Hirdetés
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Last Epoch
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- EA Sports WRC '23
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Cyberpunk 2077
- Path of Exile 2
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- PlayStation 5
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
-
GAMEPOD
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
cyber86 #81199 üzenetére
Cat5e kábelt használnak szerintem. Miért kellene a TS miatt 2 bekötés? Nem értem.
Az ONT-ból kitörlöd a felhasználó nevet és jelszót, majd beírod a saját routeredbe, amit az ONT LAN1-re rákötöttél és simán átengedi a kapcsolat építést a saját routerednek.
Optikán nem NAT-olnak egyelőre.
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Első kérdésem, hogy melyik megoldás lenne a jó nekem ha 0-24-be fut nálam egy ts server meg torrentezgetek vagyis 1 bekötés és valahogy meg lehet oldani, hogy ne legyek natolva meg minden úgy működjön ahogy kell vagy 2 bekötést érdemes ez miatt? (optikai) A másik, hogy milyen kábel használ a telekom lakásba? Cat6-os? Meg milyen márka?
szerk: azt elfelejtettem leírni, hogy iptv meg telefon is lesz és így nem tudom, hogy megoldható-e, hogy a modem/router csak modemként működjön (bridge).
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Janusz001 #81190 üzenetére
De hívhat. Engem is rejtettről hívtak, mikor a kedvezményes ügyemet bírálták el.
Más:
Telekom szenved? Megint a Facebook hibába futok, eddig soha, mikor másnak ilyen hibája volt, nem töltenek be a képek és hasonlók. Nem, nem DNS probléma, ugyanis 8.8.8.8 és 8.8.4.4 van megadva kliens szinten... Érdekes, hogy most más nem írta. (Ja és, hogy miért hiszem, hogy Telekom? Ugyanaz a gép, telefonról mobilnetet osztva simán betölt mindent.) -
tsteve
senior tag
válasz
Janusz001 #81190 üzenetére
vedd fel, s ha kamu ill. csaló a hívó, lesz bizonyítékod... az én hasonló hangfelvételem és az egyéb, a zsaruknak megadott adataim alapján elítéltek már így egy többfős csaló társaságot pár éve... fura, hogy a "sértettek" közül más nem vette fel a hangjukat... a tárgyaláson derült ki... sokakat le is húztak a csalók a Telekom nevében 10-20 ezer Ft-tal
-
Janusz001
őstag
Gondolom a Telekom nem hív fel rejtett számról adategyeztetés céljából. Kaptam már 2 ilyen hívást, sajna számomra alkalmatlan időben, de azért húztam volna az időt, had ketyegjen a számlája.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
margithid #81184 üzenetére
Nem. Mivel gondolom analóg telefonról átraktak digitális alapú (VoIP) telefonra így kell a HGW, hogy tudd használni a telefont, sőt lehet az interneted is átkerült ADSL2+-ról VDSL2-re, akkor meg aztán interneted sem lenne, ha visszaraknád a modemet, mert nem tudja kezelni a VDSL2-t.
Mi az ami miatt szükséges az analóg telefon? Riasztó? Vagy egyéb? Hátha tudunk/tudnak segíteni.
-
margithid
veterán
Sziasztok!
A gondom a következő:
Digitális modemet kaptam a telekomtól, de az nekem egy bizonyos dolog miatt nem jó, viszont csak azzal müködik a vezetékes telefon, a régi modemmel nem (D-Link 360R).
Kérdés:
Meg lehet valahogy oldani, hogy a vezetékes telefon müködjön a régi modemmel, illetve elosztóval?
Van switchem ha ez számít. -
DJ. Ru$y
nagyúr
Srácok! Kérlek titeket ezt a Wifis topikban folytassátok!
-
feelmt
tag
válasz
tsteve #81177 üzenetére
értem és köszönöm a segítséged, de akkor valahogyan meglehet ezt oldani ? a telekomos-nak ha nem lenne baja én örülnék a legjobban mert egy forintba se kerül, de amióta megvan szakadozik ugye.
Én csak azt szeretném, hogy ne keljen már átkábelezni a házat ha lehet, illetve ha már kb a 4g-n a ház szinte bármely pontján hozza a 100-110Mbps-t akkor gépen ne keljen már használni kábelen a netet.. ( meg még vagy 2-3 más eszközön, a ház külömböző részén... ) csak van 2017 erre valami megoldás, és nem akarom, hogy a telekom oldja meg nekem, sőt én magamtól is megszerettem volna ezt oldani, de ugye a saját routeren meg nem olyan a sebesség ha rákötöm a sagemcom-ra. -
tsteve
senior tag
válasz
feelmt #81173 üzenetére
egyetértek az előttem szólóval, van nálad valami durva zavaró jel ami már a router közelében is minőségromlást okoz wifin. ha lan-on megvan a 120 mega, akkor csak ez okozhatja a problémáidat. próbálj ki egy másik 5 gigás routert is, (ugyanazon a csatornán is) ha a 2.4 gigán mindkét jelzett router rossz eredményt hoz.
ha gond van/lenne a telekom eszközzel akkor 5 gigán komoly javulást kell majd látnod a másik routerrel, a router közelében biztosan. -
astorre19
aktív tag
válasz
feelmt #81173 üzenetére
Ha óránként lecsatlakozik kb rendszeresen,akkor az lehet valamilyen zavaró eszköz miatt(lásd mozgásérzékelős példát,ott is ez volt).Persze a Tkomos eszköz hiba sem zárható ki teljesen.
Azt,hogy kábelen kiadja a szolgáltató eszköze a megfelelő sebességet,és ha utána raksz egy eszközt az meg nem adja ki,én nehezen tudnám a szolgáltatói eszköz számlájára írni,de ebben csak akkor lehetsz biztos ha másik routerrel is teszteled.
-
feelmt
tag
Köszönöm a válaszokat! ez így rendben van, de a telekom ( sagemcom ) routeren óránként kb lecsatlakozik a wifi ahogy fent is írtam, tehát valami biztos van vele mert ez nem normális. Aztán azt nem értem hogy ha bedugom az én routerem miért lassabb a net ? értitek oké hogy egy szobában roszabb / jobb a jel, amit irtatok elfogadom, de ha router-re rárakom kb a telefont vagy a laptopot mellete tartom közvetlenül, akkor hogy lehet ez hogy nem hozza a megfelelő sebességet? mert akkro nyilvan veszek egy másik router-t pl akkor olyat ami megy 5ghz-n is nagyobb antennákkal vagy valami ( bár tényleg nem valami nagy a táv amit le kéne fednie ) de ha nem viszi át a netet normálisan a telekeom eszköze akkor semmit nem érek azzal sem.
-
tsteve
senior tag
-
tsteve
senior tag
válasz
astorre19 #81169 üzenetére
hát igen... bármilyen eszköz rombolja a wifi-t, ami erősebb elektromágneses teret kelt, egy mosógép pl. nagyon durva lehet, akár a szomszéd lakásból is "átszol"... de bármi egyéb állandó (de erős) jel is okozhat gondot ami a szomszéd lakások valamelyikében keletkezik, wifi vagy nem wifi készülékben.. szerintem nem fogja tudni ezt megoldani a fórumtárs, ha csak le nem nullázza a zavaró jelek nagyobb részét 20-50 m-es körzetben a szomszéd lakásokban is... a tekekom itt speciel nem hunyó ebben az esetben... a panelban szerencséje volt, itt nem igazán
-
astorre19
aktív tag
válasz
viktorhu #81168 üzenetére
Pont ezért nem vállal egyik szolgáltató sem garanciát a Wifijére,adják mert muszáj,de gondolom a hátuk közepére sem kívánják,ahány lakás annyi féle zavaró tényező.
Egyik ismerősék elég sokat szívtak a wifivel,kétszintes családi házban,mire rájöttek hogy a mozgásérzékelők zavarnak be.
Azok időnként gondolom kommunikálnak valami központi egységgel vagy franc se tudja konkrétan mit csinálnak,de ugye villog időnként egy led rajtuk,na olyankor a wifi kapcsolat konkrétan megszakadt.
-
viktorhu
veterán
válasz
feelmt #81161 üzenetére
Én ezeket (70-90 mbit körüli értékek) jó eredménynek tartom wifin. Az nem annyira mérvadó sajnos, hogy másik épületben ennél több ment, mert mások voltak a viszonyok (wifi sávok foglaltsága), na meg pl. egy vékony belső betonfal szépen átengedi a jelet, míg mondjuk egy vályog már nem annyira
5GHz-es AC routerrel több csatorna összekapcsolásával és AC képes készülékekkel ki tudsz hozni többet is, de az 5GHz még kényesebb a falakra.
-
feelmt
tag
válasz
tsteve #81166 üzenetére
panelben is ennyi volt a net sebessége ( 120mbp-s ) de 5ghz megnéztem és ott is lassú, router mellet is 90Mbps kb ( telekomos routernél ugye, mert a tp link nem tudja ) de pl azon a képen amit linkeltem látszik, hogy a tp-link a router mellet 90-100 % jel erősséget produkál, és 10-20% van egy két csatorna ami beleszól ( úgy tudom itt még nem kéne számottevő zavarnak lennie ) és mégis 80Mbps körüli a sebesség, ami ott azért többnek kéne, hogy legyen. Mert ugye a panelban ugyan ilyen sebességü netre volt rákötve ( csak közvetlenül ) és kb még ennél jobban is zavarva volt, ott nemtudtam így elszeparálni, hogy csak ennyi másik wifi lógjon bele, aztán mégis simán hozta a sebességet. Ez az amit nemértek, jó legyen szar a gyári wifi a telekomos router-en, de miért nem müködik normálisan ha én dugom rá a sajátot?
-
törölt tag
válasz
#22718208 #81164 üzenetére
Nos én akkor még aludni szoktam amikor más már majdnem ebédel, cserébe éjjel fent vagyok.
Kérdésedre a választ ezen hozzászólásomban is megtalálod képek formájában, amit a zaklatásszűrő hivatott bemutatniNekem fontos, hogy át is aludjam, meg azért lássam szépen a zaklatásszűrőn, hogy ki és miért akadt fenn
-
törölt tag
válasz
#41133696 #81156 üzenetére
Nem tudom, téged vagy titeket mennyi ügynök hívogat.
Engem átlagban kb. 3 havonta 1. Az meg elmondja ki az mit akar , én meg elmondom hogy kösz nem. Ez le szokott pörögni cirka 15mp alatt.Inkább ezt az utat választom, mint azt hogy még én próbáljam kinyomozni ,hogy ki keresett és miért. Mert lehet egy fontos hívás is rejtett számról illetve olyantól is aki épp nincs a telefonkönyvemben.
-
feelmt
tag
válasz
tsteve #81162 üzenetére
Igen de ott is dobál
meg mondom, kb a panelben ahol beton falak vannak, ott is sok zavart sáv volt és simán vitte a jelet a tp-link, amugy nem igen .. ahogy írtam is nem is érdekli őket, hogy szar. De engem sem, csak legalább a saját router-em müködjön már normális sebességel, én már azt is elfogadnám
-
feelmt
tag
válasz
feelmt #81159 üzenetére
Annyi még hogy igen a telekomos megy jelenleg mert mivel nem gyorsabb a saját nem kötöttem be (csak most idéglenesen ) , de ha rájönnék miért lassabb azon a net akkor inkább azt használnám, 2.4 megy amúgy, azt hogy a tp-link ment normális sebességen beton falaknál digin-nél volt. ilyet sajnos nemtudok linkelni, de ilyet igen ( mentsvárunk az .. azért mert ez legalább nem dobál és lehet benne bízni
)
-
feelmt
tag
válasz
viktorhu #81158 üzenetére
Üdv! Telekom de összefogalalva: - wifi-n természetesen - Telekomos ( sagemcom ) dobál, 2.4-en 5.0 abban ahol van a router megy a 120Mbps ahol nem ott 50Mbps körül, Saját router megoldanááá mert az már bizonyitott is jó ( tplink wr841 ) de : mindenhol csak 40-50Mbps körüli a sebesség ( panelben beton falaknál hozta a 120/100Mpbs-t. Kábelen hozza a 120Mps amúgy mindenhol de ez mondjuk nem alap amugy is.
-
viktorhu
veterán
válasz
feelmt #81157 üzenetére
Akkor most a saját routereden használod a wifit, vagy a telekomoson? 5GHz-re állítottad, vagy 2,4-re?
Esetleg wifi analyzer alkalmazással berakhatnál egy screenshotot a Channel Graph ábráról, leginkább abból a szobából, ahol gyenge a wifi.
-
feelmt
tag
Üdv! már féléve szenvedek a net sebességétől, először szakadozott csak aztán egyre roszabb lett. Jött ki telekomos szervízes, de csak azt hajtogatta, hogy ők mire vállalnak garanciát meg mire nem illetve, hogy biztos az én gépeimel van a hiba..
Azán végül egy panaszlevél után helyre ált minden egy ideig. De már pár hónapja ismét elöjöttek a hibák. Konkérétan : Az ujabb sagemcom hgw-m van ami tud 2.4 és 5.0 ghz-t is, olyan csatornára van berakva ahol nem nagy a zavar ( ezt csinálta volna meg a szervizes, én már megcsináltam előtte ) neten kábelen megy szépen a 120Mbps de wifin nem igazán, a hgw egy másik helységben van, ott megy wifi-n ( eleve nem oda kértem, hogy szereljék be, aztán amikor szóvá tettem aztmondták fizessek az átszerelésért 12e forintot.. ) de amikor máshol vagyok gyengébb kb fele, amivel nem is lenne gond.. mert oké biztos, hogy a falak stb csak az a gáz, hogy egy 5e forintos tp-link router anno a panelben a ***** netet kb az előírt sebességen szét szorta.. ez meg így 3 méterrel, megy egy vékonyabb fallal odébb már felezi. Okés nem lenne még ezzel sem gond mert "nincs rá garancia csak egy kényelmi szolgáltatás" ahogy a nagyrabecsült szerelő többször elmondta. DE amikor az én olcsó kis 5e forintos tp-link routerem, amivel mint említettem soha nem volt gond megfelelő sebességel szorta a netet BETON falakon keresztül, rádugom lan-1-re a hgw-re és már csak 120 helyett ott közvetlenül a router mellet 30-40Mbps-t tud.. ( legalább mindehol egyformán az már kicsit bosszantó, azt meg a telekom sem gondolja hogy 2017-ben mindent, még a telefont is?! kábelen fogom használni.. és nem a router tuti jó máshol azota megprobáltam nem "romlott el időközben" ahogy a szaki gondolta. DE ezen kívül még amikor napi szinten min 5x lehal a hálózat a hgw-ről.. mert nyilvan akkor a hgw wifi megy ha már ugyan olyan lassú ( sőt az gyorsabb picit közvetlen mellte tudja a 120Mbps-t de máshol ahol mint említettem simán tudnia kéne legalább 100-at,90-et 40-50Mbps. ) vagyis az úgynézki, hogy net megál, wifi kikapcsolom bekapcsolom ( arról az eszközről amiről használom, MINDENNEL probáltam már pl osx,ios,andorid,windows ) és megy megint, jó 2 óráig. Szóval ha valakinek bármi infója van mit csináljak azt megköszönném, mert én hiába jelentettem már be vagy 3x hiába jöttek ki nézték meg, vagy aztmondták, hogy : nincs semmi baj én vagyok a *****, vagy baj van majd megcsinálják ( panaszlevél után egyből kiderült hogy tényleg baj van..jó is lett egy ideig aztán ujra *****.. ) vagy az én eszközeim egyszere elromlottak és biztos azért rossz, vagy a telekom semmiért nem válal garanciát, vagy fizessek ennyit meg annyit aztán jobb lesz TALÁN na ennyi. köszönöm előre is aki elolvassa, vagy segít
-
törölt tag
válasz
#22718208 #81154 üzenetére
Ügynökök kiszűrésére ideális
Elég sokat hirdetek pl Vaterán, és a mobilszámomnál még szigorúbb szabályozás van
"Fontos információ! Jelentkezést SMS-ben várok, névvel címmel, és árajánlattal! A telefonszám működik, de szűri a névtelen számokat, tehát aki nem küldi a számát annak foglaltat jelez. Aki küldi a számot azt is szűri amennyiben nincs benne a névjegyzékben és lássuk be, az idegenek nincsenek benne. Tehát küldje a számot, de a legjobb ha SMS-ben jelentkezik!"
Ugyanis a nanoSIM kártyám a Huawei MediaPad M3 8.4 táblagépemben van, ott látom az elutasított hívásokat, ha nem küldte a számot, akkor nyilván nem is tudom visszahívni, de jó eséllyel valamelyik tévés marketinges ügynök, esetleg életbiztosítást akar velem köttetni stb... ha meg küldi a számot, akkor utána keresek, hogy miről is van szó. Ott is volt már, hogy örömködtem, hogy milyen jó is, hogy na ezt is kiszűrtem (természetesen ügynök volt).
-
sajby
senior tag
-
törölt tag
Kellemes funkció és immáron vezetékes számok esetében is ingyenesen bekapcsolható az anonim számok szűrése.
[kép]Az imént kapcsoltam be
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Franky2Ster #81142 üzenetére
Ilyen infókat itt nem nagyon fogsz kapni. Hálózatfejlesztés, valamint a 1412-n, bár ott sem nagyon adnak ki fejlesztésről információt, csak a jelenleg elérhető csomagokról.
-
n@p@lm
őstag
-
Franky2Ster
senior tag
Hálózat fejlesztésről szeretnék érdeklődni ,hogy a területünkön jelenleg mi a maximum amit biztosítani tudnak és esetleg mi várható. Ha valaki tud ebben segíteni az kérem keressen privátban. Új előfizető szeretnék lenni de előtte érdekelne ,hogy mire számíthatok.
-
sajby
senior tag
HAsználja valak ia Telekom gyorsító opcióját ?
KIváncsi lennék a tapasztalatokra,hogy mennyire segít egy "beteg" sebbességgel rendelkező ügyfélnek
(nálam 6 mega elérhető,és ezt ajánlották) -
salapp
addikt
válasz
dptrsk #81136 üzenetére
Köszi, mivel még a második boxért is hozzájön egy tétel (így se túl jó), úgy már végképp túlárazott lesz az alternatívához képest. Mondjuk, ha pofátlanul a Digi (az nem kéne persze) hűség nélküli éves díját benyögöm a telefonba a két box-szal, lehet, értelmesre tudom a fejesekkel faragtatni az árat, csak hogy ne másnál legyen a tévé...
Teszek egy próbát. -
dptrsk
Topikgazda
válasz
salapp #81135 üzenetére
Ha jól néztem:
+4275 forint/hó lenne az IPTV, 1 STBvel, 1 év hűséggel, a te szolgáltatásaid mellé.+5025 forint/hó hűség nélkül
+4050 forint/hó 2 év hűséggelOptikán nem hiszem, hogy gond lenne az IPTVvel.
3 eltérő infrastruktúrán szolgáltat a Telekom, ami panaszt olvasol, nagy valószínűséggel nem optikás előfizetés.Ezekből az árakból nem nagyon tudsz lefaragni szerintem, de 1412 megkérdezheted, hátha...
-
salapp
addikt
Most van Telekomtól optikán 120-as net, Alap IP telefonnal, spec2 kedvezménnyel, 2 év hűséggel 4.523,- forintért.
Sajnos mégis van igény a családban a csatornák által összehangolt időben sugárzott hülye reklámokra, amiket időközönként nem feltétlenül igényes műsorokkal szakítanak meg. Szóval kéne valami tévé előfizetés.
Nyilván az iptv lenne a logikus döntés, ugyanattól a szolgáltatótól.
Szüleimnél az van és nem vagyok hasraesve tőle.
Ilyen szutyokra nem szívesen kötnék 2 év hűségidőt.
Van itt valakinek javaslata, hogy mivel érdemes érvelni, hogy a lehető legalacsonyabb összeget kelljen erre az igénytelen xarra, amit hazánkban televíziózásnak hívnak, kifizetni?
UPC Direct Medium HD lenne az alternatívája, két szerelővel ledumált (UPC kínálat tekintetében) legjobb hd-képes boxxal, minden költségét egy évre vetítve (1 év hűségidővel) 45ezerA Telekom a szuper családi hd csomagját a honlapjuk kalkulátora alapján eléggé gusztustalan áron adja, ezt szeretném a béka alfele irányába vinni, nagyjából oda, amennyit ez a hulladék ér.
Persze nem szeretném azt hallgatni évi akár 45ezerért sem a család adott tagjától, hogy "megint lefagyott", "bekockásodik állandóan", "csúszik a hang", "kapcsolat instabil, keresse fel lelkipásztorát" vagy mittudomén. Beleolvastam a topikba és úgy látom, ez továbbra sem acélos Telekomos szolgáltatás.
Tudom, hogy a műholdas szolgáltatás esetében a durva hóesés, eső, köd okozhat gondokat, de az mégsem permanens jelenség. -
dchard
veterán
Este fél nyolcra állt helyre a szolgáltatás. Ilyen mértékű kiesés bő 10 éve nem volt, az előtt viszont félévente fordult elő (ezért tartott ki mindenki a környéken a DSL mellett, amíg az ED3-mat és a hozzá kapcsolódó infra fejlesztéseket meg nem csinálták).
Az ÜFSZ megerősítette az ONU hibát egyébként, el nem tudom képzelni hogy mi tarthat ennek a cseréjén 12 órát.
Dchard
-
adika4444
addikt
válasz
dchard #81118 üzenetére
Nem ismerem a környéket, de ablakon keresztül nem tudják bedobni az optikát? Arról meg hogy a DIGI bemehessen a házba, lehet ilyen távoli szavazást vagy mit csinálni hogy bedobáltok a postaládákba kérdőívet amit meg visszaadnak a lakók vagy bedobják a te/közösképviselő ládájába.
-
lemusz
addikt
válasz
#22718208 #81127 üzenetére
Köszönöm, hogy felajánlottad, de halvány lila gőzöm sincs hogyan kellene ezt tesztelni. Meg még ha böngészőben lenne is különbség 1-2 weboldal között az nem jelentené azt, hogy játékban is lenne, ami ha jól tudom nem is tcp-t használ, hanem udp átvitelt, jelentsen ez bármit is...
-
törölt tag
válasz
lemusz #81125 üzenetére
Engem hidegen hagy jelenleg,hogy 10ms vagy 25ms a pingem.
Viszont annyit segíthetek ,hogy esetleg ma este szívesen elvégzek pár tesztet. Már ha egyáltalán ez segít valamit. Saját routert használok , de ha kell átdugom a gépet a HGW -be közvetlen.
Jelenleg is van ipv6 címem.
Szóval írd le ha gondolod ,hogy mit merre,hogyan és kiderítem jobb e az ipv6 ping. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
lemusz #81125 üzenetére
Múltkor írtam, hogy 1-2 napra a Google DNS pingem sem volt hajlandó 40 alá esni, ezt nem tudom milyen központi "probléma" vagy állítás okozta, de hál' Istennek azóta megoldódott. Tudom, hogy a Telekom nem garantál pingre semmit, de, ha ennyit számít neked megpróbálhatod őket telefonon rávenni, hogy legalább technikushoz kapcsoljanak, akinek el tudod mondani a problémád, és ő távolról bele tud nyúlni a HGW-be.
-
lemusz
addikt
válasz
DJ. Ru$y #81124 üzenetére
Na ez egy igazi, a kérdéseimre választ adó hsz, köszönöm. Most már akkor jöhet a te kérdésedre is a válasz. A gondok a tavaly őszi hálózatfejlesztésig nyúlnak vissza. Röhej, hogy adsl-en 13-as körüli pingem volt Pestre, vdsl-en meg 20 körüli. 6-7 ms nem nagy kunszt mondhatnád, de már ez is sokat bosszantott, mert pont az ellenkezőjét vártam volna, vagy legalább azt hogy ne változzon ilyen téren semmi. A net tele van egyébként olyan külföldi fórumos példákkal, hsz-ekkel, hogy mindenütt máshol az adsl-vdsl váltás csökkentette a pinget, szóval frusztrált, hogy ez nálam pont ellenkezőleg történt. Azért nem akartam belemenni a játékba és a pingekbe, mert egy laikus rögtön azt mondaná, hogy még a 20ms is tökéletes vdsl-en, örüljek legalább hogy nem több. Na igen ám, csak a legközelebbi cs:go szerver nem Pesten van (én Miskolc melletti vagyok, tehát pont ellenkező irányba), hanem Bécsben. Utána Luxemburgban, Madridban és Stockholmban. Nem mindig rak be a bécsi szerverre, akkor se ha megmondom neki, hogy max 40 pinges szerverre rakjon be. Még 1-2 hónapja a bécsi adatközponthoz 30-35-ös pingem volt, de valami miatt ez is elkezdett nőni és már 38-40 oda is a legalacsonyabb érték, de nem tudom miért. Ez lehet a játék hibája is, úgyhogy hanyagoljuk. A többi szerverre, tehát a Bécsin kívüliekre bőven 50 feletti, sőt sokszor látom hogy 60-80 között is van a pingem, ami már egy ilyen játéknál, ahol minden ezredmásodperc számít és minden packetnak nagy jelentősége lehet elég nagy. Ezért érdekel az ipv6, mert ha csak egy kicsit is tudna ezen segíteni, a Nyugat-Európai szerverek felé pl. fixen nem menne 50-esnél fentebb, az érezhető javulást, stabilitást eredményezne.
Egyébként itt egy tracert a ph felé. Jól látható, hogy engem Miskolc mellől a szolnoki központhoz irányítanak, oda olyan a pingem, mint korábban adsl-es időkben Pest felé. Ott történik valami és növekszik meg a pingem. Ipv6 lehet hogy jobb útvonalat találna még Pest felé is, nemhogy Madridba meg Stockholmba...
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
lemusz #81123 üzenetére
Vicces egy figura vagy.
IPv6-ot nem kell igényelni, mivel a Telekom bekapcsolja és működik. Ennyi. A külső IPv6 eléréshez semmi köze a gépednek, a HGW-ig a géped kommunikálhat IPv4-en utána már mehet az IPv6. Nekem a Speedport W724V-ben sincs IPv6, mivel saját routert használok utána.
Speedportban nyilván meg kellene jelennie egy külső IPv6 címnek az IPv4 mellett.Az, hogy itt feszengsz még mindig azon, hogy kérdeztem valamit, és nem válaszoltál, szerintem elmond mindent.
Most ókumláltam ki persze, igen. Koaxon is így indult az IPv6, hogy egyes eszközök kapták csak meg. A W724V is Speedport, szóval használd inkább az Entry 2i-t.
Nem mondtam, hogy a W724V-n megy, azt mondtam, hogy valószínűleg csak azon megy egyelőre, ha megy. Mivel senki más nem írta, csak Laci, hogy ott az IPv6.
-
lemusz
addikt
válasz
DJ. Ru$y #81122 üzenetére
És akkor mi van? Most már megfogod tudni válaszolni a kérdéseim? Hogy van-e már ipv6 vdsl-re? Igényelni kell-e ezt valahol? Hogy megy-e az ipv6 akkor is, ha esetleg a gépen valami nem negedélyezi? Speedport kezelőjében mit kellene látnom? Mi köze van ezekhez a csgonak, hmmm?
szerk.: Köszönöm, kezdhetted volna ezzel is, bár továbbra se tudom a csgonak ehhez mi a köze. Továbbá feltételezem ezt csak most okumláltad ki, hogy azon az eszközön megy az ipv6, a speedporton meg nem, különben írtad volna már korábban is.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
lemusz #81121 üzenetére
Köszönöm a választ, közben kiderítettem más forrásból, hogy CS:GO miatt érdekel ennyire a ping.
Az IPv6 pedig nem (csak) technológia függő, hanem eszközfüggő is, mivel Lacinak Speedport W724V így valószínűleg ezek az eszközök kapják meg DSL-en elsőnek az IPv6-ot, ha ennyire piszkálja a csőröd lobbizd ki a Telekomnál, hogy adjanak egy ilyen eszközt.
-
lemusz
addikt
válasz
DJ. Ru$y #81119 üzenetére
De minek közölsz nekem optikás tényeket, amikor az ipv6 - vdsl viszonya, jelenlegi telekomos helyzete, valamint a speedport entry webes kezelője volt a kérdésem veleje? Kiragadjátok azt a félmondatom a hsz-ből és azon rúgóztok, ahelyett hogy a kérdésekre válaszolnátok, ami valójában érdekelne. Tudtad nagyon jól, hogy nem fogsz nekem újat mondani és kezdeni se fogok tudok semmit az optikás válaszoddal, de mégis ezt a semmitmondó választ csaptad elém. Akkor már inkább ne is tetted volna...
-
B4ndiBuild3r
tag
válasz
Gubek-Einste #81103 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
dchard
veterán
válasz
DJ. Ru$y #81115 üzenetére
Az utcánkban másfél hónapja effektíve él a szolgáltatás, de mivel társasház, így a közgyűlést várom, aminek március közepén meg kellett volna történnie, de valami gazdasági beszámolós marhaság van, és emiatt húzódik a dolog. Nekem nettó veszteség minden nap a telekomnál hűség nélkül.
Dchard
-
lemusz
addikt
Olvass utána te is nyugodtan, múltkor csak lestem amikor itt ment erről a diszkurzus, gondoltam én is hogy mi ebben olyan nagy szám? Aztán utána olvastam és igen, képes lehet hatékonyabb (gyorsabb) útvonalat találni te közted és a célállomás között, így csökkentve a pinget... sry a szakiktól, ha nem voltam túl szakszerű, nekem így jött le.
-
dchard
veterán
2. kerületben továbbra sincs net, ip telefon és iptv koaxon.
DJ. Ru$y:
Ugye nem baj, ha ez nem vigasztal?
Egyébként meg majd ha havi 3 rongyért nem lesz fél napig net, nem pedig 12-ért, akkor majd a tolerancia szintem is magasabban lesz. Vagy a megspórolt havidíj egy részéből beruházok egy tartalék kapcsolatra
Dchard
-
Okean
tag
válasz
kabelmania27 #80909 üzenetére
Vissza irány szűrőből mindegy hogy 85 vagy 88 mhz-es? Egy EZHP-88/65/50-es lenne nálam kéznél.
-
lemusz
addikt
Ipv6 után érdeklődnék, hogy hogyan állunk VDSL-en vele. Gombilaci múltkor jelezte ő kapott VDSL-en, én is az ő járásában lakok, gondoltam pár nap múlva nekem is lesz, de ez több hete történt és azóta se semmi. Tud valaki bővebb infót vagy saját tapasztalatot erről? Mióta olvasgattam róla úgy várom, mint a messiást, főleg azért mert jobb pingidőket remélek tőle. Már arra is gondoltam a windowsomban a hiba, hátha nincs valami szolgáltatás elindítva (pl. IP segítő), de gondolom ha így lenne, mármint a gépemen blokkolná valami attól még a Speedport Entry 2i webkezelőjében látnom kellene, nem? Local network - LAN - ipv6 alatt azt írja There are no data now. Internet - Status oldal alatt pedig, hogyIP VersionIPv4/v6, de lentebb az IPv6 connection statusnál csak Connecting; IPv6 Online Duration: 0 h 0 min 0 s.
-
dchard
veterán
Reggel 7 óra óta nincs internet, iptv és telefon szolgáltatás többek között a 2., 8. kerületekben és Érd egyes részein. A 2. kerületben ONU hiba van (nincs visszirány az ONU által kiszolgált területen), kb. 600 modem érintett a kiesésben. Telefonos ügyfélszolgálaton is bemondják.
Korábban is volt már hasonló, de hogy egy optikai modult nem tudnak kicserélni egy munkanap délelőtt mostmár több mint 5 órája, az kezd bosszantó lenni. Korábban 1-2 óra alatt javítottak hasonló hibát.
Dchard
-
törölt tag
Na ez nem semmi.
TV sehol, telefonban azt mondták hogy még 30 nap.
Szerződést megkaptam, és ma az első részletet is fizethetném.Az a jó hogy köv. hónap végéig kell.
Most már csak megkapom a tv -t is. -
válasz
B4ndiBuild3r #81100 üzenetére
Az Adminisztráció/Üzemmód menüpont alatt tedd át AP módba a router-t.
-
btz
addikt
válasz
B4ndiBuild3r #81100 üzenetére
Én a saját routert switchnek/Wifi AP-nek használnám.
Hogy hogy mit hogy fedne le az sokmindentől függhet. Le kell tesztelni. Én a ZTE és az Asus wifijét is használnám, ugyanazon ssid-vel.
Nem kell semmilyen engedélyért telefonálnod.
Asus online felületén, mivel Switch/AP módban használnám, kikapcsolnám a Dhcp szerver funkciót.
Lan oldalra Dhcp kliensként kérnék címet vagy fixen belőném a ZTE ip tartományába, de még véletlenül sem a ZTE-vel azonos ip címre, átjárónak, dnsnek megadnám a ZTE ipjét.
Kb ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Külpolitika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- Playstation 5 Lemezes, CFI-1016A - Gran Turismo 7 - Kontroller - Kamera - HÁZHOZ IS!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest