Új hozzászólás Aktív témák
-
aginor
veterán
válasz mpierre #95797 üzenetére
"a plasztikba történő fém anyagú rögzítések (perselyek, furatok, menetek, stb) mindig előrevetítik a tönkremenetelt." - ez igaz, de ott van a méretezés kérdése is. Konkrétan pont az iparban jellemző, hogy bizonyos alkatrészeket úgy méreteznek, hogy bizonyos esetekben feladják a harcot, ezzel meggátolva a komolyabb sérülést (pl: egyes nyomtatókazetták fogaskerekei). Az eredeti dokumentáció nélkül nem tudjuk, hogy ez csak spórolás volt, vagy direkt így tervezték, hogy elejét vegyék pl. a lencsék komolyabb mechanikai sérülésének, különösen, mivel egy felszínközeli alkatrészként könnyebben cserélhető, mintha esetlegesen a teljes tubus lebontásával bele kell nyúlni a kényes lencserendszerbe.
Ugyanakkor mit mondasz a minden gyártónál jelenlévő műanyag bajonettre?!
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
b.vr
őstag
Szerintem félreérted. Konstrukciós hibának azt lehet tekinteni amikor rendeltetésszerű használat közben rendszeresen előforduló hibáról van szó. Itt meg épp azt mondják a többiek hogy van egy esetünk ezzel a típussal, és még az sem biztos hogy rendeltetésszerű használat közben történt.
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
mpierre
veterán
Kicsúsztam a szerkesztésből:
Na pont ezért "örülök", hogy az em5 mk3 jó sok plasztikot tartalmaz. Remélem, hogy csak a burkolat.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz Lassú Víz #95794 üzenetére
Nagyon sok esetben láttam már ilyen plasztikba ágyazott fém alkatrészt (pl.:tessauer anyát), illetve ennek deriváltjait. Sajnos mindenhol a plasztik enged.
Csak egy: Szgk aksi tartó plasztik tálca, amibe az aksit rögzítő leszorítóhoz fém anyagú tessauer anyát használtak. Szerepe kimondottan fontos. Az aksi fékezésnél lehetőség szerint ne kövesse Newton vonatkozó törvényét. Elfárad 5-8 év alatt. Jól nézett ki a motorháztető. Ott is az olcsóbb engedett valóban... (A forgalmazó szerint cserélni nem kell meghatározott idő elteltével, jó az úgy.)
@MrChris: Azt el kell ismerni, hogy valóban nem tudjuk, hogy mi történt. Az azonban tényszerű, hogy a plasztikba történő fém anyagú rögzítések (perselyek, furatok, menetek, stb) mindig előrevetítik a tönkremenetelt. Minden bizonnyal vannak olyan műanyagok - mint ahogy ridegedéstűrő, vagy hőtűrő plasztikok is léteznek - amik nagyobb mechanikai ellenállással rendelkeznek, de nem ebben az árban.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
aginor
veterán
válasz mpierre #95791 üzenetére
Azért azt ne felejtsük el, hogy ez egy olcsó kitobjektív, ami számos előnnyel rendelkezik, így nyilván spórolni kellett valahol. A normál kitobjektívek egyik gyártónál sem tartoznak a mérnöki csúcsteljesítmények közé, és szinte mindegyiknek vannak fura "dolgai".
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
mpierre
veterán
válasz aginor #95790 üzenetére
Véleményes, hogy vmi hasonló történhetett. De azért a konstrukció is díjnyertes...
-
aginor
veterán
Szerintem ez le lett ejtve. Az sem biztos, hogy csak a bajonett sérült, lehet érdemes lenne átnézetni, mivel sérülhetett az elektronika és/vagy elmászhatott a lencserendszer, beázhatott a sérülés után, stb.
-
ZS3NI
őstag
válasz peppe79 #95788 üzenetére
Köszönöm a videót, nagyon hasznos. Szervíztől kaptam egy bruttó 32.000 ft ajánlatot, inkább nekiállok barkácsolni én. Kb. 60k-t ha érhet ez az obi.
Igen használtam vettem, de nem emlékszem hogy ilyen lett volna. Nem tudok róla, hogy szét volt-e szerelve valaha. Szinte mindig rá van téve az obi, úgy hordom egy olcsó egy olcsó aliexpresses táskában. Kb ahogy a képen van.
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
peppe79
senior tag
"Fura jelenség, mert le nem ejtettem a gépet, gőzöm sincs hol tudott így megfeszülni."
Az a gond, hogy a bajonett csavarjai a műanyag tubusba illeszkednek, ami nem a legstabilabb rögzítés. Persze, amíg párszáz grammos lencsékről van szó, addig alap esetben ez nem igazán jelent különösebb veszélyt. Használtan vetted? Nem volt esetleg korábban szétszerelve? A vázra szerelve hordod az obit? Milyen táskád van, és hogy áll benne a fényképezőgép?
-
ZS3NI
őstag
Sziasztok,
Most tűnt fel, hogy a Panasonic Lumix 12-60 kitobim (H-FS12060) durván mozog a gépben.
Kb. így néz ki.:
[link]Amit észrevettem, hogy a kis rögzítő csavarokból 2 elforog a helyén, 1 kijön teljesen. Ha kicsit megfeszítem a fémlemezt (vagy bajonett zárt ? nem tudom a pontos nevét), akkor látszik, hogy a műanyag menetes persely amiben a csavar van kb le van törve az alapról. Ezért forog el. Ilyennel találkozott már valaki? Menthető vajon? Fura jelenség, mert le nem ejtettem a gépet, gőzöm sincs hol tudott így megfeszülni. Egyébként az obi hibátlanul működik, de nem várnám meg amíg letörik.
Szervízt tudok ajánlani?IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
csacsi77
senior tag
válasz Gravity1234 #95782 üzenetére
Bár ez a Canon topikból lett átemelve, de az általános részek azért itt is működnek.
Innen is köszönet Ropinak!Öreg fater megoldja!!!!
-
philoxenia
MODERÁTOR
Az alap fotózási technikát érdemes kitanulni, minden fényképezéshez. 90%-ban automatán használom minden gépemet, de ha nem azt fényképezi amit szeretnék, korrigálnom kell és akkor tudnom kell, mit miért. Filmessel nekem is minimális volt a tapasztalatom, azt a részét nem is tanulgattam, (hívás, ilyesmi) de a régebbi fényképész/fényképezős könyvekből rengeteget lehet tanulni. Könyvtárakban fellelhetők.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Altalanos tanacsot kernek, hasznalt (jelen esetben Panasonic GH4) vasarlaskor, miket es hogyan tudok, vagy kellene ellenorizni hogy ne furodjek be?
Koszonom,
G.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
rizso
addikt
Köszi srácok, értem a logikáját, csak azt hittem, hogy mondjuk fókuszáláskor kapok egy kb reális képet, amire számíthatok a végeredmény esetén - mint pl automatikus módban. De akkor ezek szerint csak akkor lesz kb reális élőkép, ha figyelek a beállításokra és a fényérték különbségre.
@Lassú Víz, nem gonosz a kérdés, és a válasz sem lesz az. Alap dolgokkal szoktam játszadozni (ISO, záridő, stb), de egy kicsit jobban bele akarok mélyedni a gépem megismerésébe, a fotózás rejtelmeibe. Előtte volt egy Panasonic GX1-em, azt kb csak arra használtam, hogy cikkíráshoz meg hirdetésekhez lőttem vele néhány képet, amik mégis jobb minőségűek, mintha telefonnal készültek volna, de most az új géppel szeretnék több mindent, pl az izgága fiamról néhány értékelhető fotót, de kirándulásokra és családi összejövetelekre is vinném néha.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Lassú Víz
addikt
Látsz a kijelzőn egy skálát, meg egy -3.0 számot. Ez azt jelenti, hogy minimum 3 fényértékkel aláexponáltál. Bármilyen furcsa, de a nevében is benne van, hogy fényképezés.
Először is ISO200 a legnagyobb dinamika érdekében, bár ennek a képnek bele kell férnie. Utána növeld a záridőt (a számok csökkenek, mert 1/x amíg nem msodpercet ír ki ), míg az a skála 0 értéket nem fog mutatni. Ha nincs állványod, akkor az ISO-t kell felfelé tolni. Vagy megvilágítod a témát.Még egy gonosz kérdés, ha neked kínai amit b.vr írt, akkor miért akarsz M módban fényképezni?
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
b.vr
őstag
Hát ez gyanús hogy az amit be is idéztél, mert az expokorrekciós skála (ami ott van a zöld dőlésszög-kijelző alatt) az úgy tűnik "ki van akadva" -3-nál (tehát feltételezhetően még jobban alul van exponálva, csak ilyenkor már nem mutatja az előnézeti képen) Kísérletképpen próbáld meg még jobban megnövelni a záridőt (persze be fog mozdulni de az most mindegy), addig hogy az expokorrekció visszajöjjön a -3-0 tartományba (az egyszerűség kedvéért legyen 0) Ha így már egyforma a két kép, akkor visszacsökkentheted a záridőt hogy ne mozduljon be, és emeljed az iso-t (vagy persze állvány, stb)
szerk: valamint az ISO amúgy se legyen az egyszerűség kedvéért sose "low" (az egy kvázi szoftveres kiterjesztés) hanem alaphelyzetben 200, és persze ha nincs elég fény akkor felfelé amennyi szükséges
[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
rizso
addikt
Kb így kell elképzelni. Fenti kép fókuszálás után, lenti meg már az elkészült kép (valóságban a kijelzőn picit még sötétebb, telefon feljavította).
ISO low, objektív pana f1.7 25mm.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
válasz LiquidStep #95774 üzenetére
Az általad írt beállítás nálam is így van, szimulált ovf ki.
@b.vr, én annyira amatőr vagyok, hogy ez a része nekem kínai "Ha a kijelzőn nagyon mást látsz, az lehet attól is hogy ott csak +- 3(vagy5) fényértéknyi különbséget mutat (ezt az expo-korrekciós skálán tudod nézni hogy benne vagy-e a tartományban)"
Az is lehet, hogy szarul magyarázok, mindjárt linkelek egy képet.Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
b.vr
őstag
a live view boost igazából másra való. Én stúdióban szoktam használni, amikor a gép beállításai a stúdióvakuk villanásához van beállítva, emiatt viszont alaphelyzetben nagyon sötét lenne a kereső-kép, és ezt világosítja fel beállításoktól függetlenül normálra a live view boost. Szóval nálad pont inkább akkor lehetne gond ha be lenne kapcsolva.
Ha a kijelzőn nagyon mást látsz, az lehet attól is hogy ott csak +- 3(vagy5) fényértéknyi különbséget mutat (ezt az expo-korrekciós skálán tudod nézni hogy benne vagy-e a tartományban)
Valamint lehet az is a gond amit az előző válaszoló írt, a szimulált OVF."Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
csaabz
őstag
Hello!
Ha kiszedem az akksit a gépből, elvesznek a beállítások? Vagy megmaradnak? Ha igen, mennyi ideig?
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
rizso
addikt
Sziasztok!
E-M10 MK II esetén van arra lehetőség, hogy manuális módban a kijelzőn a "végeredményt" lássam? Mert most expo előtt a kijelzőn tök mást látok, mint az elkészült kép esetén. Lenne egy bizonyos "live view boost" beállítás, de nem találtam sehol
-
Throme
veterán
válasz Lassú Víz #95769 üzenetére
Én se gondolnám butításnak. Elég rossz, ha ez lenne az egyik + "fícsőr" az EM1-ben, vagy ettől (is) gondolnák profibbnak.
Ahogy a vaku/expo korrekciót be lehet állítani, az ISO se lenne bonyolult...Nem tudom a tükrös oly-kban mennyire volt elérhető a direkt tárcsás ISO állítás, lehet onnan vették át a gombok/tárcsák programozását (elvi szinten).
Pedig egész jó opciókat belepakoltak az em10 szériába, összehasonlítva egy canikon dslr belépővel...
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz Lassú Víz #95767 üzenetére
Nem biztos, hogy butítás, az Mk I-es zászlóshajó se tudta még.
Ettől függetlenül nekem is gombon van az ISO állítás, az expo korrekció jobb helyette a tárcsán.(#95768) totálkezdő: Valószínűleg nem gondoltak rá, vagy nem tartották fontosnak. Kíváncsi vagyok, vajon az E-M10 Mk III tudja-e. Ha jól gondolom pár hónappal az E-M1 MkII után jött ki.
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
totálkezdő
tag
válasz Lassú Víz #95767 üzenetére
Hát én ugye nem értek hozzá, ráadásul elég rossz véleményem is van arról, hogy a legkülönbözőbb termékek gyártói milyen leleményesen szúrnak ki velem, mint vásárlóval, DE, a dpreview szerint az M10 II előbb jelent meg a piacon, mint az M1 II (Aug 25, 2015 vs. Sep 19, 2016 ).
-
Throme
veterán
válasz Lassú Víz #95763 üzenetére
Ezen a menüponton túl vagyok, valóban a tárcsa funkciók állíthatók, de nincs benne ISO.
Olyan létezik csak, hogy - pl A módban - : F.szám, expo korrekció, vaku kompenzáció. Ezek variánsai.
Nem értem miért nem lehet canikon módjára ISO-t is állítani tárcsával?!
Még egy firmware frissítéssel megoldhatnák, de ez tuti nem fog megtörténni, pláne a mostani szituban...(#95764) LiquidStep: Gombra lehet ISO-t programozni, és elégedett vagyok vele, mert két tárcsa van és egyik megy az ISO-ra, másik a WB-re. Csak ennél jobban tetszene, ha direktben tárcsáról állítható lenne....
.. ez van...[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
-
zsiga_667
tag
válasz totálkezdő #95760 üzenetére
Pont azt szeretné hogy ne kelljen gombot nyomni előtte, hanem az legyen az egyik tárcsa alapfunkciója.
-
Throme
veterán
Jól látom, hogy az em10 II vázon az ISO-t nem lehet sem az első, sem a hátsó tárcsára beállítani? Az expo korrekciót szívesen lecserélném rá. Most programozható gombra van állítva, és jó, hogy a WB-vel egyszerre jön elő, de jobb lenne a tárcsán...
-
peppe79
senior tag
válasz totálkezdő #95757 üzenetére
A m4/3-os objektíveim közül az Oly 14-42-től váltam meg legelőször. Pedig az még csak nem is az EZ volt, hanem a normál 14-42-es. Egy Pana 12-32 váltotta.
-
totálkezdő
tag
"cserébe jóval nagyobb és nyitogatni kell". Hát igen, pont ezért kezdett ez érdekelni. Érdekes, hogy az a két videó, amit megnéztem, nagyon dicsérte a képminőséget (valaki fizeti őket?). Nem értem, hogy az Olympus miért a nyitogatós változatot preferálja (a 9-18-nál is), mikor a Panasonic 14-42 MII, megmutatta, hogy lehet ezt jól is csinálni.
-
asdf_
veterán
válasz totálkezdő #95755 üzenetére
Videóra azért, mert kicsit elforgatod a zoomgyúrút, és _motor_ viszi a zoomot, ilyen stabil zoomot nyilván nem csinálsz kézzel tekerve sosem. Képre meg azért ajánlják a másikat, mert az a közmegegyezés, hogy annak jobb képe van (cserébe jóval nagyobb és nyitogatni kell).
-
totálkezdő
tag
Köszönöm. OK, a kritika jogos, de még most sem derült ki számomra, hogy miért beszélnek arról (pl. az első videóban is), hogy videóra ajánlják és állóképre kevésbé. Azt feltételezem, hogy túl kicsi az a zoomgyűrű, hogy kényelmes legyen, de ha jól figyeltem, akkor ez nem hangzik el ebben a videóban sem, és az általam olvasott tesztekben sem. Én azt hittem, hogy a power zoom, valami olyasmit jelent mint a Panasonic testvérobjektívjénél, de hát itt már ránézésre sem így van, és ezért nem értettem.
-
asdf_
veterán
válasz totálkezdő #95751 üzenetére
Még szerencse, hogy lézetik internet, ahol vannak videos tesztek is róla, sőt, még a magyar használati útmutatója is letölthető
De a lényeg, hogy az elejét tekered lés zoomol. Ha kicsit, akkor lassan, ha nagyon, akkor gyorsabban, ha elengeded, akkor meg visszaugrik zoomgyűrű a helyére, tehát jobbra-balra úgy 30-30 fokot lehet rugósan elmozgatni. -
totálkezdő
tag
Sziasztok! Elmagyaráznátok, hogy hogyan működik a zoom az Oly 14-42 EZ-vel? Abból, amit eddig olvastam erről az obiról, számomra nem derült ki. Előre is köszönöm.
-
mpierre
veterán
válasz csaabz #95748 üzenetére
Enyhén off: A Pentax mz-5-höz vásároltam sok-sok évvel ezelőtt tölthető CR-2-es aksikat, töltővel együtt. A mai napig működnek. Tehát lehet simán utángyártott. Megfelelő típus esetén tudnak annyit, mint a gyári. Pentaxnál ez 4-6 tekercs filmet jelentett.
Az EM-10-hez vett aksik a fiamnál kötöttek ki géppel együtt. Azok meg még csak nem is jupio, meg egyéb "márkásabb" darabok. Csak amit a Reitteres aksi boltban kapni lehet.
-
csaabz
őstag
Sziasztok!
Panasonic GX9-hez hol érdemes venni akksit? Eredeti, vagy utángyártott?
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
Throme
veterán
Nem reménytelen más oly fényképezőkből is web-kamerát csinálni:
-
INTELligent
senior tag
Csak hogy legyen értelme előre vitatkozni mindenfélén , az MFT rumors szerint csak placeholder a 10k$+-os ár. Aztán meglátjuk.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
p_adam
addikt
válasz aginor #95738 üzenetére
Akárhogy nézzük, ez egy sokkal komolyabb objektív, és a 300mm f/4-hez képest (ami sokkal kisebb, egyszerűbb) is specializáltabb és kevesebb darabszámú, tehát a logika alapján a többszörösébe is kerülhet (Amire a színe is diszkréten utal).
Igen ahogy olvasom, a legelején 3-4000$-ról "álmodoztak", ez szimplán nem reális, ha egyszer a 300/4 2900$, most meg az FM fórumain nem akarják elhinni, hogy ez ennyi lehet, a 6000$-os becslés alapján, amit már így is soknak tartottak.
Egy adott szinten nem feltétlen csak annyi a plusz fényerő, hogy duplázzuk az árát, hanem sokkal több (főleg ha fix fényerőről beszélünk, nem olyanról, ami változik zoomoláskor).
Egy új fejlesztésű 300-800mm f/5.6 objektív (beépített konverterrel) is sokkal több lenne, ha egyszer már a fix 800mm f/5.6 is 16300$ dollárba kerül.
És még így sem hiszem egyáltalán, hogy sok pénzt termel majd, jelentős kiadásokra volt szükség a fejlesztéshez.
Szerintem ez túlzott általánosítás, nem feltétlen csak azok nem látják végtelenül pozitívan a dolgokat, aki nem a rendszer tagjai, vannak olyan felhasználók is, akik aggódnak, nem feltétlen ok nélkül, vagy azért mert mások ezt mondják, és nem is most kezdődött ez a dolog, hanem sokkal korábban.
A kárörvendésnek meg nyilván semmi értelme, de ettől még folyamatosan jelen van mindenhol. -
aginor
veterán
válasz p_adam #95737 üzenetére
Nekem meg az tűnik irreálisnak, hogy egy ilyen áru motyót -úgy általában ehhez a rendszerhez- piacra dobjanak. Én szeretem a rendszert, látom is benne -a nem kicsi- potenciált (igen, a pro vonalon is), de az így, ebben a formában túlzásnak tűnik, a jelenlegi helyzetben meg pláne.
"a kamerák nem nőttek fel hozzájuk" - ez szerintem nem teljesen igaz. A vázak tudása tök rendben van, még mindig az egyik legtöbb szolgáltatást nyújtó rendszer. Szerintem alapvetően a képminőség (itt a zajszintre gondolok) és az AF rendszer, ami jelenleg komolyabban fejlesztésre szorulhat. A vicces az egészben, hogy egy új szenzor talán egyszerre oldhatja meg (vagy fejlesztheti) mindkét problémát. Nagyon sok a vészmadár, a kárörvendő hülye és az önigazolást görcsösen hajtó ember, nem kell velük foglalkozni, pláne nem egy ilyen "lenézett" rendszer esetében. Sokuknak vagy nincs tapasztalatuk az m43-al (ahogy a Swiftet fikázóknál is), vagy csak a nagy szenzorral akarja kompenzálni az inkompetenciáját. Amúgy a sima 43 top pro üvegek és az m43 pro üvegek között az a nagy különbség, hogy utóbbiak valóban kompaktak és általában az áruk sem olyan elborult, mint a 43 időkben volt, ezért az igényes amatőrök/félprofik számára teljesen elérhetők, akár második rendszernek is.
-
p_adam
addikt
válasz aginor #95736 üzenetére
Az nekem irreálisan kevésnek tűnik ezért, a 300mm f4 indulóára volt ennyi, és nem összemérhető semmilyen szinten ezzel az objektívvel...
Ha eddig is meghagyták az ősrégi EVF-et, akkor most mi sarkallná őket arra, hogy tovább fejlesszenek komolyabb szinten? Elég drágák a kamerák így is, mért fogynának jobban, ha még sokkal drágábban kell őket adni az új technológiával?
Ha csinálják, az jó, csak az eddigiek alapján nem látom, mitől lennének rá képesek, ezt az objektívet már nagyon régóta fejlesztik, nincs értelme nem kiadni, csak a váz fejlesztésben nem vagyok ilyen biztos.
Ugyanolyan jövőt lehet ezeknek jósolni, mint a 4/3 rendszerhez kapható csúcs objektíveknek mint az előbb említett 300/2.8, lehet velük jót nosztalgiázni, hogy mennyire szép képeket csináltak, kár hogy az áruk miatt elérhetetlenek voltak az átlag felhasználóknak, meg a kamerák nem nőttek fel hozzájuk, ami szintén közrejátszott abban, hogy azokká váltak, amik. Remélem hülyeség, amit gondolok, de mivel nem egyedül vagyok ezen a véleményen a márkával kapcsolatban - akkor meg úgy tűnik, hogy a történelem megismétli önmagát...[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
válasz p_adam #95733 üzenetére
Korábban egy misi körüli árról volt szó, amiért nem lenne rossz vétel, annak akinek szüksége van rá, és meg is engedheti magának, de így szerintem inkább a 100-400 hatod ennyiért (annyival nem gyengébb a fényereje).
"a vázak már nem lesznek hozzá felfejlesztve új szenzorokkal" - látsz a jövőbe is?!
-
p_adam
addikt
válasz lugosi #95734 üzenetére
Ha levonjuk az áfát, akkor annyi. Pl. ha most az EOS R5-öt nézzük, az 4500 EUR, míg amerikában csak 3900 USD, nyilván régen a dollár nagyon alulértékelt volt, így akkor nem került kevesebbe.
A fórumokon 6000$-ra saccolták, de ez mindig inkább egy olyan ár, amibe szeretnék, hogy kerüljön.[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
válasz aginor #95732 üzenetére
Kis kutakodást igényelt, míg megtaláltam hogy az Zuiko Pro 300mm f/2.8 optika 2003-ból annak idején 7000$-t kóstált, ehhez képest 8000$ körüli ár reálisnak tűnik ezért a zoom optikáért, persze ugyanolyan ritka is lesz, a jelenlegi helyzetben meg főleg...
-
p_adam
addikt
válasz topikk #95728 üzenetére
A 2005-ben fejlesztett Sigma 300-800/5.6-on kívül soha nem készült ilyen átfogású objektív, és ez is pont ugyanannyiba kerül az inflációval együtt (8000$ az USA-ban), de egyáltalán nem lesz ennyire gyenge optikailag (meg AF, stabilizálás, közelpont, stb.) és nem 6kg lesz a súlya, nem rossz csere ez a használhatósághoz mérten.
Való igaz, hogy a Sony jó árban van, ezáltal messze népszerűbb lesz, de azért nem ugyanaz az átfogása (az sem olyan,ha állandóan rajta van a telekonverter, mintha be/ki lehet kapcsolgatni).
Ha van probléma ezzel, az inkább az, hogy a vázak már nem lesznek hozzá felfejlesztve új szenzorokkal, a mérnököknek szomorú dolog lehet ez... -
Mercutio_
félisten
válasz topikk #95726 üzenetére
TROLL ON
Ha tényleg leálltak az üvegek gyártásával, akkor az eddig legyártott mennyiséghez lövik be az árat
TROLL OFFEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
mpierre
veterán
válasz topikk #95726 üzenetére
Az elég kerekre sikeredett összeg. Végül is pro üveg, tehát az eddigi árazások alapján nem annyira meglepő
-
topikk
senior tag
Ebből sem fognak sokat eladni 9000 Eurós áron
[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
Üdv!!
GX8 - hoz kellene valami "kézpánt", egy kisebb táska, mik az ajánlottak? (Lehet külföldi is..)
2.: Gondolkodóba estem hogy le kellene cserélni a Sigma 16/1.4-et, egy Pana 12-60, 2.8 elmarit-ra... Szerintetek...? Jó ez az üveg?
Köszönöm!!
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
kovsol
titán
válasz lugosi #95721 üzenetére
Irigykedem.
Azzal minek dicsekedjek, hogy vettem egy drága objektívet. Ami igazából annyira nem is drága, max a hazai átlagfizetéshez mérten. Majd ha milliárdos kastélyt tudnék venni, azzal lehetne dicsekedni, vagy egy hatalmas jachtot helikopterrel.
Ideje lenne ha jönne egy MFT váz A9 AF-el. Akkor vennék is egyet azonnal.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
MODERÁTOR
-
b.vr
őstag
válasz Balinov #95715 üzenetére
Olyan obim nincs, de mivel az nem egy túl nehéz objektív szerintem nem lesz abból gond ha simán a vázat teszed állványra/monopodra (lehet hogy rosszabbat is tennél ha az obi tartaná a vázat ha már a gyártó nem így találta ki) Amúgy elsőre azt gondoltam volna hogy fizikailag nem is lehetne ilyen obihoz utólagosan gyártani, de végülis egy gyors kereséssel a Pana 100-300hoz végülis találtam erről videót [link]
De persze a helyhiány miatt erősen kompromisszumos a dolog, hiszen azt az objektívet nem így tervezték, szemben mondjuk egy Oly 40-150/2.8-vel. Ahhoz járt ugye a gyári állványtalp, ami egy precízen kitalált és kialakított szerkezet: ki van találva hogy helyezed fel hogy utána ne csúszkáljon, mind az obi, mind az állványtalp ennek megfelelően van tervezve, egyúttal lehetőséged van a tengelyirányban finoman forgatni, stb. Meg hát az persze egy masszív obi, ennél érthető hogy inkább ezt csatlakoztassa a fotós az állványhoz (nálam mondjuk más a felhasználás így állványról lényegében sosem használom, de ha egész nap egy vad-lesben ülnék akkor persze más lenne a helyzet)
Lényeg a lényeg, ha már a gyártó se gondolta másképpen annál az obinál, szerintem a vázon keresztüli rögzítéssel megfelelően lehet használni."Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
Balinov
titán
válasz kovsol #95716 üzenetére
40 felett mar remegosebb az ember keze, vagy az en kameratartasom van messze a tokeletestol.
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
O75-300II-hoz letezik valami aftermarket tripod collar? Penteken vegere ki tudtam probalni, eddig tetszik, 600mm ekv brutal, de nem lenne rossz, ha lenne valami olcso(bb) megoldas, hogy jobban tudjam a cuccot tartani,akar kesobb monopoddal.
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
p_adam
addikt
Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 12mm f/2 £348 (két hét múlva érkezik)
-
aginor
veterán
Mi a véleményetek a Leica 25mm 1,4 sima 4/3-os kiadásáról? AF ezzel is szarul működik adapterezve?
-
p_adam
addikt
E-M1 II 12-40/2.8 angol leárazás £1,299
Sajnos ez nem rendelhető itthonról, mint az előző, de lesznek még hasonlók... -
mpierre
veterán
válasz aginor #95705 üzenetére
Jóva'na...! Maradok a gőzgépnél. Arró' má'n t'om, hogy mi hajcsa.
Nagyon halkan, hiperkisméretben írom csak le, hogy azért a 12-40 pro és 40-150 pro-ra beneveznék, de az nem a közel jövőben lesz.
-
aginor
veterán
-
mpierre
veterán
válasz Mercutio_ #95703 üzenetére
Occóbb vót, mint a használt 40-150 pro. Sőőőőt!4!négy!! A 14-54II + 50-200 swd + mmf 3 + mmf 1 + 67-es ND + Altra Rise 45 együtt is olcsóbb volt.