Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agony
aktív tag
válasz troland26 #58491 üzenetére
Pedig az már egész jónak számít.
150K alatti padoknál legtöbbször napi 30-45 percre korlátozzák a használatot, aztán gondolom garanciavesztés. Amúgy jó eséllyel ki is tudják olvasni belőle, hogy mennyit ment, legalábbis az enyémnek ha belépek a szerviz menüjébe, ott pontosan látszik, hogy hány km-t és hány percet ment a gép.
Start with a whisper, end with a scream!
-
Agony
aktív tag
válasz troland26 #58479 üzenetére
Azok teljesen átlagos magassagok és súlyok, messze vannak a szélsőségektől.
A második gépnél szerintem csak elírás a 12 hónap mert már. törvényi kötelezettség ilyen értéknél a 36 hónap. Minden esetre ha rámegy a 10% kupon én inkább az erősebbet vennem, hogy minél könnyebb dolga legyen a motornak.
-
Agony
aktív tag
válasz troland26 #58474 üzenetére
Ha csak a téli időszakra kell, akkor érdemes elgondolkodni a bérlésen. Már egyre több cég foglalkozik vele és közel sem olyan drága mint egy saját futópad. Kb. heti 5-10eFt-ért lehet bérelni a gép tudásától függően. Ez már csak azért is jó, mert sokan hiszik azt, hogy kell nekik futópad, aztán egy hónap után ott szikkad a garázsban az újévi fogadalmakka együtt. Szóval már csak azért is jó bérelni egyet pl. egy hónapra, mert kiderül, hogy használni fogjátok-e vagy csak egy újabb kacat, mert azért a pados futás elég lélekölő tud lenni.
Ha pedig beválik és úgy döntötök, hogy kell egy saját, akkor már rögtön van egy viszonyítási alapotok a bérelt gépből, hogy mi tetszett benne és mi nem.Nem sokat írtál az igényekről, úgyhogy én ezeket a szempontokat venném alapul, aztán majd kiegészíted:
- Futás vagy séta? Ha futni akarsz a padon akkor 200-250K alatt nem igazán találsz használhatót, maximum elég sok komprimisszum árán, ami szintén egyenes út a garázsba.
- A napi 1-2 óra használat már ki is lövi az olcsóbb (200K alatti) padokat, mert ott jellemzően benne van a használati utasításba, hogy napi max 30/45/60 percet használható, ellenkező esetben garancia vesztés.
- Súly + magasság? Nem tudom te és a párod, hogy álltok súllyal és magassággal, de mindkettő fontos lehet. A súly azért érdekes, mert pl. egy 1,5 LE motoros pad lehet tökéletes egy 50 kg-s nőnek, de egy 120 kg-s férfinek már nagyon harmatos. A magasság pedig azért érdekes, mert sok futópadnál a futófelület mérete a trükk. Pl. 120x40 cm, ahol mondjuk 190 cm-el minden lépésnél arra koncentrálsz hogy ne ess le. Szóval egy magasabb embernek érdemes nagyobb futófelületű gépet választani (150x50).
- Mekkora helyetek van a gépnek? Többnyire nem kicsik, úgyhogy ha lakásba akarod (nekem a 2. emeleten van ), akkor előtte kétszer győződj meg róla, hogy befér-e, kell-e hogy összecsukható legyen, stb.. Én csak olyankor szoktam összecsukni az enyém, ha takarítok, de van pont fordítva használja és fixen össze van csukva és csak akkor nyitja ki ha használja.
- Merre laksz? Ha valami nagyvárosban vagy környékén akkor érdemes elmenni egy Decathlonba és körbenézni pár gépet.
Összességében a legfontosabb szerintem a költségkeret, hogy mennyit szánsz rá. Én 200-250K alatt nem is vágnék bele, mert alapból nem sok élvezeti értéke van egy padnak, hát ha még egy csomó megkötés is jár vele. Ha azt mondod áldozol rá 200-300K-t, akkor én első körben megnézném a Decathlon saját padjait. Egyrészt mert több ideig el tudsz állni a vásárlástól ha mégse kell, másrészt saját futópad műhelyük van, így biztosított az alkatrész és a szervíz háttér is. Ezekből én a T900C -t vagy az Intense Run -t választanám.
Az innentől határ a csillagos ég, attól függően mik az igények.
Az én padom a Sport8.hu -tól származik, akik házhoz is szállítják, meg helyszínre kiszállós a szervízük is, szóval itt is érdemes megnézni a kínálatot: https://sport8.hu/futopad
Most van is egy BUEK2022 -es kuponjuk ami 10% kedvezményt ad és úgy nézem rámegy az akciós árakra meg a futópadok is, ami ilyen 3-4-500K-nál azért már szemmel látható összeg.
Ez a Pro-Form pad például nem tűnik rossznak, itt már legalább 2 LE-s a motor, egyedüli hátulütőnek a 127 cm-es futófelület tűnik, amit írtam, hogy egy magasabb embernek már gondot jelenthet.
-
tomcica
Topikgazda
-
veterán
válasz troland26 #36498 üzenetére
Cipő,nem talpbetét.
Én stabil-t használok,Nike,kimondottan aszfaltra,ugyanis csak ott futok. Neten találsz futó boltot. Ott bevizsgálják a lábad ès segítenek is megfelelő cipőt választani.
Fontos a jó cipő a sérülések elkerülése végett,szóval ne vedd félválról.[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz troland26 #8852 üzenetére
ez a Salomon cipo NEM aszfaltcipo,komolyabb oszi/teli havas/saras terepre valo,nyaron a GTX cipokben belefol a labad,kemeny a talpuk,ez terepre valo (es szerintem felenk nem is sok olyan terep van amelyre terveztek) ha mar Salomon es aszfalt reszben akkor keress valami hibridet toluk (vegyes terepre) a Mission,Sense Mantra stb.
na de mas...ma 600m felmero volt reszidok 27.xx @200 56.xx @400 71s @500 es 1.27.90 lett a vege,egy jo masodperc van ebben meg,ra kell pihenni rendesen,majd meg raprobalok a nyaron parszor
idei SB azert igy is osszejott (tavaly 1.28.xx volt a legjobb igaz csak 2x probaltam)
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz troland26 #8464 üzenetére
technikas terepen nem futok,csak konnyu foldes uton es kitaposott erdei osvenyeken (ez utobbi sajnos kevesebb) a ket terepcipo amit hasznalok es bevallt:
Skechers GoBionic Trail (19.900 altalaban)
Salomon Sense Mantra (25ert vettem multinavigator learazason)ket teljesen eltero cipo,a skechers 0mm tehat minimalista es csak konnyu terepet bir el,de 190gr topanka,mintha mezitlab mennel egy extra talppal
a Salomon kemenyebb hagoymanyosabban epitett cipo,de 6mm ez is alacsony azert,hoban,jegen,sarban nagyon jol szolgalt teli terepciponek hasznalom azert 4perc alatti tempokat lehet benne futni,nincs vele semmi baj ha kuldeni akarod neki
amit okvetlen kerulj el Adidas Kanadia TR (havernak volt,fos)
ennyi,a tobbiek majd kiegeszitik
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest