Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisn
addikt
-
t72killer
titán
válasz proradeon #31484 üzenetére
Nincs szükség elméleti nekifutásra: az izraeli tapasztalatok alapján a 3. dózis jelentősen csökkentette a kórházba kerültek számát. Kérdés persze, hogy hosszabb távon (=1-2év múlva érkező variánsok) jó-e az a szervezetnek, hogy még 3.adjára is csak a vuhani struktúrát verjük a fejébe ?
#31489: hmm, vajon ha az ember kihagyja a 2. dózist, akkor mit eredményezhet egy fél év elteltével adagolt 3. ? Azt már tudjuk, hogy a 8-12hét lényegesen jobb mRNS oltás esetén a 4hétnél, de a 8 és a 12 között nem mértek érdemi különbséget. (sorry, most nincs időm előhalászni a cikket ). Olyat viszont nem láttam, hogy 20+hét késleltetéssel mérek volna.
#31492: deltából egyszerűen sokkal több van.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
natë
nagyúr
Ha szövődményekkel estem át a covidon, nem kérhetem a 3. shotot?
Jelenleg én dolgozom a családban, párom babával otthon, nem akarnék megint 4 hónapra kidőlni. -
senior tag
"osszemerheto veszelyessegu a 12-15 kozotti fiuknal"
Igen ezt kétszer is linkeltük, de
- a tanulmány nem igazolta, hogy a gyulladásos esetek az oltás miatt következtek be,
- csak 4 hónapon belüli kórházba kerüléssel van hasonlítva (de az oltás azért tovább is véd) (és ha jól emlékszem, akkor nem a deltás hullámot vették alapul, hanem a korábbiakat),
- nem nézik a betegség súlyosságát és a hosszú távú következményeket.''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Ringman
nagyúr
Peter hotez: [link]
The point being that the first two immunizations were so closely spaced apart they were like a "primary" immunization. We needed to do that schedule in order to get virus neutralizing antibodies into at risk people to save lives, but for durable, long lasting immunity
we need the third immunization. That's why I felt we would always require that third immunization. The hope is that with this one, we're done for a while and won't need to do annual boosters, etc.
Also should be pointed out that the graph is a very rough approximation. Adaptive immunity does not go down to zero with the first 2 mRNA immunizations, still robust immune responses, but this shows the potential benefits of a 3rd immunization
Also, many vaccines are at least 3 immunizations, for example diphtheria, tetanus, pertussis, Haemophilus influenzae b, polio, etc so this is not at all unusual
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HÁZIGAZDA
remélem, hogy belinkeli neked más, mert én úgy gépelek, hogy itt nyafog közben a finoman fuldokló kisfiam az ölemben, egy órát sem aludtam az éjjel és nehezen tudok most nekiállni érdemben keresni, ablakokat nyitni stb.
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
tisn
addikt
akkor linkeld
nekem ez volt elrakva pfizer 3. dozisrol
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.29.21262792v1.full.pdf
most ezt talaltam, de ez 60 even feluliekrol szol, ott (ahogy irtam is) javul a sulyos covid lefolyas eselye
Results Twelve days or more after the booster dose we found an 11.4-fold (95% CI: [10.0, 12.9]) decrease in the relative risk of confirmed infection, and a >10-fold decrease in the relative risk of severe illness. Under a conservative sensitivity analysis, we find ≈5-fold protection against confirmed infection.
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.27.21262679v1
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
az állandóan azt jelentené, hogy már csinálod 5 éve. most most van, nem azt kell eldöntened, hogy évekig mit csinálsz, hanem azt, hogy most és miért. és úgy döntesz, ahogy csak szeretnél. semmi sem egyértelmű az életben, ebben a járványban sem.
azért leírom, hogy én hogy csináltam:
- tudható, hogy az alap immunizációra adott booster már egy jóval hosszabb, kitartóbb védettséget ad
- tudható, hogy a deltára igazából már nem olyan jók ezek a szurik, de még működnek valamelyest
- nem tudható, hogy mikor, milyen és mennyi szuri lesz készleten
- megtudható, hogy most milyen ellenanyag szinted van
ezek alapján én kértem, a feleségemnek is kértük, orvostól is ezt a javaslatot kaptuk[ Szerkesztve ]
-
őstag
Nekem azért vannak kételyeim a 3. oltással kapcsolatban.
Az ugye egy természetes folyamat, hogy az oltás után idővel csökken az antitestek száma. De vajon ha egy beoltott ember megfertőződik, akkor mennyi időn belül kezd el nagy mennyiségben antitest termelődni? Nyilván jobb, ha már a megfertőződés idején sok az antitest, de ha alacsony antitestszint mellett megfertőződik valaki, és az immunrendszer gyorsan reagál, akkor kérdéses, hogy érdemes-e állandóan stimulálni az immunrendszert oltásokkal.
Amíg ez a kérdéskör nincs tisztázva, addig nekem nem egyértelmű, hogy rohanjak-e a 3. oltásért.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
HÁZIGAZDA
nem, nem így volt, kórházba kerülést is néztek, ami a lényeg
és abban semmi személyeskedés sincs, hogy a tényként előadott véleményedet kétségbe vonom a többiek számára. nem tudod, amit biztosra állítasz
ráadásul ki vagyon mérve, hogy a deltánál kb. minden 6-8. antitested semlegesít csak, ebből azért aki akarja, érti, hogy mit jelent ez a védettségre nézve. de semmi baj, te félsz a harmadik oltástól, nem kéred, nincs ezzel gond, csak ne beszélj le róla másokat. teljesen jó megközelítés, hogy ha minimális az antitestszint, érdemes oltatni. érdekes, a városmajoriban is minimum ez a nézet, biztos nem olvasnak elég fórumot
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
HÁZIGAZDA
igen, tudok, volt is már linkelve (izraeli adatok). kórházi esélyt hatodolt, meg tizedelt (a teljes korfán nézve, nyilván az idősebbek voltak még jobban érintve).
ezen felül egész biztosan tudja itt mindenki, hogy nem vagy se orvos, se szakképzett, se szakirodalmat olvasó, szóval nem teljesen értem a tök határozott álláspontot, ahogy ilyen határozottan kijelented, hogy kinek mit kéne csinálnia. országok engedélyezik a harmadik oltást, itt tartunk.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Nagyon 1xerű: vuhani oltással max fuatal+egészségesen, egy hosszú közzel beadott, 3 hónapnál nem régebbi mRNS-el leszel jó (80+%?) esélyekkel tünetmentes/egyáltalán nem fertőzött. Ez a kombó elég kevés embernek van.
-
tisn
addikt
-
nagyúr
-
natë
nagyúr
Amúgy itt tényleg mindenki elhízott és beteges? (ezt állítja a másik topik)
Én nem.
-
tisn
addikt
válasz bulikavagyok #31467 üzenetére
es ha leesett az ellenanyagszinted mi van? majd termel ujat a szervezeted, ha elkapod. tenyleg az a terved, hogy 3-6 havonta ujra boketed magad?
brr, inkabb a lelegeztetogep es a halal, mint annyi szuri
-
Gothmog
senior tag
válasz balojazz #31449 üzenetére
Köszönöm szépen, alapból elég jó (sőt, szerénytelenül állíthatom, hogy messze-messze átlag feletti) az emlékezőképességem, bár tény, hogy minden olyan csip-csup dolgot, amit egyszer mondjuk itt a fórumon, fél szemmel átfutottam, nem jegyzek meg pontosan (az Agymenők Sheldon Cooperétől azért kicsit elmarad a memóriám), és jelen esetben lusta voltam, mondhatni sajnálatosan hanyag írás előtt utánakeresni, hogy pontosan miként is fogalmaztál korábban.A hozzászólásod végét viszont nem teljesen értem. Azt, hogy én - vélhetően nem estem át a betegségen - jelen szempontból érdektelen dolog. Nem vagyok rád irigy stb, ugyanis ha én elkapom, akkor jó eséllyel 90 fölötti nagyszülőre és 65+-os szülőkre is átragasztottam volna, ha tavasszal, akkor esélyesen még az oltásuk előtti időszakban, ami erősen felelőtlenség. Így én szépen hordtam a maszkot az utcán (tavasszal, míg erősebben tartott a járványhullám), odafigyeltem, betartottam a higiéniás szabályokat, és fegyelmezetten (de rettegve élés nélkül - például nem kértem magam HO-ba sem, pedig lett volna rá lehetőség) elkerültem a bajt. Lehet, hogy nincs mindenki így ezzel, de hogy ez így alakult végül (vélhetően nem nyeltem be a vírust eddig), én pozitív eredményként élem meg.Egyébként meg évekig hegyikerékpároztam, úgyhogy elég sok hegyet (pontosabban ugyanazokat, de igen sokszor) megmásztam, köszönömMindegy, részemről hanyagolom a továbbiakat. A dolog valamelyest komoly/de nagyobbrészt komolytalan csipkelődésnek indult a részemről (ami nyilván nem ildomos, de esendő ember vagyok, és olykor nem sikerül megállnom), de ez már érzésre kezd polemizálásba átcsapni (Igen, már a jelenlegi hozzászólásom is az valamelyest), annak pedig nincs sok értelme (energiapazarlás).Szerk: Bocsi, Parci, nem láttam, hogy közben diplomatikusan, de csendre lettünk intve. (Azért nem törlöm a hozzászólásom szövegét, mert abban szerintem nem volt bántó rész eredetileg sem, de áthúztam a szöveget a rend kedvéért.)
[ Szerkesztve ]
Endure. In enduring, grow strong.
-
nagyúr
-
-
tisn
addikt
válasz bulikavagyok #31459 üzenetére
ugy halottam a sputlerba novicsokot is tesznek, aze' olyan jo szuri.
van kronikus bajod? 60+-os vagy? boven eleg jo a ket oltas, es a janssen is boven jo emlekeztetod ad, felesleges a "legjobbat" keresgelni 3-nak. (sot eleve a 3. szuri meglehetosen felesleges, meg en a copd-vel is erosen meggondolom, hogy kerem e majd)
-
tisn
addikt
válasz t72killer #31457 üzenetére
Ha komolyabb oltás után megy át, akkor no problem.
gyereknek csak a pfizer engedelyezett jelenleg. az a coviddal osszemerheto veszelyessegu a 12-15 kozotti fiuknal. szerencsere az en kolkomnek nem lett szivizomgyuszija...
jobb lenne ha a sinonak lenne kolkos engedelye, de hat nincs meg...
-
nagyúr
-
tisn
addikt
válasz bulikavagyok #31428 üzenetére
Mondjuk az azonnali harmadik oltás mellet szól az is, h most kaphatnék egy "hamis uniós igazolványt"
a szputynik jo vedelmet ad, igy az utazas miatt egyfazisu nyugatit vegyel.
szerintem persze.
-
Ringman
nagyúr
válasz BlackV #31447 üzenetére
köszi
inkább sógorom az érdekelt, az áprilisi szputnyik 1 -> covid -> szputnyik 2 forgatókönyvvel (ill. ugyanez volt apámnál, csak pfizerrel)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nagyúr
-
balojazz
aktív tag
válasz Gothmog #31442 üzenetére
A demencia emlékezetvesztés része valóban jellemző rád, hiszen nem emlékeztél a maszkhordásról vallott nézeteimre, mégis a vélt (projektált) hozzáállást minősítetted. A tünetmentesség nagy valószínűségét én is vallottam, szerintem sem különleges, a vasember metaforám nem az unikális, hanem a hiperrezisztens tulajdonságra értendő (a 2 oltás után, persze). És hát miért írkálnál ennyit a (szerinted is) teljesen átlagos esetemről, ha neked volna olyanod. Neked is lehetett volna, csak hát te egyik hegyet se másztad meg, gondolom.
[ Szerkesztve ]
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
kolopele
nagyúr
Sajnálom nagyon, vigyázz rá, minél hamarabb legyen jól a gyerkőc. Én is most törölgettem az egyik orrát a vértől, mert már a sok fújástól eleredt. Az a baj, hogy két személytől felmegy itt a pumpám folyton, ezért jöttem át a laca féle topicból, de úgy látszik innen sem tudnak kihalni.
Innentől nem foglalkozom velük (megpróbálom), és akkor lényegében maguknak írják amit éppen akarnak.[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
válasz Ringman #31426 üzenetére
Centaur (S) elég, az nézi a neutralizálót.
Az S+N esetedben annyi jelentősége lehet, hogy ha mittudomén fél év múlva megint mész, akkor a mostani NTU szintet össze tudod vetni a jövőbeni NTU-val, így következtetéseket vonhatsz le majd, hogy találkoztál-e élő vírussal az egyes időpontok között. Ez asszem 4k-val drágább, eldöntöd, hogy ez megér-e ennyit. -
andor80
senior tag
válasz kolopele #31397 üzenetére
"Meg is lesz az eredménye."
Minek?
Ha a a nyárnak?
Annak már látszani kellett volna
.Én inkább a taknyos idős ősz miatt aggódom.
Ha lesz is 4. hullám az kb 2 hét múlva indulhat.Az már nem a nyár hatásaTartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
senior tag
válasz Sir Pocok #31437 üzenetére
Ennek az előző naphoz való viszonyításnak jellegzetes (naptári) heti hullámzást mutató adatoknál (pl. új fertőzöttek száma) nincs sok értelme. Tudom, hogy úgy másolod, de ez mégiscsak egy tudományos covid kocsma... Az egy héttel korábbi értékkel való összevetésnek (százalékosan is) sokkal több értelme lenne. Ez nem csak a "három napig nincs adat" és a "kedden nem tesztelünk annyit" típusú zavaró tényezőket szűrné ki, de a trendekről is jobban tájékoztatna. (Máshol is így csinálják, nem én találtam ki.) Pl.
Új fertőzöttek száma: 873 (egy héttel korábbi adatokhoz képest: +225 (+34,7%))
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
kolopele
nagyúr
válasz balojazz #31439 üzenetére
Én nem félek, hanem elővigyázatos vagyok, és nem azt keresem hogy mit kell tenni amikor már k@rva nagy a baj, hanem azt nézem hogyan lehetne megelőzni. Nagyon nem mindegy.
Nincs azzal semmi gond, ha te egy járvány idején a jelenléti oktatás híve vagy. Én nem. Megoldom simán a gyerekek tanulását itthon is (esetleg magán úton), még akár jobban is bizonyos tantárgyak esetében mintha iskolába járnának, és betegek sem lesznek. Az udvar meg kész kiépített játszótér számukra, de erről már írtam.[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
válasz bulikavagyok #31440 üzenetére
A legtöbb országban, ahol engedélyezett a 3. oltás, általában fél évre adják leghamarabb, nem 4 hónap után. Tehát jó eséllyel ráérsz még, nem kell vele kapkodni. Nyilván az antitestes eredmény is segít majd a döntésben.
-
Gothmog
senior tag
válasz balojazz #31421 üzenetére
Ó, értem, akkor pontatlanul emlékeztem. Elnézést. Viszont hogy pontosítsunk, akkor ez inkább egy kezdődő korai demencia kiegészülve a narcisztikus hajlamú okostojás szindróma okozta krónikus szabálykerülő magatartással... Végül is, a görög mitológiában van néhány fura isten, úgyhogy akár ezzel a portfólióval is kaphatsz helyet az Olümpuszon. (A tünetmentes vagy nagyon enyhe tünetes átesés az apoteózishoz kicsikét kevés, nem olyan különleges dolog, mert azt rajtad kívül is, csak hazai viszonylatban nézve is feltehetően további pár százezer ember sikeresen abszolválta.)
-
nagyúr
-
balojazz
aktív tag
válasz OPiiPO #31412 üzenetére
Leszámítva a harsányságát, és kizárólag a nettó tartalmat tekintve inkább lennék andor80, mint kolopele, mivel kolopele fél, andor80 meg nem fél. A félelem mint permanens létállapot nagyon távol áll tőlem. Mondjuk úgy: igazítsuk a valósághoz a félelemérzetünket, akkor jobban járunk. Azon kívül andor80 örült a nyári nyitásnak, ahogy én is. Én még a jelenléti ovinak és sulinak is örülök, pedig a kerületben zártak már be ovit múlt héten covidos dolgozó miatt, és jelenleg a nagyobbik kölök fél osztálya hiányzik torokfájás miatt. Jelenlétioktatás-párti vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
válasz Dottorei #31424 üzenetére
Új fertőzöttek száma: 873 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +550)
Új halálos áldozatok száma: 12 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +6)
Kórházi ellátást igénylők száma: 266 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +46)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 34 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +4)
Új mintavételek száma: 36 631 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest +22 302)
Az első dózissal oltottak száma: 5 840 588 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +5 627)
Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 545 538 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: +3 940)Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
attiati
veterán
Pfizer hatóanyag: 30 μg per dose
Moderna hatóanyag: 100 μg (per dose)Tulajdonképpen 6,6 pfizer szurit kapnak a modernások?
-
kw3v865
senior tag
válasz bulikavagyok #31428 üzenetére
Csináltass egy ellenanyag-tesztet, az alapján látni fogod mennyire vagy védett.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok,
Május elsején kaptam a második Sputnikomat, hamarosan fogok rá kérni egy Pfizert vagy egy Modernát. A kérdés csak az, h mikorra időzítsem a 3. oltást? Látom, h sokan azonnal kérik, ahogy lehet (négy hónap után), de nem korai ez egy kicsit? Vajon milyen lehetőségeim leszek ha a 3. oltás után 4-6 hónappal "eltűnik" a védettségem? Jöhet a 4. shot? Esetleg már januárban?! Szívem szerint kivárnék november 1-ig... Mondjuk az azonnali harmadik oltás mellet szól az is, h most kaphatnék egy "hamis uniós igazolványt". Nem egyszerű kérdés.Élni és élni hagyni
-
Ringman
nagyúr
whitelabnél átesett oltottaknak centaur javasolt vagy S+N komplex védettségi?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
Loch Etive mellett béreltünk kunyhót 2 éve, de ezeknek eléggé elszállt mostanában az ára. Szezonon kívül lehet Skye se túl drága . Hosszabb időre mondjuk érdemesebb vmi civilizált hely, pl Oban félórás körzetében letelepedni, ahol van bevásárlási lehetőség (morrisons, tesco..) és egyebek.
-
Dottorei
tag
Hétvégén 873 új fertőzöttet azonosítottak, meghalt 12 beteg [link]
-
balojazz
aktív tag
válasz Gothmog #31407 üzenetére
Neeem. Ilyen rinyálásom nem volt. Azt mondtam, hogy kényelmetlen, hogy mindennap megfeledkezem róla, hogy nem tudom megszokni. Nagyon is jól kapok levegőt a maszkban, csak éppen zavar, hogy van valami az arcomon, ezért folyton lekapom az állam alá, és ott is felejtem. Amikor észreveszem, hogy ott van, akkor meg ott hagyom vagy zsebre vágom. Utcán kifejezetten szándékosan nem hordtam, mert annak semmi értelme. A Taigetoszra a mítosz szerint az életképtelen, torz csecsemőket rakták ki, ahhoz nem sok közöm van, ha erre céloztál. De ha az Olümposzra, az stimmelhet.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tigerclaw
nagyúr
Amugy arra tippelek, hogy az hogy egy Pfizer felulirja a korabbi nem EU konform vakcinakat a rendszerben az nem bug, hanem feature. Valoszinu a kormany igy probalja elkerulni, hogy tomegek kezdjenek tuntetni ellenuk emiatt. Inkabb belenyultak a rendszerbe, hogy atverjek az EU tagorszagait. Gyakorlatilag hamis igazolvanyokat keszitettek azoknak, akiket miattuk most problemas az utazas. Ha meg lebuknak az EU-ban, majd azt mondjak, hogy csak hibas volt a szoftver.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
t72killer
titán
Gyertek nyugodtan, tudok tippeket adni, ahol max a mókusoktól kapjátok el a delhi redvát . Bár a múlt héten itt is 28fok + verőfényes napsütés volt .
#31416: , azok kb már csak a mókusok, a 2lábúak azt hiszik a fél éves astrájukkal, h oltva vannak. Most jut eszembe, neked duplaszputyin van, ha az az eu covid passban nem íródik felül, akkor itt okoz némi szemöldökráncolást és karantént. Nem írtak még a csoportban róla, h jött-e már valaki felüloltott keletivel.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Gothmog #31408 üzenetére
mindig kinövik, én is kinőttem, ahogy megnő a légút keresztmetszete, már nem okoz kárt (ugyanúgy begyullad, csak nem záródik el). sajnos rutinos vagyok, de ez csak arra jó, hogy izomból összeszarjam magam, amikor ott lebeg az esélye a fulladásnak , mert tisztában vagyok vele, hogy van rá esély.
-
HÁZIGAZDA
nálunk a nagyobbik 5+ évig nyomta (talán már túl van rajta, kop-kop), a kisebbik két éve, és neki erősebb, kell a szteroid, sőt, ma éjjel az sem volt elég (de most jobban van, ma éjjelig van kis mozgásterünk felkészülni).
-
t72killer
titán
Jobbulást . Egy gyors 3hetes kör Dalmácia neki vmelyik szülővel/nagyszülővel meglógva? Többet ér, mint bármilyen gyógyszer. Mi Kanárit vetettük be anno rendszeresen köhögős nyavajákra, de közelebb is van jó levegő .
[ Szerkesztve ]
-
Gothmog
senior tag
válasz balojazz #31394 üzenetére
Előre is bocsi a szurkálódásért, de ha már ennyire beindult a játékos mellényverés/[ki a f*szagyerek] , akkor nem bírom megállni, és annyit megjegyeznék hozzá, hogy - szerintem - aki azért nem tud/hajlandó maszkot elviselni magán akkor/addig sem, amikor/ameddig az egyébként elvileg kötelező, mert "nem kapok levegőt benne/megfulladok/én nem bírom ki benne" (határozottan emlékszem, hogy volt már ilyen rinyálásod ebben a topikban), arról nekem valamiért mégsem a vas- vagy titánember, hanem inkább egy görögországi lokalizációjú hegy jut az eszembe...
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Elindult a hagyomanyos jelenleti oktatas - amivel semmi baj sincs - de azt nem gondoltam volna, hogy a kormany magasrol tesz az egesz Europaban tombolo deltara es eszebe se jut, hogy tesztelnie kellene azokat a gyerekeket akiknek hasonlo tunetei vannak. Igen, allergiaszezon, influenzaszezon, de pont azert vannak a tesztek. Ha mar nem tartozunk a fejlett nyugathoz, nincs penzunk az iskolasok folyamatos heti koru tesztelesre, legalabb akkor teszteljenek, amikor mar van gyanu. Inkabb ugorjanak arnyekra tobbszor, de ki tudnak emelni a tenyleges covidosokat, el lehet kezdeni a kezelesuket es idoben megallitani a terjedest.
Azt gondolja a kormany, hogy barki is felrona nekik, hogy ide is bejott a jarvany ujra, ahogy mashova is, hogy inkabb nem tesztel? A hazirovosok, gyerekorvosok egy resze meg asszisztal nekik, megszegve az eskujuket?
Most ugy viselkedik a kormany, mintha mar nem is letezne se virus, se jarvany.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Vesa
veterán
Ó szegények, átérzem ezt! Nekem is kruppos volt az egyik kicsi korában, volt olyan, hogy már szinte lila volt a feje annyira befulladt. Tartott kb. 1 évig ez az egész, aztán kinőtte. Addig meg inhalátort toltunk ha gond volt. Neki használt, de lehet, hogy nálatok nem, orvossal egyeztetni kell, de gondolom ezen már ezeréve túlvagytok. Ha durva a helyzet, akkor szteroid, de ez szerencsére ritkán kell. Jobbulást a kicsinek!
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
balojazz
aktív tag
válasz kolopele #31399 üzenetére
Hát pont ezt mondom: lehet, hogy nálatok jelent valamit a köhögés meg orrfolyás, nálunk meg csak annyit, hogy ma szeptember vagy április van. A focit rábízzuk. Ha akar, megy, ma pl beollózott egy gólt. A felelősség kérdésében valószínűleg más platformon állunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest