- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nigér
őstag
Hali, várható valami bővített verzió, ilyen - olyan edition megjelenése?
-
GodGamer5
addikt
válasz Immolatiel #2 üzenetére
Ezzel a moddal lehet javítani Maria és Angela arcán is:[link]
[ Szerkesztve ]
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
NyalokAA
aktív tag
-
Silenzio
addikt
Nekem 4060 Mobile-lal (45W TDP!) sikerült élvezhető működésre bírni, még a rendering is high-ra van állítva. Nem emlékszem, melyik supersampling van bekapcsolva, DLSS vagy FSR3, nem tudom, de még a ray tracing is fut medium módban. Zseblámpázásnál mondjuk beesik 30 fps alá, de lényegében folyamatos, 20-50 fps közt fut.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Scholes9
nagyúr
-
Fitzgerald
veterán
Attól hogy te fetisizálod az eredeti játékot, más még nem feltétlenül. De ez is egy vélemény.
Szerintem meg az RE2 remake is és ez a játék is masterclass, és ha az összes készülő játék remakenek csak a fele ugyanezt a színvonalat hozná, már nagyon sokan örülnénk.
A hangulatot, atmoszférát, sztorit sikerült átmenteni (apróságokba bele lehet kötni nyilván), a gameplay sokkal szórakoztatóbb mint az eredetiben, a látvány pazar. Nekem ennél több nem kell. -
Kr/\toS
senior tag
Jól el vagy varázsolva... Az arcok visszafejlődtek? Hol hordod a szemed tesó a zsebedben?! James meg ugyanazokat a mondatokat mondja , ( szinte) csak nem olyan okádék tagolással mint az eredetiben.
-
Scholes9
nagyúr
A zajok, zörejek jobbak, mint valaha. Olyan hangok vannak benne, hogy sokszor az államat kerestem. Nem tudom mit toltak a fejlesztők, de én is akarok belőle, elképesztően jó szerintem, szigorúan csakis fejhallgatóval természetesen. Szóval nem igazán értem ezt a részét a részedről.
Ja és érdemes megnézni a PS storeban a játék értékelését, hogy áll jelenleg
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
evoken
csendes tag
A harmadik részre hatalmas felüdülés volt a sokféle, változatos helyszinek. Mindenen vágtak egy kicsit, áramvonalasabb lett. Mert ha van egy hibája a kettönek akkor az az, hogy rém monoton tud lenni, egyfefolyik az egész. Ehhez képest a 3 folyamatosan sziporkázik (nem tudom honnan ez az info, hogy nem szerették a készitök és el sem akarták késziteni, tele van kreativitással), és mellé a játék felében ugyanugy Silent Hillben járkálsz.
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Figyelj, a woke ideológia/propaganda megint teljesen más kérdés, abszolút logikátlan annak fényében megítélni a játék egészét (mert pl. a mechanikai dolgokhoz semmi köze nincsen), és azt hiszem, velem szembejött anno az említett RE2 remake kritika is, amit említettél, viszont az a szélsőséges fröcsögés, amit a cím implikál ("is garbage), legalább annyira túlzás, mint az a magasztalás, amit esetlegesen a túloldalról tolnak. Amit ezzel mondani akarok, hogy azzal, hogy az egyik oldalon elvetik a súlykot X irányba, attól a másik oldalnak nem lesz jobban igaza, mert Y irányból, ugyanakkora szélsőséggel közelíti meg a játékot. Az RE2 pl. szerintem a leggyengébb remake - igen, számomra még az RE3 remake is jobb lett nála, amely véleménnyel lehet, hogy egyedül vagyok - mindenesetre így is jó játéknak tartom. A garbage jelzőt hagyjuk már meg a Big Rigsnek és társainak és ne dobálózzunk már önkényesen, felelősség nélkül ilyen szavakkal, mert akkor ezek a kifejezések elveszítik a jelentéstartalmukat.
[ Szerkesztve ]
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Én közel 1000 játékot vittem eddig végig (31 éves leszek), a Silent Hill 2 (2001) pedig a top 10 játékom között van.
Ettől függetlenül már évekkel ezelőtt azon az állásponton voltam, hogy amennyiben valaha remake-et kapna, számos dolog van, amin lehetne javítani a játékkal kapcsolatban. Rendkívül károsnak tartom ugyanis a rózsaszín ködös, mámoros nosztalgiát, és nem vagyok rest felismerni valaminek a hibáit, attól függetlenül, hogy szeretem.
A harcrendszer rém gagyi volt, még akkori szemmel is, és kvázi annyiból állt, hogy egy gomb klikkelgetésével halálra stunlockoltad az összes ellenfelet, amelyeket egyébként röhejesen könnyen le lehetett sprintelni. Ez egy videojáték, és hiába gyárt kismillió YouTuber tízórás esszét az SH2 szimbolikus mélységéről, karaktereiről, és történetéről, a műnek interaktív szinten is működnie kell. A remake pedig hozzá is nyúlt a harcokhoz elég jelentősen, hogy aztán azok is hozzá tudjanak adni a horror faktorhoz, ahelyett, hogy csorbítanák azt.
Aztán pl. hiába a sok Downpourt ért kritika, ott fantasztikus élmény volt felfedezni, meg érdekesek voltak a navigációs puzzle-ök. Ezt vártam az SH2 remake-től, és tök jó, hogy jobban magamba tudom szívni az atmoszférát az eredetihez képest több bejárható helyszínnek hála. Mondjuk itt az SH2 védelmében annyit megjegyeznék, hogy ez már az eredetiben is rendben volt, meg a PS1-es első részben is, csak a rajongói oldalról indokolatlanul agyonkultivált harmadik résznek volt az a sajátossága, hogy baromi sok és baromi nagy ellenfelek közé rakott be egy csőpályán, kb. nulla városi résszel és felfedezéssel (az SH3-mat mellesleg a készítők maguk sem szerették és nem is akarták elkészíteni, csak céges vezetői utasításra muszáj volt).
Aztán amellett se lehet elmenni, hogy finoman szólva is gagyi jónéhány szinkron az eredeti játékban, aminél szeretnek úgy tenni a rajongók, hogy hát de ez direkt ilyen, mert ez hozzáad az álomszerű, bizarr hangulatához és bájához a játéknak, de ez csak belemagyarázás. Akkor is akartak jó szinkronokat, de akkor csak erre telt és/vagy nem voltak minőségi játékszinkronszínészek anno.
Ami a remake-kel baj, az a gyötrelmes teljesítmény (stutter mindenhol), meg vannak ilyen furcsa hiányosságok, hogy pl. az eredetiben marha erős atmoszférát adott a környezeti zaj, ami a külterülettől a városig érve folyamatosan lüktetett a játék elején, míg a remake-ben ez kb. nincs is jelen.
Mindenesetre itt a végén megjegyezném, hogy a remake-ből annyira sokat nem toltam, mert többek között továbbra is várok a performance fixekre.
[ Szerkesztve ]
-
NyalokAA
aktív tag
válasz Bad Pritt #11 üzenetére
Jelentkeznék átélni Én eddig csak a filmet láttam moziban. Viszont azt többször is olyan hangulata és atmoszférája volt , hogy kis pisisként alig mertünk hazamenni pont ilyen ködös szürkés nyálkás időben az első vetítés után. DE! ez a játék pc-n konkrétan az élvezhetetlen kategóriát súrolja . Az Unreal motor összes betegségét produkálja és még négyzetre is emeli . Most lehet inkább félreteszem és várok pár patchet , hogy immerzív lehessen az élmény. Sajnos a non-stop szaggatás teljesen kiránt belőle folyamat ( DF elemzős videó alapján még 4090-el is folyamatos stutterfeszt az egész )
-
Bad Pritt
félisten
De legjobb horror valaha csak egy lehet.
Amúgy egyetértek az ajnározókkal, ez egy fantasztikus remake lett. Nem csak az egyik legjobb a zsánerben, de őszintén szólva én definitive editionként éltem meg, jobb játéknak tartom, mint a maga idejében az eredeti SH2-t.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Silenzio
addikt
Én még az elején járok, de sajnos nem volt időm újra elővenni az eredetit, pedig kb. 15 éve toltam utoljára. Nagyon remélem, hogy csak woke-ellenes hiszti, amiket írsz - de sajnos tartok tőle, hogy nem. Így elő fogom venni az eredetit. Annyit hozzátennék, hogy a fizimiskákba belekötni szerintem elég véleményes dolog, igazából kicsit felszínesnek és igazságtalannak is tűnik, amiket írsz. Angela arcát érte a legtöbb kritika. Én ismertem olyan csajt, aki pont így nézett ki és épp ennyire zavart személyiség volt, így ezt én igazából megdöbbentő pozitívumnak értékelem. James személyisége meg tartogat mély, sötét titkokat, így örülök, hogy karakteresebb, kevésbé szimpatikus az arca. A mintául szolgáló színész, Luke Roberts szerepeiben is visszaköszön ez a személyiség. Itt egy összehasonlítás a karaktermodellekről, Eddie az eredetiben SOKKAL kövérebb.
[ Szerkesztve ]
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
evoken
csendes tag
Szegény Mariát formázó szinésznö, aki nagyon szép a valoságban is, ezt most biztosan nem teszi zsebre töled. Az amugy nem kicsire formázott fenekén elég szépen feszül az a miniszoknya, ennyit a cenzuráról... Mondhatnám, hogy a részletgazdagsága miatt talán még kihívóbb is mint az eredeti volt. (Itt jegyezném meg a comb fölé érö ruhácskákban mászkáló, erös dekoltázsu, combfixes növéreket, amugy.)Más mint az eredeti? Igen. Eddie disznófeje? Igaz... De már ez is kezd tulesni a lo tuloldalára, a wokeot, meg a többi baromságot belelátni, ezek maximum (szubjektive?) nem tul jol sikerült karaktermodellek (Laura szerintem épp tökjo lett, még ha más is mint az eredeti).
A párbeszédeket nem tudom fejböl szóról szóra, de a késes Angela-James dialogust pont összehasonlitottam amikor odaértem a remakeben: full ugyanaz... A levélre kiváncsi vagyok, linkeld be öket plz, a remake végénél még nem tartok.
Tételesen nem akarnék végigmenni minden állitáson, de az fix hogy nincs arrol szo hogy semmibe venné és megcsonkitaná az eredetit. A shortcutolás pl baromi jo uj dinamika, hosszabb, több (néha már tulságosan is, ki a franc akarna ennyit mászkálni ebben a pokolban? ), ahogyan a fejtörök is ujak, de mélyen táplálkoznak az eredetiböl. Nyilván más mint az eredeti, megvannak a maga tökéletlenségei és sutaságai (ami teljesen világosan betudhato annak hogy a Bloomer team nem egy Capcom) de ez egy izig-vérig Silent Hill élmény. És erre a 3-ik, 4-ik rész óta nem volt példa, ami pedig nem mostanában volt.
[ Szerkesztve ]
-
GodGamer5
addikt
Az évtized játéka és legjobb horror evör!!!
Most fejeztem be és elképesztően jó volt. Technikailag még ráfér pár patch, meg így is tákolram, hogy az átvezetők jók legyenek, meg legyen Ray Reconstruction, a FG hiánya meg megbocsáthatatlan, de ez akkor is mindent ver. Remélem végigmennek 1-4-ig az összes részen és lesz belőlük remake, mert akkor teljesül a huszonéve dédelgetett álmom.
A Resi 4 is tetszett, de ez fényévekkel jobb...[ Szerkesztve ]
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
-
Scholes9
nagyúr
Számomra az év játéka, a legjobb horror játék valaha. Az eredetit is felülmúlta. Ott fejlődött, ahol kellett pl. harcrendszer. Ilyen atmoszférát nagyon kevés játék tud. 10/10
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Immolatiel
kezdő
Nem éreztem úgy, hogy a Silent Hill 2-nek - ami mellesleg a kedvenc játékom -, bármiféle remake-re lenne szüksége, pláne nem ilyenre, viszont végigjátszásokba belenézve el tudom képzelni, hogy miért lehet érdekes/élvezhetőbb mások számára. Az mondjuk rejtély számomra, hogy mi az emberek baja az eredeti irányításával, pofonegyszerű és teljesen logikus, a kamera pedig tökéletesen hozta a kívánt hatást, hogy nem látjuk pontosan, bizonyos helyeken mi vár ránk, szerintem az égegyadta világon semmi baj vele. Itt mindenesetre megkapjuk az unalomig ismert váll fölötti nézetet meg a dodge-olós csapkodást (amihez hasonlót már a Homecoming-ban is láttunk, bár ott még megköpködték), szóval aki az AAA(A?)-címek szegényes diétáján él, az biztosan otthon fogja érezni magát. Emellett az utóbbi években egekbe magasztalt RE remake-ek kezelőfelületi elemeiből is annyit emeltek át, amennyit csak tudtak. Szerintem már kissé fájóan önállótlan módon is, de hát úgy néz ki biztosra akartak menni, hátha ezt a játékot is egekbe emelik ugyanazon körök, hasonlítson csak minél jobban. Ez csak egy dolog. A grafika valószínűleg jó - youtube-videókon számomra az ilyesmi ritkán jön át az élőben való futtatáshoz képest, de valószínűleg nagyon szép és nagyon jó. A harc maga nekem elég gyengusnak tűnik, de saját kezemmel tapasztalva elképzelhető, hogy megkedvelném.
Itt viszont úgy érzem, hogy megálltak a kevésbé-többé pozitívumok, már amennyiben valaki az eredeti SH2-re nem csak a sokadik túlélőhorrorként tekint, hanem művészeti alkotásként tartja számon. Mert hiába jó a grafika, ha a szereplők ábrázata... most részletezzem? Itt is előjön a politikai/ideológiai aktivizmus, itt is felbéreltek egy tanácsadót ezúttal a Hit Detection nevű szervezettől, hogy bizonyos nézetekhez hozzáidomítsa a végterméket. Ennek köszönhetően pl. az Angela nevű szereplőt annyira maszkulinra igyekeztek formálni, hogy nekem személy szerint egész konkrétan okádhatnékom támad tőle, ha meglátom. Ez persze lehet ízlés dolga, de a többieknél sem sokkal jobb a helyzet: James simán egy baromarcú lett, aki csak körvonalaiban emlékeztet egykori mivoltára, Laura egy taszító kis varanggyá vált, Maria szintén otrombább (az öltözéke nem mellesleg cenzúrázva lett, pedig nem véletlenül festett úgy, ahogyan festett), Eddie pedig egész egyszerűen... most mit mondjak? Ez nem ember, hanem malac. Ember nem néz ki így, legyen akármennyire túlsúlyos. Ha az ember nem ismerné a hátteret, joggal lenne elképedve, hogy huszonakárhány év alatt az arcok ábrázolása konkrétan visszafelé fejlődött, de persze tudnának jobbat, ha nem az ellenkezője lett volna a cél. Aztán a párbeszédek, átvezetők... eleve nem tudom, hogy ezek a bloober-ék egyáltalán honnan vették a bátorságot, hogy elkezdjenek belenyúlni ezekbe. Mintha valaki leülne, és elkezdene átírogatni, "átjavítgatni" egy Dosztojevszkij-, vagy Tolsztoj-művet... mindenesetre nem sok átvezetőt bírtam megnézni, mert elég nehezen viseltem ezeket a semmitmondó, kisstílű fecserészéseket, amikkel felhígították őket (21th century writing foreva'...), de már ebből a kevésből is feltűnt, hogy lényegi szinten belenyúltak ezekbe, illetve cenzúrázták őket. Előbbire ékes példa az egyik utolsó szóváltás James és Eddie között, ahol első ránézésre nem is vágtak ki túl sokat, de fontosságra nézve épp eleget, hogy nem elhanyagolhatóan módosítsák mindkét karakter személyiségét, éspedig nem épp az előnyükre (arról nem beszélve, hogy a "modernizálás" jegyében elég idióta, már-már hisztérikus módon adják elő). De az igazi szentségtörés, hogy még abból a bizonyos levélből is, ami a végén felolvasásra kerül, onnan is kitöröltek részeket, amelyek nem passzoltak a feminista "erős női szereplős" vonalhoz. Aki nem hiszi, tegye egymás mellé a kettőt. Megdöbbentő, hogy a cikk szerzője ilyeneket nem vett észre, holott saját bevallása szerint imádja az eredetit és belőle akart szakdolgozatot írni. Megdöbbentő.
Mindenesetre ezek miatt távolról sem igaz, hogy ez az újrafeldolgozás hű lenne az eredetihez és megőrizné a szellemiségét, sokkal inkább semmibe veszi és megcsonkítja azt - és még ki tudja, mikre bukkannék, ha tüzetesen átvizsgálnám az egészet. Bár ehhez nem lenne gyomrom, így is alig bírtam ki rosszullét nélkül. Tényleg elképesztő, hogy hogyan merték ezeket megengedni maguknak. Persze tény, hogy az emberi társadalom kollektív memóriája kb. két-három hónapig tart, nem hogy húsz évet kibírna, emellett pedig azt vélem előre érezni, hogy valami olyasféle szektaszerű, ellenséges közösség fogja körbevenni ezt a játékot, mint korábban az RE2 és az RE4 újrázások esetében, melyeknél amennyire láttam, minden kritikára irreális gúnnyal és erőszakossággal reagált a "rajongótábor". Erős példa erre az "re2 remake is garbage and here's why" című videó, ahol a készítőt három év alatt addig és olyan módon zaklatták, hogy végül törölte, pedig teljesen értelmes és logikus eszmefuttatás volt egy valódi rajongótól (valaki végül feltöltötte újra, így továbbra is látható, aminek speciel örülök). Ilyesmire számítok ennél a játéknál is, csak szépet és csak jót, esetleg egy nagyon minimális negatívumot csak úgy az íze végett, aki pedig ki mer lépni a sorból, annak nekimennek. Szekta-mentalitás. Az már csak hab a tortán, hogy a manust, akit a fentebb részletezett változtatások végett felbéreltek, pár éve megkérdezték, hogy szerinte mitől lenne jobb a világ, és lényegében az volt a válasza, hogy attól, ha nem lennék gamer-ek. És ezeknek csengetitek ki a 70 eurókat, ezeknek jut belőle, akik azt szeretnék, ha a világon se lennétek.
Nem mintha lenne itt bármiféle látnivaló. Fogyasszatok, fogyasztók. Fogyasszatok tartalmat.
-
gV
őstag
Nekem 7/10 a játék mínusz egy-egy pont a technikai állapotért PC-n ami belepiszkálás nélkül fogad, a történet lezárásáért és játékmenet sem hibátlan. 8/10 lenne ha a NG+-ba elérhető egyik befejezés lenne az alap és 6/10 ha nem lenne lehetőség azt megcsinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest