Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- EAFC 25
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- League of Legends
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Nintendo Switch
-
GAMEPOD
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Criton
veterán
Sziasztok!
2017.március közepén kötötték be hozzánk a kábelnetet, így a 21.században Budapest II. kerület külső részére is megérkezett. A kábelnethez a sokak kedvencét a Sagemcom f@st 3686 ac csodamasinát hozták, annyira csoda, hogy legszívesebben felgyújtanám és utána még a kocsival is átmennék rajta.
A problémám az, hogy bármit csinálok a hgw webes felülete percekig elérhetetlen, vagy a készülék újraindításáig nem lehet semmit sem csinálni. Egy ASUS AC88U készüléket próbálok mögé kötni, de szinte lehetetlen, mert hol az asus hol meg a sagem fagy ki, vagy mind a kettő.
Bridge mode nem megy, mert van IPTV, bármennyire is könyörögtem, nem kapcsolták be nekem. Az ASUS egyébként tud IPTV-t kezelni, de a bent ülő ügy-félszolgálatos hölgynek ezt hiába is mondom......
A hgwt a kifagyások miatt ma cserélték egy ugyan olyan készülékre, ami persze ugyan úgy kifagy.... mit lehet tenni, vagy mitől lehet ez? Ha közvetlen kapcsolódom a Sagemhez, akkor is csinálja, ha meg még az ASUS routert is rákapcsolom, na akkor vége mindennek......
Nem kicsit a falhoz tudnám vágni az egész készüléket......
előtte VDSL volt ugyan úgy IPTV-el, és ott semmi probléma nem volt......
Jelszintek egyébként ilyenek, technikus ember szerint ez teljesen tökéletes....
Üzembe helyezés folyamata
Folyamat Állapot Megjegyzés
Fogadott letöltési csatorna 124000000 Hz Beállítva
Letöltési csatornák fogadása OK Működő
Feljelentkezési állapot OK Működő
Konfigurációs fájl OK
Titkosítás Engedélyezve BPI+
Letöltési csatornák állapota
Csatorna Állapot Moduláció Azonosító Frekvencia Teljesítmény SNR
1 Beállítva QAM256 1 124000000 Hz -5.7 dBmV 39.9 dB
2 Beállítva QAM256 2 132000000 Hz -6.4 dBmV 39.7 dB
3 Beállítva QAM256 3 140000000 Hz -6.8 dBmV 39.6 dB
4 Beállítva QAM256 4 148000000 Hz -7.0 dBmV 39.2 dB
5 Beállítva QAM256 13 506000000 Hz -8.7 dBmV 35.4 dB
6 Beállítva QAM256 14 514000000 Hz -8.8 dBmV 39.0 dB
7 Beállítva QAM256 15 522000000 Hz -8.9 dBmV 39.3 dB
8 Beállítva QAM256 16 530000000 Hz -8.8 dBmV 39.3 dB
9 Beállítva QAM256 5 346000000 Hz -9.2 dBmV 39.3 dB
10 Beállítva QAM256 6 354000000 Hz -9.2 dBmV 39.4 dB
11 Beállítva QAM256 7 362000000 Hz -9.2 dBmV 39.4 dB
12 Beállítva QAM256 8 370000000 Hz -9.3 dBmV 39.4 dB
13 Beállítva QAM256 9 378000000 Hz -9.6 dBmV 39.2 dB
14 Beállítva QAM256 10 386000000 Hz -9.8 dBmV 39.2 dB
15 Beállítva QAM256 11 394000000 Hz -9.7 dBmV 39.0 dB
16 Beállítva QAM256 12 402000000 Hz -9.7 dBmV 39.0 dB
17 Ismeretlen 0 Hz 0.0 dBmV 0.0 dB
18 Ismeretlen 0 Hz 0.0 dBmV 0.0 dB
19 Ismeretlen 0 Hz 0.0 dBmV 0.0 dB
20 Ismeretlen 0 Hz 0.0 dBmV 0.0 dB
21 Ismeretlen 0 Hz 0.0 dBmV 0.0 dB
22 Ismeretlen 0 Hz 0.0 dBmV 0.0 dB
23 Ismeretlen 0 Hz 0.0 dBmV 0.0 dB
24 Ismeretlen 0 Hz 0.0 dBmV 0.0 dB
Feltöltési csatornák állapota
Csatorna Állapot Hozzáférés típusa Azonosító Szimbólum ráta Frekvencia Teljesítmény
1 Beállítva ATDMA 4 5120 Ksym/sec 32400000 Hz 45.4 dBmV
2 Beállítva ATDMA 5 5120 Ksym/sec 38800000 Hz 45.5 dBmV
3 Beállítva ATDMA 6 5120 Ksym/sec 45200000 Hz 45.5 dBmV
4 Nem beállított Ismeretlen 0 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV
5 Nem beállított Ismeretlen 0 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV
6 Nem beállított Ismeretlen 0 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV
7 Nem beállított Ismeretlen 0 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV
8 Nem beállított Ismeretlen 0 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Morris #80898 üzenetére
Lődd ki a torrentet teljesen és nézd meg úgy mit csinál, seedbe se maradjon semmi. Teljesen lődd le.
(A Sagemcom nem csak modem, hanem egy HGW (homegateway).)
Esetleg nézd meg a modemértékeket abból a srácok tudnak neked mondani valamit, vagy a HGW logjában is lehetnek hasznos infók.
-
Morris
veterán
válasz
Gubek-Einste #80890 üzenetére
Az, hogy egyszerre történik e ez, még nem figyeltem.
Torrent: letöltés után is előfordul, de máskor is.
Semmi kiegészítő cucc nincs.
Csak modem,egy szgép, egy lg g4.A modem beállításaiban ha frissítem a wan ip címét akkor helyreáll.
Mintha sűrűn elveszítené a kommunikációt. -
El Gringo
senior tag
válasz
Gubek-Einste #80875 üzenetére
ki tudom deríteni saját magam, hogy merre?
[link]Van egy sejtésem, a 2K lesz a ludas, nem a Telekom.
-
válasz
MaxxDamage #80895 üzenetére
Ha egy kérdésre nem érkezik válasz akkor valószínű, hogy senki nem tud rá mondani semmit sem és nem az a helyzet, hogy nem akar válaszolni.
-
válasz
Gubek-Einste #80893 üzenetére
& (#80894) DJ. Ru$y: Nektek is kellemest...!
Nem kell mindjárt leharapni a fejem, nem most jöttem le a..... másrészt meg utánam kérdezőnek ment válasz, szóval ez nem lehet kifogás....Legközelebb felhívom inkább a T-t és megkérdem amit akarok.
Szép napot ! (bye)
L
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
MaxxDamage #80892 üzenetére
4 órán belül "upolni" egy kérdést? Azért várhatsz ám egy kicsit. Valószínűleg azért nem jött válasz, mert senki nem tudja rá a választ, aki erre jár(t).
-
válasz
MaxxDamage #80892 üzenetére
Legközelebb várjál már több időt, alig három óra ünnep idején semmi.
-
válasz
MaxxDamage #80882 üzenetére
Erre senki semmit?
L
-
-
Morris
veterán
válasz
Gubek-Einste #80888 üzenetére
Kábelen is
Vagy beállítás probléma vagy modem, vagy a szolgáltató a ludas. -
válasz
Morris #80885 üzenetére
Csak wifi-n vagy a gond vagy kábelen is?
Ha csak wifi-n akkor:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
Az SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
Milyen kliens eszközzel/adapterrel használod? -
Morris
veterán
Üdv!
Kérnék egy kis segítséget!
Sagemcom f@st 3686 ac modemem van és a számítógépen nagyon sűrűn elmegy a net (mondjuk a wifi is a telefonokon). Ilyenkor mindig le kell tiltanom a hálókártyámat, majd újra kell engedélyezni, ezután minden ok. (telefonnal ugyanez, kikapcsolom a wifit majd vissza és jó)
Mi a fene baja van?Korábban Digi volt a szolgáltatóm, de ilyen gondom soha nem volt 5 év alatt. Kezdem unni ezt az egészet. Ha lenne más szolgáltató, már réges régen otthagytam volna ezt a szemétláda céget, de mivel nincs más alternatíva így maradnom kell.
Bekötés óta ilyen. A tévével nincs semmi gond.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
A -t kapcsolót nem véletlen írtam bele, 8 csomag az konkrétan semmi. Azt írd be amit én írtam, a 8.8.8.8-at cserélheted bármelyik oldalra, amelyik válaszol pingre (index.hu stb.), és, ha fél óra után mondjuk megszakítod a pinget, az ott megjelenő statisztika már lehet mérvadó, de 1-2 óra sem árt, sőt 1-2 nap még jobb, mivel, ha napszakra korlátozódik a probléma, akkor 1-2 órából nem feltétlen derül ki.
-
Sziasztok,
Elsőnek, Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
Másodjára, kérdezném, hogy a T-nél már nem vásárolható részletre Windows OP Rendszer? (régen vettem párat, most nem találom az oldalon)L
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Parancssorból PING paranccsal simán tudsz folytonosságot vizsgálni, ha meg a gép 0-24-ben, akkor simán kiadod a ping -t 8.8.8.8 parancsot, így addig fut a ping, amíg CTRL + C-vel meg nem szakítod. Ekkor látsz egy statisztikát, vesztett csomag, átlag ping, max ping, min ping. Ha kell az egész naplózás részletesen, akkor ki lehet íratni txt-be az egészet amolyan logként.
-
blg
senior tag
Viasat Explore másnál sem megy IPTV-n? Újraindítás sem segített
-
huan
őstag
Sziasztok!
Van olyan alkalmazás, amivel ellenőrizni lehetne a kapcsolat stabilitását, folyamatosságát és log-olná?
A problémám az, hogy úgy vélem nem folyamatos a szolgáltatás, de lehet az eszközeimmel van valami.
A speedtest ezt mondja:És ilyen konfigom van:
1000Mb/s-os netmánia szolgáltatás. Miért lehet 1000Mb alatt?
-
-
El Gringo
senior tag
Üdv!
Hátha érti is valaki, mit kérdezek.
Ha pathpingelek egy multiplayerszervert (2k) az ügyfélszolgálata kérdésére, és adatvesztés látható, akkor az az ő hibájuk vagy a Telekomé? -
blg
senior tag
válasz
HoReSz1975 #80871 üzenetére
Szia,
nekem IPTV STB -HDMI- házimozi erősítő -HDMI- TV felállásban voltak ilyen tüneteim. (egy idő után a fehér pöttyökből hangyafoci lett pár másodpercre) Elvittem a házimozi erősítőt garanciális szervizbe (Denon AVR-X520BT), ahol valamit csináltak vele (talán szoftverfrissítés), valamint a két HDMI kábelt lecseréltem drágább, minőségi példányokra, és így szerencsére megszűntek ezek a hibák.
-
HoReSz1975
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy T-Home adást nézve elkezd fehér pöttyökkel pattogozni a kép, néha nagyon és a hang is elmegy
Valamikor az újraindítás se segít, eltellik egy hosszabb idő beáll, majd néha ugyanúgy folytatja.
Optikai kábel van, 1000MB/200MB nettel. Valakinek van ilyen problémája
Megoldás esetleg
MKV -t nézek, vagy bármi, akkor nincs ilyen probléma... csak a TV -nél lép fel.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #80865 üzenetére
Magától nem is fog soha.
-
stb123
tag
válasz
Gubek-Einste #80866 üzenetére
Hálás köszönet
-
-
stb123
tag
Sziasztok!
Segítséget kérek:
Adott a nappaliban huawei hgw, ebbe érkezik az optika. Ez látja el a nappalit wifivel (többek között egy nexbox médialejátszót). Lan1 ad a számítógépnek netet, innen van megosztva mappa a nexboxnak sambán keresztül. Itt minden flottul működik.
Lan 2-n keresztül megy a hálószobába egy tp-link 841n routerbe, ami ott lefedi a wifit, és erre csatlakozik az iptv beltéri is. Eddig a részig is kafa minden.
A probléma:
A hálóban is lenne egy médialejátszó, de nem tudom úgy bekonfigolni a routert, hogy azonos legyen a hálózat. Szeretném, hogy a médiajátékos is lássa a sambán megosztott mappá(ka)t! Net van neki, youtube pl. megy.
Köszönöm! -
dchard
veterán
-
Sharkweb
aktív tag
válasz
World-Soft #80828 üzenetére
Kaspersky a ludas, le kell törölni 700-nál többet nem fog engedni, csak ha kikapcsolod a Kaspersky-t.
Kaspersky bekapcsolva:
Kaspersky kikapcsolva:
-
törölt tag
válasz
206 cc #80855 üzenetére
Ha már lesz ssd és elég ram akkor a virtuális memóriát tedd fix méretre kb.2Gb. és a hibernálást is érdemes kikapcsolni.
Én így használom és 8gb ram mellett vígan elvan a w7. Ezzel is növelve az ssd élettartamát.Mellesleg az ssd pont egy olyan dolog amiből én nem vennék használtat. Inkább várj vele és legyen szűz mint egy olyan amire már xy Tb -t írtak előtte.
Egyébként az ssd egy megváltás a hdd után.
Nem tudnám már megszokni a hdd sebességét rendszer lemezként. Persze attól még a hdd is kell a nagy fájlok tárolására. -
206 cc
senior tag
válasz
dchard #80857 üzenetére
Köszönet a ram emelés már úton van, jelejleg sajna csak 4GB van de jön még egy 8GB modul az csak elég lesz...
Az ssd meg amúgy is tervezett volt de amíg nem tudtam milyen lesz a gép nem nézelődtem,de már biztos az M.2 verzió kell nekem es rendszerhez elég egy 120GB szerintem....
A ping viszont kicsit bosszant miért ilyen magas?! Most is 18!? -
dchard
veterán
válasz
DJ. Ru$y #80854 üzenetére
A speedtest RAM-ba tölt, tehát nem az SSD lesz a szűk keresztmetszet. Viszont különösen nagy sebességnél (gigás kapcsolat) eléggé tudja tekerni a procit mind a régi flash, mint az új HTML5 verzió. Persze ha kevés a RAM, akkor lapozni fog az oprendszer arra ami van (lassú merevlemezre például), ez megint csak gigás kapcsolat tesztelésénél gond, ahol a pár tíz másodperces teszt alatt akár több gigabyte forgalom is összejöhet.
Dchard
-
Szokenesz
senior tag
válasz
#22718208 #80846 üzenetére
Azt vágom, hogy a késleltetés is persze, hogy számít, csak eddig SAT-nál egyáltalán nem vettem észre ilyet, főleg két hagyományos régi TV között.
Az teljesen más dolog különböző csatornánál, pl.: valamelyik nap is, pakolásztam járkáltam a házba, 2 TV-n szólt volna ugyan az, ha nem vágtak volna egymás szavába, így nem szólt egyik se, maradt a netrádió
#80848) studiod1:
Köszönöm, megpróbálom. Ha nem jó tipp, leszokok erről az idióta szokásomról. -
tsteve
senior tag
válasz
studiod1 #80848 üzenetére
ez igaz, de ami 1-2 másodperces különbséget okozhat, az nem az iptv, hanem a tv készülékek közti különbség... iptv esetén a különbség csak pár ms nagyságrend a 2 vevő közt... ennél még a hangsebesség miatti különbség is több ha a 2 tv-t pl. 5 m-es különbségű távolságokról hallod (ez már 15 ms az 5 méter miatt)
-
tsteve
senior tag
válasz
Szokenesz #80839 üzenetére
nincs köze az iptv-hez, két egyforma tv-vel -jó eséllyel-megszűnne a gondod, ez van, marad az ajtózár amíg nem lesz 2 azonos tv-tek a 2 szobában... jól írják itt... de még azonos tv-k esetén is lehet kisebb eltérés ha a feldolgozás nem egyforma késleltetesű, amit okozhat beállítási eltérés is
-
206 cc
senior tag
válasz
Hoorus #80840 üzenetére
hmmm...én ezt nem értem!!!! Egy 10 éves géppel is próbálom,de azzal is kb.200Mb a letöltés szóval egy új gépnél ez nekem elég furcsa! Néztem több szerverrel is de még több a ping 15-25 között ingadozik,de attól soha nem jobb!! A feltöltés megy maxon 210Mb is megvan...
A hdd miatt lenne??...ilyenkor nem csak a ramot használja letöltésnél??
Van esetleg ezzel foglalkozó topik? -
Szokenesz
senior tag
válasz
#22718208 #80841 üzenetére
pár milisec nem érdekel, csak kb 1-2 másodperc késés van közöttük. SAT-nál is biztosan késett, de nem volt zavaró, nem tűnt fel.
Fontosnak nem éppen fontos, csak pl.: másik szobában ugyan azt a műsort nézték, nem volt baj, most kötelező ajtó zárás, mert ebből a szempontból nagyon zavaró, hogy minden színész nagyon durván dadog, ismétel minden szót
-
Szokenesz
senior tag
Üdv.
Annyi lenne a kérdésem, hogy még mindig az IPTV sajátossága, hogy a 2 tv egymással "visszhangzik", van közöttük eltérés, vagy a plusz routerem kavarja meg a dolgokat? Régen, 2009-ben még így működött, ezt mára sem sikerült javítani?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #80836 üzenetére
Az ONT végzi a PPPoE kapcsolat felépítést nála, 2 másik router pedig AP módban van a leírása szerint, szóval az app-pal lehet valami baj, ha tényleg AP módban vannak és nem külön alhálózaton.
-
-
Klown
aktív tag
Sziasztok!
Arra tud valaki mondani okosat, hogy optikán a műsorújság app-ból miért nem működik a távirányító az IPTV box-hoz? Nem létszükséglet, inkább a szakmai kíváncsiság végett kérdezem. Gondolom, hogy valami hálózati probléma van a háttérben. De vajon pontosan mi az?
Üdv: Klown
-
206 cc
senior tag
Sziasztok!
Egy 6gen i3 procival kellene mennie az 1000 netnek?...mert most vettem egy barebone pc-t új win 10 telepítve de a ping is 15-18 közötti és letölteni sem tudok 250-320 Megánál többel a speedtest szerint !.....igaz hdd-re teszem egyelőre....optika, pestmegye.....A feltöltés viszont megvan a 200Mb....!!!
A ping igen magas szerintem?!,,kb. egy hete tesztelgetem ,de soha nem ad kevesebbet... -
n42
tag
válasz
(nekem is ilyen, 600 már jónak számtás, 700 szinte csoda, felette még nem mértem.
)
Bár mostanában nem izgat annyira, de akkor is na!
-
World-Soft
senior tag
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Nincs 1 GB-os csomag (gigabyte) csak 1 Gb-es (gigabit).
Bejelentheted, rá fognak nézni, ha nem látnak hibát és nagyon erőlteted a szerelőt, kimegy és rámér a saját eszközével és nála meglesz a gigabit, akkor akár ki is számlázhatják a kiszállást. Ha be akarod jelenteni, akkor felesleges megkérdezni, hogy megéri-e, jelentsd be és nézd meg mi lesz a végeredmény.
-
World-Soft
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #80827 üzenetére
Igaz a CP fel tud menni 80%_ig.
Amit állítottam:
- kaspersky-ből a hálózati folyamat figyelés lekapcsolása
- új Lan drivet1x mértem már 900 felett (de az is mindig szép lassan kúszik csak fel a végéig), de általában 4-500 között mérek csak (és olyan 200-250-ről kezd szép lassan felkúszni).
És általában mondjuk 3-6 a ping, de simán van 9 és felette is időnként.Szerintetek érdemes jelezni?
(a kavar, hogy nemrég még a rendszerben azt sem látták, hogy már lekötve a 120-as net, és már az 1GB-ot ki is van építve) -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
World-Soft #80825 üzenetére
900 megának kellene lennie az "átlag"-nak, legalább. Az optikának ezt tudnia kell. Ha állítottál a gépen és nőtt a sebesség és a Telekom nem csinált semmit, akkor gyanús, hogy megvan ott a 900 Mb/s is.
-
kigyi_23
addikt
válasz
World-Soft #80825 üzenetére
Azért nézd meg a LAN beállításokat is engem egy MSI lapka szivatott szintén 5-600Mbit között aztán kiderült felrakja a cfos-t (a LAN driver mellett felapkolta azt is) és az nem szerencsés ilyen gyors netnél, amióta leszedtem 900+ megy azon is.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
World-Soft #80823 üzenetére
800-900 Mb/s-es képek szoktak itt lenni a fórumban, jobb fent kereső segít.
-
Sziasztok!!
Segítséget kérnék egy ZTE ZXHN H368N-es készülék Port Forwarding beállításához.
THX!!Üdv:
-
törölt tag
válasz
Szokenesz #80819 üzenetére
Az igmp proxy mindenképp kell mert a adott routeren ,ha ezt nem tudja nem megy az iptv sehogyan sem.
Az jó hír , mert alapból ez sem tudja. Így már ki is derült hogy szoft kell rá és elviekben annyi.
(csak nehogy úgy járjak mint a múltkor amikor repeatert akartam belőle faragni ,aztán kiderült ,hogy a benne használt atheros chip nem támogatja ezt a módot)lan-lan használnám,így a wan bug elvileg kizárva. Cserébe lenne a ház minden pontján és a hátsó udvaron "normális" wifi.
Este google barátommal neki is ugrunk okosítani az öreg tp linket. -
Szokenesz
senior tag
válasz
#22718208 #80818 üzenetére
Nem igazam ertek ezeknek a lelkivilagahoz.
Feltelepitettem ra az openwrt-t, telepitettem melle az igmpproxy nevu progit, bekonfigoltam az alap javasolt beallitas szerint.
Dehogy ez a wan porthoz kell, hogy azon keresztul is mukodjon, vagy a lan-lan kapcsolathoz is, ahhoz mar nem ertek, hetfon allitgattam, szerdan osszedugtam, mukodik. Orul.De alapbol nem tud igmp-t a 740-es sem.
-
zunicum
tag
válasz
gghrtz #80804 üzenetére
Jelentsd be hibára, ha nem működik. Ha nem resetelted a hgw-t, akkor működnie kellene.
Amikor beüzemelték nálam a gyorsító opciót, akkor elfelejtettek közölni egy aprócska részletet. A hgw resetelése után jöttem rá a dologra: Megváltoztatták az internetes bejelentkezési jelszavamat.
A portok nyitogatása során elállítottam valamit, így nem működött. Reset után, a régi azonosítóval nem működött a rendszer.
A telefonos ügyfélszolgák ki akarták fizettetni velem, hogy megadják a megváltoztatott jelszót,amire nem voltam hajlandó, mert ők nem közölték velem az újat. Aranyos cég... -
Szokenesz
senior tag
Tegnap kötötték be itt is az IPTV-t, nincs komoly routerem, csak a HGW gigabites, és nem akartam elveszteni az IPTV miatt 3 portot.
Egy sima egyszerű TPLink W740N-em van, rajta openwrt, igaz, hogy LAN-LAN módban van összekötve, maradék 3 porton a 3 box, de vígan megy a 2HD+1SD rajta, nem akad, meg semmi.
Remélem így is marad.Szerk.: Netes felületen ugyan úgy, van az elírva nekem is.
-
havri1
félisten
Ja, értem, köszi
-
Klown
aktív tag
válasz
tsteve #80810 üzenetére
Szia!
Alapból nem is kaptam volna meg. Speciális II.-es a címem az egyetlen konkurenciácska miatt. Eddig a netet és telefont aszerint fizettem is. Viszont ügynökön át újrakötve az üzletkötői tabletes rendszer már engedte a Specális I.-et beállítani. Az igény a backoffice-on is átcsúszott. Azt azért megjegyzem, hogy tetű dolog, hogy az egész kerületre be van állítva a Specális I., még az utcánk elejébe is, de házszámra pontosan csak oda, ahol van DIGI és UPC. (Eleinte még nálunk is Speciális I. volt, de ahogy kiderült, hogy a lakótepen nem lesz se DIGI, se UPC, úgy áttették Speciális II.-be.) Sajnos nálunk a lakótelepen egyik sincs, így csak Specális II. van.
A Specális I.-hez kellett némi agilitás...
-
tsteve
senior tag
hát igen, ez alapján spec1 árat kaptál, amit tovább csökkentett a hűség és a telekom kedvezmény is, így jött ki végül a 2700 Ft, valami konkurrencia biztosan van, a habokra ezt a spec1 árat nem szokták csak úgy osztogatni, nem mindenki kapja ezt meg...lehet, hogy épp készül oda felétek vmi konkurrens cég, amiről még nem is tudsz.. de a telekom már igen
-
tsteve
senior tag
a szerződésedben lévő ár számít, azt kéne megnézned, s nem a webes felületeken lévő dolgokat... nekem úgy tűnik, a tv-re spec1 árat (2700 Ft/hó) kaphattál, ami akkor szokás, ha van erős konkurrencia a környéken, s te ennek ellenére is a telekomot választod... a szerződésedet a neten is megtalálod a telekom fiókodban a dokumentum mappában... ha még nincs ott, akkor csak 1-2 nap, s odakerül
-
Klown
aktív tag
Apropó! Egy kis esettanulmány, hátha más is ugyanilyen cipőben járna. (Mondjuk elég speciális eset az tény!
) Szóval az IPTV-vel volt azért szívás...
Eddig úgy tudtam, hogy a TP Link TL-WR1043ND v3 IGMP proxy képes. Be is volt kapcsolva, de mégsem ment. A következő volt a felállás:
Huawei ONT (bridge módban) Port 1 -> TP-Link (PPPoE-n csatlakozik és a DHCP-t adja) -> D-Link DIR-842 (AP módban) -> Cisco IPTV STB
Azt hittem szépen fog menni, mert a D-Link és a TP-link mind IGMP képes. Hát sajnos nem!
Ha a D-Link-et közvetlen az ONT-ba dugtam, úgy rögvest feléledt az IPTV box. Így át kellett struktúrálnom a hálózatot. Most működik, nagyjából OK, de bosszant, hogy a fél éve vett TP-Link router egyszerű AP-vé degradálódott vissza.
Működő felállás:
Huawei ONT (Router-ként: PPPoE-n csatlakozik és a DHCP-t adja.) Port 1 -> TP-Link (AP módban)
Huawei ONT (Router-ként) Port 2 -> D-Link (AP módban) -> Cisco IPTV STB
Végülis mindegy, mert működik a dolog, csak bosszant kissé...
-
Klown
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap bekötötték az IPTV-t. Ma ellenőriztem a netes felületre belépve, de anomáliát látok:
Az összesítésben ezt (3675 Ft):
Ha rendelni akarok, akkor viszont már jól (2700 Ft):
Na most akkor vajon melyik az igazi?
(Amire valójában szerződtem ez utóbbiban látszik.) Remélem nem fog meglepetés érni, ha lejár a 3 hónap ingyenes TV (mint új szolgáltatás)...
-
kircsike
tag
válasz
World-Soft #80798 üzenetére
Kapcsold ki légy kedves az ONT-det egy kicsit, majd utána újra be.
Nálam is így "tért magához" anno. -
gghrtz
őstag
Sziasztok! Tegnap bekotottek a gyorsitot, de sajna a a Mobile resz nem akar mukodni. A "mode" led nem vilagit, es a logban ppp dial exception-t ir az umts-re. Ehhez a az internet resznel a umts-hez kellenek meg kulon authentkacios adatokat meg adni, mint ami az adsl reszhez kell? Mert probaltam azzal is de semmi. Legalabbis a regi a jelszavammal, mert a szerelo semmi papirt nem hagyott itt nekem... A mobilkapcsolat adatainal egyebkent csak wcdma-t ir, remelem ez a hgw tudja a B20-as LTE-t, mert nalunk a 2600 MHz-es szinte alig foghato.
-
spici
tag
válasz
World-Soft #80802 üzenetére
17-24 között az ideális.
-
spici
tag
válasz
World-Soft #80798 üzenetére
21-es jelszint az tökéletes (Láttam már 30-as jelszinttel 120 megabitet, bár lehet már nem megy
)
Ha már látsz 480 megabitet lefelé, illetve felfelé 205-öt, akkor működnie kell, itt nincs olyan hogy várni kell míg teljesen megérkezik a sebesség, ha megkaptad a gigás profilt akkor egyből kellene már mennie.
Esetleg más hardverrel leellenőrizni, közvetlen ONT-be csatlakoztatni, HTML5-ös speedtestet nyomatni, vagy szélessáv.net -en mérni.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED monitor topic
- iPhone topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- E-roller topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Katana GF66 12UC 27% 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Eladó Vízhűtő cuccok, VGA blokk, radiátor!
- Dell Latitude 5350 13.3" FHD IPS Intel Ultra 5 135U 32GB 512GB NVMe gar
- Powercolor RX 6800 Fighter 16 Gb újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest