-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jookomak
őstag
UK helyzet.
Folyamatos hiány itt is, általában percek alatt elkapkodnak bármekkora készletet, 450 fontos bolti ár helyett 700 az ebayes átlag. Vannak weboldalak, akik éjjel, hajnalban teszik elérhetővé a vásárlást, ezt szinte kizárólag a botok, webfigyelővel rendelkezők kapják. Az elmúlt hetekben kezd sűrűsödni a dropok gyakorisága, egy héten több bolt is kirakja a készletet.
Feliratkoztam pár twitter oldalra, ami ezeket figyeli, de többnyire még így sem sikerült kifogni semmit, hiába kattintottam az értesítés utáni 1 percben, a weboldalak már le voltak terhelve, vagy várakozó állapotba kerültem sorszámmal stb, de mire rám került volna, már minden elfogyott.
De legnagyobb örömömre ma úgy néz ki sikerrel jártam, amazonról sikerült behúzni egy lemezest. Pro-t vált, letolom a backlogomat, aztán jöhetnek az AAA címek day one. Sosem volt még megjelenéskor (illetve jelenleg annak közelében) konzolom, ps3, ps4 mind 2-3 évvel a bemutatkozás után lett. -
Steve1207
veterán
Acc-hoz adhatóak a havi Plus játékok.
.
-
.LnB
titán
válasz F-ECT$ #54858 üzenetére
Na ez is ritka. Telefonon felhívott a Platinumshop, hogy átadták a futrának. GLS hozza, nála meg tudok kártyával fizetni. Így elméletileg egy futár fogja hozni a konzollal együtt.
ambushka
A fene.., pedig jó lett volna valami jó hír felőle.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Faranga
kezdő
Nekem eddig a legpozitívabb meglepetés a Batman Arkham Knight. A szuperhősös játékok sose érdekeltek, de gondoltam adok neki egy esélyt és nagyon tetszik.
A bloodborne is meglepett. A DS1 és DS2-t imádtam de a BB gótikus settingjét nem éreztem magamhoz közel. Ha nincs benne a collectionben akkor inkáb ds3 és sekiro akciókra vadásztam volna helyette. De pár óra játék után eléggé magába szívott.
-
Gaben92
őstag
válasz Sordoran #54865 üzenetére
Sony már a DS4-be is elkezdett más analógokat rakni tavalytól. DualSense-ben is láttam már nem Alps analógos verziót, de ritka mint a fehér holló.
Páran még DS4-hez berendelték próbaképp a gyártótól és azt mondják, hogy kicsit más a karakterisztikája mint az Alps-nak és ha jól emlékszem fizikailag is kicsit ellenállóbb, viszont driftre nem panaszkodott még senki, sőt a cp is sokkal stabilabb mint az Alps-nál. A baj ugye ott van, hogy minimális számú emberről beszélünk, még a zinterneten is nehéz beléjük botlani, szóval a felmérés nem reprezentatív.
De az a tény, hogy vannak nem Alps analógos DSe-k nekem azt suggalja, hogy kísérletezik a Sony.
Amúgy legalább 2 iteráció van már piacon, de benne van az is, hogy 3. Első gennel még voltak problémák, hogy a gombok nem reagáltak néha nyomásra, de a másodikra ezt már javították.
[ Szerkesztve ]
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
.LnB
titán
válasz RangerFox #54887 üzenetére
Kétlem, hogy írt volna bárki is a Reforge óta beszámolót róla.
Ingyenes, töltsd le, próbáld ki. Casual MHW. Bár nem tom a MHW mennyire hardcore, de ez tuti könnyedebb.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
-
RangerFox
Topikgazda
-
manieeec
tag
Sziasztok! Multheten sajnos nem voltam gepkozelben, de lattam utolag hogy volt par drop. A heten varhato valahol vagy valoszinuleg csak jovoheten?
-
WaterWawe
őstag
válasz F-ECT$ #54864 üzenetére
Köszi, még szétnézek, de valószínű az Arctis lesz a nyerő.
Az Astro alapból sem olcsó, de úgy látom, hogy ez is csak hdmi -> optical átalakítóval működőképes és ez sem olcsó még hozzá (és akkor még kérdés az is, hogy a 4k 120Hz jel átmegy-e az átalakítón).VTom: Azt tudod esetleg, hogy a felbontást / képfrissítést befolyásolja-e, hogy keresztül megy füles fejegységén?
[ Szerkesztve ]
-
boost
addikt
Amikor bemutatták a PS Collectiont azt gondoltam, hogy teljesen felesleges nekem, mert a listából az AAA játékokkal már úgyis játszottam.. (kivéve GoW és horror címek)
De most pl a Crash Bandicoot N Sane Triology annál nagyobb örömet okoz. Sose játszottam az eredeti részekkel, de itt már a múlt héten végigvittem az elso részt, és most tolom a másodikat. Ha megvan, akkor folytatom a Ratchet és Clankkel. Szerintem ezek ideálisak erre a holtszezonra.
Van aki még hasonlóan legyintett a PS Collectionre, most meg talált benne gyöngyszemeket?
-
RangerFox
Topikgazda
KV két nap alatt javította a DS4-et, ezért írtam a vagy-ot. Sokáig tartaléknak tartottam egy másodikat itthon, de 95%-ban csak az egyiket használtam. Néha jól jött, ha ketten akartunk játszani, később a másodikat befogtam PC-hez, végül pedig csak porosodott, így el is adtam.
-
.LnB
titán
válasz RangerFox #54875 üzenetére
Cserélik. Nekem a DS4 driftelt. Azt az akkori KSZervíze, egyből cserélte.
Nem tudom, hogy kell e két kontroller, pont hétvégén volt téma otthon. Fiam felvetette, én meg levezettem neki, hogy miért felesleges. Ráadásul most ugye két konzol van/lesz. Novemberben a P5-höz kapásból vettem még egyet, mert akkor nem volt még képben, hogy lesz a másik konzol is.
Majd átgondolom még. Elsősorban tartalékként gondoltam most a második kontrollerre, de lehet, hogy felesleges lenne, ahogy írod.[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz Sordoran #54865 üzenetére
De ha egy van, és az romlik el, akkor a gariztatás alatt mit csinálok? Akkor, akkor kell majd vennem. Még plusz kontrollert nem rendeltem egyébként, még gondolkodom rajta.
-
aktív tag
válasz jkrisztian #54866 üzenetére
E szerint a hsz szerint február végén tartottak december elejénél. (Dec 4.)
[ Szerkesztve ]
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)
-
gulyasrobert
csendes tag
válasz jkrisztian #54866 üzenetére
Szia!
Nekem a december 17.-i rendelést múlt pénteken hozta a futár a Konzolstudiótól. Elég gyorsan haladnak, ha ez segít
-
Schalyt
csendes tag
válasz ballazsozso #54861 üzenetére
Itt lehet, majd választani azt is, hogy csak a mentéseimet vigye át az új gépre?
Van PS+om amiben elvileg lehetne tárolni a mentéseket, de ahányszor próbálom szinkronizáltatni mindig hibát ír ki, pedig 1/100%-os. -
nagyúr
-
jkrisztian
aktív tag
Sziasztok. A konzolstúdió nem tudjátok, hogy hol jár éppen a rendelések feldolgozásában? Van itt olyan aki már megkapta tőlük, ha igen mikor és mikori rendelést? Már nem bírok magammal. Bocsi ha unalmas a nyöszörgésem!
-
Sordoran
addikt
Én most nem vennék második kontrollert. Ha van ds4, akkor azzal is el lehet lenni régi játékokkal addig (gondolom). Viszont ha valóban lesz javított kiadása kontrollernek akkor most kettő, idővel driftelőssel mire mennék. Inkább legyen a második egy javított kiadású, ráadásul hátha addigra lesz akciós is.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
WaterWawe
őstag
Sziasztok!
Milyen fülest ajánlanátok a PS5-höz? Most a PS4-hez egy Steelseries H Wireless használok és megvagyok vele elégedve, viszont eljárt felette az idő és optikai kábelen kapja a hangot ami ugye sajnos nincs a PS5-ön.
Szóval nézegettem a Pulse 3D-t, viszont korábban volt Sony Gold fülesem és kissé csalódás volt, mint hangminőségben mind anyaghasználatban. A másik szimpatikus jelölt a Steel Arctis 7P. Itt az aggaszt, hogy ez is USB-n hozza hangot, nem pedig HDMI-n és kérdés hogy mennyire fogja hozni az elődje minőségét.
Esetleg valami más, amit még érdemes lenne megnéznem?
Előre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
ballazsozso
csendes tag
A sony által leggyorsabbnak titulált módszer (én is így csináltam): mindkét gépet kábellel kötöd netre, mindkét gépet bekapcsolod. Elkezded a PS5 első indítását, olyankor ugye automatikusan jönnek be a dolgok, képernyőbeállítás, fiókba bejelentkezés stb., és ugyanúgy automatikusan be fog jönni a PS4-ről másolás. Rámész, hogy igen, szeretnéd, utána PS4-en le kell okézni, tehát át kell rá váltani a képernyődet, de ezt is jelezni fogja. Ki kell majd választani, hogy mit szeretnél áthozni (mert ugye ha 1TB-s PS4-ed van akkor nem fog minden átférni )
Ha ez megvan, akkor elindítod és csinálja magának. A kiválasztást már ismét a PS5 kijelzőn fogod csinálni, és jelezni fogja, hogy a PS5 tárhelyéből mennyit használsz fel.Tipp: olyan játékot ne húzz át aminek van ps5-ös verziója külön (pl control) mert a ps5 verziót külön tölti le - én ebbe belenéztem és le kellett törölnöm a ps4 verziót, majd letölteni a ps5-öset.
Másik tipp: majd ne ijedj meg (én megtettem, feleslegesen ) , nekem a ps5 azt írta kb 20 perc után, hogy készen van a másolás, majd a storage-ben azt láttam, hogy a tárhelyem 90%-át az "other data" mappa foglalja le, amit nem lehet megnyitni, hogy mi van benne. Na ezek a PS4 játékaid, és ha átváltasz a ps4 képernyőre ott még azt fogja jelezni, hogy másol. És ezután folyamatosan "ürülni" fog az other data mappád, és szépen egyesével megjelennek majd a ps5 screenen a másolt játékaid.
-
veterán
Halihó!
A gépet lassan el akarom helyezni a nappali bútor egyik részében és kb alul felül és oldalt is 5 cm lenne neki szabadon, de elől hátul nyitott tér ahol szellőzhet. Ez elég neki vagy inkább tervezzem át az elhelyezést?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
sp8787
addikt
válasz hombre[EU] #54855 üzenetére
Azt amelyikben feltoltak a szaturaciot meg a brightnesst es voila ez egy new game itt a BS(Bright Souls) yipppeeee
-
sp8787
addikt
válasz hombre[EU] #54852 üzenetére
Azt kilopta a fiatalok Sekiro-jabol.
-
.LnB
titán
válasz balazs025 #54851 üzenetére
Köszi!
Bakker, 2021-ben nem tudok előre fizetni a rendelésnél? Se bankkártya, se Paypal..
Reménykedem benne, hogy legalább majd a futárnál lehet kártyával.[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz ambushka #54846 üzenetére
Neked megjöttek a darkplate-ek? Kerestem, de nem látom, hogy linkeltél volna képet róla.
-
.LnB
titán
válasz bbuffy #54845 üzenetére
Maradnék a gyárinál, novemberben is jól mutatott a szett, jó lenne azt az állapotot visszaállítani.
-
balazs025
senior tag
Most éppen elfogyott, de a központi szalonban hetekig volt, szóval szerintem hamarosan megint lesz. Most egyelőre a notebook.hu-n lehet kapni, de drágábban vagy a gamertechnél, de ott is többe kerül. (Gondolom tesztelik a piacot. )
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
A Charging Station még mindig ugyan olyan hiánycikk, mint maga a konzol?
Gondoltam veszek még egy kontrollert, az esetleges drift gondok miatt, hogy ha gariztatni kell az egyiket, akkor legyen másik. És ehhez akartam egy charging station-t is akkor már.. de nem nagyon találok.[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
Hát, kicsomagolod, vársz vele egy-két órát, ha hideg volt. Majd berakod a helyére, radugid a tv egyik hdmi portjára, adsz neki áramot és bekapcsolod.
Ahogy itt olvasom a srácokat, nem feltétlen kell a játékok átpakolásával vesződni, mert gyorsabb a letöltés, mint a régi gépeken. Ha van plus, akkor a mentések is megvannak.******
-
hombre[EU]
veterán
írtam, a szalagmunkánál nem okoz gondot...látjuk,hogy az ea sportok, ac-k, farcry-ok,codok jönnek-mennek maximum otthon nem ülnek a gép elōtt 12-14órát,mint a stúdióban ezért van a csúszás
A koordinalas es felugyelet ha szemelyes interakciot kivan sw fejlesztesnel, akkor regen el van kefelve valami.
csak,hogy képben legyünk (és igen, ez egy szélsōséges példa): arthur morgan karaktere 5évig készült az írók, a színészek, a mocapesek, az animátorok, az audiósok stb. együttmūködésének gyümölcse. webcamen nem lehet mūvészetet alkotni csak iparosmelót[ Szerkesztve ]
Life, Uh, Finds A Way
-
Steve1207
veterán
Fiókhoz adható a Ratchet & Clank.
.
-
TXT
őstag
PS4 Pro-rol valtok napokon belul PS5-re, amint atveheto lesz a gepem vegre.
Tudnatok segiteni, mi a teendo, hogy kellene ennyi tapasztalattal a hatatok mogott a legoptimalisabban beuzemelni es jatekra birni az uj verzios konzolt?
Bar biztos volt mar tema, nem talaltam ...[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
Azért ez a Control néha elég szarul tud kinézni, és nem csak a karakterek, a fémes felületek is elég furcsák. Illetve egyszer belefutottam egy akkora frame dropba hogy majd leestem a székről.
Persze összességében nem rossz, de azért dolgozhattak még volna rajta egy picit.Dive ever, work never.
-
TXT
őstag
Sracok!
Melyik a legjobb HDMI 2.1 kabel PS5 melle, amelyik nem ilyen b@szom merev muanyag boritasu?
Ki-milyet hasznal? -
Landon
őstag
válasz Elderath #54827 üzenetére
Na ez remek hír, nem gondoltam volna hogy még jobb is lehet. Már csak a párnákat kéne kicserélni rajtuk. A vezeték nem annyira zavar. Mivel kontrollerhez kötöm így nem gátol semmiben. A 3D audio ha jól tudom meg minden fulesen megy.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Landon
őstag
Sziasztok,
Egy HyperX Cloud Revolver-t mennyire éri meg lecserélni egy SS Arctis 7P-re (PS5-hoz) véleményetek szerint? Egy ideje vadászok már de lehet inkább feladom mert amúgy sem lenne materiális difi?
Koszonom
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Scholes9
nagyúr
-
saelin
veterán
válasz RangerFox #54818 üzenetére
Wow, ilyet nem hardveres hiba okoz? Eléggé csúnya hangja volt és ahogy láttam ki is kapcsolt a gép tőle. Szerencsére nekem hasonlót nem produkált még, csak a szokásos hibakódos crash-t, meg Control alatt belefutottam egy végtelen töltőképernyőbe, ami valszeg a játék hibája volt.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
RangerFox
Topikgazda
-
RangerFox
Topikgazda
Nem úgy kell gondolni a covidra, mint minden probléma forrására, hanem csak plusz egy probléma a többi mellé. Szerintem igenis lelassult a kommunikáció a teamek közt, ráadásul kb minden procedúrára +1 layer került azzal, hogy mindenki távolról dolgozik. A kreatív folyamatokról nem is beszélve.
-
Bazsi747
aktív tag
ExDigital on már nincs is link,eddig ott volt.Jó lenne holnap egy előjegyzés es mail.Mindig akkor jön mikor melózik az ember.Gondolom 225 ért megint
-
Xero
nagyúr
válasz RangerFox #54811 üzenetére
Egy F500-as ceg ugyan ilyen vagy komplexebb. Attolni egy projectet aminek a csapjai 5 internal es 3 external servicet is maceralnak, kozben betartani ugy a security guidelineokat hogy az a US hadsereg eloirasainak is megfeleljen, ja es hasznalni ugy public toolokat hogy a mar emlitett security measurementek miatt ki vannak herelve, nem egyszeru. De egy centivel sem bonyolultabb mint covid elott. Mivel ugyis minden dokumentalva van, igy teljesen mindegy hogy egy videoconf vagy egy standup utan szuletik meg a mail vagy kb vagy pr vagy akarmi.
En fullra elhiszem, hogy keptelenek koordinalni valamit, nalunk is van project ami tobb mint egy eve kerul egyik zsebbol a masikba, de ennek semmi koze a covidhoz. -
RangerFox
Topikgazda
100 főnél ez nagyon jól működik, 1-2 ezernél már nem. Se személyes jelenléttel, se HO-ban. Ezért torkollik minden nagyobb project crunchba, vagy csúszásba ÉS crunchba... Itt egy klasszikus Ubisoft project felépítése. Ha vicces akarnék lenni, akkor valószínűleg csak a branddel többen foglalkoznak, mint 100 fő.
-
ambushka
aktív tag
Ugyanez itt is, csak penzugyi SSC, go liveot vegigvittem a virus alatt, munkahelyet is valtottam, pozit is, a jelenlegi csapatombol konkretan senki nem el Magyarorszagon, megis az eddigi legjobban mukodo csapatom.
a mai vilagban barmit arra fogni irodai munkanal, hogy a covid miatti szemelyes interakcio hianya reven megcsuszig egy baromsag.
[ Szerkesztve ]
PSN ambushka8989
-
Scholes9
nagyúr
Üdv. Játék közbeni zöld halálra van valami megoldás Gondolom szoftveres hiba lehet. Maiden demot meg az Astrot próbáltam eddig, mindkettőnél jelentkezett kis idő múlva
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> 65” S90C <-> MacBook Pro 14 M4 Space Black
-
Xero
nagyúr
válasz hombre[EU] #54798 üzenetére
Nalunk a tagabb csapat 100+ fo (maga a ceg meg egy mamut), eddig is kb 4 kontinensen ucsorgott mindenki, tehat meg kellett oldani. A koordinalas es felugyelet ha szemelyes interakciot kivan sw fejlesztesnel, akkor regen el van kefelve valami. Ez igy netto hulyeseg. A collaboration a mai toolokkal, pedig adott. Siman dolgozunk ugyan azon a codebasen vs/vscode live share-el, mikozben slacken/teamsen lehet rola pofazni. Nekem 2020-ban ~$2.25M volt ami kiment a kezem alol (ebbol ugy 1M amit egyedul toltam vegig) mint cost out inhouse sw replacement. Nyilvan nem AAA game dev komplexitas, de nem is Marineni biowebshopja szint.
Elhiszem, hogy sokak berogynak kicsit, azt is elhiszem, hogy kell a human interaction, de a jelentos csuszasokat erre fogni netto bullshitnek tartom. Sokkal realisabb, hogy felmertek a piaci viszonyokat es latjak, hogy 1. maradt ido reszelgetni a dolgokat mivel a piac elfogadobb 2. nem akkora a fizetokepes a kereslet, hogy megerje kockaztatni, igy mennek inkabb biztosra.
#54801Marky18: Az az a pont ahol a ceg mint beruhazas fogja es behuzza a berelt vonalat a dev seggeig. Kerdes nincsen.
[ Szerkesztve ]
-
Marky18
aktív tag
válasz hombre[EU] #54798 üzenetére
Ha ez valos, akkor ott nem a covid a gond, hanem a ceges processek es a project management.
Egyetlen ertelmes kifogasnak a devkiteket es a build szerverek helyhez kotottseget tartom. Szar kapcsolattal tenyleg szopatos lehet tavolrol buildelni es tesztelni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Playstation 5 Slim Drive Edition 1TB , 1,5 év garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- Nintendo Switch OLED 19.0.1. Dual-Boot Cfw okositott + 256GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó gari!
- Beszámítás! VALVE Steam Deck OLED 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Go 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest