-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragadozó
Ármester
válasz kavics325i #31572 üzenetére
Az a szégyen, hogy másnak más a véleménye és olyat is csinált, amit mások itt szerintem elég kevesen...akkor egyből egymás sértegetése folyik...
Régen voltam már aktív a Prohardveren, de látom nem is leszek sokáig.
Ha valaki segíteni akar, egyből hogy laikus, nem ért hozzá, stb...Én 10 négyzetmillis kábelekkel hajtom az esősítőimet. DE nem gagyi kábellel!
Sodrott és sodrott kábel is közt is óriási a különbség.
Aranyozott sarukkal, forrasztva, kasztni test erősebb hifi test kábelre cserélve.Egy Massive RS25 a mélyládádé, egy Crunch P480 az első szetté.
Általános rendszer, ahol van egy 25-ös vagy 30-as mélynyomó, egy 13-as, 16-os első szett, oda feleslegesnek tartom a nagy átmérőt...egy erősebb rendszer, ahol már több mély hangszórót hajtunk, ott már van helye a nagyobb átmérőnek.
Nekem inkább abból van elegem, mikor nem értők után kell dolgoznom...csokival bekötve a rádió, volt, hogy fordítva volt bekötve a test és pozitív...lusta voltam és nem néztem meg a polaritás elsőre...próba készülékem le is füstölt tőle...ennyit a villanyszerelőkről...
Miért ne lehetne középen elhozni rca kábelt hátra? Elég sok kocsiba ellehet oda is tenni, hogy nem látszik.
A hátsó akksi azért problémás, mert a tápkábel igaz, hogy nem elölről hozod, de az motor főkábele általában jobb oldalt megy el, másik oldalt meg sok a kábel, amitől szintén zajt képes összeszedni az rca kábel.
RCA jel azért problémás, mert alacsony feszültség folyik benne és minden kábel, ha áram folyik át rajta mágnesen teret hoz létre, emiatt ildomos megpróbálni kerülni a nagy áramerősséggel működő egységek kábeleit. (hátsóablak fűtés, tápszivattyú, ablaktörlő)
RCA kábelen belül levő árnyékolást, ha nem tudtuk kiküszöbölni a zajt, akkor próbáltuk meg fóliázva...ez még egy árnyékolás...Én versenyekre építettem anno autókat..
valaki írta 2000 W körüli teljesítményt, ahhoz elvileg 200A környéki bizti kellene, de kb ekkora teljesítményhez egy sima generátor kevés lenne....
Meg egy 200 A-es bizti mire kimegy már nagy a baj...
Nem fog akkora áramerősség folyni a valóságban soha...a legtöbb erősítő nem tudja ami rá van írva, meg kevés olyan erősítőt láttam, ami csutkára fel kellett volna tekerni...meg szerintem egy utcára nem hangnyomás autót kell csinálni, hanem minőségi hangzást.Ez az én véleményem nem kell vele egyetérteni, de azért kikérném azt, hogy nem értenék a témához és rossz szerelő lennék, egy kezemen megszámolom a reklamációt a munkámmal kapcsolatban 15 év alatt.
Én nem elmélettel foglalkozom, hanem a gyakorlattal...De ha papírt lobbogtatunk: autóvillamossági szerelő, gépjárműtechnikai technikus, okj rendszergazda, autóklíma szerelő, jártam én villamos mérnökire is...
Szerintem tudom mi a különbség a nagy és a kis feszültség közt...ne felejtsük el, hogy egyik váltó másik egyenáram..két külön dolog...
De én itt befejeztem, aki akar megtalál privátban...ott szívesen segítek...
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
opeter70
senior tag
Tud valaki Budapesten olyan asztalost, aki vállal kiemelőgyűrű készítést?
Esteleg, ha van valakinek elfekfőben egy pár 13 cm-es hangszóróhoz való kiemelőgyűrűje, arra is vevő lennék.
Persze normális mdf gyűrűre gondolok, nem ilyen műanyagból készült fröccsöntött vacakra.[ Szerkesztve ]
-
-
PiciPeti
őstag
válasz angelus8925 #31592 üzenetére
Ebben az árkategóriában jóformán ugyanazt a hardvert kapod minden gyártótól, nincsenek kiemelkedőek.
Azt kell venni, ami tetszik.maxmax2!
Szerintem használt, de csak ha kipróbálhatod előtte, vagy megbízható embertől veszed. Én is fáztam anno a használt fejegységtől, mert hogy az a legbonyolultabb, legkönnyebben elrontható alkatrész, de aztán úgy adta a sors, hogy amit újonnan vettem Pioneer, az megpusztult 2 hónap alatt (RCA bizti), a mostani 5 éves Sony-nak meg semmi baja.
[ Szerkesztve ]
-
maxmax2
csendes tag
válasz gabber01 #31594 üzenetére
Jaja, én sem várok semmi csodát, csak valami normálisabb minőséget, mint ami jelenleg van. Teljesítményre sincs különösebb igény, csak tényleg, amit ebbe beletettek gyárilag, az vállalhatatlan..
Én is így gondoltam, hogy kisebb láda meg egy kis erősítő.
Opeter70: Tényleg, csak el is felejtettem visszakeresni, ki volt. Ezúton is köszi a megerősítést.
Mit gondoltok a fejegység kérdésről, hogy egy olcsóbb új, vagy egy hasonló árú használt?
Acer Aspire 5310: Celeron 1.6 GHz, GMA 950 + GMABooster, 2 GB Corsair Value - OSX Snow Leopard
-
gabber01
addikt
válasz maxmax2 #31588 üzenetére
Hát, ha nem akarsz változtatni az ajtón, akkor nincs sok alternatíva. Többet nem érdemes rá költeni, jó lesz az az AS, de sokat tényleg ne várj tőle, pláne elektronikus zenére. Ezen sokat dobhat egy mélynyomó az tény. Egy kis 25ös zárt ládában sztem neked tökéletes lenne, az Ignis nem egy nagy kocsi. Nekem volt egy szakadt membrános 25ös SAL nyomó, ha jól emlékszem 12l-es zárt ládában a puntomban és meglepően nagyokat ütött. Ehhez a szetthez amúgy nem vennék drága nyomót. Viszont azzal számolj, hogy a beépítésre is költened kell: kábelek, erősítő.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
opeter70
senior tag
válasz maxmax2 #31588 üzenetére
"Itt ajánlotta a fórumon valaki, hogy ilyen kis átmérőnél érdemes komponens szettet választani, és erre a szettre adott tippet."
Én voltam az, mert nálunk is van a családban Suzuki és ismerem a problémát.
Azt azért hagsúlyoznám, hogy bármilyen jó 10 centis hagszórót raksz is be, azokkal soha nem lesz igazi kick-bass tartományod.
A komponens szettet csak azért javasoltam, mert a 10 centis koaxiális szetteknél az amúgy is kicsi hasznos membránfelületből még elvesz a közepébe integrált magassugárzó és ilyen kis méretnél minden mm2 membránfelület számít.
Azért nagy csodát ne várj tőle, de ha nem akarsz fúrni, faragni, és vállalod a kompromisszumokat, akkor az MX 100 megfelelő lehet. -
angelus8925
tag
Sziasztok!
2004-es Punto-ba szeretnék fejegységet venni, ezt néztem ki Pioneer DEH-1500UBA. Már csak azért is, mert a műszerfal világítása is narancs színű. Mi a véleményetek, tapasztalatotok erről a termékről? Hangszórók egyenlőre a gyáriak és maradnak még egy darabig.
23ezernél nem szívesen adnék ki többet érte. Lenne jobb ár/érték arányban valami más? A CD nem fontos, a lényeg az mp3, usb, minőség, levehető előlap.
Előre is köszönöm szépen!
-
Joe fiú
senior tag
válasz Something_ #31589 üzenetére
Suli miatt hétköznap szinte minden nap megyek igen. Illetve havi egy-kétszer megfordul valaki kocsival is.
-
maxmax2
csendes tag
válasz gabber01 #31580 üzenetére
Egy Suzuki Ignisbe kellene.. Fúrni, faragni nem akartam, ezért választottam az MX-100-at (elöl 10-es, hátul 13-as helyek vannak.. :/). Itt ajánlotta a fórumon valaki, hogy ilyen kis átmérőnél érdemes komponens szettet választani, és erre a szettre adott tippet.
Amire kell, az annyi, hogy reggel munkába menet tudjam hallgatni a morningshow-t, illetve hosszabb utakon általában elektronikus zene. Erre a jelenlegi hangszórók minősége illetve a gyári kazis Blau nem alkalmas...
A keretet illetően a rádióért ennyit gondoltam, később esetleg egy kisebb láda jöhetne szóba. Az amúgy is kis csomagtartóba azért szeretek ezt-azt pakolni..
Szóval az MX100-on felül max. egy 40-50-et szeretnék erre költeni.
Kár, hogy nem RR.. feketét szeretnék piros világítással.
Acer Aspire 5310: Celeron 1.6 GHz, GMA 950 + GMABooster, 2 GB Corsair Value - OSX Snow Leopard
-
Joe fiú
senior tag
válasz Something_ #31585 üzenetére
Azt hiszem neked mondtam már egyszer, hallgasd meg az Infinity Betamat, 30cm-es zárt, na ennek olyan selymes hangja van, hogy szinte simogat...
gabber01: Az Xion 10 az egy nagyon pontos nyomó, ehhez képest a nagytesó pontatlanabb, inkább tucat diszkó zenére van, zárt ládában pontosabb, de nem az igazi zenére, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Joe fiú
senior tag
válasz Something_ #31581 üzenetére
Azért tudd majd meghajtani, egy 600W RMS kell neki, hogy kifussa magát rendesen, egyébként egy nagyon jó láda, inkább döngetős mint muzikális, de jó.
-
gabber01
addikt
válasz Something_ #31581 üzenetére
Ha le tudod, akkor ne gondolkozz, fogd és fuss, vissza se nézz. Ha lenne rá épp keret, már rég megvettem volna.
-
Something_
őstag
Sziasztok!
Van fent CS-n egy Audio System X-ION12 Plus ZD 35k-ért. Ha lealkudnám 30-ba akkor jó vétel lenne? Fogalmam sincs, hogy milyen láda kéne az autóba :-) Azt tudom, hogy zárt
-
gabber01
addikt
válasz maxmax2 #31579 üzenetére
Milyen autó? Milyen zenét hallgatsz általában? Mi az elvárás? Mennyit tervezel összesen költeni az egészre?
Az jó hogy komponens szettben gondolkozol, az hogy 10cm-esben már kevésbé. Nagyobb nem fér el?Egyébként nem akarom reklámozni magam, de pont van egy eladó 9852RB-m (CS-n megtalálható).
-
maxmax2
csendes tag
Sziasztok!
Fejegység ügyben kérdeznék:
- nagyjából 25-30 ezer áll rendelkezésre. A kérdés az volna, hogy ennyiért érdemesebb újat venni, vagy egy régebbi, ám annak idején magasabb kategóriás modellt választani. A tételek:
- Alpine CDE-170RR (új egység)
- Alpine CDA-9852 RR (ez a használt egység)A fejegység egyelőre egy Audio Sytem MX100 Plus-hoz kapcsolódna, későbbi bővítéssel. Ha van egyéb ötlet, fogadom.
KösziAcer Aspire 5310: Celeron 1.6 GHz, GMA 950 + GMABooster, 2 GB Corsair Value - OSX Snow Leopard
-
opeter70
senior tag
válasz Ragadozó #31564 üzenetére
"szakmában sokszor 10-nek mondjuk a 20nmm-is kábelt"
És a 10mm2-es kábelt mennyinek mondjátok? 5-nek?
Mi itt eddig is 20-as, illetve 35-ös kábelről beszéltünk, erre te jössz, hogy az nem jó, mert elég oda a 10-es, ami valójában 20-as.
Ugyanezt mondjuk, csak mi a 20-ast 20-asnak nevezzük. -
kavics325i
őstag
Én nem fikáztam,te mondtad így olvass vissza ha akarsz. Egyébként pont lesz@rom kinek mennyi milyen serlege van,mer pont nem érdekel.
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
Joe fiú
senior tag
De nem értem, hogy minek kell elosztó, 2 db 4 csatornás erősítőd van, feltételezem akkor van hozzá normális fejegység is 3 pár rca-val, gondolom a Hollywood megy az első szettre? hídban? egyik rca 1-es csati, másik a 3-as és meg van oldva..vagy 2 pár rca ha aktívozni akarsz, a magnatba meg elég egy mert gondolom szubot hajt.
-
kigoi
senior tag
válasz kavics325i #31572 üzenetére
(Mega haverja majdmindent lemér,merő ért hozzá.)
Azt hiszem sokat tanulhatnál töle,az országban elég ismert az autója is valamint ö maga gyárt mélynyomót is és tervez hozzá ládákat,erösítöket javít stb.
müszerekkel fel van pakolva,talán még hangproceszora is van,serlegeket nyert versenyeken de fikázd csak nyugodtan te biztos jobb vagy.
Azt hittem értelmesebb ez a fórum de látom a kötekedés elkerülhetetlen mindemhol.
Az oké ha engem fikázol de egy olyan személyt akit nem is ismersz azért durva,kicsit viszább vehetnél az arcból. -
kavics325i
őstag
Ennek te hány amperes biztosítékot adnál?
Remélem nem bántalak meg,de borzasztó sok hülyeséget hordasz össze az,hogy ez meg a szakmád az szégyen.Az ilyen szakik miatt buktam sok pénzt és tanultam meg amit.
Első szabály: áramból sosem elég. Villanyszerelőként emlegetik a 10-es kábelt,mert keverik a tömör és a sodrott kábel átmérőt.
Magasfeszültséget az alacsony(12voltos) feszültséggel. A fóliás dologtól majdnem leestem,és a középen nem lehet elvinni,,na olyat még nem láttam És ha hátul van az akksi akkor mi van ha van helye az ülések alatt. Inkább az rca-t viszed hátra minthogy a delejt előre. Végülis az rca-n csak a hang megy...
Próbálom kerülni az ilyen eszmecseréket,mert az egyikre rászólok,hogy döntse el mit akar és ami egyiknap volt abból már aktív rendszer sq-ra mélyládás hangnyomás adatokkal. Mega haverja majdmindent lemér,merő ért hozzá.
Te meg jössz a komolytalan tanácsaiddal.[ Szerkesztve ]
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
kigoi
senior tag
Ne veszekedjetek azon hogy hányas táp kell mert ígyis úgyis 35ös lesz, ugyan is csak ilyen mérethez találtam normális tápelosztót.
Aminek 20as a bemenette az csak 10esre tud osztani a magnatra pedig nem rakok 20astól kisebbet,tehát minden kép 35ös bemenetelü elosztó kell. -
kigoi
senior tag
válasz Joe fiú #31569 üzenetére
Bíztam benne hogy az a pár centi elosztó nem ront sokat rajta a csatija meg annak is aranyozott. Na mindegy ha nem jó hát nem jó így viszont akkor az audio system rca kilöve mert annak az elosztója méreg drága,drarabja 7300ft,annyit meg nem adok érte föleg hogy kettö is kell nem csak egy.
Erröl az rca ról vélemény:
[link] -
Joe fiú
senior tag
Ha tápelosztozól akkor kétszer is kell biztosítékolnód, egyszer az akksinál, meg egyszer az elosztás után..már ne is haragudj, de kiadsz annyi pénzt rca-ra aztán meg szétosztod valami elosztóval..ugye ennek szerinted sincs értelme? Nekem sokáig 500ft-os árnyékolás nélküli kínai rca volt benn, az sem szedett össze egy deka zajt sem, minden csak beépítés kérdése.
-
Joe fiú
senior tag
Attól, hogy szereltél már be, nem jelenti azt, hogy értesz is hozzá, én meg villamosmérnöknek tanultam..és? A tényeken nem változtat, márpedig a tény az, hogy erősen megkérdőjelezhető amit mondasz..nem azért kell a nagyobb keresztmetszetű kábel, mert a kisebb esetleg nem bírná, hanem leginkább azért, hogy kerüljük a feszültségesést, mert ugyebár minél kisebb feszültség jut el az erősítőhöz, annál több A kell, ugyanazon teljesítményeléréséhez, és mint tudjuk a nagyobb A nagyobb hőtermeléssel jár, ami a kábel melegedéséhez, hosszabb távon akár égéshez is vezet..és nem..nem mondjuk 10-nek ami 20..vagy ha úgy jobban tetszik akkor úgy mondom, hogy 4AWG kábel kell neki, vagy egy 2AWG kábel szétosztva..
A testelés kérdésében viszont egyetértünk..egy bizonyos szint után már illik cserélni a generátor-akksi, akksi-kasztni kábeleket is.
Az rca-t alacsonyszintű jelként emlegetik.. mi az, hogy nem szeretik az erősítők az rca jelet? ez hülyeség, már ne is haragudj...Ki beszélt késes biztosítékról, én ANL biztosítékot mondtam..nem késest, nem AGU-t, nem mini ANL-t, hanem ANL-t.
BPeter01: Ha kisebb mint 50l reflexben van, akkor ne is csodálkozz, "megfullad" szerencsétlen szub, honnan jött az ötlet ilyen ládára?
[ Szerkesztve ]
-
kigoi
senior tag
Fiat Bravoba kerülnek a cuccok,az excursion és a magant is a csomagtartóba kerül tehát hosszú lesz a táp.
Hozzáértö ismerösöm azt mondta 20as tápon max 100A mehet,itt elvileg több van szóval maradok a 35ösnél.
A tápelsoztó pedig ott lesz az erösítök mellett és a magnat kap 20as tápot az excursion pedig 10est benne biztivel.
Az RCA remélem nem szed össze zajt,az excursion fogja hajtani az elsöszettet így az komoly RCAt kap.
audio system rca lesz,5m 6500ft viszont elosztva már dls y cable classical lesz,remélhetöleg nem ront a jelen.
a magnat már olcsóbb rca-t kap mert az csak a mélyet hajtja így nem hiszem hogy annyira nagy jelentösége lenne.
Úgy terveztem hogy egy renegade ren5rca-kap ugyan ilyen fajta elosztóval.valami hiba?
-
BPeter01
tag
válasz MunezXBK #31561 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat.
MunezXBK: végülis egy próbát megér.
Joe fiú: Volt egy olyan érzésem, hogy pici a ládám, mert nincs 50 liter sem.
Ragadozó: Polaritás cserét már próbáltam. (még a fej is tud fázisfordítást)
Sorrend a következő:
- vatelines játék
- láda vétel / csináltatás
- erősítő / mélynyomó csere.... (remélem a láda csere helyrehozza)Üdv: BPeter
-
Ragadozó
Ármester
válasz Joe fiú #31562 üzenetére
Tényleg nem értek hozzá
autóhifi beszerelőként dolgoztam, és aktív autóvillamossági vagyok.Itt félre értések sorra van:
szakmában sokszor 10-nek mondjuk a 20nmm-is kábelt.De általánosságban egy 2 x 10négyzetmm-es kábelnek is kell bírnia terhelést veszteség nélkül. Kevés olyan rendszer van utcai autóban, ami több mély hangszórót hajt meg egyszerre...
Nálam dupla 25-ösnél sem volt gond, Diezt kábellel.
A legtöbben megfeledkeznek sok minden másról...mi a helyzet a kasztni testtel? A generátorral? akkuval? A legtöbb rendszer itt vérzik el, utána veszik a kondit, pedig az olcsók semmit se érnek..Kibeszél himihumi biztosítóról, mert a hivatalos neve nem biztosíték , ha kötekedni akarnék...
Magas jelre, nem a hangszóró jelre gondolok, hanem emelt feszültségű RCA jelre, de ezt nem minden erősítő szereti.
Zajt meg elég könnyű összeszedni, mikor pl, egy hátsó akksis autóba kell hátulra betenni az erősítőt és mindkét oldal teli van kábelekkel az autó és középre nem tudsz hátra menni pl, 3 rcával80 amper áram felvétel? Na ne hülyíts egyszer mérjetek már le egy valós rendszert mennyit vesz fel...
Szerintetek késes biztin átküldenénk ezt áram mennyiséget mi lenne? Füst...
Igazából áram kilengések miatt kell nagy keresztmetszet, mert nem kisebb lesz a vesztesség...mert csökken az ellenállás. De vezeték és vezeték is közt óriási a különbség...nem csak a hangszóró kábelt kell kiválasztani nagy körül tekintéssel...[ Szerkesztve ]
-
Ragadozó
Ármester
válasz BPeter01 #31560 üzenetére
Gondolom egy kombi autód van, ha csúszik a mély...próbálj meg a polaritás cserét a ládán...régi hifis trükk, sokszor segít...sajnos igazából hangprocesszorral lehet jó eredményt elérni, de az már high-end kategória, főleg az ára miatt nem mi világunk szerintem...egy normális proci árából, autót lehet venni...
-
Joe fiú
senior tag
válasz Ragadozó #31559 üzenetére
Ha nem értesz hozzá, légy szíves inkább ne beszélj hülyeséget, mert sokakat megtévesztesz...60, illetve 80A áramfelvételű erősítőhöz ne akarjunk már 10-es tápot rakni..még akkor is meggondolnám, ha csak 2m-re lenne az erősítő, igenis kell egy 35-ös szétosztva, vagy 2db 20-as, ahogy tetszik neki..és normális ANL ház kell ANL biztosítékkal, nem himi-humi biztosítékok...magas jelszin? Nem inkább alacsony jelszíntű kimenetre, vagyis RCA-ra akartál gondolni? Ezt az alufólia woodot ugye nem gondolod komolyan..egy hitvány kínai rca kábelnek sem kellene zajt összeszednie, ha normálisan van beszerelve, illetve a testpontok megfelelőek.
Bpeter01: Ezzel a felállással sosem lesznek lágy mélyeid, egy DLD122-t nem épp hangminőségre terveztek, főleg nem azzal az erősítővel..azt hiszem 60l az általános reflex láda méret..egyébként rengeteg féle variáció van annak a nyomónak, de mind leginkább hangnyomásra, mivel másra nem igazán alkalmas..
[ Szerkesztve ]
-
BPeter01
tag
Régebben kértem tanácsot fejegység (időkorrekció tudás) ügyben, mert késett a sub.
Megvásároltam, helyre húztam vele, de rájöttem, hogy mégsem oldotta meg a problémát, mivel még mindig nem az igazi, nem szól megfelelően az a láda....
Valami gagyi ládám van, benne figyel egy DLD122, banson x1500 monoblock és AlpineCDA-9812RB fej adja a jelet.
DLD122 hangszóróhoz nincs valami kitapasztalt ládaméret?
Esetleg ahonnét a kész ládát be tudnám szerezni?
Vagy valami trükk amitől a reflex doboznak teltebb hangja lenne?Üdv: BPeter
-
Ragadozó
Ármester
Szia!
Kicsit túlzásba viszitek a kábeleken való gondolkodást...Első kérdés hova akarod és milyen autóba lesz az erősítő...
De szerintem, 2 db 10-es (20négyzetmilis) tápkábellel jobban jársz.
Még a nagyobb teljesítményű erősítőnek is bőven elégnek kell lennie ennek a keresztmetszetnek.
Főleg ha ülés alá kerülnek...mert minél nagyobb táv, annál vastagabb kábel ajánlott, ez a hangszóró kábelre is igaz.
Biztosíték az akku + -hoz minél közelebb, 2 db lengő autóhifi ház. Ebbe már könnyen belőhető mekkora biztosítékok kellenek. Én nem vagyok híve a táp elosztónak, plusz egy kontakt hiba lehetőség...
Minden csatlakozást forrasszatok le..aranyozott sarukat vegyetek...
Magas jelszint nem hülyeség, tényleg kevésbé szed össze zajokat...ha zajos lesz mégis, akkor érdemes alufólia + szigetelőszalaggal még egy külső árnyékolást bandázsolni az rca kábelekre...A tápot meg a legvégén rákötni az erősítőkre...
-
opeter70
senior tag
Írtam már, hogy az erősítők össz áramfelvétele +10-15%, tehát 150-160 A körüli kell közvetlenül az akksi közelébe.
Ha jól tudom ilyen értékűt már csak ANL biztosíték formájában találsz, azt hiszem AGU-ban csak 100 A körüli a legnagyobb.Ezenkívül kell még a HXA-45 elé még egy 60A-es, mert annak nincsen saját belső biztosítéka és a gyári leírás 60 Ampert javasol.
Az RX 44 elé már nem kell semmi, mert annak van saját beépített 2x40A biztosítéka.Ma este már a kezemben lesz a Magnat.
[ Szerkesztve ]
-
tag
Hello!
Lenne egy összeállításom már csak a megfelelő erősítőt kellene megtalálnom.
Hangszóró: Audio System MX165 Plus
Mélyioneer 250W
Fej: Gyári, ha összejön Audison Bit TEN DSP-velA keret max 25-ig. Vagy egy 4 csatornás vagy 2db 2es.
Köszönöm annak aki segít.
-
kigoi
senior tag
Még nem kaptam választ arra hogy két erösítö esetén most akkor hányas biztosítékot kéne rakni hogy jó legyen?
légyszi valaki írja meg. -
footy
addikt
válasz bence007 #31552 üzenetére
Ahogy nezem 60mm-t irnak 13cm-es atmerovel. Ha ez nem eleg, akkor vagy masik hangszoro vagy panel, de ha panel csinaltatsz, akkor 16,5 legyen mindenkepp.
-
bence007
tag
Sziasztok!
Az autómban az első szett gyári helyének 54mm a beépítési mélysége.Viszont amit kinéztem első szett az 67mm beépítési mélységű!
A kérdésem az lenne, hogy sehogy nem lehet a szettet belefaragni
-
Big M
tag
Helló!
Egy usb-s JVC fejegység gazdája vagyok. Kérdésem, hogy a Galaxy Ace-el hogy tudom összehozni őket, ha usb kábellel csatlakoztato telót hozzá, akkor azt írja ki, hogy usb, majd check, és semmi. A telefonon indítok egy zenét és csak azon szól, nem az autóban, ez mitől van? Valamilyen program kellene hozzá? -
vilmaboy
őstag
Mac audio z4100 és 30centis Fire-ről, mac audio 16.2 dvd hangfalakról vélemények? Érdemes foglalkozni velük?
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Ragadozó
Ármester
Sziasztok!
Erről a szettről van valakinek tapasztalata?Infinity Reference 6500cx
Régebbről van az infinityről tapasztalatom, akkor a hangja nagyon tetszett.
(harman/kardon autós márkája)Vagy 16,5-esben milyen szett kiemelkedő hangzású, kb 30k-ig?
Nem rock és nem komoly zene, inkább pop, house amit hallgatok...
Köszönöm.
Üdv: R.[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
Erre a tápelosztóra azt írja, hogy "35mm2 be/1x20 mm2 + 2x10 mm2 ki".
A biztosíték témát egy kicsit kevered.
Kell egy főbiztosíték közel az akksihoz tűzvédelmi okokból, ennek értéke legyen az erősítők össz áramfelvétele +10-15%.
Az erősítők védelmére csak a Hollywood elé kell kötnöd egy 60A-est, mivel annak nincs belső biztosítéka. A Magnatnak vannak saját biztosítékai, tehát az elé már nem kell külön. -
kigoi
senior tag
válasz opeter70 #31537 üzenetére
Rendicsek akkor lesz 35os táp amit osztok két 20asra.
Ez ha jól láttam akkor képes is rá: [link]Olyan kérdés viszont felmerül hogy a 35os tápra hányas biztosíték kell ilyen esetben hogy egyik erősítő se tudjon károsodni?
Gondolom 1 biztosíték kell a fő szálra és nem egy egy a két 20as szálra. -
opeter70
senior tag
Ha a 20-as tápot még osztani szeretnéd a HXA-45 és az RX 44 között, akkor az úgy édeskevés lesz.
A HXA-45 max 60 ampert tud felvenni, az RX 44 80-at. Ez már összesen 140.
Persze a valóságban ennyi áram soha nem fog folyni, de kár lenne 20-as tápkábellel "éheztetni" az erősítőket. -
kigoi
senior tag
válasz opeter70 #31535 üzenetére
Persze hogy tőled,nem szoktam vissza hátrálni ha már valakivel valamit leegyeztetek.
A táp nekem 20as lesz,azon folyhat akár 100A is úgy tudom.
A tápelosztóval vagyok igazából bajba mert olyat sehol nem találtam, hogy 1 db 20as bemenet és 2db 20as kimenet van.
Ha valaki tud ilyet szóljon. -
opeter70
senior tag
válasz gabber01 #31530 üzenetére
Meg kell, hogy védjem az RX 44-et és nem csak azért, mert (remélhetőleg) tőlem veszi kigoi.
Valóban Phase Linear a belseje és nem szól csúnyán.
Tény, hogy a papíron megadott (hídban) 2x325W RMS teljesítmény egy kicsit valóban túlzás, de azért a 2X40A biztosíték azért már jelent valamit.
Meg kell rendesen táplálni árammal (35-ös tápkábel ajánlott), mert vékonyabb tápkábellel érezhetően kifogy a szuflából, valamint tapasztalatom szerint a 4 Voltos RCA jelet is jobban szereti és akkor sem teljesítményben, sem hangzásban nem lehet rá panasz. -
Something_
őstag
Otthoni hifi
-
kigoi
senior tag
válasz gabber01 #31530 üzenetére
Én is úgy gondolom hogy elég tuti hangváltó lehetnek.
A fejegységre azt mondta hogy ne vegyek olyat aminek alacsony az rca Volt kimenetele mert pont hogy azok zajosabbak inkább 4voltosat vegyek szóval az is változott így most egy alpine cde 178bt van kinézve,ha jól láttam a jellemzőit akkor tud vágni.
[link]
70ropiért mosnia,főznie és takarítania is kéne.
A magnat még nem tudom pontosan mit fog hajtani,minden estre biztosan valami 2x4ohmos,30cm mélyet.
Egyébként nem gyenge az, az rx44-ben phase linear a belső nem pedig magnat.
Persze nem ad ki magából 1300wattot de azért bőven elég lesz az,ahhoz hogy a focalt a mély kiegészítse még sok is kicsit de majd haverral kiméretem úgy is az egész rendszert,elég profi a srác nincs olyan amit nem tud mérni,ott majd kiderül de mivel ő hangnyomásban utazik és ezt ajánlotta ami olcsó így csak nem lehet olyan gyenge. -
kigoi
senior tag
Szevasztok,tegnap beszéltem egy ismerősömmel,mondtam neki hogy változott a terv és az első szett külön erősítőt kap a minőség érdekében.
Erre a célra vettem egy Hollywood excursion hxa-45 erősítőt ami 4csatornás a mély pedig majd kap egy magnat rx44et.
Azt mondta mivel képbe került egy másik 4csatis erősítő így ki kéne hagyni az első szett passzív hangváltóit és aktívra kötni.
Elvileg javul majd a hangzás mert nem ront rajta a passzív hangváltó.
A szett egyébként egy focal ps 165 lesz aminél a hangváltók olyanok hogy külön van a magasnak is, tehát összesen 4 cucc van.Mi véleményetek,tapasztalatotok?
Maradjon passzívként vagy legyen ahogy mondta és vágjuk meg az excursionról,hogy lenne minőségibb a hangzás? -
footy
addikt
válasz m0rd0k #31522 üzenetére
Nezz valami fejegyseget Mixtrax DJ funkcio nelkul, mert azzal nagyon bazari. (Olcsobban ki is jossz)
(#31523) molnarpeter
Nem valoszinu hogy ismeri valaki, viszont 6-8ezer ft korul mar lehet AUX-os CD lejatszot venni.(#31524) csiben1
Ezt nehogy megvedd. Csak kivancsisagbol mennyit kernek erte? -
zetecR
addikt
válasz kavics325i #31525 üzenetére
Csak semmi mellébeszélés.
-
csiben1
tag
Üdv!
Következő cuccok vannak a kocsimba:
- fejegység: alpine cde-120rr
-első hangszórószett: kicx icq 5.2
-mélnyomó: Ground zero titanium gztw 20 egy zárt ládábanA nyomót most egy 2 csatornás erősítő hajt meg, amit most le tudnék cserélni egy 4 csatornásra és a tervem az lenne, hogy 2 csatorna hídba lenne kötve és ez hajtaná a mélynyomót a másik 2 csatorna pedig az első szettet. Szerintetek megéri kicserélni az erősítőt vagy jelentős hangzásjavulást nem fog hozni, az hogy az első szettet is erősítő szólaltat meg és nem a fejegység. Illetve az erősítőt be lehet így kötni? Amúgy erről van szó: [link]
You can walk straight through hell with a smile
-
molnarpeter
nagyúr
Van egy AIWA CT-X442 kazis rádiónk, évek óta porosodott, most talán használva lesz. Mit lehet tudni róla? AUX bemenetről lenne használva főleg, vagy rádiónak.
-
m0rd0k
senior tag
Erről a Pioneer DEH-X3600UI-ról mi a véleményetek? 3 év garival kerül ennyibe.
Minden szinten,szinte minden.
-
gabber01
addikt
válasz Something_ #31519 üzenetére
Igen, régen a kazettás magnót, meg a hifit én is így csináltam, de ezt inkább nem macerálom, féltem a 9855r életét. Majd ha elkerülhetetlen lesz, akkor megmutatom vmi szakinak.
-
Harsonás
tag
Ez elmúlt 1 hétben voltak itt misztikus találgatások, hogy mi lesz ha egy digitális klímás 2006-os Mazda 3 ban a gyári hifit kicseréljük. Jelentem a csere megtörtént ráadásul 1 DIN-es beépítő kerettel és a kijelzőn működik a digit klíma része. Természetesen bal oldalról az órát elvesztettem meg a rádió kijelző részét is, de a klíma, hőfok és egyéb dolgok hibátlanul működnek. Képeket hamarosan mellékelek.
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
válasz Joe fiú #31517 üzenetére
Nem hiszem, akkor komolyabb tüneteket produkálna. Lehet rosszul fogalmaztam, szóval elég ritkán fordul elő, 100km-eket levezetek akadás nélkül, max. akkor ugrik ha tényleg nagyon fos az út és/vagy elkapok egy nagy úthibát. Inkább csak azon gondolkoztam, hogy a rázkódásvédelem miatt elvileg nem szabadna semmi ilyen problémának jelentkeznie.
Mindazonáltal ha mégis koszos lenne a fej, akkor mivel lehet megtisztítani? Érnek ezek a tisztító CD-k vmit?
-
gabber01
addikt
Gondolom ti is tapasztaltátok már, hogy néha megugrik a CD. Na most a magyar utak minőségét ismerve ezen nem lepődök meg. Viszont elvileg van audio rázkódásvédelem nem? Azért legtöbb esetben nem szokott fél percig folyamatosan dobálni az út és jellemzően ha ugrik is a CD az nagy úthibáknál és utána azonnal jelentkezik. Én eztet most hivatalosan nem értem.
m0rd0k: kiegészíteném még Pioneer-ral és Alpine-nal.
[ Szerkesztve ]
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Fejegységet szeretnék venni,kitételeim SD USB CD és nem árt ha van külön mélyláda kimenet. Néztem az edigitalnál ezt a Sencort. Mi a véleményetek? vagy Melyiket ajánlanátok?
A használatijába úgy van leirva,rajzolva ,hogy 1 rca kimenet a mélyláda kimenet,tehát nem kettő. Létezik?
Köszi.
Minden szinten,szinte minden.
-
gabber01
addikt
válasz Something_ #31512 üzenetére
This is the beginning of a beauuuutiful friendship!
-
Something_
őstag
Megérkezett
-
opeter70
senior tag
válasz Dorien #31507 üzenetére
Ez teljesen rendben van így, de ez az "Annyira nem akarok sokat költeni autóhifire, csak valami szóljon a kocsiban..." történet úgy szokott végződni, hogy meghallod a szomszédod, barátod, ismerősöd erősítőről szóló rendszerét, esetleg valamikor ráakadsz egy olcsó, jó minőségű eladó erősítőre és akkor jön az, hogy "hopp, nincs mire rákötnöm".
Nem baj, ha most még nem használod ki, de az sosem árt, ha a lehetősége megvan egy későbbi erősítő csatlakoztatásának.
-
Something_
őstag
válasz KonzolKartel #31509 üzenetére
Hozd be hozzám 8 körül. Szerezz egy hosszabbítót, valami jó hosszút. 10-20 méterest a tescoból.
kb 7-től vagyok bent
-
KonzolKartel
őstag
Sikerült idegbaj közben kiszakítanom az RCA-m a fejegységnél. Kitéptem a földelést a csati végéről. Kiket tudok ilyen dologgal vajon zaklatni? Kora reggel már indulok, és egész nap zene nélkül remek lenne
Esetleg budapest környékén ajánlani valakit? Gondolom csak össze kéne forrasztani.[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
Dorien
veterán
válasz Joe fiú #31506 üzenetére
Értem, köszi!
Annyira nem akarok sokat költeni autóhifire, csak valami szóljon a kocsiban, hogy ne unatkozzam...Van egy régi Wayteq GPS-em, aminek rossz a szivargyújtós töltője.
Ezt a fejegység USB kimenetére kötve tudnám tölteni menet közben, ugye?"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Something_
őstag
Megjöttek Holnap pedig érkezik a 80PRS is.
-
Dorien
veterán
válasz opeter70 #31501 üzenetére
Igen, az RCA kimenet mire jó?
Én elég hülye vagyok hozzá, beépítéshez nem értek.
A Sony-t is megkapom húszért, 1 év garival, ráadásul ingyenes beépítéssel."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
opeter70
senior tag
válasz Dorien #31500 üzenetére
A JVC-t semmiképpen sem, mert nincs rajta RCA kimenet.
Egyébként ajánlanám, mert én használtam ennek az elődjét, a KD-R432-t és nagyon tetszett a hangja.
(Főleg a 24 bites DAC miatt vettem meg)
Nem értem, hogy az utódról miért spórolták le az RCA kimeneteket.Tehát összegezve: Ajánlanám, ha lenne rajta RCA, de így semmiképpen sem.
A Sonyt viszont sajnos nem ismerem, sosem hallottam még, talán jön majd valaki aki igen.
De azon legalább van RCA (ha jól látom, 2 pár is).De ahogy elnézem, nem egy árkategória a kettő. Biztos, hogy a Sonyt is megkapod 20-ért?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- Windows 10
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen autót vegyek?
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Cyberpunk 2077
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest