Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
Ezek a tele konverterek, hogy működnek? Gondolkozok egy 1.4-esen.
Pl a sigma 56 1.4-ből 78,4 1,8 lenne? Illetve mennyit ront a képminőségen?[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Speeedfire
félisten
-
t.imi
addikt
válasz Lassú Víz #91489 üzenetére
A. Lényegesen kevesebbet, illetve abban a
távolságban.
Még mindig a nem gondoltam volnánál tartok.
Több 100 kép készült gyerekről, ezek szerint 60-
90mm alatt
B. Én? Max Bélát a kerti fajanszba, de az nem az
Pedig tele van fent legnevesebbet.
C. Bogyó és Babóca!Speeedfire értem úgy, inkább nem olvasom
25 1.7 volt helyette, főleg anyagiak miatt. Azt szerettem. -
AMn3t
tag
válasz Ereshkigal #91492 üzenetére
kac kac XD ... amúgy Kiwi
-
aginor
veterán
válasz Ereshkigal #91492 üzenetére
Hogy hívhatja be? 1.7 lábhoz, vagy Lumixocska gyere ide?
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Speeedfire
félisten
-
t.imi
addikt
válasz Speeedfire #91487 üzenetére
Köszönöm a lehetőséget
60mm környéken kb nem is készülnek képek makrót leszámítva exposure szerint, így most kicsit el lettem bizonytalanodva
25 1.4...ezt nem is olvastam -
Speeedfire
félisten
-
aginor
veterán
Egyértelműen a legjobb a natív objektív minden rendszer esetében, de vannak olyan szituációk, amikor az adapterezés is megfontolandó. Ha E-M1-em lenne, akkor valószínűleg megtartottam volna az 50-200-at sima telének, annyira nyomott áron mennek mostanában, hogy simán megérte volna megtartani, da így lett az árából egy 1,4 a 40-150-hez.
Amúgy ha már adapterezés, a Sigma 150 makró még mindig baz**ssa a csőrömet. Sajna nem tudom kipróbálni sehol érdemben, így vagy elengedem, vagy veszek egyet próba képpen (bár az kicsit bonyolult az adapter miatt).Kábel: köszönöm, én is ilyesmire gondoltam. Ha megjön a motyó, akkor ki tudom próbálni az Oly töltő piskótakábelével, ha szerencsém van.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
t.imi
addikt
-
Lefty
addikt
Az a baj, hogy a 14-140 is f3.5-nél kezdődik. Valahogy a 20 f1.7 meg a 45-150 kombóval jobban elvagyok, mondom ezt úgy, hogy nem volt még 14-140-em. Igazából elkerülhetetlen ez az objektívcsere ha normális képeket akar az ember, ez ilyen. Jelenleg a 12-32 nem nagyon van használatban nálam, kevés az a helyzet, ahova ez kell a 20-as helyett. Majd esetleg hegymászáskor tudom elképzelni, hogy kelleni fog az a -8mm a szélesebb látószöghöz.
-
vond
MODERÁTOR
-
t.imi
addikt
válasz Lassú Víz #91479 üzenetére
Tökéletesen igazad van
Igazság szerint bőven elég a 14-140/100-300, (közel) lefed mindent. Ott kezdődnek a gondok, amikor elkap a "de jó lenne egy x képet készíteni..."
Faszobrász hobbiból jobban kijöttem volna anyagilag.Kerestem, nem találtam. Mi a neve annak a programnak, amelyik a képeket gyutáv szerint csoportosítja? Mielőtt belemászok újra valami nagy okosságba
-
Lassú Víz
addikt
Az a szép a fotózásban, hogy ahányan vagyunk, annyiféleképpen látunk és örökítünk meg dolgokat. Nagyon sokféle éjszakai kép van. Amit fotózok olyankor (ha egyáltalán), ahhoz az állvány a megoldás, nem annyira a fényerő. Nyilván más lenne a helyzet csillagok esetén vagy ha demonstrációról kellene tudósítanom. Utóbbi esetben mind a fényerő, mind a hosszabb gyújtótávolság határozott előny
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Lefty
addikt
válasz MrChris #91477 üzenetére
Nézd meg újra a linket, tettem bele még egy 150mm-eset a 2 galamboson kívül, az véletlen kimaradt. Amúgy nem 100-150mm teszt kapcsán tettem fel ezeket, meg én se olyan céllal fotóztam, rekesszel se nagyon játszottam Szimplán lugosinak akartam pár példát mutatni, hogy a 45-150-el egész vállalható képeket lehet lőni. Bár becsúszott ide pár 20 f1.7 is
-
Lefty
addikt
@lugosi
Nem rég volt téma a 45-150, lőttem vele tegnap pár képet (GX80), szerintem elég jól le lehet vele venni a távolabbi dolgokat. Többnyire 150-en volt a gyutáv, de ha gondolod írok pontos értékeket a képekhez.
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]
[kép] [kép]Az utolsó az kakukktojás, mert azt 20 f1.7-tel lőttem
-
t.imi
addikt
válasz Lassú Víz #91472 üzenetére
A hosszabb gyutáv, F1.x az állítólagos szebb bokeh, nagyobb kontraszt a háttér/fotóalany között és a gyerek talán nem veszi észre hogy fotózom miatt volna szükséges.
Szobában inkább telefon, minimális kép készül lakáson belül. Max születésnap, karácsony.Néha napján mikor makróval fotózom, 2.8 fölé nem nagyon megyek. Ebből a szempontból az 1.4 tökéletes választás. Évi 1-2 hét, nyaralások alkalmával szoktam késő esti, éjszakai képekkel próbálkozni, arra is jobb az 1.4 gondolom
Viltrox booster nélküli, azt eladtam. Mama canon 10-18-a miatt tartom a másikat. 20-36 számomra tökéletesen elég tájképre. Oly 9-18 nagyobb beruházás lenne, pana 7-14 meg....
Speedfire-t nem zavarnám próba lehetőséggel, elsősorban az idővel állok hadilábon, emiatt szoktam inkább megvenni és gusztustalan módon élni a 14 napos elállásal. Gyorsan lövök 10-20 képet ami éppen jön szembe szerintem nem ugyanaz, mintha az általam megszokott módon próbálom ki.
Vagy, ha nyílik rá lehetőség, pl 220-nál kipróbálom.[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
A munkatáv érdemben nem változik meg. Viszont 2 FÉ már elég jelentős, ha a kisebb mélységélességet keresed, vagy határon vagy a 2.8-assal. 1/4 ISO vagy záridő az nem mindegy. Ha van rá módod vedd fel a kapcsolatot Speedfire fórumtárssal, szerintem a hozzászólásai alapján ő elég segítőkész, és ki tudod próbálni, hogy milyen a Sigma. Ha a 60-ast eddig is rekeszelted, akkor az 56-os pénzkidobás.
A helyedben biztos kipróbálnám egy kit zoommal, hogy milyen fotózni a 85 mm-es gyújtótávolsággal mielőtt veszek egy fixet rá. Szerintem az ekv. 170 nagyon ritkán jó. Többnyire sok, szobában nincs hozzá hely, máskor viszont kevés, ha nem tudsz elég közel menni. Pl. óvodai, iskolai fellépés.
Még valami, ha speed booster is van a Viltroxban, akkor megint csak a 60-asnál tartasz, igaz már f1.2 környékén. Az ilyen módon készült képet viszont már neked kell felkutatnod a neten, hogy megéri-e.
-
t.imi
addikt
56 1.4-et néztem, oly 60 2.8 makró mellé nem tudom mennyire érdemes?
Elsősorban gyereket macerálnám vele, igaz, nála AF sokkal jobban jönne ez tény.
Ezen kívül ami belefér. Város, táj részletek, stb.
Oly 75 fehér holló 150k fölött, ezek szerint 1.8 Samyang 112k vagy Canon 85 1.8 viltrox-al. Ez még asszonynak is jó lehet. Illetve a sigma 56 1.4 130k-ért. -
Lassú Víz
addikt
A tesztek alapján egyértelműen az 1.8-as verziót.
Te tudod, hogy mire akarod használni, de nyitva mozgó témát szerintem nem lehet majd vele fotózni. Illetve csak a szerencsén múlik, hogy mi lesz a képen éles. Én inkább valamelyik AF-et is tudó objektívet venném a közelből: Sigma 56, Oly 75, mZD 40-150 2.8, Pana 35-100 2.8. Koncert, cirkusz, szalagavató tánc, teremben rendezett sportesemény, ballagás az iskolában. Csak néhány példa, ahol hiába van fényerő ha nem sikerül élesre állítani vagy jól jön a zoom képesség.
-
salesman
őstag
Én csak szólok, tegnap a Mammut MM-ben láttam egy G7/14-140 combot 160.000.- Hufra leárazva!
Garis, bemutató készülék volt![ Szerkesztve ]
Türűűűdrááá!
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan lehetne megbizonyosodni arról, hogy egy GX80 illetve az aktuálisan alkalmazott 12-32 -es kitobjektív minden "képessége" megfelelően működik? Gondolok itt az autófókuszra, stabilizátorra, képérzékelőre, stb. Jellemzően jó viszonyok közt és viszonylag stabil (nem mozgó) dolgokról, állvány nélkül csináltam a képeket, de amikor megnézem a képet számítógépen, felnagyítva, bár nem volt ordítóan rossz a minősége, de nem is voltam/vagyok teljesen megelégedve vele és nem tudom, hogy én várok el túl sokat ettől a szettől (és amúgy minden rendben, ez ennyit tud) vagy én vagyok balf*sz és rosszul csinálok valamit vagy hibás a gép és/vagy az objektív. Fölöslegesen nem küldeném szervizbe, előbb megpróbálnám legalább magamnak bizonyítani a dolgot.
Mit javasolnátok ez ügyben?Köszönöm
-
t.imi
addikt
Urak, Samyang 85 mm 1:1,4 AS IF UMC mft, Samyang 85 mm 1:1,4 IF UMC ft-re között van valami különbség? ~40k az előny Ft javára. Azt a plus pár grammot bevállalnám ennyi pénzért.
-
MrChris
nagyúr
Nemsokat. Egyetlen dolgot javít, hogy videózáshoz biztos fogása lesz, össze-vissza lehet vele hadonászni, karból kinyújtani, adogatni, rohanni... sajnos más haszna nincs. Rápakolni lehetne cuccokat.
lugosi: dehogy, kézimunka. Az alja alu, markolata fa, sok reszelés, csiszolás. Nem nagyon tetszenek a 3d nyomtatott felületek, legalábbis amiket házilag nyomtatgatnak tiszta csíkozás, meg nagyon műanyag. Ez kézben egész igényes.
-
vond
MODERÁTOR
Ehhez szerintem jobb hely a különálló videós topik. Van is ott pár GX80 tulaj.
(#91455) MrChris: Király. Hasonlókat láttam már külföldi webshop-okban. Hozzáad annyit a stabilitáshoz, hogy érdemes vele nyüglődni, és beáldozni mindkét kezedet?
Hamarosan elvileg én is csatlakozok a GX80 táborba. A G80 mellé lesz egy GX80+12-32 videós melókhoz másodgépnek, valamint kicsi, könnyű hurcolósnak. Az meg külön szuper, hogy mind a négy, meglévő MFT obimat tudom majd ezzel is használni.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Lefty
addikt
GX80 tulajok, videózáshoz milyen beállításokat használtok, illetve felbontást alapvetően? Nem igazán videóztam még, most szeretnék belemelegedni kicsit jobban, csak, hogy hogy érdemes nekimenni.
-
Studi
veterán
válasz aginor #91451 üzenetére
Mindegy a firmware, mert sajnos a két rendszer teljesen különböző módon működik. Szóval m43-ra a legjobb 4/3-os obi a 14-54II.
Ha olyan a töltője, amibe a szabvány "borotva csatlakozós" kábel megy, akkor szerencséd van, elég könnyen beszerezhető, filléres cucc. Ha körülnézel otthon biztos van pár cucc, ami ezt használja. Ez a legtisztább megoldás. Ha a töltőfej egyben van a dugóval, akkor pedig ilyesmire lesz szükséged.
-
Royo85
tag
Nagyon jó, kezdődhet a sorozatgyártás!
-
aginor
veterán
Emlékszem, hogy anno volt hír a firmware frissítésről, de már arra nem, hogy melyik típusok voltak érintettek.
Más: angliából rendelt Pana gépnél csak UK kábel lesz hozzá? Ha igen, akkor Ti honnan vettetek hozzá átalakítót?
-
aginor
veterán
Ezt nem vitatom, attól még igaz lehet a tapasztalat amit írtam.
150 f2.0: az egy érdekes optika lehet, eddig mindenki csak szuper latívuszokban beszélt róla. Ha jó a közelpontja akkor én el tudnék vele "makrózgatni", márha nem kapnék sérvet a súlyától.
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz aginor #91444 üzenetére
Az alábbi obik tudják a CDAF-e. Amiket Te próbáltál azok közül egyik sem. A 14-54 II viszont tuti pontos m43 vázon is.
Olympus Zuiko 25mm f/2.8 Pancake
Olympus Zuiko 9-18mm f/4-5.6
Olympus Zuiko 14-54mm f/2.8-3.5 II
Olympus Zuiko 14-42mm f/3.5-5.6
Olympus Zuiko 40-150mm f/4-5.6
Olympus Zuiko 70-300mm f/4-5.6
Panasonic Leica D Summilux 25mm f/1.4 Asph
Panasonic Leica D Vario-Elmar 14-50mm f/3.8-5.6 Asph Mega O.I.S.
Panasonic Leica D Vario-Elmar 14-150mm f/3.5-5.6 Asph Mega O.I.S. -
aginor
veterán
válasz mpierre #91442 üzenetére
Vagy csak nem látod. Nekem is csak azért tűnt fel, mert az objektív, amivel összevetettem őket élesebbnek látszott, és ezért kipróbáltam manuál fókusszal is, onnantól egy kis teszteléssel egyértelmű lett, hogy mindig utána kell egy hangyányit igazítani az adapterezett objektíveknek. A múltkor beszélgettem egy fotóstárssal, aki már E-M1-el tolja, de korábban ő is E-M10mk1-el próbálkozott és neki is hasonlóak voltak a tapasztalatai 14-54 , 14-140 és 9-18-al is, de az elmondása szerint amióta átállt E-M1-re, azóta nincs ilyen gondja, még elvétve sem.
Mind a kettő az első generációs, tehát nem SWD modell volt.
[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
Más se nagyon adja el, alig találok használt 4/3-os objektíveket. A Top Pro szériáról eddig még nem hallottam, de most utánanéztem. Azok közül nekem a 35-100mm F2,0 lenne egy érdekes csemege. Talán úgy 20 év múlva már elérhető ára lesz.
@aginor: Ez így van, a 14-54-nél is észrevettem korábban, hogy néha bizonytalan az AF (PEN vázon). De nekem nem létszükséglet, inkább csak a gyerek fotózásánál segítség. A manuális fókusz mindkettőn nagyon precízen állítható.
-
mpierre
veterán
válasz aginor #91441 üzenetére
Csak a 14-54 II-t ismerem. Ugyan 2× annyi idő alatt áll élesre a rendszer E-M10 géppel, de ott nincs hiba. Vagy nem látom... Na majd pixel kukkolok egy keveset.
Szerk.: Az 50-200, amit teszteltél swd-s volt?
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
aginor
veterán
válasz Lassú Víz #91440 üzenetére
E-M1-ekkel szerintem jól működhetnek (legalábbis abból gondolom, hogy a tulajok nem panaszkodnak), én E-M10 és E-M10mk2-őn próbáltam, valamint egy E-PL6-ot is sikerült egyszer szereznem tesztre. Az objektívek, amiket teszteltem: 1454 és 50-200 ezek ugyanúgy viselkedtek kb, 35mm makró ez elég sokat vadászgatta az élességet és viszonylag sokszor totálisan mellé is ment, Sigma 130-400 ez is lényegében használhatatlan volt autófókusszal és elég változatos volt a produktuma.
-
-
MODERÁTOR
Köszi, akkor végül ennél maradok.
A napokban úgy adódott hogy két héten belül le kell autóznom a Balatonra egy napra, igyekszem addig elintézni hogy meglegyen és akkor legalább ki is tudom próbálni.
Régen amúgy a dslr-es időkben mikor volt fotós cuccom annyira más volt a helyzet, az ilyen olcsó zoomok annyira gyengék voltak, örülök neki hogy ma már nem így van. -
aginor
veterán
válasz peppe79 #91435 üzenetére
Nagyon jó optikák azok, én szerettem az 50-200-at. Az af-re fokozottan figyelj, mert nem az vele a baj, hogy lassú, hanem inkább az, hogy konstans téveszt egy hangyányit, emiatt én csak kézzel állítottam vele élességet, az sokkal jobb eredményt hozott nálam.
-
peppe79
senior tag
Mivel korrekt áron kínálták, az Oly 14-54 mellé beszereztem egy régi 50-200-at is. Igen furán fest a kis PEN light vázon, a súlya is tetemes, és az AF sem olyan gyors, mint a kis m4/3-os kitobikkal. A képminőség azonban mindenért kárpótol. Teljesen le vagyok nyűgözve. Ha a pénztárcám engedné, körbenéznék a Premium és Pro objektívek között, de most egyelőre marad a 14-54 + 50-200 páros.
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Fuji X obit rá lehet varázsolni MFT-re? Manuális samyang lenne, így elég volna egy "darab vas".
Külföldi oldalon találtam adaptert, végtelen van, 60usd. Kicsit soknak tűnik. -
peppe79
senior tag
Ár/érték arányban, "családi, kirándulós" zoom obiként, szerintem is nagyon jó választás az Oly 40-150. Külső megítélés alapján, elsőre nem is néztem ki belőle, de amúgy meglepően jó minőségű képeket készítettem vele. Én úgy 100-200 fotót lőttem vele, így szinte új állapotúként adtam el, 29 darab ezresért. Lehet, hogy egyszer visszasírom majd...bár, ha úgy adódik, használtan úgyis hozzájuthatok bármikor.
-
-
MODERÁTOR
válasz Mercutio_ #91424 üzenetére
Köszi a választ!
A 45-150 így tényleg elég szimpatikus, utánaolvastam tesztben, és jót írtak róla. Egyáltalán nem bánom, ha kisebb, könnyebb, és olcsóbb mint a másik kettő, sőt.
A 100-300-at is beleírtam az eredeti hozzászólásomba, de utána kitöröltem. Az valóban sokkal jobb lenne a madarakhoz, ahogy te is írtad.
Amiért kitöröltem, az az ár és a súly/méret. Most tényleg egy kicsi könnyű, olcsó obit kerestem, ezért maradtam azoknál amiket írtam. Végül is a tesztek alapján úgy látom, hogy a 45-150 nemcsak a legkisebb és legkönnyebb ezek közül, de árban is a legjobb, és képminőségre határozottan jókat írnak róla.Annak idején egyébként baromi hosszú tépelődés után azért maradtam a m4/3-nál, mert méretben és súlyban nem akartam akkora gépeket magammal vinni, mint régen amikor fotóztam. Ebbe a koncepcióba ezek a kis telék nálam teljesen beleférnek.
Ha maradok ennél a rendszernél (egyelőre semmi más reális elképzelésem nincs), akkor majd egyszer venni szeretnék egy tényleg nagyobb telét a madarak miatt, és lehet, hogy rászánom a 100-400 leica zoom árát (valamivel több mint 2x drágább a 100-300-nál, de ami nekem megütötte a fülem a tesztekben, hogy bátran használható teljesen nyitott rekesszel is, ez nagyon tetszene). Ezt persze majd még magammal is el kell fogadtatni, ami nem egyszerű.
De egyelőre a nyomi kis képeimet teljesen meg tudom csinálni a kittel és egy kisebb zoom telével, annál nagyratörőbb elképzeléseim most, mint egy nyaraláson lefényképezni/videózni a családot, helyeket stb. nincsenek. -
Mercutio_
félisten
válasz lugosi #91423 üzenetére
Ha jól emlékszem anno az volt a mondás, hogy a 45-200 annyival lágyabb 150 fölött, hogy nem vagy vele beljebb, az új szigetelt verzió nem tudom optikailag jobb lett-e.
A 45-175 mellett a power-zoom szól (videó alatt lehet érdekes, bár nem tudom mennyire fokozatmentes) egyébként az se jobb, mint a 45-150.
45-150 méret/súly előnye mellett a rajza is tisztességes és árban sincs elszállva. Még esetleg a 100-300 II. lehet érdekes, ha madarászni is akarszEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
MODERÁTOR
Srácok, közeledik a nyaralás, szeretnék valami tele-félét is vinni magammal (a 12-32 kitem van egyedül).
Már napok óta nézegetek mindenfélét, amiket néztem: 45-175 PZ, 45-200, 45-150.
Ilyen valami kisebb és könnyebb tele-zoom kellene, ársorrendben ha jól látom akkor:
45-150 (73)
45-200 (130)
45-175 (135).A 175-öst nézegettem a leginkább a víz- és porállóság miatt (bár mivel egy GX80-ra menne, ezért ennek legfeljebb csak a jövőben lesz inkább jelentősége ha lesz olyan vázam ami szintén szigetelt). Nagyobb, nehezebb obit ezeknél nem szeretnék.
Igazából a 45-175 és a 45-200 között gondolkoztam, csak az ár miatt jött a képbe a 45-150.
Teljesen általános dolgokra kellene, hajókat lekapni, tengerparti dolgokat fotózni, ami adódik. Fotó mellett videóra is szeretném majd használni. Persze ha hazajövök utána is megtartom, a madaraimról csinálok majd vele képeket (olyan 5 és 50 méter között), ezért szerintem adott esetben még arra is használható lesz.
A használt áraik nem befolyásolnak, mindenképpen új lesz véve. Árban bármelyik belefér a fentiek közül (igazából nem én fizetem), de felesleges kiadást nem szeretnék, szóval ha azt mondjátok, hogy a 45-150 nem annyival rosszabb, mint amennyivel olcsóbb, az is egy faktor.
Ezek alapján melyiket választanátok? Vagy van jobb ötletetek?
-
t.imi
addikt
Kicsit a témába. Adva ugye a gx9. Ha f22-re rekeszelem, pl 10mp záridővel, lehet valami következtetésre jutni a szenzor állapotáról?
Ha jól emlékszem valahogy így nézte meg anno egy vásárló a nikon szenzorának épségét. Vagy ez pixel refresh miatt esélytelen?[ Szerkesztve ]
-
-
MrChris
nagyúr
Hasonlóan jártam a 700D-vel. Ott is normális működésként lett elkönyvelve a F/B hiba, rögtön az első képeken jelentkezett, valamint combosan decenteres volt a kitobi, ami egyébként is marhára kent minden sarkot. 4/3-os E510-ről váltottam volna és annak a 14-42kitje szinte Pro kategóriás volt a 18-55isstm-hez képest. Vittem is vissza és vettem inkább használtan egy GH2-t.
-
t.imi
addikt
válasz lugosi #91416 üzenetére
Ez a hátránya a 14 napos elállásnak. Egyben az előnye is. Tavaly 200d-t hoztam el, totál back fókuszos volt.
C Kft szerint ez teljesen normális és nem befolyásolja a használatot. Pénzért természetesen beállítják a 3 napos gépet, ha így nem felel meg. Mivel nem csak a gyári obival produkálta, igy lemondtam a remek gépezetről és jött a 2. gx -
MODERÁTOR
-
trlala
aktív tag
Laca tesztelte a 3.0-ás firmware-t:
[link] -
t.imi
addikt
válasz lugosi #91412 üzenetére
Vond kb tiszta Az a fura, miért van a kártyán a számozás kétezer x-nél, miközben most 848 expo van benne. A 7xx 1.1 firmware-nél kiolvasva, most 1.3[kép]
Logosi
Természetesen van
[link]G1, GH1, G2, G10, GH2, GH3, GH4, GH5, G9, G3, G5, G6, G7 (=G70), GX1, GX7, GX8, GX80 (=GX85) GX9, GF1, GF2, GF3, GF5, GF6, GF7, GM1, GM5
[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
Urak,
Pana képek számozása honna indul? Következő a "nem értem". Szervizmenü szerint 731 kép készült a géppel, letárolásnál P1020691 az első általam készített kép sorszáma. GX80-nál 5xxx képnél tartok, 105 a mappa száma. -
jube7
tag
Egy nagyon rövid és egyszerű Olympus MC-20 gyorsteszt, mindössze 3 pár tesztképpel.
Összehasonlítható képek: 40-150 Pro + MC-20 vs 300mm Pro vs 300mm Pro + MC-20. Ha valakit érdekelne, innen egy darabig letölthetők a 100% crop és az eredeti jpg és RAW fájlok is.[ Szerkesztve ]
"Minden jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának."
-
totálkezdő
tag
válasz totálkezdő #91406 üzenetére
Most beletettem a 9-8-at, a 45/1.8-at, és mivel nekem nincs 30/3.5-am, az említett Minoltát. Egy picit szűken, de elfértek.
-
aginor
veterán
válasz peppe79 #91394 üzenetére
Hááát, ebben a gyújtótávban is van pár korrekt darab: pana/oly 45mm (kb. 65k), sigma 60mm (35k) és ha kemény vagy, mint Csoki, akkor rápróbálhatsz az oly 60-as makrójára. Nyilván a legjobb rajzolatot ez utóbbi nyújtja, míg 2.8-on egy kicsit lágy, így portréra is megfelelő lehet, de ennek a használt ára már 90-100k körül szokott mozogni, bár időnként akad olcsóbban is.
Mercutio_: Ne is mond, most vagyok túl egy táska vásárláson, tudom milyen macera megfelelőt találni, amiért nem kell eladnod a fél vesédet sem..
-
totálkezdő
tag
válasz Mercutio_ #91405 üzenetére
Én most vettem egy ilyet, bagóért, meglepően jó minőség, még a drága szállítással együtt is megéri. Simán belefér egy Minolta 50/1.7 és egy Super Takumar 55/2, rajtuk az MFT-hez szükséges adapterrel. Az elválasztó nem része a táskának, az saját. Kifutó termék!!
A mintabolt két táskája szerintem most van nagyjából reális áron (amiről persze nem a bolt mindig segítőkész eladói tehetnek) .
Ja, belül is van egy kis cipzáras zsebecske. Azt nem tudom, hogy az említett három obi együtt elférne-e benne.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Ami most van az egy snassz övtáska, a neten talált videó alapján a lowepro-nál lényegesen kisebb, a vízállóságot pedig egy nylon szatyor megoldja
És nem, a vázat (rajta 1 obival) nem akarom az övtáskába tenni, az jó helyen van a nyakamban
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Lefty
addikt
válasz Mercutio_ #91403 üzenetére
Akkor egy picit nagyobb kell neked, valamelyik Lowepro Nova mondjuk. Ebben van hely külön akksinak, memóriakártyának, zsebek papíroknak, pénznek, pótsapkának mondjuk. Elfér benne a gép rajta pancake és lens hood-dal. Mellette még egy pancake és egy nagyobb nem palacsinta obi. Mondjuk 10k alatt nem tudom ezt hogy akarod megúszni, úgy, hogy ez azért erős vízálló anyagból van. Ez így is nagyon olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Hasonló, de kisebb kellene, amibe elfér 3 kicsi obi (45/1.8; 30/3.5; 9-18) és külön lapos rekeszben az irat/papírpénz + pótakku/előtétlencse, ja és nem 10k-ért
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- PlayStation 5
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- További aktív témák...
- Új! Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
- Canon Speedlite 580EX II vaku és távvezérlő szett eladó
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest