-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Lackooo84 #54396 üzenetére
100%, Hi-Speed csati van rajta, ez világosan jelölve van, és nem SuperSpeed. A Hi-Speed az a 2.0, a SuperSpeed pedig 3.x. Ha megnézed, akkor hiányzik az az extra öt érintkező ami szükséges lenne az SS sebességhez, ami gyorsan és egyértelműen eldönti ezt a kérdést. Ha valahol mást írtak, akkor analfabélák voltak.
-
Sipi458
tag
Viszont ha igaz a hír akkor csak az erősebb és drágább SSD-ket fogják támogatni belső bővítésre (1TB 70e ft körüli) ami az általad kinézett meghajtónál kétszer drágább. Annyi kényelem, hogy ott nem kellene oda vissza másolgatnod a ps5 játékok indítása előtt (ha arról akarnád futtatni).
Ti mit gondoltok szerintetek lesz olcsóbb támogatott SSD, mint ezek a legdrágábbak?
Illetve volt olyan pletyka is, nem tudom mennyire igaz, hogy a plusz SSD miatt (is) kell felemelniük a ventilátor fordulatszámát, ami ugye plusz zaj. Nem tudom mennyi hőt termel egy ilyen SSD nagyobb igénybevétel esetén illetve ez mennyit számít ez majd pluszban a gépben.
[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
A cica megoldotta hogy ma offline játékokkal töltsem az időt. Pont a router mögött ketté harapta a kis vékony optikát... GG! Szerencsére a Control és a Frostpunk le van töltve, ebből az utóbbi az új szerzeményem. Nem tudom innen ki játszott a Frostpunk-al, de egy kegyetlen nehéz a story módja. Tegnap az utolsó fejezetnél szépen el is véreztem, pedig eddig a legjobban sikerült runom volt eddig.
Ha létezik hardcore city builder akkor a Frostpunk az az. Ugye itt egy széjjel fagyott apokalipszisben kell helyt állni, ahol mínusz 30-120°C-ok repkednek és a folyton fejlesztésre szoruló Stramengine tartja életben a kis településünk. Ebbe tonna szám öntjük a szenet, hogy 24/7 tartson egy élhető hőmérsékletet a környéken. Nyersanyagból a szén mellett van még a fa és a fém, de később becsatlakoznak újabb anyagok is ahogy haladunk előre a fejlesztési fán. Eléggé meg kell fontolni mit, mikor és milyen helyzetben kezdünk el fejleszteni, mert azt leállítani nem lehet! Ajánlott már az elején a Beacon-t kifejleszteni, amivel expedíciót indíthatunk a világba hogy nyersanyagokat, netán embereket szerezzenek nekünk, de akár nagyon fejlett gőz gépeket is felfedezhetnek a romok között. Az időjárás a story módban nem dinamikus szerintem, de a endless módokban már az, és hébe-hóba beköszön egy durvább hidegfront is hogy az amúgy sem könnyű életünket még jobban megnehezítse. A gameplay nem az az unalmas ülök és csodálom a városom kategória, hanem aktívan figyelni kell a felbukkanó eventekre amikre egy felugró ablakban kell megoldást találnunk. Pl ha a gyermek munkát behoztuk mint törvényt (biza, törvényeket is hoznunk kell) és megsérül egy gyermek, akkor kapunk róla egy értesítést hogy mi legyen vele:
- Pihenjen amíg jobban nem lesz.
- Dolgozzon tovább amíg akár egy minimálisan is képes rá.Egyértelműen következményei vannak a választásunknak és nem mindig annyi, hogy na, akkor én jó fiút fogok játszani a játék végéig. Ezt a fejlesztők a hope (remény) és a discontent (megosztottság?) rendszerével oldották meg. Ha túl egyoldalúan döntünk hol az egyik, hol a másik érték nő, és ha csak az egyik eléri azt a bizonyos kritikus pontot, akkor a vezetői szerepünknek annyi. Jobb esetben száműznek, rosszabb esetben élve meggőzöl minket a mérges tömeg. A lényeg hogy az a Game Over, ennyi volt és lehet sírni a több órás gameplay elvesztésén. Persze ezer más mód van még ezt a képernyőt elhozni, de nem lövök le minden poént itt. Ha valaki kedvet kapott volna a játékra most nézzem rá, mert akciós a store-ban! A story módot is elég végig vinni, de annak végeztével sem üresedik meg a játék, hiszen ott van az endless mód amiben két nehézség közül választhatunk. Survival és Constructor, de lehet másképpen hívják őket. Az egyik nagyon durva hardcore nehézségű, már már a story módon túltevő módon, míg a másik egy hars, de azért katasztrófáktól ritkább játékmódot kínál. Itt szépen lehet építkezni, fejleszteni, felfedezni és vagánykodni ki hányadik napig bírta eddig.
Sokáig szemeztem a játékkal és szerintem jóóóval előbb meg kellett volna vásárolni, mert óriási élmény nekifutni ennek a steampunk világnak! Hasonló hardcore játék még a They are billions amit megintcsak ajánlani tudok, de ott már tényleg fel kell kötni a gatyát, mert a zombi hordák nem viccesek és a játék címéből adódóan nem kevesen vannak."It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
-
Gaben92
őstag
-
MODERÁTOR
válasz Lackooo84 #54381 üzenetére
High Speed USB 2.0 a port ami elől van Type-A csatlakozó, a Type-C fölött. Nem 5 Gbps, hanem 480 Mbps. Ha nem hiszed, akkor világíts bele, és nézd meg, hogy ott vannak-e a 3.0-hoz elengedhetetlen extra érintkezők (nincsenek).
[ Szerkesztve ]
-
Deniel84
csendes tag
Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy az
"A" játékos profiljával létrehozott mentésekkel tudjon játszani "B" játékos a saját profilján?
USB-re PS4-ről másolva a PS5 nem látja a mentéseket. Ha esetleg a kimentett állományban átírom az ID-t az segíthet?
Köszönöm! -
addikt
Fúú ez a God of War rendkívül magas szintet képvisel.
Egyébként érdekes, hogy kicsit átírták az intrót ahhoz képest, ahogy először be lett mutatva a játék. -
MODERÁTOR
válasz Jackie_Chan #54374 üzenetére
Gondolom mert az kézreáll. De amúgy technikailag ugyanúgy használhatóak a hátsó portok is. Nekem egyébként ilyen StarTech kábelem van hozzá, és teljesen jól működik.
-
Haart
addikt
válasz Jackie_Chan #54374 üzenetére
Gondolom mert újabb szabvány és gyanitom hogy a külső SSD-k type-c csatival rendelkeznek, de utána kell nézni. És igen a külső ssdk zöme type-c
[ Szerkesztve ]
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz Kendek #54372 üzenetére
Ha az USB -C és az USB-A is (hátul) 10Gbps sebességű akkor miért a C az ajánlott?
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
MODERÁTOR
válasz Jackie_Chan #54370 üzenetére
Van elől egy 2.0-s port is, abban nem fog működni ha játékokat szeretnél futtatni a külső SSD-ről. A többivel természetesen már működik, van két Type-A hátul, és egy Type-C elől. [link]
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz Kendek #54369 üzenetére
A PS5 bármelyik USB-jébe lehet dugni az SSd-t?
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
MODERÁTOR
-
Gaben92
őstag
Külső tárolóra csak PS4 játékok mehetnek, a PS5 játékok nem. A PS5 patch-től még PS4 játék marad szóval elvileg mennie kellene, bár sehol sincs leírva konkrétan.
Követelményekben annyi van, hogy minimum 250GB, maximum 8TB és USB SuperSpeed 5GHz. Az SSD pedig sose felesleges költség. Nekem is csak a NAS-ban van már HDD mert 16TB-nyi SSD azért tényleg nem olcsó, de 1TB-os SSD-k már hókamóka áron mennek.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
nagyúr
Sziasztok!
Tárhelyet szeretnék bővíteni külső tárolóval. Mi az ajánlott megoldás? Érdemes SSD-t használni, vagy felesleges költség és elég a HDD?
Azok a játékok, amik kaptak PS5 patch-et, azok átrakhatók külső tárolóra? Pl. Ghost of Tsushima?Köszönöm a segítséget .
-
tgabe25
tag
Nesze neked haptikus visszajelzés
https://coub.com/view/2phxtj
Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel, de aki éjjel éjszaka nappal is legyen az.
-
Gaben92
őstag
válasz Wolfy33 #54356 üzenetére
Én is tolom ezerrel csak az a baj, hogy folyamatosan ez megy a fejembe közben. Coub alert!
[ Szerkesztve ]
-
swaggie5
csendes tag
válasz magy1975 #54349 üzenetére
Én elkövettem azt a hibát annó, hogy a PS4-et Bloodborne bundle-ben vettem meg. Előtte sosem játszottam DS-szal csak videók alapján tettszett a hangulata azt hittem hack n slash. Mondanom sem kell az első bossig se jutottam el, a játék lényegét sem értettem, de vagy 2 hónapig nem volt más játékom így mindig újrakezdtem az első fél óráját...
[ Szerkesztve ]
-
Raga
senior tag
Igazatok volt...teljesen más játékok ezek mint pc-n...én eddig leginkább kompetitiv vagy BR játékokkal nyomultam.Ez a GOW valami csodálatos. Jobb mint a Witcher. Egyébként ami a ps plus collectionban van gow az kapott PS5 upgradet mert nagyon gyönyörű a játék kinézete is.
-
eisento
addikt
ma nem lesz drop? haver lemaradt a legutobbi euronicsrol mert a gyerkocot altatta neki akarok szervalni en meg ugye a digitre palyazom.
[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi
-
KaitouP
nagyúr
válasz Kendek #54328 üzenetére
Mi próbáltuk ezt barátnőmmel amíg PS4-en voltam még, hogy ő belépett a profilommal PS5-ön miközben én bent voltam PS4-en, a belépést engedte, de amint elkezdett a profilom alatt játszani valamivel, akkor engem PS4-en az éppen futó játékból (egy másik játékból mint ami PS5-ön lett indítva) kivágott.
Magyarország legnagyobb PlayStation specifikus weboldala: https://playstationcommunity.hu
-
kIsDe`
tag
Ennyire közel sem nehezek a soulsok, mint ahogy itt emlegetve vannak. Kell hozzájuk némi önkontroll az biztos, de amúgy én pl sokkal hamarabb felhúzom magam az új crash bandicooton. Nekem az ami önszopatás kategória.
-
libus
őstag
Razer Blackshark v2 Pro van valakinek? Jobb a Pulse 3D-nél?
Mert a Pulse 3D mikrofon hangja magyon nem tetszik így Youtube videó alapján.
Az Emag-os rendelésembe benne van a Pulse 3D is a Ps5 mellett, de lehet törlöm a Pulse-t a hallottak alapján.. Csak nehogy a módosítás miatt onnantól vegyék az előrendelésem dátumát Szep. 18. helyett.Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
Grenglox
kezdő
Személyes véleményem ez a mágiaellenesség, bár azért ne a pucér Pisti style-t képzeld el nálam, csak a kétkezes kardot/katanát, meg a dex build amit átvettem. Mondjuk őszintén szólva nem volt egy boss se nekem, ahol órákat szenvedtem. Végigvittem mindegyik DS-t DLCkkel, meg a Sekirot, és ezekben szerintem a legnehezebb a Sekiro final bossa volt, a maga 4 phase-ével...Na ott szidtam a k*va anyját de nagyon...
-
KillerKollar
őstag
Egy megbízható informátornak nincsenek jó hírei a Horizon: Forbidden Westről
Ha esetleg "vótmá" akkor bocsi. Ez alapján egyre kevésbé sürgető az a PS5 vásárlás
Általam jelenleg a God of War mellett legjobban várt exkluzív.[ Szerkesztve ]
-
Frod
addikt
válasz Grenglox #54332 üzenetére
Persze, értjük, nem azt mondtuk, hogy varázslóval kell játszani, teljesen oké a dex-build ha valaki arra megy.
Nekem a DS-ek kimaradtak, de a Nioh-ban pl vannak ruha szettek, további bónuszokkal, különböző buff-ok, stb.
Na most az ember ott lövi lábon magát, ha csakazértis hozzáállásból tol egy full pucér karaktert, egy szál karddal, aztán meg csodálkozunk ha 4 óra nem elég egy boss-ra...Do you see the white shadow?
-
Faranga
kezdő
válasz Grenglox #54332 üzenetére
Én se sok spellt hasznaltam, csak néhány miraclet. És én is dex fegyvereket használtam csak épp nem katanát. Főleg speareket, thrusting swordoket és dexesebb halberdeket vagy sima kardokat (bocs, nemtudom a pontos magyar nevük). És azokat is többféleképpen módosítottam. Mindig volt egy tiszta fizikai sebzésű egy fire vagy lighting enchanmentes meg egy posionos is. Néha kétkezes stílusba mentem, néha meg pajzzsal. Az ilyen változatosságra gondoltam amit Pisti stílusából hiányoltam.
-
Grenglox
kezdő
válasz Faranga #54303 üzenetére
Én is VR Pistinek a stílusában toltam, de én nagyon szerettem mindegyik DS-ben, az a katanás dexterity build egy állat, viszont azzal játszva is megmarad a kihívás, nekem az ilyen Souls-like játékokban nem jött be sose az, hogy varázslatokkal lődözzem a bosst 2 km-ről, sokkal izgibb amikor kitérsz az ütések elől, és a harc során ki kell tanulnod, hogy melyik ütés elől hogyan térj ki, milyen a timing stb.
-
retroid
senior tag
Hogy árulhat az Eneba nevu oldal Spider Man Remastered cd kulcsot ha hivatalosan sehol se lehet megevvi kulon meg store ba se?
iPhone 13 & Apple Watch 8 45mm
-
MODERÁTOR
-
Raga
senior tag
Hát gyerekek most már tényleg kivégeztem az Astrot.
Mesés lenyűgöző csodálatos alkotás.A vége a T-Rex nagyon nehéz volt nekem sokadjára sikerült csak -
saelin
veterán
válasz Kendek #54322 üzenetére
Ma lőttük be havernál az én régi pro-mat. Első játéka a God of War lesz... Hogy fogja már imádni.
Account kérdés megint:
Ha PS4 és ps5-ön lehet egyszerre aktív ugyan az a két fiók? Mármint egyszerre használatban. Azt tudok hogy a kereszt módszerrel kidobja az egyik félt."It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
allein
addikt
Sziasztok, amennyiben vásárolok egy zsír új konzolt, de nem az én nevemen van a számla, probléma esetén tudom gariztatni?
-
saelin
veterán
válasz Kendek #54316 üzenetére
Egyébként PS4 és PS5 között ha mind a két gépen elsődlegesnek hagyom a fiókom, akkor is lehet osztani a játékokat, meg a pluszt másik account-ra? Kevesebb macera lenne ez a módszer mint a keresztbe aktiválás.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
gurus
aktív tag
Van itt olyan akinek már van konzolja és rendelése van lemezesre és felajánlja nekem eredeti áron?Köszönöm elöre!mvel Nov 20, KV rendelésem nem várható pár hónapig.extrem digital-nál hiába jegyeztem elő 249e akarta rám sózni.nem is értem őket mivel pár nap után feldobták eladásra 195.000ft-ért.
[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
A kettőhöz biztosan fog jönni és szerintem elég hamar. Az 1-hez nem valószínű, legalábbis még pletyka szinten se hallottam róla semmit... 1800p target 60, 1080p locked 60, 4k locked 30 jelenleg az 1 amennyire tudom, szóval ha nem nyúlnak hozzá akkor is simán mennie kellene 60FPS-el 1800p-ben PS5-ön. Az annyira azért nem rossz.
Én Nier:Automata 4k60 peccsre várok. #nevergonnahappen
-
MODERÁTOR
válasz HELLAFLUSH #54304 üzenetére
A letöltött játékok erejéig osztódnia kell annak is, persze.
-
Bencus88
nagyúr
Beírtam én is magam a PH listájára. Bencus88 néven megtaláltok ps-en. Csak írjatok oda hogy ph-ról vagy valami, mert napi szinten megtalálnak ezek a kamu nevek.
Amiket fogok tolni, tolok: Demons souls, outriders, it takes two, lego star wars, biomutant, kena, little devil inside, tsushima, gow, akinek hasonló az érdeklődése vagy kérdése van csak nyugodtan
-
Frod
addikt
válasz Faranga #54303 üzenetére
Szvsz lehet, hogy kedveli a stílust, és tud vele játszani, de ez a minden nélkül, only egy karddal sima önszívatás, nem több.
Én a Nioh egyik boss-ától azért tartottam mert neki 4,5 órába telt, fúú mennyire kemény lesz gondoltam. 40 perc volt.#54310 bagyulajuve
Meg a Nioh-ból is bennevan kb mindenki is, én is megnézem majdDo you see the white shadow?
-
polonic
félisten
válasz HELLAFLUSH #54306 üzenetére
Nem fogom. Az lemezesen van meg, akciósan beújítottam.
Most tartok a 14-es, join me in paradise fejezetnél. Elég jó a látvány. -
polonic
félisten
Úgy mondom ezt, hogy nekem kb 6-7 év PC játék és a teljes konzolos játék az előző generációkból totál kimaradtak. Szóval nem voltam képben kb semmivel. De ez az uncharted 4 valami brutálisan jól néz ki számomra. Rég láttam ilyen jó grafikát. És ez előző generációs konzolra volt...
-
Faranga
kezdő
Nekem a souls jatékok kapcsán az volt a kezdeti probléma, hogy The VR Pisti végigjátszásából tájékozódtam és azt hittem az ő stílusa az amivel ki kehet játszani. Mindig ugyanaz a taktika: kétkézben a fegyver (altalában katana), buff-okat szinte sose használ stb. Aztán elkezdtem próbálkozni/alkalmazkodni és rájöttem, hogy máshogy is lehet és akkor kezdtem el igazán élvezni. Darks souls első 2 része kijátszva (mondjuk a második dlc-k nélkül). Most a Bloodborne-t nyomom, és a többi (ds3, sekiro, demon souls) is tervben van.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Egérpad topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- 3D nyomtatás
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Ps3 Játékok