Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz Soulfly842 #30295 üzenetére
Egy biztos, hogy elkapás/terjesztés ellen nem lesz érdemi immunitás, még a jobban álló UK-ben sincs. A pedagógusok "6hónapos rohamPfizere" lehet erősen csökkentett hatású, de esélyes h enyhíti a tüneteket. A booster lehetőség mindenesetre rendelkezésre áll, aki akkor oltatott nézzen vissza még1 körre.
A magam részéről továbbra is örülök, h egész mostanáig vártam az első dózissal, itt uis booster nuku, a kemény világ meg esélyesen karácsony után jön. A μ már itt van, de jöhet még cifrább cucc is ekkora féligmeddig-oltott tömegből.
#30298: a helyes válasz: B/vagy ami nem szerepel: antitest-méréstől függően.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ringman
nagyúr
válasz Soulfly842 #30295 üzenetére
Mekkora a hajlandóság a lakosságban a 3. oltásra
kb másfél hónapja volt erről felmérés: [link]
a kormányzati kommunikáció meg olyan, amilyen.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Csatravi
senior tag
válasz radi8tor #30294 üzenetére
"Azért munkáltató-munkavállaló viszonyban eddig is tudhattak EÜ adatokat mondjuk a HR részlegen."
Ami eddig is szabályellenes volt. Annyit tudhatnának, hogy az üzemorvosi vizsgálat szerint a kijelölt munkakörre egészségügyileg megfelel-e vagy sem. Azt viszont nem, tudhatnák, hogy ha nem akkor milyen probléma miatt nem.
Az, hogy valahova csak úgy mehetsz, hogy oltott vagy az adatátadás nélkül kikövetkeztethető, hisz ha mehetsz akkor oltott vagy. Viszont ahol nincs kötelezettség ott adatátadás nélkül nem tudhatod, hogy a nevezett személy milyen eü ellátásban részesült. Ha csak ő el nem árulja. De ott az adatátadás az érintett személytől érkezik saját döntés alapján és nem más szolgáltatja ki az adatot.
Egy oltási igazolvánnyal is saját magad közlöd az adatot ha felmutatod. -
Soulfly842
addikt
válasz t72killer #30284 üzenetére
Nagyon naivak ezek a számok annak tükrében, hogy a pfizer is bevallotta, hogy jelentősen esik a védettségi százalék 4-6 hónap után, s jelenleg úgy néz ki, hogy 5-6 hónap után már csak 50% körül van...
Mindezt úgy, hogy a mérési alap és a százalékok az eredeti vad vírushoz vannak kalkulálva (összevetési alapként csak így kommunikálható)... az indiai mutációval szemben a védettségi százalék még ehhez képest is sokkal vadabb lehet....
Mekkora a hajlandóság a lakosságban a 3. oltásra? az oltások java nyár előtt lezajlott/befejeződött... mindezek tükrében hónapról-hónapra egyre xarabb lesz a helyzet... Ismét, s a vírus/ a mutációk sem lettek/lesznek egyszerűbbek (azért az utóbbi időben 3-5 havonta mindig volt még egy még durvább mutáció...)
Megvolt. 2 szputnyikra kérdés óhaj-sóhaj nélkül Pfizert kaptam (Nyíregyháza). EESZT alkalmazásban azonnal látszódott az oltás. 11 után kaptam meg, egész nap tompa volt a fejem (nap közben még túráztunk is), most így estére az oltás helyénél fáj, mindkét kezem, vállam gyenge. Kicsit megint üt, de nem durva. A zasszonypajtás viszont azt mondja, hogy egyre melegebb a kobakom. Majd meglátjuk, hogy hogy telik az éjszaka Nekem az első két szputnyiknál is volt erős hatás. első után vagy 4 napig beteg voltm, 2-3 napig lázas. A második után egy éjszaka volt csak rossz.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Azért munkáltató-munkavállaló viszonyban eddig is tudhattak EÜ adatokat mondjuk a HR részlegen.
Tegyük fel valakit kiküldtek Ukrajnába, oda ajánlott egyfajta védőoltás. Akkor arról tudott a munkáltató, hogy be van-e oltva az alkalmazott.
Vagy még egzotikusabb országba, ahova másik védőoltás kötelező.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Ringman
nagyúr
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz bigdady #30285 üzenetére
Igen, viszont a maradék 4.7M között már lesz nem kevés olyan idős/esendő, aki nem vette fel a boostert pedig kellett volna. Illetve a delta ha minden igaz kicsit harapósabb a fiatalabb korosztályok körében is. De osztok egy kis optimizmust, akkora halálozási csúcsra nem számítok, mint idén tavasszal.
A dolgot még szinesítheti, ha befigyel egy hungaricum-variáns, mintha lett volna már szó deltaplusz-ról Mo.-gon.
Továbbá az se világos, hogy hányan lehetnek a billegő zónában, azaz a jelenleg elfogadott antitest-határérték 3x-osa alatt. Ők lehet pozitív antitest-próbával nyugodtan üldögélnek otthon, de esélyesen legyűrné őket a delta.
-
t72killer
titán
-
Drizzt
nagyúr
válasz t72killer #30281 üzenetére
"Olyan oltás kell (mióta ugatom?) ami a terjesztést is megfogja."
Fejlessz akkor egyet!
Namost, ha idővel a delta terjedése nem kezd megállni, akkor mivel gondolod, hogy bármilyen oltással elérhető a terjedés megakadályozása? Minden oltás maximális potenciális hatékonyságát felülről korlátozza a megkapó immunrendszerének a maximális képessége. Olyanokkal lehet trükközni, hogy még több antigént bevinni, még nagyobb gyakorisággal, de ezzel se lehet a végtelenségig fokozni a hatékonyságot. Illetve ha lehet is, nagyon időkorlátosan. Én nem tudom tényként kezelni azt a feltételezést, hogy ha kicseréled a tüskefehérjét a deltáéra, akkor kapsz egy olyan oltást, ami annyira hatékony a delta ellen, mint a mostaniak a vuhani ellen. Attól azért több összetevős ez a dolog. Amíg nincs kipróbálva, nem lehet róla bizonyosnak lenni.I am having fun staying poor.
-
t72killer
titán
válasz Drizzt #30280 üzenetére
Olyan oltás kell (mióta ugatom?) ami a terjesztést is megfogja. A 3. Vuhani dózis nincs kizárva, hogy egyes kombinációkban jó lesz erre, de 1.nem tartom valószínűnek, hogy a teljes (0-120)népesség 80+%-át sikerülne ilyen (valszleg egyéni, mérésen alapuló) kombóba rakni, 2.a booster hatása se tart örökké.
+bónusz: a delta a jelen, de lassacskán a múlt...
-
Drizzt
nagyúr
válasz Ringman #30272 üzenetére
Az a baj ezzel, hogy nem biztos, hogy lehetséges. UK-ban is gyorsan át akarták tolni a lakosságon, csak épp már jó ideje úgy látszik, hogy ez nem végetér, hanem jó magas szinten stagnál. Ha nincs delta ellen nyájimmunitás, akkor az azt jelenti, hogy nem lehet gyorsan áttolni, mert egy bizonyos szintre beállva örökre megmarad. Nekem a konkrét hullám letörésre egyedül eddig a harmadik dózis tűnik esélyes módzsernek, de még nincs elég adat az egész megítéléséhez. Változhatnak ezek a dolgok és változnak is.
I am having fun staying poor.
-
t72killer
titán
válasz bigdady #30275 üzenetére
A rhino-dra se vagyok kíváncsi , most nyűglődök vele kb 5.napja (najó, nem a tiéd ).
Coviddal kapcsolatban: ha olyan oltásod van, ami a terjesztést is 60+% megfogja (kb friss mRNS vagy boosterezett akármi), akkor le lehet venni.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Ringman #30273 üzenetére
Ezt akkor implementáljuk az átlag magyar 32fős egymáshegyénhátán ülünk osztályteremben, úgy, h a Gézuka ne kapja el a mellette ülő Tibikétől. Hint: ezen semmilyen a sarokba állított "csodakütyü" nem fog segíteni.
-
Ringman
nagyúr
válasz t72killer #30271 üzenetére
nem feltétlenül, elég hatékonyan lehet már olcsón levegőt szűrni, filléres tétel lenne jobb híján minden tanterembe berakni egy portable hepa filtert.
-
Ringman
nagyúr
válasz Tigerclaw #30270 üzenetére
kb így + tippre a rövid választói memória miatt akarják gyorsan átzavarni a delta-hullámot a lakosságon.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Ringman #30264 üzenetére
Ha nem kotelezo az oltas akkor milyen okbol adjak at ezeket az adatokat harmadik felnek? Mi kozuk van masok szemelyes egeszsegugyi adataihoz?
Nekem az egesz annak tunik, hogy a kormany masokra akarja ratolni a sajat feladatat es felelosseget. Ok nem akarjak felvallalni a kotelezo oltast, mert kellenek nekik az alusipkas szavazatok, de attetelesen majd megengedik, hogy a cegek, intezmenyek sajat hataskoron belul kotelezove tehessek... majd persze nem nyilvanosan megsugjak nekik, hogy ez az elvaras. A alusapkasok haragja igy nem rajuk szal es barmikor kihatralhatnak a dologbol.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz BlackV #30247 üzenetére
Nem lenne ezzel gond, de cserebe kotelezove kellene tenni mindenki szamara az oltast, akit viszont be lehet oltani. Az hogy nem oltjuk a gyerekeket, de nem is teszunk meg mindent a vedelmukert az nem ok.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
t72killer
titán
válasz Ringman #30252 üzenetére
"In case of B.1.351, the impact is more substantial with neutralizing titers from convalescent patients being reduced by ~6- to 13-fold, while vaccine recipients are reported to have a ~10- to 14-fold reduction"
Marhanagy mázlink, hogy nem ez terjedt el, hanem a vuhani oltásokkal még viszonylag kordában tartható delta. A c.1.2-vel már nem biztos, h lesz ekkora szerencsénk, talán segít egy élő deltás booster...
-
t72killer
titán
válasz Ringman #30251 üzenetére
Én is ezen kaptam fel: most komolyan, egy éles delta, amit fullkreténbe nyitott suliknál GARANTÁLTAN bekap a gyerek kisebb kockázatot jelentene az mRNS oltásnál??
Abszolút semmi védekezés nincs, sulik-ovik, suli utáni foglalkozások, pl beltéri karate, stb ugyanolyan képet mutatnak, mint 2019ben. Nem hiába néz ki még a skót felföld is úgy ahogy (ezt a részt a korábbi hullámok megkímélték).
-
mpo
veterán
Kemenesi Gábor: Maszkra fel!
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
Ringman
nagyúr
Az iskolaigazgatók megtudhatják, hogy dolgozóikat beoltották-e
Péntek este új kormányrendelet jelent meg, ami lehetővé teszi, hogy a vezetőik megtudják, megkapták-e a koronavírus elleni vakcinát az óvodákban, iskolákban és kollégiumban dolgozók.
[...]
Az óvodák, iskolák, kollégiumok vezetői így megtudhatják, hogy a náluk közalkalmazottként vagy munkaviszonyban dolgozók (közülük a szöveg nem a tanárokat, hanem a gazdasági, ügyviteli, műszaki, kisegítő munkát végzőket emeli ki külön) megkapták-e a Covid elleni oltást, illetve „az egyéb módon védettséggel rendelkező személyeknek” meddig tart a védettségi időtartama. Az adatokat átadó hatóságnak olyan titkosítást kell alkalmaznia, hogy a címzettek semmi más adatot ne ismerhessenek meg.
nem tudom mennyire OK ez a jelenlegi adatvédelmi tv alapján.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
OPiiPO
veterán
válasz rednifegnar #30257 üzenetére
adható, mind az oltóponton lévő mind a háziorvos szerint
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Ringman
nagyúr
válasz BlackV #30261 üzenetére
na itt összekeveredett 2 dolog:
- uk-ben nem olthatók a 12-15 évesek, a 16-17 évesek oltásával is tökörésznek- az cdc-s szimuláció az az elementary schoolra vonatkozik az meg az 5-12 éves korosztály az államokban
-
Kaba
veterán
válasz rednifegnar #30257 üzenetére
Amennyiben a Jannsen az utolsó oltás,akkor adható.
-
BlackV
őstag
válasz Ringman #30256 üzenetére
igen, a megfertőzésről van szó, hogy gyak pár hónap alatt végigmehet a gyerekeken a járvány, ha nem teszünk semmit.
Oké, de ha a gyerkőcök nem kerülnek intenzívre, akkor a járványgörbe nem számít nem? Nem mindegy, hogy 3 hónap alatt
kapják elkerülnek a vírussal kapcsolatba, vagy 14 hónap alatt?[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz BlackV #30253 üzenetére
igen, a twitteren írta le egy hozzáértő, majd gondolom lehozza ezt az indepentent sage is vagy lesz belőle cikk valahol, csak egyszerűbb így gyorsan reagálni.
Na a long már más tészta.
erről van szó, csak a britek is hasonló "nyerésben" vannak, mint mi, az usa déli államaiban meg "ownin the libs" történik épp.igen, a megfertőzésről van szó, hogy gyak pár hónap alatt végigmehet a gyerekeken a járvány, ha nem teszünk semmit. (vö. "nyerésben vagyunk")
-
Soulfly842
addikt
válasz Csatravi #28696 üzenetére
Ez az adatok kozmetikázását szolgáló kontextus. A 2 oltásosok nagy része késő tavaszra-nyár elejére lett meg. utána alig volt fertőzött. Így minden adat figyelemen hagyása mellett is ez egy matematikai/statisztikai szükségszerűség.
Illetve az oltottak még könnyebben tudják be (Há' hiszen már oltott vagyok, ez biztos nem az) egy egszerű megfázásnak, allergiának. Ehhez csak asszisztál az indiai mutáció új tünetegyüttese.
[ Szerkesztve ]
-
Kaba
veterán
válasz Soulfly842 #30244 üzenetére
Az uniós igazolványhoz kettő oltás szükséges,(Pfizer,Moderna,Astra).
A Janssenből egy is elég. -
Ringman
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
válasz BlackV #30247 üzenetére
azért vannak ellenvélemények: [link]
The JCVI analysis of benefit vs risk of vaccines in children doesn't even pass the most basic scrutiny. Bizarrely, despite their massive errors in analysis, *hugely* underestimating risks to children even they find that benefits outweigh risks but decide not to vaccinate them!
szerintem tovább kell nyomni a nem baj, ha páran meghalnak, de már "vége a járványnak" uk-kormányzati verklit.
---
usa: [link - ugyanezt az esetfeldolgozást linkeltem már, csak nyt-cikket]
. A simulation posted this month by a CDC-funded lab predicted that in elementary schools without either masks or regular testing, more than 75 percent of children might be infected with the coronavirus in the first three months.
-
Soulfly842
addikt
válasz rednifegnar #30249 üzenetére
Gondolom nekem jött volna, csak félrement
Az szomorú... Mindegy, akkor is marad.
Aggódni nem aggódok, csak kíváncsi vagyok
[ Szerkesztve ]
-
rednifegnar
senior tag
válasz Ringman #30243 üzenetére
1 adag moderna/pfeizerrel ugyanugy senki vagy eu-ban.
nalam 1 sputnik az egy esti laz es ennyi, 2 adag az semmi, a moderna az jobban megnyomott mint a ket ruszki egyutt.
amugy teljesen random kinel mi milyen mellekhatast okoz,kar ezen elore aggodni.A camera does not make art, the artist makes art.
-
BlackV
őstag
Az Egyesült Királyság oltási tanácsadó testülete (JCVI) nem támogatja az egészséges 12–15 évesek oltását.
A JCVI elmondása szerint ebben a csoportban olyan alacsony a vírus által okozott kockázat, hogy a vakcinák csupán elenyésző hatást érhetnek el.
Said Javid egészségügyi miniszter azt közölte, hogy a hivatalos döntést a közeljövőben meghozzák.Azt írják a döntésnek köze van a ritka pfizer-moderna szívizomgyulladásos esetekhez (is).
Az eü miniszter felkért még 4 tisztifőorvost segítségül a döntéshez.[ Szerkesztve ]
-
félisten
A harmadik shot Janssenből nem egy napos történet nekem :) csütörtökön oltottak, de szerintem ma se fogok még edzeni menni
while (!sleep) sheep++;
-
Soulfly842
addikt
Ejj, de szépen le van írva a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kórház oldalán, hogy mire milyen emlékeztető (booster) oltás kérhető.
Én eldöntöttem, elmegyek érte (okoskodó kommenteket nem kérek, köszi )
Józan ésszel egyébként ugyanerre jutottam, hogy ez a három játszik, de a Sinopharmot élből vissza fogom dobni, hogy nem kérem. Ezen kívül csak Pfizer és Moderna kérhető.
Majd írok, hogy mi volt és milyen hatással...
Az első engem vagy 4 napra kiütött a szputnyikból, a másodikra az nap este voltam csak xarul kb másnap reggelig (mindkét oltást kora délelőtti órában kaptam)
Hátha egy moderna/pfizer lökettel külföldön is könnyebben mozgok, ha menni kellene...
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
Doctor says ERs overwhelmed with people overdosing on livestock drug ivermectin to treat COVID-19
---
Már több mint 40 ezren várnak műtétre az országban4. hullám -> hosszabb várólisták
-
Vesa
veterán
válasz bigdady #30238 üzenetére
Parci aláírását lehet ide csak felhozni:
"azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"
A többség sajnos csak akkor érti meg, hogy az úthenger veszélyes, ha már átment rajta...Ez van.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
mpo
veterán
-
bigdady
nagyúr
válasz t72killer #30234 üzenetére
Az egyik apja halt meg 70 volt a másiknak anyja kapta úgy el hogy azóta zúg a füle és egyensúly problémái vannak március óta szóval inkabb a gyereket beoltották, másik kettőnél család másik ágán volt csak covid szóval ott meg biztosan nem kapták el csak tudnak róla.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
47 új Mu koronavírus -változat esetét azonosították Angliában
[link]Kiszorítja-e a Delta?
Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Egyszer voltam a "műhelyben", na azóta nem járok piacra.
A piacon kívül is vannak veszélyes helyek, ahova tömegek járnak, csak nem látunk a színfalak mögé:
pékség, húsbolt, cukrászda, kínai vagy szokásos étterem, pizzéria, büfé.
Ide nem járunk, de itt készül: pitaüzem, tésztaüzem, vágóhíd, húsüzem.
Miket zárt-be a NÉBIH? Bármelyik videó hányást tud okozni az érzékenyeknél.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
senior tag
Talán már volt:
Moderna seeks EU authorization for COVID-19 vaccine booster dose
(EU-s engedélyért folyamodtak a harmadik oltásukkal, ami féladagos, azaz fele annyi hatóanyagot tartalmaz.)Coronavirus (COVID-19) Infection Survey, UK: 3 September 2021
(Skóciában duplázódtak a számok, máshol stagnálás, vagy enyhe emelkedés.)American, Alaska Air will end pay protections for unvaccinated staff if they contract Covid
(Újfajta ösztönző: nem kötelező az oltás, de az oltatlanok az esetleges betegséget vagy karantént a betegszabadságuk terhére abszolválhatják (a többieknek térítik).)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
bigdady
nagyúr
Gyerek osztályában négy gyerek van beoltva és most oltottak még négyet, érdekes módon azt a négyet oltották most akik találkoztak a családban a coviddal… ezt a véletlent
[ Szerkesztve ]
-
-
Vesa
veterán
Tényszerűen van benne igazság -sajnos-, de ez olyan, hogy lesz*rozom Mozart-ot, mert a suttyó tömeg lakodalmast hallgat és ők vannak többen.
Másik téma: Arra reflektáltam, hogy gyártási hiba bárhol előfordulhat, de sokan ezt tévesen az ipari termeléssel azonosítják, miközben a kézműves izékre úgy tekintenek, mintha ott nem fordulhatna elő ilyesmi. Holott de. Fene tudja egy piacon, hogy az ott áruló ember honnan jött, milyen mentalitású, mennyire tiszta, menyire igényes -vagy éppen igénytelen és koszos ahol az a termék készül-, vagy mennyire van eszénél, pl. a már említett vegyszerek használatában, vagy csak locsolja a terményre ahogy szokta ész nélkül, "mer jóvanazúgy"?? Ott még minőségellenőrzés sincs mint az iparban, full zsákbamacska minden egyes vásárlás. Szennyezetten is lehet finom valami!
[ Szerkesztve ]
-
-
lacafaca
addikt
súgok: az "ostoba" réteg a döntő erő (kicsit többen vannak az "értelmeseknél" ), tudod náluk nem sokra mész a tudományos tényekkel, annál többre az egyszerű, számukra emészthető "primitív" beszéddel.
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
Vesa
veterán
válasz BlackV #30187 üzenetére
Gáz a szennyezés, de ismertté vált és léptek, elindult a visszíhvás, javítják a hibát a gyárban. Ez bármikor bekövetkezhet, még csak nem is kell hozzá ipari termelésben készíteni valamit (lehetne sorolni az eseteket, ahol a szimpla piacozó őstermelő helytelenül használta a növőnyvédő szereket, így a zöldsége mérgező volt, vagy a koszos kézzel művelt "kézi készítésű" csodatermékek) -lacától se vennék semmit, az is biztos, ki tudja hol járt a keze mielőtt csomagolta a terményt -.
Tavasszal a Szputnyik esetén is volt minőségi probléma, ott aktív adenovírusokat tartalmazott a vakcina. A kínaiak pedig azt is letagadnák, hogy kék az ég, így azokkal az oltásokkal kapcsolatban jó eséllyel sosem tudnánk meg, ha probléma lett volna velük.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz lacafaca #30157 üzenetére
Súgok: Már csak egyetlen helyről remél szavazókat, az antivaxerek közül, ezért állt rá a témára.
Súgok 2: Már a témában megjelent első videóját is ízekre lehet szedni, gyakorlatilag egyetlen értelmes mondat sem hangzik el benne. Tömény ostobaság az egész. A tanulatlanok persze beszívják, mivel nincs mögöttes ismeretanyaguk amiből kiderülne számukra, hogy butaságokat hallanak és néznek.A tudomány a valóság költészete!
-
t72killer
titán
válasz radi8tor #30212 üzenetére
Nem, ez a kocsma . A komolyba össze kellett volna dobnom egy 3D korrelációt az egyes usa államok átlag IQ-szintjéről, az oltottsági szintről és a halálozásról. De igencsak valószínűsíthető a végeredmény, így a melós részét megspórolnám .
-
titán
Az USA-n belül legjobban teljesítő államokban a felnőtt lakosság 74%-a kapta meg a Pfizer- vagy a Moderna-vakcina mindkét dózisát, illetve a Janssen oltásból a teljes védettség eléréséhez szükséges egy adagot. Floridában és Texasban ez az arány 59.3%, illetve 55.6%.
Ezután következett a fertőzöttség, illetve a koronavírussal összefüggő halálozások összehasonlítása, és a matematikai modellezés.
ENNEK EREDMÉNYE SZERINT A KÉT ÁLLAMBAN EGYETLEN HÓNAP, JÚLIUS SORÁN 4700 ÉLETET MENTETT VOLNA MEG AZ ÁTOLTOTTSÁGBAN VEZETŐ ÁLLAMOKHOZ HASONLÓ OLTÁSI RÁTA.
Ami a kórházi kezelések számát illeti, 74 százalékos átoltottsággal a felnőttek körében (erről ugyanis tudjuk, hogy megvalósítható, mivel az USA több tagállama már egy hónappal ezelőtt eljutott ide), Floridában 39 000, míg Texasban, 32 000 beteg kórházba történő felvétele lett volna megelőzhető. Ennél is meggyőzőbb talán az elméletileg elkerülhető fertőzések száma. Ez Floridában 1 300 000, míg Texasban másfél millió lett volna. [link]Nem kommentálom, a véleményem erről már megírtam párszor.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz BlackV #30208 üzenetére
Olyan ez, mint az IT portálok (mínusz pl blackblaze) winyótesztjei. Ok, nem hangos, stb, de egy új széria max 3db kipróbálásra adott példányából még nem derül ki, h 1év múlva 10db-ból 3 megmakkan. A puding próbája az evés, ami csak most jön .
[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
Bár örvendetes változás, hogy a magyar hatóságok bárki, és ebben az esetben nem kevesebb, mint egy egyszerű állampolgár kérésére nyilvánosságra hozzák az ilyen adatokat. De a számok használhatósága gyakorlatilag nulla. Alkalmatlanok bármilyen következtetés levonására. (gépi ford)
Köszönöm szépen! Jól esik visszaolvasni a saját szavaimat később az újságból, miután konfliktusba is kerültem velük itt..
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
A matekban nem hibáztál, csak sztem azon kár rágódni, mennyit nem jelnetettek/vettek észre. Hiányzó adatot odaképzeléssel nem lehet pótolni .
Igen, az valószínű, hogy az oltott, pláne duplán oltott nem rohant a tüneteivel teszteltetni, mert nem akarta, hogy karanténba zárják - őszintén, érthető...
A magyar járvány egyelőre pausén van, majd egy izmosabb delta hullám után térjünk vissza ezekre, mert 0.001 vs 0.002%-ok hasonlítgatásából nem fogunk megélni - mivel lehet az első valójában 0.0015±0.01(!), a második pedig 0.002±0.0005%.
#30202: Azok mindíg fognak találni valamit, csoda, hogy a laza topik nem forrong - ugrik ki örömében az oldalról .
#30203: jogos, lehet, hogy a párszáz HSZ-el fentebb emlegetett izületi gyulladás brutál verziója volt.
[ Szerkesztve ]
-
mozso
senior tag
Van itt egy cikk, amiben elemezgetik azokat a számokat amikről itt is beszélgettetek nemrég. [link]
Abban van egy ábra, ezt ti hogyan értelmezitek, mert a számok azonosak amiről itt is beszéltetek, hogy duplán oltott tök biztonságban van, mind1ik oltással.
Kalkuláltam picit:
- A legfelső Pfizer v1 az eredeti matek a fenti cikkből.- A Pfizer v2, amikor azt mondom aluldetektáltunk és valóságban 15x annyi dupla Pfizeres lett Covidos, mint amit jelentettek. Akkor a kórházba került dupla fizeresek közül minden 4. meghalt viszont. Fura.
- A Pfizer v3, amikor azt mondom aluldetektáltunk és valóságban 15x annyi dupla Pfizeres lett Covidos, mint amit jelentettek. Illetve 5x annyi dupla Pfizeres került kórházba, mint megadtak adatot. Akkor minden 20. dupla Pfizeres oltott kórházba került ÉS a kórházba került dupla fizeresek közül minden 20. meg is halt. Ez is fura.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Görkoris topic
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Napelem
- Projektor topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házimozi belépő szinten
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik