Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peat;)
veterán
Szerintem nagyon jó hogy van egy ilyen, bizonyítottan hasznos dolog, csak ésszel kell használni. Eddig ilyen nem volt, nem is drága ha nem issza az ember. Oltáselleneseknek is lehetne kicsit marketingolni, elkapja előbb utóbb mindenki, de egészségügyet már egy szellő is hazavágja lassan idehaza és hát már fél ezer ember van benn.
Sokan még nem kaphatnak 3. oltást mert belenyúltak az Astrába, vagy szeretnének kicsit kivárni még vele. Mi szülés előtt vagyunk, meló után nyilván lövök egyet a 2 oltásomra.
Idősek is használhatnák pl bevásárlás vagy bingó est után heti 1x.Annyi bogyót szed a magyar, simán lehetne hirdetni hogy c+d meg egy fújás ha zsúfolt helyen volt az ember.
-
HÁZIGAZDA
válasz kolopele #33398 üzenetére
igen, de többé-kevésbé úgy gondolom, hogy rosszabbul jár, aki kivédekezi teljesen a vírust (oltás után) évekig, és aztán agyonüti az aktuális mutáció. nincs más út, mint hogy (vakcinával és/vagy fertőződéssel) a populáció szép lassan profi antitesteket/memóriasejteket fejlesszen.
tényleg lehet halálos is egy nátha is, csak azért nem az, mert már százzal találkoztál. a "legelső" influenzát is kibírta röhögés nélkül a lakosság. egyszerűen ez a természet törvénye, vírusok voltak, vannak és lesznek, nem tudsz nem velük együtt létezni, mindenki el fogja kapni időről-időre.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
kolopele
nagyúr
Amiket leírtál ahhoz az kellene, hogy az átoltottság megfelelő mértékű legyen, de idehaza is úgy kell pénzzel már ösztönözni az embereket hogy beoltassák magukat (megpróbálnak oltás helyett "potyázni" inkább). Amíg ez nem történik meg, nem fog eltűnni a vírus, és mivel a mutációk elsősorban a nem oltottakban alakulnak ki, így nagy eséllyel olyan lesz mint az influenza, évenként egy oltás minimum, és akkor is majd mindig az adott variánsra.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Jakab azt mondta, hogy előtte azért kell, hogy a vírus megtapadását gátolja. Az utólagos spray, a felszaporodást csökkentse. Én ezekről tudok.
Én szívem szerint megfertőződnék most a friss Pfizer után, de az idősek miatt a környezetemben ezt nem tehetem meg. Főleg úgy, hogy az egyik esetében az oltás hatástalan...
[ Szerkesztve ]
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
PuMbA
titán
Szintén +1. Egyszer mindenki el fogja kapni, ezért szerintem is a végtelenségig felesleges menekülni és a végén egy esetleges szupermutánst bekapni. Úgy is akkor lesz vége ennek az egésznek, amikor már oltás és / vagy elkapás után szinte mindenkiben kialakulnak a erős antittestek, amik félkézzel legyőzik a cuccot. Ekkor fog átmenni eltűnőbe a vírus, ha már kudarca fulladt a karantén ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Sir Pocok #33389 üzenetére
tisztában vagyok vele (én egyébként sosem hagytam el a maszkot ügyintézéskor), ugyanakkor:
- előtte szerintem tök fölösleges
- az sem teljesen biztos, sőt, hogy nem jobb-e 3 oltás után találkozni a vírussal (megfordítom: nem rosszabb-e teljesen elkerülni hosszú ideig)ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
azbest
félisten
Más fertőző betegséget sem okos terjeszteni. Bár jórészt értelmetlen zagyvaság volt az órányi telefonos fröcsögése, miközben néha majd meg fulladt a köhögéstől, de valami olyasmi kiderült, hogy mindenki beteg náluk, de ő tartja a frontot. És több helyre is beült, gondolom túl csúnyán néztek rà a vagon túlvégében már. Szóval ideális fertőzés góc.
-
bigdady
nagyúr
Én két oltással se nem hordok maszkot sem használok orrspray-t vagy ilyesmit, nem is vagyok hajlandó használni. Egy maradt meg a kézfertőtlenítés távolságtartás semmi más. És nem is foglalkozom semennyire a vírussal ezen felül
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Ezaz, de pont a nép immunizálásához hülyeség sokmillió (második) dózist úgy betolni, hogy az teljesen "szűz föld" helyett a súlyos kifejlettől 90+%-ban védett emberek védettségét javítja mondjuk 95%-ra.
Volt róla valahol cikk is, de egy gyors fejszám, 2M adag rendelkezésre álló oltóanyaggal:
Kezdték ugye a 70 és a halál közti populációval, ahol a súlyos (=kórházi ágyat foglal) vagy halálos kimenetel esélye legyen 30%. Gyorstüzelő módit követve tegyük fel sikerül csak ezt a korosztályt végigoltani, másokat nem. pont szerencsésen elkapva egy nagy hullámot(!) így 1M 2x oltottból aki találkozik is a cuccal kórházba+kriptába kerül 300e helyett 15e.
De ott a következő 60-70 korosztály, aki kaphatott volna 1 dózist a mondjuk 10% súlyos probléma esélyére, de nem kapott. Az ő produktumuk így 100ezer súlyos beteg, köztük halottak.
Gyorstüzelő duplaoltónk mérlege tehát 130ezer.
B-forgatókönyv: 1+1M kap 1 dózist, 95 helyett 90%-os súlyosság-elkerülési teljesítménnyel a mérleg 40ezer.
És ez akkor, ha pont úgy jön a hullám. Ami mondjuk nem árt hozzá, hogy a beoltott öregeknek elmagyarázzuk, nem lesznek superman-ek az oltás utáni 5percben, és ha lehet ne éljenek úgy, h még a 2019es életmódjukhoz képest is dupla a fertőződés esélye...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
kolopele
nagyúr
Az Allergodil hosszú távú alkalmazásra lett kitalálva, az orrnyálkahártyát nem teszi tönkre, más kérdés hogy semmit nem ér amikor be van dugulva az orrod, olyankor csak az érszűkítő sprayk hatásosak, csak azokat ugye nem szabad használni két hétnél tovább, bár ezeket megfázásra találták ki nem szezonális allergiára.
-
HÁZIGAZDA
válasz Sir Pocok #33383 üzenetére
egészen biztosan nyírja a nyálkahártyát, mert minden ilyen nyírja.
ha visszacsorog a torkodba, elég szépen érzed a szar ízét még fél napig stb.
a kéretlen tanács a legkirályabb a dolog a világon , szóval szerintem 3 oltás után legalább esemény előtti tabl... fújkát ne eszközölj!ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Sir Pocok
őstag
válasz Drizzt #33385 üzenetére
Új fertőzöttek száma: 633 (az előző napon közölt adatokhoz képest: +87)
Új halálos áldozatok száma: 5 (az előző napon közölt adatokhoz képest: –1)
Kórházi ellátást igénylők száma: 539 (az előző napon közölt adatokhoz képest: +10)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 87 (az előző napon közölt adatokhoz képest: +6)
Új mintavételek száma: 18 313 (az előző napon közölt adatokhoz képest: +5280)
Az első dózissal oltottak száma: 5 887 540 (az előző napon közölt adatokhoz képest: +3357)
Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 645 518 (az előző napon közölt adatokhoz képest: +5108)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 760 000 (az előző napon közölt adatokhoz képest: +18 000)Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Drizzt
nagyúr
A héten először van 20% körüli esetszám növekedés, eddig minden nap alatta volt. Ezen a héten az R0 kisebbnek tűnik, mint múlt héten. 3 dózis: 760K, tök jó!
I am having fun staying poor.
-
kolopele
nagyúr
Egyik gyerekemnek nyáron orrműtétje volt, alsó orrkagyló kisebbítés, orrmandula műtét, mert már mindennap teljesen be volt dugulva az orra. Előtte sokáig fújta az érszűkítő sprayt egy megfázás miatt, nagy eséllyel az tett be végül. Szóval igen, csak óvatosan ezekkel. Az allergodil más, az max. allergiát okozhat az arra hajlamosaknál.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Nem, ennek direkt utánanéztem. Az allergodilnak semmilyen ismert mellékhatása nincs, nem túladagolható. Ez a betegtájékoztatóban is olvasható.
Ha pl.: novorinról lenne szó akkor ezt nem csinálnám. Na az kinyírja a szaglást.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
válasz dssport #33378 üzenetére
Szerintem a szemkontaktus kerülése leginkább abból száramzik, hogy azt hiszik sokan, hogy ha valaki felvette a maszkot, az azért van, mert beteg. Holott ez persze jó eséllyel hülyeség, de még nekem is van ilyen reflexem. A maszkban levő emberektől valahogy még távolabb igyekszem lenni, akkor is, ha én is maszkban vagyok.
I am having fun staying poor.
-
kolopele
nagyúr
válasz dssport #33378 üzenetére
"Plusz nem leszek kutya, hogy akkor vegyem fel, amikor köteleznek"
Sajnos az emberek zöme ilyen. Én is ugyanúgy felvettem egész nyáron és felveszem most is amikor zárt térbe megyek, ahogy a családból is mindenki, nem igaz hogy nem lehet kibírni amíg az ember mondjuk bevásárol, tankol. stb. Amíg az oltás sem lesz kötelező, nem fogják beadatni sokan, a gyerekeiknek meg pláne. -
-
Sir Pocok
őstag
Én a harmadik oltás óta nem veszek maszkot DE minden közösségi érintkezés előtt és után allergodil orrspray. Gyakorlatilag Jakab szerint így esélytelen elkapni - továbbadni.
-
dssport
tag
válasz azbest #33375 üzenetére
Én kb. 2 hete maszkban megyek boltba, benzinkútra stb... Ha csak néhány százalékot ér akkor azt a néhány százalékot adom meg magamnak és másoknak. Plusz nem leszek kutya, hogy akkor vegyem fel, amikor köteleznek... Nem hiszem el, hogy valakinek ennyi önálló gondolata, véleménye nincs. Nyilván kicsit jobban megnézik az embert de ez egy cseppet sem zavar. A szemkontaktust viszont szinte mindenki kerüli. Akkor kinek is van több önbizalma a döntése hátterében??
-
Ezekiell
veterán
Ebből csak annyi a tanulság, hogy az emberek (jó részük) büdös bunkók voltak mindig is - és hogy egy világjárvány idején talán kicsit máshogy kellene viselkedni, mint előtte.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
azbest
félisten
Ahogy a vonatom közeledik Bp felé, úgy gyűlnek rajta a köhögő emberek utazási lázzal. Azt hiszem ma letudom újabb másfél évre a rendszeres kötelező partnerlátogatást.
És még egy hangosan telefonáló Karen is megjelent. Ja, hogy ő köhög. Antiszoc leszek. -
HÁZIGAZDA
azért igen erős szempont volt az is, hogy minél hamarabb rendesen immunizálják a népet. értem én, hogy 45 hétre adva a másodikat mekkora király antitesterminátor lesz valaki, csak közben letarolja két hullám. ráadásul valami azt súgja, hogy jobb egy "régi", de teljes immunizációval beszopni a szajrét, mint egy eleve félig megcsinálttal (és szintén régi, ha elkapod a 34. hétben).
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
gyerekek, a nettó politikát vigyétek már ki innen! ne legyen napi rutin hőbörögni egyet azon, hogy miszter petiminiszternek kilóg a füty.. orra a maxból.
-
t72killer
titán
A világ nagyrésze besz.pta ezt a nagy rohanást, pedig volt korábbi immunológiai tudás a témában, a többdózisú vakcinák adagolásáról. Ráadásul azon se ártott volna elgondolkodniuk, hogy az igencsak oltóanyagszegény kezdeti hónapokban populáció-szinten főleg az alfa idején nagyobb szintű védettséget jelentett 2millió embert első dózissal belőni, mint 1milliót mindkettővel. A delta ellen mondjuk az első dózis önmagában max a modernánál ér valamit, de a többséget még a delta előtt oltották, lehetett volna az immunológia-tankönyvek szerint zsonglőrködni.
-
-
t72killer
titán
válasz kolopele #33365 üzenetére
Nem kell "elkapnod" sztem, hogy az immunrendszered gyakoroljon rajta egy kicsit, elég ha landol benned egy kisebb vírusminta amin tréningezik a védelem. Rengeg oltott lehet ebben a szituban, a topikból is rémlik olyan antitest-eredmény 2oltás és hosszú 0 tünetes időszak után, hogy a mutató kinyúlt a padlásra: védett volt és kapott természetes boostert.
#33364: 12hét után a csimpánzvírust bőven elfelejti már a szervezet, és az ábra szerint elég komoly a különbség a 12-25hetes és a 45hetes csapat között. 45 hetet mondjuk nem fogom kivárni, mert akkor még jövő nyárra se lenne meg a fully vaxxed igazolvány, de jövő január végéig még belefér az időmbe (februárban mennénk telelni). Itt lassan tetőzik a cirkusz, a suli már másfél hónapja padlógázzal megy - a pestis a kissrác tanyasi osztályát is elérte, de egyelőre minálunk semmi tünet vagy pozitív antigén, szóval vagy most kapom el, vagy nyugi a következő (szilveszter utáni?) buliig.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz t72killer #33363 üzenetére
Nincs, max. a vektort egy idő után felismeri a szervezet, ezért is kell ráoltani mRNS - t. Most nem keresem meg mennyit mértek, de magas volt. Elbújva nem vagyok azért a külvilágtól, főleg hogy most járok fizioterápiára is minden nap Nagy eséllyel elkapom amennyiben fogékony vagyok rá, bár én a vuhanit sem kaptam el amikor még nem volt oltás, miközben a nejem 4 hétig kínlódott velem egy légtérben (nyilván amióta jól van, én kínlódok olykor)
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz kolopele #33359 üzenetére
Ha nem bújsz el túlságosan, akkor esélyes, hogy találkozol élő cuccal és az megoldja a boosterezést. Ha nem lenne itt 50£ egy nyamvadt antitest-mérés, akkor az első Moderna után is méretnék, de így esélyes, hogy csak a második után fogok - amit valamikor januárban adatok majd be.
*Ezt mondjuk nem Modernára írják, de gyanítom, hogy olyan óriási különbség nincs az alapelvekben a vektor és az mRNS-re adott immunválaszok között.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz Jablocskov #33293 üzenetére
Teljesen igazad van, viszont az oltás nem gyógyszer, nincs benne olyan ismeretlen vegyi anyag, aminek a szervezetre ható szerteágazó hatásait fel kell deríteni. Ezzel együtt természetesen a vakcina sem játék, normál körülmények között tovább tartott volna a bevezetése. De ilyen értelemben kevésbé kockázatos, mint egy XY hatóanyagtartalmú gyógyszer.
A tudomány a valóság költészete!
-
Sped
aktív tag
Most a harmadik oltást bárki kérheti bárhol bármilyet vagy kell valami antitest vizsgálat?
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
Ringman
nagyúr
-
catroot
veterán
válasz Cs1csó #33343 üzenetére
Majd megkérdezem!
Más: napközben néztem, hogy merre menjek majd egy esetleges 3. oltást beadatni. A városban, ahol lakom október 5. lett volna a következő időpont. Este felnézek az eeszt oldalára és most már csak egy helyre lehet jelentkezni (Szegedre, Csongrád-Csanád) az egész (!)megyében! Ennyire nincs ezek szerint jelentkező, vagy mi a franc?
Közben ránéztem pl. egész Borsod megyében csak Ózdon oltanak.
[ Szerkesztve ]
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
fatal`
titán
Bármit, ami van.
#33348: Én is kérhettem volna Astrat vagy Janssent is a Sputnikra (Pfizert vagy Modernát kértem, az adott oltóponton Moderna csak reggel lett volna, így Pfizer lett). Ráadásul vektorosnál pl. pont az ugyanolyannak semmi értelme.
De Pfizerre Pfizert biztosan lehet kérni.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Úgy tudom - már lehet módosítottak - de ugyanolyan generációs oltásból csak ugyanazt kaphatja, és azon kívül bármit.
Tehát Moderna-án kívül bármit kaphat. (kérjen Pfizer-t)
(Sino esetén pedig bármit kaphatna hiszen még egy elölt vírusos vakcina nincs nálunk, ezt csak érdekességképp írtam le)[ Szerkesztve ]
-
zozek
tag
Sziasztok,
Párom,most 3. oltásnak egy 32 éves nő 2 pfizer után mit kaphat? Pfizert szeretnénk ha lehet.
Én gondolom 2 sputnik után azt kapnék. -
senior tag
Persze. Biológia. ("A legszigorúbban ellenőrzött nyomási, hőmérsékleti, térfogati, párássági stb. feltételek mellett a megfigyelt élő szervezet úgy viselkedik, ahogy éppen kedve tartja.")
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
azbest
félisten
válasz bigdady #33338 üzenetére
Azt nem értem, hogy miért nem csak a nők körében függesztik fel. Férfiak ritkán szednek fogamzásgátlót, s a cilusuk sem kavarhat be. Amennyire olvastam férfiak közül néhány eset volt összesen, de nem írták, hogy volt -e bármi kockázaci tényező náluk. Valószínűleg elég jól ki lehetne zárni, kik nem kaphatják.
-
Ringman
nagyúr
Covid: 37% of people have symptoms six months after infection
They found 37% of patients had at least one long Covid symptom diagnosed three to six months after infection. The most common symptoms were breathing problems, abdominal symptoms, fatigue, pain and anxiety or depression.
“The results confirm that a significant proportion of people, of all ages, can be affected by a range of symptoms and difficulties in the six months after Covid-19 infection,” said NIHR academic clinical fellow Dr Max Taquet. “Over one-third of patients were diagnosed with at least one of the long Covid symptoms between three and six months after their Covid-19 illness.”
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
senior tag
Nem az én forgatókönyvem, hanem Katherine S. Xue-é, aki ilyen mikroszkopikus bizbaszok életközösségének evolúciójával foglalkozik.
#33326 t72killer Nem mondtam, hogy szelídebb lesz, mint az influenza. (Viszont már az influenzába is bele lehet halni, ezért a párhuzam.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
bigdady
nagyúr
Pesten melyik oltóponton lehet kifejezetten JJ-t kérni? 2 sinóra akarja ismi. Van olyan is ahol eeszt-n ki lehet választani az oltásra JJ-t?
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
[link]
A YouTube további lépést teszt az antivaxerek ellen, és szemben az eddigi gyakorlattal, minden oltásellenes tartalmat letilt - írja a Reuters.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Sir Pocok
őstag
Találtak egy gént, ami a koronavírus elleni természetes védekezés kulcsa lehet
A tudósok szerint ugyanis azok adnak hatékonyabb választ a vírusra, akik az OAS1 gén "prenilált" változatával rendelkeznek, míg másoknak olyan génváltozatuk van, amelyik nem ismeri fel a vírust.
-
mpo
veterán
Néhány iskolában már vissza is tértek a digitális oktatáshoz
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
t72killer
titán
A csillió antitest jó akkor, ha a következő hónapra önkéntes betegforgatást vállaltál a körzeti kórház covid-osztályán és meguntad a maszkot, de kérdés, mi a helyzet a hosszú távval? Ezek előbb-utóbb elfogynak, vajon a memóriasejtek kiképzése is kapott egy ilyen nagyságrendű löketet?
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
nem nagyon hiszek ebben a forgatókönyvben. mellesleg a sokkal gyorsabban mutálódó influenzánál is van keresztimmunitás, folyamatos kitettség mellett rohadt ritka, hogy valaki minden évben benyalja. oltani sem kell jellemzően évente, elég kb. 3 évente.
az immunrendszerünk pedig pont azt csinálja a covid antitestekkel is, mint általában: a folyamatos kitettség mellett egyre univerzálisabb, érettebb antitesteket csinál.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
válasz t72killer #33326 üzenetére
Nem lesz itt gond. Ott lesznek polimeráz inhibitorok amit majd előre fel lehet íratni az orvossal mint a övsömör/herpesz vagy a HIV esetében. Azzal együtt lényegében a vírus nem fog tudni csak minimálisan felszaporodni a szervezetben.
-
t72killer
titán
Ha ez lesz a felállás, akkor a készletet egy immunrendszer-házitesztnek is ki kell egészítenie, ami megmondja, hogy éppen hányadán állsz. SzVSz a covid sose fog "influenzává szelídülni" - sőt, senki se garantálja, hogy egy-egy körben nem ereszt el egy komolyabb halálozási aránnyal dolgozó variánst, de ne legyen igazam.
-
senior tag
"mindenki el fogja kapni, időről-időre, és szép lassan kiépül a valódi védettség a vakcina kezdeti/kezdetlegesebb védettsége után"
Jól hangzik. De egy korábban linkelt cikk szerint a covid inkább az influenzára fog hasonlítani, azaz hiába a kialakult "védettség", nem lesz belőle nátha. Azaz a néhány évente elkapott fertőzést az ember hol könnyebben fogja viselni, hol komolyabban megbetegszik tőle, aztán valamelyik alkalommal, amikor az immunrendszer nem lesz éppen (vagy már) a topon, belehal.
[ Szerkesztve ]
-
catroot
veterán
Csak érdekességként:
ma volt nálunk sógornőm és említette, hogy megújította a védettségi igazolványát, mivel hamarosan lejár. Ehhez ugye akkreditált helyen kell antitestet nézetnie. Az eredmény 486 lett, ráadásul most több is, mint az előző tesztelése során.
Ja és nem is oltották, így most sem veszi fel.
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
Kékes525
félisten
Csináltam egy kereső stringet az irodalmazáshoz. Tetszés szerint változtatható más szaklapokra.Természetesen az időt 1 napra, vagy 1 hétre kell limitálni, mert másképp áttekinthetetlen a találat. Idézőjelek nélkül a Google-ba beírva, a string végén a kereső szó vagy szavak, kifejezés:
"site:nature.com OR site:thelancet.com OR site:sciencemag.org OR site:sciencedirect.com OR site:sciencedirect.com OR site:plos.org/research-communities/molecular-biology/ OR site:www.elsevier.com OR site:nejm.org OR site:cell.com OR site:jamanetwork.com OR site:bmj.com OR site:pubmed.ncbi.nlm.nih.gov OR site:www.medrxiv.org coronavirus"
Konkrét találat a fentivel 1 hétre vonatkoztatva: [link]Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Nazo
tag
válasz Chesterfield #33320 üzenetére
Van tapasztalat az EESZT supportal? Ennyire lassu/macerás lenne? (Bár ha a regisztrációnak is napok kellenek hogy átkerüljenek a másik rendszerbe...)
Pesten belvárosból melyik oltópontra érdemes menni ha Modernára pályázok? Lehet odatelefonálnék, hogy esetleg fogadnának-e regisztráció nélkül az adathiba miatt. -
Nazo
tag
válasz Chesterfield #33318 üzenetére
Nem sürgős, csak most lett volna pár nap nyugi ami alatt el tudtam volna intézni. Viszont mondjuk még 4 hónapot se szeretnék várni, így hogy kínait kaptam annó.
-
Chesterfield
őstag
Ha nagyon akarod azt az oltást máris azonnal, akkor megpróbálhatod, hogy elkéred azt az igazolást az orvostól, és bejelentkezés nélkül elmész egy közeli oltópontra.
Fél füllel úgy hallottam a debreceni oltóponton, hogy regisztráció nélkül is beadják a harmadikat, ha odamegy valaki, gondolom máshol is lehet. -
Nazo
tag
Sziasztok,
nemrég letelt a 4 hónap a 2. Sino oltásom után, és gondoltam regisztrálok a 3. oltásra.
Az EESZT szerint nem voltam jogosult, ezért megnéztem az eseménykatalógust, és ott csak az első oltásom szerepelt.
Írtam a háziorvosomnak, aki pótolta, de mostani dátummal került be a rendszerbe, így továbbra sem engedi a 3. oltásra a regisztrációt. Beszéltem a háziorvossal, és azt mondta hogy ők nem tudják átírni a dátumát, de kiállít róla igazolást nekem ha kell.
Szerintetek kinek/hova írjak ezügyben?
helpdesk.eeszt@okfo.gov.hu? Vagy van valami covidos cím is valahol? -
Asbee
veterán
válasz BlackV #33314 üzenetére
Nem tudom mit várnak ezek az emberek. Nap mint nap ugyanazt a kört futják. Próbál mindenki a normális élethez visszatérni, főleg úgy jelenleg semmi extra nem történik. Persze tudom a majd majd. Megy a meglepődés nincs maradj otthon, ffp2 mindenhol , napi 5 teszt / fő és hogy megy az oktatás.
-
BlackV
őstag
Látom kikerült a leírásból a politika tilos, azonnal át is váltott a topik ATV betelefonálós műsor színvonalra, ami számomra érdektelen.
-
mozso
senior tag
No comment.
-
-
Floyd80
addikt
Arra a felvetésre, hogy miközben Ausztriában az elmúlt egy hétben 1 millió PCR-tesztet végeztek el, nálunk pedig csak 85 ezret, Gulyás úgy reagált: aki akarja, az teszteltesse magát. „Nem a tesztelés ellen, hanem az oltás mellett vagyunk.”
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
HÁZIGAZDA
válasz t72killer #33306 üzenetére
van ismerős, akinél már életet mentett egy ilyen óra. természetes, hogy nem elégséges diagnosztikai eszköz, viszont ez mindig nálad lehet. a mobil sem váltja le a fényképezőgépet, de nálad lesz, amikor a pillanat megtörténik, szemben a digicammel. ha jelez az óra, hogy gebasz van, legalább tudsz róla és tudsz ennek mentén dönteni.
-
törölt tag
Szlovénoknál használt az oltás ösztönzés, Janssen népszerű egy adaggal letudva az igazolvány, ezért vesznek még Mo-tól 100 ezer adagot. 400 ezer AstraZenecát pedig Thaiföldnek ad el Mo. Ott a Sinovac oltottok boosterének fogják használni. Vietnámnak szintén megy 400 ezer AZ.
-
t72killer
titán
Ezt is kardiológusok írták. Nyilván nem egy egyszeri kiugrás miatt kell pánikolni, hanem ismételt méréseket csinálni, más mérési ponton, stb. Ettől függetlenül tudom, ez az 1.lépés - annyi, amennyit hajlandó vagyok saját zsebből állni.
-
HÁZIGAZDA
válasz Ringman #33298 üzenetére
nagyon jó az interjú a cikkben, érdemes végigolvasni. azt is, hogy mit ír a betegség lefutásáról: mindenki el fogja kapni, időről-időre, és szép lassan kiépül a valódi védettség a vakcina kezdeti/kezdetlegesebb védettsége után.
-
Ringman
nagyúr
valami engem is megborított kb 2 hete, azon a másfél napon szarabbul voltam (38+ fokos láz, félálomban voltam egész nap), mint a covidtól bármelyik nap (persze az jóval tovább tartott).
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Sir Pocok
őstag
Új fertőzöttek száma: 546 (az előző napon közölt adatokhoz képest: + 281)
Új halálos áldozatok száma: 6 (az előző napon közölt adatokhoz képest: – 2)
Kórházi ellátást igénylők száma: 529 (az előző napon közölt adatokhoz képest: + 16)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 81 (az előző napon közölt adatokhoz képest: + 7)
Új mintavételek száma: 13 033 (az előző napon közölt adatokhoz képest: + 5 515)
Az első dózissal oltottak száma: 5 884 183 (az előző napon közölt adatokhoz képest: )
Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 640 410 (az előző napon közölt adatokhoz képest: + 2 687)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 742 000 (az előző napon közölt adatokhoz képest: + 17 000)[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Krinyo #33297 üzenetére
nálunk az van, hogy ha sokáig hagyom, felborul a gyomra (elég általános, mert a gyomortáji mirigyek megduzzadnak a láztól). meg amúgy is kezdi rosszabbul viselni, mint régebben. szóval, ha rossz a közérzete, nyugodtan lehet csillapítani, az immunrendszer attól még működni fog.
illetve a láznak is van napi ciklikussága, du. 4 körül már szép magas, szóval célozni is érdemes, esetleg dél körül egy, ha eleve vacakul volt, aztán lefekvéskor egy, hogy minél többet aludjon nyugiban stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)