Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Never79
tag
válasz xy.zsolt #77698 üzenetére
Jaja néztem az elejèt, aztán elmentem futni. Most visszanézem a versenyt, megvan a délutáni program.
Közben Sorokin futott egy új világcsúcsot 100 kilin. 6:05:35. Aszongya, hogy az 3:39/km. Szerintem ez a faszi tényleg ufo.
zzola: csak ugratlak. Ahogy neked jól esik. Senki nem élsportoló itten, nem függ semmi tőle. Örülünk, hogy mozgunkw/futunk.
-
Fred23
nagyúr
válasz Hi!King #77697 üzenetére
Gore-Tex cipőben és rövidgatyában kocogtam egész héten, ma is az lesz, felül meg 2 réteg: egy kerékpáros felső, azon pedig egy sima pamut póló. Felül minden nap 10 perc után már átáztam (mondjuk nem zavart, bírom az ilyesmit), de a cipő működött, egy csepp víz se lett benne, maximum annyi, amennyit a lábam kiizzadt.
Gatyánál pedig a színére érdemes figyelni, sötétet jó felvenni még éjjel is, ha vannak a közelben erősebb fényű lámpaoszlopok.Nekem most ez a heti 35 km nagyon megterhelő, remélem, hamar hozzá tudok majd szokni. Van még úgy 15 kiló fölösleg rajtam.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
Brutal verseny ilyen körülmények mellett ez a Zegama Sok helyen nézni is durva ahol lefutnak.
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Hi!King
őstag
válasz stefyY #77694 üzenetére
Pedig egyébként nem létezik olyan esőkabát, amely egyszerre tudja azt, hogy:
- Nincs az az eső, amitől beázna.
- Megfelelően szellőzik.A legjobb kabátok, esőkabátok egyszerre 2 féle módon állnak ellen a víznek, egyrészt lepergető anyag van a külső felszínén, emiatt időnként újra kell impregnálni, és van egy félig áteresztő réteg, amely a párát átengedi, a vizet elvileg nem, legyen az goretex vagy valamely alternatívája. Van az az eső, ami még ezzel együtt is kis mértékben átmegy, viszont a harmadik fontos tulajdonsága az ilyen kabátoknak, hogy baromi hamar megszáradnak. Persze ehhez brutális eső kell, az esők 99%-ánál nem ázik át egyáltalán.
Ezzel szemben a vízhatlan esőkabátokban a saját izzadságodban fogsz megfürödni.
-
Hi!King
őstag
-
stefyY
őstag
-
stefyY
őstag
válasz Peterhappy #77687 üzenetére
...ez jó volt, de annyira nem örültem neki...
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
SirRasor
addikt
Van bármilyen eszközöd, vagy csak a telefonnal futsz?
Én tuti eszközhöz kötném. Ha nincs egyéb eszköz, akkor telefonhoz.
Minden márkának megvan a saját egészségkövető appja, ami ingyenes.
Google Fit
Huawei Health
Mi Health
Zepp (amazfit)
Samsung HealthHozzá kell tenni, hogy ezek közül egy ponton mindegyiket használtam már. A Huawei volt a legjobb és a Google volt a legígéretesebb, de évekkel ezelőtt volt ez. Nem tudom hol tartanak most. A Guglisat mindenképpen megnézném bármi más előtt.
Make Love not war!
-
zzola
titán
Baranyában szakad az eső, egész éjjel is esett, nem tudom ebből ma hogyan lesz futás, gyanítom hogy sehogy...
-
titán
válasz parandroid #77670 üzenetére
Köszönöm! Olvasgattam róla a topikban és írta az egyik fórumozó, hogy ingyenes. Nálam azt írja, hogy 30 napig ingyenes, utána fizetős és 15 ezer ft/év. Hol tudnám beállítani, hogy nekem elég az ingyenes rész?
-
xy.zsolt
őstag
10-15km-hez nyáron nem tervezek folyadékot vinni, de ha mégis akkor az a Jaat féle sókeverék lesz (szőlőcukor nélkül). Olcsóbb minden másnál és minden benne van ami kell a tökéletes hidratáláshoz
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
tomcica
Topikgazda
válasz parandroid #77671 üzenetére
Felenk is ilyen,sot szerintem ilyen 34kozepevel a ferfi top10-ben benne lennek
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Never79
tag
Melegben én 1 óra körüli futásokhoz ch nélküli pezsgőtablettából készített isot viszek. Konkrét sótablettát csak hosszúakon viszek be, azt is melegben inkább. Érzem, mikor kell kb. só (általában jelez az izomzat).
Én isoval fogyasztok gélt.
Más télen frissíteni, meg más nyáron. Télen könnyebb szilárdat bevinni, mert nem kívánja a folyadékot a szervezet, nyáron viszont pont fordítva. Illetve nyáron sokkal jobban dolgozik a szervezet a hűtésen, elveszi a gyomortól az “energiát”. De ez nagyon általános. Van aki simán elvan gélek nélkül, hot-doggal frissít Vérkör TTn. Ki kell tapasztalni mit bír/képes befogadni az ember gyomra, s utána azt gyakorolni. De ez a tapasztalat inkább már ultratávokra kell. Nyáron edzésre (10-20 km) szerintem elég ha viszel magaddal 5 dl- 1 liter folyadékot.
-
törölt tag
-
Never79
tag
válasz #64052736 #77676 üzenetére
Télen, hidegben alapvetően elég a víz. Nyáron melegben már érdemes isot használni. Amit írtam múltkor 2-3 órát tud mindenki (aki edzett) futni ch nélkül. Ajánlás hosszabb távokon az 50-60 g ch/ó, folyadék 4-6 dl/ó. De hallgattam nemrég 2 dietetikussal egy podcastot (egyik Józsa Gábor párja), hogy a tudomány már ott tart, hogy maratonistáknak 120 g ch/ó érdemes (lenne) bevinni. Természetesen a profik nem a piacon lévő termékekkel frissítenek.
-
törölt tag
válasz Hi!King #77673 üzenetére
Mekkora az a táv szerinted ahol már van értelme port, vagy zselét vinnie az embernek?
Tudom embereknél változik és gondolom nyáron is.
Nyáron csak vizet ittam, de nem is mentem nagy melegben 15km fölé.
Ősszel, vagy most májusban nem érzetem hirtelen energia eséseket.
Meg ezeket, hogy van értelme fogyasztani? Mondjuk elmegyek 20km-re és 10-nél megiszok egy italt, vagy eszek egy zselét? -
Never79
tag
Nemsokára kezdődik a live stream a GTS Zegama trail-ról. Tavaly nagyon izgalmas és jó volt a közvetítés, most nem látok nagy neveket, bár nem böngésztem át a rajtlistát. Sajna linkelni nem tudom (vagy béna vagyok).
Közben megvan:
Most meg nem vagyok biztos, hogy ugyan az-e a verseny, mint tavaly .
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
-
Hi!King
őstag
Nem, az izotóniás konkrétan azt jelenti, hogy olyan arányba tartalmazza az elektrolitokat (elsősorban konyhasót), mint amennyi a szervezetünk összetételében van, a hipertóniás meg ennél több sót tartalmaz. Az, hogy emellett van benne cukkr vagy nincs, az más kérdés, jellemzően van, mert az is hasznos olyankor, de lehet energiamentes is egy izotóniás ital. Másrészt amúgy cukor vagy édesítőszer nélkül a sok só miatt nem lenne jó íze.
-
-
jimpo
senior tag
Hajnali 20km... Shock the System
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
törölt tag
válasz #64052736 #77636 üzenetére
Heti 3-4x futás, rövidek inkább rehab idején
Azt én sem tudom, hogy felső test mely izmai lépnek munkába futás közben. Ezèrt döntöttem az evezés mellett, trapézizomtol kezdve széles hatizomig mindent átmozgat. + láttam 70 éves öregeket rowerg magyar bajnokságon Elliptikus trénert és a lépcsőzést be kéne építeni a mindennapjaiba. Majdnem 0 energiaelnyelessel de síp csontot erősítő mozdulat sor. Futás okozta leggyakoribb fáradásos törések: láb közép csontok, sarok csont, síp csont.[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
[link] 10.000 m magyar bajnokság eredmények. azért ez igen szomorú és elkeserítő. a magyar bajnok srácról nem tudok semmit, de sokat elárul a mezőnyről, hogy egyébként a dobogó második-harmadik fokát alapvetően maratonfutók szerezték meg. a nőket meg hagyjuk is, a szintén maratonos szabó nóra 5!! percet vert a tízezres magyar bajnoki mezőnyre. vicc kategória ez. sport sport, de minek csinálja valaki, ha ennyire versenyképtelen?
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
SirRasor
addikt
Hmm tényleg, tuti készített már valaki róla képet.
Találtam is
Egyébként meg nem az egyetlen lényege az izotóniás italnak, hogy a nátrium egyensúlyt helyrerakja? Azaz még cukor se kéne bele, csak mezei só.
Na jó, az íze miatt egy kis glükóz/maltodextrin mehet bele. Meg akkor már egy kis citromlé, hogy íze is legyen. Ööö amiatt meg még egy kis extra cukorMake Love not war!
-
titán
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni, melyik androidos alkalmazást javasolnátok arra a célra, hogy nyomon tudjam követni napi/heti/havi szinten a következőket: útvonal, távolság, idő. Ha ki lehetne belőle menteni az infókat (telefoncsere esetére például), az is szuper lenne. A runkeeper-t próbáltam ma, egy ideig mutatta is a dolgokat, aztán mikor következőre ránéztem, mintha leállt volna a mérés, a start gombbal tudtam újra elindítani, viszont az addigi adatok elvesztek. Persze ez lehet valami beállítási probléma.
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
Csütörtöktől lesz a Lidliben izotóniás italpor:
Próbált már valaki ilyet? Jó ár/érték aránya van?Ja már csak 1 hét van a futókörök napjáig és jelentkeztem a VI. Holdfény Éjszakai Félmaratonra is, ami 1 hónap múlva lesz, úgyhogy megtoltam most az edzést.
Garmin azonnal meg is jutalmazott olyan státusszal, milyet még sose láttam:
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #77644 üzenetére
beleferne a futas is melle, heti 5-7x, csak ugye a szokasos
-
törölt tag
válasz tomcica #77608 üzenetére
Nem semmi, hogy ennyire ki kell számolni. Gondoltam, hogy elkezdek felsőtestre edzeni, de felmerült bennem, hogy nem zabálja le vajon a sok futás? Más is küzd ezzel itt ahogy látom. Sokat fut és lefogy a felsőtest.
Minden ember más, de szerinted van erre egy formula, egy ökölszabály, amivel számolni lehet?
A kenyaiak is dolgoznak felsőtestre, de gondolom kalkulálnak a felvett izommennyiséggel.
Távfüggő gondolom a dolog. A sok sprint a lábra pakol izmot, az nem lehet káros, jó a túl nagy izom lassít. -
danielsz
tag
Azt nézem, hogy van Umbro futóöv a Pennyben 2 db 300 ml-es műanyag kulaccsal 2600 Ft-ért. Nem drága, de kérdés, hogy mennyire elviselhető az ilyen, hogy ott elöl/oldalt rázkódik a cucc a folyadékkal. A Salomon Pulse Belt 2 x 250 ml-es soft flaskkel az eléggé oké, nekem ez ahhoz képest rosszabbnak tűnik.
-
törölt tag
Met-es előrejelzés, radar, úgy ahogy van sz.r. Kevés az a napi két felengedett műszeres lufi. Emiatt [kép] került korábbra. Aztán egy kis húzódzkodás. Személy szerint semmi hátrányát nem tapasztaltam a felső test erősítésnek. Igaz csak saját súllyal Tény, hogy pár kg izmot fel pakol de 4200km-el (“hátamon”)az evezesnek köszönhetően, futásnál kilométerenként 20-30 másodpercet gyorsultam. Amikor futas/ bicikli kombót toltam, 190centivel könnyen jojoztam 65-70 kg között, ha kevés az izom, zongorázni lehet a bordakon, gyorsabban “harapnak” a lábak zsirraktarakba.
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz margithid #77619 üzenetére
EDDBUD: " if you love heavy, somewhat unforgiving and overly hefty shoes the Zoom Fly 5 is right up your alley, you're gonna love it."
Nem szokott kertelni, a Pegát jobbnak tartja (a maga feladatára persze) Ettől még biztos nagyon jó cipő a Zoom Fly 5 is, el vagyunk kényeztetve, ebben a kategóriában már a "legrosszabb" cipők is bőven jók. -
haiduo82
aktív tag
válasz meszi85 #77628 üzenetére
A Zoom Fly 5 biztosan ma került az akciósok közé, szóval szerintem érdemes figyelgetni. Én is ránéztem naponta 2x pont az előttem írt zegama miatt, de végül azt elvetettem, amikor a ZF-t megláttam. Ahogy nézem, rohamosan fogy a készlet, de lehet, hogy bekerül az akcióba még más is (pl a Tempó Next sem volt közte tegnap).
"Együtt vagyunk senkik"
-
margithid
veterán
Nike zegama is 72 euró, lehet ez is megéri. Igaz ez terepre való, de lehet aszfalton se rossz, csillapítás magasfokú.
-
törölt tag
Na, ha már mindenkinél cipő a téma, mikor lecserélem az enyémet ki fogom sorsolni a kedves fórumozók között. Addigra 5000km-t is beleteszek.
-
törölt tag
Közben befutott Pepe is egy 18km-rel. Tripla 19-et akartam futni, de ma fáradtabb voltam. Kár, hogy húzódás miatt ugrott egy nap. Sebaj, holnap csak 16-ot kell teperni, hogy meglegyen a 110-es eltervezett hét.
-
margithid
veterán
Pega flyeasy se rossz 54 euróért.
Elvileg sima pega, csak szélesebb
. -
bandus
veterán
válasz margithid #77619 üzenetére
talan nehezebb, vagy ugyanolyan nehez. a teszteken nem annyira szeretik a cipot. nehez, az ujrahasznositott zoom hab nem az igazi, nem nyujt sokkal tobbet egy pegazushoz kepest. persze 160 euroert. 72-ert teljesen mas a tortenet
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
margithid
veterán
Ez a zoom fly 5 milyen egy pegahoz képest?
-
margithid
veterán
Megelőztek😄
[ Szerkesztve ]
-
haiduo82
aktív tag
A ruhás topik után megosztom itt is. A Nike oldalán tagoknak nagyon jó áron van most Zoom Fly 5 több színben is, és megy rá még a 25-ös kupon is. Így kb 72 euró lesz, ami szerintem elég jó ár érte.
"Együtt vagyunk senkik"
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #77611 üzenetére
Akkor gazdasagossa kezd valni a futomozgas az adja azt a lebego,konnyed erzest
Persze ehhez majd idovel egyre gyorsabb tempo jelenik meg,van egy pont ahol mar emelni kell a terdet,sarkat,boka mobil es eros, achiles/talp pattogva "kilo". Ennek a mini gyakorlata azok a 100meteres repulo gyorsak (nem sprint! ne feszulj be,csak porges).
Idovel a 90-92% tempo olyan eros lesz,hogy hosszabb tavon futva mar nem lehet lustan lepni hozza persze ez nem par edzes alatt jelenik meg.
Ahogy kiepul a keringes,az energia felhasznalas,melle majd szepen erosodik be az alkatresz is hozzaThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #77610 üzenetére
Ez most furán fog hangozni, de 96 kg ellenére egyre könnyebbnek érzem magam. Pl. a mai laza 110 perc 140hrm ( 11.km erős "FM tempó", majd 5x100m fokozó fáradt lábra ). A 11.km fm tempónak hívom cukkolásból a strava-n 03:47-es lett, adta erőből a comb szépen vitte a pille a testet. Hrm 182/185 az még magas hozzá ( szerk. most nézem villant 185-186-187-188-189 is ). Mivel ennek a tempónak és zónának semmi keresnivalója egy 70-75%-os edzésen, ezért azonnal vissza is vettem.
Az Arahi 6 egyre jobban tetszik!
17.99 km 1:48:35 6:02 /km Elevation 63 m Calories 2,178 Elapsed Time 1:54:36[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #77609 üzenetére
Ha ez nalam igy lenne,akkor az a 3-4kg amivel konnyebb lennek karos lenne epp ezert csinalom a felmerot/monitorozast,hogy ez ne tortenjen meg. 40+ korban plaaaane.
38 lehettem,amikor valami gyomorfertozes elkapott 40fokos laz 1-2napig,majd 2hetig nem maradt meg bennem az ennivalo.Bement felul,alul hasmenes es kijott.
54kg top formarol lecsoffadt 47-48kg kornyekere,ugy ereztem magam mint egy elohalott azzal a testtel.Amikor elmult a hasmenes 3honap kellett mire vissza tudtam epiteni az erot,hozza a testsulyt is. Nekem ilyen 52kg ala nem mehet be 56kg fole nem mehet. Egy idoben heti egyszer jartunk crossfitre,ilyen altalanos WOD-ok,porgosen 60-90perc. Felment a testsuly 57kg kornyekere,felsotest is nagyobb lett...ott mar ereztem,hogy szep 100db fekvotamasz,de futni ez mar tulsuly,es foleg izombeli.Arrol nem is beszelve,hogy ugy egettem az izomraktarat,mint egy Forma 1-es kocsi.Pazarlosan,meg laza futasnal is.
Ezt abbol tudom,hogy 20 km laza futas vegen nem maradt erom,nem volt glikogen.
Erre a masik protokoll ami be van nalam vezetve,az a laza edzes vegen 10x100m (lehet 4-5is,nem muszaj 10db) ami meg van kuldve becsuletesen.Ha ott nincs ero,akkor tudom h nem jol eget a test.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #77608 üzenetére
5-6 éve még minden nap 10x10 fekvőtámaszt csináltam 10mp szünetekkel.....de azóta semmit és az éhgyomros délelőtti pörgős edzések lefaragták a kar és mell izmokat rólam. Igazából semmi hátrányát nem éreztem ennek anno a tekerés és most futásnál....sőt, inkább legyek azzal a 3-4kg-al könnyebb. 1 hete teszteltem és 5db fekvőtámasz megy most...összesen
11k lett a mai....pedig éppen nem esett az eső.BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Lortech #77607 üzenetére
(ON-ba tettem,latszon rendesen )
A testsuly beallitasnal mar irtam itt nehanyszor,hogy erdemes egy protokollal ellenorizni (plane,ha valtozas all be) a suly/ero allapotot.
Egy egyszeru 3x max fekvotamasszal szoktam,de lehetne ez huzodzkodastol kezdve barmi,ami erot ker es ismetelheto.
Van egy tartomany pl 30-50db fekvtamasz 3x (60mp pihenovel) amit ha nem tudok megcsinalni,akkor nem jo az irany,keves az ero. Illetve ha 80-100db fole megy (regen ilyen is volt ) akkor szinten nem jo (tul sok a felsotest).
Hetente az egyik erositesnel mindig megcsinalom,igy allandoan tudom monitorozni,hogy a szalkas testhez van-e eleg ero.[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Lortech
addikt
válasz inf3rno #77584 üzenetére
Ez a túl sok fehérje nehéz kérdés. Mert mi a túl sok.
Nincs arra konkluzív bizonyíték, hogy rendesen működő vese szétmenne a magasabb (1,5-2,5g/tkg/nap, ami magasnak számít a teljes felnőttkörű népességben vs 0.8g RDA) fehérje beviteltől. Ha már eleve nem működik rendesen, akkor a túlzott fehérjebevitel extra terhet róhat rá, ami nem szerencsés, de nem eleve a magasabb fehérjebeviteltől megy szét. Némelyik tanulmány különbséget tesz proteinforrások között is, pl tejsavó és vöröshúsok között, előbbinek kevesebb negatív mellékhatást tulajdonítva.
Alacsony proteinbevitel hosszútávon ugyancsak elég kockázatos, mert főleg idősebb korban sokan halnak bele cachexia és sarcopenia közvetett következményeibe (combnyaktörés és társai). Nincs eléggé a köztudatban az izomtömeg és izom funkció jelentősége a mentális és testi egészség megtartásában játszott szerepében, valamint az izom nem csak funkcionális szerv, ami mozgatásért felelős, hanem a máj mellett a fehérjeszintézisben fontos szerepet játszik és ha ezt a funkciót részben elveszti, akkor az egész test kárát látja.
Why muscle is important for longevity | Dr. Stuart Phillips
224 ‒ Dietary protein: amount needed, ideal timing, quality, and more | Don Layman, Ph.D.
(disclaimer: Layman masszívan (állati) fehérje párti)Ezért veszélyes középkorban jobb idők reményében rámenni egy 15% testtömegnyi fogyásra - ahogy nemrég ez felmerült itt is-, mert ez jó eséllyel arányos izomtömeg elvesztésével is járna és 40-50 környékén már nagyon nehéz visszaszerezni. Futás mellett könnyű fogyni, de a kalóriadeficit nem szabad, hogy az abszolút fehérjebevitel rovására menjen és a teljes testre történő resistance training is nagyon ajánlott a futás mellett, hogy csökkentse a fogyással együttjáró izomtömeg veszteséget.
BCAA-ról nagyon röviden Dr. Andy Galpin: Optimal Nutrition & Supplementation for Fitness | Huberman Lab Guest Series
Van benne sok egyéb kiegészítőről egy, a témában autentikus forrástól gyakorlatias megközelítésben. Az egész 6 epizódból álló sorozat egyébként egy aranybánya.Thank you to god for making me an atheist
-
sherlock82
senior tag
Ma futottam 6 km t földes utakon szerencsére esőnek nem sok nyoma van.
Ha semmi nem jön közbe akkor holnap hosszabat szeretnék már.
nem bánom hogy az ub nem ezen a hétvégén van.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
tomcica
Topikgazda
válasz norby_42 #77604 üzenetére
Csak cukkoltam kicsit,1ora = 16km az mar tempos es hatarzottan nem 150bpm
szoval amit te futottal 146bpm-en az epp jo kis epito km gyujtos (kiveve ha 175bpm a maxod,mert akkor az mar tempocska)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával (2 akkuval)
- Philips Lumea Advanced SC1997/00 villanófényes IPL szőrtelenítő
- LEGO Star Wars szettek
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5 akkumulátor, koffer
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest