- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Path of Exile 2
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- Battlefield V
- A premier előtt még egyszer kipróbálhatjuk a Monster Hunter Wilds-ot
- PlayStation 3
- EAFC 25
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
pps1
senior tag
Nálam semmit nem használt!egy egész tekercset használtam el az oldalsó lemezek (3 ajtós az autó) szigetelésére. Néhol még 3 réteg is ráment, mégsem éreztem a lemez kopogtatásakor különbséget. Ellenben a Sinus Live ADM lapjával, amivel az ajtókat csináltam meg 1 rétegben. Wartburg (nem túlzok!!) hangú ajtókkal csodát művelt, és a mélyközép is sokkal mélyebbre megy.
[ Szerkesztve ]
"Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
icerockk
tag
válasz attila666 #29293 üzenetére
Ha jól sejtem, akkor ez az anyag a Soudaband igaz (a méretekből és a képekből gondolom)? Ezek szerint a rossz hírű pletykákkal ellentétben mégiscsak jó ez! Szerintetek ha esetleg 2 rétegben viszi fel az ember mit eredményezhet? Az úgy már 3 mm, súlyban szerintem nem vészes, pláne hogy egy guriga súlya nem éri el a 3 kilót, és nem is kellene az egész az ajtóra... Még ígyis sokkal olcsóbb lenne, mint a dynamat, hatását tekintve viszont nem tudom, ti vagytok az okosok, akik megmondják a tutit remélem
-
orbano
félisten
válasz attila666 #29290 üzenetére
igen, Szakáll elmondása az javít a legtöbbet a menetzajon, mivel az a legnagyobb összefüggő felület, ami le tudja adni a kasztni rezgéseit (logikusabbnak tűnik elsőre a dob, de az eleve egy íves, mervebb és jóval kisebb felület, a fém kasztni viszont tökéletesen jól felvezeti szinte csillapítás nélkül a rezgéseket a tetőlemezre, az meg nagyon jó kis membránként leadja az utastérnek, ráadásul az van a legközelebb a füledhez )
A vér nem válik VAZZE!™
-
attila666
tag
25 euróért vettem egy sráctól 10m x 20cm-es tekercset, az első két ajtóra összesen kb 1m2 ment el, ami úgy 4000Ft-ba kerülhetett, aceton, lemezek meg minden más az volt. Mehetett volna rá több soron is, de úgy voltam vele, hogy inkább menetzaj csillapításra hagyom, hátha úgy többet érek el vele. 1.5mm vastag az anyag, 2.6kg volt a tekercs, nagyon könnyű volt vele dolgozni, erősen ragadt. A nagy változást a szerelőnyílások lezárása hozta szerintem, így megszüntetve az akusztikus rövidzárat.
4000Ft-ból szerintem egy hangszórókábel vagy egy RCA kábel sem jön ki, itt a különbség pedig mintha 1 kategóriával jobb hangszórók lennének beépítve.
[ Szerkesztve ]
-
attila666
tag
válasz k-feri65 #29288 üzenetére
Először gondolkoztam, hogy fel-e tegyem a képeket, nem-e oltást kapok a gány kiemelőgyűrűk miatt vagy nem-e lett kevés a bitumen.
orbano:
A motor és menetzajt akarom csillapítani ha már maradt ki bitumen. Ha azt mondod, hogy a tetőn a legjobb akkor oda fogom ragasztani.Sikerült megjavítani a Helix HXA 40X erősítőmet, 2 végfoktranzisztort kellett cserélnem. Most allva beszerelve alig melegszik és érdekes módon az alapzaj is teljesen megszűnt.
-
attila666
tag
A hétvégén sikerült nekiállnom az ajtók szigetelésének. A belső lemez kb 70%-át lefedtem, a szerelő nyílásokba vágtam pléhvágó ollóval lemezeket és alaposan szilikonnal beragasztottam őket a lyukakba. Sajnos a legnagyobb lyukba nem lehetett vágni lemezt, mert a kárpit nem ment volna vissza, így ott csak bitumen lap van. 1.5mm vastag bitumen lappal dolgoztam, egy soron ragasztottam, így 0.5m2 ment el egy ajtóra, így maradt 1m2 majd a tűzfalra vagy kerékívekre. Acetonnal áttörölgettem a felületeket, nagyon erősen felragadtak a bitumen lapok, elvileg 70 fokig hőállóak.
Valamivel mélyebbre le tudnak így menni és kicsit erősebbek a mélyhangok, de a legnagyobb javulást a középtartománynál hallom, pont ami hiányzott. Az énekhangokat már nem csak a magassugárzóból hallom és úgy 100-200Hz közt nincs lyuk. Zongora, gitár hasonlóknál van nagy különbség.
-
orbano
félisten
válasz Alvin_ti4200 #29284 üzenetére
nem tűnik túlzottan vészesnek így elsőre bár elég kevés a hely a rács alatt, de a többi az sima liba
A vér nem válik VAZZE!™
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz orbano #29283 üzenetére
Köszi a kontaktot, megkérdezem tőle. Ez alapján elég necces vállalkozásnak tűnik (nincs hely), de gondolom, semmi sem lehetetlen
-
orbano
félisten
válasz Alvin_ti4200 #29282 üzenetére
Nem nagyon vannak ilyenek... Esetleg kérdezd meg Szakállt (gulacsigalery.hu, be tud-e oda szerelni egy normál 16-os szettet, és ha igen, mennyiért. Lehet jobban járnál ha beszereltetnéd a radiont oda... (a srácról annyit, ha lexusom lenne, azt is rábíznám).
A vér nem válik VAZZE!™
-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok!
Létezik jó minőségű, itthon is kapható 16 centis ovál, de nem koaxiális szett? Egy Mazda 3 GT-vel szemezek és sajnos gyárilag ilyen bugyuta hangszórók vannak benne és nincs is hely normális kör alakú dolgok beszerelésére, kivéve, ha szétfúrom az ajtót, amit nem szeretnék...
Eddig egy koaxiálisat és egy komponenset találtam, minőségükről fogalmam sincs, még a Hertz se tűnik túl jónak. A mostani autómban jelenleg egy AudioSystem Radion 165 szett van és azokat nagyon szeretem, de sajnos se az AudioSystem, se az utód Gladen palettáján nem találtam ovál szetteket
Ha a fenti linkek nem működnének, itt vannak a típusnevek:
- Pioneer TS-A6813i (Ford, Jaguar, Mazda kompatibilis)
- Hertz ESK 570.3 (ez lehet, hogy el sem férne, most nézem...)Ja igen, az ár "nem számít", a minőség érdekelne elsősorban, de nem vagyok annyira audiofil, hogy FLAC-cal tömjem a gyári fejegységet, szóval ennek megfelelően kellene valami ajánlás
[ Szerkesztve ]
-
Sly Bp.
addikt
Sziasztok!
Keresek 13-as szettet 25 ezerig a lehető legjobban! Új és használt is érdekelne! Eddig ajánlották: Dragster DSC 542 ez használt és 20 ezer és az Audio System MX 130 Plus-t ez 21 Újonnan! Ti mit ajánlanátok? Erről a kettőről vélemény?
Köszönöm
-
kmisi99
addikt
Mert azt mondod egy 10 éves alsó közép kategóriás autóba jó basszust produkáló ajtó hangszórókat raknak és csak szar a szigetelés? Egyik oszt társamnak egy szintén koros citroen saxoba vette a 3000ft os hangszóró párt és az sokkal szebben szólt pedig ő nem szigetelt semmit csak beledobta a kocsiba.
-
kmisi99
addikt
válasz polar-x #29268 üzenetére
Fút nem tudom. Azt most így nem tudom lemérni de úgy egy körülbelülit tudsz ajánlani? Gondlom valami közepes méret.
k-feri65 Hallottam 3000ft os hangszóró párt már az is jóval jobb volt mint a gyári. Az is produkált egy picit basszust akkor egy 5-7000ft körüli már nekem bőven jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
Heló! Ki szeretném cserélni az autómban az ajtó hangszórókat vw polo classic 2002. Nem akarok semmi komolyat legyen egy kis basszusa és jobban szóljon mint az 500ft os gyári takony. Kb 5-7000ft ot szánnék rá és a 4x40w os fejegységemről hajtanám.
-
Angyom
tag
Sziasztok!
Egy röpke kérdésm, miszerint ügye nem lehet fejről 2 Ohm-os szettet hajtani? Fej JVC KD-R90BT (megvan), a szett pedig JBL P6560C lenne. Csak erősítővel megoldható az összekötés?
Köszi a segítségeteket![ Szerkesztve ]
-
polar-x
tag
Sziasztok! Tudom hogy unalmas vagyok már,de melyik fejegységet vegyem meg? ALPINE UTE-72BT vagy JVC KD-X250BT vagy Pioneer deh3500 nem tudok dönteni! Melyik jobb hangminőségben? Blaupunktom(London Mp48) volt előtte! Szólnak ezek olyan szépen?
[ Szerkesztve ]
-
Adonimus
senior tag
Üdv emberek.
2 autórádió között próbálok dönteni.
MNC evolution 15.000-ért, helyben, használtan.
v.
Pioneer MVH-150UI újonnan futárral együtt 15.000Ft 1 év garral.Melyiket érdemes megvenni?
Csak RCA-rol hallgatom, a saját erősítője nem lényeg. Tudom, hogy drágábban van jobb is de ennyit szeretnék rászánni.
Köszönöm előre is a választ.
adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
trencsy
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki olyan oldalt- oldalakat, ahonnan INGYENESEN lehet letölteni veszteségmentes ( lossless és társai ) formátumú zenét??
Nincs konkrét műfaj, minél több annál jobb.....
-
Debesq
tag
Sziasztok!
Szeretnék valami olcsó fejegységet a Fabiámba, és eddig a pioneer-mvh-150ui -t néztem. Ez jó is lenne, meg látom sokan veszik ezt, de ez ugye piros, a kocsiba meg zöld a világítás. Szerintetek nagyon hülyén nézne ki? Néztem egy másikat, a JVC KD-R332 -t. Erről van valami vélemény? Nem tudom mennyire zavarna, ha piros lenne a fej, de ha nem muszáj nem venném a drágább JVC-t, mert fantom táp is kellene. -
pps1
senior tag
-
attila666
tag
Érdekelne, hogy ki hogyan hűti az erősítőjét?
Eddig Helix HXA 40X fekve volt felszerelve, ami hűtés szempontjából nem a legjobb, így meg is adta magát. Most állítva tervezem beszerelni és ráteszek pár kis 4cm-es ventilátort, csak nem tudom eldönteni, hogy a hűtőborda középre vagy a végére-e tegyem őket.
-
Joe fiú
senior tag
válasz polar-x #29242 üzenetére
Szerintem cége válogatja, én amikor a Kenwoodot vettem, akkor csak úgy volt érvényes a gari, ha szakember szereli be, és rajta van a pecsét.
Egyébkén párszor leírjuk, nincsenek nagy csodák ebben az árkategóriában, szimpátia döntsön, illetve ha nem fontos az usb, akkor 30k körül ki lehet fogni felsőkategóriás Alpine fejeket. -
gabber01
addikt
válasz lautnermark #29237 üzenetére
Szerintem félreértetted, pont azt mondta, hogy NEM akar gagyit venni, ergo amiket kinézett azok szerinte sem gagyik.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
zolikaDB
veterán
Amúgy. Akine knormális fejegysége van, monddjuk Alpine, az hallota már a Pioneer MVH-150UI-t? Csak összehasonlításképp!
Esetleg tudtok eladó KCA-420 adapterről? -
ThodEE
őstag
Sziasztok!
Már másodszor történt meg velem hogy a fejegységem (Kenwood KDC-3257UR) egyik bekapcsolás után csak egyetlen számot játszik le a pendriveról (Kingston Data traveler 100 G2 16Gb). Behoztam a kocsiból és a gép is csak azt az egyetlen számot látja rajt
Mutatja a Sajátgépbe hogy több a foglalt hely mint az a szám, de nem látszik scandisk után sem a többi fájl.A 2 megtörtént esetnél nem ugyan az a szám volt a kiválasztott.
Szerintetek a fejegység hibája vagy inkább a pendrive
Köszi előre is a tapasztalatokathttp://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
PiciPeti
őstag
Üdv!
Vettem egy 10 lemezes Sony CD tárat. Felismeri a fej, működik is a mechanikája (Behúzza a CD-t az olvasófejre). De olyan mintha nem pörgetné fel a lemezt. Végigpróbálja az összes lemezt, majd kiírja, h error, pls reset. Viszont reset csak a fejegységen van. Elképzelhető hogy csak ez lenne a gond?
Szerintem inkább a tárral van gond, de mi? Koszos az olvasófej? Állítólag 4-5 éve szekrényben állt...
-
Adonimus
senior tag
Még egy kérdésem lenne. Fejegység is kellene még és össze is áll a rendszer. Kinéztem a JVC KD-r531-et mivel CD-s, USb-s és 2x2RCa van rajta ami 2,5 voltos szóval minden feltételnek megfelelt de sajnos nem lesz rá pénzem. Találtam helyette egy CD mehanika nélküli fejet. [link] Pioneer MVH-150UI
A kérdésem az lenne, hogy jó minőségű lehet-e a hangja RCA-n, mert a saját erősítőjét úgysem fogom használni.
Az usb bírni fogja-e, mert jellemző az olcsó Cd nélküli fejekre, hogy pár hónap alatt tönkre megy az USB.
Egyszóval: érdemes-e megvenni ennyiért 1 év garral?[ Szerkesztve ]
adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
footy
addikt
válasz Adonimus #29225 üzenetére
A hangvalto meglete nem jar feltetlenul egyutt a minoseggel. Ugyanez igaz forditva is. Nekem 160 euros szettem van ahol a magashagszoronak van csak vagva a frekije megis kiemelkedoen jol szol. Ha pedig a ramesz a minosegre, akkor ugyis elhajitod a hangvaltot es aktivan hajtod.
Pl ehhez egyaltalan nincs hangvalto megsem szar Rainbow CS 275.28
[ Szerkesztve ]
-
Adonimus
senior tag
Üdv. Úgy döntöttem, hogy nem gagyi első szettet veszek.
Audio System MX 165 PLUS
vagy
Crunch GTi-6.2c
a 2 jelölt.
Az első elég híres de nincs hozzá hangváltó emiatt a Crunch-ban jobban bízok.
Mind a 2 szett 20.000 forint.Szerintetek, melyiket vegyem?
[ Szerkesztve ]
-
drunkyboy
aktív tag
válasz BullKoxa #29221 üzenetére
Pedig saját véleményem szerint a JVC is ajánlható lehetne.
Most vettem egy JVC KD-X70BT-t 39 800 Ft-ért újonnan, és már a gyári hangszórókkal is sokkal szebben szól (most kerül mellé egy erő és első komponens szett szigeteléssel). Három pár RCA kimenete van, mikrofon és bluetooth adapter is jár hozzá.
Eddig volt egy noname, egy Pio, és egy jobb Clarion fejegységem, de nekem eddig ez jött be a legjobban.A kisebb társa a JVC KD-X50BTE 28 900 Ft-ért is nagyon jó vétel (sajnos az előlapja nem levehető).
És ott van még a "legkisebb" JVC KD-X30UI 19 900 Ft-ért, csak már egy pár RCA-val, ennél már azért tényleg jobban megéri a Pio MVH-150UI, olcsóbb és többet tud.
-
gabber01
addikt
válasz polar-x #29222 üzenetére
Gyakorlatilag ebben az árkatban majdnem mindegy, amelyik jobban tetszik. Annyit érdemes nézni, hogy hány pár RCA kivezetés van rajta a későbbi bővíthetőség érdekében, ha tervezel ilyesmit.
Amúgy Alpine, Pio, Clarion, Kenwood között érdemes keresgélni.
Esetleg használtak között is szét lehet nézni, néha ki lehet fogni jobbakat jó áron.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
válasz gabber01 #29151 üzenetére
"Köszi. Amúgy Hertz ESK-t vagy Kicx ALQ-t szeretnék, ezekhez hogyan viszonyulhat?"
Ehhez kapcsolódóan valaki tud esetleg nyilatkozni? Gladen Audio RS 165-ről volt szó. Mert ha ezekhez képest van elég jó vagy akár jobb is, akkor lehet beneveznék rá.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
L-e-f-i-e
senior tag
válasz shteer #29211 üzenetére
k-feri65, Nkboy, shteer,
Elfogadom és kihagyom, helyes volt azért a megérzésem akkor, hogy ezen(sem) kell spórólni, szóval akkor majd nézek valami rendes márkásabb egységet, lehetőleg 20k alatt + hangszórók is kellenek, de itt már szélesebb a paletta, majd nézelődök, a lényeg a lényeg ez túl olcsó hogy igaz legyen
Köszi a válaszokat, a régi kocsimban Blaupunkt cucc volt, igaz csak 2 hangszóróval de az tényleg szólt, persze nem vettem ki a kocsiból így amikor eladtam mentek azok is, az újban meg a gyári, csak cd-t tud, update kell mindenképp
[ Szerkesztve ]
=^-^=
-
vasi89
addikt
üdv!
Nekem is ilyen a hangszóró helye: [link]
Kérdésem az lenne, hogy ezt érdemes szigetelni, érek el vele valamit? Nem szeretném a 13as hangszórót nagyobbra cserélni, szerintem egy normális 13as szett is ki fogja szolgálni az igényeimet, illetve a lábemhoz nem szívesen raknék kiemelőkeretbe hangszórót.
-
shteer
titán
válasz L-e-f-i-e #29207 üzenetére
az jó, sokan önigazolásért írnak mikor már megvan a kiszemelt példány akkor fogadd meg a tanácsunkat itt kezdődik az alap fejegység igaz, hogy majdnem a duplája, de hidd el, hogy megéri azt az 5-6k felárat
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
Nkboy
senior tag
válasz L-e-f-i-e #29207 üzenetére
Az az igazság, hogy ezek a rádiók, (voxbox, ABM, stb, stb) tényleg felejtős kategória. Lehet, hogy árban jók, de hidd el bánnád egy idő után, hogy pénzt adtál érte. Az még hagyján, hogy teljesítményre gyengék, a megadott érték, csak duma. RCA kimenete is gyenge. A tuner része nagyon gyenge.
Ha csak penről akarsz zenéz hallgatni, és nem számít a minőség és a hangerő, akkor még talán elmegy, de inkább keress valami jobb márkát használtan.
A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással
-
k-feri65
senior tag
-
Megamen
tag
Üdv
2000-es Opel atra G-ben hogy lehet rádiót cserélni?
Kicsavartam a 4 hernyócsavart.Van még valami trükk?
Mert egyelőre 4 imbusszal próbálkoztam és elhajlott. -
L-e-f-i-e
senior tag
válasz shteer #29205 üzenetére
Annyira azért tisztában vagyok vele, hogy nem egy erőmű, de nem is arra van szükségem
Tanácsért jöttem, mert lehet benéztem valamit, de ez egy fórum, nem kertiparti, szal a fórumokon azért a szakértők segíteni szoktak eddigi tapasztalataim szerint, biztos lesz olyan aki ért hozzá és érdemben is hozzá tud szólni, ha nem, legalább megpróbáltam
=^-^=
-
polar-x
tag
Sziasztok! 25.000ft-ig melyik fejegységet érdemes megvenni?Melyik a legjobb ebben az árfekvésben? Cd nem kell,elég ha olvas pendrive-ot vagy sd kártyát!Eddig egy Blaupunkt London MP48 volt benne ami 5 éves és szeretném lecserélni!
-
L-e-f-i-e
senior tag
Sziasztok,
Szeretném lecserélni az autóban a gyári rádiót egy ilyen cuccra hogy pendriveról tudjak zenét lejátszani vele:
"Overmax OV-CR-417 SD/USB autóhifi fejegység."
Annyira őszintén nem értek hozzá, de elvileg 4x30w teljesítmény leadásra képes, ha veszek hozzá valamilyen hangszórószettet, kell valamire figyeljek? nem baj ha nagyobb teljesítményűt veszek? Egyáltalán van értelme?
Ha valaki tud segíteni, előre is köszi
=^-^=
-
orbano
félisten
-
utgyuru
aktív tag
Szerintetek a beépítő keret ha nem pont ugyanaz, attól még működhet?
Ilyen kellene:
http://www.uneeksupply.com/Pioneer-DEH-6400BT-Mounting-Sleeve-_p_18401.html
De nem nagyon találok, inkább csak ilyen Pioneert: http://static.tme.eu/katalog_pics/8/2/a/82aae00aff64d0ee5b8007b21024b739/pr.pioneer.jpg
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen légtisztítót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külpolitika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Path of Exile 2
- TCL LCD és LED TV-k
- Politika
- További aktív témák...
- Intel Core i7-13700KF LGA1700 processzor (hűtő nélkül) - 12 hó magyar bolti garival! -
- Intel Core i5-11400F LGA1200 processzor tálcás (hűtő nélkül) - 1 év magyar bolti garival! -
- Kingston FURY 32GB (2x16) KIT DDR4 3600MHz CL16 Renegade Black 1Gx8 - 12 hó magyar bolti garival! -
- G.SKILL 64GB (2x32GB) KIT DDR4 3600MHz CL18 Ripjaws V - 12 hó magyar bolti garival! -
- iMac 2021 8/256GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest