is fölösleges, egy jó hifi elnyomja a menetzajt. ha meg komolyzenét akarsz hallgatni vezetés közben és a részletekre figyelni, akkor lexust kell venni egy akármilyen "dzsunka" autóból nem lesz luxusszedán csendességű kocsi soha.
A vér nem válik VAZZE!™
-
footy
addikt
válasz Norbi14 #34867 üzenetére
Szerintem meg erdemes a kerekjarati iveket szigetelni. Nem tudom milyen az autod kialakitasa, de altalaban lehet ragasztani a kerekjarati ivre bitumenlapot es ahhoz nem is kell nagyon megbontani az autot. A kuszob es a kerekjarati ivek talalkozasanal pedig zartcellas szivacsot szoktak betomkodni (vagy zacskozott szivacsot) a gyartok. Ez az eljaras a futomu/gumizajt csokkenti.Ezen kivul hasznos meg az alvazvedelem.
-
orbano
félisten
egyy fokkal jobb szett és valami elfogadható erősítő hozzá lenne a legjobb. ha már úgyis kell új magas, inkább add el a kickeket. 10 ezerért már lehet kukázni szép hangú erősítőt és 20 körül kijön egy hozzá passzoló kvalitású szett, csak türelem kell és sok aprónézegetés
A vér nem válik VAZZE!™
-
k-feri65
senior tag
Én is Orbano kolega véleményét osztom,,ha csak nem hangnyomásversenyre mész akkor elég az ajtókat szigetelni amikben a hangszórók vannak....egyébként sok autóban (nem tudom neked milyen van?) olyan egyszerű helyekről jön a menetzaj mint például gázpedál bowden, kábelek tüzfalon átvezetésnél...tükör háromszög kárpit alatt nincs elég szivacs.. váltó kulissza gumiharang....
én ezekkel kezdeném....
A nyikorgásokra meg wd40 meg szilikon)
[ Szerkesztve ]
értem én de le sz@..m
-
orbano
félisten
válasz Norbi14 #34865 üzenetére
a nyikorgások nem fognak megszűnni ettől soha. egyébként a tetőt érdemes leginkább, az csökkenti a menetzajt elég jól. utána a padlólemez. de én inkább rendes hifire költenék, az jól elnyomja a menetzajt, a zörgéseket és nagyban növeli a komfortérzetet. true story.
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
Joe fiú
senior tag
válasz Norbi14 #32297 üzenetére
Szinte lehetetlent kérsz ugyanilyen hangot szinte 100%, hogy egyiktől sem kapsz, volt 9812RB-m, Kenwood 6051-re cseréltem, majd azt 9855-re, mind teljesen különböző hangkarakter, és mindegyik kiváló a maga nemében..de passzív fejek között talán a 9812-nek van a legjobb hangja meg a P77MP-nek, hallgass meg minél többet és talán találsz olyat ami hangilag közel állhat hozzá, de az nem a 30ezres kat. lesz.
-
Nordik
őstag
válasz Norbi14 #18616 üzenetére
Az a baj 10cmesnel nagyobbat gyarilag nem tudok betenni sehova... Szetvagdosni meg nem nagyon szeretnem ezert a belsejet a kocsinak. Ezert igy tudtam csak megoldani.
Igazabol azt mondom, hogy ez igy majdnem meg is felel nekem, de szerintem ez a fejegyseg elront mindent, utalom is, csak az elozo tulaj bennhagyta igy eddig nem csereltem le. Hianyoznak a melyek kozepes hangeroig akkor radiot is szarul veszi...
Ha lecserelnem valami normalisabbra akkor sokkal szebben szolnanak a hangszorok es valoszinu a radiovetel is jobb lenne?
-
orbano
félisten
válasz Norbi14 #17743 üzenetére
A pioneeres, európabajnokságra készülő kocsi legjobb tudásom szerint soudabanddel lett kiszigetelve, ahogy sok más nagyon drága, sok milliós install is.
Nem rossz az STP sem, sőt, csak drágább. De ha 12k-ból tényleg kijön az ajtó rendes szigetelése, akkor az f*sza.
Bírom a *rva okos embereket egyébként carstylingonA vér nem válik VAZZE!™
-
saphancs
aktív tag
-
saphancs
aktív tag
válasz Norbi14 #17706 üzenetére
[link]
Ő lehet az ugye? 2005.07 havi a kicskikocsi... de nekem gyanús ez, szóval a müszerfalon még nem látom, hogyan lehetne elhelyezni?
Ha igen, akkor marad durván 35000 rugóm a fejegységre (az asszony ennyiy engedélyezet a központi költségvetésből) mit ajánlotok?[ Szerkesztve ]
(((LG Optimus Black) Samsung Galaxy S2)) Sony Xperia M2))) Iphone 6S; IPad Air2; Iwatch
-
saphancs
aktív tag
válasz Norbi14 #17702 üzenetére
Köszi, ez azt jelenti, hogy bármilyen hifit bele lehet rakni? Mert ebbe a gyári cucc csak egy vékony kis csik! Olyan 40000 ebe gondolkodom! Tidom, hogy egy ilyen társaságba kövezés jar érte, de nekem a legfontosabb, hogy frankón nézzen ki a műszerfalon a cucc és csak ezt követi a hangzás!
Na így néz ki e, ezt egybe is le tudom cserélni?(((LG Optimus Black) Samsung Galaxy S2)) Sony Xperia M2))) Iphone 6S; IPad Air2; Iwatch
-
orbano
félisten
-
orbano
félisten
válasz Norbi14 #17668 üzenetére
20k + a ládád árából szerintem kijön a szigetelés + ajtópanel egy normális szakinál. Ha szigetelsz Te és csak a panelt csinálja meg a szaki, akkor meg biztos.
Soudaband-ot és STP-t szokták ajánlani. Soudabandot több rétegben kell, sarkokban jó vele dolgozni, csak a nagyobb lukak lefedése körülményesebb vele. Én, ha magam csinálnám ezt használnám a kezelhetősége miatt. Plusz talán a legolcsóbb, és a minőségére sem lehet panasz.A vér nem válik VAZZE!™
-
-
utánvétel
aktív tag
válasz Norbi14 #17426 üzenetére
Így sanszos, hogy a lengőtekercs kapott egyet és most "lifeg" és azért a surlódó-recsegő hang.
Most beszéltem velük telefonon, egy kb 200W-os 25-30 cm átmérőjű hangszóró lengőtekercs javítására 6-8000 ft-ot mondtak.
*** A printer lassítja a papír haladását a szemetes felé... ***
-
utánvétel
aktív tag
válasz Norbi14 #17417 üzenetére
Ahogy nézem, akkor nem az a baj, amire én gondolok vagyis nem piszok.
Lehet túl lett hajtva és szétugrott a lengő tekercse, attól is zörög úgy , hogy a hangszóró azért még működik.
Itt foglalkoznak javítással, kukába dobni nem kell azért, egy újratekercseléssel a szerviz megoldja a problémát lényegesen olcsóbban, mintha újat vennél.[ Szerkesztve ]
*** A printer lassítja a papír haladását a szemetes felé... ***
-
utánvétel
aktív tag
válasz Norbi14 #17412 üzenetére
Van a közepén ilyen porvédő?
Persze nem horpadt :-)
...mert ha nincs , előfordulhat, hogy piszok került bele, és ettől iszonyú zörgős recsegős hangja lesz néha, máskor viszont , ha a belekerült kosz kissé odébbmozdul, akkor a jelenség időlegesen megszűnik.*** A printer lassítja a papír haladását a szemetes felé... ***
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest