Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
peppe79
senior tag
1 napot?? EVF-el, vagy LCD-vel? És számszerűen ez kb. hány fotót, vagy milyen hosszú, és minőségű videózást jelent? Nálam valahogy piszok gyorsan merül a gyári Pana akksi.
Az Olympusok akksija nálam jobban bírja, és tetszik az a lehetőség is, hogy be tudom állítani, milyen szintnél jelezze az akku merülését. Inkább magasabb értéket adtam meg, és ha jelezte, akkor kicseréltem az akkut. Így jobban kíméli, mint ha engedném teljesen lemerülni. -
kovsol
titán
válasz Speeedfire #92287 üzenetére
Azt kell nézned hány fényértéket lépsz.
Blende érték ugye f2.8 4 5.6 az -2Fé
ISO 800 1600 3200 +2FéMay the Force be with you!
-
Marseille199
senior tag
válasz MrChris #92296 üzenetére
Ajj, fene vinné el 😅
Valakinek esetleg akkor 3-4-5 darab BLD-10 akksi?
Két jobb fajta sörért/ borért vihetőek, jár hozzájuk egy félig szétszedett, még így is működőképes G3 váz 😅"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
MrChris
nagyúr
válasz Marseille199 #92295 üzenetére
G3-ba DMW-BLD10E, GX80-ba DMW-BLG10E való, nem kompatibilis.
-
Marseille199
senior tag
Üdv Urak!
Jól látom, hogy a Pana G3 és a GX80 akksija csereszabatos?
Jó lenne, mert van itthon vagy egy fél marékkal, aztán hamarosan újra lenne mibe belerakni :D"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
trlala
aktív tag
Ezt láttátok?
Robin Wong a jobb dinamikáért:
[link] -
Stauffenberg
nagyúr
A felvetésem nem arról szólt, hogy holt tart most vagy a közeljövőben a filmipar és a mozigépészet, hanem hova lenne való a 8K. Azért van még pár tökös régivágású gyerek, mint Christopher Nolan, aki csak megcsinált egy Dunkirköt és tényleg hisz még abban, hogy az IMAX nem csak a 3D szemüvegben bámult gumiruhás repkedő emberekről szólhat. Szintén ő mondta, hogy a 8K fogja majd közelíteni élményben az analóg IMAX formátumot.
Persze kár, hogy igazi IMAX vetítéshez legalább Bécsig kell utazni.
-
asdf_
veterán
válasz Stauffenberg #92268 üzenetére
A 8K meg már az a szint, ami inkább egy IMAX vászonra kívánkozik
Az a gond, hogy moziba is tokfolosleges a 8K, tok standard dolog, hogy a 4-5K-ban forgatott anyaghoz csak 2K-ban renderelik a CGI-t, mert penz, ido, paripa, masreszt mivel mar az sem celluloid alapu, a 8K cinema projektor az hattoize kategoria lesz meg rettenet sokaig.
-
Lassú Víz
addikt
válasz Speeedfire #92287 üzenetére
Pedig logikus, ha végiggondolod. Ugyanazt a záridőt feltételezve 2FÉ-kkel nyitod a rekeszt, 2FÉ-ket veszel vissza az ISO-n. Pl. 5.6 - 4 - 2.8, 3200 - 1600 - 800.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
peppe79
senior tag
Sziasztok! GX80-hoz létezik valami nagyobb kapacitású gyári akku? A mostani sajnos elég gyengécske.
-
-
Lassú Víz
addikt
válasz aginor #92277 üzenetére
Múltkor mesélte egy fotós, hogy hajnalban fotózott vágtázó lovakat és a mélységélesség miatt 5.6-ra kellett rekeszelni ISO 3200 mellett, és ez cropos vázzal esélytelen. Nem volt energiám rá, hogy felvilágosítsam, hogy ami neki f5.6, az nekem f2.8 és ami neki ISO 3200 az nekem ISO 800. Akkor miért is esélytelen? Abba bele sem gondoltam, hogy nekem gyorsabb az AFC-t támogató lassú sorozatom mint amit az ő gépe sorozatként tud, vagy pro-capture módban sokkal inkább lesz nekem képem mint neki a tükrössel.
Szerencsére nekem nem megélhetés, így kifejezetten szórakoztat, amikor lenézik a cuccomat. Valahogy mindig a MIB Noisy Cricket (YT Alert) jelenet jut eszembe.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
aginor
veterán
válasz Speeedfire #92278 üzenetére
Vagy hogy hogyan használja sz FF vázat, ha véletlenül a kezébe kerül egy.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
-
-
aginor
veterán
válasz Stauffenberg #92271 üzenetére
Hát elég sok sznobizmus van a fotózással kapcsolatban, és nem csak a fotósokban. Egy srác irta még régebben -talán Facebookon- hogy van olyan ismert és elismert fotós, aki reprezentatív célokra tart egy ff tükrös vázat, meg egy jó nagy obit rá, amúgy meg milc-el fotózik, mivel állítólag több megrendeléstől is elesett amikor kiderült hogy nem tükrös masina a munkaeszköze. Nem tudom ez a sztori mennyire lehet igaz, de valóban találkozni olyan helyzetekkel, amikor leszólnak mert nem ff vázat használok, tehát akár még el is képzelhető.
[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Mercutio_
félisten
válasz tuctuc #92266 üzenetére
Az utolsó mondat alapján nem biztos, hogy a fényképezőgépgyártók a célterület
"Sony says applications for the new sensor include surveillance, FA and Industrial cameras."
FA= Ipari automatizálás, robotizált gépsorok
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Stauffenberg
nagyúr
Azt nem tudom, de nem hiszem, pont azért kérte a barátom, hogy adjak nagyon baráti árat a rokonainak, mert nem voltak annyira eleresztve, de azért így is a töredékében volt mérhető a teljes költségvetésnek. Ingyen, csak útiköltségért azért mégsem vállalhattam be.
Nem mondom, néha nagyon el tudnak szállni a dolgok az esküvőkön, ide értve a helyszínt, kaját, ceremóniát, lakodalmat, fotóst, videóst is (jártam olyanon vendégként, aminek a költségvetése a 10 milliót súrolta). De szerintem azzal sincs baj, ha valakinek nincs elég pénze egy egész videós stábra, meg műteremmel kitelepülő fotósra, csak ingyen munkáért ne kuncsorogjon legalább.
-
vond
MODERÁTOR
De gondolom a vacsorára, galambröptetésre, csokiszökőkútra, egyéb értelmetlen fasságra elment pár milla.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
nozs23
addikt
Nagyon szomorú ez a sztori. Főleg az olyan "barátok", akik nem értékelik mások hozzáértését és idejét.
-
MODERÁTOR
válasz Speeedfire #92230 üzenetére
Nekem pl ebben a látószögben valahol az utolsó opció lenne ez a sigma obi a mérete miatt.
-
Stauffenberg
nagyúr
Most még erről azért eszembe jut egy eset (nem vagyok sem esküvő videós, sem fotós), egy barátom rokonának nagyon-nagyon kellett valaki, aki levideózza a ceremóniát és csinál utána a vacsoráról is pár fotót. Megkért adjak elég baráti árat nekik, majd kárpótol valamivel.
A vőlegénnyel voltam kapcsolatban, aki a nagyon komolyan baráti árra is húzta a száját. Megkérdezte nem tudom-e kevésbé profira csinálni a videót, úgy olcsóbb-e. Próbáltam az értésére adni, hogy az ott töltött időm és a vágással és a fotók feldolgozásával eltelt munkaórák számítanak, meg van az oda-vissza útnak is költsége, megcsinálhatom szarul is, de az ugyanannyiba kerül.
De csak akadékoskodott pár nappal később a telefonban, aztán a végén már lehúzta a megrendelésből a fotózást, elég lenne csak a ceremóniát felvenni videóra. Jön a kérdés, hogy úgy mennyibe kerül, hogy ha nem csinálok semmit, csak egy állványra teszem a gépet és fix helyről megy a videózás. Mondom semmibe, ezt egy betanított majom is megcsinálja ingyen. Már nagyon nem volt türelmem az emberhez. Ezen kicsit felhőkölt, látszólag leesett neki, hogy már túlzás amit művel, de abban maradtunk, hogy megyek és videózok (1 kamera fixen állványról + 1 kamerával megyek körbe, templomi + polgári, aztán haza).Végül az esküvő előtt 1 nappal felhívott, hogy lemondja az egészet, mert az unokaöccse most vett egy új gépet (valami random kompakt volt), amiben már van 4K videó és mivel én csak FHD-t adnék le, az unokaöccse videója biztosan szebb lesz, mert az már 4K. Ráb*sztam a telefont és megkértem a barátomat, hogy bár tisztelem mindenki rokonait annyira, hogy ne minősítsem őket, de soha többé ne kérjen tőlem ilyen szívességet...
-
vond
MODERÁTOR
Az egyik kolléga pár napja jött haza az IBC-ről. Azt mondta, ott is minden a 8K-ról szólt, 4K-nak már alig volt nyoma.
Mondjuk broadcast, mozis és egyéb ipari környezetben akár még lehet is értelme a következő pár évben is, de otthonra tényleg bőven sok még a 4K is. Csak hát ugye mindig kell valami, amivel el lehet adni az új cuccokat.
Gondolom, jövőre lesz egy nagy robbanás az olimpia miatt, amit Japánban már 8K-ban fognak sugározni. Utána várható, hogy szélesebb körben is elterjed majd. De lehet, hogy már előtte is.
Ahhoz, hogy pl. egy mezei otthoni LCD TV-n is legyen értelme ekkora felbontásnak, ahhoz 100 inches kijelzőket kéne bámulnod 1-2 méterről. Nem túl életszerű.
Esküvős témához: Fel kell interpolálni a 4K-t 8K-ra, aztán csókolom. Úgysem mondja meg a különbséget, ha a kis szaros ájfónján, vagy az ótvar 200 ezres led tévén nézi vissza.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Egyelőre a 4K átállással is eléggé kezdetleges állapotban vagyunk, az egy dolog, hogy ma már 200k alatt kapsz 4K TV-t, meg a csapból is 4K-ban folynak az influencerek pofázós videói, de a 8K-nak már elég nehezen látom értelmét consumer környezetben.
Még a 4K-nak is asztali monitor és/vagy kellően nagy TV esetén, vagy projektorral látom értelmét.
A 8K meg már az a szint, ami inkább egy IMAX vászonra kívánkozik (vagy orvosi leletező monitorba, tudományos területre, hi-res fotó feldolgozáshoz, ilyesmi). De ugye az iparnak el kell hitetnie veled, hogy szükséged van a 8K-ra, mert nekik nem éri meg erre fejleszteni, hogy a piacuk egy szűk réteg legyen csak.
Már előre sajnálom az esküvősöket, akik horror pénzeket boríthatnak majd 100 TB-nyi SSD-re, új szuperdrága memóriakártyákra, hogy legyen hol tárolni az irdatlan adatmennyiséget (amit írni-olvasni is tudni kell kellő sávszéllel), nem beszélve a PC fejlesztésről, új vázról, mert a párnak nem is kell a munkád, ha nem 8K-ban szállítasz, mert neki 8K kell és kész. Emlékszem egy esküvővideós barátom ugyanezzel szívott, amikor terjedni kezdett a 4K, igazából a flagship mobilokon kívül máshol még alig volt 4K rögzítésre alkalmas consumer kamera, monitorok és TV-k is horror árban voltak (még az EIZO vagy az NEC sem árult például 4K monitort), de a párok egyre többször cöccögtek, hogy nekik 4K kell. Aztán nem volt elég persze beruházni egy 4K videóra már alkalmas kamerába, kellett PC-t fejleszteni, sok-sok extra tárhellyel, memóriakártyákkal is felkészülni és így tovább.
Elég lesz 1-2 generációnyi iPhone meg Samsung flagship ami már tudja a 8K-t és a párok is követelni fogják. Dehát tudja a telefonom is, a te nagy géped miért nem?
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz tuctuc #92266 üzenetére
Szuper, akkor jöhet mellé a 4K120, meg a FHD480 is.
MFT szenzornál mondjuk több értelme lenne a 8K-nak, mint egy telefonnál.
De úgy alapvetően egyelőre eléggé feleslegesnek érzem ezt az egész 8K őrületet. Amíg normális megjelenítőnk sincs hozzá, addig meg főleg.
[ Szerkesztve ]
-
tuctuc
aktív tag
[ Szerkesztve ]
22 éve a PH-n
-
_q
addikt
-
aginor
veterán
Elvileg elég jó, amennyire hallom, ha valóban nem fontos az af gyorsasága, és az esetlegessége.
Ha lenne rá szabad 160k-m, akkor én kipróbálnám, már csak kíváncsiságból is.[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Sigma 18-35 + Viltrox Speedbooster mennyire használható fotóra, ha nem fontos az AF sebessége, csak a pontossága?
A képminőség hogyan viszonyul mondjuk egy Sigma 16-hoz, vagy Pana 20, 25-höz?
160-at megér ez a kombó használtan?
Vagy rossz helyen kérdezem mindezeket?
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Najó. Akkor nem csak én éreztem erősnek a kolléga kijelentését a sigma obikkal kapcsolatban. Persze, hogy jobb az oly, de 3x áron van.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #92252 üzenetére
Bizony jó (lehet) az a Sigma 16mm f/1.4. Kicsit nagyra sikerült, de tudjuk, hogy miért. Bár ez ugye a rajzolatnak még jót is tesz. Tesztképeket nézegetve szerintem simán használható teljesen nyitva is, főleg videóban. Node ami a lényeg: tudásához képest az ára eléggé verhetetlen.
-
Mercutio_
félisten
válasz Stauffenberg #92252 üzenetére
Mennyi minden fér még bele csak az árkülönbözetbe...
Fuji XF 23/1.4
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz zsiga_667 #92245 üzenetére
Azért ezek az újabb Contemporary és Art sorozatú Sigmák betyárosan jók, nem csak ahhoz képest amit 10-15 éve csináltak a mainstream gyártók üvegeinek másolásával, hanem abszolút értékben is. A Contemporary sorozat meg aztán kifejezetten versenyképesen is van árazva.
Én például simán venném a Sigma 16mm f1.4-et az Oly 17mm f1.2 helyett, persze kompromisszumosabb olyan értelemben, hogy építési minőségben az Oly lehagyja, kicsit nagyobb is a Sigma, de konkrétan 310 ezer forinttal olcsóbb is egyben. Mennyi minden fér még bele csak az árkülönbözetbe...
-
Mercutio_
félisten
válasz zsiga_667 #92245 üzenetére
A Sigma fényerős Art fix és zoom obik elég jól karcolnak (bár a sok lencsetag miatt van aki számára túl steril a képük)
-
zsiga_667
tag
válasz Speeedfire #92246 üzenetére
Igen, sok Sigmát próbáltam az utóbbi 15 évben, szerencsére ezeket az újabb fixeiket is. Azért is a , mert vicc volt.
Azt viszont viccen kívül tartom, hogy más ligában játszik a 17 PRO meg a 16-os Sigma. Ár/érték versenyt persze a Sigma nyeri, de semmi mást. Az Oly teljesen nyitva is jobbat karcol mint a Sigma egyet rekeszelve. Az a 17/1.8 ellenfele, hasonló árban sokkal jobb a képe de cserébe sokkal nagyobb.Szerk.: A többieknek most nincs erőm válaszolni, mert itt már este fél tíz van, és olyan jetlagom van még hogy a fal adja a másikat. Sorry.
[ Szerkesztve ]
-
zsiga_667
tag
válasz trlala #92244 üzenetére
Igen, én is azért vettem mert szeretem a 35mm-t, a 17/1.8 fos, a Sigma meg nagy is, meg hát na, Sigma is.
Bár állítólag ők bérgyártják a fél Oly PRO vonalat, többek közt ezt a 17/1.2-t is, tehát tudnak szépet is ha akarnak. Csak kiskoromban, a korai DSLR-időkben nagyon berögzült hogy szar gyártó, azóta meg rugalmatlan vénember lettem, és nem tudom átrakni őket fejben a felsőbb polcra.A 15 szerintem nem konkurencia, az már érezhetően szélesebb, a 20 tán közelebb áll hozzá a számok ellenére, de az meg egy bár szép képű de igénytelenül összetákolt játéktraktor. Arról nem is beszélve, hogy hogy néz már ki egy Lumix felirat egy OM-D orrán.
-
zsiga_667
tag
válasz trlala #92225 üzenetére
Nekem van.
A képminőségéről gondolom olvastál már eleget. Talán a legjobb üvege az egész rendszernek. Én ki se tudom használni, kicsit néha szégyellem is magam hogy milyen középszar képeket csinálok vele.
Ami talán fontosabb (számomra legalábbis, mert egy sznob majom vagyok) hogy mennyire jól össze van rakva. Egy élmény megfogni, tekergetni. Úgy aránylik a PRO zoomokhoz, mint azok a kommerszekhez, pedig a 12-40 se szar... Épp tegnap fogdostam meg egy nagy japán fotósboltban kb. minden gyártótól mindent amit jelenleg lehet kapni, és szerintem nem nagyon van párja minőségérzetben. (Mondjuk a Fuji középformátum se gyenge. )
Viszont hatalmas és főleg nehéz, aki nem mostanában váltott DSLR-ről, hanem már mikrózik egy ideje, annak zavaróan nagy lehet.
Szerintem hozd ki egy napra a mintaboltból, ha nem szeretsz bele 5 perc alatt akkor nincs értelme megvenned. -
Speeedfire
félisten
válasz topikk #92236 üzenetére
"hogy ha a háttérmosás miat kell az 1.2, ebben a látószögben az m4/3 már szenvedős, még az 1.2 is."
+1
Bár mindig oda lyukadok ki, hogy árban még az 1.4 obik okék. De ha FF kellene, akkor árban a jobbak elég drágák.
Tudom 1.8-as sima okat már elég jó árban lehet kapni.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
MrChris
nagyúr
Azt ígérik lesz pdaf az új E-M5-ben.
-
-
topikk
senior tag
És egyik sem tudja az f1.2-t.
De itt , ezen a szinten már érdemes akár egy rendszerváltást is végiggondolni. Mondom ezt úgy, hogy nekem is van 25 és 45mm is ebből a sorozatból. És inkább maradtam az E-M1 ii mellett. Viszont többször is felmerült már, hogy el kellene adnom a 12-40 -et amióta megvannak, nem is emlékszem mikor használtam zoom-os obit utoljára.
De mindenkinek más lehet a preferenciája. -
trlala
aktív tag
Az az igazság, hogy nekem egyik sem éri meg, mert nem ebből élek. Annyi jót olvastam a 17 1.2-ről, hogy kíváncsi lettem, hátha itt is van valakinek. És kezdek rákívánni, aminek nem szokott jó vége lenni.
-
Speeedfire
félisten
-
aginor
veterán
válasz Speeedfire #92228 üzenetére
Akkor 15/1,7?
-
trlala
aktív tag
Oly 17 1.2-t használ valaki közülünk?
-
-
mpierre
veterán
válasz topikk #92222 üzenetére
Ejha!
Azért megnyugodtam... hogy mások is csinálnak szörnyszülötteket a gépükből..., mert, éppen 2 hete rendeltem fotga közgyűrű sort a viltrox 4/3 - m4/3 adapterre, hogy megnézzem mit mutat majd a 14-54 II-vel a képérzékelőn...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
topikk
senior tag
Érdekes írás a makrót művelőknek, MC-14 és Oly 60mm párosítása
[link] -
Serius1974
tag
Sziasztok!
GX8-hoz keresek gyors kapcsolatot vállszíjhoz. Tudtok ajánlani valamit? -
tuctuc
aktív tag
Bö fel eve csereltem sima 1260-t "Lajkasra", mert olcson hozzajutottam egy hasznalt G80 "kitben" (igy kb 40et kellett radobnom a sima1260ra). Kontraszt-rajz(szelek!)--kidolgozas-fenyerö a sorrend, ha az elönyöket kene rangsorolnom, hatranya halisten nincs. Az F4 azert nem a vilag vege a mai szenzorokkal.
Nem fog teljesen kivaltani egy fix sort, de ha lusta vagy cserelgetni, akkor ebben a gyutavban ezt a zoomot kell venni, a 12-35 (ahogy a 12-32 is) szerintem tul hamar "leforog", +a 12-32 hasznalata (kiteker-beteker) eleg frusztralo tud lenni egy hosszu nap alatt, ezzel gondolom nem vagyok egyedül.
Szoval jo mindenes obi, HA eleg a gyutav, de huzos arban van, ki kell fogni. Mas kerdes, hogy ha sokat hasznalod a 45-150et, akkor ez is rövid lesz. Akkor inkabb 12-32+45-150 meg +15-20k = 14-140II, ami kb akkora, mint a 45-150, inkabb a 20ast tartsd meg, ha tudod.
[ Szerkesztve ]
22 éve a PH-n
-
Speeedfire
félisten
Áh, értem. Köszi.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Speeedfire #92213 üzenetére
Az IBIS-ek hatékonyságát a reciprok szabályban idealizált záridőhöz képest adják meg (egyes gyártók még azt is leírják, hogy a katalógus adatot milyen objektívvel (gyújtótávolság) kell érteni).
Nálam egy ekv. 80-90mm objektívnél valahol 1/8 körül van az a záridő, ami még simaliba a G80 IBIS mellett, az 1/4 vagy 1/2 is még kitartható, de ezekben már érezhetően romlik a hibaarány.
-
vond
MODERÁTOR
Nem hisztogram nézegetésről van szó, hanem a stabilizátorok segítségével kitartott hosszabb záridőkről, és hogy az "ajánlott"-hoz képest hány fényértéket tudsz ezzel nyerni.
Jelen esetben az ekv. 85mm-t stabi nélkül ugye 1/80-dal, vagy 1/100-dal lenne ajánlott meglőni, hogy biztosan ne mozduljon be. Ehhez képest a fél másodperc kb. 5 és fél fényértéknyivel odébb van.
(#92212) Stauffenberg: Ok, ezen nem fogunk összeveszni. Meg igazad is van. Nálam mondjuk ha van idő egy hosszabb záridős képre (nem feltétlen a pillanatot akarom elkapni), akkor egy hármas-négyes sorozatra is van.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Záridőt lő be adott értékre fix ISO mellett?
-
Speeedfire
félisten
válasz Stauffenberg #92212 üzenetére
Ezt a végét nem értem mi az hogy nem megy 3-4 FÉ fölé? Mit néz ilyenkor a hisztogrammon?
-
Stauffenberg
nagyúr
"De ha biztosra akarok menni, akkor én is tolok inkább egy hármas-négyes sorozatot, vagy nem megyek 4 FÉ fölé, ahogy írod is."
De van amikor egyszerűen nem engedheted meg, hogy ott szüttyögj egy sorozattal, hogy biztosan legyen közte olyan, ami rendesen ki van tartva. A 3-4 fényértéknyi kitartás még aránylag oké minden körülmények között, de az 5-5,5 már akkora hibaszázalékot jelent, hogy az már csak a nagyon türelmeseknek és a katalógusadatoktól ájuldozóknak való.
-
vond
MODERÁTOR
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #92208 üzenetére
Ekv. 85 millin (két kézben tartva a gépet a mellkasom előtt, mert szinte mindig így használom) 10-ből 7 lett jó fél másodperccel, és 3 egy másodperccel.
Szemhez szorítva valószínűleg még jobb lett volna.
De ha biztosra akarok menni, akkor én is tolok inkább egy hármas-négyes sorozatot, vagy nem megyek 4 FÉ fölé, ahogy írod is.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Én is tartottam már ki Oly 45mm 1.8-al 1/2 záridőt, de az ilyesmi inkább már olyan példa, ami pont az IBIS-t reklámozó katalógusadatok igazolására jó csak. Mármint nem egy ilyen állandó jelleggel reprodukálható eredmény, hacsak nem idegsebész vagy, ennek megfelelően biztos kézzel.
Szerintem ezeknek a mai IBIS-eknek valahol 3-4 EV körül van a reális teljesítménye, amit tényleg hozható run & gun lövöldözés közben. Felette már rohamosan nő a hibaarány.
-
vond
MODERÁTOR
Egy kis finomság. Gondolom, senkit nem érdekel a sokadik hülyeségem, de talán elfér ez is a topikban.
Panasonic GX80 + 42.5mm kézből, ISO200-on, f/4-es rekesszel, és fél másodperces (!) záridővel. 100% crop, semmi módosítás, csak az expón húztam egy kicsit vissza utólag.
Még mindig elképedek ezeken a stabilizátorokon. Itt kb. 5 és fél FÉ-t fogott meg a Dual IS tökéletesen, és egyetlen expóval. Plusz jelen esetben az objektív rajzával is eléggé meg vagyok elégedve.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
-
Lefty
addikt
Koszonom az infokat, szerintem maradok igy ezekkel az obikkal. A plusz egy vaz abszolut logikus lehet a nyuglodes csokkentesere, de azert tekintve, hogy hobbi nekem az egesz, azert probalok az esszeruseg hatarain belul maradni. Plusz szerintem parom is biztos tamogatna az otletet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest