-
GAMEPOD.hu
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Átváltja automatikusan a PayPal mert csak forintban lehet kiutalni, így semmit nem kell átváltanod.
Azt gondoltam hogy ezt érgthetően írtam:
Feladja, hogy mennyi van a PP számlán, az Transfer amount (Átutalás összege)-hoz beírni a kívánt összeget, ott kell lenni a regisztrált számlaszámnak.
Beírjuk az összeget.
Ha más devizában van az egyenlegen pénz, az akkor a forintos számlánkra konvertálva kerül kiküldésre.
Ha több deviza egyenlegen van pénz, akkor külön-külön kell kiküldeni vagy az egyenlegen forintra konvertálva lehet egyszerre kiküldeni.
Mivel csak az USD egyenlegen lesz a pénz nem kell forintra konvertálni.Ha nem állítottad azt be hogy hagyja a bejövő pénzt az eredeti devizában akkor meg a megérkezéskor rögtön forintot csinál belőle és az kiutalható lesz a bankszámlára.
-
UserX
addikt
Sziasztok!
Bocsánat a hozzá nem értésemért!
Elovastam az összefoglalót, de nem lettem tőle sokkal okosabb.
USD-ben várok egy összeget, amit szeretnék átutalni a forint alapú fizikális számlámra.
Érdemes állítani valamit az átváltás módján???
Ha lehet lépésről-lépésre kérném a választ!
Előre is hálás köszönet!!! -
dlaj
őstag
Sziasztok! Vettem egy terméket amiért PayPal-lal fizettem. Több mint 2 hete rendeltem és 10 napja érdeklődésemre az eladó azt válaszolta, hogy várjak még 10-20 napot és megkapom.
Még mindig semmi és most felmerült bennem, hogy nem is akarja elküldeni, egyelőre az időt húzza.
Most csak annyi lenne a kérdésem, hogy vásárlástól számítva hány napom van vitát indítani? Nem szeretnék kifutni az időből.[ Szerkesztve ]
-
A kommunikáció nyelve még mindig angol a felhasználó szerződés szerint, de valószínűleg le tudják fordítani. Az ügyfélszolgálat Írországban működik, ezért bár más származású munkatársak is lehetnek, jobb az angol mint más nyelv.
Amit elsőként elküldesz reklamációt azt az eladónak továbbítják, aztán ha nem tudsz 20 napon belül megegyezni vele akkor fognak kérésedre közbelépni. Ha nem kéred akkor egyszerűen lezárják a 20. nap[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Pár év után úgy tűnik ( 99,999...% ) hogy ismét átvertek. Magánszemély, "apróhirdetés." Hirdetési oldalon nem reagál, ismét meghirdette a terméket.
Kérdésem, hogy a PP felületén, ami magyar nyelvű, milyen nyelven ajánlott írogatni? Anno
Google fordító segítségével írtam németül. Most van értelme magyarul írni, mert mondjuk a másik oldalon az országának megfelelő nyelven fog az üzenet megjelenni?
Meg ajánlott itt is küldeni egy üzenetet az "eladónak" ugye? Anno küldtem itt is, csak utána beindult az ígérgetés. Amivel nyert 1-2 hetet. De csak visszakaptam akkor a pénzem. -
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
Paypal-on keresztül fizettem egy termékért ezen az oldalon.
Egy széket vásároltam itt. De egyáltalán nem felel meg a leírtaknak, miszerint felújított szék. A szék funkcióiban hibás, de nemhogy felújítva, még csak takarítva sem volt! Büdös/koszos/hibás. A koszt még megoldanám, hogy valahogy elmosogatnám de a bűzt nem tudom hogy lehetne kiszedni belőle (kutatás alapján sehogy). De azt már nem tudom lenyelni, hogy hibás mechanikával küldték el nekem, miközben határozottan kértem, hogy ellenőrizzék a terméket küldés előtt.
Egy körülbelül kukából kiturkált terméknek felel meg, nem egy felújított terméknek.Idézet az oldalról:
"These office chairs have been refurbished. For us, 'refurbished' means that the chairs have been carefully checked, possibly reupholstered, fitted with new official parts, cleaned and resprayed if necessary. We try to get the condition of the chairs as good as new again. To guarantee our quality, we give a 60-month warranty on these Herman Miller chairs!"Szóval ez egy nagy kamu, átverés.
Paypal-on indítanék dispute-ot de nem tudom melyik opciót válasszam...
Valakinek van tapasztalata? Melyik opciót éri meg választani, melyikkel számíthatok mielőbbi teljes visszatérítésre? Illetve mi jelenleg a paypal visszatérítési menete? Már vagy 10 éve nem csináltam ilyet PayPal-on...1) Olyan tételt vagy szolgáltatást kaptam, amely eltért vagy nem felelt meg a leírtaknak
2) Visszatérítést szeretnék igényelni a vásárlás egyes tételeire vagy az összes tételre
Mindkettő igaz, ezért sem tudok dönteni.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Kukcaman
senior tag
Sziasztok!
Paypal-omat szeretném az ApplePay wallettba csatlakoztatni (Macbook-on keresztül). Ez most megvalósítható Magyarországon? Vagy business fiók kell hozzá és/vagy paypal fizikai kártya, ami itthon még nem igényelhető.
-
mexel
veterán
Itt szoktam belépmni én is. Minden sütit töröltem, telefonom fogadja az sms-t. most sikerült úgy belépnem hogy belépve maradtam laptopon és közben azstalira mentem, így kiírta végre hogy küld sms-ben pint. Most sikerült, és hozzáadtam a böngészőt a megjegyzett eszközökhöz.
A telefonszámom meg van adva, sms értestést küld, de csak ilyenkor ha gebasz vanKöszönöm szépen a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Hát minden működik. Az alap elvárás már régóta hogy legyen aktív vagy az sms vagy a hitelesítő alkalmazás.
Ha ez nincs akkor sűrűbben jön a ember vagy-e azonosítás és az hogy küldnek sms-t hogy te vagy-e és ezek elhasalhatnak a nem megfelelő beállítások miatt.
Ezért nem mindegy hogy milyen beállítással használod a böngészőt és hogy a telefon ne vegye spam üzenetnek (nálam minden üzenetet fogadnia kell és néha ellenőrzöm, mert a rendszer központi spam szűrője néha meghülyül és a telefon letilthat sms-eket)Ha sms-t állítasz be akkor legyen egy másik telefonszám biztonsági tartalék, én a feleségem számát adtam meg, nála meg az enyémet. Így ha gond van az adott telefonszámot hordozó telefonnal, vagy számot cserélnénk akkor is be lehet lépni
Ha a hitelesítő alkalmazás akkor ott is használni a hozzátartozó biztonsági mentést és esetleg más eszközt is hozzáadni. Ez azért kell mert ha mondjuk újrarakod a telefont és előtte nem kapcsoltad ki a hitelesítő alkalmazást akkor megint lehet telefonálgatni hogy kapcsolják ki, mert nem tudsz majd belépni.Ilyen belépés hercehurca után érdemes lenne törölni a PayPal sütiket, a böngésző gyorsítótárat, ellenőrizni a böngésző beállítását.
Ez a link üzembiztos évek óta és nem javaslom a magyar nyelvű felületet, még ha menet közben ki is javították a fordítás miatti hibákat.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Az a baj hogy ahol be tudok lépni laptopon, nem enged semmit módosítani, nem engedi megnézni a biztonsági részeket, mert azonnal vekeng hogy biztos én vagyok?
Onnantól semmi lehetőség, csak telefonon hívhatom őket.
Próbáltam biztonsági választ is beállítani, de azt sem engedi, mert mi van ha nem én vagyok, nem tudja biztosan. Melyik 2 lépcsős azonosítás lenne a legjobb?
Telefonszám van megadva de sms-t nem küld belépéskor, nincs semmi 2 lépcsős azonosítás. Így van kb 10 éve vagy régebben, eddig soha nem volt baja csak a múltkor[ Szerkesztve ]
-
Semmi gond a PayPal-al. Normálisan működik az azonosítás. Ma több alkalommal is használtam.
Melyik 2 lépcsős belépési azonosítást használod?
Ha sms akkor előfordul hogy telefonod spam-nak veszi, meg kell nézni az üzenetkezelésnél.
Nálad lehet technikai probléma az adott eszközzel ha egy másik számítógépen vagy a mobil alkalmazásban be lehet lépni.
Amit én nem használok VPN, a reklámblokkolón a PayPal nincs tiltva, nincs oldal fordítás és nem magyar a PayPal felület. A felugró ablak nincs tiltva, mert néha jön az ember vagyok-e azonosítás és az felugró ablakos.
Ha a Security, Biztonság résznél a Manage your logins-nál szerepel az adott eszköz akkor nem fog üzengetni.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Közben a laptopon beenged az asztali gépen nem. De nem küld semmi emailt hogy énb vagyok -e stb. Ennek mi értelme? Nem lehet beállítani valahol valami biztonság részen hogy ilyennel ne szívasson? Full értelmetlen így az egész
-
mexel
veterán
Sziasztok! Miért kezdi a Paypal is amit a gmail? Ismét nem enged be az accomba. Kb 2-3 hete eljátszotta ezt, akkor telefonon kellett hívni őket, angolul lecsevegni hogy igen én vagyok, egy macera volt. Akkor megváltoztattuk a jelszót. Most fizetnem kellene erre megint nem enged be, ezt miért csinálja? Hogyan lehetne bejutni telefonálgatás nélkül? Csináljak újat az egyszerűbb lenne?
-
Magyar idő szerint munkanap 09:00-17:30, 00353 1 436 9111 ez Írországi szám.
Ez lenne az ügyfélszolgálati magyar vezetékes telefonszám: 06 1 777 7944, de itt is angolul beszélnek, viszont magyarországi percdíjjal számolnak a telefonszolgáltatók:A telefonszámot azt nagyon ajánlják hogy aktuális legyen, változást azonnal átvezetni.
-
IG55
senior tag
Üdv!
Nem férek hozzá az autentikátor appomhoz, így nem tudok belépni. A megadott telefonszámom pedig már nem elérhető, így nem tudok oda sms-t küldetni. Tudom a 2 db biztonsági kérdésre a választ, de az sajnos nem elég. Hogy tudok személlyel kapcsolatba kerülni, aki tudna segíteni?
-
válasz
szpal17 #48409 üzenetére
Nem vonta le, ilyenkor csak lefoglalja, zárolja, ha sikertelen lesz a fizetés és itt most az akkor majd a bankod feloldja, ez Net elérési probléma vagy böngésző probléma lehetett.
Vársz. A banktól függ hogy ez mennyi idő.
Ha kell a dolog akkor az Alzánál pontosítani hogy náluk mi az állapot, ha nincs fizetve akkor az újbóli próbálkozás független lesz az előzőtől és a bankkal is lehet egyeztetni, de ez csak zárolt tétel náluk is, nem kifizetett. -
szpal17
őstag
Sziasztok,
Alzás vásárlást szerettem volna kivételesen Paypal-al fizetni, de a ,,köszönjük, hogy a paypalt használja,, szövegnél nem ment tovább és csak tekert, tekert. Nyilván egy idő után kénytelen voltam bezárni az ablakot. A webkártyámról levonta az összeget, látszik, hogy Alza/Paypal, de a Paypal-ban semmi nyoma, és a webáruházban sincs. Mi szokott ilyenkor lenni?
Köszi!
-
prtvlogan
aktív tag
Köszönöm, és innentől már tényleg nem a paypal topikba tartozik.
Viszont ezzel kapcsolatban még csak annyit:
"A Google Pay hozzáférésnél ha vásárolsz ott is van hozzáférés védelem, a beállításokat te adod meg."
Két telefon esetén, ha ugyanazt a fizetési (paypal) adatokat adod meg, akkor sem látod az "A" készülék előfizetés/ fizetés menüjében azt, amire a "B" telefonon fizetsz elő/vásárolsz. Pedig ugyanaz a fiók, paypal minden.
Köszönöm mégegyszer a türelmet, segítséget, és további jó fórumozást! -
válasz
prtvlogan #48406 üzenetére
Nézd Google Pay-os fizetés volt, innentől szétválik a PayPal téma, nem a PayPal-nak kell jelszót kérnie, átadtad ezt a jogosultságot a Google Pay-nek.
A Google Pay hozzáférésnél ha vásárolsz ott is van hozzáférés védelem, a beállításokat te adod meg.
Én nem látok olyan PayPal visszatérítési lehetőséget amely érvényesen használható lenne erre a szituációra.
Van ez a rész a PayPal könyvelési tételnél (Report a problem)Itt lehet kezdeményezni valamit, ha a linkre kattintasz akkor egy gomb az elfogadó helyre irányít hogy elsőként ott próbáld meg rendezni és van a Continue filing with PayPal link ott meg ezek vannak:
Az eladó nem volt hajlandó segíteni nekem
Gyanítom, hogy a PayPal számlámon jogosulatlan tevékenység történtEzért írom már sokadjára akinek fizetve lett ott kell reklamálni. Ha nem segít akkor jelölheted az első gombot.
A második gomb nem használható mert olyan nem történt. -
prtvlogan
aktív tag
Igazad van, bocsánat!
Nem a paypal a hibás, de nem csúsztatok. A "Pay" áruházban a google one előfizetés miatt el vannak mentve a fizetési adataim. Sokáig nem volt ez így, csak ugye 1-2 évvel ezelőtt eszébe jutott ott valakinek, hogy a fotók, dokumentumok, fájlok feltöltésére hozzanak egy korlátozást. Ugye nagyon sokáig, ha nem ragaszkodtál pl a fényképek esetén az eredeti minőséghet, mérethez, akkor a tárhely korlátlanul rendelkezésedre állt. Aztán jött a feketeleves, 15 GB az ingyenes tárhely, a többi kuka. Nem olcsóbb így, de egyszerűbb a családban is inkább az előfizetést használni, mint nas szerverrel szórakozni.
És igen, google pay áruházon keresztül történt az említett feliratkozás, ami esetében rögtön levonta a majdnem 15.000 Ft-ot, és (nyilván rá kellett nyomni) és beállította ismétlődő fizetésként. Arra nem tudom, hogy érdemes-e akkor kitérni, hogy ilyenkor a fizetés/előfizetés gomb a telefon 3/4-ét lefoglalja, kéken, zölden vagy valamilyen egyéb biztonságot sugaló módon villog, a lemondás vagy visszavonás pedig egy kis pipa apróbetűvel valamelyik sarokban elrejtve, amire ha rányomsz átirányít egy másik oldalra,
Tudom, hogy hibás vagyok, nincs ezzel gond. De ne haragudj, topikgazdaként biztos tudod ezeket a folyamatokat. Menj fel az Ebay-re, rendelj valamit paypal fizetéssel. Kérni fogja az email címed, és a hozzátartozó jelszót. Ha esetleg túl gyorsan megadod, akkor feldob 15 képet, hogy válaszd ki azokat, amiken bicikli látható. Miután ez sikerült, jelez a netbank, hogy jóváhagyandó tranzakciód van, engedélyezd a pin kódoddal/jelszóddal.
Nálam legalábbis így működik, és nincs is bajom vele.
Ezzel szemben a Pay áruházban a paypal, gombnyomásra tud pénzt levonni, illetve beállítani, hogy ez havonta ismétlődjön. Ismétlem, ha nem lépek be a netbankba, számomra ez ki sem derült volna.
Nincs itt baj szerinted?
Mivel gyerekről van szó, youtube megvan? Nézne rajta egy mesét, ami megáll, hogy "fizess elő a youtube prémiumra" Érti, és tudja, és az X-re kattint, de ha egyszer véletlen az előfizetésre, akkor jön az én esetem...
Pay áruházi rendelés, vagy előfizetés esetén nem kér a paypal jelszót, ha el van mentve szóval ez szerintem nem volt csúsztatás. KH bank esetén meg nincs tudtommal digitális netbankos "virtuális" kártya, mert állításuk szerint elég biztonságos a rendszerük. Tehát még csak az sincs, hogy beállítok egy 1000 Ft-os limitet, aztán csókolom.
Na mindegy, köszönöm az információkat, a paypal-ban látom a levonást, csak ezért itt kezdtem az érdeklődést.. -
fjudors
aktív tag
olyan, mintha a google play-ben lenne beállítva a paypal, és azon keresztül történt volna a fizetés
-
válasz
prtvlogan #48402 üzenetére
Már rég fel kellett volna venned velük, az ügyfélszolgálatukkal a kapcsolatot, legtöbb esetben van lehetőség a fizetést sztornózni és visszaadják a pénz. Nem azonnal kapják meg a pénzt ezért is kell azonnal lépni hogy tudjanak ők is mihamarabb reagálni.
Nehogy már a PayPal legyen a hibás.
A fizetés nem a PayPal-on lett kezdeményezve hanem az adott oldalon, nem random nyomogatással történik az hogy valaki valamire előfizet, több adatot meg kell adni.előfizetes esetén a PayPal nem kér jelszót, semmit. Ez csúsztatás, eleve nem lehetsz állandóan belépve, így van azonosítás a használat során, a PayPal biztosít két lépcsős belépési azonosítást, aktiválni kell és akkor nem tud más fizetni a nevedben. Miután belépsz azután fizetsz, így van jelszó, jóváhagyó sms vagy a egyéb azonosítás meg minden.
Ne keverd ide a banki bankkártyás kettős hitelesítéses fizetést, mert annál ugye nem kell belépni sehova, de hasonló az elv. Mindkét esetben azonosítás után lesz érvényes a fizetés, már ahol ezt alkalmazni kell.[ Szerkesztve ]
-
prtvlogan
aktív tag
Na, köszönöm! Akkor az előző hosszú levelem már tárgytalan is. De miként lehet az, hogy ilyen előfizetes esetén a PayPal nem kér jelszót, semmit. Egy 3 éves gyerek simán atkattintja, és atlepi a biztonsági színvonalat.?? Kutyatapot szoktam meg rendelni, amit paypallal fizetek ki. 1, meg kell adnom a jelszót. 2 a netbankban jóvá kell hagynom a tranzakciót. 3 kapok róla emailt, és netbanki értesítést, hogy az xy számú kártyámmal tranzakciót végeztek xy összeg ertekben
De Ezek szerint Rá kell csodálkozni arra, hogy ilyen feltételek mellett. Virágzik az online csalás... Nem nézegetem a banki egyenlegem, mert nincs R szükségem. Pusztán a véletlen, hogy ezt most kiszurtam. Viszont ismétlődő előfizetes volt, tehát elvipeg a végtelenségig szivhattak volna le a pénzem. Köszi mindenkinek, azért minden lehetséges fórumon jelenteni fogom a céget, mert szerintem nonszensz, ahogy jelenleg ezeket az előfizetes éket kezelik, a elmondásuk meg megint egy gyötrelem.
Bocsánat a helyesírási hibákért, telefonról potyogtem.
Köszönöm meg egyszer. Mindenkinek, -
prtvlogan
aktív tag
válasz
slice14 #48400 üzenetére
Igen, ebben igazad van!
A céget, ahol dolgozok, nyáron feltörték a gonosz hekkerek. Az egyik informatikus rendszergazdai jelszavával jutottak be, majd mindent titkosítottak, és töröltek. Irreális összegért visszaállítottak volna mindent, viszont ennek nem engedett a cég, ezért több 100 milliós kiadással új hálózatot, rendszert telepített. Azóta mi van? Bérpapírodad meg akarod nézni, 12 karakteres jelszó, + email kód, a jelszavad 3 havonta megváltozik, és nem lehet az előző 6 havival egyező.
A számítógép jelszava ugyanez. 3 havonta meg kell változtatatnod, nem lehet az előző, tartalmazzon kis betűt, Pí számot, és egy két ismeretlenes egyenlet harmadik ismretelnes tagját.
Nem tudom, hogy mennyire hihető, vagy hihetetlen, de ezért nem akartam kamu profilt létrehozni, olyyat, amit nem használok, aktívan, és egyszer csak töröl a google.
A sztorit mostmár nagy vonalakban ismeritek, a gépet ki kell kapcsolnom, mert muszáj lefektetni a gyerekeket.
De, a kérdésem még mindig az, hogy ezt a pénzt van-e esélyem visszaszedni ettől cégtől.
Ha nincs, akkor lehet, hogy elgondolkoznom azon, hogy nyitok egy ugyanilyet. Két kattintással lehúz egy gyerek 15.000 forinttal, ha ez 1.000 ember esetén bejön, akkor köszönöm szépen! :-) Törvényt biztos nem sért, az meg hogy a számlavezető bank sem tudja, hogy hova kinek ment az összeg, csak még inkább bizakodásra ad okot. ... -
válasz
prtvlogan #48399 üzenetére
A kártyás fizetés esetén nem lehet leállítani, tiltani. Annál a cégnél kellene sztornóztatni a fizetést ahova ment a pénz, azzal hogy téves előfizetés vagy rendelés.
Itt a PayPal-on van ugyan olyan hogy lehet jelezni a jogtalan fizetést, levonást, de nálad ezt nem fogják elfogadni mert hiába kiskorú gyerek, a saját eszközödről, a saját azonosítóiddal lett kifizetve valami. Ezt nem veszik jogtalannak. -
slice14
veterán
Létrehozhattál volna egy google fiókot a gyerkőcöknek, amihez nem kapcsolódnak kártya adatok.
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
prtvlogan
aktív tag
Bocsánat, úgymond tudatlan vagyok ez ügyben!
A történethez hozzátartozik, hogy két lányom, 6 éves, és 3 éves saját telefonnal rendelkezik. Nem akarok untatni senkit, és nem is akarok úgymond vitát generálni, hogy szükséges-e ilyen korú gyereknek telefon, laptop.
A tárhely miatt 2 telefonra el van mentve a fizetési adatom. Mivel androidos telefon esetén a használat miatt szükséges megadni gmail-es fiókot ezért egyszerűbb volt megadni az én gmail-es fiókomat. Tudom, hogy butaság, meg minden, de az is butaság, hogy egy sim kártya nélküli telefon gmail fiókhoz köti a használatot.
Ez csak a körítés. A hozzászólásodra válaszolva igen, biztos, hogy kártyás fizetés volt, a 3 éves gyerek valahogy addig nyomogatta, amíg nem sikerült neki eltalálni, hogy mennyi 3*6-4.
A paypalom kártyához kötött, tehát amíg pénz van rajta, engedi a vásárlást.
A limitet tudnám ugyan csökkenteni, de nem látom értelmét, mert már szinte ( megint túlzással) de egy doboz gyufa is 1000 ft körül van.
Ami miatt írtam a fórumba az az, hogy például tavaly vettem észre, hogy a feleségem telefonján, az Ő gmail-es felhasználóneve alatt fut egy havonta 1500 Ft-os előfizetés valami főzőreceptes oldalra. Kérdezem Tőle, hogy ezt használja-e, vagy mi ez. Nem tud róla semmit. Felhívom a bankomat, (ugyanilyen kártyás levonás volt egyébként egy számomra nem beazonosítható levonással)
és azt mondta az ügyintéző, hogy Ő nem tudja, kártyás fizetés, biztos jóváhagytam stb stb.
Nem lépek be napi szinten a netbankba, és egyébként minden egyenlegváltozásról küldenek értesítést, kivéve az ilyen alattomos, sunyi előfizetésekről.
Ez egy viszonylag magas összeg, az eddigiekhez képest, de azért nem vág földhöz, viszont szeretnék mindent megtenni, hogy visszakapjam, mert nem akarok az a balek lenni, aki rájukhagyja, ( mert ezért csinálják)
Ilyen zárolt összeg esetén nincs lehetőségem tiltani, vagy visszakérni az összeget? Menjek be a bankba? Mint írtam, nem olvastam át a fórumot, de senki más nem járt még így? -
válasz
prtvlogan #48397 üzenetére
Itt valóban azt látom
de te ezt írtad
De ez kártyás fizetés volt vagy utalás?
Az biztos hogy be kelen kapcsolnod a PayPal kétlépcsős azonosítást, bár egy gyors fizetéses PayPal kliens esetén ha van pénz az egyenlegen vagy a kártyán akkor még elmegy pénz.[ Szerkesztve ]
-
prtvlogan
aktív tag
Biztos a gyerek volt, ilyen bankártya ellopás, kódlopás nincs.
V/ hogy érted, hogy nem paypal fizetésnek tűnik?
Én ennyit látok, remélem az érzékeny adatokat sikerült kitakarnom.
[kép] -
Met
nagyúr
-
prtvlogan
aktív tag
Tisztelt Fórumtársak!
A mai nap a netbankomba belépve láttam, hogy 'googlepay ireland" számára a tegnapi nap kifizettem ( gyakorlatilag csak lefoglalva) 14.990 Ft-ot Photoroom Pro előfizetésre. A két gyerekem közül a kisebbikre gyanakszom, bár bizonyítani nem tudom. Nem akarok senkit untatni azzal a véleményemmel, hogy előfizetni bármilyen baromságra egy 3 éves gyerek megoldja,/meg tudja oldani. Bezzeg az előfizetés lemondásához előfordul, hogy youtube videók segítsége kell. Nem követem napi szinten ezt a fórumot, ezért segítéget/tippet szeretnék kérni, hogy lehetséges-e a kifizetett összeg viszavonása, törlése? Előre is köszönöm a tippeket, ötleteket!
[kép] -
Köszönöm a segítséged, most jutottam el a megrendelésig - az év vége miatt nem erőltettem, nehogy a szállítással gondok legyenek.
Hozzáadtam a virtuális kártyát, utaltam rá HUF-ot az OTP-n belül, és pár kattintással meg is tudtam rendelni a terméket.
Még egyszer hatalmas köszönet!Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
válasz
YellowXXVIi #48390 üzenetére
Azt nem a PayPal vonta le hanem bank, így az veszteség lesz.
Írtam: 15-20 nap és visszaküldik. -
válasz
YellowXXVIi #48387 üzenetére
Értem, de nem az számít hogy ahonnan utalod miként hajlandó elfogadni, a megadott bankszámlaszám belföldi utalással használható bankszámlaszám.
Így van kizárva az hogy konverziós díjat és egyéb jutalékot ami nemzetközi utalások esetén van ne kelljen fizetni senkinek. -
válasz
Djuree #48384 üzenetére
Jutalék és nem adó, de ha kereskedelmi tranzakció (veszel valamit) akkor attól szedik be aki kapja a pénzt. Ha személyes tranzakció akkor meg nincs jutalék.
Van ahol az eladó felárral adja meg a PayPal fizetési módot és így szedi be tőled az egyébként az általa fizetendő jutalékot, de ez az eladó kitalációja, nem PayPal kér tőled díjat. Valamint van olyan aki ezt +ba kéri fizetni, mert lusta bekalkulálni az eladási árba.220 € esetén az eladót terhelő jutalék 5.83 EUR.
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
gyors kérdés, vennék valami németből és paypallal fizetnék. az adót tőle vonja le majd vagy tőlem? nem emlékszek hogy megy ez régen fizettem így.
220 euróról van szó? tőlem remélem nem von le többet...[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), outi+mtb, WH40k, Dragon Ball, MacGyver
-
válasz
YellowXXVIi #48382 üzenetére
Ez nem fog lekönyvelődni,15-20 nap és visszaküldik.
csak belföldi utalásként és forint számláról lehet feltölteni. Honnan vettél IBAN számot, ilyet eleve nem ad meg a PayPal, mert az csak nemzetközi utalásnál használatos, ez pedig nem az.
Szerintem egyértelmű amit megadnak, ezt nem lehet eltérően értelmezni, figyelmen kívül hagyni.:[ Szerkesztve ]
-
YellowXXVIi
friss újonc
Sziasztok!
Paypal egyenlegemet töltöttem fel, mindent úgy utaltam ahogyan le volt irva, UniCredit számlaszám... trans ID közleményben... annyi különbséggel, hogy Euro deviza számlámról utaltam el, Iban számmal, nyugtassatok meg, hogy meg fog érkezni, múlthéten pénteken lett lekönyvelve, de még nem kaptam meg. SEPA utalás volt, Eleg drágán utalta a bank (8.8 eurot vont le másnap a számlámról).
Eddig még nem érkezett meg a paypal egyenlegemre -
válasz
laskr99 #48379 üzenetére
Mivel két egyenlegen van csak egymás után mehetne ki, de ha átváltod te a GBP-t és az USD-t a HUF egyenlegedre akkor egyben kiutaltathatod.
Ha szoktál vásárolni ebben a két devizában akkor inkább elkölteném a helyedben, nem csinálnék forintot belőle. Akkor veszteségmentesen jönnél ki belőle.[ Szerkesztve ]
-
válasz
laskr99 #48377 üzenetére
Csak forintban lehet a forintos számládra kiutalni, leírtam hogy mennyi forintot ad a PayPal, zárójelben az árfolyam.
Összesen 17167 Ft-ot kapnál.
Az hogy ez rosszabb árfolyam lenne a bankodhoz viszonyíthatod. Nekem úgy tűnik hogy most nem igazán lenne veszteséged, persze nem tudom hogy ki a bankod. -
válasz
laskr99 #48375 üzenetére
Sehogy. Csak PayPal váltással megy ki forintként. A 14,4 USD az 5490 Ft (381,2789 Ft) a 24,5 GBP meg 11677 Ft (476,6045 Ft) lesz, nézd meg a bankod aktuális (számlakonverziós) devizavételi árfolyamát viszonyításként.
Persze ha tényleg úgy utalnák a fontot, dollárt a forintszámládra akkor még előfordulhat a banknál váltási díj is +ként és az már nagyon elcseszi az árfolyamot és hirtelen a PP árfolyam nagyon jó lesz.
Wise EUR számládra lehetne kedvezőbben kiküldeni ezeket, ha PayPal-on egyenlegek közti váltással EUR-ra váltod és a Xoom-al az egyenleget használva pénzforrásként kiutaltatod.
Ez úgy 41,95 € annak a kiutalási díja 0,99 € így 40,96 EUR maradna meg.
De most épp ez utóbbi rosszabb lenne mert 16935 Ft-ot érne, ami kevesebb mint a PP.[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
Üdv!
Kaptam kb 17k összegben GBP(24.5) és USD(14.4) pénzt, ezt hogy lehetne a lehető legkevesebb bukóval átrakni saját számlára?
Sajna revolut még nem játszik -
slice14
veterán
válasz
#47035369 #48370 üzenetére
Paypal-al sehogy.
Google Wallet-be add hozzá a kártyádat, ha a támogatott bankok valamelyikénél van vagy.Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
törölt tag
Szevasztok!
Megkérlek szépen titeket, valaki leírná nekem olyan hülyegyerekes módon, hogy mit kell csinálni, ha az androidos okostelefonommal magyar boltokban szetetnék vásárolni?
Odáig jutottam, hogy felraktam az appot és beállítottam a bankkártya adataimat. Bekepcsoltam az NFC-ét. Tovább hogyan? -
Boldog Karácsonyi Ünnepeket!
-
Azért hogy teljes legyen a regisztráció. De nyugodtan megadhatod - ha van - egy magyar forintos bankszámlaszámodat, mert ez csak egy adatként funkcionál, ha valamilyen módon küldene valaki a PayPal egyenlegedre pénzt és azt a saját forintos bankszámládra akarod kiutaltatni akkor felajánlja ezt a számlaszámot hogy majd erre akarod kérni a pénzt.
Magyar fiókok esetén a bankszámla nem pénzforrás vásárlásokra vagy pénzküldésre, csak a PayPal egyenlegedről saját magadnak történő utalás célja. Ezután nem fog nyaggatni ezzel.[ Szerkesztve ]
-
bango
tag
ha paypallal szeretnék itthon online fizetni miért kéri bankszámla csatolását előtte?
egy lottót akartam feladni lehet az szrt ragaszkodott hozzá?
mert közben eszembe jutott hogy egy hete már vásároltam valamit és akkor nem kellett bankszámla[ Szerkesztve ]
-
lez68
csendes tag
Köszi a választ. A 3 órán már túl vagyunk és emiatt nem tudom átvenni az amúgy raktáron lévő cuccot. Közben a webshop is írt, hogy nincs fizetve a megrendelés:
"FIZETÉSRE VÁR
Eddig nem rögzítettünk kifizetést az Ön rendelésére.
A rendelés törlésre kerül, 24 órán belül amennyiben az ellenérték nem kerül kifizetésre."
K. bosszantó. Asszem kerülni fogom a PP-t a jövőben...
-
Előfordul, nem egyedi eset, nem kell vele foglalkozni, nem nálad van a vizsgálat tárgya. Az akár inkább 1-3 óra szokott lenni, nem 72 óra. 2-3 havonta felbukkan olyan helyen fizetve ahova akár havonta kétszer is megy pénz évek óta. Sem annál a cégnél, sem nálam nincs biztonsági kockázat annak ellenére írnak ilyet.
-
lez68
csendes tag
Sziasztok!
On-line vásároltam ma és Paypallal fizettem (kb. 16eFt), karácsonyi ajándék. A kártyámról levették az összeget, a Paypaltól viszon fizetés helyett ez az e-mail jött:
xxxxx Kft. számára 2024. dec. 19. időpontban küldött fizetése függőben van
"Biztonsági intézkedéseink részeként bizonyos kifizetéseket alaposabban átvizsgálunk annak biztosítása érdekében, hogy platformjainkat mindenki megfelelő módon használja, így minimalizáljuk a potenciális kockázatot a magunk és ügyfeleinknek részére. Az egyik elküldött kifizetés jelenleg ellenőrzés alatt áll. Azon dolgozunk, hogy ezt a problémát lehető leggyorsabban megoldjuk. Elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért."Cseteltem velük és közölték, hogy ez akár 72 óra is lehet
, de gyorsabb szokott lenni , legyek türelmes.
Találkozott már valaki ilyennel? Nagyon régóta van Paypallom, de én még nem...[ Szerkesztve ]
-
válasz
animatrix11 #48359 üzenetére
Hol látsz te ilyet? A saját egyenlegek közt nincs díja a váltásnak, fizetéskor sincs díja, az árfolyam tartalmaz minden költségüket.
Közben megtaláltam, értelmezni kell a szöveget, ezt a 3%-ot felszámolják de más fizeti és nem minden esetben és magánszemélyes PP fiók esetén nincs alkalmazva.[ Szerkesztve ]
-
válasz
animatrix11 #48357 üzenetére
Nem ugyanannyi, mert az OTP árfolyama is jobb, a mai vásárlási elszámolása 414,05 Ft/ 1 EUR, majd 12 Ft-al jobb mint a PayPal.
-
válasz
animatrix11 #48355 üzenetére
2-3 munkanap, de a Transfer ID ne maradjon le és tied legyen a bankszámla.
Kiírja az árfolyamot meg van árfolyam kalkulátor is. De ha egyenlegről fizetsz az mindig több forintodban kerül, mint amikor egy bankkártyát adsz hozzá és a bankod váltja a devizát.
A lenti példában 16,38 Ft-al többet szednek el 1 €-ért.
Pl most PayPal (425,98 Ft/ 1 EUR)Az én "bankom" meg: 409,6 Ft / 1 EUR, több €-t ér.
[ Szerkesztve ]
-
animatrix11
őstag
Sziasztok
Ebayes vásárláshoz szeretnék pénzt utalni a paypal számlámra, azért, mert elvileg ilyenkor jobban váltja az eurot, egy Unicredites számlára kell utalnom nem tudom mennyi idő "Az átutalás jellemzően néhány percet vesz igénybe, de banktól függően akár 1–2 munkanap is lehet."
Ha megjött a pénzt utána váltom át eurora? Illetve honnan tudom, hogy mennyiért váltja?Köszi!
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
válasz
csabyka666 #48353 üzenetére
A virtuális kártyának is van 4*4 száma, lejárati ideje és cvv2 kódja, anélkül nem kártya a kártya, akár fizikai, akár virtuális.
Ennyit ír az OTP:
A webKÁRTYÁJÁHOZ tartozó adatokat az OTPdirekt internetes szolgáltatásban, az új OTP InternetBankban és az új OTP MobilBankban nézheti meg.Hol találod az OTP virtuális kártyaadatokat?
Ahhoz, hogy a megigényelt OTP virtuális kártyádat hozzá tudd adni a PayPal számládhoz, szükséged lesz annak adataidra. Ezek a kártyák ugyanis a hagyományos bankkártyához hasonlóan egyedi kártyaszámmal, lejárati dátummal és CVV kóddal rendelkeznek.
Lépj be az OTP netbankjába a böngészőn keresztül, és kattints a bal oldali menüben a Betéti kártyák, hitelkártyák menüpontra. Válaszd a webKÁRTYA adatok lekérdezése fülön a Lekérdezés gombot. A felugró ablakban kattints az Elküld gombra. QR-kódos jóváhagyás után már láthatod is az adatokat, amiket megadhatsz a PayPalban.
Ha az OTP MobilBankot használod, akkor pedig Kártyáim fülre kell kattintanod, és kikeresni a webKÁRTYÁT. Ezután koppints a Webkártya adatok mutatása gombra.
OTP virtuális bankkártya hozzáadása a PayPal számládhoz²
Kövesd az alábbi lépéseket ha szeretnéd az OTP virtuális kártyádat hozzáadni a PayPal számládhoz.
Lépj be a PayPal fiókodba. Az irányítópultban válaszd ki a "Kártya vagy bankszámla társítása" gombot. Amennyiben egy már megadott bankkártyát szeretnél lecserélni a virtuális kártyára, akkor kattints a megfelelő kártya mellett a Frissítés gombra. Válaszd a “Bank- vagy hitelkártya társítása” opciót. Add meg ugyanúgy a kártyaszámot, a kártyatípust, a lejárat dátumát, a biztonsági kódot és a számlázási címet, mint egy hagyományos bankkártya esetén. Kattints a “Kártya csatolása” gombra. Ez azonnal megvan és akár máris tudsz vele fizetni.
A PayPal számos bankkártya típust elfogad a VISA-tól a Maestro-n, a Mastercardon és a Discoveren át egészen az American Express-ig. Ezek közül jelenleg a VISA és a Mastercard kínál virtuális kártyákat.²[ Szerkesztve ]
-
Beállítom a PP-hez is 2FA-t, az a biztos!
A virtuális kártyával az a bajom, hogy nem tudom megadni az adatait a PP felületén, mert ugyanazokat kéri, mintha a valós plasztik kártyámat adnám meg...
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
válasz
csabyka666 #48350 üzenetére
A PayPal fióknál gondoltam a kétlépcsős hitelesítést.
Itt amikor hozzáadod a bankkártyát (legyen rajta elérhető úgy 1000 Ft, akkor bekérik azt a banki hitelesítést, azután már ha fizetsz akkor nem fogja kérni, hanem egyszerűen fizetsz.
Ez ha a kártyádon van pénz kártyás fizetés kategória és azonnal történik. A kártya hozzáadás, deviza váltási témák az Összefoglalóban.
Ha most fizetnél akkor az OTP a 40 USD-t úgy 15670 Ft-al zárolja, elég lesz a 20Kott van a virtuális kártya (OTP-nél WEBkártya), 0 forint egyenleggel Állítsd a kártyán a limitet 0-ról 20000 Ft-ra, csak ennyi. Így van az hogy ha ilyen kártya van akkor te adod megh hogy mennyit lehessen költeni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
csabyka666 #48350 üzenetére
...most nézem a netbankomat, ott van a virtuális kártya (OTP-nél WEBkártya), 0 forint egyenleggel, de inkább holnap felhívom őket, hogy ezzel mi a teendő, mert a PP felülete ugyanúgy kéri a kártyaszámot és minden egyebet, mintha a valós kártyám adatait pötyögném be...
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Áha...virtuális kártya, akkor ez lesz, de egyébként a 2FA be van kapcsolva, SMS-ben kapok egyedi kódot netes kártyás fizetésnél.
Nem nagy dolog, kb 40$, amit vásárolni akarok, szóval átrakok a virtuálisra 20 ezret, azzal tud majd gazdálkodni a PP.Ez instant történik, igaz? Nem kell így napokat várni az utalásra? Bár ez effektíve nem is utalás...
-
válasz
csabyka666 #48348 üzenetére
A bankszámla nem használható magyar fiókok esetén fizetésre, amit hozzáadsz az csak egy előre megadott karaktersorozat, amit akkor használ a PayPal amikor pénz akarsz a saját bankszámládra kiküldeni.
Általában virtuális, digitális kártyát adunk hozzá ahol mi szabályozzuk hogy mennyi pénz legyen rajta, ekkor mivel a kártya nem a PayPal-é használhatjuk a banki devizaváltást amikor fizetünk.
Amennyi elérhető a kártyaszámlán és amennyi limitet beállítottál, de jól értsd a PayPal nem fér hozzá, neked kell valahol fizetned.
Ha a belépési azonosítóidat nem adod meg átverős helyen, nem lopják el valami eltárolási helyről akkor nem férnek hozzá, főleg nem férnek hozzá ha aktiválod a kétlépcsős belépési védelmet és így nem tudnak a nevedben fizetni a PayPal fiókoddal ha véletlenül nem limitált a kártyán lévő összeg.Ha az egyenleget használnád ahol a feltöltés esetén általában 2 nap múlva áll rendelkezésre a pénz ott mivel az már PayPal és semmi köze bankodhoz csak a PP devizaváltás áll rendelkezésre ami rosszabb.
Szoktam feltenni példákat:Nekem van több virtuális kártyára lehetőségem és most 3 kártya van hozzáadva a fiókhoz, egy USD, egy EUR és egy HUF alapértelmezett és fizetéskor azt választom amilyen devizában kell fizetni és nincs PayPal váltás a láthatáron, ha véletlenül GBP-ben kell fizetni akkor meg valamelyiknél a kártyakibocsájtó váltást választom ki.
Az OTP mai elszámolási árfolyama 411,65 Ft/€, de ma már volt náluk 412,4 is.
Pénznem kalkulátor, ha van 1 EUR a PP egyenlegeden akkor ők adnak érte 388,32 Ft-ot, ha fizetsz valamit PayPal árfolyammal akkor most egy EUR az 437,34 FtHogy érthetőbb legyen ha egyenlegek közt választ akkor most 1 $-ért 379,3389 Ft-ot ad a PayPal, ha HUF egyenlegről fizetnél USD-ben akkor meg 414,75 Ft-ot kérnek 1 $-ért.
Ez azt jelenti nálam hogy az USD egyenlegek közti váltásával kevesebbet pénzt használnál el, ha forintban számolnál.
Itt az a gond hogy bankok devizavételi árfolyama azért több mint a PayPal árfolyam, most ugyan hétvégén a pénteki van még érvényben, de az OTP 387,88 Ft-on számolná át, Erste 379,58 Ft-on, MBH 383,69 Ft-on így ezeknél kevesebb a PP 379,33 Ft-ja. A Gránit bank nagyon szemérmes a közlésben, de amit találtam az 386.62 Ft volt 21.-én. -
Köszönöm a gyors választ!
Jól értem, hogy 2 lehetőségem van? Egyik, hogy a bankkártyám adatait adom meg (amit nem továbbít a PP senki felé), a másik, hogy a bankszámlaszámomat? Előbbi esetében összekötődik a PP a saját bankommal, és instant tudok fizetni, a saját bankom árfolyamán?
Utóbbi eset a fapados, itt utalgatni kell, hogy legyen mindig X összeg a PP számlámon. Ez lassabb, talán még drágább is?
A számlaszám megadásának szerintem csak annyi jelentősége van, hogy akárki ne tudjon tölteni a PP számlámra, legalábbis ilyesmit olvastam, hogy csak onnan tudok rátölteni, amit elfogadtattam korábban. Gondolom a pénzmosás elkerülése végett van ez.
Egyelőre nem csatoltam semmit, de ha jól értem, akkor bankkártyát ajánlott. USD a PP pénzneme legyen? Az OTP kártyámon HUF van nyilván.
Csatolásnál (a PP-n keresztül) az OTP-s kártyám (számlám) teljes egyenlegével tud rendelkezni a PP?Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
válasz
csabyka666 #48346 üzenetére
A PayPal biztonságos, ha bankkártya a pénzforrás az hely ahol fizetsz nem kap semmiféle kártya adatot.
Bankkártyát adj hozzá mert akkor használhatod az OTP devizaárfolyamát, a PayPal árfolyam rosszabb.
Ekkor nem kell bajlódnod a PP egyenleg feltöltéssel.
Nem feltételen kell előre megadni a bankszámlaszámot, a saját neveden lévő forintos magyar bankos bankszámláról töltheted fel utalással amim1-3 nap múlva lesz használható fizetésre, de nem kellene használnod az egyenleget pénzforrásként.A 2. pontodban a kérdés nem értelmezhető, nem rendeled hozzá csak egy adatotb közölsz amire majd ha kapsz az egyenlegre pénzt az kiutaltatod és akkor ezt ajánlja fel nem kell kiutaláskor beírnod, semmi másra nincs használva.
3. Abból indulok ki hogy bankkártyát csatoltál, ekkor a kártya lapértelmezett devizája célszerű ha az amiben fizetni kell, mert pl. USD-ben fizetve és USD az alapértelmezett kártya deviza akkor a deviza összeg terhelés megy a bankod, nálad az íotp felé és majd ők váltják át forintra.
Ha töltögetve az egyenleget és így több pénzt költve akarsz fizetni, akkor a pénz a forint egyenlegre kerül, ekkor fizetéskor két lehetőséged van.
1. a PayPal fizetéskor a forint egyenlegről vásárlási árfolyammal szedi le a pénzt.
2. Fizetés előtt egyenlegek közti váltással csinálsz annyi USD-t az USD egyenlegre amire szüksége van és az USD egyenleget megtéve alapértelmezettnek és azután fizetsz, itt az a különbség hogy ez esetben kevesebb forintot "égetsz el" mint a vásárlási árfolyam esetén.
Az Összefoglalóban vannak segítségek. -
Üdv mindenki!
Eddig megúsztam, de most kénytelen vagyok a PayPal-lal foglalkozni. Rendelni szeretnék külföldi online áruházból, és csak ezt fogadja el. 3 kérdésem volna:
1.) Regisztráltam egy fiókot, érvényesítettem a mailcímet, most utalni szeretnék rá, de valami bankszámla / bankkártya hozzárendelést magyaráz, hogy csak úgy tudok utalni a PayPal-ra, ha hozzá van rendelve a bankszámlám, és a két számla neve megegyezik (utóbbi persze rendben van). Mindegy neki, hogy a számlát vagy a kártyát rendelem hozzá? Biztonságos ez?
2.) Ha hozzárendeltem a magyar bankszámlámat, akkor utalni ugyanúgy tudok majd, mint eddig bárkinek, hogy belépek az OTP oldalára, és ott megadom a PayPal általá feltüntetett adatokat?3.) USD-ben szeretnék majd fizetni a weboldalon, ilyenkor célszerű USD-re állítani a PayPal alapértelmezett pénznemét is?
Köszönöm a válaszokat előre is!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Andris246 #48343 üzenetére
Az eBay-en már több mint 2 éve megszűnt az eladóknál a PayPal használata az eladási pénzek fogadására, az eBay kezeli a pénzeket, fizetni fizethetsz a PayPal-al, de csak ennyi a funkciója.
Az eBay-en meg kell adni egy bankszámlát (célszerűen EUR számla lenne jó, mert magyarként az EU-s eBay az elszámolónk) és EUR-ban utalják ki a pénzt és abban is várják a díjakat.
Ha máshol adsz el és a PayPal-ra küldik a pénzt ahogy írtam az ott marad, nem lehet automatikusan kiutalni, neked kell kezdeményezni. -
válasz
Andris246 #48341 üzenetére
Szerintem félreértesz valamit. Ha a PayPal fiókodra küldenek pénzt, azt csak te tudod kezdeményezni hogy ki legyen utalva, nincs automatikus kiutalás.
Azt lehet állítani hogy ne váltsa át automatikusan forintra és rakja a forint egyenlegre, hanem maradjon abban a devizában a megfelelő deviza egyenlegen amelyben küldték.Ha valahol a PayPal-ra felrakott bankkártyával fizetsz és azt a pénzt az kereskedő visszaküldi (refund) az megy vissza arra a bankszámlára amelyhez tartozik a kártya, ennél csak átfut a PayPal-on a pénz, mert a bankod utalta el és a kereskedő is csak vissza tudja utalni a bankszámládra, ezt a folyamatot nem lehet megszakítani a PayPal által.
[ Szerkesztve ]
-
Andris246
tag
Sziasztok
Paypal-on van olyan beállítás hogy a számlára érkező összeg rajta maradjon és ne utalja ki egyből a bankszámlámra?
Nem szeretném törölni a hozzárendelt bankszámlámat.Válaszotokat köszönoim.
-
válasz
A.Winston #48338 üzenetére
Revolut-ról töltöm paypal-t
Azt nem egészen lehet, gógondolom Revolut bankkártyával fizettél és úgy érted. A PayPal egyenlegree csak saját neveden lévő forintos bankszámláról utalhatsz forintot ha maygar címed, regisztrációd van. Revolut bankszámláról nem mehetne, mert az litván számlaszám -
válasz
A.Winston #48336 üzenetére
Semmi értelme a 2 részletben fizetésnek. A másik felét akkor kell fizetni ha megkaptad? Ennek számodra lenne haszna. Ha átverésre gyanakodnál akkor nem ezzel kérné hogy fizess: good and services
Ha probléma van akkor két reklamációt kell indítani aminek az intézése bonyolultabb, inkább ez lehet a háttérben, lehetséges némi manipuláció. -
A.Winston
tag
Sziasztok,
egy kis véleményt kérhetek gyorsan?
VGA-t vennék kleinanzeigen-ről paypal good and services fizetéssel.
Eladó kérése, hogy 2 részletben felesben küldjem, lehet ez gond ha csalás történne?nincs
-
válasz
whitezo88 #48334 üzenetére
Telefonos ügyfélszolgálat és/vagy az alábbiak
Kapcsolatfelvétel
Az alábbi módokon léphet velünk kapcsolatba:
Postai úton, levelét a központi irodánknak címezve: PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., Attention: Legal Department, 22-24 Boulevard Royal, 2449 Luxembourg, Luxemburg. Keresse fel kapcsolatfelvételi oldalunkat, amelyen:
Kattintson az e-mail-küldési hivatkozásra, ha online módon szeretne kapcsolatba lépni velünk.
Kattintson a telefonos hívás hivatkozására a telefonszámunk megjelenítéséhez, ha fel szeretne hívni minket.
E-mailben az enquiry@paypal.com címen.
Telefon esetén:
Magyar idő szerint munkanap 09:00-17:30, 00353 1 436 9111 ez Írországi szám.
Ez lenne az ügyfélszolgálati magyar vezetékes telefonszám: 06 1 777 7944, de itt is angolul beszélnek, viszont magyarországi percdíjjal számolnak a telefonszolgáltatók -
whitezo88
nagyúr
sziasztok, csalás miatt hol lehet megkeresni a PP-t ha nincs fiók?
Ismerőst átverték, elég buta dolog, de benyalta. Mint kiderült egy PP kódra, fiók nélkül bankból utalt pénzt (amit adtak neki az egy szla szám, a PP-é és egy sokjegyű kód mint közlemény, ami ha jól sejtem a csaló üf. kódja amit beazonosít a rendszer)
Amiket találtam ahhoz kell fiók, dispute-hoz, enélkül van elérhetőségük ahol lehetne próbálkozni? -
A HUF egyenlegeden van a pénz és USD-ben kell fizetni. Ha ezzel indulsz akkor a vásárlási árfolyammal fogják a forintot USD-re váltani ami X árfolyam.
Ha egyenlegek közt váltva "csinálsz" a HUF-ból megfelelő mennyiségű USD akkor meg X-valamennyi az árfolyam.
Amikor kiutaltatod akkor nem vásárolsz ezért a X-valamennyi az árfolyam amivel átváltják az USD-t, a kiutalási és az egyenlegek közti az azonos, csak az egyik esetben a PP kezdeményezi automatikusan, míg a másik esetben te csinálod.
Ha ki akarod utaltatni akkor előtte nem kell átváltanod az USD-t HUF-ra megcsinálják helyetted. Meg kell adnod hogy mennyi USD induljon és írja hogy mennyi forint megy ki, ott a kép az Összefoglalós leírásban. -
mis69
tag
Azt nem egészen értem hogy amikor ezt írtad "Arra figyelje ha forintban kell fizetni és az USD egyenlegen van a pénz, akkor jobban jársz ha előtte egyenlegek közti váltással a megfelelő mennyiségű forintra átváltod és a HUF egyenleget alapértelmezettre állítva fizetsz. Ez azért lényeges mert ha közvetlenül a fizetésnél váltana, akkor a vásárlási árfolyam kedvezőtlenebb, mit ha egyenlegek közt lenne váltva." akkor már a forint egyenlegen lesz a pénz forintban az egyenlegek közötti váltással (akár már az egész összeg forintban lesz) hogy utána ha kiutalom a számlámra azaz nem vásárolok vele akkor hogyan lesz a másik árfolyam alkalmazva a csak kiutaláskor használatos árfolyam az egyenlegek közötti árfolyam helyett? Nem tudom érthető-e amit írok. Ha van különbség az egyenlegek közötti váltás és a kiutalási váltás között és az egyenlegek közötti jobb és ugye előszőr az egyenlegek közöttit használtam akkor ha nem vásárolok vele hanem kiutalom a számlámra a már forintot akkor a különbséget le tufja vonni a rendszer? Az egyenlegek közötti és a kiutalási váltás különbségét?
-
mis69
tag
Azt még hozzáteszem mert ahogy visszaolvasom nem tisztáztam teljesen hogy a szolgáltatás vásárlás az nem olyan mint az online vásárlás azaz bankkártyával fizetek hanem vagy készpénzben fizetek vagy a cég bankszámlájára utalom a pénzt (ez utóbbi inkább). Köszi a részletes tájékoztatást
-
Magyar regisztráció esetén a PayPal forint az alapértelmezett nyitó pénznem, ez azt jeleni hogy feltölteni bankszámláról és kiutalni bankszámlára akkor lehetséges ha az forintos és a te neveden van, ezért is váltja át a devizát automatikusan forintra amikor kiutalod. Az ötlet nem kivitelezhető.
Látsz olyat hogy USD bankszámla is hozzáadható, de az sajnos csak USA bank bankszámlája lehet, így ez nem opció. -
mis69
tag
Abban az esetben mi van ha nyitok egy devizaszámlát a bankomban és arra utalom át a dollárt a PayPal-ról és utána majd amennyi kell forint azt a devizaszámláról a forint számlára utalom? Akkor a bank árfolyamát használom nem a PayPal-ét. A Paypal-ról dollárt a devizaszámlára (dollárra) nincs váltás.
-
Nem érdemes, mert amikor kiutaltatod a bankszámládra az nem vásárlás és ezért eleve a másik árfolyam van használva automatikusan váltva, így ezt nem kell: Mert akkor kedvezőbb gondolom saját bankszámlára is a pénz átvitele ha előbb a PayPal-on belül váltom át a dollárt forinttá...
A számládra ingyenes a kiutalás.
Nem egészen hasonlítható össze a váltási árfolyam mert a bankok is eladási és vételi árfolyamot használnak és náluk még van külön devizaváltási díj is ha esetleg $ érkezne a forintos számlára.
Néha az Ersténél jobb a PayPal árfolyam, de jellemzően gyengébb szokott lenni mint a banki váltás, de nem veszem figyelemeb az esetleges banki váltási díjat. Ez sajnos emelkedni fog, mert ki lett terjesztve rá a banki tranzakciós illeték, mostanában teszik ki a bankok a tájékoztatást az áremelésekről.
Hogy érthetőbb legyen ha egyenlegek közt választ akkor most 1 $-ért 379,3389 Ft-ot ad a PayPal, ha HUF egyenlegről fizetnél USD-ben akkor meg 414,75 Ft-ot kérnek 1 $-ért.
Ez azt jelenti nálam hogy az USD egyenlegek közti váltásával kevesebbet pénzt használnál el, ha forintban számolnál.
Itt az a gond hogy bankok devizavételi árfolyama azért több mint a PayPal árfolyam, most ugyan hétvégén a pénteki van még érvényben, de az OTP 387,88 Ft-on számolná át, Erste 379,58 Ft-on, MBH 383,69 Ft-on így ezeknél kevesebb a PP 379,33 Ft-ja. A Gránit bank nagyon szemérmes a közlésben, de amit találtam az 386.62 Ft volt 21.-én.
Hétfőn persze teljesen más lesz az érték, mert valószínűleg megint romlani fog a forint.
Ersténél át is fordulhat, mert most ott csak kicsivel jobb.Az Összefoglalóban van leírás a kiküldésről: 5. PayPal pénzküldés az egyenlegről saját bankszámlára a Transfer money (Pénzátutalás) menüponttal:
[ Szerkesztve ]
-
mis69
tag
Hú köszi. Lehet váltani a PayPal-on belül is (USD egyenlegről forint egyenlegre?) és az kedvezőbb mint ha az USD egyenlegről fizetném ki vagy akár utalnám el a saját bankszámlámra a dollárt? Mert akkor kedvezőbb gondolom saját bankszámlára is a pénz átvitele ha előbb a PayPal-on belül váltom át a dollárt forinttá és utána ingyenesen utalom a forintot a bankszámlámra. Olyasmi árfolyam mint a banki? Elnézést hogy ilyen láma kérdéseket teszek fel de nagyon nem ismerem a PayPal-t.
A pénztárca menü pontnál lesz ez majd elvégezhető? -
Igen azt jelentené,de az lényeg hogy nem fogja átváltani amikor beérkezik. Arra figyelje ha forintban kell fizetni és az USD egyenlegen van a pénz, akkor jobban jársz ha előtte egyenlegek közti váltással a megfelelő mennyiségű forintra átváltod és a HUF egyenleget alapértelmezettre állítva fizetsz. Ez azért lényeges mert ha közvetlenül a fizetésnél váltana, akkor a vásárlási árfolyam kedvezőtlenebb, mit ha egyenlegek közt lenne váltva.
Ha dollárban jön és dollárban megy az a legjobb megoldás, nem érdemes a PayPal árfolyamon másra átváltani. Persze kis összegeknél nem olyan hatalmas veszteség, de minek elveszteni azt a pár forintot is.[ Szerkesztve ]
-
mis69
tag
Igen alapból az alsó van bejelölve. Nem kereskedésből jön a pénz. Igen tulajdonképpen vásárolok a cégektől szolgáltatást fizetek ki nekik de ha dollár lesz a PayPal egyenlegemen és a cég PayPal számlájára utalok akkor is a PayPal fogja átváltani forintra a cég PayPal számlájára. Jobb esetben ha a cégnek is jó a dollár akkor nem kell váltás és akkor PayPal-ról PayPal-ra utalás ingyenes. Az hogy az alsó van bejelölve azt jelenti hogy automatikusan az USD egyenlegemre fog menni a pénz igaz? Mindenképpen rosszabbul járok ha váltás van ha a PayPal-nak rosszabb a konverziója mint a bankoknak. Csak abban az esetben lennék jó ha mindenki elfogadna dollárt.
-
Van megnyitva USD egyenleged a HUF mellett, akkor attól függően hogy mit állítottál be hogy mi történjen a beérkező devizákkal akkor vagy megy az USD egyenlegre vagy az aktuális árfolyamon átváltja az érkezéskor forintra.
Ezen a linken az alábbi a jó beállítás, az alsó sor, előfordulhat hogy neked is ez van már.Ha nem kereskedelmi tranzakció keretében jön (nem adtál el valamit, vagy nem nyújtottál szolgáltatást) akkor nincs díjazás, ha igen akkor meg levonják a 3,4%+90 Ft jutalékot, bizonyos esetekben ez egy kicsivel több, mert függ attól is hogy honnan jön, erről is link az Összefoglalóban díjak rész.
A bankszámládra való átutalásnál mivel forintos számlára megy ki ezért a PayPal forintosítja az aktuális árfolyamával, mivel ez a pénz a PayPal-on van ahhoz semmiköze a bankodnak váltás szempontjából.
Egyedül amikor fizetsz és bankkártya a pénzforrás csak akkor van mód arra hogy a kártyakibocsájtó bank devizaváltását vedd igénybe, mert a kártya ugye az övék, nem a PayPal-é.
Kifizetni cégeket alatt mit értesz, vásárolsz valamit?
Ha cégnél van PayPal fizetési lehetőség akkor fizetsz úgy hogy a PayPal egyenleg legyen a pénzforrás. Nincs költsége a PP-n
A pénzt másik PayPal egyenlegre is át lehet küldeni, ha ez HUF->HUF és magyar PP fiók nincs költsége. Az aktuális díjak linkje benne az Összefoglalóban, de átmásolom ide.A vonatkozó díjak linkje.
A fogyasztó a magánszemély, a kereskedő kategóriába tartozik az is aki üzletelésre is használja és azzal kapcsolatban van díjazás..
Célszerű áttanulmányozni, hogy tisztában legyünk a felhasználási feltételekkel és a fizetendő költségekkel és így nem érezzük azt, hogy "rejtett" költségeik vannak.
PayPal árfolyam kalkulátor oldala (nem muszáj belépni a PP-re lejjebb görgetve lehet számolgatni)[ Szerkesztve ]
-
mis69
tag
Sziasztok,
Egy külföldi számláról kerülne dollár a PayPal számlámra. Utána azt hogy tudom kezelni milyen díjak vannak? Ezt a pénzt fel akarom használni kifizetni több magyar cégnek. Dollár fog kerülni a PayPal egyenlegemre vagy a PayPal átváltja és forint? Ha dollár akkor azt én hogyan tudom felhasználni kifizetni a cégeket? Átutalom a bankszámlámra és ilyenkor ki vált a PayPal vagy a bank árfolyama? Vagy PayPal-ról tudok fizetni a cégeknek és a PayPal vált a saját árfolyamán? Amikor a külföldi számláról átutalják a dollárt akkor számít fel költséget a PayPal ezért nekem tranzakciós díjat pl.?
Köszönöm
-
Marci112233
addikt
válasz
Marci112233 #48321 üzenetére
Tárgytalan! Most már be tudtam lépni.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Múlt héten léptem be a paypal fiókomba és tettem fel rá pénzt, amikor átment rá is néztem meg is van-e. utána vásároltam vele, de utána nem léptem be menyi is maradt az összeg. ma lépnék be hogy akkor mennyi is van még, mert lehet rendelnék még vele, de bejelentkezésnél azt írja helytelen valamelyik adatom. Elfelejtett jelszó nem megy, visszadob a bejelentkezési felületre.
Az tiszta hogy megindítom a vásárlást ki fogja írni mennyim van persze ha ott elfogadja az adatokat.
Tipp hogy mi lett a hiba forrása és hogyan orvosolhatom?
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
válasz
Laca1212 #48318 üzenetére
Ugyanaz mint régen, nem változott semmi. Lásd Összefoglaló 10. PayPal egyenleg feltöltése banki utalással, Top Up (Feltöltés) móddal
De még mindig igaz hogy jobb bankkártyát hozzáadni, mert a PayPal devizaváltása a legtöbb bankhoz viszonyítva rosszabb. Forintban fizetve persze ez lényegtelen.[ Szerkesztve ]
-
Laca1212
őstag
iOS app-ban vagy web felületen mi most a módja aPayPal egyenleg feltöltésnek (top up) banki utalással? Nagyon régy csináltam már ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
De4d
őstag
Üdv.
Másnak sem működik a paypal?
Gépről utalnék el valakienk alig 1 eurót, belépéskor smsben kapok kódot, majd utalás előtt is egy biztonságit, aztán mégse történik tranzakció, teker pár másodpercig, aztán hibaüzenet, hogy hiba lépett fel.
A kártyával nem lehet gond, azzal ma is fizettem, ami megvan adva kártya pp-n az van évek ótak. Így fogalmam sincs mi lehet a gond.Minden jó, ha a vége jó!
-
-
Megnézem amiket írtál...
KöszönömElőbb 5 perce beengedett mozilla...
Google Chrome utána megnéztem és már nem engedett be
Most néztem megint mozilla és megint nem enged be
"Nem tudunk megbizonyosodni arról, hogy valóban Ön-e a számla jogos birtokosa."
Megnézem, amiket mondtál a gép telepítése óta van gond, de vicc , mert egyszer be enged utána meg már nem...
Főleg hogy paypal ott van már ezek az engedélyezett listában az új gép stb-stb... -
válasz
mokas_gizi #48308 üzenetére
Én csak PC-n lépek be a paypal-ra, telefonról soha!
De ha be akarsz lépni akkor nem a telefonodra jön az sms? Ha megint nem kaptad meg akkor a telefon spam üzenetnek veszi és ezért nem látod és ezért írtam ezt: Még mindig nézd azt a spam dolgot a telefonon.A böngésző ne privát ablakú legyen, ne használj VPN-t vagy más IP cím elrejtőt, a PayPal ne legyen reklám blokkolva (egyébként sincs reklámjuk). Használd a Firfefox-ot, nálam most a 132.0.2 (64 bites) verzió megy, de ott ne legyen bekapcsolva a Felugró ablakok tiltása. (Beállítások, Adatvédelem és biztonság és az Engedélyek rész alatt van)
Ha már eddig eljutottál érdemes feljebb a Sütik és oldaladatoknál törölni a PayPal sütiket, az Adatok kezelése és a listában az összes PayPla sütit törölni ( az összes látható választása és mentés. Esetleg érdemes a böngésző gyorsítótárat is törölni és azután próbálkozni a PayPal belépéssel.
Nekem más a böngésző címsora azon oldalnál ami az első képeden van, de mondjuk én szándékosan nem magyar nyelven, hanem angolon hagyom a PayPal-t és nincs belépési problémám évek óta. Ezt a PayPal linket próbáld használni a belépéshez.
[ Szerkesztve ]
-
Én csak PC-n lépek be a paypal-ra, telefonról soha!
"Amit ajánlott hogy megjegyezze az eszközt vagy nem, azt hogy intézted?"
gmailra küldte a paypal automatikusan nem én állítottam be, de nem enged be hanem azt írja ami a képen van lent...
Tegnap 1x délután kiküldte a kódot akkor az első kód jelent meg tudtam kódot beírni...
de tegnap este és ma egésznap már a 2. képen látható képernyő fogad...
Nem ajánlja fel hogy kódot küld ki...Azt a baj, hogy most ha be akarok jelentkezni akkor nem jelenik meg z a képernyő...
Régebben mozilla általában a fenti megjelent , csak a sms kódok a spam mappában van, amit már kikapcsoltam...A Google Chrome az elejétől fogva ez volt, mostm eg a mozilla is ezt írja ki
-
válasz
mokas_gizi #48306 üzenetére
Még mindig nézd azt a spam dolgot a telefonon. Amit ajánlott hogy megjegyezze az eszközt vagy nem, azt hogy intézted? Lehet hogy neked az jobb ha nem jegyzi meg.
-
Köszönöm, hogy segítettél valóban a spam mappában voltak az SMS-ek, tegnap sikeresen megléptem a paypal fiókba.
Jött az SMS megkaptam beírtam és beengedett...Írt is egy ilyet utána gmail:
"
You're good to go! We'll remember this device so you can pay quicker with your PayPal account. Learn about remembered devices.
If you don't want this device remembered:
You can go to your PayPal account settings and remove it. This will help keep your account more secure.
If this wasn't you:
Change your password right away and check your account for unauthorized activity.
Remove this device from your account in your PayPal settings."Most viszont nem enged be , tehát az sms kiküldéséig nem jutok el...
Ilyenkor akkor csak a telefonálás marad?
(Google Chrome, ott az SMS kiküldéséig sem jutottam el, de tegnap este és ma Firefox , is csak eddig jutok el.
Pedig tegnap délután még beengedett , ott volt az SMS kiküldési lehetőség és jött is az SMS.
Meg paypal írta is levélben engedélyezi az új eszközt... -
Köszönöm a segítségedet neked is és is Jim74!
Elsőre megpróbálom átrakni egy sima gombos telefonba hátha úgy megkapom, ha nem akkor megnézzem ismerősömmel a spam-os dolgot.
Az okostelefonomon ő jobban ért hozzá.PC-ről lépek be mindig.
Néha régen is volt olyan SMS kódot küldött a belépésnél akkor meg is jöttek a telepítés óta mely kb 2 hét van gond, de megértettem amit írtál.
Azokat megnézzük, ha úgy sem lesz jó akkor meg felhívjuk őket. -
Nem így működik, van egy számhordozós adatbázis amit minden szolgáltató szinkronizál és így elérhető az adott szám hívása és sms fogadása. Ha szinkronizáció nem megy rendesen akkor fordul elő ideiglenes el nem érhetőség gond.
Az utóbbi időben azt tapasztaltuk hogy a telefon veszi spam üzenetnek, mert a redszer spam szűrő nem mindig működik jól, illetve volt olyan hogy időlegesen német számról jött a PP sms és az adott személynél ki volt kapcsolva a külföldi számokról bármi fogadása.[ Szerkesztve ]
-
válasz
mokas_gizi #48300 üzenetére
Szia!
Én Sonyval jártam kb. 3 éve így. Szintén Vodafone-tól Yettel-hez hordozott számmal. Igaz én már kb. 20 éve elhordoztam.
Az a probléma, hogy az sms küldő szolgáltatójuk az előhívó alapján azt gondolja, hogy Vodafone-os vagy és abba a hálózatba küldi az sms-t, de a Vodafone-nál már nem létezik ez a szám, így sehova nem érkezik meg az sms.
Kb. 3-4 levélváltás volt mire megértették, hogy mi a gond. Valamit állítgattak a saját oldalukon és onnantól jó lett. -
válasz
mokas_gizi #48299 üzenetére
A telefonod spam üzenetnek veheti, ezért azzal kell kezdeni az ellenőrzést, ott vannak-e illetve kikapcsolni ezt a funkciót.
Az hogy újratelepíted a számítógépet az nem befolyásolja a PayPal belépést. Monbil újrarakásnál ha a hitesítő alaklmazás van használva annál lehet gond, ezért kell a telefon hozzányúlása előtt kikapcsolni a hitelesítést.
Egyébként amit említettem a hordozott számokra az ilyenkor szokott jelentkezni metrt mostanában van a szinkronizáció.A belépési problémákat csak telefonon keresztül intézik, írásban nem lehet, akkor minden hacker írásban kérné más fiókjának a "feltörését". Lehet tolmácsként használni az ismerőst.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest