-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daywalker
addikt
válasz erikke17 #37197 üzenetére
A DSK-nak nagyon ótvar a magasa. Főleg ha az Opelben a gyári helyre rakod...nekem is ott van és hidd el, nem jó. Érdemes megpróbálni máshova tenni, ha ragaszkodsz hozzá, de én tuti nem venném meg újból. Alul kicsit erőtlen, a közepe harsogós, a magasa meg idegesítő - pláne fejről hajtva!. Először én is odavoltam a hangjáért a gyári Opel után, de nem egy nagy szám. Jelenleg is keresem az utódját 1-2 szinttel feljebb...
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
erikke17
őstag
Üdv, Autotek A6.2CS tudna valaki valamit mondani erről? Életben nem hallottam még róla csak azért
Hertz DSK 165.3 van tervbe, most bukkantam erre és olvastam olyat, hogy szebb hangú DSK-nál. Árban is megegyeznek, kisebb a beépítési mélysége igy könnyebben bemenne Astra F-be.
Nincsenek nagy igényem, csak gyári recsegőket lecserélni valami komponensre, aztán idővel majd egy kétcsatisról hajtani
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Kerio
őstag
És ez?
-
PiciPeti
őstag
Ha kell az USB, akkor valószínű Pioneerből fogsz olcsón viszonylag jót találni Nézegetni kell az apróhirdetéses oldalakat, aztán csak akad valami.
Nem tudom milyen rendszert akarsz építeni, ha nincs semmi komoly szándék, akkor akár vehetsz valami új pio-t, mechanika nélkülit.
-
PiciPeti
őstag
Milyen szolgáltatás a fontos? USB, aux, stb?
Ha nem fontosak ezek, és nem félsz a használttól, akkor valami 98xx-as Alpine, 6xxx Pioneer, Sony 7750, Vagy valami felsőbb kategóriás Clarion, Alpine. Most van fent carstylingon egy csúcs klári, valami 12 rongyért... Az eléggé best buy, ha megbarátkozol a kinézetével.
-
PiciPeti
őstag
válasz gabber01 #37186 üzenetére
Ahogy az ellenállásuk is.
Hidd el, hallható, és érezhető a rendes kábelezés. Nekem most kicsivel 1000W fölött van a rendszer össz teljesítménye, ez olyan 120A áramfelvétel ha kergetve van. Mégse villog a lámpám, a 3. lábdob ugyanolyan intenzív mint az első, 2 tizednél többet nem esik az akkufeszem, ha fel van töltve. Ahogy 12V alá csökken a fesz, kezdenek pislákolni a lámpák, és eltűnik a dinamika is.
És 1db 72Ah-s savas Yuasa van elől. -
gabber01
addikt
-
Kerio
őstag
Milyen autórádiót ajánlotok, aminek van sub RCA kimenete? 20-25ezer Ft értékben gondoltam. Leginkább elektronikus zenére....
-
PiciPeti
őstag
válasz gabber01 #37183 üzenetére
Majd ha kicseréled 25-ösre, jön a meglepetés.
Amúgy hol lehet 1000Ft-ért réz,25ös hifis tápkábelt venni? A 8-as Fusion kábelemet vettem anno 1500Ft/m áron, és az is ónozott volt.
A 25ös kábelemet vettem kéz alatt 2000Ft/m áron, és az is valami fos ötvözet.
A 35-ös pedig rezezett alu, bár azt 1000Ft/m áron vettem, de használtan.Én azt mondom, hogy inkább hegesztőkábel, az biztosan rézből van, jó a szigetelése, és töredéke az ára mint a hifis kábeleknek. Nincs szép átlátszó szigetelése, meg mindenféle ámítás ráírva, de jó.
Amúgy a másik kételyem ezekkel a táblázatokkal kapcsolatban, hogy ezek állandó áramfelvételre vonatkoznak. Egy sub erősítőnél pedig eléggé lüktető az áramigény...
-
gabber01
addikt
válasz PiciPeti #37180 üzenetére
Azért ezt így nem mondanám. Az olcsó, pár száz Ft-os madzagok valóban nem érnek sokat, illetve pont annyit, de 800-1000Ft/m-től azért már tisztességes a minőség és az anyaghasználat is.
Konkrétan én egy 10-es kábellel hajtok egy DLD500-ast egy Spectron 1500D-ről és bizony megkapja amit meg kell kapnia. Még a kezdetek-kezdetén került bele ez, persze akkor még csak egy gagyi aktív SAL-t hajtott, ami sztem nem vett fel 100W-nál többet. Aztán ez maradt bent átmenetileg, hogy majd persze kicserélem 20asra min. Na azóta is vígan ez van bent. Igaz, hogy a Puntoban nincs 4m se a hossz, de akkor is. Nem forrósodik fel az erő sem, sem egyéb gond nincs.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
PiciPeti
őstag
válasz gabber01 #37176 üzenetére
Én már nem hiszek ezeknek a táblázatoknak, illetve a tapasztalataim is mást mutatnak.
Ennek lehet az oka, hogy a hifis kábeleknek nem sok köze van a rézhez, kevés kivételtől eltekintve....
A legtöbb kábel rezezett alumínium, ami nem feltétlenül tragédia, de messze nem hozza a full réz vezetőképességét. Ami pedig jó minőségű réz, annak a 16-os keresztmetszet esetén 3-4000 a méterenkénti ára...
A hegesztő kábel már egy fokkal jobb, de az sem tiszta réz, hanem enyhén ötvözött, hogy hajlékony legyen, és ne oxidáljon.Rákötném a Signatot egy 16-os tyúkbélre, a fele dinamikát sem hozná, és melegedne is becsülettel, tápot is nyírnám, akksit is jobban igénybe venném. Nincs értelme aláilleszteni a tápot...
-
kigoi
senior tag
Most úgy 51 liternél van a láda,tehát a gyáritól 5literrel több.
Megérkezett az egyik AS x-ion 12 plus,baromi szép ez a sárga kevlár membrán a fekete porsapkával,és baromi merev is,hibátlannak tűnik kívülrőlis,meg hajtottam magnattal szépen csendbe mozgott /nyomni nem nyomot mert naturban volt,akusztikus rövidzárban/
Szállítással együtt 28 500ért szinte ajándék volt szerintem,jövőhéten érkezik meg a másik,5ropival kevesebbért. -
Osynho
addikt
Erre valami ötlet? A gyári fej bekapcsolásakor jön ki az antenna, ezt tudni fogja másik fejjel is?
-
Kerio
őstag
Köszönöm a tanácsokat!
Azt hiszem ez még jegelős téma. -
Osynho
addikt
válasz mortalwombat #37174 üzenetére
Bár semmi közöm hozzá, de én együtt tudnék élni a táv hiányával, ha cserébe osztályokkal jobb hangot kapok. Azért nincs olyan messze a fejegység a kezemtől.
-
Osynho
addikt
50-ből kijönne egy jobb használt erősítő és sub, valamint egy jobb jelátalakító is. Miért ne akarnál rendes hangot? Ezt nem értem sok embernél. A fej tud valami HPF vágást? Jó lenne a többi hangszórót tehermentesíteni a mély hangoktól (félek, hogy ez esélytelen gyári fejnél).
gabber01: jah, jogos
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
-
-
-
Kerio
őstag
válasz Osynho #37160 üzenetére
Nem tudom, hogy csinálták. Az előző tulaj csináltatta meg egy kimondottan ezzel foglalkozó céggel. Vagyis autóhifissel... Igen. RCA kábel jön hátra. Volt már benne mélyláda. Csak az elődöm kivette belőle.
Szerk.:
Most kérdeztem meg. Állítólag valami jelátalakítót tettek be.[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
Nem feltétlenül kapod meg, mindenkinek más az igénye. Viszont esetedben a fej is gyári, amin nem tudom, hogy van-e rca kimenet. A "be van kábelezve" a te esetedben mit jelent? Gyárilag biztos nem húztak be táp- és testkábelt az erősítőnek, rca kábelt és hangszórókábelt.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
-
-
Kerio
őstag
Crunch Crunch GTI-2100-ról mi a véleményetek? Csak a mélyhez kell
-
ZsigulicsiI
csendes tag
Néha hallgatok én is Skrillex-et... Fiat Stiloban az ajtók, csomagtartó alubutylal merevítve 1 profi szettel: Audio System Helon és egy zárt ládában lévő Hertz hx300D-vel(megcsináltattam) veri az ember mellét rendesen Miután kiszállok néha 10 perc múlva is sípol a fülem, pedig hozzá vagyok szokva 9. éve volt minden autómban kisebb-nagyobb hifi építve A szettek szinte megszakíthatatlannak tűnnek, ha úgy állítom elnyomják a mélyet játszva, tudom ajánlani mindenkinek őket sq hifihez és mélynyomásra is A mélynyomót pedig a minőség kedvelőinek... jó beállítással összességében gyönyörűen szólnak együtt szinte minden zenei stílusban! bár aki mélynyomásra akar menni, egy izmosabb mélyet keressen
A szettek csatornánként 210 watt Rms-ről mennek egy eton erősítőről,amivel szintén nagyon meg vagyok elégedve, bátran ajánlom azt is
És Srillexhez miért focalt vett, meg olyan finom erősítőt?
Beépítés/ajtópanel alatt a kárpit alól kiemelést, és irányba állítást értettem.
A rendszerben gondolkodást hiányolom kicsit a dologból... -
Kerio
őstag
Miért kell kerülni a Mac Audio erősítőket? Mert csak annyit látok itt, hogy kerülni kell.. De nem tudok indokot... Mit ajánlotok helyette?
-
pps1
senior tag
Ha hip-hopra kell, akkor meg főleg ne a gyári ládát építsed meg.
Ha lehet, adj a szuboknak még pár litert.
Én is szeretem ezt a műfajt, ezért építettem ezt a ládát. Nem túl szép, de nagyon szépen szól.http://kepfeltoltes.hu/140801/N_r____hifi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[ Szerkesztve ]
"Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
kigoi
senior tag
Főként hip-hap megy de egyébkén sokféle stílusból hallgatgatok zenét.
Nem tartok a két subbtól és a pénzkidobástól mivel nem újonnan veszem meg őket és a ládát is én építem,szerintem amennyiért hozzá jutok annyiért ha akarom el is tudom majd adni ha elakarom.Ajtópanelt nem bontom szét a hifi miatt,ilyenen nem is gondolkozok.
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
válasz PiciPeti #37139 üzenetére
Sok mai zenénél annyira érdektelen a színpadkép, van amikor egyáltalán értelmetlen is erről beszélni és máshonnan kell megközelíteni a hifi építést. Hol van egy Skrillexben pl. a színpad? Sztem neki nem ez a célja.
Egyébként van nála szigetelés amennyire tudom, szóval a Focalok elvileg jó helyen vannak.
[ Szerkesztve ]
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
PiciPeti
őstag
Értem, csak így most megint ki fog lógni a rendszerből a sub szekció, csak most más irányban, és máshogyan. Én egy kicsit pénzkidobásnak érzem az egészet, de ha ez a vágyad, akkor megértem.
A digit erőknek általában nincs meg az az "életteli" hangja, mint az analóg társainak, bár sub-nál ez annyira nem számít. Én még mindig az egy ~600W körüli erősítő + 1 nyomó zárt ládában felállást ajánlom.
Ha nagyon el akarod költeni a pénzed, akkor inkább az első szettet építsd be becsülettel, ajtópanellal. Többet fogsz kapni minőség, színpad, hangkép terén, mint a túlméretezett mély szekcióval... -
mortalwombat
tag
Ha a Ford S-Maxos építésre gondolsz, akkor az szerintem-bár nem voltam még SQ versenyen-szóval az egy extrém példa, biztos vagyok benne, h nem az az általános/átlagos színvonal.
Abban az autóban olyan egyedi megoldások vannak-kapásból a rengeteg CNC-zett alkatrészt említem-amiket nem hiszem, hogy sokan megengednek maguknak.
Szóval ne egy high end cucc alapján ítélj-és menjen el a kedved az egésztől
Hogy a sub kérdéskörhöz is hozzászóljak: ismerősnek a Swiftjében (komolyan sajnáltam az autót) egy JBL W15GTi volt zárt ládában, amit egy régi Rockford 2 csatis hajtott valami 600W körül...
Hát...annál több mély nem kell szerintem zenehallgatáshoz! ;-) -
Falc0
újonc
Sziasztok!
2009-es Ford Focus kombiba keresek hangszettet. Régebben KisTomi és Vakond volt a forrás, de a telefonszámaik már nem élnek, viszont az általuk kínált használt motyóból jó áron jó hang lett. nem tudjátok, hogy elehet őket elérni?
Esetleg más ötlet, hogy költséghatékonyan legyen egy jó hangzás az autóban? Nem vagyok audiofil, tehát átlagfelhasználó igényeinek kellene megfelelni.
Előre is köszönöm!
-
zsolt19900
őstag
alpine cda-9853R fejet érdemes megvenni még manapság 35k környékén? vagy inkább gyűjtögessek és pio prs-ek valamelyike?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
kigoi
senior tag
válasz PiciPeti #37130 üzenetére
A cél most az hogy nekem tetsző szub legyen,az SQ ról akkor mondtam le mikor valaki belinkelt egy facebookos sq autó építést,na ahhoz képest én sehol nem vagyok szóval ha ilyenek versenyeznek akkor értelmetlen indulnom.
Úgy hogy most csakis az én igényem kielégítése a célom nem pedig verseny bíróé.A zártat mondom megépítem és meg is hallgatom hogy milyen de mivel most ehhez a ládához van megvéve az anyag így most ez az első ,ezért most ezzel foglalkozok egyenlőre.
A KW-os erősítő nem az én ötletem volt,ti mondtátok hogy az xionak kell a bivaly erősítő,én eleve úgy voltam vele hogy csak két nyomót cserélem aztán meg szóltatok hogy nem lesz jó az rxel hanem erősebb kell majd.gabber01,ne hogy azt hidd hogy a két dld elnyomta teljesen a focalt,mikor hangnyomást mutattam kollégának és megmutattam hogy mi szól elől csak néztek hogy egy darab szett van,,azt hitték több,úgy ordított mint állat,pedig a hxa-45 fél kraft ra van véve.
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
válasz PiciPeti #37130 üzenetére
Amennyire én tudom, sub hajtására kifejezetten alkalmas egy minőségi digit erő. Az meg hogy van benne kraft szarásig miért lenne baj?
Mondjuk a Focal szett mellé én sem tennék dupla subos refit.
runner 125: úgy 100 és 1 dolog alapján... vannak erre kitalált programok. Anélkül nehezen fogsz számolgatni, pláne ha nem ismered a nyomó pontos paramétereit.
[ Szerkesztve ]
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
PiciPeti
őstag
Most SPL, vagy SQ ládát akarsz? Onnan indult az egész, ha jól rémlik, hogy minőségi zenehallgatáshoz kellene sub szekció. Most ott tartunk, hogy kilowattos digit erősítő, meg dupla velőtrázós sub.
Én a helyedben inkább zárt ládával kezdenék, és ha kevés, akkor refi. Sokkal jobban illene a rendszeredbe, és egy combosabb erővel a zárt láda is bőven elég tud lenni... Szerintem így, a mostani felállásban vagy el fog nyomni mindent a mély, vagy halkra véve nem fog elég mélyre menni...
-
PiciPeti
őstag
válasz runner 125 #37127 üzenetére
Na hál istennek...
Ha megfelelő űrméretű a láda, és kellően merev anyagból van, akkor teljesen jó egy ilyen beépítés.
-
kigoi
senior tag
Jeszusz mária,35cm hosszú legyen a cső?
Nem az elhiszem neked hogy jó lehet vele de a 78,5cm² és 20cm-es cső után a 120cm² és 35cm es nyílás kicsit durván hangzik.
Holnap megérkezik a nyomó aztán megnézem elfér e mögött e,dld vel nézem most kb egy méret szerintem el fog de a cső vége már a mágnes mögött lesz. -
runner 125
nagyúr
válasz orbano #37021 üzenetére
Letettem róla, nem rakok hátra hangszórókat.
Egy kérdés még. Az efféle mélyládáknak mennyire van értelme? Max 25 cm átmérőjű mélyhangszórónak tudnék csináltatni egy kisebb dobozkát az autó oldalába.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
kigoi
senior tag
Upsz,hülye vagyok,el sem fér 12cm a rövid oldalon főleg nem 19mm-es mdf fallal ami duplán már 38mm vesz el.
8,7cm es nyílást tudok és 14cm magassággal 121cm² felület lesz kerekítés nélkül,kerekítés nem tudom mennyit fog elvenni.
A 100as cső felülete 78,5cm²,nem lesz a 121 túl sok?
A cső belső felét majd lefestem hogy sima legyen,azzal is csökkentve az áramló levegő hangját.gabber01,ezt a hirdetést láttam facebookon,egyébként kicsit tartok az ilyen decibel versenyzőktől mert hát nem nagyon kímélhetik a dolgaikat.
7egyébként nekem is sok.
50ből max 60ból meg kell majd vennem.[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
OLX-en van egy Emphaser EA 2500D is. Érdeklődtem, nekem 70et mondott rá, az nekem sok sajna.
Ebben viszont már van kakaó.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
pps1
senior tag
Ahogy írtam is, 120 cm2 felülettel és 35 cm hosszal érdemes lenne kipróbálni / szub.
Az az erősítő emlékeim szerint 600 W-nak van írva gyárilag, amit Amp Performance szerint majdnem tud is, de valahogy azt sem lehet érezni.
[ Szerkesztve ]
"Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
kigoi
senior tag
Igazad van amp szerint 525től 550W ig tud.
Képet sajna most nem tudok mert mióta újra lett rakva a gépem nem ismeri fel a telót se.
Telóról próbáltam feltölteni képfeltöltésre a képet de errort ír,lehet nem tetszik neki a formátum.És akkor 12cm-es nyílást 20cm hosszan gondoltad a ládára?
[ Szerkesztve ]
-
-
Daywalker
addikt
Az olcsóbbikból kettő is van fent, a másik ugyanilyen, de kicsit drágábban méri az eladója. Elég régóta fent vannak már. Szokott lenni belőlük eladó...nem azt mondom, hogy annyira elterjedt, mint valami kommersz márka, de nem lehetetlen szerezni. Idővel én is ilyesmit szeretnék...
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
pps1
senior tag
Az, hogy háromszög vagy négyszög, az kb mindegy. Csak a felület stimmeljen, és a külső belső élek legyenek lekerekítve.
Ugye a csővel hangolod a ládát, és a gyári AS ládák eléggé magasra vannak hangolva, ami ugyan hangos, de sok zenén csak lobog a szub (hangolási frekvencia alatt nem nagyon szólaltat meg már semmit, ez AS-éknál kb 40-42 Hz), hallható eredmény nélkül."Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
kigoi
senior tag
válasz Daywalker #37112 üzenetére
Na ezt a helix hirdetést láttam,tudtam én hogy láttam valahol ezt a kinézetű erőt.
Az olcsóbb nagyon tetszik,az az üveg vagy plexi vagy mi,imádom az ilyet,40ért szerintem nem is drága de muszáj vagyok sajnos kihagyni mert garázst kell még építeni,hátha őszig nem adja el,bár azt kétlem.
Ilyenkor a szívem szakad meg. -
kigoi
senior tag
-
pps1
senior tag
Toldjad meg pér centivel mindkét irányban. Ezt legkönnyebben úgy tudod, ha a láda anyagából csinálod meg. Mivel most rakod össze a ládát, így gondolom ez nem probléma. Pl 120 cm2 felülettel és 35 cm hosszal már lehet valamit kezdeni. A gyári cső túl keskeny, így zajos és túl rövid, így magasra van hangolva.
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Mac Audio Z2100-ról? Ajánlottak egyet 10ezerért. Megéri megvenni? Vagy inkább az MX2000?
-
pps1
senior tag
Én találtam, ergo nem lehetetlen.
De van még sok másik használható erősítő. Pl a Rockford 1500 bd, AudioSystem F2-500, de írhatnám még a Helix db 1000.2-est is, amiket 2 ohmra optimalizáltak és 55-75 ezer között meg lehet kapni."Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Ukrajnai háború
- Asszociációs játék. :)
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
- Revolut
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest