-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
PiciPeti
őstag
-
PiciPeti
őstag
válasz k-feri65 #47887 üzenetére
Természetesen nem a műszerfalra ült vele a mély...
De (érzésre) más, jobb lett. Másik (gagyi, sal-os, lehet a változás minőségét ez befolyásolta jobban) kábellel csak a csomiban dörmögött a láda, ezzel a kábellel viszont olyan lett, mintha a "subban ülnék".Tehát jó nem lett, csak jobb.
Aztán lehet, hogy ugyanezt a változást hozta volna egy másik, sima kábel is. Nem próbáltam tovább. Passzív rendszerből előrébb nem fog jönni a sub sztem. -
kigoi
senior tag
válasz k-feri65 #45107 üzenetére
Aki ilyet mond annak nincs szigetelés az ajtajában,a hangszóró is csak be van lökve gyári helyre felcsavarozva és az ajtó csatlakozónál forrasztotta rá a hangszóróvezetéket is a gyári hangszóró vezetékre.
Másként tuti nincs meg egy nap alatt.nyaflaty
Le írhatnád mik vannak meg hogy mihez is keresed,mibe kell illeszkednie,miket hajtana.[ Szerkesztve ]
-
mandras81
senior tag
válasz k-feri65 #45087 üzenetére
Hogyan deríthetném ki, hogy az én fejegységem képes arra, hogy csak rádiózáskor adjon 12V-ot az antenna kimenetre? Ez megoldaná a problémámat...
-
Daywalker
addikt
válasz k-feri65 #44378 üzenetére
Ahh igen, egy jó kis Helix...de szép is lenne. A Helix ládámmal maxi elégedett vagyok, szerintem az erősítővel sem lenne gond De egyelőre nyár van, pangás
Opeter70: Párszor láttam, de nem tartott sokáig
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Daywalker
addikt
válasz k-feri65 #42905 üzenetére
Sok mindenben hiszek, járattam már be nem egy házimozit, autóhifit is (tény, hogy egyik sem a milliós high end) és változott a hangja mindnek, ami természetes. De én csak a tápkábelről beszéltem most...
Máskülönben szerintem egy kész bejáratott rendszert kompletten átteszel akkor azt a sok órát megszokásnak hívják, nem járatódásnak. De ha a leírod a fizikáját talán meggyőzhető vagyok.mod: persze nem vitaindítónak szántam, te vagy az SQ-s, én csak a saját tapasztalataimra hagyatkozom
[ Szerkesztve ]
-
AranySzilva
újonc
válasz k-feri65 #38058 üzenetére
Köszi szépen! Teszek majd egy próbát, lehúzom ezt az utólagos kábelt és közben mérek.
Még azt szeretném megkérdezni, hogy ennek a fajta szigetelt csatlakozónak:
http://kepfeltoltes.hu/140828/3358541812_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
és
http://kepfeltoltes.hu/140828/5017860203_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
mi a neve?Ez egy sima Sony CD-s fejegységhez tartozik.
Találtam az autóban pár szigszalagos-forrasztott megoldást. Le szeretném őket cserélni ilyen szigetelt csatlakozóra, és keresgéltem már saru, szigetelt saru, csatlakozó, szigetelt csatlakozó és csomó egyéb szópárral, de nem találtam rá, hogy hol lehetne ilyet venni.
-
PiciPeti
őstag
válasz k-feri65 #37690 üzenetére
Én is erre jutottam, amikor bt-s kihangosítót akartam venni a sony fej mellé... Inkább veszek egy olyan fejet, amiben gyárilag megvan minden, és a hangja se rosszabb (talán sőt!), mint a mostani. Árban nincs akkora különbség mint kényelemben, megjelenésben.
Az ilyen-olyan nem játszós formátumra meg azt mondom, amit eddig is mondtam mindig, hogy CD!
-
kigoi
senior tag
válasz k-feri65 #37690 üzenetére
Késő,már jó pár hónapja meg van a fej.
Eladni meg nem fogom mert sokat bukok rajta akkor.
Amúgy a hétköznapokban nekem megfelel a 320as mp3 mert kb minden zenémet csak úgy lehet leszedni de ki szeretném próbálni hogy mit tud jobb minőségűnél.
Szóval most emiatt nem költök rá súlyos 10ezreket meg eladás stb. stb hogy leváltsam. -
kigoi
senior tag
válasz k-feri65 #37668 üzenetére
Ha mp3ba rakom akkor is csak 320ban tudom hallgatni mert ott az a plafon.
Azt nem értem hogy akkor miért olyam minőségi ez a fej mikor ki sem tudom használni.
Mi járhatot a fejükben a tervezőknek?
Kifizettem érte 70ezret és hát nem erre számítottam.
Azt szeretném még megtudni ha veszek később egy ipodot és arról zenélek akkor úgy fog menni a flac vagy valami nagy bitsűsűségű zene? -
zsolt19900
őstag
válasz k-feri65 #37547 üzenetére
nincs rá mód, hogy máshova vigyem amúgy azóta hallom amióta közbeiktattam a gagyi Y elosztót, szóval ő lesz a ludas szerintem.... a kábeleddel nem csinálta ezt
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
zsolt19900
őstag
válasz k-feri65 #37538 üzenetére
hát, köszönöm szépen hogy utána néztél... igazából az lenne a nyerő, ha lenne még egy pár rcam, és akkor már úton is lenne tőled az újabb rca kábel és ennyi de most sajnos nincs arra keretem, majd talán idővel... szóval egyet tessék eldugni a polc mélyére
opeter70: köszönöm a tanácsot, amint lesz rá keret cserélem is
még valamit észrevettem -a fórum olvasata szerint tuti fejegység "gond" lesz- amikor olvassa a cd-t pl, akkor picit dübögteti a mélyet, vagy pl hallom az alap nagyon nagyon pici sípoló -mint valami készenléti- hangot, amikor áll a motor és nem szól semmi.... ezek ilyen "alap" fejnél jvc kdr502 olyan dolgok, amikkel érdemben nem kell foglalkoznom, mert úgy is lesznek? vagy valahogy ki lehet ezeket iktatni? igazából annyira nem zavar, mert a hangképbe nem zavar be, csak van és kész..... végül is így fogom fel
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
PiciPeti
őstag
válasz k-feri65 #36476 üzenetére
De a wattoktól nem is lett hangosabb, legalábbis nem arányaiban. A hangerő szerintem inkább a hangszóró függvénye. Egy bizonyos teljesítmény után már nem lesz hangosabb, legalábbis nekem a ~120--> ~250W között nem volt hangerő beli ugrás.
Viszont a dinamikát, teltséget halkan nem nagyon érzi az ember szerintem.
-
PiciPeti
őstag
válasz k-feri65 #36467 üzenetére
Szívesen meghallgatnám, milyen a cuccod, de eddig amit tapasztaltam, az azt mutatja, hogy minél több a tartalék, minél inkább túl van méretezve az erősítő annál dinamikusabb, dögösebb a hangzás.
Én végigjártam a Carpowerekkel, eleinte 2x50W-ot kapott, úgy hozta a gyári hangszóró teljesítményét, aztán lett 2x125W, így már jobb volt érezhetően, de a középtartománya kevés volt. Most kap 2x250w+ és így mutatja meg a foga fehérjét. Gyors, tud ütni, van hangerő, de mégse bántó.
Az a 2x15W-ot maximum komolyzenéhez tudom elképzelni, valami ultra érzékeny, finom szettel.
De hogy egy AC/DC lemezt nem ad vissza, abban szinte biztos vagyok.Amúgy a 19.-ei hifis találkára nem tudok menni, mert pont akkor van Toyota tali is, de 18-án szívesen kimennék, ott akár össze is futhatunk, ha gondolod.
-
Alpachino
veterán
válasz k-feri65 #36364 üzenetére
3.5m nekem elég lenne, mivel a középső konzol/ kardánbox mellett vezetném....de megoldottam közben a kérdést, mert rendeltem a Kácsa 200-ből is és a Neotech CA-201-ból is majd meglátjuk mit is tudnak.....
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Rivaul
addikt
válasz k-feri65 #36079 üzenetére
A formaisága volt leginkább gúnyos nem a tartalma, de ne menjünk bele. Hála az égnek a Rover mind karosszériailag mind burkolatilag a jobb kategóriába tartozik. Igyekszem megfogadni a tanácsaitokat
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rivaul
addikt
válasz k-feri65 #36072 üzenetére
Az a lényeg hogy te legyél elégedett! Mint láthatod, egész könnyen meggyőzhető vagyok. Csak azt mondom amit ismerek, de ha nincs igazam azt is elismerem és helyt adok más tapasztalatának. Magára a gúnyos reakciódra reagáltam csak ilyen formában Volt 750W szett a kocsimban de nem is voltam a minőséggel soha elégedett az tény, emiatt nem gondoltam hogy a kevesebb itt is valóban több lehet. Mindig tanul az ember. Legalább olcsóbban tudom majd a Rovert "bezenélni".
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Daywalker
addikt
válasz k-feri65 #36057 üzenetére
Áh igen, persze rosszul fogalmaztam meg a kérdést. Tehát a kérdés úgy szólt volna, hogy kezdésnek mit nézzek. Tehát köszönöm a választ! Házimoziban már végigjártam ezt, de autós téren nem vagyok ennyire járatos.
(Amúgy egyelőre JBL GTO 752+Hertz DSK165 és Helix P10V+Carpower 1502 páros van...)[ Szerkesztve ]
-
Fluo
csendes tag
válasz k-feri65 #35482 üzenetére
Köszönöm a választ! Valószínűleg kipróbálom mindkettőt, aztán majd leírom a tapasztaltakat.
( #35483) lautnermark: Köszi ! Kipróbáltam de így túl élesek voltak a magasak.Az általad először megadottak nálam jobban beválnak.
Valaki megírhatná privibe, hogy hogyan tudnék ide linket beilleszteni. A gugliban nem találtam
Találtam viszont egy jó kis oldalt, ahol nagyon-nagyon-nagyon sok erősítő belsejéről készült fénykép van betűrendben feltöltve. Feltenném ide.[ Szerkesztve ]
-
Fluo
csendes tag
válasz k-feri65 #35423 üzenetére
Köszönöm a választ!
A komponens hangszóró csináltatott a hangváltó szintén. Használtan vettem. A szett passzív hangváltója nem tudom, hogy hol vágott sajnos. A kocsi Citroen C2-es. A fejegység DEX 9 + DEQ9. Esetleg egy reset segíthet a fej gyári beállításainak előhívásában?[ Szerkesztve ]
-
Norbi14
senior tag
válasz k-feri65 #34868 üzenetére
Köszi akkor ezekkel kezdek valamit! Amúgy 3ajtós Punto 2 a gép.
Orbano: Udimension element 6 valamiért szimpatikus, jókat olvastam róla. Remélem tudok vadászni 20 alatt... Erősítőknél meg fogalmam nincs egyáltalán mit keressek, milyen márkát 9-11 körül.
footy: Kerékjárati ívre én is gondoltam, meg tűzfalra hogy azokat szigetelném hátha valamivel jobb lesz.
-
orbano
félisten
válasz k-feri65 #34845 üzenetére
hangminőségversenyen ritkán számít a zeneiség, amennyire eddig ilyen versenyeket láttam én eddig azt az infót kaptam, hogy a PRS az RSII és a P9 között van félúton. Az RSII és a P9 között pedig óriási volt a különbség. Persze ha jobb a helyzet, annak nagyon örülök
A vér nem válik VAZZE!™
-
-
CsTancs1230
csendes tag
válasz k-feri65 #34749 üzenetére
Hali opeter70!szerintem vissza kaptad volna az erősitőket ha pl ujlenyomat olvasás. nyilván rajta volt az ujlenyomatod......ha az erősitő felfogatás helyét megmutatod mert ugye az biztos hogy passzol a furat.vagy egy fénykép amikor még be volt szerelve a cucc.tudom hogy késő bánat csak gondoltam leírom.
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
válasz k-feri65 #34747 üzenetére
Nekem már két esetben is a feljelentés belengetése miatt utalták vissza a pénzem. Mindkét eset Vaterán történt, ezért lehet, hogy a felhasználói fiókjukat féltették.
Persze ha az ember vissza akarja szerezni a motyóját, akkor nem érdemes a rendőrökre bízni... Többen kell odamenni, és kész.
-
opeter70
senior tag
válasz k-feri65 #34747 üzenetére
Nem pont idevágó történet, de hasonló és tanulságos.
Én sem bízok a rendőrségben, de volt egy máig is hihetetlen és egyben bosszantó történetem:
Anno amikor még a VIII. kerületben laktam, egyik éjszaka (valószínűleg nem fehér emberek) kipakolták a kocsim csomagtartóját. 2 db erősítőm bánta. A mélyládát otthagyták, mert gondolom túl nehéz volt és lusták voltak cipelni.
Megtettem a feljelentést, leírtam az erősítők típusát de a rendőr is mondta, hogy ne számítsak túl sok jóra.
Kb 2 hónap után jött a meglepetés:
Csörög a telefon, "Jó, napot kívánok, XY vagyok a rendőrségtől, elfogtunk egy illetőt, akinél házkutatás során találtunk ilyen és ilyen típusú erősítőket... Kérem jöjjön be, és azonosítsa őket"
Csakhogy volt egy kis bökkenő: Bemondásra nem adták ide, be kellett volna diktálnom a gyáriszámokat, ami természetesen nem volt felírva sehova. Így esélyem sem volt visszakapni a cuccaimat.Jelentkezzen az, akinek használtan vett erősítői vannak az autóban és otthon fel vannak írva a gyári számok ilyen esetre!
Én azóta felírom mindet. -
runner 125
nagyúr
válasz k-feri65 #34693 üzenetére
Ok, köszi nektek.
Gyanítom akkor onnan már kilátnak, főleg, ha esetleg a kárpit belső felére rögzítem fel.
De, pl a szélvédő felső peremére biztosan nem tudnám, mert kn. 20cm-es tömör fekete sáv hűzódik végig, ami tippem szerint legalább akkorát árnyékol, mint a lemez.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok