Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
- Delta Force (2024)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kw3v865
senior tag
Tegnap megkaptam az 5. (mRNS) oltásomat: az elérhető legfrissebb verziójú Modernával szúrtak meg Szegeden. Minden a legnagyobb rendben ment, az időpontfoglalástól kezdve, a beadás stb. Az eü. személyzet nagyon kedves volt, várakozonom se kellett, az Infektológiai Ambulancia nagyon modern épület, talán tavaly adhatták át, igazán nyugat-európainak tűnik ott minden. Bárcsak minden így működne a magyar egészségügyben, mint a Covid-oltás...
-
kw3v865
senior tag
válasz kpityu2 #70784 üzenetére
Köszi, ez a lényeg. Én már nem tudom követni ezeket a variánsokat, kb. az omikronnál el is engedtem a témát. Tisztában vagyok vele, hogy a friss variánsokkal szemben gyengébben teljesít még a legújabb, éppen elérhető oltás, de jó, hogy legalább nem egy ősrégi verziót kapok.
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Rég jártam ebben a topikban, legutóbb 1 éve, amikor Covidos voltam, azóta hál'Istennek nem kellett ezzel foglalkoznom és nem is követem se a vírus, se a vakcina témát, mert amúgy nem is érdekel különösebben. Most azonban hallottam, hogy ismét lehet oltásra jelentkezni, sikerült is foglalnom egy időpontot jövő év elejére. Moderna (Spikevax XBB 1.5) oltást kapok elvileg, ami nekem már az ötödik lesz (legutóbb tavaly szeptemberben kaptam). A kérdésem az lenne, hogy most mi az álláspont, mennyire elavult ez a vakcina? Érdemes beadatni?
-
kw3v865
senior tag
válasz Hieronymus #66946 üzenetére
Nálam csütörtök délután kezdődtek a tünetek. Aznap este és péntek reggel is negatív lett a gyorstesztem (Boson), bár akkor már voltak tüneteim. Nem hagyott nyugodni a dolog, szombat reggel PCR-ra mentem. Pozitív lett. Hőemelkedés, de az se folyamatosan, inkább esténként (talán egyszer 38,1-et is mértem). Ma 37 alatt. A köhögési ingerem van szinte folyamatosan, ami zavaró (de kibírom köhögés nélkül akár órákig is, ha nem kell beszélni), és elvileg a hangom se az igazi, legalább is a telefonban úgy hallják. Amúgy rendben vagyok.
-
kw3v865
senior tag
Jelenleg mi a szakmai álláspont azzal kapcsolatban, hogy aki elkapta a vírust, mennyi ideig fertőző? A jelenlegi protokoll szerint ha a tünetek már elmúltak, és a betegség kezdete óta legalább 5 nap eltelt akkor a beteg rendszerint már nem fertőz. Ez világos. De mi van akkor, ha az adott embernek egy sima átlagos légűti betegség után is még hetekig köhög. Tehát valószínűleg ezúttal is még 1-2 héttel később is köhögni fog valamennyire, de nincs hőemelkedése és bármi egyéb tünete, csak a köhögés és a hangján hallatszik, hogy nem tökéletes még. Ez esetben mennyi idő után lehet vele találkozni aránylag biztonságosan? Most nem az extrém esetek érdekelnek, hanem az átlag. Konkrétan az, hogy mennyi idő múlva lehet vele együtt dolgozni stb.
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
A PCR-teszt továbbra is kimutatja a mostanában terjedő variánsokat is?
-
kw3v865
senior tag
válasz koncsik #66298 üzenetére
A társadalom (itthon és világszerte) már "beárazta" ezt a járványt. Alig pár 10 ezer ember követi a fejleményeket manapság itthon. Tehát nincs semmi megfelelési kényszer a hatóságok részéről, mindegy mekkora esetszámot jelentenek be, az embereket nem érdekli. Simán elképzelhetőnek tartom, hogy az NNK is teljesen elengedte a témát.
-
kw3v865
senior tag
válasz fatal` #65508 üzenetére
Megnéztem EESZT-ben:
Oltóanyag megnevezése 8 - Comirnaty Original/Omicron BA.1 - Pfizer-
BioNTech
Oltóanyag gyártási száma GD6798
Oltóanyag sorozatszáma 1/102/0923Akkor gondolom itt nálad BA.4 szerepel. De a Drizzt által megadott sorozatszámhoz viszonyítva itt sem stimmel a formátum.
[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
Meghalt abban az országban eddig hivatalosan 1911 ember a Covidban (és ott a remek felderítés miatt ez jól közelítheti is a valós számot). Ez tulajdonképpen jelentéktelen szám, világszinten nézve is kiemelkedően jó eredmény. Ugye ha csak hazánkhoz viszonyítjuk, közel dupla akkora lakossággal 46 ezer a halálozás. Több, mint egy nagyságrendnyi különbség...
Hatékony lezárások, eredményes oltási kampány, na meg magas színvonalú egészségügyi ellátást. Kb. ennyi. Várható volt, hogy emelkedni fog, az ok szerintem az oltások csökkent hatásossága a mostani variánsok ellen, továbbá ott se lehet a zéró Covidot évekig fenntartani, illetve eddig az átfertőzöttség is alacsonyabb volt. -
kw3v865
senior tag
válasz kpityu2 #64178 üzenetére
Köszi, bár ez gyorstesztről szól alapvetően, a grafikon gondolom érvényes a rendes teszre is. Bonyolítja a dolgot, hogy ha valaki egyszer már fertőzött volt, utána kevesebb ideig tart ki a szintje. Ráadásul gyanítom, hogy az oltás is megkavarhatja a dolgot. Azaz, ha valaki oltottként kapja el a fertőzést.
-
kw3v865
senior tag
IgM antitestek átlagosan meddig vannak jelen fertőzés után? Ez a fajta teszt nem nagyon terjedt el, nem is ok infót találtam erre vonatkozóan. 1 hónappal a fertőzés után vajon még kimutatja a teszt? Nem gyorsteszt, hanem rendes, vérvételes Abbott.
-
kw3v865
senior tag
Elvileg péntek este kaphattam el először, igaz anyámnak szombat reggel kezdődtek inkább a tünetei, már előző nap is fertőzött valószínűleg. 4-4,5 nap átlagos lappangási idővel számolva szerintem reális lehet, ha kedden jönnek elő a tüneteim (de persze bárhol máshol elkaphattam volna most, hogy senki nem hord maszkot). Úgy néz ki megúsztam.
-
kw3v865
senior tag
Önmagában a tüneteim alapján eszembe se jutott volna, hogy Covidos lehetek, home office-ba menjek és teszteljem magam. Azonban egész hétvégén a szüleimnél voltam és ők bizonyítottan Covidosak (anyum már a hétvégén tapasztalta az első tüneteket). Együtt kajáltunk, autóztunk is stb. Ez alapján jó esélyem volt elkapni, főleg ezt a mostani, nagyon gyorsan terjedő változatot (ha igaz, hogy az R0 értéke már legalább 10 körüli). Igazából én csak a hosszú távú, tünetmentes hatásaitól tartok (na meg nem akartam Covidosan edzeni, még ha nem is érzek különösebb tünetet), amúgy nem is érdekelne ez az egész... De úgy néz ki ezúttal is szerencsém volt.
-
kw3v865
senior tag
Csináltam ma háromféle antigén tesztet: egy orrbadugós Wesailt, egy szintén orrbadugós Bosan-t és egy köpős nem tudom milyet. Bár utóbbihoz nem volt leírás, lehet nem tökéletesen csináltam, de mindhárom negatív. Sőt, tegnap este is Vazyme-t, de azt elcsesztem, mert csak néhány percet vártam vele, addig egyértelműen negatív volt, de után elfelejtettem és csak a csepegtetés után 30 perccel néztem rá (negatívat mutatott, közben elvileg akár lehetett pozitív is, azt írják 20 perc után érvénytelen).
Na mindegy, így megúsztam 1200 Ft-ból (többit a cég adta), bár nem tartom megbízhatónak a gyorsteszteket (főleg így, hogy lényegében nincs is tünetem gondolom még kevésbé megbízható ezekkel az új variánsokkal), nem akartam 19 ezret zsebből kifizetni. Úgy döntöttem holnaptól már az irodában dolgozok. -
kw3v865
senior tag
Milyen antigén gyorstesztet érdemes venni? Emlékszem, hogy volt róla szó régebben, de most nem találom a keresővel. Mindenképp orrbadugósat akarok, de melyek a megbízhatóbb márkák?
-
kw3v865
senior tag
Úgy néz ki én is elkaptam ezt a szart. Anyám PCR-pozitív lett ma, 99%, hogy apám is az, mindketten enyhe tünetekkel, 37,9 fokos lázzal. Hétvégén voltam náluk. Nekem nagyon minimális tüneteim vannak 2 napja, picit talán a torkomon érzem nagyon enyhén, de fájdalomnak nem mondanám. Nem folyik az orrom, talán a hangomon picit észre lehet venni, nem köhögök, nem fáj semmim, közérzetem se változott meg, hőemelkedésem nincs.
Azért csináltatnék tesztet, mindenképp PCR-t akarok. Manapság már teljesen esélytelen, hogy a mentők kijöjjenek tesztelni, ha a háziorvos kéri? Vagy egyéb módon megoldható ingyen? Például én megyek be mentőállomásra vagy ilyesmi? Régen mintha lett volna ilyen opció is. -
kw3v865
senior tag
Az aktuálisan legelterjedtebb variánsok R0 értékéről tudunk valamit? Vajon mennyi lehet most így, hogy lényegében akadálytalanul terjed egész Európában? Mostanában nem követem annyira a témát.
[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
Nagyon úgy néz ki, hogy ismét bedurran a Covid itthon néhány héten belül. Most azon agyalok, hogy mit kellene tennem oltás-ügyben. Október végén kaptam a 3. adagot (Modernát, két tavaszi Pfizerre). Vajon érdemes lenne most felvenni a 4.-et? Elvileg valamikor ősszel már lehet omikronos változat is, de ez még nagyon bizonytalan, hogy itthon mi lesz (fizetős változat is jó lenne, csak legyen). Lehet, hogy először a veszélyeztetett csoportoknak ajánlják fel első körben, akkor abból kimaradnék.
Vagy várjak a nyár végéig, hogy minél tovább kitartson az amúgy is elég gyenge hatása, ha az őszi/tavaszi hullám komolyabb lesz? Bizonytalan vagyok ebben a kérdésben...
Elvileg nem kaptam még el korábban (de ebben az évben nem is csináltattam még semmilyen ellenanyag-tesztet).[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
válasz Soulfly842 #63177 üzenetére
Pszichológiailag teljesen normális, hogy mindent megpróbálsz, hogy javuljon az állapotod, de a tény attól még tény marad: az akupunktúra hatástalan, ezáltal csak kidobott pénz. Ajánlom Boldogkői cikkeit olvasgatni, illetve a Sarlatánok kora című könyv is remek olvasmány a témában.
Források: [link] [link] [link] -
kw3v865
senior tag
válasz Soulfly842 #63150 üzenetére
" Kerestem egy profi orvost (tényleg az, háziorvos, Belgyógyász, gasztroentológus), de mellette profi akupuntőr is."
Ilyen nincs. Az akupunktúra valójában csalás, áltudomány. Legjobb esetben is max. placebo hatást lehet vele elérni. Elhiszem, hogy profi: a betegek lehúzásában. Gyakorlatilag egy sarlatánról van szó, mivel orvos létére akupunktúrával is foglalkozik, az szimplán csaló, és más aljasságra is képes. Azt javaslom válts orvost, és valódi szakemberrel kezeltesd magad. -
kw3v865
senior tag
Egyre több városban alacsony a szennyvíz koronavírus koncentrációja.
Forrás: [link]
-
kw3v865
senior tag
21. hét – Tovább csökken a szennyvizek koronavírus koncentrációja
-
kw3v865
senior tag
Továbbra is csökken a szennyvizek koronavírus koncentrációja
-
kw3v865
senior tag
-
kw3v865
senior tag
-
kw3v865
senior tag
Tovább csökken a szennyvizek koronavírus koncentrációja.
-
kw3v865
senior tag
Markánsan csökken a szennyvizek koronavírus koncentrációja Magyarországon.
Forrás: [link][ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
MTA-s Long Covid konfrencia most, élőben: https://www.youtube.com/watch?v=vh4Pln2N6uE
-
kw3v865
senior tag
Mi a terved? Életed végéig hordani fogod ilyen helyeken a maszkot? A vírus valószínűleg soha nem fog eltűnni, velünk marad télen-nyáron, akárhová mész a Földön, minden országban hasonlóan jelen lesz és néhány ritka kivételtől eltekintve jelenleg szinte mindenhol ugyanolyan a járványkezelés, mint itthon: semmilyen. A tesztelés is egyre inkább visszaszorul világszerte. Olyan vakcina pedig, amely eléggé hatákony az újabb és újabb variánsok ellen, egyelőre még nagyon-nagyon távolinak tűnik. Már ha lesz egyáltalán...
-
kw3v865
senior tag
válasz balojazz #60846 üzenetére
"Sokat vártam az oltásoktól, és nagyon gyengének látszanak a laboron kívül, az életben."
Nézd már ezeket a grafikonokat: [link]
Ahogy globálisan egyre jobb az átoltottság, erősen bezuhant a halálozások száma és a halálozási arány. Ebben igen komoly szerepe van vakcinálásnak amellett persze, hogy az omikron is kevésbé súlyos megbetegedést okoz. -
kw3v865
senior tag
Azért állhatunk egy kicsit jobban, mert - ahogy írtad is - sokkal lazább volt a hazai szabályozás már hónapok óta. Lényegében csak a maszkviselés volt az elmúlt fél évben. Emiatt nagyobb lehet az omikronos átfertőződöttség itthon. Ez is számíthat valamennyit. Továbbá, lakosságarányosan még mindig a top 10-ben vagyunk folyamatosan, sajnos hónapok óta halálozásban annak ellenére, hogy nincs túlterhelve az egészségügy. Önmagában az emberek általános eü-állapota és az ellátórendszer minősége nem indokolja az ilyen magas halálozást. Értelemszerűen minél több eset, annál több áldozat.
-
kw3v865
senior tag
válasz daneel_hu #57889 üzenetére
"De nagyon úgy tűnik, hogy az omikronra már egyik sem jó különösebben."
Ne terjesszünk már hülyeségeket, legalább ebben a komolyabb topikban ne!
Tény, hogy az omikron ellen nis elég jók az oltások (ha van legalább 3). Most csak egy bizonyíték a sok közül, Spanyolországból, 2021. 12.06 és 2022.01.30 közötti adatok: -
kw3v865
senior tag
Egy érdekes ábra arról, hogy bizony nem csak a népesség általános egészégügyi állapota (elhízás, rák, alkoholol, cigi stb. miatt) határozza meg a Covid-áldozatok számát. Fontos tényező, de csak egy a sok közül. Az eü-ellátás színvonala, a korlátozások, maszkviselés,alkalamzott oltások típusai stb. szintén nagyon fontos tényezők.
Kép forrása: [link]
Lettország, Szlovákia, Románia, Litvánia, Észtország roszsabb adatokkal rendelkezik (egészségesen várható élettartam), mint hazánk, mégis jobbak a Covid-halálozási statisztikáik. -
kw3v865
senior tag
válasz Kékes525 #54558 üzenetére
Azért ez szomorú, hogy annak ellenére, hogy több, mint 15 millió beadott oltás (ez csak Covid elleni) történt itthon az elmúlt 13 hónapban, még mindig nem tudja minden orvos helyesen beadni... Én legutóbb influenza ellenit kaptam, a kiscsaj (asszisztens, az orvos nem volt ott) állítása szerint nem bírta átszúrni a bőrömet. Ilyen van? Vékony testalkatú vagyok, nem lehet, hogy inkább az izomba nem bírta beleszúrni? Előtte néhány órával lenyomtam elég sok fekvőtámaszt, lehet az volt a gond? Aztán valahogy belenyomta, de azért örültem neki. Ilyenkor a hatásossága csökken vagy csak az esetleges reakciók lehetnek erősebbek?
Az előző oltás előtt megkérdeztem az orvost, milyen technikával adja be, Orbánt hoztam fel elrettentő példaként, hogy neki 2 éve rosszul adták be az influenza ellenit (videófelvétel alapján kielemezte egy orvos), fel volt háborodva, hogy megkérdőjelezem a tudását... Azóta inkább nem erőltetem ezt a témát. -
kw3v865
senior tag
válasz Dottorei #53922 üzenetére
Ha a tudomány álláspontja az lesz, hogy kell a 4. oltás, akkor azonnal beadatom, azonban jelenleg nem ez a helyzet. Nyilván előbb-utóbb kelleni fog, de egyelőre csak az időseket és a nagyon veszélyeztetetteket oltják néhány országban. Magyarország kivétel, de itt politikai alapon megy a járványkezelés. A hazai szakemberek álláspontja is jelenleg az, hogy egyelőre nem indokolt a 4. (kivéve akkor, ha súlyosan immunhiányos valaki).
-
kw3v865
senior tag
válasz szabi__memo #52716 üzenetére
Szabály ide vagy oda, a család általában fontosabb. Így vagy úgy, megoldotta az a háziorvos, amelyik akarta, és ez teljesen érthető emberileg. Bizony, fontosabb a családtag mint az öreg krónikus beteg.
-
kw3v865
senior tag
válasz OPiiPO #52482 üzenetére
Azért ennek eldöntését az egészségügyi szakemberekre bíznám inkább, a Videoton vezérigazgatója ne ossza azt észt egészségügyi kérdésekben. Tsiztán orvos-szakmai kérdés, neki ehhez semmi köze. A világon még csak Izraelben kezdik a 4. oltások beadását, de csak a legveszélyeztetetteb csoportoknak. Nem annyira triviális kérdés ez... Nem biztos, hogy olyan sok értelme van, amíg nem áll rendelkezésre frissített vakcina.
[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
válasz SOAD19 #52457 üzenetére
Rettentően sötétek sajnos az erdélyi magyarok Covid-ügyben. Az is sokat mond, hogy az országban a második legalacsonyabb átoltottság a magyar többségű Kovászna-megyében van. Maszkot is csak a nagy bevásárlóközpontokban viselnek. Nagy a kontraszt ilyen téren Kovászna és a felvilágosultabb Arad megye között. Saját tapasztalat, két hete jártam arra.
-
kw3v865
senior tag
válasz [CS]Blade2 #52022 üzenetére
Ami még fontosabb, az a halálozási ráta. Elég gyorsan csökken világszerte a Worldometers adatai alapján, jelenleg már csak 2,08%. Ez fontosabb, mint önmagában a napi halálozás, mivel a lezárt eseteket mutatja. Nyilánvalóan a vakcinázás (több mint 30 millió beadot totlás naponta) és az omikron hatása együtt eredményezi a javulást globálisan.
-
kw3v865
senior tag
Németország fő virológusa: lassan el kell engedni a járványt, hagyni kell terjedni az omikront. [link]
-
kw3v865
senior tag
válasz Sir Pocok #51457 üzenetére
Ráadásul ugye elsősorban azokat célozzák ezekkel a gyógyszerekkel, akiknek amúgy is van valami komolyabb bajuk alapból, ami miatt különösen veszélyeztetettnek számítanak. Ők pedig szinte biztos, hogy alapból szednek valamilyen gyógyszert, ezért a Paxlovid problémás lehet...
-
kw3v865
senior tag
válasz Soulfly842 #49491 üzenetére
Hogyne, persze! Akkor még vakcinánk sem volt... Illetve február elejétől az egészségügyben védettek lehettek már, de a lakosság túlnyomó többsége abszolút védtelen volt...
Továbbá, gyógyszerfronton is sokkal előrébb vagyunk: 1 éve semmi nem volt, most pedig már a célegyenesben van a Molnupiravir és a Pfizer cucca (utóbbi az ígéretesebb).[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
Egy kiszivárgott angol kormányzati jelentés szerint, amely rövidesen megjelenik, az omikron variáns túlnyomórészt enyhébb betegséget okoz, de a fertőzöttek nagy száma miatt a kórházak mégis túltelítődhetnek és ez zavarokat okozhat az egészségügyben. A két alapoltás nem nyújt kellő védelmet, de az emlékeztető oltás csökkenti a tünetes és a súlyosabb fertőzések kockázatát.
[link]Forrás: Dobson Szabolcs FB oldala
-
kw3v865
senior tag
válasz Soulfly842 #49370 üzenetére
Dél-Afrika azért a afrikai viszonylatban az egyik legfejlettebb állam a kontinensen és az egészségügyük is jobb a Afrika átlagánál.
Ugyanakkor, talán már az Egyesült Királysgában is tetőzés közelébe ért az omikron-hullám: https://www.dailymail.co.uk/news/article-10333125/Covid-cases-stay-flat-fifth-day-row-90-629-expert-says-Omicron-peaked.htmlNem állítom, hogy alapból enyhébb betegséget okoz az omikron, a szakértők többsége sem jelenti ezt ki. Viszont a korábbi fertőzés és/vagy a vakcinák hatása is okozhatja, hogy egyelőre nem vált drámaivá a helyzet. Lényegében mindegy is, hogy mi az oka, az eredmény számít, és jelenleg úgy tűnik, hogy nem katasztrofális a helyzet Európában sem az esetszámok brutális emelkedése ellenére.
Persze 1-2 hét múlva sokkal biztosabbat mondhatunk majd. -
kw3v865
senior tag
Már a szennyvízben is csökken a Covid koncentrációja.
-
kw3v865
senior tag
válasz Dare2Live #46969 üzenetére
Ha én ezekre a nevetséges indokokra hivatkozva kérnék fizetésemelést, elküldenének anyámba vagy mondanák, hogy akkor dolgozzak benn az irodában, lehet választani. Hozzáteszem, én is ezt mondanám a helyükben.
A mai rezsiárak mellett aprópénz az a kis plusz, ami elmegy neked villanyra (ha csak nem erőművet üzemeltetsz mondjuk videóvágással) és fűtésre.
Az idő is pénz lehet, na meg a kényelem se mindegy, hogy a dugóban ülve vagy a buszon kell rohadnod amíg beérsz a munkahelyedre. -
kw3v865
senior tag
Nekem ugyanilyen van, ennyiért ajándék. Komolyan lecsökkent az áruk. 1 évvel ezelőtt 10 ezer Ft környékén volt postával együtt. Arra azért figyelni kell, hogy 1% körül van az elméleti pontossága, tehát pl. 96% vagy 97% kb. ugyanaz. Nyilván nem professzionális eszköz, de otthonra, a célnak tökéletesen megfelel.
-
kw3v865
senior tag
Mai számok, Orbán jelentette be: 6884 új fertőzött, 6939-en kórházban, 166 halott.
-
kw3v865
senior tag
válasz daneel_hu #46216 üzenetére
Valóban nem érdemli meg, de én nem sajnálom az ilyen antivaxxereket. Köztük is van több kategória: Kóbor legalább nem terjesztette ezeket a baromságokat. Csollány viszont keményen gödényista volt. 2 éve van járvány, 1 éve oltás. Aki ennyi idő alatt nem tudta felmérni a veszély nagyságát, azt én már nem tudom sajnálni. Lélegeztetőgépről lekerülve szinte biztos, hogy maradandó károsodást szenvednek.. Darwin-díjasok.
-
kw3v865
senior tag
válasz Csatravi #46035 üzenetére
Teljesen normális, hogy még növekszik a számuk. Az esetszámok és a kórházban ápoltak száma tetőzött, viszont a lélegeztetősök száma néhány napig még növekedni szokott, hiszen gyakran később kerülnek intenzívre a betegek. Ez a járványhullám lefutásának jellegzetessége.
-
kw3v865
senior tag
válasz grizlisandor #45408 üzenetére
Rusvai Miklós virológus véleménye az, hogy fertőzés + 2 oltás (főleg, ha mRNS-es) nagyon jó védelmet ad és nem különösebben indokolt a 3. oltást. Ez esetben én nem rohannék felvenni rögtön 4 hónap után. Egyébként biztos a Synlab-nál volt? Ott elvileg AU/ml a mértékegység.
-
kw3v865
senior tag
Várható volt, hogy elmegy a falig a Kormány ebben a témában is. Nem kispályások, mernek kockáztatni, pár ezer halott pluszban (és több tízezer ember, akiknek tartósan károsodott az egészsége) nem érdekli őket (úgy tűnik a lakosság többségét sem). Azért még az Omikron vagy más új variáns beleköphet a levesükbe. Nem lefutott meccs ez még.
-
kw3v865
senior tag
válasz Drizzt #45234 üzenetére
Bár lehet, hogy korai még kijelenteni (várjuk meg a holnapot), de úgy tűnik, hogy elértük a tetőzést. A napi új fertőzöttek mozgóátlaga elindult lefelé. Szintén pozitívum, hogy kórházban kezeltek száma is elkezdett csökkenni, igaz még nagyon lassan (a lélegeztetettek számát most hagyjuk, mert ott sok a kavarodás mostanában). A halottak száma sajnos nagyon magas, de ez teljesen normális, hogy a tetőzést követő 1-2 hétben még emelkedhet, de utána az is csökkenni fog várhatóan.
-
kw3v865
senior tag
válasz Chesterfield #45133 üzenetére
Legalább 2 oltást szinte biztos, hogy kaptak, hiszen szeptembertől kötelező számukra. Kivéve persze akkor, ha valami komoly betegségük van, ami miatt nem ajánlott. De erre azért minimális az esély, eleve mentősofőrként nem is dolgozhatna, ha komolyabb alapbetegsége lenne szerintem. Elég szigorúak az alkalmassági feltételei.
Aktívan dolgoztak még néhány héttel ezelőtt, így mentősként kapták a cuccot komoly dózisban, és ez is sokat számít. -
kw3v865
senior tag
-
kw3v865
senior tag
Tudja valaki, hogy a WhiteLab Abbott és a Synlab Abbott IGG spike vizsgálati technikája ugyanaz? Tehát összehasonlíthatóak egymással a számok?
[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
válasz Stanlee #44961 üzenetére
Előbb-utóbb be kell majd vetni a hadsereget is az oltási kampány során, valószínűleg másképp nem fog menni, az antivaxxereket egyes esetekben csak erővel lehet meggyőzni. Lesznek még komoly balhék, utcai összecsapások Európában. Magyarországon ez sajnos nem realitás a választások előtt. Itt nem lesz kötelező oltás...
-
kw3v865
senior tag
válasz BlackV #44936 üzenetére
Arra van bizonyíték, hogy az Omikron meg az egyéb újabb, a deltával ellentétben kevésbé ismert variánsok ellen mennyi antitest szükséges? Egyelőre nem igazán (nyilván később lehet majd). Ezért szerintem a minél több, annál jobb alapon logikus megoldás, hogy amikor lehetőség van rá, adassuk be a 3. dózist.
Itt a videó utolsó két percében a lényeg: [link] Pardi Norbert (mRNS vakcinafejlesztőként) azért eléggé szakértőnek számít a témában, de Jakab prof. is ezen a véleményen van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- UV Lámpa köröm ép0téshez. új 6hó jótállással!
- DIVA Kerámia hajkefe új 6hó jótállással!
- Corength dönthető pad + 20kg-os súlyzókészlet + 2x5kg tárcsa + francia rúd
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával (2 akkuval)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest