Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
- Delta Force (2024)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Az a probléma, hogy a "nem adják ki teljesen a zöld utat [a gyermekek oltására]" az nem feltétlen (orvos)szakmai megfontoláson alapuló döntés, hanem simán lehet politikai is. (Felelősség hárítás. Azaz hiába mondja azt a költség/haszon elemzés, hogy érdemes lenne oltatni, a "költség" oldal (pár gyereknek kisebb-nagyobb baja lesz tőle), támadási felületet jelent, amit el lehet kerülni, ha nem engedélyezik az oltást. Ugyanis ha oltás hiányában a vírus amortizál le egy kisebb gyereksereget, az a vírus hibájának lesz elkönyvelve, vagy a gyógyszergyárakénak, a politikus mosni fogja a kezeit.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
t72killer
titán
Igen, "állandóan link link". Ez a "tudományos" topik, a szaksajtóban nem jött szembe, hogy gyerekek tömegei szenvednének oltásmellékhatásoktól, bővebb ismeretségi körben sem. Az, hogy alusipkás Jucuska (Юкуска) miket hazudik fel a fészbúkra, számomra akkor is 0 információtartalommal rendelkezik, ha 26847.-edjére hányja fel uazt a szemetet.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
kpityu2
őstag
Az oltás semmi olyasmit nem okoz, amit maga a vírus ne okozna ezerszer nagyobb valószínűséggel. Tetszik vagy sem, egyelőre ez az egyetlen módszer, hogy megismertessük az immunrendszerrel a vírust. Választhatsz: megkapod a tüskefehérjét egy olyan minimális adagban ami még kiváltja az immunválaszt, vagy megkapod a sejteket megszálló és vég nélkül szaporodni akaró vírustól ahol csak a szerencsén múlik, hogy az immunrendszernek sikerül-e megfékeznie nagyobb károk nélkül.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
t72killer
titán
Ok, link? A szívizomgyulladás volt egy időben téma, de arról is kiderült, hogy erősen túl van becsülve a kockázat, ráadásul ami elő is fordult, annak volt köszönhető, hogy szinte instant, 3hetes közzel már nyomták is a második adagot, egy dózis után nem találtak esetet.
1-2-3év: már megint ott tartunk mint a legalja laposföldes "sajtó", csak pepitában. Szerinted úgy megy az edélyeztetés, hogy belenyomják a prototípus-vakcinát 8 egérbe és 3 nyúlba, ha másnap még élnek, mehet a milliós szállítmány a házidokikhoz? nem mellesleg, az első jópárszázezer gyereknél már eltelt az 1év, hány zombi lett közülük?
A covidnak viszont sokkalinkább vannak TARTÓS, lappangó, esélyesen később fájó hatásai.
Az mRNS-iszonyra meg a SINOPHARM után meghalt argentin kislány példáját szoktam felhozni, hogy bizony a faék klasszikus oltással is előfordulnak bonyodalmak, ha szerencsétlen konstellációban találkozik az alannyal. Teljesen felesleges a boszorkányüldözés.
#66239: nálunk régóta megy ez influenzaoltásból.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
"Hallani" bőven lehet mindent IS az influenzaoltásról is. Valóságalapja mindkettőnek kb ua. Egyébként miért lennének más élettani hatásai a minimálisan változtatott tüske-keveréknek a nagyüzemben adott egytüskés oltással szemben ? Persze, alap fehérjestabilitási vizsgálatokat végezzék el, de ez nem tart hónapokig.
#66227: EGY adagot rá is boostoltunk, de nem vagyok hajlandó tovább nyomatni bele a vuhanit még egy második dózis kedvéért sem, haladjunk.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
biztos, hogy segít valamennyit. de egyelőre úgy fest, hogy a legendás ruszkikon kívül, akiknek ebből is világverő cuccuk van (...), még nem sikerült nyálkahártyán keresztül immunizálni covid ellen.
amúgy engem az is érdekelne, ha egy sokkal kevésbé odab.szós szurit csinálnának, mint a mostani mrns-ek, mert jó móka volt egyszer kiterülni a modernától, de nem óhajtanék ilyen mértékben még évente sem. ha lenne egy kevesebb mellékhatással/hatással járó megoldás, az nem volna haszontalan.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
-
HÁZIGAZDA
viszont azt tippelném, hogy IgA védelmet még nehezebb egységesen létrehozni a populációban, gondolom valahol ebben rejlik az astrazeneca bukta is. van, akinél szuper hatékony a nyálkahártyás védelem, másnál gyenge. nálam például érzésre elég gyenge, átjut rajta minden is, míg a "nagy" immunrendszer - lekopogom, de - relatíve jól meg szokta fogni a cuccokat.
addig meg marad az, amit csinálgatunk már így is, hogy fertőtlenítjük a torkot/orrot. tényleg, inkább ezt szedjük össze a legjobb tudásunk szerint, mert ez nagyjából az egyetlen eszköz most. szóval, mivel érdemes nyomulni manapság orrban és torokban? és gyerekeknél?
-
Ringman
nagyúr
valahogy így, nem véletlen, hogy a sóoldat (!) is hatásos.
Saline nasal irrigation after COVID-19 diagnosis reduces hospitalization
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
+#65963: hátigen, sose tudjuk a "mi lettvolna ha" kérdésre a választ .
#65968: a sinopharm N-antitestjei már tuti rég kikoptak, olyan antigént másfél éve nem látott a szervezeted. Viszont ha nagyon enyhe fertőzés volt, akkor lehet most se képződött túl sok, érzékeny teszt kell hozzá.
-
HÁZIGAZDA
húgom direkt naponta tesztelte magát. anyám is. ott volt, ahogy halványult a vonal napról-napra. a bosonnál egy nappal hamarabb tűnt el, mint az abbottnál.
tudom, hogy nagyon sok fals negatív lehet, fals pozitív viszont kevésbé jellemző azért. és családon belül végülis az ominózus orawell nyalókás tesztet leszámítva fals negatív sem volt.
-
kenwood3
addikt
Milyet hasznalatal? 1 hete van mar megint felső légúti nyavajam, torokfajassal indult meg 1 kis kohogessel, de még nem igazan vagyok 100as. Penteken meg hivatalos utam lenne, aztan napolnam ha pozitiv vagyok.....bar remelem nem es csak a szteroid miatt gyogyulok nehezebben . Jó lenne tudni melyiket vegyem, hogy ne csak az ablakon dobjam ki a penzt...
[ Szerkesztve ]
Mi az az ekezet dragasag??
-
Ringman
nagyúr
tavaly oltás előtt anyámnak is felírta a háziorvos az antibiotikumot (meg a favit, ami miatt nagyon szenvedett, utólag már kiderült, hogy feleslegesen)
+ tavaly nyáron én is marha gyorsan megfáztam kb. bármitől.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
a mostani variánsok ellen a korábbi oltások sokkal kevésbé védenek sajnos. az összes idősnek mehetne a 4. oltás, de sokan 3-ig sem jutottak el (4.-re én sem tudtam a szüleimet+nagyanyámat - 94 éves - rábeszélni)
+ több fertőzés -> rosszabb esélyek:
A reinfection red flagEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HÁZIGAZDA
jobbulást!
ez a mostani variáns erősebb tüneteket okoz, anyámat is lerakta napokig, köhögött, gyenge volt, lázas volt, szaglás-ízlés kuka. jó vacakul volt. de már meggyógyult, dolgozik és a szaglása is jön vissza lassacskán.
-
lacafaca
addikt
dehogy mélyen őrzött...bárki aki kérte, megkapta. de lépjünk nyugodtan túl az elmúlt éveken, már csak történelem ez is, mint az elődei...kifutott, kifulladt, uncsi. várjuk inkább körömrágva a kövi parát
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
Ringman
nagyúr
A friss hiv szerintem kB semmit, de a maradék 2 is eléggé rulett az eddigiek alapján, mind2 esetben van tünetmentes átesés is.
-
kolopele
nagyúr
Nálam ugyanez volt. Nejem szenvedett a vuhani és a delta alatt is, nekem meg semmi bajom nem volt. Az omikront viszont már én is elkaptam, az valami más, bár tünetek csak amolyan általánosak voltak, csak kicsit elhúzódtak. Tegnap nem tudtam én sem kihagyni az Ossian koncertet a srácokkal, remélem nem lesz következménye a fülzúgás erősödésén kívül Pár nap és itt a Kárpátia is
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
nekem is az volt, hogy egyik teszt nagyon halvány pozitív volt, a többi negatív, aztán 1 hétig rosszul voltam (pont az első kánikulában lázasnak lenni nem volt túl jó).
szaglásvesztés szerencsére nem volt.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HÁZIGAZDA
összességében én arra tippelnék, hogy pozitív. most tényleg sokan covidosak, ezexerint az ismerősök jobban kidőltek, neked meg ugye van mindenféle immunitásod. vannak más vírusok, de mivel a teszt is enyhén pozitív, mi ok lenne ezek alapján nem a koronára gyanakodni? a tüneteid is passzolnak (nyilván másra is, de fentiek együtt engem ebbe az irányba terelnének)
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
elvileg pozitívnak kell tekinteni, bármilyen halvány pozitív.
ugyanakkor emlékezhetsz a januári körömre, az pont ilyen volt... fiamnak még február közepén az influenza alatt is ilyen volt. a teszt forgalmazója szerint teljesen kizárt, hogy bejelezzen másra, részemről passz.
tünet van? esetleg pár napja vagy pár nap múlva lehet erősebb... vagy nem.
-
Z.É.T.
őstag
Itt is inkább ezek egy 50 fős buborék alapján. Plusz újra sok a szag-, ízvesztő. És ismét nagyobb beteg gyerkőcök.
(izgi, hogy eddig leginkább a genetika és aktuális immunműködés volt meghatározó, most viszont vélhetően az egyszerre terjedő variánsok is alaposan belekavarnak)
-
kw3v865
senior tag
Önmagában a tüneteim alapján eszembe se jutott volna, hogy Covidos lehetek, home office-ba menjek és teszteljem magam. Azonban egész hétvégén a szüleimnél voltam és ők bizonyítottan Covidosak (anyum már a hétvégén tapasztalta az első tüneteket). Együtt kajáltunk, autóztunk is stb. Ez alapján jó esélyem volt elkapni, főleg ezt a mostani, nagyon gyorsan terjedő változatot (ha igaz, hogy az R0 értéke már legalább 10 körüli). Igazából én csak a hosszú távú, tünetmentes hatásaitól tartok (na meg nem akartam Covidosan edzeni, még ha nem is érzek különösebb tünetet), amúgy nem is érdekelne ez az egész... De úgy néz ki ezúttal is szerencsém volt.
-
HÁZIGAZDA
biztos, hogy emiatt az adatok valamennyit torzítanak, de azért mindenki tudhatta, hogy nem sokat, annyit biztos nem, hogy megérje boncolni és korrigálni azt a - mondjuk - pár %-ot, főleg, hogy a másik oldalról is van torzítás.
-
HÁZIGAZDA
hogyan máshogyan állapították volna meg a covidban elhunytak számát? még késremenő vita is volt arról, hogy agyarország túlszámolja a halottakat, mert bárki, aki pozitív tesztet "csinál" (post mortem), akkor is covid halott, ha autóbalesetben halt meg. gondolom aki kórházba került, azt alapból tesztelték, ergo nem kellett post mortem is, de aki nem, azt meg igen.
de mindezek spekulációk most még, vagy mondjuk inkább úgy, hogy Seth most feldobta a labdát.
-
Vesa
veterán
Ok, de eddig nem volt hullám. Most meg már van, emelkedik az 9ör9kítőanyag is, és hát látjuk a környező országokon. Bűr nálunk nincs már tesztelés és adatközlés sem -a 2 hetes vicc adatok nem érnek semmit-, de az régióban azért látni, hogy mi várható. Abban igazad van, hogy nem törvényszerű, de egyre esélyesebb sajnos.
A tudomány a valóság költészete!
-
Ringman
nagyúr
30-40% rémlik friss oltással ba.5-re (de nem találom az adatot), az kb az influenza-oltás szintje.
uk-ben a becslések szerint jelenleg minden 20. ember fertőzött.
-
HÁZIGAZDA
-
kolopele
nagyúr
Fene tudja. Sógornőm konferenciát tartott az egyetemen, pár nap múlva rosszul érezte magát, covid. Rá nem sokkal bátyám is pozitív lett, 4 oltással. Abban igazad van, hogy oltatni most nem érdemes, de maga a vírus nagyon is jelen van. Legalább a maszkot hordani kellene, zárt térben, tömegben legalábbis mindenképp.
-
Ringman
nagyúr
köszi.
az kimaradt, hogy éjszakára tipikus megfázásos tüneteim lettek, és ez ma is kitart, levert vagyok, de ez gyak. bármi mástól is lehet. (pl. a klímát nem bírom - kocsiban főleg, és tegnap olyan helyen voltam órákig, ahol ment a klíma)
-
South Velen
addikt
Azért jó lenne ha nem fognátok rá mindenre hogy konteó.
Az olyan lenne mint lacafaca, csak a másik véglet.
Attól még hogy te nem vagy rá érzékeny, elég nagy frekvenciával érzékenyek rá az emberek és a mellékhatások olyan brutálisak és permanensek lehetnek hogy ahhoz képest a covid tényleg egy szivárványos indiánszökdelés.
Szerencsére a szervezetem azonnal jelezte, hogy valami nem oké ezzel és így remélem ennyivel megúszom.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
persze, még 2. alkalommal teljesen jogos, de 3.-4. variáns esetén már felpörgethetnék az eljárást, hasonlóan, mint az influenzánál.
-
Ringman
nagyúr
a mutációkövetésnek a vírushoz képest lassú engedélyezési eljárás a gátja, a gyártók szívesen eladnák az oltásaikat.
u5-ös korosztályt mindenképp érdemes oltani, felnőtteket passzolom, fentebb volt hír, hogy a németek javasolni fogják a 4. oltást.
amúgy szerintem a valamennyi "wuhani" antitest - friss oltás mindenképp jobb a semminél, ilyen 30-40%-os VE-t mértek a britek jelenlegi variánsokra, az kb az influenza-oltás hatékonysági szintje.
szerk:
Meg nem is hallom mostanában senkitől, hogy longozna. Régebben azért volt ez az.
statok alapján a ba1 ba2 kicsivel kevesebb longot okozott, mint a delta, a ba4/ba5-nél (ami súlyosabbnak tűnik mint a ba1/2) még nem lehet tudni mi lesz, a tüdőben jobban szaporodik, mint az előző "omikronok"[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
---
amúgy sajnos igen, kisebb-nagyobb mértékben baj van a covidon átesettek immunrendszerével - sokaknak hónapokig/azóta hogy elkapták.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
-
senior tag
"Aki meg retteg az zárkózzon be."
Hát igen, rémes emberek vannak, de nem kell velük foglalkozni.
‘I don’t want to die’: the shielders who fear the end of Covid restrictions''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
nagyúr
Ja, jogos és elnézést kérek, hogy nem a googleban kezdtem el keresni, mindig is szerettem minden topikban, ha valakit elküldenek a ragyába, hogy mi azannyáért nem a googléban keres rá a kérdésére a rüparaszt.
Aki eddig berakta ide a tesztképeket, miért tette, nekik sem volt guglijuk? No de most kaptam ugyanonnan másik tesztképet, ezt még én is értem:
No mit szólsz? Gugli sem kellett!
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
A használati utasítást nem árt ám néha elolvasni.
Igazad van, de nem látom, akié a teszt, az 1000+ km-re van, amiket meg itt láttam a topikban, abból semmit nem jegyeztem meg sajna.
De szerintem csak az értetlent játszod szándékosan
Ja, ez is lehet, mert amúgy ez qrva nagy szórakozás, egyébként tényleg az egész covid infóhalmatból alig emlékszem valamire, gyanítom azért, mert nem kényszerülök rá, hogy foglalkozzak vele. Innentől kezdve nem is nagyon érdekel, csak alkalomadtán pár dolog.
[ Módosította: Parci ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
-
Kékes525
félisten
A mostani omicron sem sétagalopp. Még mindig sokkal veszélyesebb, mint az influenza.
"A rengeteg fertőzések mellett egyre ritkább a long covid "
Abszolút számban, biztos, hogy nem. Összességében egyáltalán nem kevesebb és mivel sokkal erőteljesebben, hatékonyabban, gyorsabban terjed, így az abszolút számok alig maradnak el a delta mögött.
A halottak számában gyakorlatilag ugyanannyi, mint volt az előző hullámban. Az pedig senkit sem vigasztal, hogy a százalékban kevesebb.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Vesa
veterán
"Lassan az egész világ ezzel a omikronnal oda jut, hogy elkell engedni, nem véletlenül..."
Sajnos Rusvai agymenése ellenére, gyakorlatilag semmi garancia nincs arra, hogy nem jön egy pusztítóbb variáns. Az omikron longozós képességéről még keveset tudunk, egyáltalán nem kizárt, hogy nem olyan fényes mint sokan hiszik. A teljes elengedés azért zsákutca, mert megjósolhatatlan a későbbi variánsok viselkedése.
A tudomány a valóság költészete!
-
Ringman
nagyúr
az a baj, hogy az omikronról még nincs is ilyen adat (3 hónap után mi marad meg).
azért az 1-1 eset inkább 1-2%, ami bőven sok, ill. ott vannak még a hajlamosítások is - pl cukorbetegség.
Kezd megint arrafelé menni a dolog, hogy itt enyhébb változat, az emberek döntő többsége, pár nap alatt szépen kijön belőle, de foggal körömmel bizonyítani kell, hogy márpedig ez ugyanolyan veszélye....
a deltánál enyhébb, ill. azért tűnik sokkal enyhébbnek, mert sok mindenki 3x oltott és/vagy már találkozott egy másik variánssal.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HÁZIGAZDA
ez egy nehéz kérdés, mert maradandó lehet az is, amit Soulfly842 ír. kicsit fáradékonyabb maradsz, kicsit feledékenyebb leszel, kicsit szarabbul megy a futás stb. oké, ezekkel lehet élni, és ha annyi lenne, hogy az ember egyszer elszenvedi, aztán "ennyivel megúszta", oké, de egyelőre senki sem tud semmit.
annak mindenképpen örülni kell, hogy az omikron nem támadja úgy a tüdőt, az hatalmas dolog!
de, szerintem egyszerűen nem tudjuk, hogy hol mit rombol a cucc. és egy 5%-os gyakoriság (körönként?) sem kevés. amúgy az egy jó kérdés, hogy vajon a poszt covid az mennyire random és mennyire egyéb dolgoktól függ. magyarán, ha az ember nem longozik egy-egy átesés után, később attól még beszívhatja-e.
-
sipi700
tag
Én is úgy látom, hogy könnyebb a visszatérés és a pulzust sem csapkodja meg annyira. Azoknál sem, akik arra panaszkodtak, hogy ez ritka szar betegség. Kb. 1-2 hét kihagyásokat látok. Olyat viszont ismerek, aki deltával megszívta
Brit után 2 és fél héttel próbáltam futni, 500 m ment. Illetve ment volna több, de láttam a pulzusom. Utána viszont volt szédülés. De más is hasonlót élt át akkor. Sokáig csak séta és lassú kerékpározás. -
Dare2Live
félisten
okoskodás:
Két hete napi szinten a körzet átlag ~1% tünetes omikronos. Ha feltesszük, hogy a 70% tünetmentes vagy kicsit töünetes vagy nem érdekli.... akkor ~3hét alatt átfut a lakosság 100%án. Belegondolni is rossz mi lenne ha delta féle halálozási aránya lenne.
szvszem, hogy omikron ellen csak a pár hónapos mrns ér vmit.Akkor mit mondjanak a szakrendelések ahol nincs szakrendelés? Majd márciusban behozzák azt a lemaradást ami összejött nov+dec+jan+februárban? Úgy, hogy akik frontba voltak heti 80h+okat toltak és rakás PTSDs lesz vagy simán felmond? Úgy, hogy egy eleve kronikus munkaerőhiánnyal küződ ágazatban 1év alatt eltünt az állomány 9%a?
Ezt érdemes elolvasni. [link] Az állomány 70%!!! kiégettnek érzi magát. 46%a krízis szinten kiégett. 10.000+ápoló tünt el egy év alatt és 300végzett.
Az élet meg ilyen. "12 óra nappal, következő nap 12 óra szintén nappal, aztán 12 óra éjszaka, ezt követi szintén egy 12 órás éjszakai műszak, majd egy szabadnap – és kezdődik az egész elölről. " És evvel a heti 68h munkával frontban igazán nem is kirívó amit csinál.
Ránézek a magyar EÜre, közoktatásra és baromira érdekelne, hol van az az adó amit befizetek...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
HÁZIGAZDA
köszi. nem hazudom, hogy telibe nyugodt vagyok, de most felkelt, átnéztem és picit megnyugodtam, mert "csak" magas láza van (amikor annak örülsz, hogy "csak" jól elkapta a kovid a fiad.... )
nem számítok pims-re amúgy, de nyilván kötelességem figyelni rá, és valamennyire passzol is:
- 2-3 hete volt kovidos, enyhe tünetekkel
- most erős tünetei vannak, amik stimmelnek is pims-re
- croupos, ergo immun túlműködésre hajlamos a kölyökviszont láz, felső légúti és emésztőrendszeri panaszai voltak-vannak "csak", ami minden erősebb vírusnál jellemző. kötőhártya rendben, nyirokcsomók is, kiütések nincsenek, nem zavart, nincs izomfájdalom, kedve is egész jó.
remélem, hogy ma éjjel alszik egy nagyot és holnap jobban lesz, most azért folyamatosan szalad a láz.
-
HÁZIGAZDA
ez az, amikor a tünetekből önmagában nézve lehet a bármi is
ha melléírod, hogy ja, és 4 napja egy napot voltál egy szobában egy azóta igazolt covidossal, akkor is lehet bármi is, csak valószínűleg covid. stb.
nem is neked írom, általában. mindig az összes infó együtt adja ki az eredő vektort...
-
perempe
veterán
Nekem pár napja beszédre van köhögési ingerem, ill. minimális slejm van a torokban. (Dr. Cohen szerint a slejm az állandó, ami az Omit kíséri, ha jól emlékszem.) Orrfolyás is természetesen. A köhögési ingert sikerült csillapítani szájvizes öblögetéssel. (Sós vízzel kéne az orrom átmosni, de lusta vagyok.) Javulok vagy meg se állok a lélegeztetőgépig?
Szerintem előbb átestem már a deltán, mert pár hete volt fejfájásom. Izomfájdalom csak az első hullámban volt (2020 feb. végén).
A szaglásom pár hete jöhetett meg, novemberben mehetett el. Soha nem örültem még ennyire a büdösnek.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
kolopele
nagyúr
Tudom, az omikronon mindenki átesik, akár oltott vagy, akár nem, csak az oltott nagy eséllyel pár nap alatt otthon letudja. Érdekes, amikor írtam az első kommentet sokkal rosszabbul voltam, már nem annyira. Tesóm elmagyarázta, miért is működik így az omikron, miért kapja el szinte mindenki, és miért is lesz ennek köszönhető a szelídülés.
-
Dare2Live
félisten
Hát nem csak a tesztelés az biztos.
Olyan dolgokon lepődtök itt páran... K…va gyorsan terjed
Csak az elmúlt héten többször írtam az R=6+tbe.
"Maximum brutálisan drasztikus intézkedésekkel."
Avval is baromira problémás. Ezt is leírtam már... 2hónapja amikor az R=6+ kijött.
@sped
"nem járványügyi intézkedések kérdése, hanem az eü alapállapotától függ"Mindakettő. A hullámok ellaposítása pl járványügyi intézkedések következmény ami nélkül sokkal több halottunk lenne. Még akkor is ha nem sikerült eléggé ellaposítani és nagyon sokan haltak meg a nincs ápoló/nincs orvos miatt. És akkor meg is érkeztünk oda, hogy egy végletekig kifacsart ember"anyag" tartja a frontot a kórházakban 2éve, rendszeresen heti 100h+t dolgozva végkimerülten napi szinten a halállal találkozva, már az elöző hullámban is PTSDsként. A -17.000fő úgy hogy felmondási stop volt/van nagyon sokat elmond. Közben a nem akut vizsgálatok, szűrések tömkelege áll a várolisták a korábbi sokszorosára duzzadnak. ld akárki csipőműtétét vagy amit én anno leírtam mint szemészet tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
namégegyszer: teszt != járványkezelés. Az elöző hullámoknál meg igen is fontos lett volna. Akkor is szartunk bele.
@Pjen: Én azt látom nagyon jól meg lehet oldani azt, hogy aki beteg, főleg fertöző beteg az maradjon otthon. Még az osztrák féle két hétnél is volt tej, áram. Egy populista lózung, hogy jajdemileszakkor. Ellenben az eü most már nem tudom hányadszor térdel le és ennek a fő oka, hogy az fő szempont a GDP az emberélet le van szarva. És ide még a véleményem az, hogy egyaltalán nem biztos, hogy a ROK/Kínai... vonal csinálta a GDP szempontjából rosszul, hogy 0 tolerancia van, ha kell tényleg bezárnak de úgy, hogy az utcára nem mehetsz ki. Sött vszeg jobban jártak GDP szempontjából is. Churchill becstelenség monologa ugrott be. Minket nem érdekelt az emberélet de evvel a GDP visszaesést se usszuk meg. Akiket érdekelt azok sokkal jobban megúszták emberéletben és GDP visszaesésben is. És csodálatos a populizmus a nem lesz tejjel.
-
t72killer
titán
Igazából már csak statisztikai jelentősége van a tesztelésnek, ülünk és nézzük, hogy kb meddig tart a hullám. Illetve hasznos infó, ha pl megtudjuk belőle, hogy a lakosság pl 60%-án átment, akkor ezek oltott és korábbi variánson átesett része (ami meglesz a nevezett rész 80%-a is, azaz a teljes lakosság fele) széles spektrumú védettséget kap sacc/kb fél évre.
Azt kéne még bevezetni, hogy amikor megérkezik az újfajta oltóanyag, akkor azok, akik átestek az omikronon később vegyék fel.
#55314: ez igaz, hozzá kéne dobni egy kb 10e fős random tesztelési kapacitást is.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Nem csak a megfogása a járványkezelés. A 76% meg elég jól mutatja milyen a járványkezelésünk. deltanal... se szűrtünk jobban, ott se volt fontos, hogy megfogjuk.
más: Azon filóztam, hogy omikronnál eljöhet e az, hogy nem csak kicsit hanem nagyon nincs ki ellássa az omikronosokat. Már a korábbi hulllámoknál is csúcson ott volt ez, omikron hullám meg extrem mód fut fel. Mennyire ellensúlyozza, hogy kevesebb a súlyos eset azt, hogy "mindenki" elkapja. Majd nézek analógiát
-
HÁZIGAZDA
itt a környékünkön majd nagyon látványos az isiovi része, ott látszólag nem igazán lehet nem elkapni, abszolút azok a gócpontok, aztán otthon is kipipál mindenkit.
viszont abszolút látom a rációt a tegnapi cikkben, miszerint egy-egy ilyen nagyon lájtos omikronon átesésből nem lesz acélos védelem. szerencsére nem is kell, szélesíti a meglévőt, picit a nyálkahártyát is bevonja, oszt ennyi.
tényleg, vajon van elvi különbség az "oltás, majd átesés" és az "átesés, majd oltás" között? vagy mondjuk az utolsó esemény után 4 hónappal kb. ugyanott tarthat mindkét csoport?
-
HÁZIGAZDA
hülyét kapok az ilyen grafikonoktól. ha megnézed, indiában nem is volt járvány, egy nyamvadt hullámocskájuk van. van ember, aki ezt elhiszi? minek annyi tudományos cikket összeolvasni, ha aztán nem tudjuk eldönteni egy számról, hogy 5 nagyságrenddel téves-e esetleg..?
lehota tamás is egyetlen uae grafikonból kihozta, hogy a sino annyira jó, hogy járvány sincs, teljes agyhalál. nem véletlenül a kedvence ő is az "alternatív megoldásokra nyitott" usereknek.
-
HÁZIGAZDA
másrészt, a nem lett tünetem nem egyenlő azzal, hogy - mondjuk - nem rombolt egyet a májon. sokat kibír a máj. aztán egy idő után meg nem. a favi biztos, hogy rombol a májon, meg egyéb igen komoly mellékhatásai vannak. de nekem tényleg mindegy, hogy ki szedi be, én a saját családomat igyekszem legjobb tudásom szerint menedzselni covidilag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest