Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
- PlayStationre is megjelent a Venture to the Vile
- Path of Exile 2
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Assetto Corsa
- Delta Force (2024)
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
Orvosi díjat kapott az oltásellenes, vírusszkeptikus dr. Tamasi József, aki ellen kamarai eljárás is indult.
A díjat bármelyik Magyarországon praktizáló orvos megkaphatja, akit jelölnek, majd megszavaznak a páciensei.
[link]Csak nagyon csúnyákat tudnék írni, ami tilos.
Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Napi vicc:
Müller Cecília felügyelete alá kerülhet a gyógyszerhatóság
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
A kardiológiai szakrendelésre tavaly 3 hónap volt a várakozási idő, ma kértem időpontot és kaptam augusztus 8-ra, ez 5 hónap.
-
mpo
veterán
A múltkor eszembe jutott, ha 120 év lesz az átlagéletkor, akkor hány milliárdra nő a népesség.
Lesz-e elég termőföld és a tenger meddig bírja hallal (ha a mikroműanyagos halat szeretjük).
Másnak is eszébe jutott.
A "ne együnk gabonát" már most is éhínséget okozna, a 120 éves átlagéletkorral együtt hangoztatva meg baromság.Az évtized végére már nem lesz elég víz, ha nem csökkentjük a pazarlást.
-
mpo
veterán
A Covid kronológiája (szerintem hiányos).
No one believed the Covid Wuhan lab leak theory – then the world changed its tune.
-
mpo
veterán
válasz Dare2Live #68009 üzenetére
Mint írtam, az USA és EU ajánlások eltérnek már ebben is és a vitaminokban is.
USA:
fehérje 60g
zsír 53g
szénhidrát 300gEU:
fehérje 50g
zsír 70g
szénhidrát 270gA 66 évem alatt volt itt már minden, ami káros az egészségre, (később meg az ellenkezőjét szajkózták) a sertéshús, marhahús, tojás, stb. most éppen a gabona.
Van pár ország, ahol ezt nem mernék előadni.
Nekem az ilyen hír már nem éri el az ingerküszöbömet.
Pékségre, cukrászdára nincs szükségem, amit vehetnék, azt jobb minőségben készítem.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Dare2Live #68004 üzenetére
Nem tehetek róla, ha nem érted.
Az egyoldalú, divatos táplálkozásról és a csodafogyókúrákról volt véleményem. Másnak is volt.
Lehet, hogy többet foglalkoztam ezzel, mint te, ezért nem értem a támadást.
Már leírtam, hogy egy szakember sem állított össze olyan étrendet, ami az ajánlások minden pontjának eleget tenne, beleértve a vitaminokat is, nem csak a fehérje, zsír, szénhidrát hármast.
De ez nem az a topik, befejeztem.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Dare2Live #68002 üzenetére
A ne együnk húst, zsírt, gabonát, stb. az éppen aktuális divat szerint változik, a csodafogyókúrákkal karöltve.
Ez mind a női magazinokba való, mert mindig lesz aki még elhiszi.
Nincs más csak a fehérje, zsír, szénhidrát, amiből ki kell hozni kb. 2000 kalóriát naponta, az ajánlott arányok az USA és EU ajánlásaiban eltérnek.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Az a friss zöldség, gyümölcs ami szezonon kívül kapható, csak ócska utánzata lehet az igazinak, ezért a paradicsom szeptember után ingyen sem kellene.
Az a gyanúm, hogy sokan vannak, akik még nem ettek igazi jó paradicsomot, görögdinnyét.
Az éppen divatos étrendek a női magazinokba valók, kicsit is tájékozott ember csak röhögni/szomorkodni tud rajta.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
A 10 000 lépés mítoszát és más egészségügyi célokat megcáfolták.
-
mpo
veterán
66 évesen már nincs min aggódnom, a tengeri halakat eddig is szürke-harcsával helyettesítettem.
Az előbb sem aggódtam, csak egy lehetséges forgatókönyvet vázoltam (filmnek pont elmenne).
A mikroműanyagokat nem is említettem, pedig az is ott van.
A vírusvariánsokra sem reagálok már, nem éri el az ingerküszöböt.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Szakszerű NNK tanácsot tudok adni:
Hátraarc és 3 lépést előre.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
WHO: Európában is terjed az új omikron alvariáns.
Azt mondja, a kínaiak utazása miatt nem kell aggódni Európában:
"A rendelkezésre álló információk szerint a Kínában keringő változatok megegyeznek az Európában és máshol már ismert változatokkal."
-
mpo
veterán
Nem kötözködni, meg reszelni akartam, csak túl bátor volt az általános kijelentésed.
Bármiben meghalhatunk, nem csak a vírusoktól és nem is fogjuk kideríteni, ha egy topiktárs meghalt.
Pár kattintás után találtam egyet, aki (Utoljára belépve 2022-05-07 13:07).
Ha én 8 hónapig nem lépek be, akkor biztos lehetsz benne, hogy meghaltam.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
de mégis itt vagyunk mindannyian. őszintén, hányan fogadtak volna nagy összegben arra, hogy senkit sem lő ki a topikból?
Ezt csak sok munkával tudnád bizonyítani.
Nem a topikban való részvétel védett meg eddig, hanem a hasznos tanácsok, amit alkalmaztam a gyakorlatban.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Megoldódik Kínában!
A coviddal szembeni végső győzelemre fel, írja a Kínai Kommunista Párt hivatalos lapja.
...
Kína hivatalosan napi öt vagy kevesebb halálesetet jelent a párt covid-politikájának decemberi 180 fokos fordulata óta, miközben az országban rendkívüli tempóban terjed a vírus.
...
-
mpo
veterán
Megszűnik a kormányzati koronavírus honlap
A honlap 2020. március 1-én indult, és lényegében egyetlen pillanatig sem felelt meg annak a célnak, amire létrehozták: a megfelelő tájékoztatásnak.
-
mpo
veterán
Ez megy most Kínában, a cikk részletes képet ad.
„Ezek a „saját hazugságban hinni” példák” – írta közösségi oldalán Mei Xinyu, a Kereskedelmi Minisztériumhoz kapcsolódó kutatóintézet közgazdásza, kommentálva a kormány által közzétett napi jelentést a COVID-adatokról.
[link]Megoldották!
Az egészségüggyel foglalkozó kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság vasárnap leállította a koronavírussal kapcsolatos napi adatok közlését, miután kétségek merültek fel azok hitelességével kapcsolatban.
[link]
-----
Mikor bukik meg Hszi Csin-ping?Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Ringman #67010 üzenetére
A kínai hírből:
"A WHO főigazgatója két napja beszélt arról, hogy nagyon aggasztók a hírek, de még az Egészségügyi Világszervezet sem tudja pontosan, mennyire súlyos a helyzet Kínában, mert a hatóságok nem közölnek adatokat velük sem."Hová lett a nagy "barátság"?
-
mpo
veterán
Végre kiderült, mire jó az ivermectin
Az Észak-Karolinai Állami Egyetem friss kutatása szerint két parazitaellenes szer, az ivermectin és a fluralaner hatékony lehet az ágyi poloskák ellen a csirkefarmokon, írja a Study Finds.
-
mpo
veterán
Hiába az egyre több covidos, Kína nem kér a nyugati vakcinákból
[link]
Hszi Csin-Ping ennyire fél a chiptől?Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Müller Cecília megkapta a WHO legmagasabb szintű kitüntetését
A koronavírus-járvány idején Müller Cecília a tudományos szigor és a közfeladat-ellátásnak legmagasabb szintű példáját mutatta – jelentette ki Hans Kluge, a WHO európai régiójának igazgatója, miután az Egészségügyi Világszervezet legmagasabb fokozatú kitüntetését adományozta a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetőjének.
A koronavírus idején nemzetközi összehasonlításban kiemelkedően sokan haltak meg Magyarországon, az azonban vita tárgyát képezi, hogy ennek mik az okai.
-----------
Ez a kitüntetés többe került, mint Katarnak a foci-vb.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
én bezártam volna az egész világot 3 hétre a legelején (tudom, lehetetlen stb.).
Múltkor nekem is ez az ötletem támadt, hogyan lehetett volna (lehetne) megállítani.
Nem lehetetlen, sci-fi filmben már megcsinálták volna, 3 hétre élelem és víz betárazható.
Amikor természeti katasztrófák vannak (voltak, lesznek), ott nincs is a tervezésre idő, a túlélésért küzdenek.
Ez meg tervezhető lenne.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz koncsik #66380 üzenetére
375 185 fő már a negyedik oltását is felvette.
Január végén volt a 4. Pfizerem, (saccra a szívem 70%-a működik már 3 éve, elmúltam 65, a 9 féle gyógyszert nyelem, mint kacsa a nokedlit).
Nem hajtok világcsúcsra az oltások számában, annak örülnék, ha vége lenne ennek az egésznek, kidobnám az összes maszkot a kukába és elfelejteném, hogy volt Covid.
Ötödik oltásról egy szó nincs, a bivalens Pfizer verziójáról óvodás stílus van "Nem mondom meg", de közben a háziorvosi ügyeletek megszüntetéséről olvasok, ami azt sugallja, hogy nem szabad betegnek lenni.
[link]
Ha kardiológiára időpontot szeretnék, előtte 3 hónappal kell kérnem.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Ismét van influenzatérkép:
-
mpo
veterán
Hat hónapos kortól ajánlja a Pfizer és a Moderna vakcináit az Európai Gyógyszerügynökség.
-
mpo
veterán
"A Centers for Disease Control and Prevention október 5-én csendesen bejelentette, hogy a továbbiakban nem ad nyilvános tájékoztatást a napi COVID-19 esetekről és halálesetekről az Egyesült Államokban."
Az otthoni tesztelések eddig sem kerültek be a statisztikába.
A Yankee Candle illatgyertya értékeléseket nézik, ha sokan azt írják, nem éreznek szagokat, akkor nő a fertőzöttek száma.
[link]Nekünk meg marad a topik.
-
mpo
veterán
válasz koncsik #65785 üzenetére
Aki szeretné, kérheti megerősítő oltásként az új típusú, omikron elleni Pfizer vakcinát is.
Akinek már 4 oltása van, az nem. Két napja próbáltam az időpontfoglalót, nem vagyok jogosult, egyébként várnék vele, hátha ideér a BA.4-BA.5 elleni.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz fatal` #65738 üzenetére
Drizzt:
Termék gyártókódja: NDC5926703042
Erre közvetlenül nem talál infót az ember. De ha így keres rá: 59267-0304-2, akkor jön ki találat. Szóval a CDC szerint ez "30 mcg/0.3 mL dose Original and Omicron BA.4 & BA.5 COVID-19 strains".
-
-
mpo
veterán
Háziorvos barátom mondta az idősotthonban, amikor 1 Covidos volt, hogy mindenki hordjon maszkot.
Dehát, az emberi jogok ....
Most 17 Covidos van.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Az utolsó bekezdésben ott a válasz:
Még keményebb szigorítás az, hogy a kormány döntése értelmében a mostani rendelet „rendelkezéseit az e rendelet hatálybalépésekor folyamatban lévő eljárásokban is alkalmazni kell”. A rendeletet ráadásul hétfőn éjjel 23 órakor hatályba is léptették – nem kizárt tehát, hogy a bíróság a napokban, akár már kedden tárgyalt volna olyan közérdekű adatigénylésről, amely ilyen adatok kiadásáért indult.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Nem eszik olyan forrón a kását.
Az ilyen kijelentéseket a vírus mutációival is meg kellene beszélni.
Trump is mondta télen: Milyen globális felmelegedés? Esik a hó!
Új hír:
Ne érintkezzenek külföldiekkel, javasolta egy magas rangú kínai egészségügyi tisztviselő
Azután mondta ezt, hogy regisztrálták az első majomhimlős esetet az országban.
[link]
Lesz miről még itt beszélni jövőre is, ha meg nem fagyunk.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Egy kormány által támogatott vizsgálat megállapította, hogy a kínai vakcina teljesít a leggyengébben
-
mpo
veterán
Minden hétre jut egy új vírus?
Gyorsan terjed az indiai paradicsomnátha-járvány, már három államból is jelentettek esetet.
-
mpo
veterán
válasz Jablocskov #64918 üzenetére
Áruld el, hogy tudok védekezni Trump, De Santis, OV és társai, Erdogan, Kim Jong-un, Putyin stb. ellen.
-
mpo
veterán
Süket fülekre nincs hatással.
32-szer nagyobb valószínűséggel haltak meg Magyarországon az oltatlanok az oltottakhoz képest a koronavírusjárvány negyedik hullámában
-
mpo
veterán
Jobb lett volna, ha csöndben marad, mert eddig mindig az ellenkezője történt annak, amit jósolt.
Merkely Béla szerint a majomhimlőből nem lesz akkora járvány, mint a koronavírusból
-
mpo
veterán
válasz GypsFulvus2 #64760 üzenetére
CTK (centralizáltan törzskönyvezett): a készítmény forgalomba hozatali engedélyét az Európai Gyógyszerügynökség adta ki. Az engedély érvényes az összes uniós tagállamra.
-
mpo
veterán
válasz GypsFulvus2 #64758 üzenetére
Paxlovid
[link]A Molnupiravir itt sincs.
-
mpo
veterán
Miért pont a trópusi betegségeket úsznánk meg?
Zika, dengue, chikungunya, kullancsenkefalitisz, krími-kongói vérzéses láz. Csúnyán hangzó vírusok és trópusi betegségek. Az éghajlatváltozás és a globális kereskedelem miatt már Magyarországon is megjelentek azok a szúnyog- és kullancsfajok, amelyek ezeket terjeszthetik. A kutatók éberen figyelnek.
-
mpo
veterán
-
mpo
veterán
válasz UberMutant #64670 üzenetére
Ne csak a te kezed legyen tiszta!
Mosott kezet, doktor úr?
[link]
Mivel nem japánok vagyunk, a bidé használata ritka.
A wellness medencékben ezért ott a fekália, osztrák vizsgálatot olvastam régebben.
Ezért nem megyek közös fürdőkádba.
Az amerikai orvosok jelentős része nem mos kezet WC használat után (régen olvastam, nem keresem elő).
A vendéglátás most ilyen-olyan munkaerőt tud felvenni, a pincér(nő), lángossütő, fagyis stb. sem szakképzett mindenhol.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Ringman #64206 üzenetére
3 héttel később:
Az Omicron BA.2.75 „Centaurus” alváltozata Indiában felülmúlja a BA.5-öt – és a tudósok szerint máshol is „uralkodhat”.
Az egyetlen saját névvel rendelkező Omicron-alváltozat a COVID-19 következő globálisan domináns törzsévé válhat. Az úgynevezett Centaurus törzs, amelyet tudományosan BA.2.75 néven ismernek, gyorsan a COVID-19 indiai domináns törzsévé vált az elmúlt hetekben, és jelenleg az új indiai esetek nagyjából kétharmadát teszi ki.
-
mpo
veterán
Új, potenciálisan végzetes Langya vírust azonosítottak Kínában.
- A Langya henipavírust, más néven Langya vírust Kínában mutatták ki.
- Eddig 35 embernél diagnosztizálták a vírust.
- A mai napig úgy tűnik, hogy a vírus nem terjed emberek között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest