Új hozzászólás Aktív témák
-
rob01
tag
válasz p_adam #100100 üzenetére
A dpreview mérése 1/125-ös leolvasási sebességet mutat, és azt írják nem nagyon fogunk talákozunk rolling shutter jelenséggel.
A Sony A7 IV kiolvasási sebessége 1/15, az R6 12 bites kiolvasási sebessége 1/50.A Sony A9, A1, Canon R3, és a Nikon Z9 előzi csak meg, az áruk 2-4 szerese az OM-1-nek.
Ha valóban olyan jó az C-AF mint ahogy a bemutató videók bemutatják, akkor szerintem sok hobby vadfotóst fog visszacsábítani. Köztük engem is, meg is rendeltem
-
jaanoo89
aktív tag
válasz p_adam #100100 üzenetére
"Ha ez valóban így volna, akkor minek a másikat megvenni."
Nem kell a másikat megvenni, ki akar itt Canon-t venni? Szerintem te a fejedbe vetted, hogy 0 vagy közel 0 mft felhasználó maradt és a nulláról kell felhozniuk a rendszert. A valóság az, hogy az eladott tele objektívek 99% jó eséllyel tönkre se mentek, valakik használják azokat és az nem 1-2 ember. Vagy úgy gondolod, hogy mindenki eladta azokat és az új tulajok is csak otthon tartják őket a szekrényben, miközben már mindenki FF-t használ? Nem beszélve arról, hogy lesznek olyanok, akiknek nincsenek csúcs kategóriás tele objektíveik, mégis beruháznak erre. A Canon-os példa csupán arra volt jó, hogy lásd, olcsóbban érkezett és majd mindenki eldönti, hogy neki FF kell vagy MFT, a lényeg, hogy a szolgáltatások nincsenek elmaradva, a képminőség is javult és még mindig olcsóbb ha az egész csomagot nézzük, 12-40-el kerül kb. annyiba, mint az R6 váz. Hozzáteszem, tökre más a célközösség, csak általában nem bírjátok ezt elengedni és akaratlanul is csak 2 dolgot szoktatok nézni, az árat meg a képérzékelő méretét. Ami a ti dolgotok, a bosszantó csak az, hogy nem mi megyünk a FF fórumokba ezekről beszélgetni, hanem ti jöttök ide, kényszeresen.
Hidd el, ez egy új szervezet, új managementtel, ki lett az számolva, hogy mit kell ebbe a gépbe belerakni és mennyire kell beárazni, hogy az ne legyen bukó. Hozzáteszem, hogy az itt megjelent fejlesztések 80%-a le fog csorogni a legnépszerűbb termékbe is, az E-M5-höz. Ha nem így tennének, felesleges volt az egész és ki kellett volna árusítani a kínaiaknak mindazt, amit megvettek. De nem így tettek, és lehet, hogy jobban ismerik a piacot, mint Te vagy én vagy bárki ebben a fórumban. -
jaanoo89
aktív tag
válasz p_adam #100090 üzenetére
"Aki ilyet vesz, az jobban teszi, ha nem figyeli, hogy milyen kamerák jönnek a FF platformon, mert lesz belőlük sok "
Nem teljesen tudom ezt hova rakni. Amikor eladták a részleget, akkor ennyi, vége az MFT-nek, így jártunk, előre szóltunk, mert nem FF. Most pedig MINDEN téren előrelépés történt az elődmodellhez képest és akkor megy a mantra, hogy ez is kevés, ezt is csak pár ember fogja venni, stb stb. Erre mi szükség ezen a fórumon?
Ez a gép tudásban hozza a Canon R6-t, csak jobban szigetelt, jobb EVF, valamivel több szolgáltatással olcsóbban. Igen, csak MFT szenzorral, de olcsóbban. Simán jó vétel ez, aki pedig vett drágább teleobjektívet, az jó eséllyel meg fogja venni ezt a gépet. Vajon hány eladott 300/4, 100-400 stb. objektív van a világon? Biztosan nem 100 db és ez a váz első sorban ezeknek a tulajoknak készült, hiszen tényleg minden téren alkalmas lett vadfotózásra és nem úgy, mint a valódi fanoknak készült régi szenzoros E-M1X. Nem is biztos, hogy sok új felhasználót kell behúzzanak ezzel, hogy ne legyen veszteséges a gép, megkockáztatom, tisztában vannak az objektív eladásokkal, jobban mint mi, hiszen ők adják el és ki fog jönni a végén az a bűvös szám.
Sőt, lesznek olyanok, akiknek nincsenek ilyen drága objektíveik és még is meg fogják venni, ezek közé tartozom én is. Ez a gép használhatóbbá teszi az egyébként elég jó rajzolatú, de sötétebb objektíveket is. -
B-Clone
aktív tag
válasz p_adam #100087 üzenetére
Szerintem ez vice-versa igaz. Nincs reprezentatív adatom erről, de élek a gyanúval, hogy a FF rendszer tulajok nagy része ugyan úgy töredékét sem aknázza ki azoknak a képességeknek amik rejlenek benne.
Úgy gondolom, hogy legelőször a célcsoportot kellene rendbe tenni. Koca fotósok nyilván nem ezt keresik, akik a gyereket akarják néha lekapni a nappaliban egy 40 wattos izzó fényénél vagy néha a kutyát egy erdei séta alkalmával. Nem fognak ennyit költeni technikára az tiszta sor.
A profik nagy része (és itt nem azokra gondolok, akik évente megcsinálnak 3-4 esküvőt vagy pár kaja fotózást esetleg portrét, mert erre hót felesleges beleugrani egy drága FF rendszerbe) szintén kihullik, mert aki hivatásosan magas szinten ebből él, az tudni fogja, hogy miért kell neki a FF és ki is tudja használni.
Továbbra is tartom, hogy azok a tehetős amatőrök, tech mániás kütyü gyűjtők, világjáró emberek akiket érdekel a fotózás, komolyabb hobbi (értem hogy oximoron) wildlife fotósok, social content kreátorok, akik többre mennek a rengeteg extra fícsörrel, alapvetően kiváló minőségű képekkel és ár/érték arányban extra videós képességekkel, mérettel, mint hogy korom sötét éjszaka, vagy vagy egy homályos bár sötét sarkában számolgassák a zajszemcséket iso 12800-on, mert számukra ez nem prior.
Innentől kezdve meg egy jól betalált és konzekvens kommunikáció kérdése, hogy képesek-e megszólítani ezt a réteget, akik egyébként jóval nagyobb szeletet tesznek ki a tortán mint a high end profik. -
aginor
veterán
válasz p_adam #98347 üzenetére
A poszt és a képek alapján pár tipp tőlem: fókuszmód váltáshoz a szokásos PRO mechanika itt is jelen van (tologatós gyűrű), a leírás szerint van benne IS, ami gondolom a képstab lenne, méretre hasonló a 8-18-hoz, csak kicsit kövérebb és nehezebb. Amúgy az 1100dodo már jobban hangzik (hát még akkor milyen jó lenne, ha 1:1-ben lenne forintra váltva).
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
válasz p_adam #95737 üzenetére
Nekem meg az tűnik irreálisnak, hogy egy ilyen áru motyót -úgy általában ehhez a rendszerhez- piacra dobjanak. Én szeretem a rendszert, látom is benne -a nem kicsi- potenciált (igen, a pro vonalon is), de az így, ebben a formában túlzásnak tűnik, a jelenlegi helyzetben meg pláne.
"a kamerák nem nőttek fel hozzájuk" - ez szerintem nem teljesen igaz. A vázak tudása tök rendben van, még mindig az egyik legtöbb szolgáltatást nyújtó rendszer. Szerintem alapvetően a képminőség (itt a zajszintre gondolok) és az AF rendszer, ami jelenleg komolyabban fejlesztésre szorulhat. A vicces az egészben, hogy egy új szenzor talán egyszerre oldhatja meg (vagy fejlesztheti) mindkét problémát. Nagyon sok a vészmadár, a kárörvendő hülye és az önigazolást görcsösen hajtó ember, nem kell velük foglalkozni, pláne nem egy ilyen "lenézett" rendszer esetében. Sokuknak vagy nincs tapasztalatuk az m43-al (ahogy a Swiftet fikázóknál is), vagy csak a nagy szenzorral akarja kompenzálni az inkompetenciáját. Amúgy a sima 43 top pro üvegek és az m43 pro üvegek között az a nagy különbség, hogy utóbbiak valóban kompaktak és általában az áruk sem olyan elborult, mint a 43 időkben volt, ezért az igényes amatőrök/félprofik számára teljesen elérhetők, akár második rendszernek is.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
válasz p_adam #95733 üzenetére
Korábban egy misi körüli árról volt szó, amiért nem lenne rossz vétel, annak akinek szüksége van rá, és meg is engedheti magának, de így szerintem inkább a 100-400 hatod ennyiért (annyival nem gyengébb a fényereje).
"a vázak már nem lesznek hozzá felfejlesztve új szenzorokkal" - látsz a jövőbe is?!
-
aginor
veterán
válasz p_adam #95527 üzenetére
Az annyira nem rossz, pláne ha lesznek majd belőle használ és/vagy okosított darabok is.
grigo: bocsi, de nem én leszek az embered, mert csak a 2.8-as verzió van most. Ellenben korábban volt az olcsó verzióból is egy darab nálam, de azt nem szerettem. Nem tetszett sem az építési minősége, sem a képminősége, bár alapvetően -pláne az árához viszonyítva- mindkét paramétere rendben van, viszont cserébe nagyon kicsi és könnyű.
-
vond
MODERÁTOR
válasz p_adam #95501 üzenetére
Ez a 8-25mm f/4 tényleg jól hangzik, de ha ez is belekerül 7-800 dollárba, akkor ez sem az én lencsém. Ha később esetleg benézne 4-500 alá valami szürke helyen, az már gondolkodóba ejtene.
A tervezett átfogás amúgy nagyon szuper. Sok mindent meg lehetne oldani cserélgetés nélkül. A mérete engem nem nagyon izgat, csak ne spórolják le róla az MF clutch-ot.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Balinov
titán
válasz p_adam #95440 üzenetére
Yaaay! Ezt most minek, viszket a tenyerem a buy gombra. 40-150R-t siman le tudnam valtani vele Olcsobb, mint az e-infinity-s szurke es raadasul amazon a seller
[ Szerkesztve ]
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
veterán
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
válasz p_adam #48928 üzenetére
azért a stylus 1 és az rx10 között van még mozgástér szerintem. meg lehet akkor 24-120 mm például, vagy 28-200. de azt is sajnálom, hogy a 2/3"-os szenzor kezd kimenni a divatból, állatira megnéztem volna egy full friss fuji exr 20 mp kiadásban...
az rx10 egy kicsit nagy már nekem. de amit most körbeírtam, az gyakorlatilag a g1xm2
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Tulku
veterán
válasz p_adam #48928 üzenetére
Videó nem az erőssége a zolinak,de...
olimpusz hívek v an egy megoldás (legalább is nálam) tehát világos tónus kiválaszt képmódok közül mínusz 0,3-0,7 EV oszt lássatok csodát...azt csinálja a pana is videó módban (világosít, kontraszttalanít, ezáltal sokkal jobb videó mód)...mérföldekkel jobb mint alapőn (natural vagy portrait módban...azokkal istenverése, minden ég és sötét)
Parci: Hát igen megtaláltam, nincs rajta nagyon fogás...persze mint ha a fogamat húzták volna 170-ééé de azt mondom nagyon megérte:
- fogás, kezelhetőség 5-ös
- objektív nagyszerű átfogású, szerethető, 150-ig rekeszelés nélkül sem kifogásolható, bár nekem a 300 2,8 is bejön mert nem szeretem a mindenhol penge képeket (XZ2 nekem egy kissé kompaktosan érdes volt kiváló optikája ellenére)
- kellően gyors, mindenhol talál fókuszt (nem úgy mint az xz2)
- színek, képhatás, képminőség, zajszint tökéletesen megfelelő
- eszméletlen jó stabi...gyakran lövök 300 mm-en 1/5-öddel (az én spiropentes remegő kezemmel) és videó közben minden áll (ez még az lx7-nél sem volt így, ebben nagyságrendekkel jobb a stylus)Nagyszerű ollránder de természetfotózáskor jön meg a kedve igazán...nagyszerű hogy sohasem kell szinte használnom a lábam és intim részeket kapok el messziről....végre újra fotózom, nem fejlesztésen, cserén, minden sz.rságon elmélkedem...
-
b.vr
őstag
válasz p_adam #48187 üzenetére
"Annak még van is értelme a flexibilitás miatt, de ennél nem igazán látom hol jön ki a méret és súlybeli előnye az ártöbblethez képest"
Pont ezért mondom hogy ez tett be a 150/2.8-nak
(#48186) arn: persze, számomra is van egy csomó előny ami miatt eszemben sincs milc-ről dsrl-re váltani.
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
somasz
addikt
-
somasz
addikt
válasz p_adam #48026 üzenetére
A városnézés közben két házizsák+kamera mellett nem volt kényelmes cserélgetni. Ha nyugiban cserélhetem, azzal nincs bajom.
Távkioldó van, táskát meglesem, köszönöm a tanácsokat!Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
.mf
veterán
válasz p_adam #34457 üzenetére
A hsz-emben a hangsúly az objektíveken, főleg azok gyútávján és élességén volt. A stabi, mivel E-M5 a tervezett gép, mellékes szempont. Egy kivételével, ott viszont tényleg gond lehet belőle: ha a 12-32 stabija csak menüből kapcsolható ki, és az E-M5 nem tudja kezelni. Akkor viszont az E-M5 sokkal hatékonyabb stabiját kell majd kikapcsolni helyette... remélem adnak hozzá ki fw-frissítést.
Más:
PanaLajka 25/1.4 kétrészes júzer-rivjú Fredrik Gløcknertől. Főleg a második rész éjszakai képei... Már eddig is nagyon erősen gondolkoztam rajta, de most már szinte biztos, hogy lesz egy ilyenem is...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
Új hozzászólás Aktív témák
- Home server / házi szerver építése
- Windows 11
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Láncfűrész topik
- Letiltás - hogy is van ez?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- További aktív témák...