Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xy.zsolt
őstag
London Marathon élőben ES2-n MOST!
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Peterhappy
őstag
válasz parandroid #76395 üzenetére
Nincs az az isten, hogy rákattintsak a képre. De szívből kívánom a legjobbakat, és mielőbbi teljes felépülést
-
bandus
veterán
regi vagy nem, ugy dontottem 10 km-re jo lesz baromi jo erzes felvenni ezt a 180 grammos lunaracert a pegazusok utan
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
zzola
titán
válasz parandroid #76348 üzenetére
Jobbulást bro!
-
stefyY
őstag
Hát a hideg kiráz attól a képtől...nem irigyellek túlságosan...
Mihamarabbi gyógyulást kívánok!"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
zzola
titán
Tegnap picit elkalandoztam terepre. A [ONEDOORTRAIL] oldalán van 5 kihívás, abból az elsőt megcsináltam, ~13 km terep. Szép volt a táj, nem a sebesség volt a lényeg.
A héten megrendeltem New Balance Fuelcell Rebel v3-t, kíváncsian várom, sok-sok év Nike után, milyen egy másik márka....
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Jobbulást. Focisták 2 évente átmennek egy ilyen 6honapos rehabon. Vége felé már némi bicikli, szigorúan egyenes megengedhető.
Én sem unatkozom [kép] Achilles 3 hónap abból 1 teljes kiesés. Itt futasok utan 1 nap járás képtelenség. Mamuszban, cipőben “halál” mindez 0 elszinezodes, dagadás nélkül. Hülye fejjel 1 hetes teljes pihenő (no keresztedzés) elkezdtem koleszterint csökkentőt( 20mg rosuvastatin) szedni majd edzeni. Izom láz szerencsére elmúlt és a 14km 4:31’ idővel sem okozott izom pusztulást…szóval megúsztam a mellékhatásokat. 40ev alatt meg ilyenre is figyelni….
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Perillustris #76387 üzenetére
Jogos, én is cipőben nyomom.
Még a vállon átdobós módszeren is gondolkozom, sokan manapság így hordják. Van több övtáskám is, majd próbálgatom őket. Apropó izzadság. Neked nem áztatja át, mikor a derekadon van? A törzsemről rendesen csurog a víz lefele. -
Perillustris
senior tag
válasz #64052736 #76329 üzenetére
Övtáskában tényleg nem kényelmes futni, ezért érdemes cipőben, előbbit pedig inkább a derekadra csatolni.
Én majdnem mindig így futok. A "titka" az, hogy pont kellő méretű legyen, ne lötyögjön benne a telefon és lehetőleg ne csörögjön a kulcs sem. Ebben az esetben alig lehet érezni, hogy rajtad van.
Perillustris
-
törölt tag
válasz tomcica #76385 üzenetére
Köszi! Akkor holnap kevesebbet megyek, még ha érzem, hogy megy is. Beállok egy 90, 100 környékére év végéig. A nyár a jó kérdés. Ott biztosan be fog zuhanni, ha ismét olyan meleg lesz, mint tavaly. A japókról én is hallottam, hogy embertelen mennyiséget futnak. Az ő étrendjükre lennék kíváncsi, de arra nagyon. Majd utána olvasok.
-
tomcica
Topikgazda
válasz #64052736 #76382 üzenetére
Szerintem jol csinalod most,ha erzed h jon a faradtsag,akkor azokon a napokon szedd le 10-12km-re es kesz....akkor figyelj oda,ha jon a faradtsag es tobb napon at is faradt vagy,akkor elerted a jelenlegi max terhelest,es mar nem tudod regeneralni.Ott esznel legyel es vedd le,akkor is,ha mar kezded jol erezni magad.Majd ujbol kezd el szepen novelni.
Szerintem oszig ez igy,ahogy most csinalod napi 12-16km eleg,plane ha jon a nyari meleg.
Osszel meg esetleg rapakolsz 1-1km-t,tehat 13-17km kozotti napok.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz #64052736 #76382 üzenetére
Napi 30km siman hozhato turelem es ido kerdese. Napi 40km az mar eeeegesz mas szint,ott mar sokszor keves a regeneracios ido masnapra...mondjuk ilyen 30-40-30-40km stb. verziot akkor nem probaltam,az meg lehet ment is volna.
Japan maratonistaknal nem ritka a havi 1000-1200km es nem a csucs honap hanem tobb honapon at,de ott se mindenki operal ilyen tavokkal. Nalunk meg a ferfiaknal is elofordul akar 6perces sebessegu futas/km masodik-harmadik napi futasnal nem felnek lassitani.Itt ilyen 2:15-2:10-es maratonosokrol beszelunk,nekik a tempo 3:10-3:00/kmThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
törölt tag
válasz tomcica #76381 üzenetére
Igaz, de te kisebb testtömegű vagy, gondolom az is számít. Jó lenne elérni a te napi szintedet. Nem lenne semmi.
Tényleg egy kérdés. A fejlődést már tárgyaltuk, hogy 15-20 évig még mehet a buli, ha minden jól megy. Gondolom ez a sebesség+ távra vonatkozott.
A kérdésem az lenne, hogy a max megtett távhosszhoz mennyi év szükséges?
Most én ezeket a távokat tudom lehozni. Gondolom a végtelenségig nem mehetek el.
Igaz, hogy embere válogatja, de hol lehet a vég, napi hány kilométernél?
Állandó fáradtság, regeneráció hiánya fogja majd jelezni?
Azt látom, hogy te mennyire álltál be ennyi évvel a hátad mögött.
A heti 80 már könnyen megy, a 90 egy kicsivel már nehezebben, a 100 pedig, hát mit mondjak, nem könnyű mindig. Öt év múlva csak nem tudok 200-as heteket produkálni.
Egy olyan átlag embernél, mint én hol lehet vajon a vége? Tudom nem vagy jós, de időt utazni nem tudok előre, hogy megnézzem. Most a sebességre való fejlődést vegyük ki a képletből. Azt is, hogy több nap pihenő után nyomok egy 30-at, vagy többet. Nálam a folyamatosság játszik. Tehát napról-napra, hétről-hétre dolgozom.
Az is fontos lenne, hogy ne daráljam le magam(kopások, izmok, inak, szalagok).[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz sherlock82 #76373 üzenetére
Nem kell az ilyet kitéríteni a hitéből. Ha az ő lelki egyensúlyához kell évi egy maraton, akkor fusson évi egy maratont. Nincs ezzel semmi baj, főleg ha a teljesítés az elsődleges cél. Van, aki minden maratonját máshol futja, így lát világot, van, aki a szülinapját ünnepli vele, mindenkinek meg van a maga kis motivációja. Csinálja!
-
xy.zsolt
őstag
válasz #64052736 #76374 üzenetére
nálam nem "csak" egészségőrzés a cél hanem teljesítmény megőrzés is inkább. Túl sok energiát dobtam bele a mostaniba, hogy veszni hagyjam. Ha egyszer elindul az ember a lejtőn 50év felett onnan már nincs úgy visszaút mint 30-40 évesen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz xy.zsolt #76369 üzenetére
Asztali dísz, vagy sem, azt is be kell puszilni, mindent, ami energiát ad a következő futáshoz. Nem pazarolunk.
A lényeg, hogy gyűlnek a kilométerek. Jó az a heti 5 óra is. Egészségmegőrzéshez jóval kevesebb az ajánlott. Bár az ajánlás egy fabatkát sem ér. Ajánlom magamat.
Nem tudom mi van velem, de a futás után eufórikus állapot miatt hülyeségeket beszélek. Az eufóriából kakofónia lesz. -
sherlock82
senior tag
válasz margithid #76371 üzenetére
Egy régi céges forumon az egyik user ( hobbi futó kolleganő ) ragaszkodott hozzá hogy az ő asics cipője 2500-3000 km kibír, mondtuk neki jól van oké, de akkor keressen mellé egy ortopéd szakembert is.
Másik rögeszméje volt hogy neki minden évben kell ( ! ) maratont futni. Hiába mondták neki többen, hogy minek ha nincs rá felkészülve és felesleges ragaszkodni egy ilyen dologhoz. Nem tágított mellőle ha valaki megkérdezte , hogy mi lesz ha elmarad, azt mondta olyan nem lehet és kész.
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
margithid
veterán
válasz sherlock82 #76370 üzenetére
GT 2000 sajnos nem bírta sokáig.
Köszönöm -
xy.zsolt
őstag
válasz sherlock82 #76366 üzenetére
Recondition, rövidítve reco.
az csak asztali dísz, ez egy sport büfé amúgy 🙂 Egy ekkora full-os gombás szenyát otthon 1200ft-ból lehet ki sem hoznék....qrva drága a közért errefelé
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
válasz sherlock82 #76364 üzenetére
Nekem is annyi volt, de ezt msot nem hagytam ki.
Kayano nekem nagyon bevállt, iszonyat tartós ez a cipő, nehéz elnyűni. -
xy.zsolt
őstag
válasz #64052736 #76363 üzenetére
Nekem csak heti 5óra futás a cél 4.40-4.50 közötti tempóban.
A gomba oké volt csak sok...és lehet gyorsan ettem. Ebédre emberes tányér gombás rizs és vacsorára ez itt a képen.....szóval user error volt Most jöttem meg futásból...reco-t terveztem, de közepes tempó lett, szóval megmaradok....éjjel ebben azért ennyire nem voltam biztos[ Szerkesztve ]
-
sherlock82
senior tag
-
törölt tag
Na most én is rendesen odapattintottam: 19.3km lett.
Április 12.-e óta zsinórban: 16.9, 17.1, 15.9, 13.5, 15.4, 17.7, 16.8, 18.2, 17.1, 17.3, 19.3km
A keselyű szárnyalt. A holnapi napon merengek. 106km-nél járok. Felhoznám 120-ra a hetet. Annyit eszek, mint a gép. Már zsírt is eszem kenyérrel, eddig ezt nem tettem. Ez nem tudom, hogy minek a hiánya. Jó kis mangalica zsír. Olyan éhség rohamok törek rám futás után, hogy meg bírnám enni LanyUs is, mert rajta van hús. -
margithid
veterán
Ez se lehet egy rossz futódzseki: [link]
-
xy.zsolt
őstag
Nekem 7nap alatt lett 60km....ennyi sosem volt amióta ismét futok....gondoltam adok 2 nap pihit egy kevés laza tekeréssel. Ma kellett volna futni, de tegnap 2x ettem gombát ami szétcseszte a hasam és egész éjjel fent voltam, 4x hánytam Reggel 8-tól délig aludtam, szóval lehet egy reco 5-öst bevállalok délután.
-
Agony
aktív tag
Tartottam egy kis szelekciót a futószekrényben és előkerült pár cucc, amit feldobok apróra, de gondoltam először belinkelem ide, hátha valakinek kell belőle valami.
Minden cucc 1-2 alkalommal volt használva, teljesen sérülés, szakadás, szagmentes.
Itt meg amiről találtam még linket:
Nike Aeroswift Tank trikó (S)
Nike Dri-Fit Miler Singlet trikó (S)
Nike Dri-FIT Element Half-Zip Running Top felső (M)
Nike Dri-FIT Element Running Pants nadrág (M)
Nike Dri-Fit Miler Long Sleeve poló (M)
Nike Dri-Fit Element SHIELD MAX kabát (L)
Nike Dri-Fit Element SHIELD MAX nadrág (M)
Nike Pro Combat Hypercool Compression Long Sleeve Top kompressziós felső (M)
Nike Pro Combat Hyperwarm Compression Long Sleeve Top kompressziós felső (M)
Under Armour Running Reflective Hoodie Jacket kabát (M)
Salomon Twin Belt futó övtáska két kulaccsalHa kell valami azt Foxposttal tudom küldeni, ha meg senkinek semmi, akkor hétfőn repül az egész Marketplacere.
Start with a whisper, end with a scream!
-
-
törölt tag
Gyógyulást és gyors regenerálódást már, ha ez lehetséges.
-
tomcica
Topikgazda
válasz margithid #76351 üzenetére
Kayano-m meg nem volt,de a Nimbus 25-ot mar nezegetem,annak tetszik a habanyaga persze fullos aron nem kell...ahogy a Nike Invincible X se sajnos ezek a puha tankok felen nincsenek learazva,vagy csak nagyon keveset engednek az arbol.
Fullos aron felejtsek el,akkor inkabb megoldom kifuto Novablast 2-vel,Pegakkal stb.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz margithid #76343 üzenetére
Vadaszom a learazasokat mindig es nem akkor veszem amikor kell,hanem amikor jo aron kinaljak...3-4 bontatlan cipo mindig varakozik az agy alatt.Persze van olyan het,hogy kettot is bontani kell epp...lazara es tempora is ujat
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
parandroid
félisten
válasz norby_42 #76341 üzenetére
Inkább csak bicegek. De próbálkozok. Heti két physio + házi feladatok, amit ott kapok, meg a héten már elmentem az esti rövid sétákra a kutyákkal. Valami 12.000 lépésem van áprilisban összesen, ez olyan könnyedebb munkanapnyi adag szokott lenni - ami után még el lehet menni futni. Ha így folytatom, hó végéig meglesz a 20k. Lépés. Összesen. [ facepalm ]
Abból főzünk, ami van: [inkább csak link, nem szép látvány]. Ja, az izom az fogy lendületesen, lassan másfélszer akkora a jobb combom, mint a bal.
Tomcica: Az a pega tetszik, kár, hogy van még két bontatlan a polcon, lassan vagy két évvel ezelőttről.p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Studi
veterán
válasz margithid #76337 üzenetére
Milyen Nike 16k-ért? Amúgy a Nike cuccok általában marha nagyon, nekem van Nike Pro Dri-FIT Flex Vent Max széldzsekim, ebből az S-es jó rám. (183cm/76kg) Ugyanitt M-es és L-es eladó.
A bő ruházat futásnál, bringázásnál vitorla lesz. -
stefyY
őstag
Megvolt a kék csodában az első futi, ráadásul egy kedves hölgyismerősömmel, akinek volt benne tempós rész is, úgyhogy arra is mentem vele...nos, meg kell tanuljam úgy bekötni a fűzőjét, hogy ne kell újra meg újra futás közben és jó is lesz. Az alsó része csillagos ötös, már csak azért is, mert hiába futottunk földes/murvás részen egy csomót, nem kellett kiszedjek a talpából semmit.
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz parandroid #76339 üzenetére
Semmi kulonos el classico = 160-170km/het,benne 2x 16km tempocska + 6x 10x100m gyorsito.
Cipot is vettem, Asics Novablas 2 GS es Nike Pega 39 GS...58-62 euro/cipo...a GS az a tini lany modell az en sulyommal boven a tini lany kategoriaba meg elmegyek,ezek a cipok 40-es meretig leteznek.Pont jo.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
norby_42
aktív tag
-
margithid
veterán
válasz tomcica #76338 üzenetére
Az a jó, hogy itt ingyenes a visszaküldés. (bestsecret)
Azt látom, hogy 10k alatt azért nehéz kifogni jót.
A softshell mondjuk 5k volt lidlben, de azt inkább 0 fok alatt fogom majd használni.
Ja meg ami még megérte az a 2k-s hosszú ujjú futófelső.
Lehet vizálló kabátnak jó lesz ez az 5k-s quechua, nem szoktam annyira esőben futni, de jó ha van. -
parandroid
félisten
Kicsit másképp terveztem a tavaszi hétvégéket. Ülök a gép előtt, és próbálom magam alá húzni a bal lábam, hogy hajoljon a térdem. Kurva messze vagyok még a 90 foktól.
Ti futtok rendesen? Vagy csak a cipővásárlás megy még mindig?
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz margithid #76335 üzenetére
Kabatot latatlanba nem vennek (esetleg ha nem macera a visszakuldes). Erdemes raszanni az idot,elmenni felprobalni...futasnal nem szabad,hogy tul nagy legyen a dzseki.
Persze szamolni kell ra,hogy valszinuleg veszel ala 1-2 reteget is.Erdemes akar elvinni ami lesz alatta es ugy felprobalni.Kenyelmesen tudd mozgatni a karjaidat,de oldalt ne alljon nagyon el,jobb ha testhezallo.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
-
törölt tag
Nekem az elhagyott helyek miatt sokkal rosszabb gondolataim szoktak támadni. Mi van akkor, ha a fejemben lévő hang(Kicsi én) mellett Tom is meg fog szólalni és ketten fognak instruálni? Ez még hagyján, de, ha ők ketten összevesznek én meg nem tudok segítséget hívni, mert messze van az idegorvos.
-
-
-
stefyY
őstag
Valakinek biztosan, de ha 60k-ért ( 150+ euróért ) vesz cipőt, akkor az valószínűleg egy ismert márka modellje lesz, carbon ide vagy oda.
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
stefyY
őstag
Az ám. Sirálykék. A többi szín miatt Budaörsig kellett volna menjek.
Nem éreztem annyira jónak már az alsó részét. Ettől függetlenül imádtam, ahogy a többi Kinvarát is.
-
jimpo
senior tag
válasz stefyY #76306 üzenetére
Igen tetszetős. Ez ilyen Hupikék törpikék kék a valóságban?A Kinvara 12 600 körül miért lett kuka?
Az nekem is megvan hogy nem csillapít már úgy 400 kilométerrel mint újkorában, de még morzsolgatom.
Igaz egy szavam nem lehet, még van itthon 2 nullkilométeres. Ami igazából 4, de kettő 42.5 méret, azokat eladom majd. A másik kettő már 43 méret.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
törölt tag
válasz #64052736 #76317 üzenetére
Megint 17km. Valahogy nagyon érzem ezt a távot, pedig nem szoktam előre kimérni az útvonalat. 87km eddig a hét, így már meglesz a 100 a héten. Holnap is megpróbálok ennyit, hátha sikerül és nem dőlök ki. Ez a terepezés nagyon bejött, csak pöttyet lassú, de legalább gyűlnek a csülökbe a kilométerek.
-
tomcica
Topikgazda
válasz bandus #76314 üzenetére
A bostoni,sot a tobbi USA maratonos kozvetites is evtizedek ota egy rakas xar...a kerekesszekes vegigmegy,riport veluk,stb...stb... kozben meg egy PIP (picture in picture) kiskepre se kepesek kitenni az elmezonyt (-ket). Az akciokrol rendre lemaradnak
Nem is nezem mar evek ota,csak az osszefoglalot.
Berlin az mas,a nemetek profik/precizek...nem hiaba mentek el szinte MoszkvaigThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz #64052736 #76308 üzenetére
Meg a vegen kiderul,hogy amiket eddig irtal az nem meterben volt,hanem centimeter
A lany is majd mondja,miutan beigerted a "maj'felmeteres dorongot",hogy:
- Pepe,bent van mar?
- Bent,tovig.
- O,de nagy!There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
margithid
veterán
válasz stefyY #76311 üzenetére
Az igen.
Ehhez képest a kayano olcsó volt. (35k)
Kiváncsi vagyok, hogy ahhoz képest ez a kiprun mit tud.
Hasonló stabil mint a kayano talán a Mizuno Horizon van, de ott állítólag be kell törni a cipőt, meg nehéz is, igy maradtam a kayanonál.
Járt utat a járatlanért, nem hagyok el -
stefyY
őstag
válasz margithid #76307 üzenetére
45k. Ennyiért bármilyen márkából vehetne cipőt az ember gyakorlatilag...
#76309 -Pepe-: Köszönöm! Hát tempózgatni nem nagyon akarok már, vasárnap futom az utolsó hosszabbat az UB előtt, az egy 30k lesz, arra elviszem...
-
törölt tag
válasz xy.zsolt #76301 üzenetére
Köszönöm, a fiatalember, tehát én, valós adatokat tár a publikum elé.
Jó méretlenül futni, az időre értem, meg a pulzusra. A távnál kellene egy óra, de csak a távra. A többi szolgáltatásért nem szeretnék fizetni. Egy jó GPS bele és annyi. Ne kelljen mindig hazaérve léptékkel méricskélni. A lépték pontos remélhetőleg(Goolge). Bringával is kimértem és nem találtam nagy differenciát. -
törölt tag
válasz tomcica #76303 üzenetére
A telefont fogom vinni, már csak azért is bebizonyítom. Annyit kibírnak a kezeim addig.
Valahogy megoldom, hogy legyen egy mért távom. Aztán csinálok majd gyorsakat is másnap, vagy aznap. Nem tudom, hogy a Strava bontja-e a résztávokat a hosszúkon belül. Ne idegeskedj Tom, lesz mért Peppegés gazdagon, csak ki kell ismernem a rendszert.
A mait még ki sem mértem, jelentkezem, ha meglesz.
A mai lassú volt, mert terepeztem végig. Más világ az, a combom most megérezte. Zsinórban a tizedik futásom volt. Jól esett nem arról van szó, de megéreztem a mait.
Láttam olyat, aki az alkarjára erősítette a telefont. Bedugom az ánuszba, ha kell, csak nekem is legyen már itt produkcióm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest