Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
Ha lenne Cada alkatrész vásárlás, azon biztosan nem gondolkoznék, 3 kis szettem van, kb gondolkozás nélkül bele is keverném a LEGO alkatrészekbe, annyira egy minőségi szinten vannak nekem.
Van pár minifigem, bár csak állnak a kis hozzá vett tartóban fél éve lassan, az előbb megmozgattam őket, nincs bajuk. Hamarosan érkezik majd újabb 4-5db hozzá, a gyártó elvileg ugyan az, majd kiderül.
-
Throme
veterán
Ebből is látszik, hogy a Lego játéknak kezeli a termékét.
Egy kiskölyköt, aki játszik is vele, nem nagyon izgat 2-3 karc, meg úgy is összekarcolja még jobban.
Ez a nagy szerencséje a Lego-nak, hogy a felnőttek is rákaptak, csak oda már magasabb követelmények párosulnak... de leszarják, mert így is veszik mintha nem lenne holnap.
BL-nek más útja volt. Ott üzleti szereplők vannak és nagy a kínálat, kénytelen jó minőséget adni, hogy sokan vásároljanak. Nem tudom honnan vannak az alkatrészek. Mindegyik bontásból? Vagy ők is vesznek PaB-ból, csak külföldön jobban ügyelnek a csomagolásra Lego-ék? Nem tudom...Kínából honnan lehet megbízhatóan alkatrészt rendelni?
Nem kezdek el MOC-olni, de ha lenne hiány, vagy sérülés és olcsóbb a kínai, akkor inkább onnan pótolnék.Érdekes, hogy kínai legó még nem tört nálam. Igaz, hogy nincs minifigurám, nem túl régen kezdtem onnan rendelni.
Nagyon laza, leesős és az ellenkezője, brutál nehezen kapcsolódó elemek voltak, de nem tört még semmi.
Biztos vagyok benne, hogy a kínai műanyagban a használt/új granulátum arány is más...
No meg ők nem hiszem, hogy kísérleteznek alternatív műanyagokkal. -
sb
veterán
Pedig kb. csak azért küldtem.
@Throme
A szélvédőt észre sem vettem. Az oldalüvegről beszélek.
Tudod, a bemutatón élőben betörték miután bemutatták, hogy golyó- és ütésálló.Ide is bekerült poénként.
De ha már plexi. Én rendeltem anno PaB-ról vagy 60-80db 4x6-os nagy ablaktáblát. Egy része karcolva érkezett, le se szarták a csomagolást. BL-ről olyan szintű csomagokat kapok mindig, hogy ámulok. Plexikre főleg extrán vigyázva, kb. egyenként csomagolva.
De most Kínából is is szuper állapotban érkeztek meg, pedig nem kis cuccokat rendeltem. Kb. 5 év után ez volt az első új rendelésem onnan alkatrész ügyben, de ezt képtelenség Legóból beszerezni, még használt, karcos minőségben is.
Visszatérve a PaB-ra: tavaly valamiért pont bizonyos plexik árát iszonyatosan megemelték. A 4x6-os normál ablak 60Ft-ról 300-ra ugrott. Még rendeltem akkor egy marékkal, 50db-ot... de csak karácsony előtt vettem észre, hogy meg sem jött.
Írni nem akartam, telefonon meg nem volt időm utolérni őket, kíváncsi leszek erre mi lesz a megoldás, remélem újraküldik. Durva, 50db-os pakk 3000Ft... új áron 15000.szerk: A szokásos standard-postás küldés volt persze, nem DPD... a szintén szokásos standard küldéssel. Rendelsz valamit és tracking nélküli postás kiszállítással kéne észrevenni, hogy kb. 1.5-2 hónap múlva feladták-e vagy nem.
Szerencsére azóta már csak "legkelendőbb" alkatrészek vannak és DPD. De azóta se értem, hogy miért létezett egyáltalán tracking nélküli postás küldés. -
Throme
veterán
Nekem volt ilyen matt, alig átlátszó szélvédőm kínai speed champion autónál. Nagyon lehangoló. Éppen volt PaB-os rendelésem és egy normális szélvédőt is behúztam.
Ez még a Lego-nak nagy előnye, szóval nem akarom én őket nagyon bántani, csak racionalizálom a szett vásárlásaimat, -
sb
veterán
Igen a Firas féle lambo és viper Allegro-ról kb 32k hufból megvolt (kettő együtt 32k és a 4000 ft-os kupont is beleszámolva)....
Jaja, csak nem akartam a kupont beleszámolni, az már nagyon nem lett volna fair.Ez a Cybertruck még ingyen se kéne
Nekem se.
Csak érdekesség. A modell, illetve, hogy Mega. Harmadrészt meg a plexin röhögtem egy jót. -
Throme
veterán
Igazad van, a dobozon nincs ott az autó márka.
Azt nem tudom a "Zonda" mennyire védett.Konkrétumot nem tudok, de szerintem Firas és mások kaptak valami kompenzációt. több helyen is elérhető ez a modell és nem hiszem, hogy ha "átszínezik", akkor már nem jogdíj köteles.
Az is lehet, hogy Firas nem tud versenyezni (mindenkit is beperelni) a kínaiakkal és elengedte ezt a vonatot.
Kockásember podcast-jában Attila említette, hogy a kínaiak fizetnek a tervezőknek utóbbi időben, hogy ebbe Firas is beletartozik, azt megint nem tudom.Cada Ruf valóban nem távirányítós. 1600 db , ami ott van a Technic ferrári és porsche darabszámnál, ezek 60-70k huf körül vannak. Igen a Cada Ruf ha licenszes, akkor az biztos kevesebb, mint a ferka ésporsche a Lego-nak.
Alin a távirányítós Ruf 47k huf, Lego távirányítós porsche 70k huf. Szubjektív, de nekem a Ruf sokkal jobban bejön és nem Lego lopás.Cada AMG One nem rég még 78k huf volt az emagon, most 110k. A 110k nem mondható lényeges olcsóbbnak (hogy megy az idő, a Lego Siánt még 102k huf-ért vettem...),
Allegron már 144k huf ez meg tényleg Lego ár.#857 sb
Igen a Firas féle lambo és viper Allegro-ról kb 32k hufból megvolt (kettő együtt 32k és a 4000 ft-os kupont is beleszámolva)....Ez a Cybertruck még ingyen se kéne
-
sb
veterán
Azért ezekből kevés az 1:8.
És a nagy részük nem licenszelt. Az 1:8+licensz+igényes spéci alkatrészek azért szerintem továbbra is a 70-80k sáv legalább. Legóban meg 110-120 akcióban. De ez mindkettőben eddig az alja amit láttunk, így összevethető.Ideas méret más, a Countach se licenszelt nyilván, de a motoros 33k amit linkeltél, amúgy 20-ból kijön... az már bőven az a töredékár amit mondasz. Még akkor is ha a "régiszépidők" 35-40k-ért megvehető Lego Porschéjét és Mustangját nézem, nem a 70k-s Lambót... de még akár ha 50k-nél köt ki az ár, ahol látjuk, akkor is messze vak a 15-20k-s áraktól. Ebben igazad van, ezektől minden formában sokkal jobb. De ez is csak félig "fehér" aminek van árhatása.
Ha már autó, nemrég ez jött szembe: Mega Cybertruck
Spéci üveggel. -
Gubbba
tag
Azért a Mould King nekem kissé szürke-zónásnak tűnik. A dobozon én sem a Pagani, sem a McLaren, sem a Lamborghini szavakat nem látom, csak azt, hogy "No. ZondaR", "No. S720" és "No. Lambo-Coutach" (így, n betű nélkül). Nem vagyok jogász, lehet ez egy kiskapu, hogy ne kelljen licenszdíjat fizetni a gyártónak. A Countach pedig, ahogy írtad konkrétan Firas egyik rebrickable modellje, ami a Lego Porsche 911 alkatrészeit használja. Lehet kapott valamennyit ezért Firas a Mould King-től, de azért érzed te is, hogy mennyivel egyszerűbb így alacsonyan tartani az árakat, mint a hivatalos úton, amikor a tervezők a te alkalmazottaid és a licensszel sem trükközhetsz. A 35k-s Porsche (pontosabban Ruf) nem a távirányítós változat. Van belőle olyan is, de ez a sima. Ott a CaDa-tól az AMG One, vagy a nagy Alfa Romeo F1-es. Szerintem inkább azokkal érdemes hasonlítgatni, máris nem olyan egetrengető a különbség. Azt meg megértem, hogy vásárlóként téged csak az ár érdekel, én csak próbálom árnyalni a helyzetet.
-
Throme
veterán
Ha megnézed előző hsz-emben a képet, pagani 22,5k huf, a mclaren kb 3xxx darabbal 63 rugó, hivatalos P1 3x annyi, MOC lambo countach 33k huf, míg ha megveszed a 70 rugós porsche szettet + 15$ a manual, Lego-ból. 35 k huf a távirányítós porsche, belső kiépítettséggel, mennyi a Lego porsche távirányítós? kb 60-70k huf és nincs belseje....
A speed champion kisautók viszont nem olcsók. Vannak akciók ugyan de árban ott vannak a Legónál és nem jár hozzá figura.
Technic jellegű motorok is változók, van ami nagyjából akciós legó árban van, de amik most jönnek 8-9k huf (lehet nincs bennük váltó és nem licenszeltek, de akinek bejönnek a motorok, annak szerintem jó választás.)Én mint vásárló az árak összehasonlításában nem foglalkozom azzal , hogy mekkora a Lego gépezet.
-
Gubbba
tag
Azért ami licenszelt, minőségi és saját fejlesztésű, az nem mondanám, hogy rőhelyesen olcsóbb, mint a Lego. Igen a Lego esetében megfizeted a brand-et, az értékállóságot, az elérhetőséget, és talán némileg a "megveszik ennyiért is, miért adnánk olcsóbban"-t is. A termékeik árában visszaköszön a marketing költség, a rengeteg foglalkoztatott alkalmazott, az infrastruktúra, a logisztika, a fejlesztés, ami mögötte van. Szerintem ha akarnának sem feltétlenül tudnának versenyezni egy olyan céggel, aki jó esetben leszerződik egy MOC készítővel és elkezdi gyártani a készletet, zömében olyan elemekből, amiket a Lego fejlesztett ki évtizedek alatt, szinte semmit nem költ marketingre és jóval kisebb portfólióval, kevesebb alkalmazottal és kisebb gyártási kapacitással rendelkeznek. Mondom, tök jó, hogy van ilyen lehetőség és nem akarom minden alól felmenteni a Lego-t, de nem fair az összehasonlítás, vagy legalábbis nem annyira fekete-fehér, mint azt sokan gondolják.
-
Throme
veterán
befektetés:
- utálom, hogy az akciós szettek a neppereknél végzik jellemzően és az átlag szülő mire eljut egy áruházba, vagy online megrendelne egy olcsósított szettet, addigra nincs.
- valótlan adatok a statisztikában, mert a készletek jelentős része dobozban figyel 10-20 évig, addig se játszik vele senki, pedig ez lenne a fő célja. Játék ugye....
- járvány, háború megmutatja, hogy mi a fontos és mi a kurvára lényegtelen (legó utóbbi).
- Én úgy látom, hogy egy szettből előbb-utóbb lesz hasonló, felesleges régi, kifutottat brutál pénzért megvenni. Ha meg nem lényeges a logo, akkor alternatívból már nagyon sok téma le van fedve.Ha lejjebb görgetsz:
Lego árban vicc ezekhez képest
#851 Gubbba
A nem legóknál szerintem azért lesz nehéz túlárazni egy áruházban, mert alin és hasonló helyeken is elérhetők maradnak, ami a legóról nem mondható el. Ha vastagon fog a ceruza, rajtuk marad. Pláne, ha azt is nézzük, hogy biznisz szempontjából nem fognak venni alternatív legót, nincs piaca. -
sb
veterán
Csak a Mercire gondoltam. Nem is tudom, hogy mik vannak még ilyen neves gyártó+neves autó+licensz vonalon. Nekem ez az egy minőségi darab volt meg fejben a tök noname-eken, nomeg az 1-2db ugyanilyen komolyságú F1-esen felül... Na jó, van még ez a múltkori belebotlásom, az Aston Valour is ott van, de az meg tényleg tök ismeretlen gyártó volt nekem, azt meg azért nem akartam belevenni, mert ki tudja milyen minőség.
Hely és árügyben egyetértek.
Nekem az egész kifutós-befektetős dolog mindig büdös volt. Nem azt mondom, hogy 1-1 készlet ha ott marad akkor nem futhat bele az ember. Nekem is van itt olyan készlet, saját célra vett, nem 10db... ami annyira drága lett, hogy meggondolom kibontsam-e.... (ki fogom), de ipari mennyiségben úgy venni, hogy gyk. arra alapozol, hogy nem lesz. A "befektetés" szó használata már irritál engem, az vmi szakértelmet sejtet de itt semmi más nincs mögötte, mint a nemleszmártöbbbelőle... ha akad egy madár aki nem tudja elengedni, majd megveszi. (Plusz engem már azért is irritál, mert a normál "befektetési" piacon is ez megy 15 év. Ott is sok okos lett, de csak annyi volt mögötte, hogy minden ára ment fel, közgazdasági törvényszerűségek miatt. Közben minden második ember a sarokról "befektető". Ha nem lesz rá zsé - mert pénznyomtatás ment 15 évig - akkor majd hirtelen lesz ami szart se ér. A Lego ugyanez. Amíg van rá annyi kereslet, hogy 2-3x áron is megvegyék addig oké. Amint másra kell, csak egy darab műanyag, ahogy te is mondani szoktad.)
-
Gubbba
tag
"Ha nagy áruházakba is beszabadul a cada és társai (akik nem lopott dizájnú legót árulnak) durván le fog csökkeni az eladás...."
És valószínűleg ez lenne az a pont, ahol a CaDa és társai is elkezdenék az árakat emelni. Nem vagyok ugyan közgazdász, de szerintem ha több emberhez akarod eljuttatni a termékeidet, az bizony pénzbe kerül. Ez pedig idővel beépül a termék árába, mert egyik cég sem jótékonysági intézmény. Lehet szidni a Lego-t hogy drága, tényleg az. De egy feltörekvő cég, aki alig költ marketingre és terjesztésre azért könnyebben tartja alacsonyan az árat. Egy példa a Xiaomi márka. Anno mikor tizen egynéhány éve megvettem az első Xiaomi telefonom egyszerűen verhetetlenek voltak ár-érték arányban. Röhelyesen olcsók voltak és alig kellett kompromisszumot kötni. Ahogy egyre ismertebbek lettek, nyitottak Európa felé, márkaboltokat keztek nyitni, költöttek marketingre, az áraik is egyre feljebb mentek. Manapság bár még mindig jó az ár-érték arányuk, már korántsem annyira kiugró, mint 10 éve. Az emberek nagyrésze még mindig úgy vásárol játékot a gyereknek, hogy bemegy egy játékboltba és leemeli a polcról. Jó esetben utánanéz árukeresőn és megrendeli olcsóbban, amit kinézett. A legtöbb helyen alig találsz Lego-szerű játékot, Lego-t viszont szinte mindenhol. Ez azért nem volt ingyen a Lego-nak sem. Csinálja utánuk valaki és tartsa továbbra is alacsonyan az árait. Jó, hogy vannak alternatív gyártók (az olyanok mint mi, el tudjuk dönteni, hogy mekkora kompromisszumot vállalunk, mennyivel olcsóbb termékért cserébe), de nem vagyok benne biztos, hogy ha valamelyikük akkorára nőne, mint a Lego, akkor sokkal olcsóbb is tudna lenni náluk.
-
Throme
veterán
Pont mosta merci link kapcsán átpörgettem pár ilyen alternatív gyártók autóit. Közel se 100k!! Van ugyan köztük nem licenszelt is, de van licenszelt is ezen a 60-70k huf áron!
17-28k huf pedig nem licenszelt. MEg van lopott Lego verdák is (porsche rsr, fiat 500, creator porsche...) 17-25k huf körl.
Ez utóbbi nem szép, de akinek olcsón kell építős játék, az pont le fogja szarni és nem fog eredeti Lego porsche rsr-t venni 70 rugóért....
A Lego még a régi fan-okből él. Ha nagy áruházakba is beszabadul a cada és társai (akik nem lopott dizájnú legót árulnak) durván le fog csökkeni az eladás....
Nem értek a lovakhoz, de én már nem fektetnék Lego-ba.
Ha ez így megy nem fognak az emberek Lego-t venni, pláne nem kifutott szettet aranyáron...A motorokat lehet átlósan egymás mellé is tenni
így kevesebb helyet foglal. Tényleg nehéz a hely logisztika.
Még nem alakítottam át 2 szekrény "kockát" vitrinnek. Ha ez meglesz akkor vége
Amúgy is még vannak szettek dobozban a ruhásszekrényben. Van baj
-
sb
veterán
válasz
balika21 #844 üzenetére
Szépen megy le az ára.
@Throme
1. A Lego autók is elhozhatók még 120-130 körül. Így igazából nincs nagy különbség, nemrég még a Cada is 90-100k volt. Ill. nem tudom itt hogy alakul az ára, lesz-e ugyanolyan diszkont rá mint a Legóra. Ha épp ezt látjuk ahogy megy le 100-90-80... akkor jó az irány.Ez mondjuk annyira komoly cucc, hogy nem is várnék tőle félárat.
2. Miezarengetegmotormár?!!?!??
Nagyon megszaladtál helyben, úgy látom. Már a múltkori gyűjtemény is durva volt. Ezekkel még komolyabb lesz. Egyébként megértem. Én abszolút nem vagyok motoros de már a képek alapján is nagyon tetszetősek. Ezek a klasszik, nem burkolt motorok is külön jól néznek ki. Igazából szerintem itt is elég sok hozzáadott érték van már a Legóhoz képest azzal, hogy többféle dizájnt lefednek, ill. próbálkoznak extrákkal, mint króm elemek, stb...
Ez már megint az a szint amikor nem másodvonalbelinek tűnnek az egyéb gyártók, hanem ezeket látva már a Lego modelleknél lesz hiányérzete az embernek.@draco31
"jó tanács". -
Throme
veterán
-
balika21
tag
Megremegett a kezem, de még ellenállok
[link] -
Throme
veterán
Alábbi mocikat behúztam, darabja olyan 8-9k huf
(Lassan beérem az eredeti Lego motorok darabszámát...)
-
Throme
veterán
Előkerültek képek erről a katonai terepjáróról a gördülő abroncsos kerekekkel.
Klassz kis őrület. Emlékszem, hogy rosszul tettem fel a kerekeket és nem funkcionált az oldalazás.
Ilyenkor (is) látni, hogy el fognak menni a Lego mellett ezek az alternatív gyártók.
Nem csak a Lego tervezőknek van sütnivalójuk.... -
Throme
veterán
Hangulatos a kép a dobozon!
Ha a kockák minősége korrekt, akkor simán lehet legó helyettesítő.
Nekem ezekre helyem nincs pedig az alternatív legók közt vannak nagyon jó épületek. A legót meg vegyék azok drágán, akik a logo-t nem tudják elengedni.Nemrégiben a Funwhole graffiti buszmegállójának ismertetőjét, építését néztem. Az is milyen jó lett.
-
SNor
tag
Mivel a Lego modulárok árát nem vagyok képes/hajlandó megfizetni, vettem egy ilyet. Ez eddig a legdrágább kínai rendelésem :) A doboz azért megsínylette az utat, mivel csak be volt zacskózva. De erre számítottam. Viszont annyira jó nézett ki, hogy nem akartam doboz nélkül megvenni. Majd még mesélek róla.
-
Neurotoxin
őstag
Persze, nem modellautókat gyárt, OK. A fő topikban pont a héten írtam le a véleményemet ezzel kapcsolatban. Ha aránytalan/nem tetszik úgysem veszem meg, ha pedig szemet tudok hunyni valami hiányossága felett, tetszik a review videókban, fotókon is (jó ránézni), akkor pedig bekerül a "kell" kategóriába.
@Warton: Ha egy 1:8, 1:10 vagy Icons "modell" nem egy kisebb vagyon lenne, akkor kevésbé menne a vergődés. Ha már kiad érte (ennyi) pénzt az ember, akkor tetszedjen és tudjon örülni neki. Végső soron ez egy hobby, szórakozás, ellehet b.....dni vele
-
Warton
őstag
Amikor egy drágább modell kinézetén vergődnek még elmegy, de amikor a 12kás pullback fordmustang kinézetén megy a vergődés a youtube-on az azért elég vicces. Ami tényleg arra van, hogy a gyerek jól felhúzza a motort és az egész autó nekipattan a falnak és jóeséllyel nem sok minden esik le róla, mert úgy lett megtervezve.
-
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin #835 üzenetére
Balázs erre azt írta korábban, hogy a Lego nem modellautókat gyárt. Ha pontos kicsinyített mása kell egy verdának, arra vannak a fém modelleket gyártók.
Persze utána azért ő is kifogásolt egy-smást a legó verdákon... szóval....na...és mikor visszaírod neki, hogy 'hát a legó nem modellautó'... akkor valami más szempontot fog felhozni.... mind1.Én el tudom nézni a pontatlanságokat, vagy egy szintig az aránytalanságot. Ez egy játék végül is. Azt sem tudom, hogy mérlegelik a játszhatóságot vs pontosságot, habár - ha jól emlékszem - a technics ferrari (az rsr utáni kb 1:10-es autó) mintha 18+-os lenne és ha így van, az már nem a földön tologatós korosztálynak készült...
-
Neurotoxin
őstag
Hát…nekem az RSR már nem a szőnyegpadlón gurítós kategória, de persze, ez is szempont. Ez így, ekkora rugóúttal, a 2023-as 911 Porsche Dakar kiadásának Lego változatánál nézett volna ki jól. Az Icons/Creator már inkább a szobor kategória, ott mindennek bele kellene férnie, de nekem az teljesen olyan sorozat, amit nem tudok értelmezni (szemre mindegyik aránytalan nekem).
@flashpointer:Nagyon jóó! Nekem erről a Red Alert hasonó MOC terepasztala ugrott be. Ott azért mondtam le róla, mert a shopok nagy részénél, 70-75%-át tudtam volna az alkatrészeknek (egy vagyonért hozzáteszem) megrendelni, a maradékot összeszedni és leltározni, pedig felemésztette volna a szabadidőm jelentős részét. [link]
-
Throme
veterán
válasz
flashpointer #829 üzenetére
Nagyon kemény!
Rengeteg alkatrész. Egy év se lenne elég rá.
Nálam a HP kastély a max, ami így terepasztal szerűen meg van építve. A micro scale alatti méretarányú. -
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin #830 üzenetére
Csak találgatni lehet, hogy miért lett ennyire nagy a rugóút. Szerintem egy leültetett (gyárilag), minimális rogóúttal nehezen játszható lakás körülmények közt, szőnyegpadlót, vagy szőnyeget feltételezve.
Másik irány a creator, ahol meg nincs rugózás, ott lehet ültetni és alacsonyan tartani a hasmagasságot.
Meg aztán nekem az RSR lett a "nagy" porsche. -
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #831 üzenetére
-
flashpointer
őstag
-
Neurotoxin
őstag
Nekem az RSR nagyon “ralisport” a hasmagassága miatt (ettől igen, a 488-as Ferrari is szenved), de rengeteg mod van, ami javít rajta: Icons-os lámpákkal, ültetve és a hátsó szélvédő újragondolásával. [link] Az fehér Creator-os nekem a lámpái miatt kissé rajzfilm-szerűnek hat.
@flashpointer: Nem piskóta, de ehhez már kisszoba kell és kezitcsókolomot kell neki köszönni
-
flashpointer
őstag
112K darabos var 0_o ekkorat se lattam meg !
-
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin #827 üzenetére
RSR-nél az arányokkal van egy kis gond. Az első tengely előrébb van, mint kéne és ugye a kerékméret....
Utóbbit talán egyszer lehet orvosolni, ha a Lego hajlandó lesz kiadni több mératarányú felnit és nem kocka gumikat....
Amúgy az az autó jó kis ár-érték arányú szett volt, mikor kijött. Kb 37k huf volt újonnan.
Aztán kijött a ferrari (az mennyi savat kapott!! pedig ott volt egy jó ötlet, hogy alkatrésszel szűkítették a kerékívet, hogy arányosabban nézzen ki, illetve ne legyen ralli autó jellege a nagy hézagok miatt).
Ez a ferka felvitte a porsche árát is.1:8-as porsche-t kicsit sajnálom , hogy kihagytam, de a színe nem tetszett és az ára (akkor még nem tudtam, hogy a sorozat legolcsóbb darabja volt).
Volt benne építési hiba is, ezzel együtt jó szett.Fehér Creator 911/targa nekem bejön. A lámpája is jó,a z inkább az RSR-nek fura. Megint a nagy szögletes szélvédő viszi el szerintem a "pofáját".
Behoztak egy új alkatrészt (ill 2-t, mert szimmetrikus elhelyezkedésű), a c oszlop utáni ív megvalósítása érdekében.Nem tudom létezik legóból jó formájú porsche. A CADA megoldása szerintem tartalmaz nem létező legó elemet is.
Meg abban nincs szélvédő, így ívesebb tudott maradni. -
Neurotoxin
őstag
-
sb
veterán
Majd jönnek szép sorban.Gondolkodtam mi lehet konkrétabban amire nekem hasonlít a fenti. Talán 964? Persze lehet, hogy csak belelátom, mert ilyen kicsiben nehéz a részleteket visszaadni és igazából minden Porsche egyforma 90%-ban.
De talán a böszmébb szárny, rácsos felső rész és a kicsit szögletesebb vonalak...
-
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin #820 üzenetére
Az eleje lehet a szélvédő miatt tűnik kissé furának.
Nagy és szögletes.
Inkább amcsi izomautóknak jó, ahol még nem meredek a szélvédő és még "kocka" a forma.
Hasonló probléma van a Lego corvette duplaszett C1-es vagy C2-es régi modelljével, hogy szögletes formákat kapott.
Ezért is nehéz egy gyári Lego viper-t kihoz, ami aztán mindenfelé gömbölyű...A lámpa kialakítás valamennyire hajaz a LEgo 6 széles fhér és zöld klasszik 911 megoldásaira.
Nekem az emlíitett 10295-tel a csomagtartó ív ami gondom, de nem volt jobb megoldás, ami ennyire homogén felületet tudott volna adni. -
Neurotoxin
őstag
Nagyon tetszik, szinte biztos, hogy ez is MOC, remélem a tervezőjének csurran-cseppen pénzecske. Megérdemelné, nagyon jók az arányai. Az eleje kicsit furcsa, de végre nem néznek ki bután az első lámpák, mint pl az Icons-os 10295 esetében. Ha lenne fiam, biztosan gyűjtenénk ezeket az SC-ket. Ha már Porsche, én még mindig reménykedem, hogy folytatja a Lego a Ford GT-vel megkezdett 1:12-es sorozatot, egy 928 vagy 911 nálam instantbuy lenne. Nem értem, hogy miért hagyják utóbbi méretarányt pamlagon..
-
Throme
veterán
Fekete porsche, szerintem 911, de nem vagyok szakértő.
Temu, vagy Alis rendelés.
Zacsiba érkezett.
Sok fekete alkatrész közt jó volt keresgélni.
Nem volt nehéz építeni, de látszik, hogy valami MOC lehetett.
Stabil, egyedül a tető a gyenge pontja. Képeken látszódik is, hogy picit beroggyant.Nem tudom lesz-e idén porsche a Lego SC kínálatában, nekem ez hiánypótló. 6 széles érából van jópár, míg a 8 szélesből a 24h versenyautó.
A szélvédő nem a legjobb, de ez van legközelebb a valósághoz.
Ettől függetlenül azért hozza a formát.Nincs infóm, hogy ezért vajon fizetett-e valaki a tervezőnek, de nem olyan olcsók ezek a kisautók. Nem is a legjobb alkatrészekből vannak (volt, hogy az áttetsző alkatrészek kritikán aluliak voltak) és nincs hozzájuk figura sem.
Szerintem itt egy illegális építés történt.
-
benjoe1
aktív tag
Tudnátok ajánlani kalózhajót? Nem kell óriási, kisfiamnak a meglévő lego hajó melllé egy másik. Ezt a Black Pearl verziót néztem ki. Vélemény?
Plusz eredeti lego 6274-es hajóhoz vitorla beszerzési forrás is jól jönne.
-
Neurotoxin
őstag
Már találkoztam ezzel az F1 készlettel én is, a Redditen
Emlékeim szerint nincs kimondva, hogy Aston Martin, csak hogy az ,ihlette’. Mindenesetre a szín stimmel, jól áll neki ez a metálos fény. Csak azt kellene megtudni, hogy milyen az építési élmény (mennyire jól illeszkednek az elemek).
U.i: Köszönöm neked is
Eddig aki látta, nem tudta befogadni, hogy a hajó a levegőben “lóg”.
-
sb
veterán
Nagyon jó lett.
És innen dobta fel nekem a következő ismeretlen márkát. Állítólag a szín festés, és így a kopásveszély fennáll (plusz az F1-esnél nyilván vannak hiányosságok, slickek, kerekek, stb...) de brutál jól néznek ki szerintem.https://www.youtube.com/watch?v=ynxg-iSuU7A
https://www.youtube.com/watch?v=cyU5lsSEJIcszerk: Srácok, brutál az sw készlet és a motor is.
-
Neurotoxin
őstag
Alapvetően stabil a "palacsinta" és maga a sziklarész is, két oldalról óvatosan alányúlva, mozgatható, nem esik szét, masszív. Először szépen, félig lecsúsztattam az üvegasztalról, mert van súlya.. Eleinte egy reggeliző alátétet használtam, azzal könnyebben csúszott és tudtam forgatni is. Utóbbira azért is volt szükség, mert a palacsinta belseje üreges, mint egy barlang, viszont 3 db masszív oszlopot is meg kell építeni, hogy alá legyen dúcolva, viszont ha ezekre ráült az építmény, onnan már megtapad és nehézkes elindítani valamelyik irányba. Nagy műsor volt feljátszani a szekrény tetejére, főleg, hogy a létrán állva, 1-1 lépcsőfokot lépve egyensúlyoztam vele.
Már említettem korábban, hogy a szett 1:1-ben a Rebrickable egyik felhasználójának, onecase-nek a MOC alkotása. [link] Eredeti, passzentosan illeszkedő, eredeti Lego elemekből valószínűleg a hajó is jobban egyben van, de ha megnézed az ő képeit, nála is vannak illeszkedési anomáliák. A kapcsok nem ekkora súly megtartására lettek kitalálva (ezért is lóg mindkét oldalon a hasrész), ráadásul annyira szorulnak, hogy én teljesen más sorrendben építettem össze a körülötte lévő elemeket. Volt, ahol át is terveztem a kapcsolódási pontokat. Sajnos, ebben a formában nem szabadott volna kiadni ezt a terméket. Rengeteg helyen át kellene tervezni és meg kellene erősíteni a hajótestet, még ha ez plusz elemek felhasználását is megkövetelné. Egyébként az ~5.200 db-os elemszámhoz képest, csak 2 db alkatrész hiányom volt, de azokat is tudtam pótolni, a megmaradt alkatrészekből. Az útmutató követhető (talán 3 hibát találtam benne összesen), de sok esetben nem látod az ellenkező oldalon illeszkedő elemeket, olykor improvizálni kell, de emiatt van az építésben kihívás. Persze utóbbit, a Lego útmutatókhoz szokott felhasználó szívatásnak fogja érezni, amit meg is értek. Nem az szett, amit egy hosszú hétvégén, 3 nap alatt megépítesz. Vélhetően kapcsolatban áll onecase a Mould King-el, viszont ahogyan hallottam, ezeket a Star Wars témájú szettek bannolni akarta a Disney és kivonásra kerültek. Ebayen, Temu-n, stb még lehet találkozni velük, de valószínűleg lassan elfogynak. Jelen szettet láttam már "márka" megjelölés nélkül is, teljesen más színárnyalatokban, valószínűleg a minőségük fluktuál. Mindenesetre nem bántam meg, mert az építés hosszát tekintve, eléggé kiadósra sikerült a végeredmény. Ezekután mindenki eldöntheti, hogy bevállalja-e, egy ideig én még biztosan megtartom és nézegetem, utána valószínűleg bekerülési áron vagy egy jelképes összegért továbbadok rajta.
A PC árakat ne is mondd....Otthon már letettem róla, csak a XSX-et használom. A cégnél bővítettem a 4 éves asztali gépünket tavaly..Videokártyára, monitorra, perifériákra el is tapsoltunk közel 400-500e Ft-ot.
-
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin #810 üzenetére
Brutál méret és mennyiségű alkatrész!
Ezt hogy tudod biztonsággal áttenni egyik helyről a másikra?Szerintem a rakott palacsintát elhagyhatták volna, vagy csak minimális 1-2 réteg elég lett volna, hogy az alja valamennyire széles legyen.
Nem tudom, ezeket valaki megépíti mielőtt gyártásba kerülne a szett?
Gondolok itt arra, hogy a gyengus részeken még dolgozzanak....
Lehet csak szoftveresen épül meg a szett.Én már nem szeretek 1500 db fölé menni. Nincs sok olyan szettem, ami ennél több kockából állna. Még úgy sem, ha eredeti legóról van szó.
Jövök majd egy SC autóval, ami eltörpül egy ilyen monstrum mellett, meg úgy minden más mellett is, csak most szegény gyerkőc beteg, meg van egy elkezdetlen pc fejlesztési műveletem is
(b+ olyan árak vannak, hogy 3db alkatrész elvitt 2 db oroszlános legó vár árát... méghogy a legózás a drága hobbi... faxt)
-
Neurotoxin
őstag
Hosszúra nyúlt utómunkálatok után, végül sikeresen megépült a “The Empire over Jeddha city” szett. A képek magukért beszélnek, lejjebb kifejtem észrevételeimet az összképet illetően.
Néhány kép a Csillagrombolóról:Összességében egy masszív, mutatós kiállítási darab lett, amolyan jó kis porfogó. Jelenleg a szekrény tetején pihen, van egy erőteljes, vészjósló kiállása, ahogyan az űrhajó alá tekint az ember. Kezdőknek semmiképpen sem ajánlanám, főleg az építési megoldásai miatt.
Sajnos viszont van 1-2 gyenge pontja az építménynek, ami leginkább az űrhajó építése közben mutatkozott meg (bizonyos megoldásoknál káromkodtam rendesen). A hasrész elemei sokszor 1-1 ponton kapcsolódnak egymáshoz, de ez önmagában nem jelentene problémát, ellenben a kész egységek végleges helyükre történő illesztése közben képes darabjaira esni a szerkezet. Rengeteg pontos, finom mozdulatra van szükség, nem szabad és nem is lehet elkapkodni az építést.
Mutatom a kritikus problémákat: A középső gerinc mellett, a szürke diszkek alatt, oldalanként, 4-4 db sötétszürke, 2x2-es plate tartja a hajó hasát:
További hajtépős, “precíziós” illesztési megoldás. A Jedi templom (?) tartja egy negyed körömnyi helyen a hajó orrát
:
Szerencsére a hajó farnehéz, ezért a hátsó, átlátszó Technic alkatrészek magabiztosan tartják a magasban. Ezen a képen nem látszik, de a Technic alkatrészekhez oldalanként 2-2 db hosszú, fekete, 3-as hosszúságú pinnel kell hozzákapcsolni a felső képen lévő gerincet és ha ez önmagában nem lenne elegendő, a hasrészen is átfűzhető egy plusz, kereszt-keresztmetszetű, 4-es hosszúságú tengely. Mindezek után egy kis pihenőt tartok, elég volt egy életre a System elemekből történő építésből, visszatérek a Technic vonalhoz.
-
Neurotoxin
őstag
Az összkép tetszik, az első villa miatt nekem kissé CP77 beütése van
Továbbá az is plusz pont, hogy ezeket a lassan már retrónak számító dugattyúkat, tárcsákat és fogaskerekeket használták fel. Van még hova fejlődniük összeszerelést, útmutatót tekintve, nem tudom, hogy miért van szinte mindegyik ilyen szett valami olyan lépés, ami nem adja ki.
-
Throme
veterán
Hoztam egy motort.
(szerk: a világítás kamucsak eljátszottam a gondolattal...)
Buoodei a márka, vagy gyártó. Én nem ismerem.
A motor beleillik a Lego Technic motorkerékpár sorozatába.
Kormányozható, rugózott felfüggesztés elől-hátul, váltó.
2 nagyobb, számozott zacsiban van több kisebb.
A belső zacsik anyagminőségén meglepődtem, mert nem az a k.rva csörgős - talán PC műanyag - fajta, hanem puha, csendes LDPE.
Egyszerű zacsi, semmi űrtechnika, de megváltás a zörgőshöz képest.
Az alkatrészek egészen jól vannak csoportosítva bennük.
Szerencsére nem volt alkatrész hiány.Jól csatlakoznak az alkatrészek, talán néha kicsit feszesebben, mint egy legó.
Nem haladtam gyorsan. A manual többnyire érthető, csak néhány helyen kellett gondolkodnom, hogy most mi van.
Hiányom nem volt, de a kormány építésénél belefutottam egy hibába és emiatt keresgéltem első nekifutásra, de aztán rájöttem a turpisságra.
Van ahol kihagytak csapot, de a szimmetria miatt kellett volna.
A váltónál egy alkatrészt máshogy kellett felrakni, szemben az útmutatóval, hogy több haszna legyen....Hátul az aszimmetrikus felfüggesztés megint hozza azt a problémát, hogy a szerkezet súlya alatt a hátsó kerék nem marad függőlegesen.
Ráadásul 1 db rugó van oda beépítve, de az se középen....
A váltó legalább működik. 2 fokozat és az üres.
A matricák az áttetsző fajták, hát lehet jobban mutatna a színezett.
Hátul nekem hiányzik a hátsó lámpa. Az első - az van - futurisztikus, illik a motor dizájnhoz.A kék felni szuperjó. Eddig 3 nem legó motorom van, mindegyiknek egyedi felni színezése. A legegyszerűbb fekete is kapott piros dísz csíkot, de van még egy matt króm citromsárga.
Egy fasza motort kapunk, pofás és nincs hasonlóság kiadott Lego szettekhez viszonyítva, csak annyi, hogy az alkatrészek maguk legós kinézetűek, formájúak.
-
Neurotoxin
őstag
Zoli előadásmódja ellaposodott, kimerült ez a 'speedbuild' formula, szerintem ő is érzi, hogy ami bejött a lengyel Sariel-nek, neki nem igazán fog működni hosszútávon. Utóbbi srácnak egyébként már nem küld a Lego termékmintát, saját maga vásárolja szettjeit, de nálam abszolút ő a favorit (a zene választásai zseniálisak, jó ez az instrumentális rock/metál vonal).
Kockásember Kristóf, Balázstól kapja a szetteket bemutatásra, valószínűleg át is beszélik ilyenkor egymás meglátásait, de még mindig ő a leghitelesebb a szememben, még akkor is, ha "öreguras" egy kicsit. A haverját viszont, aki a Speed Champions-os járgányokat készíti, nem bírom, bár neki is nagyon jók a meglátásai, pl a 42143-as Ferraris videójukat szerettem.
Balázs egyre több ReBrickable-s MOC-ot mutat be, örülök neki, mindig szívesen fogyasztom ezeket a tartalmakat.
-
Warton
őstag
A Balázsnak az éneklő beszédstílusát annyira nem bírom, hogy lenémítva, felirattal vagyok kénytelen nézni. Pedig tök érdekes és jó tartalmakat csinál, de számomra elviselhetetlen ez az éneklés.
Viszont látom, hogy Ő is kicsit kimozdult az utóbbi időben a sima szettbemutatókból egy érdekesebb irányba: mocok, alterlego stb. Remélem, hogy bejön neki ez a váltás és ebben az irányba folytatja, bár vannak kétségeim.
A Zoli az loweffort, megkapja, összeépíti, mond a szettről két-három mondatot azt csá. Én sem szoktam megnézni, max akkor ha valami tényleg érdekes szettet mutat be. Szerintem Ő még abba nem nagyon gondolt bele, hogy mi lesz a tartalom, ha teszem azt egyszer csak nem kap szetteket, mert változtat a LEGO a marketing stratégián.
A kockás szerintem is nagyon alulértékelt, mocok, egyéb legohoz kapcsolódó tartalmak, nagyon érdekes videókat csinál, sok esetben hiánypótló, pl. a nem régiben csinált stud.ios videók, illetve a rebrickablen dolgozó magyar tervezők bemutatása és promotálása, szerencsére a nagyobb követőbázissal rendelkező Balázs is átvette helyenként, ami nagyon megsüvegelendő. A kockásnál is inkább az előadás stílusa a probléma, olyan öreguras egy kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OLED monitor topic
- Politika
- A Find X8S vékony káváit mutogatja az egyik Oppo-vezér
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Formula-1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- Prèmium minősèg, elèrhető áron! Ne hagyd ki !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest