Hirdetés
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agony
aktív tag
Telefonok esetében azért szerintem erősen meg kell fizetni a márkát, de ez minden más esetében is így van. Ezért olyan versenyképesek a kínai feltörekvő?! gyártók mint a Xiaomi, Realme és társai, akik valóban szinte nullán adják a készüléket. Gyanítom ez is közrejátszott abban, hogy az LG is elengedte a mobilokat, a SONY is épp csak ellavírozgat.
Pont most tartok ott, hogy 3 éves a Huawei P20 Pro-m és nem tudom mire váltanék ha behalna. Apple ökoszisztémába nem akarok belépni, Huaweit kinyírták, Samsung meg a sok bloatware miatt nem igazán szimpatikus... úgyhogy remélem bírja még a kis P20 1-2 évig.
Érdekes amúgy, hogy a háznál tartott padok is csak erre felénk számítanak kuriózumnak. Benne vagyok külföldi pados csoportokba és sokkal elérhetőbb áron, sokkal jobb szolgáltatáscsomaggal vannak a padok. Pl. Norcitrack padokból, kerékpárokból is olyan akciók vannak amcsi áruházakban, hogy csak lesek. Van hogy 1000$-ért vesznek meg olyan padot, ami itthon 1 millióba kerül... de ott épp akciós a Wallmartba.
És akkor nem is beszélve arról, hogy ott házhoz viszik, házhoz megy a szerelő javítani, stb... ami mind benne van a futópad árába, nálunk meg is egy extra.Kb olyan mint az iPhone esetében volt régen (vagy talán még most is), hogy külföldön sok több Apple szolgáltatást lehetett használni és azért vették az emberek, mert baromi sokodalú volt a készülék... itthon meg vették mint a cukrot baromi drágán, fele annyi szolgáltatással, mert (azt hitték) státusz szimbólum.
Start with a whisper, end with a scream!
-
félisten
A telefonok szerintem nem tularazottak, ezt jol mutatja, hogy a cegeknek nincs nagyon profitjuk (az Apple kivetelevel, aki mogott a vilag legjobban optimalizalt gyartasi lanca van).
A padokbol meg nem gyartanak tul sokat szerintem, ezert is kerulnek ennyibe.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
En elkezdtem futni a labujjtores/ficam/izuletitok-szakas utan. Meg nagyon rovideket es lassan, nem nagyon tudok 'kiallni'.
- 18-an 5k@6:29 (mindig van kb. 100 m szint hazafele)
- 22: 5k@6:27
- 23: 6k@6:20
- 24: 7k@6:00
- 25: 6k@5:21
- 27: 8k@5:53
- 28: 6k@5:48
- 29: 6k@5:50Kicsit lehangolo tempok az oktoberi 3:21-es maraton utan, de lenyeg, h labra tudok allni. Sajnos duzzadt rendesen meg mindig, a doki szerint kb. 6 honapig fajni fog.
while (!sleep) sheep++;
-
Agony
aktív tag
válasz Zozo0525 #58496 üzenetére
Sajnos annyiért nem nehéz padot venni.
Ha komolyabbak az elvárásaid a paddal szemben, akkor 500K alatt (új árban) nem is igazán találsz kompromisszum mentest, ami meg edzőtermi szintű azok 1M-nál kezdődnek, Csécseinek meg gyanítom alsó hangon ilyesmi kell a hosszú edzések miatt.
Érdekes amúgy milyen egyszerű szerkezetek és mégis milyen brutális áruk van. Az enyémnek is időnként kitakarítom a motorházát és van benne kb. egy fűnyírómotor, meg egy A4-es lap méretű vezérlőpanel, aztán annyi. Ha belegondolok milyen technológia van egy OLED TV vagy egy csúcs telefon/tablet mögött és azok is milyen túlárazottak, akkor ez egyenesen rablás.
-
Zozo0525
őstag
mire készültök? csécseizoli világrekordját megdönteni?
[link]
egy podcastben azt mondta 1 millióért vette a futópadját ha jól emlékszem -
Agony
aktív tag
válasz tomcica #58478 üzenetére
Vannak ilyen nem motorizált "ergonómikus" padok, de mocsok drágák... pedig talán ez szimulálná legjobban a kinti mozgást. Ez az AssaultFitness gép elvileg a legjobb, dehát 2 millió az ára...
Tegnapi padozás után ma jött a 7x 1000/R1000, szóval kidugtam az orrom a kerékpárútra. Kellemes meglepetés volt, hogy mindenhol elolvadt a jég, már csak latyak meg tócsák maradtak, úgy nem volt kifogás... taposni kellett!Szépen adta, a tempós részeket mindenhol úgy csináltam, hogy bekezdtem 3:35-tel, aztán 100 méterenként engedtem 1 mp-t, így az intervallok végére mindenhol céltartományba kerültem.
A lépésszám most is 179-181 között volt és a pulzus is szépen alakult. A legvégére érintette meg a 184 BPM-et, de jellemzően 175 BPM környékén volt, így a végén a 14K@3:54-es átlagra adott 173 BPM-et. Ez már talán kicsit jobb is mint a júniusi szint volt és már a táv is közeledik a 21K felé.
Holnap szerintem padon vagy pályán csordogálok, aztán pénteken lehet beiktatok valami 60-75 perc közötti rolling hills jelleggű edzés padon.
-
jimpo
senior tag
válasz norby_42 #58482 üzenetére
A Pega Trail nekem is megjött, vastag zoknival visítós a jobb lábfejemnél. Viszont egy vékonyabbal nagyon király, most vagy a jobb patám szélesebb vagy magasabb picit.
Igaz most be van "dagadva" a lában, mert ma melóztam. 7 kilométert sétáltam a MI Band 5 szerint, meg volt elég sok állás is 12 óra alatt.
Az a lényeg, a nagy-lábujjamat be tudom húzni a talpam felé benne.
Ha minden kötél szakad akkor lekerül a zokni, bár a talp anyaga úgy is megy idővel picit össze.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Zozo0525
őstag
válasz ígyvanferi #58488 üzenetére
Köszi, Evoride 2 15995 pénzért megrendelve
-
Agony
aktív tag
válasz troland26 #58491 üzenetére
Pedig az már egész jónak számít.
150K alatti padoknál legtöbbször napi 30-45 percre korlátozzák a használatot, aztán gondolom garanciavesztés. Amúgy jó eséllyel ki is tudják olvasni belőle, hogy mennyit ment, legalábbis az enyémnek ha belépek a szerviz menüjébe, ott pontosan látszik, hogy hány km-t és hány percet ment a gép.
-
margithid
veterán
válasz ígyvanferi #58488 üzenetére
Evoride jónak néz ki, csak sajnos pont nincs 45-ös.
-
margithid
veterán
Ez megérti ennyiért?
[link] -
HKorn
veterán
AY-n futócipő akciók, vannak egész jók, Asics, Reebok stb.
Run&Ride
-
bajnokpityu
félisten
válasz parandroid #58477 üzenetére
Régebbi winflo 5 v 6 shieldem nekem is van, én is szeretem. Pega 36shielddel téli üzem. És tok jó volt visszaterni hozzájuk a nyári sauconyk után.
-
Agony
aktív tag
válasz troland26 #58479 üzenetére
Azok teljesen átlagos magassagok és súlyok, messze vannak a szélsőségektől.
A második gépnél szerintem csak elírás a 12 hónap mert már. törvényi kötelezettség ilyen értéknél a 36 hónap. Minden esetre ha rámegy a 10% kupon én inkább az erősebbet vennem, hogy minél könnyebb dolga legyen a motornak.
-
troland26
őstag
Nagyon szépen köszönöm a részletes leírást . A bérlés nem opció . A párom 160/55 én 180/90 vagyok ( magasság /tömeg) . Inkább kocogás lenne a fő cél olyan 10km/h környéki tempó .Mindenképp olyan kéne ami legalább olyan 2 óra napi használatra alkalmas . Vác környékén lakom , de a Decás gépek nem tetszenek viszont a Sport8 on találtam gépeket amik tetszenek . pl ez [link] vagy ez [link] Nem értem viszon a 2. gépre miért csak 12 hónap jótállás van .
-
parandroid
félisten
válasz tomcica #58472 üzenetére
Egy-két éve nézegettem a winflot, valahol a pega, és a structure között volt, pegábálmkicsit túlépítettebb, de nem olyan stabil, mint a structure. Nem rossz cucc. Páromnak van belőle egy shieldes verziója.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Agony
aktív tag
válasz troland26 #58474 üzenetére
Ha csak a téli időszakra kell, akkor érdemes elgondolkodni a bérlésen. Már egyre több cég foglalkozik vele és közel sem olyan drága mint egy saját futópad. Kb. heti 5-10eFt-ért lehet bérelni a gép tudásától függően. Ez már csak azért is jó, mert sokan hiszik azt, hogy kell nekik futópad, aztán egy hónap után ott szikkad a garázsban az újévi fogadalmakka együtt. Szóval már csak azért is jó bérelni egyet pl. egy hónapra, mert kiderül, hogy használni fogjátok-e vagy csak egy újabb kacat, mert azért a pados futás elég lélekölő tud lenni.
Ha pedig beválik és úgy döntötök, hogy kell egy saját, akkor már rögtön van egy viszonyítási alapotok a bérelt gépből, hogy mi tetszett benne és mi nem.Nem sokat írtál az igényekről, úgyhogy én ezeket a szempontokat venném alapul, aztán majd kiegészíted:
- Futás vagy séta? Ha futni akarsz a padon akkor 200-250K alatt nem igazán találsz használhatót, maximum elég sok komprimisszum árán, ami szintén egyenes út a garázsba.
- A napi 1-2 óra használat már ki is lövi az olcsóbb (200K alatti) padokat, mert ott jellemzően benne van a használati utasításba, hogy napi max 30/45/60 percet használható, ellenkező esetben garancia vesztés.
- Súly + magasság? Nem tudom te és a párod, hogy álltok súllyal és magassággal, de mindkettő fontos lehet. A súly azért érdekes, mert pl. egy 1,5 LE motoros pad lehet tökéletes egy 50 kg-s nőnek, de egy 120 kg-s férfinek már nagyon harmatos. A magasság pedig azért érdekes, mert sok futópadnál a futófelület mérete a trükk. Pl. 120x40 cm, ahol mondjuk 190 cm-el minden lépésnél arra koncentrálsz hogy ne ess le. Szóval egy magasabb embernek érdemes nagyobb futófelületű gépet választani (150x50).
- Mekkora helyetek van a gépnek? Többnyire nem kicsik, úgyhogy ha lakásba akarod (nekem a 2. emeleten van ), akkor előtte kétszer győződj meg róla, hogy befér-e, kell-e hogy összecsukható legyen, stb.. Én csak olyankor szoktam összecsukni az enyém, ha takarítok, de van pont fordítva használja és fixen össze van csukva és csak akkor nyitja ki ha használja.
- Merre laksz? Ha valami nagyvárosban vagy környékén akkor érdemes elmenni egy Decathlonba és körbenézni pár gépet.
Összességében a legfontosabb szerintem a költségkeret, hogy mennyit szánsz rá. Én 200-250K alatt nem is vágnék bele, mert alapból nem sok élvezeti értéke van egy padnak, hát ha még egy csomó megkötés is jár vele. Ha azt mondod áldozol rá 200-300K-t, akkor én első körben megnézném a Decathlon saját padjait. Egyrészt mert több ideig el tudsz állni a vásárlástól ha mégse kell, másrészt saját futópad műhelyük van, így biztosított az alkatrész és a szervíz háttér is. Ezekből én a T900C -t vagy az Intense Run -t választanám.
Az innentől határ a csillagos ég, attól függően mik az igények.
Az én padom a Sport8.hu -tól származik, akik házhoz is szállítják, meg helyszínre kiszállós a szervízük is, szóval itt is érdemes megnézni a kínálatot: https://sport8.hu/futopad
Most van is egy BUEK2022 -es kuponjuk ami 10% kedvezményt ad és úgy nézem rámegy az akciós árakra meg a futópadok is, ami ilyen 3-4-500K-nál azért már szemmel látható összeg.
Ez a Pro-Form pad például nem tűnik rossznak, itt már legalább 2 LE-s a motor, egyedüli hátulütőnek a 127 cm-es futófelület tűnik, amit írtam, hogy egy magasabb embernek már gondot jelenthet.
-
tomcica
Topikgazda
-
troland26
őstag
Sziasztok
Használ itt valaki futópadot ? Szeretnénk a párommal venni egyet , hogy rossz időben se legyen akadály vagy kifogás a futás elnapolására . Napi 1-2 órát használnánk , ár-értékbe szeretnénk valami "normálisat" venni . Van valami tipp ? Esetleg mire érdemes figyelni a megfelelő futópad kiválasztásához ? Csak hobbi futásra kellene nem maratonra készülünk... -
Zozo0525
őstag
Köszi szépen
-
tomcica
Topikgazda
válasz Zozo0525 #58469 üzenetére
Nem ismerem a Winflo-t,de keprol szep kiallasu cipo,Pegara hasonlit (mondjuk attol meg lehet egesz mas is).
Az olcsobb Nike-k kozul a Revolution 5 amit hasznal egyik csapattag (abban tolta a 6oras versenyt) az React hab es pici konnyed felsoresz...konnyu,de naaagyon keves a tartasa,meg normal cipohoz kepest is.
A masik a Quest,kicsit kopogosabb Pega,cserebe jooooval konyebb.Ez klasszikusabb normal cipo.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
danielsz
tag
válasz tomcica #58466 üzenetére
Nálunk az évzáró rendezvény volt ma, a Záróbulifutás. Részben egy töltésen ment, ki kellett taposni a havat, olyan mintha emelkedő lett volna, combból kellett kissé dolgozni, amúgy totál sík volt, olyasmi mint ami felétek lehet Volt benne bicikliút is, az is havas volt kissé. Volt fílingje az egésznek. 15 km volt, nekem 5:19-es átlagtempóval, de ez már a terepviszonyok miatt beillett nekem min. egy közepes tempófutásnak. Sárkorcsolyától tartottam, az szerencsére nem volt, mert volt végig annyi hó.
-
Zozo0525
őstag
Sziasztok
Most nézem hervisben akciós a NIKE
ZOOM WINFLO 7. nem volt még nike futócipőm. (vagyis az első az volt de akkor inkább gyaloglás volt mint futás )
ez egy sima napi futáshoz átlag 10-15 km jó lehet? egyszerű stabil cipőt keresek.
Ha ok holnap vagy holnapután veszek egyet -
Agony
aktív tag
válasz tomcica #58466 üzenetére
Biztos azért, mert jó volt a hűtés! Erre ilyenkor a salak pálya használatatlan, mert dagonyává van ázva, úgyhogy nem játszik.
Én ma padoztam és mivel laza nap volt gondoltam egy 60 perc @ 145 BPM pont jó lesz. Végül 4:56-os átlag tempót adott, ami egész meglepő a meleg szobában, úgyhogy remélem holnap már használható lesz a kerékpárút és mehetnek az 1000-rek!
-
jimpo
senior tag
Nálam ma csak egy kis bemelegítés volt.
Egyébként itt is csúszott minden, reggeli előtt jó is volt egynek.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
tomcica
Topikgazda
Beci-vel csurogtunk 10km-t kozosen.Ilyen laza fokozos volt a terv 4:00 kornyeken,hat addig koroztunk traccsoltunk,hogy erzem am,nem ugy lepek,mint ahogy eddig.Az orat el se inditottam,kerdem tole mennyivel megyunk...erre kiderult 3:42...na mondom LASSITS ezt eljatszottuk nehanyszor
Jo hir,hogy felolvadt,igy nem kellett szogesThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
margithid
veterán
válasz danielsz #58464 üzenetére
Orvosnál nem voltál?
Én márciusra kaptam ortopédiára időpontot, de sok reményem nincs..
Ilyen lökéskezelésre kéne elmenni, az állítólag használ.
A bőr félcipőmet fel se merném most venni, ami ki sincs mág törve.
Tegnap is futottam 10 km-t, nem zavart, de pl a sétacipőmbnen már jobban. Lehet kukázni kellene pár cipőmet, amikben érzem, hogy feszül meg zavar... -
danielsz
tag
válasz margithid #58462 üzenetére
Nekem a jobb sarkamon van sarkantyú, nem tudom azonos-e a probléma a tiéddel, de a sarok + Achilles-ín elég érzékeny. Nem elég fokozatosan kezdtem, részben az okozta, de a baromi kemény sarokmerevítésű cipők se tettek jót neki. Nyilván egy ponton túl mibdenképp megérzem, de puhább sarkú cipőkben egész jól el vagyok. Szerencsére sok gyártó felismerte ez és relatíve sarokkímélő cipőket gyártanak.
-
margithid
veterán
Nálam tegnap volt 10 km, de semmi gond nem volt.
A haglund sarok problémámat meg úgy nézem nehéz lesz megoldani.
Műtét nem hoz sok sikert ahogy olvasom, marad a jegelés.
Vigyázzon mindenki a kényelmetlen, szűk cipokkel, én sajnos erőltettem mindig és ez lett a vége -
tomcica
Topikgazda
-
Zozo0525
őstag
reggel nekem is kihívás volt
15 km volt a terv de 10 után meguntam mielőtt sérülés lesz -
Agony
aktív tag
válasz LanyUs #58458 üzenetére
Ma gyanítom én se suhanok sehova... reggel voltam lent a kutyával de vagy tükörjég vagy jégbordák mindenhol. Tegnap még megúsztam erősítéssel (TRX + Kettlebell), de mára marad a futópad. Keresek valami 60 perces útvonalat, aztán nézem az ablakból a hóesést.
-
LanyUs
senior tag
válasz sherlock82 #58457 üzenetére
Nekem kérte a frissítést még az összefoglaló előtt! Valójában nem érdekel, viszont ami igen, hogy ma kimentem reggel, de Agony suhanasa elmaradt
Full korcsolya volt! 10k 75 perc lett... Minden lépés kétszer csúszott. Ehhez jött néha a fagyott bordázott latyak. Szép kis talp és boka erősítő edzés lett a vége
-
sherlock82
senior tag
válasz parandroid #58455 üzenetére
Nem tudom, hogy így van - e de a twitteren akkor megosztom.
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
inf3rno
nagyúr
válasz Fred23 #58431 üzenetére
Tudományos bizonyítékot nem lehet várni, mert akkor nem hitnek hívnák, hanem tudományos elméletnek. Én úgy vagyok vele, hogy tapasztaltam olyan dolgokat, amik messze túlmutatnak a tudományos kereteken, és talán addig jobb is, amíg nem kontárkodunk bele olyan dolgokba, amiket nem értünk. Szerintem az átlag ateistánál is lehet haszna a befelé fordulásnak, és a saját viselkedés elemzésének és esetleges korrigálásának, és akkor megmaradunk a pszichológia tudományterületénél, bár vannak átlapolások a különböző hitekkel. Ha egy lépéssel továbbmegyünk, akkor a buddhizmus mondja azt, hogy mindenki építsen a saját tapasztalatára, amit meditációban szerez a vak hit helyett, bár nekem abban a vallásban is van olyan, ami nem tetszik.
Nekem felment 1-2 kg a karácsonyi diéta miatt. Igazából most, hogy mondod, lesz egy 16km-es futóverseny, legalábbis szokott minden évben lenni, de a covid miatt nem tudom megtartják e. Tavaly elmaradt. Ha lesz idén, akkor lefutom vagy a 8 vagy a 16km-es távot.
Buliban hasznos! =]
-
parandroid
félisten
válasz sherlock82 #58454 üzenetére
Nem, aki a tavalyit nem osztotta meg fészbukon, twitteren, vagy instán, az bosszúból soha többet nem kap.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
sherlock82
senior tag
Ti is kaptatok idén is a Strava - tól összefoglalót az idei évről ?
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #58451 üzenetére
Ááá ezt csak Miattam kellett leírnod . A Többiek ki vannak képezve itt a fórumon -> Van erő és sebesség hosszútávon is
Esetleg habkarika 2 körönként, hogy legyen Kraft. Csak, hogy a gazdaságosság ne legyen szempont
"80 g tojásfehérje+240 g porcukor+0.25 db citrom leve+4 g étkezési keményítő" - fehérje+szénhidrátAmúgy köszönöm a tapasztalatot
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #58449 üzenetére
Ugye az szokott a gond lenni, h bizonyos sebessegen mar nem tud a test gazdasagosan mukodni. A fix tempo gazdasagos mozgast igenyel azon a sebessegen. Ezt be kell edzeni kulonbozo iranybol. Ugye altalaban mennyiseggel a lassabb iranybol, illetve rovidebb minoseggel a gyorsabb iranybol. Az 5-10-21K iramok egesz ossze tudnak torlodni, kepest 5-10mp kozelsegig egymashoz.Sok futonal, akik naaagyon belassulnak 10-21K-n az 5K tempojukhoz kepest, ez azt jelzi, h nincs tempo allokepesseguk.
Ez edzheto klasszikusan 15-20perc FM koruli munkaval, vagy kulonbozo darabolasokkal szinten 15K-21K iramaval. Hetrol-hetre, szepen feltolva 6-8km ossz minosegre. Na az mar elkezdi kiepiteni az iparos/gazdasagos mozgast a 10K tavra. 21K speci munkanal fel szoktunk menni 12-16K minosegi munkara, persze 16K az altalaban darabolt, hiszen egyben futva mar 21K felmerobe menne at, az meg tul sok munka hetrol-hetre. 8-12K FM koruli tempo az hozhato.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #58446 üzenetére
Fűszeres forralt bor! Örülök, hogy emberek vagytok néha ( nem csak gépek ).
2 kör tempó az 800m! Saját ( tudom edzetlen, nem kiélezett ) tapasztalatom alapján csúcsteljesítményen 200m után fogy a naftám, aztán 500-ig ki tudom húzni. Ha 800-1000m a cél, akkor az elején "lassabban" kell kezdenem. Viszont én pl. nem érzek meg 10 sec lassulást vagy gyorsulást. Ha "elesik" egy tempó pl. széthullok 04:20-nál, akkor egészen 04:50-05:00-ig esek el, majd pár 100m után onnan állok vissza. Biztosan kiélezve ezek a határok szorosabbak.
Valószínűleg a 10k megint nem fog menni egy tempóban. Úgy gondolom 2 km-nél esik majd szét a szekér 04:25 talán meglesz, majd átvált egy intervall tesztre körpályán egyenesben nyélgáz kanyarban pihi. Tehát 2 km fix tempó + 8 km ( 20 kör azaz 40 db sprint résztáv ) -> jelen esetben így áll össze nálam egy nem beedzett 10k maxon -
tomcica
Topikgazda
Jo otlet majd harmadik napnak egy kis emelkedozes/erosites. Annyit tennek hozza, h azt az edzest ne "vesd kobe" elore, hanem kivetelesen legyen opcios a hossz es darabszam. Ugyanis ha tul sokat kivesz beloled akkor az a vasarnapi fontos munka karara tud menni inkabb legyen penteken 10-20db rovid emelkedo, lefele laaaasssu kocogas, mint 60perc kemeny hegymenet
Foleg, ha mar benne leszel a surejebe es a vasarnapi edzesek komoly mennyisegben tartalmazzak a FM sebesseget.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #58443 üzenetére
Egesz szepen osszejottunk tegnap, pedig itt is "ganej" egy ido volt. 4lany es 4fiu.El classico bemelegites, 10kor benne gyakorlatok. Majd unnepi roviditett tempos szakasz, 3sorozat - > 2kor tempo 1kor konnyed ergo osszesen 9kor munka. Harom csoportot alkottunk, volt egy "futottak meg" laza csoport, nekik 6:00 kornyeke erzesbol es picit probaltak fokozni a gyord koroket, de nem volt meghatarozva. Volt lany csoport egybe olvasztva 5:00-5:30 es volt egy fiu csoport 4:20-4:40,egyik gyorsabb lany beugrott a fiukhoz, mert nem volt kivel csoportot alkotni,szepen meg is csinalta velunk, de szerintem orult h nincs 9kortol tobb neki 4:30-4:50 valtas eleg lett volna. Utana frissites es 10kor erosites/gyorsitok. Utana 9:30-tol fuszeres forralt borozas
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Agony
aktív tag
válasz tomcica #58442 üzenetére
Jaja, azért is mondtam hogy lassan az 1000/R1000-et berakom szerdáról a vasárnapi hosszúba, szerdán meg inkább gyors résztávok (100/200/400) lesznek.
Ezzel a jelenlegi heti 3 erős nap helyett csak 2 lett, pénteket meg azon gondolkoztam, hogy berakom fix emelkedőre futásnak. Tempó mindegy, majd inkább pulzushoz kötöm, hogy ne menjen ész nélkül, aztán pl. 60 perc hegymenet, hogy erősödjenek a virgácsok.
Ma biztos ami biztos még ráesett a hó is az ónos esőre, úgyhogy most nem szívesen tempózgatnék a kerékpárúton , de szerencsére épp séta + erősítés nap van, úgyhogy izzadhatok bent.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
Ilyen jeges, esos, teli idoben en a helyedben bent csinalnam az edzest a padon amikor jobbak a korulmenyek akkor pedig ujra kint.
Alakul az epitkezeses. Amikor mar megvan a hosszu tavja, akkor mehet bele a feladat. Ugye a hosszu feladatos edzes celja, h szimulalja azt az allapotot, amikor mar 15-17km benne van a labban(ugye edzes, ergo csak egy resze FM sebesseg) es kell meg 2-3km versenyspecifikus tempo valamilyen emesztheto leosztasban.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz bajnokpityu #58423 üzenetére
Terra Kiger 7 jol csillapit, igazabol egy alacsonyabb droppos Pega Trail-t kepzelj el. Rendes terepes a talpa is, DE nincs benne vedelem a kovek ellen (Wildhorse-ban ugye van).
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
danielsz
tag
Volt egy Pega 35-öm meg Pega 36, egy Pega 36 Trail még használatban van. A Pegasus 36 nagyon bejött, számomra a felsőrész sokkal jobb volt, mint a 35-nél, a talp ugye ugyanaz. A Trail verziót is eléggé eltalálták. Mondjuk némi betörési periódus kellett nekem a Pegákhoz, na de a 38-nál konkrétan fáj (csak a bal talp). Tényleg mintha nagyobb lenne a cipő, pedig a talpbetét ugyanakkora. Lehet, hogy 43 helyett 42,5-es méretben működne, de inkább nem nem veszek még egyet
-
Fred23
nagyúr
válasz ígyvanferi #58438 üzenetére
Reebok Classic Leather, még akkor vettem, mikor nem kocogtam. Ez már a második belőle, kényelmes allrounder, de most rájöttem, hogy kocogáshoz mégse tökéletes, mert nyomja kicsit a bal lábujjamat, amitől aztán bőrkeményedésem lesz.
Lehet, váltok gyorsan valami másra, van néhány pár cipőm eltéve, csak mikor még nem kocogtam, a Reebok annyira működött utcára is, túrázáshoz is, hogy az összes többit eltettem pihenni.
Most viszont elkezdett foglalkoztatni a cipő téma, szeretném megtalálni a kocogós életmódomhoz passzoló legjobbat. Vagyis valami olyat, ami mindenhol viselhető, és kocogni is élmény benne. Olvastam már egy halom tesztet, de jó lenne végre boltokban is nézelődni / próbálgatni.Karácsony kapcsán: szeretem a világos határokat, és a következetességet. Ha fát vennék, ajándékoznék, meg minden egyéb, amiket ilyenkor az emberek szoktak, nagyon zavarna, hogy következetlennek tartanám magam az elveimhez. Nekem ez az ünnep leginkább vallási ünnep, és mivel nem vagyok ott "tag", nem tartanám helyesnek, ha imitálnám a szokást. Felfogás kérdése, tudom. Rengeteg nem hívőt ismerek, aki húsvétozik, jézuskázik, stb. Nem hívő feleségem számára is egyfajta családi ünnep ez, de én nem tudom így felfogni, ez van. Vagyis a magam számára el van törölve úgy teljesen, dolgoztam is már egyszer karácsonykor, önként vállalva ezt a napot. Ünnepeljen az, aki akar, én nem akarok, ennyike.
-
ígyvanferi
addikt
válasz Fred23 #58426 üzenetére
Akkor nem lesz gond a 10,5 km-rel. Az a fél ide vagy oda, már semmit sem számít.
Milyen Reebokod is van? Mert pl. a Floatride Energy-k talpa olyan brutál, hogy kis túlzással örök élet, alig látszik rajtuk kopás még sok száz km után is.(#58436) norby_42: "Szerintem a karácsony, mint ünnep legalább olyan messze van a kereszténységtől, mint én...
De van fenyőfánk, ajándékozunk, jókat eszünk és társasozunk" - én is hasonlóan vagyok ezzel.[ Szerkesztve ]
-
norby_42
aktív tag
válasz Chuck Norris #58401 üzenetére
Szívesen, de én is áldozat vagyok, Agony hozta a hírt
Eat pasta, run fasta
-
norby_42
aktív tag
válasz Fred23 #58431 üzenetére
Szerintem a karácsony, mint ünnep legalább olyan messze van a kereszténységtől, mint én...
De van fenyőfánk, ajándékozunk, jókat eszünk és társasozunkMeg jókat sétálunk, ma épp pár centi hóban. mondtam is a fiamnak, hogy visszajövük kettesben, Ő bicajon, én meg futok
Minden elismerésem a táv halmozóké, nekem 1200 jött össze a sok túra még evezés mellett.
Eat pasta, run fasta
-
HKorn
veterán
válasz bajnokpityu #58429 üzenetére
Jah hát ez azért régebbi modell, nekem a 10-es van, jól szolgál, bár az tény, hogy nincs agyoncsillapítva, meg csak 4mm a drop.
Run&Ride
-
Fred23
nagyúr
válasz Zozo0525 #58428 üzenetére
Én agnosztikus ateista vagyok, vagyis nem tagadok semmit, csak úgy vagyok vele, akkor hiteles x hit, ha van megfelelő bizonyíték. Az meg számomra nincs.
És ahelyett, hogy ugyanazt tenném vmi indokkal, mint a 99%, úgy döntöttem, hasznosabb társadalmilag, ha nyíltan "ellenállok". Már minden ismerősöm tudja, hogy én kimaradok az egészből. Nem adok, és nem kapok ajándékot, nem megyek ünnepelni, stb. Most jött meg feleségem rokonoktól, nem mentem vele. Ez egyfajta szerepvállalás is, ami szerintem hasznos. Volt már olyan nem hívő, aki mondta, hogy szeretne úgy tenni, mint én, és talán valamikor majd sikerül is neki, de egyelőre túl nagy rajta a nyomás, így inkább karácsonyozik a környezete elvárása miatt. De rám legalább már lehet mutogatni, hogy ilyen "marhák" is vannak, és ez a viselkedés is hat, számít, befolyásol.Cipőkkel szerintem túl keveset foglalkoztam eddig, sokszor az se zavart, ha valamelyik kicsit kényelmetlen. Jövőre kitanulom a "szakmát", és bezsákolom a legkényelmesebb, legszuperebb cipőt.
[ Szerkesztve ]
-
Agony
aktív tag
Nem tudom felétek milyen idő volt ma... nekem egy félmaraton volt betervezve, így a Karácsony lezárásaként, de néha azt hittem gyorskorcsolyán indultam.
Jobb lett volna ha mindenhol egységesen le van fagyva vagy sehol, de ez a +/- 0 C° ónos eső kombó elég humoros volt. Kilóméreken át tökéletes az út, csak nedves, aztán külterületen random időközönként fagyott hártya itt-ott.
A szerdai tempósabb napok után mára szerencsére nem terveztem semmi különösebbet, csak az volt a cél hogy 90 perces "hosszú" futás legyen.
Be is lőttem az órán tempó célnak 4:10-4:15 közét, aztán go. Amennyire nem volt kedvem megfagyni meg csúszkálni, ahhoz képest egész jól adta. Eleinte még 4:10-4:15-öt futottam, visszafele meg már inkább 4:05-4:10 között. Próbáltam inkább lépésszámból megoldani, nehogy csúszás legyen, úgyhogy azt is sikerült végig egész magasan tartani.
Végül 4:12-es átlag tempót adott a 21K-ra, ez egy jól eső tempó volt, nem is néztem a pulzust, aztán amikor hazaértem meglepve láttam, hogy csak 162 BPM lett az átlag ami jócskán a laktátküszöb (173 BPM) alatt van, úgyhogy gondolom azért nem érződött erősnek.
Összességében amilyen szarul indult, annyira jó edzés lett a végére... úgy néz ki rendben lesz az alap, még egy kicsit építgetem 25K-ig a vasárnapi hosszúkat, aztán tavasszal már "csak" ki kell gyorsítani valami versenyre, vagy az UB-ra.
New Balance Prismben voltam amúgy... ha valaki keres jó, könnyű, stabil cipőt aminek korrekt a tapadása, akkor érdemes kipróbálni. 30K körül fogható (néha olcsóbban is). Az alja könnyű FuelCell, a talpán meg van rendesen gumi, úgyhogy nem csúszkál úgy mint pl. a NB Rebel vagy a Saucony Endorphin.
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #58427 üzenetére
Peregrine 8, mint ez.
[link]Everrun meg mittomen. Nekem eddig csak a guide 13/14 volt ami nagyon nem jött be sauconybol, most már kettő van..
[ Szerkesztve ]
-
Zozo0525
őstag
válasz Fred23 #58426 üzenetére
Ateistaként téli napfordulót ünneplek. (keresztények is azt vették át csak kicsit átírva)
lassan úgy vagyok a cipőkkel túl vannak lihegve ezek.
https://nlc.hu/oltozkodjunk/20170515/crocs-papucsban-futotta-le-a-felmaratont-a-tini/
Azóta 1:06 a rekord ilyen papucsban én meg küzdők a 2 órával
https://www.runnersworld.com/uk/news/a36406163/5000m-wearing-crocs/ -
Fred23
nagyúr
válasz ígyvanferi #58420 üzenetére
Jó lett volna az is, de most már inkább kivárok, és leamortizálom előbb az összes cipőt, amit itthon találok. Abból (is) látszik, hogy milyen kezdő szinten vagyok, hogy alig kopik a Reebok a lábamon, tuti kitart márciusig.
Addig pedig elmegyek egy halom boltba, és elméletek helyett a lábamon fogom kipróbálni a felhozatalt. Azért az ilyen netes vélemények / tesztek is számítanak, a tartósság például egy fontos szempont, ami nem bír sokat, kizárásra kerül. Az meg nem derülhet ki 5 perc alatt az üzletben.Január elsejére az a tervem, hogy lekocogom életem első negyedmaratonját. Bármikor menne, mivel 10 km-eket futok egyre gyakrabban, mégse mentem ezen túl sose. Majd ezzel kezdem az újévet.
Rám is fér, mert bár elvi okokból én nem tartok vallási ünnepeket nem hívőként, így karácsonyt se, feleségem afféle hagyomány-karácsonyozóként a rokonoktól és ismerősöktől már begyűjtött annyi szénhidrátos kaját, hogy kénytelen is leszek most már futni. Több kiló bejgli, sütemény, egyebek állnak itt... -
HKorn
veterán
-
bajnokpityu
félisten
Azt olvasom nedvesen csúszik a miler, akkor pont semmi értelme shieldben venni...
-
bajnokpityu
félisten
válasz danielsz #58422 üzenetére
Korábbi pegak jól működtek?
Nekem meg nem jön össze a saucony terepcipoje. Ebből sima turacipo lesz, annyira szar benne futni. Nem tűnt fel próbán, hogy gyakorlatilag semennyire nem csillapít..nike terra kiger 7 milyen a 36trailhez képest? Utóbbit imádom, mert inkább utcai csak jó a talpa.
Illetve a react 2 Miller mihez lehet közel? -
danielsz
tag
Mai futásomon megint nem éreztem talpproblémát, így kijelenthetem, hogy a Pega 38 volt a ludas Asszem túl kell adnom rajta, többet nem húzom fel, ennyire nem vagyok mazochista. Most kissé bizonytalan vagyok, mit vegyek helyette, nehogy megint befürödjek.
-
tomcica
Topikgazda
-
ígyvanferi
addikt
válasz Fred23 #58417 üzenetére
Miért nem jó a gore-texes pega trail akciósan féláron a nike webshopból? Olcsóbb, mint ez, amiről túl sok kézzel fogható infó nincs.
A vibram talp azért nem rossz feature. Illetve egy helyen ezt irták róla: "For a waterproof shoe, the Merrell Nova 2 GTX is a good choice. But as a trail shoe, in general, it's simply lagging behind its competitors, especially given its poor life span." -
margithid
veterán
Haglund sarok problémája van itt valakinek?
Régen sajna volt 1-2 rossz cipőm ami után kialakult és egyre jobban zavar.
Nyújtással ezt már nem fogom tudni kezelni gondolom, csak műtéttel -
Fred23
nagyúr
MERREL NOVA 2 GORE-TEX
FEATURES
• GORE-TEX® waterproof membrane, bonded InvisibleFit construction for lightweight, breathable protection that fits and feels like an unprotected shoe
• Mesh and TPU upper
• Traditional lace closure
• Padded collar
• External rear strap locks in the heel
• Breathable mesh lining
• Removable EVA insole
• Rock plate for protection
• Merrell Air Cushion in the heel absorbs shock and adds stability
• Forefoot and heel cushioning pods
• Lightweight EVA foam midsole for stability and comfort
• Vibram® TC5+ rubber sole
• Vegan friendly
• Stack height (heel/toe): 29.5mm/21.5mm; Drop: 8mm; Lug: 5mm
• Weight: 1lb 4oz / 560g (full pair)Mint futócipő?
-
vans?
őstag
Pega 38-at vennek felaron, elsosorban nem futasra, hanem sok seta, akar munkaban is hordanam neha. Sosem volt a labamon, de van egy masik Nike futocipom (Lunar talan?), az nagyon jo. Mennyire kenyelmes / ajanlott egy ilyen? Tudom, hogy mindenkinel mas, de alapvetoen egy jo cipo, ugye?
hábm bábm
-
Agony
aktív tag
válasz Hi!King #58410 üzenetére
Az már komoly, főleg a bringával együtt, szerintem ha csak futnál az simán 6K lett volna!
Én 2020-ról 2021-re 5100->5500 km-re szerettem volna lépni, de a júliustól októberig tartó szakasz kiesésével, ez nagyon távolra került. Valahol 3100-3200 km között lesz a vége, meg még némi apró (300 km bringa, 900 km séta).
Remélhetőleg 2022 kicsit kárpótol majd az idei évért.
-
Peterhappy
őstag
válasz Hi!King #58410 üzenetére
Számok tekintetében majdnem ugyanígy állok én is. Legalábbis pont ugyanígy, nálam sem valószínű, hogy egynél többször fogok még futni az évben.
A többit illetően van némi elmaradásom.Mindenesetre felírtalak a "nemnormálisak" listámra, ha nem sértelek meg (mész Agony-ék mellé, a jól megérdemelt helyedre)
Áldott karácsonyt és kilométerekben gazdag, sérülésekben szegény boldog új esztendőt kívánok Nektek!
[ Szerkesztve ]
-
Zozo0525
őstag
Azta! te keményen tolod!
Gratulálok.
Nálam rosszul indult. kicsit elfeküdtem a derekam de kemény vagyok azt a 7 km-t lenyomtam így a módosított cél is meglett -
Hi!King
őstag
Meg is lett a 300 km-em a hónapban, konkrétan eddig 344, de nem valószínű hogy egynél többször fogok még futni az évben, most pár napig ide-oda megyünk, majd 29-től másodikáig túrázás, sítalpazás Ausztriában. Az éves 4772 km, 2 * 2021-et tűztem ki, ez jelentősen több, illetve a 2021 km bringázás is bőven megvolt, 2564 km.
-
Agony
aktív tag
válasz tomcica #58404 üzenetére
Nálunk ma délben volt egy családi kaja... szerencsére tekintettel voltak rám, úgyhogy a klasszik magyaros zsírcsárda mellé került egy kis fit kajcsi is (zöldséges bulgur + csirkemell), szóval megúsztam a bűnbeesést.
Ennek ellenre terveztem mára egy "papás szülést" (ahogy Tom mondaná), amihez jött ma 11 C°, úgyhogy vétek lett volna kihagyni... elő is került a rövid nadrág + póló, aztán hajts!
A terv az volt, hogy 1500 méter fokozó melegítés után jön 1x 1000/R1000 (3:40-3:50/4:05), aztán 5x 400/R400 (3:30-3:40/4:05), utána 4x 200/R200 (3:20-3:30/4:05), végül 3x 100/R100 (3:10-3:20/4:05). Szépen pörgött ebben a jó időben, de azért a 100-aknál már örültem, hogy vége.
Mindenhol sikerült a céltartományon belülre lőni, így a tempós szakaszok összesen 4,1 km-t adtak ki 3:33-as tempóban:
A pihenő szakaszok pedig szintén 4,1 km-re 4:01-es tempót:
Holnap valami 12-14K laza a terv, vasárnap meg talán valami félmaraton élmény.
Kellemes Ünnepeket és jó bejglizést mindenkinek!
-
tomcica
Topikgazda
válasz sherlock82 #58403 üzenetére
Mi mar karacsonyi lazulason vagyunk,picit megtoltam a kedd/szerda/csutortokot,ma mar csak erosites a delelotti melo alatt,utana festa = vorosbor (cabernet sauvignon es merlot cuvee) + stollen kalacs. Holnap full zabalas es lazulas.Vasarnap reggel kozos edzes,lajtos verzio,kis "egessuk ki a kipufogot" azert lesz,de elvesszuk a labat a gazpedalrol mielott lefone a kave Ez a terv. Boldog Karacsonyt az itteni bandanak is
-
sherlock82
senior tag
A mai 5 km . el és 4:58 as tempóval készültem az esti vacsorára.
Persze ma is csak mértékkel mert holnap is van nap, és a futás is belefér, ebbe a szép tavaszi időben...Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
danielsz
tag
A mai 31 km (futótárs szülinapi futása) elég nagy kínok közt telt a bal talpam miatt. Lehet, hogy tyúkszem, de gyanús, hogy az új Pega 38-ban jött ki. Vasárnap majd megint futok másik cipőben, ha nem jön ki a probléma, akkor a Pega 38 nem lesz jó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest