Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows - A start után máris több mint 1 millió játékos
- The Last of Us Part II Remastered - Megkaptuk a hivatalos gépigényt
- Június végén érkezik a System Shock 2: 25th Anniversary Remaster
- Mozgásban a FBC: Firebreak
- Free Play Days 12. hét: Shin Megami Tensei V: Vengeance, Bassmaster Fishing
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
Sokkal összetettebb, mint előtte gondoltam volna. És ez még "csak" egy webshop. Járt az agyunk helyiség bérlésen helyi piacon, még amikor a fulfilmentet megszüntettük, de annyival összetettebb és több szabály vonatkozikmég pluszba a pénztárazásra, hogy hinnye. És nem is folyamtos nyitvatartás lett volna, csak heti 1 nap.
Összeségében a webshopok döntő többsége mögött kicsi családok állnak. Mi is hobbyként csináljuk. Legolcsóbb box-os szállítás+UV+csomagolás bruttó 2000 forint felett van.
-
-
föccer
nagyúr
Legangyobb bukó nyilván a visszaküldött árú. A vásárlót teljes mértékben kártalanítani kell, ergó az oda-és visszaszállítás díját is a kereskedőnek kell viselnie. (Itt annyi "engedmény" van, hogy az áruház által biztosított legolcsóbb szállítást igényelheti csak. ) Ha visszaküldés van, akkor a termék bekerülési nettóba a 2x szállítás és a csomagolási díj is veszteség. Volt olyan címeres gyökér, hogy kivette a játékok a dobozból és úgy küldte vissza....
Majdnem mindegy, ígyis-úgyis fizetni kell a futárt, és ígyse-úgyse kell UV-t fizetni, mert nincs a vásárló irányából pénzmozgás a futáron keresztül. Tranzakciós illeték miatt a banki átut egy kicsit rosszabb.
Tervezel indítani webshopot? Tudok valakit aki frankón fel tud készíteni A-Z--ig és egészen kedvezó pénzért vállalja.
Ebbe az irányba privátba folytassuk, ne offoljunk.
-
föccer
nagyúr
Választható opció az előre utalás, semmi kérés nincs az irányból. Miáltal előre kimegy a számla és a számla alapján utalnak, így túl nagy kockázat nincs. Üzemeltetői adatok publikusak. Nemrég volt egy hívásom, 90+% hogy NAV részéről, hogy személyes átvétellel kellene neki (van ilyen opció), de kpb-ban fizetne átvételkor, mert a mai világban szem szeretne bankkártyát használni...
Nice érvelés. Nyilván mondtam, hogy bocsi, vagy előre utalás vagy simple pay bankkártyás fizetés. Hazai viszonylatban rengetegen használják és az OTP van mögötte, biztonságos. KP forgalmat a NAV nem engedi. Erre kb bontotta is a vonalat.
Utánvét. Nem túl nagy szívás, csak kicsi. Akkor van gond, ha nem veszik át a csomagot, mert akkor a szállítás és a csomagolási költséget bukom. Szerencséére nem jellemző. Ha látom, hogy kegyeg a boxban tartási idő, akkor rájuk telefonálok, hogy legyenek szívesek átvenni, mert másnap visszahozzák.
Utánvétnek költsége van. MPL, GLS tipikusan 1-3 munkanap foxpost követő hét csütörtök, Simpla követő hét szerdán fizet. UV költséget felszámítok, de bankártyás fizeti díjat nem, pedig az nekem a legdrágább (~2,5-3%). Összeségében a szállítási + UV díj úgy van kalkulálva, hogy szállítás-csomagolás --fizetési díjak kb 0-án vannak, csomagonkén 100 ft körüli veszteségen belül van. Ez függ attól is, hogy milyen mix-ben választanak szállítási és fizetési módot. Itt jegyezném meg, hogy kiemelten gondosan csomagolok. Nagyjából csak újrahasznosított anyagokból, és ha lehet akkor újrahasznált dobozokkal. Összeségében minimálisan drágább, de környezetkímélőbb.
Szállítási idő. reggel 8-ig leadott rendelés GLS-re másnap 95%, MPL-re délután 15-ig leadott rendelés másnapra 95%. Fox kicsit bizonytalan volt, hogy másnap hajnalba betették az ország másik felében, van amikor csak 3 nap múlva.
Ennek a rugalmasságnak az az ára, hogy itthon van az árukészlet és minden csomagolási segédanyag, van raktáron minden. És ha kell, akkor reggel/délután kergetem a futárt, vagy este még beugrom a postára. Ellenben másnapra ott van és ez fontos a vevő megtartásra.
-
-
föccer
nagyúr
Ha kifizette, akkor csippan a számlán, utána feladom a csomagot. Webáruházat üzemeltetek. Aki banki átutalást választ, annak csak összekészítem és kiküldöm a futár üzenetet, de feladás addig nincs, amíg nem landol a zsé. Ha jól adja meg a közleményt még a szamlazz.hu is küld róla emailt, hogy a bank visszaigazolta nekik a számla ellenérétékének jóáírását.
Utalás fogadásához ég világon semmire sem kell rákattintani, csak várni a mannát.
Mázlid volt, hogy legalább a bankbiztonság megfogta.
Egyszer évekkel ezelőtt én rendeltem egy előfizetést amikor felvételiztem egyetemre. Beadtam a kártya adatokat és engemet is felhívtak, hogy én voltam-e az és hogy szándékos volt-e. Bedigtáltam amit kellett, mondtam hogy igen, és már engedélyezték is.
üdv, föccer
-
Ma megint feladtam egy hirdetést, de már nem érkezett üzenet.
Ha más névvel, más számmal adtam volna fel tuti megint lecsaptak volna.
10 max. 15 ember figyeli a friss hirdetéseket és ha már 1x valakivel
lyukra futottak akkor annál többet nem próbálkoznak. -
ledgeri
nagyúr
válasz
mefistofeles #78 üzenetére
Egy miatt nem is, de pl nekem is lett minden fiókomhoz gagyitól a fontosig külön-külön 150+ emailcímem úgy, hogy még maradt jövőre gondolván, a revolut meg havidij nélküli. Utóbbinak kell csak megadni A bankkártya adatokat... De most melyik a jobb,
1 kártyát 150 helyre és mindre figyelni mit mondanak, mikor lopták el az adataikat, vagy
egy kártyát 1 helyre, ami lehetővé teszi azt, hogy 150 kártyám is legyen 150 helyre, és akkor ha egyről kiderül, hogy ereszt, akkor már alapból semmit fog jelenteni, mert már a következő másodpercben használhatatlan az az adat!?Ha az lenne az ellenérv hogy de most a simplelogin vagy a revolut mennyit tud:
-alapból is egy emailszolgáltatóra, vagy domain-re, saját szerverre vagy utalva, ha email...
-banki pénzmozgásnál az alapbank is tud mindenről mikor hova mi megy...
De így legalább nincs pánikhangulat,ha, amikor valaki bénázik!Pontos cím-ek nekik számlázáshoz... az a minimum jogos dolog. Az hogy mire használják, meg hova kerül na az a kérdéses!
-
bobalazs
nagyúr
ÉS ennél a jofogásos házhozszállító rendszeren ha valaki hobbiból rányom a vételre, beleegyezek, majd feladom, mi a garancia rá hogy át is veszi? Nem tuti biznisz ugye ez sem?
Legjobb ha a vevővel kapcsolatba lépve elkérjük legalább a feladás árát.
Egyszer már buktam így, hogy nem vette át a vevő, még egyszer nem adok fel igy önköltségen semmit. Ha komolyan gondolja, elküldi előre a költség díjat. -
-
roseA580
tag
"Szerk. 2025.11.14."
Ezt hogy sikerült összehozni?
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
mefistofeles #75 üzenetére
Ha alapból nem "google-lel kell belépni", akkor ilyenekkor egy simplelogin emailcím, meg egy egyszerhasználatos revolut kártya, és nem valós adatok megteszik. Ha tényleg fizetnél az appért, ami valós, a kutya nem fogja nézni, hogy miket adsz meg ha fizetsz!
Ha húznának pénzre - nem tudnak, mert az a kártya csak egyszer használatos volt.
Ha spam-elnék a címet: egyedi cím- vagy egyedileg szűrőzöl az alapján, vagy tiltod az egészet.
Max a jószándákú vásárlásod összegét bukod... Ha meg minden oké, akkor meg semmit! -
Tegnap volt egy kis időm a gép előtt és feladtam megint egy hirdetést
az ominózus oldalon egy másik számmal.
Az első fél órában 6 nő jelentkezett Viber-en, majd 1órán belül még 4 nő.
Belementem a játékukba (csak hogy ők is szívjanak már egy kicsit).
Volt aki egyből értett a email cím-ből (vulgáris kifejezések @gmail), de volt aki többször is rákérdezett, hogy jót adtam e meg, pedig volt ami nagyon hosszú volt.
Majd a végén mindegyik megkapta ezt, aztán tiltás.
Írtam már a jófogásnak, hogy az oldalukra rakjanak ki egy figyelmeztető felhívást ezzel a Viber-es csalással kapcsolatban. -
Ma be akartam fizetni a kedvenc időjárás appomra egy egyszeri összeget, ami örökös prémium tagsággal járna, de a lakcímemtől a banki adataimon túl majdnem a farkam mérete is kellett volna. Hagytam a fenébe.......
-
válasz
Donki Hóte #73 üzenetére
Pedig ez a kétfaktoros elégnek bizonyult az én esetemben is.
Egy a lényeg, hogy folyamatosan nyomon kell követni a változtatásokat. -
Végre egy bíróság kimondta, hogy a bank nem mentesül automatikusan az ügyfél "gondatlan" magatartására hivatkozva a kártérítés alól ilyen esetekben
Bár ez az eddig is gondosan eljáró vevők számára azt jelenti, hogy az eddig alkalmazott kétfaktoros azonosítás, fizetési megerősítés kb. kilencfaktorosra fog emelkedni
-
-
Sziasztok,
Sajnos sok ilyen helyzet van, kíváncsiságból én is szoktam olvasni az ilyen cikkekről. Ez a KiberPajzs dolog egy érdekes kezdeményezés, szerintem érdemes ránézni.
https://telex.hu/techtud/2025/02/20/kiberpajzs-kiberbiztonsag-kiberbunozes-mastercard-jelentes-nki-bankszovetseg-rendorseg
https://kiberpajzs.hu/hasznos-tippeket-olvasnek -
válasz
andrisbandi #67 üzenetére
Hát remélem ebbe a topikba soha nem kell majd írnom.
#68Intruder2k5
Akkor ezzel a hívással is szerencsém volt. Mert 5 percre rá megcsörgettem
az OTP hivatalos oldalán található számot és beazonosítás után közölték,
hogy tényleg minden le lett tiltva. De mivel sík ideg voltam ezért aznap még
3x felhívtam őket biztos ami biztos.
Ha nem az OTP kiberbiztonsági osztályáról hívtak volna, akkor vagy bankkártya
adatokat kértek volna, vagy esetleg az sms-es belépő kódot. Persze nekem már
nem sms-es van hanem telefonos jóváhagyás ujjlenyomattal. Szóval ezek a
csalók látták hogy nem csak web-es jelszóval lehet bejutni az OTP felületére,
ezért nem is foglalkoztak tovább velem. Mentek a köv. áldozatra... -
BaLee
addikt
válasz
Donki Hóte #64 üzenetére
Ez minden utánvételes futáros küldésnél így van.
-
1. Nagy szerencsémre aki hívott közvetlen a dolog után az tényleg OTP-s biztonságtechnikai ember volt mert leellenőriztem a telefonszámot. Már vele azonnal le is tiltattam a bankkártyát.
Ezt a topikot még ajánlom itt a figyelmedbe: Hívószám-hamisítás
-
andrisbandi
őstag
A prohardver károsultjai
Eszembe jutott hogy kell rákeresni... jó sok a csaló!
-
válasz
andrisbandi #65 üzenetére
Na ez is elég durva!
"A g.-i csaló egy ápolt, nagyon barátságos csóka volt. Kérdezett, nem sietett, szépen fizetett, szóval flottul ment az üzlet, maximálisra értékeltem.
Szerencsémre volt még más ilyen eladó is.
- Vásárlással pozitívokat gyűjtött, utána hatalmas összegekkel csapott be itt rengeteg embert mint eladó (utánvéttel). Gyanúba keverve pl engem. Azóta nem ömlengek pozitívan senkiről. Pár szóban írom le a bizniszt, feldicsérés nélkül."
Ez is elég gyanús hirdetés. Mivel nem válaszolt egy hétig felhívtam az adatlapon szereplő számot.
A szám bemondta hogy a hívó fél letiltotta a hívásfogadást, vagy csak NET-re használt a sim kártya. Lehet hogy ezzel a hívásommal is bekerültem egy adatbázisba.
Persze ahogy a VIBER-en ez is egy női regisztráció...
Szóval Ti ne csörgessétek meg a tag számát!!!
Persze volt pozitív csalódásom is friss reg-es taggal.
Miután Fb-on lecsekkoltam és a telefonszáma is megvolt és
a garancia papírt is elküldte itt és email-ben is,
előre utaltam a termék árát.
Ő végig folyamatosan informált képekkel is a termék feladásáról.
2 munkanap múlva nálam volt a 2x16 G.Skill ram pár.
Beraktam a gépbe és XMP-vel gyári értékeken tökéletes volt MemTest5-el.
Persze itt is megüthettem volna a bokámat, de ez jól sült el.
Viszont ezek után újonctól csak személyesen és működés közben leellenőrzött
terméket veszek meg. Ha ebbe nem megy bele akkor inkább hagyom,
bármilyen jó üzlet is lenne... -
andrisbandi
őstag
válasz
Kolondrum #62 üzenetére
Igen, ez tűnik a józan megoldásnak!
Annyi a bibi, h mindenhol máshol is ott vannak a csalók.
- A legszebb az egészben, h aki tájékozottnak hiszi magát, azt vágják át a legkönnyebben.
Kevésbé van résen.A magyar fiatalok azt hiszik, hogy ki tudják szűrni az online csalásokat, valójában ők a legrosszabbak ebben
telexVan lejjebb is!
Nálunk fele annyian képesek az értő olvasásra. 6% míg az EUs átlag 12.
telex
A magyaroknak csak a 6 százaléka képes igazán hosszú és összetett szövegeket értelmezniDe elég a huhogásból, akkor majd személyes átadással bizniszelünk...
Pár rohadékkal így is sikerült összefutnom.- Prohardveres modtól jön egy üzenet;
Pozitívat adtam egy teló eladásakor a vevőnek, miért? Részletesen írjam le az eseményeket, benyomásaimat a személyes átadásról.
... wtf..., de OK. Megmondaná miről van szó?A g.-i csaló egy ápolt, nagyon barátságos csóka volt. Kérdezett, nem sietett, szépen fizetett, szóval flottul ment az üzlet, maximálisra értékeltem.
Szerencsémre volt még más ilyen eladó is.
- Vásárlással pozitívokat gyűjtött, utána hatalmas összegekkel csapott be itt rengeteg embert mint eladó (utánvéttel). Gyanúba keverve pl engem. Azóta nem ömlengek pozitívan senkiről. Pár szóban írom le a bizniszt, feldicsérés nélkül.Másik ember eljött, de nem az egész vételárral.
Majd utalja a hiányzó részt...
10e-ből 500 Ft-ról volt szó, de akkor is becsapás.Meg persze ott vannak akik oda hívnak személyes átadásra, és nem jönnek el.
-
A termék árát pedig majd a számlaszámodra utalják 1-2 nappal a kézbesítés után.
Sosem adtam még el semmit a Jófogáson, de ha ez így van, akkor nem is fogok.
Én csak akkor adok ki bármit a kezemből, a pénz a kezemben van (vagy a bank által visszaigazoltan a számlámon).
Ez a "majdegyszermegkapodapénzt" üzleti modell tényleg a trükközés melegágya
-
-
Jófogáson már nem hirdetünk. Réges régen. Az egy katasztrófa ami ott megy. Mint valami fertő.
-
herion
tag
válasz
andrisbandi #60 üzenetére
Igen, automatából automatába, jogos. Csak én ezt az egész Jófogás szállítási témát egy kalap alá veszem. Meg nálam kb. 50 méterre van a Fox automata, úgyhogy majdnem háztól-házignak számít az is
Utoljára valamikor 4-5 éve volt, hogy utánvéteztem cuccokkal. Párszor átvertek azzal, hogy nem vették át a csomagot. Aztán telefonszámom letilt, üzenetre, sms-re nem válaszolás, úgyhogy ezután én végleg elengedtem a Foxpost meg bármilyen más utánvétes történetet.
(akkoriban egyébként még 500Ft volt a visszaküldés Foxnál).
Azóta csak előre utalás után teszem automatába, futárral küldés, vagy adom fel postán a csomagot. Akinek nem tetszik jöjjön személyesen, vagy vásároljon máshol. Valamikor 2023 körül mondta egyik ismerős, hogy már ezerért küldi vissza a Fox a csomagot, szóval ez az 1500Ft most nekem is újdonság.
Még egy indok, hogy messziről kerülje mindenki az utánvétes feladást, ha nem akar 3200Ft-ot bukni egy link ember miatt. (főleg a Jófosáson). -
andrisbandi
őstag
"Jófogás Foxpost háztól-házig"
- A Fox automatából automatára gondoltál szerintem.Sajnos nem 1 ropiért hozzák vissza!
1.500 Ft a feladó automatába vissza hozás.Mi történik a csomagommal, ha nem tudom időben átvenni?
Magánszemély által történő feladás esetén az átvételi határidő lejárata után visszavisszük a raktárunkba, ahol 5 munkanapig tároljuk. Ez idő alatt a címzett és feladó is kérhet újraküldést, melynek a díja 2134 Ft. Az újraküldést telefonos Ügyfélszolgálatunknál lehet kérni, a 061-999-0369-es telefonszámon. Az ismételt kézbesítés költségét a címzett az automatánál tudja rendezni bankkártyával. Ha nem kérsz újraküldést, a csomagodat visszaküldjük a feladónak 1499 Ft ellenében.---
Ha a rengeteg csaló nem venné el az ember kedvét a Jófogástól, majd a szemétkedő vevők el fogják. Nagy kiszúrás amikor nem veszi át az utánvétest.
Ja még egy dolog... gmail-es levélbe nem érdemes jófogásos linket tenni, mert a spam-be rakja a rendszer. Nálam is többször előfordult.
= Ennyire jó híre lett a JF-nak. -
herion
tag
"Pont ez a lényege, hogy az eladó kifizeti a futárnál a futárköltséget"
Ha a Jófogás GLS háztól-házig szolgáltatásról van szó, ott nem kell fizetni semmit a futárnak. A vevő által kifizetett vételárból kerül levonásra a szállítási költség [kép]
Odaadod a futárnak a csomagot, kapsz egy cetlit és ennyi. Sikertelen kézbesítésnél pedig ingyen visszahozza neked a futár a csomagot.Jófogás Foxpost háztól-házignál más a helyzet. Ott neked kell az automatánál kifizetni az 1700Ft-ot. És ha nem veszi át a címzett akkor még plusz 1000Ft-ot a visszakézbesítésre.
-
BaLee
addikt
Így van viszont az is hozzátartozik, hogy az adott házhozszállítás igénybevételénél sincs olyan, hogy bármit előre ki kell fizetni. Pont ez a lényege, hogy az eladó kifizeti a futárnál a futárköltséget, a vevő pedig a futárnak fizet mikor átveszi.
A termék árát pedig majd a számlaszámodra utalják 1-2 nappal a kézbesítés után.
Nincs olyan, hogy valaki a jófogásnak vagy a szállítónak vevőként kifizetett bármit.
-
Pikari
addikt
A jófogás saját házhozszállítórendszerrel dolgozik, amit a gls biztosít nekik. Annak az illúzióját próbálják kelteni az eladókban, hogy azon keresztül érkezik a megrendelés.
Azonban az nem privát üzenetben jön, hanem egy házhozszállítási kérvény érkezik a főmenüben, és semmilyen más adat nem kell hozzá az eladó részéről, csak az, hogy a jófogásos regisztrációs profiljában meg legyen adva a személyes adatai és a számlaszáma (oda érkezik majd a pénze), bankhoz nem kell hozzá belépni.
-
szaszyka
senior tag
Hali. Én csak annyit kérdeznék, hogy ha meghirdetsz jófogáson, vagy bárhol bármit, akkor hová fizetik ki neked a terméket? Jófogáson, Marketplace-en minimum 3-3 "jelentkező" kész az első pár órában, aki máris kifizette a terméket, és azonnal fogadja el. Na de hová, kinek fizette ki, ha még számlaszámot sem adtam meg?!
ezt szopják be sokan!!!
-
Met
nagyúr
válasz
andrisbandi #53 üzenetére
Én biztos vagyok benne hogy ha felugrana egy piros gomb, hogy nyomd meg ha szeretnéd hogy települjön egy vírus a gépedre/telefonodra, (a felhasználó saját nyelvén, tehát idegen nyelv nem ismerete kizárva), akkor is lenne meglehetősen sok ember aki rányomna.
-
andrisbandi
őstag
NAGYLÁBON ÉLNEK?
https://youtu.be/fuiDg8c5RZc?t=331
- Itt olyanokat mesél Amerikáról, h szétrohad az agyad!
Csomagot pl minden napra rendelnek. Mármint a lakosság nagy része.A QR kódos csalás veszélyes, de azért figyelmetlennek is kell lenni, meg kiütni a teló alap védelmét, mert magától nem fog letölteni beolvasásra semmit. Így mesélte itt valaki hozzá értő.
Persze ahogy egy ártalmas linkre rákattint a többség, ezt is simán beszopikálják sokan. -
Az online térben egyfolytában észnél kell lenni.
A cikk végén pedig a jó tanács.
"Sajnos ma már mindig és mindenhol észen kell lenni. Ha valami hasonló történik veled, soha ne kapkodj, ne akarj gyorsan valamit elintézni a telefonodon két villamosmegálló között, hanem otthon, nyugodtan, ha lehet, számítógépen keresztül nézd meg még egyszer, mit is akarnak tőled és pontosan kik."
Én egy életre megtanultam a leckét. -
BaLee
addikt
Sokan már itt elbuknak.
Édesanyámnak is hiába mondtam, hogy a LIDL nem fog ládanyitogatós nyereményjátékot indítani amiben több 100 ezer Ft-ot nyertél csak meg kell adni az adataidat... Nem érti, ő csak nyerni szeretne, meg az oldal tényleg úgy nézett ki mintha a LIDL csinálta volna, a címsorra viszont sokan rá sem néznek.
-
ledgeri
nagyúr
Ilyen van "utcaoszlopon" meg hasonló helyeken is!
Csak azért működhet mivel senki sem gondolkozik, de mindenki neten van!
Ha nincs net, nincs kapcsolat, és a qr-kód-ban nem lehet egy komplett malwaret kódolni még, semmi nem történne a beolvasáskor, max feltűnne, hogy valami furi cím. De gyébként is, miért alapértelmezett a weboldalas megnyitás???
Ez kb a megfelelője annak, hogy ez egy google link: www.google.com. ...és az emberek rákattolnak, mert egy google link, és meglepődnek, hogy duckduckgo, mert nem tartanak fölé egeret PC-n és nem szkeptikusak mobilon. -
-
Met
nagyúr
A cím félrevezető, mert nem a jófogással kell vigyázni hanem odafigyelni.
Mert ilyen módszerrel bárhol átverhetnek.
Szomorú hogy 2025-ben, amikor ömlik a médiából a csalós módszerek, már film is készült róla, a bankok is rendszeresen küldenek üzenetet hogy vigyázni kell, még van aki bedől ilyennek.
Feleségem mondta hogy amerikában most egy olyan csalás kezdődött hogy kapsz egy csomagot, rajta egy QR kóddal, amikor beolvasod a kódot települ a rosszindulatú program.
Miért olvasnál be egy QR kódot egy olyan csomagról amit nem is kértél? -
BaLee
addikt
Örvendetes, hogy 2025-re eljutottak ideáig a bankok, hogy ki tudnak szűrni egy ilyet!
-
ledgeri
nagyúr
Előbbihez +1.
Nem tudhatod, hogy a könnyen szerzett millióit amit elcsalt -ha van neki, mert nagyobb esélyel van neki- milyen módon használja fel csak azért, mert megteheti -mert tudja, hogy még lesz neki-, hogy móresre tanítson!
Ha nem is pénzt, de "alvilági kapcsolatait" ugyaígy. -
Tegnap mikor végre teljesen megnyugodtam azért
küldtem még egy üzenetet az illetőnek, aztán tiltottam. -
Rengeteg a csaló Jófogáson, (nem is keresek ott semmit, nem foglalkozom vele) Marketplace-en és gondolom még egyéb helyeken is. Tudok róla, hogy itt a hardveraprón is vannak csalók és visszaélések de nekem eddig egyhez sem volt szerencsém, nekem ez a nyugalom és a nyugodt üzletelés szigete.
Marketplace-en szoktam hirdetni de többségében könnyen lelepleződő, csaló, bunkók érdeklődnek akik ráadásul még buták is mert ugyanazt a módszert akarják eladni századszor is. Ha valaki úgy kezdi az érdeklődést, hogy viszi a cuccomat (semmi kérdés, a termékről) és rendezi a szállítást azt már tiltom is. -
Ez nem bot volt.
Megkérdezte, hogy hibátlan e a termék. Le volt írva hogy hibátlan. 1év garival.
Aztán, hogy merre lakok. Mondjuk már itt is kellett volna kapcsolni, mert
tüzetesen leírtam, hogy mikor hol tudom személyesen odaadni.
Sajnos kapkodtam, ahogy azt már írtam.#41Just486
Na őket én is kedvelem.
Én is ha valamivel nem vagyok tisztában, de érdekel, akkor fél
egy órára jegeltetni szoktam, hogy utánaolvasok. Aztán ha oké akkor vásárlás. -
Jarod1
veterán
aki nem kérdez semmit a termékedről az általában csaló, ne add meg a telószámodat jófogáson , mert ha megvan az meg a emailcímed akkor szinte minden megvan...azért talált meg gyorsan viberen.
Ilyet még talán 1 óvodás sem vesz be hogy ki lett fizetve
főleg nem kezd el banki adatokat megadni ismeretlen linkjeinek. -
Korán reggel a bankba kezdtem.
Szerencsére ott is megerősítettek, hogy minden rendben.
Megmentett a kétlépcsős azonosítás.
Ez most Happy End-el végződött. -
Hintalow
senior tag
Ja, néha vannak ilyen csalók, de jellemzően a hirdetés felrakása után nem sokkal jönnek, utána már nem nagyon.
Nekem az a megoldásom, hogy van egy sztenderd szövegem amikor bármit is írnak, hogy futár megoldható, ezmegez a számlaszámom, ezen a néven, szükségem lesz név, email, telefonszám, automat helyére, és várom az összeget.
Az érdeklődőnek kb 3-5 másodperc bekopizni vagy másik beszélgetésből, vagy a drive-on elmentett fájlból.
És onnantól kb. azonnal látszik, hogy érdemes -e reagálni, vagy csak egy bot.
Nem reagálok semmilyen általa küldött hülyeségre, linkre, ilyenkor a csalók még hadoválnak ezt azt, akkor max megkapja még egyszer, hogy erre a számlaszámra várom az összeget, és ilyenkor már többet nem írnak.
Egy online eladásban mindig az eladó diktál, ha a vevő akar bármit akciózni rögtön, az gyanús alapból -
-
ledgeri
nagyúr
Ha multisim-es a teló, akkor elég csak a 2fa-s vagy kritikus fiókokhoz, dolgokhoz megani egy új számot, és akkor külön tudod szedni, hogy mi a "publikus elérhetőség" és mi a "kritikus, nélküle valami borul" elérhetőség... Elég ennyi...
Ha olyan, emailnél is hasonló jó lenne, csak a google nem támogat egy fiókhoz több email-t, pedig már csak 2-3 plusszal el lehet lenni! Ajánlom, hogy esetleg gondolkodj el a Simplelogin használatán (csak nézz utána, ha megy az angol, vagy fordító elég). Megértésében segíthetek! -
válasz
rocketdog #29 üzenetére
Adatlapot amúgy is érdemes nézni. Olyan (valós) alakok szoktak írni néha, hogy semmilyen interakciót nem akarsz velük.
A profilok amúgy, amiről csalnak, általában lopottak. (Ennyit arról, hogy nem számít a kiberbiztonság.) Annyi szokott gyanús lenni, hogy beírnak ilyen kínai egyetemeket, stb
-
emilll
tag
Mióta kell bármilyen utalás elfogadását is megerősíteni? 28 ilyen-olyan intő jel lett felsorolva, de már a legelső is elég kellett volna hogy legyen. Sehol nem kell megerősíteni azt ha valaki pénzt kap, hogy elfogadja a pénzt.
-
Igen emlékszem és érdekes, de annak én nem dőltem be.
Azzal kellett volna kezdeni, hogy csekkolom a telefonszámot a
viber-en. Én barom csak a profilképre néztem rá.
Nő a gyerekeivel és a férjével... -
Előtte, kb. 2020-tól meg a tört magyarral irkált privát üzik pörögtek ezerrel, ahol az email címet akarták kicsalni.
Én megadtam. [link]
-
Kicsit forgolódtam mg el tudtam aludni.
#24ledgeri
Hát kb. 25-30 éves emailről van szó. De sanszos hogy lecserélem,
mert már így is sok a levélszemét.
A telefonszámom is megvan nekik szóval bármilyen kamu dologgal
bepróbálkozhatnak még. Lehet az is cserés lesz egy zsír újra, de azt
azért még átgondolom.
A netbank-ba másik szám lesz az biztos.
Az IP-m az állandó, azt is cseréltetem a szolgáltatónál.#27Submarine
Te is megerősítetted, hogy mekkora hülye vagyok és hát igazad is van!
Sajnos rá voltam pörögve és figyelmetlen voltam. A nő számát is már
csak utólag csekkoltam le, pedig azzal kellett volna kezdeni.
Folyamatosan hibát hibára halmoztam.A gépen amin történ az eset nem is netezek amíg az OTP-be be nem mentem.
Ott pedig próbálok majd beszélni egy biztonságtechnikai emberrel.A google szerencsére egyből jelzi ha másik böngészőről lép be valaki,ű
szóval az ott megtörtént jelszócsere már jónak bizonyul.
Pár hónapja lett beállítva a telefonon is a netbank. Ez lehetett a szerencsém.
Mert hát ott is kéri a webes felület után az azonosítást vagy sms-el vagy
szkenneléssel. -
rocketdog
csendes tag
Hali!
Jófogás, marketplace a legalja....nekem is pl viberen, messengeren is hirdetés után kb 5 perccel már jönnek is a csalók.
Messengeren már úgy csinálom hogy megnézem az adatlapot, ha külföldi a név már gyanús.
A szokásos Ez megvan még? re szoktam ilyenkor írni hogy email kell?...ha írja hogy igen már törlöm is.
Legutolsó ilyen eset az hogy vaterán vásároltak tőlem.. jött is a levél hogy kifizették a Vaterán keresztül, erősítsem meg. Rá is mentem majd a vevő adatait kiírva megint ott volt hogy kifizetés megerősítése. Na itt megálltam mert vatera ilyet nem csinál. Hívtam a vevőt és ő mondta hogy nem vett semmit.
Néztem a kifizetős emailokat ezután...kamu vaterás cím meg .com végződés, plusz a g mail is spamnek jelezte csak én nem figyeltem.
Pár percre rá jött a levél az igazi vaterától hogy a vevő fiókját valószínű feltörték.
Vissza is hívtam a vevőt hogy mi a helyzet, változtasson jelszót.
-
Submarine
senior tag
"Az írta hogy kifizette a jófogáson keresztül és kattintsak rá
az elfogadásra."Küldött linkre nem kattintunk.
Pont. -
enté
csendes tag
Feltűnhetett volna, hogy a csaló egyik megmozdulása sem illeszkedik a Jófogás működésébe. Milyen adatok alapján rendelne futárt? Miért kellene belépni neked a netbankba a fizetés jóváírásához?
-
ledgeri
nagyúr
Trailer link: Aki meg tájékozódott, az a backupjából állít helyre ahelyett, hogy tárcsázna
!
-
ledgeri
nagyúr
Úgy látom, hogy gmail-es felület... No akkor innentől -ha ez is volt kiadva- a spam mappa csak gazdagodni fog.
(Ha nem 20-éves cím amit majdnem már elfeledett emberkék is tudnak, és rugalmasak a rokonok ha változna, és nincs vásárlás a google play-en vagy túl belakott google ökoszisztéma, akkor ma már én cserélnék címet... csak ez a google-nél az egész fiókot jelenti. [youtube migrálható] Outlooknál csak egy alias hozzáadás, majd alapértelmezett belépésinek megadás lenne...) Köszi gugli!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
RandomName #5 üzenetére
Az nem a SimSwap a teljesen más!!
Emellett 3-4* 10 millió számot legenerálni nem annyira nagy falat, hogy "úú ez élő" automatával kb csak mi a következő szám? ... -
Köszi a hozzászólásod.
Most egy vezetékes számról is felhívtam az OTP-t amit egy másik gépről
néztem ki. Az OTP csalásbejelentő részlegéhez tartozik.
Szerencsére ott is megnyugtatást kaptam.
De nem hiszem hogy ma nyugodtan fogok aludni.
51éves fejjel tényleg több eszem lehetett volna...Ahogy írtátok a telefonszámomat még innen is törlöm az adataimból.
-
efemm
tag
>>megcsörrent a mobilom és bejelentkezett az OTP biztonsági osztályáról egy úriember és közölte, hogy letiltották a belépéseimet.
Ha legközelebb ennél a pontnál nem teszed le a telefont, hanem mész tovább a
>>Majd azonosítani kellett magam.
lépésre, akkor nagyon rá fogsz faragni!!!
>>mert látták hogy mire kattintottam
Ez is jól beszoptad. Nem láthatják, mert az a te gépeden, a te böngésződben történik. Esetleg azt dobja ki a biztonsági rendszer, hogy a szokásos bejelentkezéseidhez képest más országból léptek be az azonosítóddal és a jelszavaddal a banki rendszerbe. Minek is hívna fel telefonon, amikor a csaló az SMS-es, vagy QR-es, akármilyen azonosításon már nem jutott át, vagyis nem jutott be a számládra!
Nem bízhatsz meg soha, senkiben, aki telefonon, bank/biztosító/hatóság/szolgáltató nevében hív, ezt jegyezd meg! -
-
herion
tag
Olyan 2 éve lett trendi ez a Jófosáson.
Előtte, kb. 2020-tól meg a tört magyarral irkált privát üzik pörögtek ezerrel, ahol az email címet akarták kicsalni.
Amúgy... main telefonszámot publikusan ma már sehol nem szabad kiírni. Vagy veszel egy eldobható SIM-számot amit csak apróhirdetésre használsz, vagy kizárólag privátban adod meg, ha megbízható az illető.
Bővebben itt van olvasni való a Jófogásról. -
Kloss
őstag
Ez a módi régóta megy a Jófogáson, rutinosan küldök nekik egy gifet amiben Al Pacino a középső ujjával megigazítja a szemüvegét.
Nem szoktak válaszolni -
Az írta hogy kifizette a jófogáson keresztül és kattintsak rá az elfogadásra.
Mit fizetett ki? Hogy? Kinek? Egy pillanatig sem volt gyanús, hogy te semmilyen formában sem kaptál értesítést erről? Számomra tényleg hihetetlen, hogy 2025-ben amikor a csapból is ezek a csalások folynak így rányomkodnak emberek gondolkodás nélkül bármire. Ráadásul pont a jófogáson. Ti szoktátok kiírni, hogy vigyázat hekker van a facebookon meg feltörték a profilomat.
-
Gyurka6
őstag
válasz
patex1983 #12 üzenetére
Legalább megírta, okulásnak, nem lehet mindenki egyből tudósa a dolgoknak. Elsőre örül az ember, hogy van vevő és ezt az érzést használják ki.
Azt hogy az eset után megírjuk, hogy még mindig van ilyen, nem igazán segít. Aki legközelebb így jár, pont nem olvassa...
(A héten kaptam egy emailt látszólag az mkb banktól, tök hihetően lehet benne lapozni.) -
Ohhh bakker, az email-re kaptam az üzenetet.
Ha lehet akkor megtartom a bejegyzést, mert
ezzel a linkkel feldobtam a FB-ra is.
Szerintem csak nem baj ha minél többen látják.#12patex1983
Neked is igazad van! Kicsit ég is a képemen a bőr... -
patex1983
őstag
Már ne is haragudj, de aki ezen a bolygón élt az elmúlt pár évben és értelmes dologra is használja a médiát, internetet és olvasgat is (pl. a számlavezető bankjának a híreit), annak ez már szakállas, ótvar trükk....
Az a gáz, hogy még egy IT fórumon is van még mindig olyan, aki ezeket besz..ja...... -
fogselyem
senior tag
Ezzel az átverésssel én is találkoztam amikor a telefonom árultam.
-
Hallod, ezek évek óta mennek, simán kiszúrható, hogy melyik ember, és melyik csaló
De ugyanez megy Fb Marketplace-n, feladsz valamit, és időszaktól függően 1-10 csaló ugyanazzal a baromsággal jön. Report, block...Viberen meg honnan talál meg?
"Az írta hogy kifizette a jófogáson keresztül és kattintsak rá
az elfogadásra."
És mikor működött így a bankod...? @KISDUCK : Ott a pont. Jófogáson van üzenetküldés, ott is jönnek csalók, de az utóbbi időben már kb. mire elolvasom, tilva van. De ha valaki valami más felületen ír rád, hogy ott vett tőled valamit, kiröhögöd. -
3-an próbálták viber üzenet-es linken keresztül.
Ez akibe belefutottam szintén viber-en üzent,
de azt írta hogy a jófogáson keresztül a fiókomnál
kattintsak a termék eladására és így is történt."Ha előbbi, akkor baj lenne, de ilyet még nem láttam."
Nyilván nincs meghekkelve a jófogás oldala és üzenetben
található linkre nyomtam. Szóval teljes mértékben igazad van
Neked is!U.I:
Most beléptem a fiókomba és nincs üzenet az eladásomhoz. -
Just486
senior tag
Az "azon keresztül" mit fed?
Konkrétan itt:
https://www.jofogas.hu/fiok/haztol-hazig/eladok
Vagy valamilyen üzenetbe rakott linkre kattintva, egyéb random helyről átirányítva?
Ha előbbi, akkor baj lenne, de ilyet még nem láttam. Már csak azért sem, mert a jófogás szolgáltatásainál vagy az automatánál feladáskor fizeted a feladási díjat és csak azt, vagy háztól-házig esetén még ennyit sem, sikeres adatfelvétel után GLS-t küldenek a csomagért, aki díjmentesen veszi fel tőled azt. Nincs a jófogáson olyan oldal, ahol eladóként előre fizetned kéne szállításért, vagy kártyával kéne visszaigazolnod adásvételt.
Ha meg utóbbi, arról meg egész haszontalan ilyen cikket írni, internet kezdőknek. -
Jaj istenem de vígan vagyok.
3-4 órája még egy zabszem sem fért volna be alulra.
Kicsit még most is remegek az idegtől. -
Miután letiltott a bankom, felajánlottam neki hogy elküldöm előre
és ha jó akkor majd kifizeti. Persze erre nem válaszolt, mert hát ez
kispénz lett volna neki. Én jó szándékú ember...
Közben meg is jött a 4. érdeklődő csaj is...
Persze ő is futárszolgálattal kéri és mindent áll.
Elküldtem a jó k..va anyjába.
Erre még mindig küldi az üzenetet.
Le is veszem a számomat ahogy írtátok a francnak van kedve
5 percenkét elküldeni őket a p...ába.#5RandomName
Még az a szerencsém hogy nem ők hívtak hanem tényleg
az OTP biztonsági osztálya. -
angyalpc2
aktív tag
Feladtam egy hirdetést. Megadtam a telefonszámomat is.
1 órán belül jelentkezett egy nő a termékért viber-en.
meg előre fizeti a GLS-t és társai
A jófogás előre házhoz szolgáltatását akarják kihasználni...úgy beállítani hogy ez az..Mindennapos lassan bő 1-2 éve
Majd jön ukrán orosz és egyéb poszt szovjet csávó is...Volt akinél a nevet vagy képet sikerült vissza fejtenem nyilván kamu.
Elküldtem Putinbácsihoz melegedni arra csöndbe lettMegoldás Telefonszámot ne rakd ki
Ha valakinek kell a cucc akkor írjon rád és annak a felülete az ahol hirdeted. A Jófogás.
Mondjuk még így is írt rám valaki hottentotta.. de legalább telón nem zaklat. Esetleg figyelmeztető üzenet jön. -
Teljes mértékben én voltam a looser.
Így utólag rengeteg intő jel volt.
Szerencsére az OTP már tudott erről és egyből tiltottak mindent,
mire megtörtént volna a legrosszabb.
Utána 2 ügyintézőjükkel is beszéltem és megnyugtattak.
Jövő héten bemegyek és lehet intézni az új bankkártyát és netbank belépést.#1Yodafon
Valahogy meg lehet hekkelve a jófogás oldala, mert azon keresztül kattintottam rá
a vásárlás ill. eladás elfogadására. -
Hát volt pedig itt pár intő jel:
nem hazai hívószám (azért hazainál is érdemes gyanakodni), az a +48 lengyel hívószám, ha jól látom
az "otp"-s link, nem otp-s url-je "...vate.pro"
Nem tudom hogy működik a jófogás oldala, de nem hiszem hogy ha valaki kifizette akkor miért kéne belépned a bankodba jóváhagyni egy beérkező utalást/tranzakciót. És ha már van otp appod és ha valamit jóvá kell hagynod, arról az app küld értesítést, de ez fizetésnél/utalásnál van csak és azt az telefonon az app-ban meg tudod csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Én ma majdnem besz..tam egy jófogásos banki csalást.Feladtam egy hirdetést. Megadtam a telefonszámomat is.1 órán belül...
- Samsung Galaxy A41 64GB, kártyafüggetlen, 1 év garanciával
- Eladó Gyönyörű állapotú MSI GeForce RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM WHITE
- Apple iPad mini 7 (2024) 128GB - Makulátlan, Apple garancia, akár beszámítással
- Huawei MateBook 15 FHD IPS Intel i5-8250 8gb ram 256gb NvMe SSD Windows 11
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 8/256gb - Makulátlan, akár beszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / Újszerű állapotban / 100%-os akku / 12 hó jótállás
- Apple iPad Pro 12.9" billentyű+tok új eladó.
- BESZÁMÍTÁS! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest