-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt1225
aktív tag
Nem tudom volt-e már ide linkelve, de HOW TO
-
vendingo
veterán
válasz gabber01 #31697 üzenetére
Értem már, ugyan így szívtam meg az előző kocsimba, valami vasba akadt el, de szétkalapáltam
Tételezzük fel, hogy minden stimmel, és továbbra is élnek a kérdéseim
Jelenleg csak tájékozódok. Ha veszek majd 2 dinest, az se most lesz.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
-
vendingo
veterán
Érdeklődnék 2 din-es fejegység után.
Jelenleg van egy frankó 1 dines, de nem tudom mennyiért mennek azok a 2 dinesek, amit elképzeltem magamnak.Ami kellene:
BT kihangosítás
iPhone-t kezelje (zene miatt)
Mp3 (gondolom ez alap)
Távirányítós (kormányra szerelhető)
USB
Aux (elő vagy hátlapi vagy mind2)Ami nem érdekel:
TV
Videó lejátszás
Memkari kezelésLétezik olyan, amire navit lehet buherálni, mondjuk igo-t?
Érintősök milyenek? Gondolom aminek normális felbontása van, annak megkérik az árát.
Mennyire macera menet közbe a kezelésük?Árat nem írok, mert lövésem sincs mi merre mennyi.
Ha valaki megszánna 3 árral azt megköszönném.
-sima nyomógombos ára?
-full kijelzős (érintős?) ára?
-ha létezik navis, ára?Ilyen tescos, lenco meg anyámtyúkja márkák nem érdekelnek.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
PiciPeti
őstag
Valakinek nincs elfekvőben 5+1m 35-ös (vagy vastagabb) tápkábele?
-
senior tag
footy: Csak egy 2 centis savot vagtam le, nem az egeszet. Azert ne mondd mar, hogy ez annyira drasztikus hatassal lenne.
De mindegy. Megrendeltem a gyari hangszorot, amit ajanltottatok, koszonom szepen opeter70
Szerintem a gyarikat beteszem hatra, hatha onnan tudnak adni egy kis melyet meg. De lehet majd kirprobalom, hogy' szol jobban, ha a gyari elol vagy hatul van. Ha meg nagyon zagyva, akkor csak egyet teszek be.(#31682) opeter70 Igen, nekem 13 centis (...marmint a furattavolsag ) Majd ha cserelem a kocsit egy III-as Megane-re, akkor Bose rendszerrel veszem meg egybol
-
vendingo
veterán
Elöl Hertz van benne.
A külső hangváltót meg nem macera össze vissza kábelezni, meg dugdosni? Vagy van annyi hely az ajtóba, hogy elfér?
De szeretnék tenni a hátsó ajtókba is. Nem kell annak mindig szólni, lehet állítani a rádión.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Elolvastam!
Akkor a kérdés: Mekkora hangszóróknak van hely a golf 4 hátsó ajtóiba, illetve szerintetek gyárilag be van kábelezve, vagy nekem kell behúzni?
Milyen márkát ajánlanátok? A gyári rácsokat szeretném megtartani.
Nem diszkót szeretnék a kocsiból csinálni, hangerő nem érdekel, csak szóljon szépen.
Max 20-25 ezret szánok a szettre.
Erősítőt nem szeretnék.
Kivitelezhető külső hangváltó nélkül a dolog?Egy 12 éves fejegységem van, ez vándorol autóról autóra. Akkoriban egy kisebb vagyon volt, nem gagyi.
-
opeter70
senior tag
válasz SocketA #31676 üzenetére
Akkor a Thalia hangszórója valószínűleg nem is lenne jó a tiédbe.
Mondjuk ezt a 2 csavaros rögzítést nem is értem a gyár részéről.
Szerintem bőven elég lett volna 1 csavarral rögzíteni a hagszórót. Micsoda pazarlás.
Vagy esetleg csavar nélkül, csirízzel beragasztva.Ezzel most nem téged bántalak, hanem a gyári mérnökök zsenialitását dícsérem.
-
vendingo
veterán
Golf 4-be kellene a hátsó ajtókba a gyári helyre hangszórók.
Mekkora méret megy be alulra illetve felülre?
Attól hogy nincs benne még be van kábelezve, vagy azt is nekem kell?
A tulaj nem kért bele zajkeltőt amikor megvette.Külön erősítőt nem szeretnék majd integrálni az autóba.
Én fusion párti vagyok, azt szeretnék majd bele.
[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
válasz SocketA #31678 üzenetére
Most már akkor sem lesz annyi mélyed mint korábban ha beteszel egy gyári hangszórót. Az esőelvezető korábban bezárta a hangszórót és ezért volt mélyed, a kivágás után már nem lesz zárt tér és arra pedig gyenge a hangszóró, hogy az ajtóba lévő levegőt tisztességesen megmozgassa.
-
senior tag
válasz kavics325i #31677 üzenetére
Az "esoelvezeto"-bol vagtam ki egy kicsit, mivel a kicx-nek sokkal nagyobb a magnese, igy nem ferne el. [link]
-
senior tag
válasz opeter70 #31674 üzenetére
opeter70: Nagyon koszonom, a 2. link ugy nez ki, hogy tenyleg olyan. Most csereljem vissza? Az ujat meg adjam el? Vagy tegyem hatra az ujat, a regit (ami hasznaltan van Vateran) meg elore?
Attol gyors, hogy ezekben a kocsikban van egy csatlakozo, es csak ra kell nyomni. Vagy ha szerelni kell az ajtot, egyszeruen csak lehuzod, nem kell forrasztgatni semmit.
-
opeter70
senior tag
válasz SocketA #31663 üzenetére
Nem tudom, hogy ugyanaz-e mint a Megane-ben, de találtam neked egyet: [link]
Ez Thalia hagszóró, foglamam sincs, hogy jó-e a tiédbe (sose volt Megane-om).
Mondjuk ezektől már csak ránézésre is sírni támad kedvem.Itt egy másik, erre azt írják, hogy Twingo/Megane: [link]
Én az enyémeket nem szívesen adom el, mert annyit úgysem kapnék érte, mint amennyit az ér, hogy autó eladáskor vissza tudom állítani az eredeti állapotot.
Mondjuk elég furcsa, hogy hangszóróválasztásnál neked az elsődleges szempont a gyorscsatlakozó, de hát mindenkinek más az értékrendje.
Egyáltalán az mitől "gyors"?
Szerintem attól, hogy gyorsan le kell vágni és kidobni a kukába.Olcsó erősítőm nekem is van eladó (nem SAL/MNC) ha érdekel, de mint előttem már említették ahhoz már kábelezni kell.
Valamint ha nincs a fejegységeden RCA kimenet, akkor még jelszint átalakító is kell. -
KonzolKartel
őstag
Ilyen nyomóm van, ugyan ebben a ládában(gyári)[link].
Szaki azt mondja, hogy a hsz nagyon jó, mert ez phase gyártó során készült, de viszont a láda, amiben van, egy sz*r. Ti milyen ládát ajánlanátok ehhez a hszhez? Ferdehátú H astra a kocsi.
Ha érdekel valakit, cserélem is. Illetve a 9853-asom is cserélném 9855-re.
[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
kavics325i
őstag
válasz SocketA #31669 üzenetére
Nekem van egy 2x50w-os erősítőm,cipős dobozban tartom,szerintem még kábel és biztosíték-házzal együtt is van hozzá.Írj pü-t ha érdekel
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
PiciPeti
őstag
válasz SocketA #31667 üzenetére
Valószínüleg nem éri meg annyi féle-fajta csatlakozóval gyártani ugyanazt a hangszórót. Ha beszerelteted akkor ott úgyis levágják a gyári csatit, és ráforrasztják a hsz-ra. Legalább nem lesz kontakthibás egy beázás után.
Megfelelő beépítéssel, és erősítővel valószínűleg megenné a gyári hsz-t, minden téren. Hifinél rendszerben kell gondolkozni. Ha betennél egy csúcskategóriás hangszórót, valószínű még rosszabbak hallanád, mivel nem erre lett kitalálva, és a hibákat is jobban kihozza.
-
senior tag
válasz PiciPeti #31666 üzenetére
Igen, mar rajottem, hogy a gyari lenne a legjobb, de sehol nem talalok...
Nem feltetlenul ez az elsodleges szempont, csak nem ertem, hogy ilyen nagy markakhoz, mint Renault, Volkswagen, Seat, Opel miert csak a Pioneer gyart gyorscsatlakozos hangszorot, masok miert nem...
Nekem laikusnak sokkal jobb lett volna egy olyan szettet vasarolni, amivel nem kell farigcsalni az ajtobol, meg kabelezni. Hanem tudom, hogy az a gyari helyere van, csak jobb minoseg.
Erre vettem (en nem csak en, Renault forumon mas is igy jart) egy jobbnak mondott hangszorot, ami valojaban rosszabb... (persze ez igy nem teljesen igaz, de akkorsem tud olyan melyeket, mint a gyari).
-
Osynho
addikt
válasz SocketA #31663 üzenetére
Akkor csak várj.
Az általad említett fejegység (ha tényleg olyanod van) nem rendelkezik rca kimenettel, így az erősítős dolog nem lesz egyszerű.
Egyébként nyilván javítana egy erősítő, ami nagyságrendekkel komolyabb, mint amit a fejekbe szerelnek (első hozzászólás ismét, amit elvileg olvastál )
-
senior tag
Koszonom a sok hozzaszolast, de elsonek Ti is olvassatok mar el, amit irtam: Eloszoris gyari hangszorot akartam venni, vagy olyat, amit kifejezettem Renaultba valo, gyorscsatlakozoval. De nem talaltam ilyet. Vateran latok egyedul Renault Lagunabol szarmazo hasznalt Cabasse rendszert.
Aztan talaltam csatlakozo atalakitot, ott ezt a hangszorot ajanlottak.opeter70: Ha ugyanaz, mint a gyari Megane II-ese, akkor erdekelne. Hany db van belole, es milyen allapot? Amugy nem baj az, ha szetmegy. Es mielott engem okoltok: 10 eves gyari hangszorok, mindket ajto volt mar torve, es tiszta kosz volt a tolcser is. Tobbszor ki voltak szerelve az utobbi idokben (pl. elektromos ablak szereles miatt, stb). Szoval szerintem igy is jol birtak, es nem (csak) en nyirtam ki oket.
Osynho: Igen, komolyan varok, mivel a Pioneer-nek is van ajanlasa a Megane II-be. Mondjuk ezt sem ertem, hogy miert csak a Pioneer gyart Opel-Volkswagen-Renault-Seat -ba valo gyorscsatlakozos hangszorokat...
Pontosan csak este tudom megnezni, milyen fej van benne, de valami ilyesmi: JVC KD-G351
Szerk.: erosito segiteni valamit a dolgon?
Na majd este ugyis kocsikazom, akkor megprobalok osszebaratkozni az uj hangszorokkal.
[ Szerkesztve ]
-
-
opeter70
senior tag
válasz SocketA #31657 üzenetére
"Milyen hangszorot vegyek, ami olyan lesz, mint a gyari Renault?!"
Akkor gyári Renault-t.
Ha neked az tetszett, akkor nincs miről beszélni.Nekem van Thaliából kiszerelt gyári 13 centis hangszóróm, az jó eséllyel passzolni fog a Megane-ba is.
Ha gondolod, azt oda tudom adni, bár nem szándékoztam eladni mert az autó eladásakor még jól jöhet.
De ha az előzőt sikerült széthajtani, akkor ez sem fog sokáig tartani. -
Osynho
addikt
válasz SocketA #31659 üzenetére
"Mert eddig nem mondtatok egy 13 centis hangszorot se, hogy mit tegyek be, ami ugyanaz lesz..."
Erre komolyan választ vársz? Szerinted van valaki, aki a Renault gyári hangszórókat a te általad meg sem említett fejegységgel összehasonlította és a te általad meg nem említett zenékben ugyanazt a hangzást kapta?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Joe fiú #31655 üzenetére
(#31655) Joe fiú es (#31656) opeter70 : Nem nem, csakis ket egyformat teszek be elore es hatra. Tegnap rajottem, hogy nagyon nem ugy kell beallitani a gyarit, meg az uj hangszorokat, szoval biztosan nem fogom keverni oket, mert mashogy szolnak.
Ertem mar, mire gondoltok. Akkor most maskepp kerdezem: Milyen hangszorot vegyek, ami olyan lesz, mint a gyari Renault?! Naaaaa?
-
opeter70
senior tag
válasz SocketA #31654 üzenetére
Azokat a "mély" hangokat, ami a gyári hangszóróból hallottál, semmiképpen sem fogja pótolni egy mélynyomó.
Amit azokból mélynek hallottál az még jó esetben is a 80-200 Hz közötti tartomány (nem hinném, hogy a gyári papírhangszóró ennél mélyebbre ment volna), a mélynyomókat pedig általában 80 Hz-ig szokás felengedni.Egy mélynyomó nem pótolja teljes egészében az első szett mélytartományát, csak kiegészíti azt a legmélyebb frekvenciákkal, amiket az első hagszórók már csak fizikai méretüknél fogva is képtelenek lesugározni.
-
Joe fiú
senior tag
válasz SocketA #31654 üzenetére
A szigetelés épp a basszushiányon javít némelyest, a problémád pedig az, hogy az első hangszóróid nem képesek értelmes hangnyomást produkálni, így nincs basszusod, a mélyláda nem oldja meg ezt, max. elnyomja a hiányérzetedet..de a te döntésed. Egyébként nehogy azt hidd, hogy ha dupla szett van benn, akkor kétszer hangosabb lesz az egész, nem növekszik lineárisan a hangteljesítmény, alig hallhatóan lesz hangosabb, főleg ha más hangszórók is lesznek benn, akkor cserébe még kusza is lesz az egész.
-
senior tag
válasz Joe fiú #31652 üzenetére
(#31652) Joe fiú: De miert szigeteljek, amikor a basszus nem veti szet a kocsit? Ilyeng hangrendszernel szerintem felesleges... Ugy erzem, hogy akkor valahonnan keriteni kell gyari hangszorokat, es akkor azokat megint nyuzhatom egy evig Vagy a Cabasse rendszert ismeritek? Az jo lehet? Vagy elado ules ala teheto melynyomoja is
Amugy nem ertem, milyen problemamat nem oldja meg a melynyomo? Nekem a problemam az, hogy a tegnap vasarolt uj hangszoroimbol nem jon eleg mely.
(#31653) PiciPeti: Nekem nem kell, hogy hangosabb legyen. Plane, hogy az eredeti tervem, hogy hatra is teszek meg ket hanszorot, mivel be van huzva a vezetek. Akkor meg nem kell annyira bomboltetenem a hangszorokat, mivel ketszer annyi lesz a kocsiban. Ahogy irtam: a problemam, hogy hianyoznak azok a melyek ami a kis gyari hangszorobol jottek (akarhogy egtek vagy sem )
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
válasz SocketA #31651 üzenetére
Erősítő nélkül minden halkabb lesz mint a gyári papírhangszóró...
Fejegység beépített erősítőjétől meg ne várj sokat. 4x10-12W-nál több nem jön le róla, és az is borzasztó minőségben... Ha ezt megfejeled a mély tekergetésével, akkor aztán igazán szar lesz.
Emellett még meg is égeted a hangszóró tekercsét... Ami nem garis probléma.Amúgy egy hangszórónak nincs teljesítménye, maximum terhelhetősége. A "hangosságát" az érzékenység szemlélteti a legjobban.
Az előző hangszóróidat meg a fejegység erősítőjének a gyengesége tette tönkre, meg a mindent fel-le tekergetés.
-
Joe fiú
senior tag
válasz SocketA #31651 üzenetére
Nem jól gondolod, a gyárit azért érezted jobbnak, mert nagyon érzékeny, így a fejegység is könnyen meghajtotta, viszont amit most vettél az viszonylag érzéketlen, a gyárihoz viszonyítva, így azt nem képes a fejegység normálisan meghajtani, ezért is érezheted kevesebbnek.. A szigeteléshez meg nem kell szétvágni semmit..a mélynyomó nem oldja meg a problémádat, de cserébe megadja azt a tartományt amire a jelenlegi szett képtelen lenne.
-
senior tag
válasz Joe fiú #31650 üzenetére
Szoval ha jol ertem, akkor az a helyzet, amit kerdeztem is: A gyari hangszorok azert szoltak olyan jo melyeket, mert a JVC fejegyseg tulhajtotta, amit meg most vettem Kicx hangszoro, azok jok, csak nem engedi magat ilyenbe belevinni?
Nem akarom ennel jobban szetvagni az ajtot, igy is mar vagni kellett az esoelvezetobol. Akar el kellene gondolkodni egy melynyomon, ugye?
(A hangszoro garancia tulzottan nem erdekel, annyira nem nagy erteku a hangszoro. Probalgatom meg, igyekszem megszokni, lehet kesobb megtetszik. De majd lehet probalok gyarit szerezni valahonnan)
-
Joe fiú
senior tag
válasz SocketA #31648 üzenetére
Előlre nem fér be nagyobb szett a 13-as helyére? Ha beférne akkor valami 16-os komponens szett, pl. Audio System MX165 plus, a mostani meg mehetne hátulra..ha nem fér be akkor valami 13-as komponens szett, illetve ami segíthet a mélyhiányodon, az az ajtószigetelés,de azt mindenképp ajánlott elvégezni, attól függetlenül, hogy milyen hangszóró van az ajtóban.
Illetve igen, ahogy előbb is írták, a legtöbb esetben akkor érvényes a garancia ha szakműhely végzi a beszerelést, gondolom ez nálad nem így van.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Joe fiú #31647 üzenetére
(#31647) Joe fiú En elsonek gyorscsatlakozos Pioneer hangszorokat neztem, de vegulis sikerult gyorscsatlakozo kabelt vennem es ahol vettem ezt a hangszorot ajanlottak jobban. (es mashol is olvastam, hogy jo ar/ertek aranyu)
Az eredeti tervem csak annyi volt, hogy hatra is beteszek ket hangszorot, hogy az elsoket nem kelljen annyira feltekerni. Mert gondolom, hogy a sok bass-tol (meg az esotol) szakadtak ki szegenykek.
Az, hogy az uj tonkremegy, annyira nem erdekel, mert 3 ev gar van raViszont sehol nem latok gyari Renault hangszorokat, egyedul Laguna Cabasse hangrendszer van elado, de ezek utan azt sem merem megvenni.
Amugy nem gyari fejem van, hanem egy JVC (pontos tipust most nem tudok), amiben lehet allitani laud-ot, meg bass, treble, middle, stb stb
Tudok meg valamit tenni az ugy erdekeben, hogy kicsit tobb basszus legyen? Mert azt tenyleg nem szeretnem, hogy bass +6 treble meg -6 -on menjen...
szerk.: Tegyuk fel, hogy most kerdezek: Mit ajanlanal nekem akkor? Mit vegyek?
[ Szerkesztve ]
-
Joe fiú
senior tag
válasz SocketA #31646 üzenetére
Sajnos előbb vásároltál és utána kérdezel..ha előbb kérdezel akkor megmondtuk volna, hogy a gyárinál nem lesz jobb, főleg gyári fejegységről hajtva, főleg ez a szett...ez egy alap szett, meg merem kockáztatni, hogy a gyári szett tudta, ugyanezt a minőséget, ha nem volt jobb nála. A helyedben én inkább előre vennék valami értelmesebb komponens! szettet ajtószigeteléssel körítve, így valamivel jobb lenne az eredmény, de a gyári fej így is erősen lekorlátoz, a basszust meg gyorsan felejtsd el, hogy maxra feltekered, mert főleg ha tövig tekered a hangerőt nem adok egy hónapot az új hangszóróidnak és megdöglik a tekercse.
-
senior tag
Sziasztok!
Van nekem egy Renault Megane II-esem, amibe tegnap vettem egy Kicx ICQ-502 -es hangszorot, azzal az elkepzelessel, hogy ezeket beteszem elore, a ket gyarit, pedig hatra.
Kis barkacsolas utan (ket felfogatot el kellett hajlitani, meg az esovedobol kicsit kivagni az ajtoban) sikerult betenni az uj hangszorokat.
Viszont az erdekes az, hogy kicsit allitani kellett a fejegysegen, mert teljesen maskepp szol, es bar elvileg 75W-os nevleges teljesitmennyel van, a max teljesitmenye pedig 150W ennek ellenere nem tud olyan melyeket kiadni, mint a gyari hangszoro.
A basszust feltekertem maxra, de igy sem. Mivel a regi hangszorok mar alul meg vannak szakadva (gondolom az eso, meg a sok hangos zene kikeszitette), ezert recsegnek, plane, hogy az elso hangszorok miatt meg tobb basszus van raadva, igy vegul be sem epitettem oket... majd szerintem veszek meg 2 db ilyen hangszorot.Szerintetek mi lehet a gond? Atvertek es ez egy vacak hangszoro (amugy szepen szol!). Vagy ez egy jo hangszoro, ezert nem engedni magat szetverni tul melyekkel? Vagy nem eleg a fejegysegem hozza? Mert azt olvastam hogy erositon keresztul szol igazan jol
Vagy vegyek inkabb gyarit? Vateran latok Laguna Cabasse rendszert, az jobb lenne?!?
-
-
Harsonás
tag
Sziasztok. Ilyen fejegységet vettem az a kérdésem, hogy Bt a telefonról kezeli a mappákat, mert eddig nem sikerült rávennem van valakinek ilyennel tapasztalata?
-
PiciPeti
őstag
Wattokat a cuccnak srácok! WATTOKAT!
Akkor megjön a mélyközép tartomány... -
Joe fiú
senior tag
válasz gabber01 #31637 üzenetére
Peugeot 309..amúgy kicsit állítgattam most..és nem olyan rossz ez a helyzet..álló helyzetben szub nélkül hallgattam zenét. és elég volt így..még így is kijöttek szólni, hogy vegyem halkabbra, szóval egyre jobban kezdek összebarátkozni a rendszerrel, alig várom már, hogy aktívban mit produkál majd.
-
Something_
őstag
válasz KonzolKartel #31633 üzenetére
Svájci rendszámos volt. Habár én is majom vagyok, még mondtam is az Obi-nál, hogy feltűnően kicsi
-
KonzolKartel
őstag
válasz Something_ #31628 üzenetére
A kis svéd buz*...Akkor mégsem jártál jól.
Ja, szerintem nekem is az a gond, hogy egyszerűen fos az ajtó, és nincs akusztika. Remélem holnap alkot valamit a szakink.
-
Joe fiú
senior tag
válasz Something_ #31630 üzenetére
Ne haragudj, de akkor nagyon nem volt jó vétel, én két hónapja kb. 15-ért adtam el Xion10-t, illetve szerintem a 10" kevés lesz coupeba, de ne legyen igazam
Nekem sajnos gyárilag hitvány az ajtóm, ha agyonbituznám sem valószínű, hogy sokkal jobb eredményt érnék el.
-
Something_
őstag
válasz Joe fiú #31629 üzenetére
Nekem eddig is szépen szólt a coupe ajtókban a rainbow, de most szigetelés után kíváncsi leszek a Gladen-re. Ma lesz befejezve, tegnapi esős napba nem sikerült az egészet megcsinálni, már csak a második erősítőt kell felrakni, bekötni és beállítani a rendszert.
Sikerült megvennem 30.000 Ft-ért az Audio System X-ION12 Plus ZD-t, ami vásárlás után kiderült, hogy csak 10-es kistesó. Szóval vegyesek az érzések, de legalább pontosabb lesz.
Szarok a képek, este készültek telefonnal, vakuval.
-
Joe fiú
senior tag
válasz KonzolKartel #31627 üzenetére
Nekem is hasonló észrevételeim vannak most az Xion mélyközéppel, keveset szól az ajtóból kifelé a szett..nagyon elcseszett az ajtóm...sajnos.
-
Something_
őstag
-
KonzolKartel
őstag
válasz gabber01 #31626 üzenetére
ha már aktív a fejem, akkor legyen a rendszer is teljesen aktív. Ami borzasztóan zavar, hogy kevés a mélyközèp. Holnap megyek szigetelni a két ajtót, de szerintem még utána is kevés lesz. Lehet valahogy kijjebb hozzuk magát a mélyközepet, mert szerintem így csak az ajtóba durrogtat. Érzem, hogy dolgozik a kicx, de az ajtóban szól.
-
PiciPeti
őstag
válasz opeter70 #31619 üzenetére
Az egyik majdnem hibátlan,az egyik potméter serceg állításkor, illetve az egyik váltókapcsoló le van törve. A másikban egy végfok el van füstölve, meg a fet-ek is fel vannak púposodva. Szerintem simán javítható.
Egyelőre nem eladó, szeretném kicsit használni, esetleg cserélni hasonlóan izmos monoblock-ra.
Emphaser marad.
Sokkal jobb hangja van. -
opeter70
senior tag
válasz PiciPeti #31618 üzenetére
Meg is válaszoltad megadnak.
"...mert ha nincs teljes szinkronban a két oldal, akkor egymás ellen dolgoznak a tekercsek..."Szóval te vetted meg?
Jó pár napig szemeztem velük én is a CS-n.
Valóban impozánsak!
Én személy szerint meg különösen kedvelem a Hifonics erősítőket.
Nem adod el az egyiket nekem?Szerintem nem csináltál vele rossz vételt.
Mondjuk egy picit gyanúsan olcsó volt. Minden rendben van velük?
És akkor most mi lesz az EMPhaserrel? -
PiciPeti
őstag
Urak!
Sikerült szereznem 1 (vagyis 2) Hifonics Nemesis NX880 erőt, a kérdés az lenne, hogy mennyire használható ez mélynyomó hajtásra? (SPL D. V300D2, 55l reflex). Simán egyik oldalt hidalva is erősebb lenne mint a mostani erősítőmnél, de felmerült bennem, hogy a nyomó két tekercsét külön hajtanám hidalva.
Emlékeim szerint volt már itt erről szó, és elvileg nem működik a dolog, mert ha nincs teljes szinkronban a két oldal, akkor egymás ellen dolgoznak a tekercsek...
Amúgy egész impozánsak:
-
KonzolKartel
őstag
cordial 122bol csinàltatok, az megfelelô?
-
KonzolKartel
őstag
RCA kábel kéne nekem 2x5m. Mit ajánlotok? Magashoz kéne (kicx pro 6020), mert megszüntetjük a by-ampot.
CAT6 jó?
-
szinimini
senior tag
Sziasztok!
A következő fejegység vásárlására szánnám rá magam : Alpine UTE-72BT
House,tech és hasonló stílusú zenék mennének inkább rajta. A többi pedig elvétve
A kérdésem az lenne,hogy ilyen árkategóriában tudok venni jobbat vagy ez tökéletesen megfelel.
Annyit azért mondok,hogy teljesen kezdő vagyok ebben és köszi előre is a segítségeteket![ Szerkesztve ]
-
tag
Sziasztok. A kerdesem az lenne hogy egy Honda Civic Ufoba bele lehet tenni egy Audio System Radion fl-t? Mi a kulonbseg a vekonyitott es a sima kozott?
-
KonzolKartel
őstag
Szerelőnyílások elzárására mit javasoltok? Illetve mivel rögzítsem a javasolt anyagot? Szilikon, esetleg FBS?
-
Ragadozó
Ármester
régebben sokkal nagyobb probléma volt ez, ma már a gyújtás rendszerek és a generátorok is nagyot fejlődtek...zavarszűrés már alap....intelligens feszültségszabályzók vannak, az autó ECU-ja beavatkozik mindenhova (újabban a generátor is rá van kötve), így ha az autó áram igénye növekszik, megemeli a fordulatszámot (alapjáraton), így biztosítva azonos teljesítmény leadást...ma már az a gond, hogy ne hülyüljön be CAN rendszer, ami eléggé érzékeny a feszültség esésekre, gyenge akksi sok "érdekességet tud okozni"...
Pl, Ford Focus, műszeregységnél van egy CAN csomópont, kigyullad minden, mint a karácsonyfa, mutatók összevissza, és sokszor leáll a motor, mitől, mert rossz az akksi...nagy az a áram felvétele, generátor nem tudja követni és a can rendszernek elégtelen lesz feszültség a működéshez.[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
gabber01
addikt
válasz kavics325i #31608 üzenetére
Ha van generátorzaj, akkor az erősödni is fog a fordulatszámmal és rossz esetben normál hangerőn is nagyon zavaró lesz.
Az, hogy a magasabb feszültségű jel kevésbé veszi fel, vagy inkább kevésbé érzékeny a zajokra, ez tény, ezzel kár vitatkozni. Más kérdés, hogy ez önmagában nem jelent tökéletes, megkérdőjelezhetetlen és azonnali védelmet a problémával szemben.[ Szerkesztve ]
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
PiciPeti
őstag
válasz kavics325i #31608 üzenetére
Hát nekem a régi fejegységgel indítás után volt egy kis sípolás, pár mp-ig. Ezzel már nincs. A kábelek ugyanazok, ugyanott mennek.
Vagy a fejegységből jött már alapból a sípolás, vagy kevésbé zavarja. Utóbbira tippelek, mert olvastam is róla már pár helyen.
-
kavics325i
őstag
válasz PiciPeti #31607 üzenetére
ez a kevésbé hajlamos úgy hülyeség ahogy van. pont,hogy halk hangerőn hallod a generátor zajt,és ha mondjuk ahogy a szaki vezette nekem is a prs össze szedi a zajt úgy a többi is össze tudja.pedig azon 5,egész valahány voltot mértek
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
Joe fiú
senior tag
válasz Ragadozó #31603 üzenetére
Ismerem a cikket, egyébként ha már itt tartunk nagyon kevés fejegység tudja ténylegesen azt a kimenő jelszintet ami rá van írva,a Pio régi szériáira volt jellemző, hogy bőven több jött le róla, azt hiszem talán egy P77MP-t mértek amiről lejött 6V..egyébként manapság ez kevésbé releváns tényező, ott az erősítőn a gain szabályzó, amit úgyis a fejegység kimenő jelszintjéhez állítasz be.
kavics: Örülök, hogy csak nekem nem volt egyértelmű akkor
[ Szerkesztve ]
-
kavics325i
őstag
-
kavics325i
őstag
válasz Ragadozó #31600 üzenetére
Remélem nem bántalak meg,de borzasztó sok hülyeséget hordasz össze
Asszem ezzel kezdtem.
Egy rendszer nem attól erősebb,hogy hány mély van benne.Attól,hogy több még nem erősebb csak jobb a hatásfoka. Kevés az olyan rendszer ahol mondjuk 2db 4ohmos mélyet 8 ohmra illesztik. Inkább kettőre,amitől még megint csak nem több áramot kér csak változik az ellenállás.
Nézd tőlem segíthetsz engem nem zavar én csak reagáltam a hibákra. Amik hibák.
Nekem meg Kőműves a becses szakmám,de úgy látszik csak csak nem a papír a lényeg. Az említett "szaki" is valamilyen műszerész vagy mi a rák és még sem tudta épkézláb normálisan a rendszerem. Gyakorlatilag újra kellett raknom.De vissza már nem mentem így a panaszos sóhajomat sem hallotta már.
Nem a Te munkádra értem mielőtt ezt is félre értenéd.
Volt nekem is úgy,hogy 2x10-es volt a kábelem.Aztán jött a 4x20 most meg a két akksi között 2x50 utána 6x20 van egy méteren. De nem panaszkodom feszültség esés terén. És csak két erősítőm van egy a 16-os szettnek a másik a 38-asnak[ Szerkesztve ]
-
Joe fiú
senior tag
válasz Ragadozó #31600 üzenetére
Szerintem ne alázd tovább magad...amiket használsz erősítőket, nem csodálom, hogy elég hozzá a 10mm2-táp, nekem csak a szett erősítőm nagyobb teljesítményt tud ténylegesen RMS-ben mint neked a kettő, és ez csak az első szettemet hajtja, ha kételkednél, nyugodtan utánanézhetsz,Steg 75.4.
Örülök,hogy a vevőidnek nem volt még problémája veled..a saját érdekükben is..és mielőtt mondanád, hogy sokat olvasott villamosmérnök vagyok.mondhatod..viszont én építettem a rendszeremet..és elég sok rendszer megfordult már a kezem között..de tényleg hagyjuk abba, nálam a kommunikáció ott elvesztette az értelmét mikor azt mondtad, hogy az RCA jel rossz..mert alacsony fesz. megy benne..
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest