Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oxox
addikt
Persze pont az a szin nem akciós pegában ami tetszik....
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
Upo
addikt
válasz inf3rno #35695 üzenetére
Szerintem is jó. Egy kicsit még rágom a dolgot, mert elgondolkodtatott az amazonos fr235 is, bár az a postával, áfa különbözettel bő 20e-el, majdnem 25-el drágábbra jönne ki. Hobbi futó hölgynek lenne, aki nem merül bele a technikai részletekbe, nincs szüksége kiélezett edzésprogramokra/hardcore teljesítmény növelésre, a heti néhány futást kellene követni, de a mostani polar már sokszor gyengélkedik.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Alg
veterán
válasz ígyvanferi #35696 üzenetére
Női pega 50euró talán ami így elsőre beugrik...
amúgy a kuponok működnek, GINGERRUN 10% pl.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
ígyvanferi
addikt
RW-n elvileg már élnek a feketepénteki leárazások, mert regeltem levlistára. Na most én semmi olyat nem látok, ami olcsóbb lenne, mint volt korábban. Ti igen? Rosszul nézem?
-
Upo
addikt
válasz dabgergo #35693 üzenetére
Nem azt írtam hogy annyiért látom, hanem hogy annyiért el tudom hozni. Pár ezressel olcsóbb most a szokásosnál, de munkatársaktól kaptam még kerek szülinapra oda szóló kp-nek minősülő utalványt ami nekem az árat csökkenti.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
danielsz
tag
válasz ígyvanferi #35691 üzenetére
Szerintem holnap fel tudom valahol próbálni, inkább csak akkor rendelem meg, ha egy konkrét méretben tuti jónak tűnik (valszeg 43-mas kell, ASICS-ből 43,5 a méretem).
-
ígyvanferi
addikt
válasz parandroid #35689 üzenetére
Nem vagyok bejelentkezve és az US-en látom az akciósokat. Na mindegy, a lényeg, hogy megvan neked is. Amúgy pont ez a három modell között vacillálok én is, Pega, Structure, GT2000. Sportsshoesról mennyi is a szállítás? Ha nem sok, akkor nem próbálom meg elérni a 100 eurót, lehet úgy belefér egy Nike, meg az Asics.
(#35690) danielsz: szerintem azt rendeld meg nyugodtan, ingyenes a szállítás és a visszaküldés is. Pacsi a Nike-nak.
[ Szerkesztve ]
-
danielsz
tag
A Nike Structure 21-en eddig is gondolkoztam, hogy fel kéne próbálni valahol, milyen, ha passzol a lábamra, akkor 58,78 EUR-ért bizonyára megérné.
-
parandroid
félisten
válasz ígyvanferi #35688 üzenetére
Közben átváltottam német store-ra, amit te linkeltél, az alapból US. Asszem az volt, hogy kidobott a Nike Club, be kellett jelentkeznem megint, szerintem ez csak klubtagoknak élő akció. Beraktam 2 db 58,8 eur-s Pega 34-et a kosárba, gondolkozom még, hogy kell-e mellé egy Structure még, vagy inkább vegyek még egy GT2000-et? Igen megszerettem ezt a modellt, az első Asicsom, amiért fenntartások nélkül tudok lelkesedni.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
ígyvanferi
addikt
válasz parandroid #35685 üzenetére
Nálad a múltkor is volt valami hasonló anomália, nem? Lehet nekünk magyar IP-címmel más a választék/ár. Vagy nem tom. Most nézem, hogy nálad ráadásul dollár az alapértelmezett ár? Nálam euró.
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz parandroid #35682 üzenetére
Tényleg, 185€-ért van FR235, az nem rossz ár. Az ilyen, garmin által amazon.de-n árult órát javítják itthon garban? Bár gondolom az amazonos garral se lenne gondom...
Erősen meggondolandó, köszönöm a felvetést.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
borbelyfer
csendes tag
-
parandroid
félisten
válasz ígyvanferi #35683 üzenetére
Ezen az oldalon nekem 100 dolcsi alatt nem hoz Pegát (105 a legolcsóbb). Egy Vomero, és egy Structure van 97, illetve 95 dolcsiért, de az sem valami nagy deal.
borbelyferi: Negatív, nem találok semmi ilyesmi menüpontot.
Szerk.: Hah, a német oldalon most meglett...
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
borbelyfer
csendes tag
válasz parandroid #35682 üzenetére
úgy,hogy nem a férfi/cipők/futásnál nézem, hanem van ilyen,hogy férfi/akció vagy férfi/black friday promo és akkor rakja be a pega35 akciósba de nem az összes színt
-
ígyvanferi
addikt
válasz parandroid #35681 üzenetére
Ott, ahol írta. Én is ott látom. A 35-ös színválaszték fele 83,97-re van már hónapok óta akciózva, és erre jön még a 20% kedvezmény kóddal. 34-esből is van 6 szín, ebből kettő sokféle méretben, mind 84 euró. Plusz bónusznak egy 33-as, szép rikító sárga/zöld, 90 euróért. Így sem jó?
-
parandroid
félisten
Német amazonon is olyan 150-160 EUR körül van most akcióban, szerintem olcsóbb nemigen lesz. Én a helyedben megnézném a Garminokat is itt-ott, FR 35 már 150 eur alatt is van, illetve most az akciókban az FR 235 is rendszeresen beesik 200 alá (ez elképesztő, hogy tartja az árát, 3 éve 235-ért vettem magamnak is, meg páromnak is, igaz, ez is nagyon akciós ár volt már akkor is).
p
-
parandroid
félisten
válasz borbelyfer #35662 üzenetére
Te hol találtál ilyet? Én sem a US, sem a DE store-ban nem találok semmilyen akciót, 120 EUR minden Pega, csak gyerekméretből van olcsóbb (35-ös, meg ilyesmik). Store-ban találtam két Pega 34-et, amik alapból 83 EUR-ba kerülnek, de az egyik elfogyott, a másikból 41-es a legnagyobb...
Téli futós felsőket néztem még, de nulla akció van, 60-70 EUR-ért meg bekaphatják.
Remélem, péntekre kitalálnak még valamit, ha jól rémlik, tavaly is a konkrét napon voltak csak nagyobb akciók.
Ma amúgy mentem egy közepes intenzitású hosszabb menetet, borzasztóan jól esett, gondolkodtam rajta, hogy a tervezett 90 percet ki kéne tolni 2 óra környékére, hogy meglegyen a félmaraton, de az utolsó negyed órára olyan szinten át volt fagyva az összes ízületem (boka, térd), hogy már fájt, ahogy a földhöz csapódtak a lábaim, és próbáltam vigyázni, hogy hogyan lépek, mert nulla rugalmasság volt benne. Nem az izomfáradásos elmerevedés volt, azt ismerem, egyszerűen kockásra fagyott mindenem. Hivatalosan 5-6 fok volt, telefonos app szerint feels like 0-1, ráadásul a dolog nagy részében tök nyílt terepen, ellen-, vagy oldalszélben mentem (15 kmph körüli szél volt, szóval azért fújt), gondolom ez így betett neki. Sajnos ilyen időben én már 90 percnél többet nem tudok egyszerre kint lenni, ezt már tavaly is észrevettem… Jól adta pedig, erőből futotta volna még, 145-155 közötti tartomány volt a cél, 154 lett az átlag a végére, de volt benne pár súlyosabb emelkedő, illetve a folyamatos szembeszél sem segített. Szélhez ráadásul nehéz öltözni, mert ha szemből fúj, fázol, ha viszont ehhez öltözöl, akkor meg meleged van, amikor éppen hátszél van - ugye a pulzusnak meg ez sem tesz jót. Valamennyire lehet szabályozni az ujjak fel-le tűrésével, meg a nyaknál a cipzárral, de nagyon szellőztetni sem mertem, mert ha megizzad az ember, és megfúj a szél, annak megint rossz vége lesz. Aláöltözőre csak egy széldzsekihez meg azért hideg van már... Ehhh, de legalább nem esik, és nincs locspocs, örüljünk az apróságoknak.
p
-
Upo
addikt
M430 szerintetek lesz mostanában 42900 alatt? Annyiért most el tudnám hozni 2 év magyar polar garral. Vagy érdemes péntekig várni? (de akkor meg valószínű erről lemaradhatok)
-
hzsolee
őstag
válasz parandroid #35674 üzenetére
Köszi az üzemidő terén tapasztaltakat.
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
tomcica
Topikgazda
Ja,ma kuldi a haver kintrol a FR235-ot hasznalta vagy 200km-t,patika uj 100eurot adok erte,meg jovok egy vacsoraval.Erre mondjak,h "barati ar"
A 230-at is nyustolom,elol a muanyag lap leesett,igy mar nem vizallo teljesen,de hazilag leragasztottam szigetelo szalaggal oszt' parasztra tanyara jo az meg.Lesz unneplos oram,ide jutottunk,hat ide?!
(jut eszembe,gyerekkori baratom udvarolt egy felig szerb felig magyar lanynak Tanyanak,es egyszer valakinek elsutotte ezt a "tanyara parasztnak" szolast,kesobb kiderult a csaj ugy ertette,h "jo lesz a paraszt Tanyanak" es azota nem beszel vele )There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
kk831228
addikt
Teljesen jó nekem is a 235...👌 Annyi, hogy meg kellett políroznom múltkor... Nem érzem azt a nagy kényszert a Fenix 5 - re, bár tetszik azért...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
parandroid
félisten
válasz hzsolee #35665 üzenetére
Garminnál semmi ilyesmit nem tapasztaltam. 3 éves az FR235, kb ugyanannyit bír, mint újan (olyan 10 km-enként 10%-ot merül, övvel, vagy optikai hr-rel, és alap gps-szel). Ha nem futsz, akkor olyan 6-8 naponta kell tölteni, de ilyet még nemigen kapott. A 300 merülési cikluson tutira túl van már, simán 7k+ km-t tettem bele, ha nem is mindennapi, de mondjuk átlagban heti minimum 5 futással. 390 Eur-ért van most amazonon Fenix 5, de nincs szívem lecserélni egy jól működő órát...
Nike akcióra viszont ráugrok, köszi az infót!
p
[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
válasz dabgergo #35668 üzenetére
Tomcica: inkább hazai. Ha később ilyen igényem lenne, melyek az ajánlott boltok?
Nemrég beszéltem egy hirdetővel. 2 éves M400, 6 óra gps-t még tud. Pánt van hozzá. Az újabb, nem gumidugós töltős 28-ért. Első órának megteszi. Muszáj,mert ennyit tudok rászánni.
Ilyenkor sz@r, hogy nics fb-om meg későn olvasom a hszedet.A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
borbelyfer
csendes tag
válasz ígyvanferi #35671 üzenetére
Ne is mond én is így vagyok ezzel, én szemezek még egy pegával (1 már berendelve), mert otthon csak 1zoom elite (350km) pega34(1000km) Szoval vegtelen penz kod engem is erdekel
-
ígyvanferi
addikt
Jaj, nee! Bárcsak ne lett volna akció náluk. Kinéztem már ss-en a GT2000 trail verzióját, az pont jó lenne most alapozni az erdőben. De a pegat már úgy megszerettem, 58-ért csak be kéne még egyet tárazni. Structure-t is kipróbálnám, ha már téli alapozás, a 21-es jó áron van. Végtelen pénz cheatet mindjárt beírom, hátha...
A nike shield technológiája mennyire hatékony? Van egy pega 33 shield is a webshopban, az elég jól hangzik, ha bírná tényleg valamennyire a nedvességet. Nem azt várom, hogy a bokáig érő sárban maradjon száraz a lábam, de egy kis eső vagy némi hó ne hozza zavarba.
-
tomcica
Topikgazda
válasz borbelyfer #35669 üzenetére
Ennnnnyiiii...jelenesed van tavasszal
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
dabgergo
őstag
válasz hzsolee #35660 üzenetére
M430 elég jó óra, most garanciálisat hirdettek valamelyik FB csoportban 35ezerért, ami nagyon jó ár. Ár-érték arnyában ez egész biztosan verhetetlen.
Sztem ha nem élsportoló vagy, az M430 oHR-je bőven jó, sok összehasonlítást néztem és meglepően pontos futásnál. Intervallumfutásoknál van latency-je mint mindegyik oHR-nek.[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz borbelyfer #35664 üzenetére
Ezt akartam hallani
Tavaszra azert majd kell valami konnyebb es porgosebb cipo,mondjuk ha Nike a csapasvonal akkor Streak 6 (spuri webshopon van korrekt aron) vagy ha parnazottabb kell,akkor Nike Elite.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
hzsolee
őstag
válasz tomcica #35661 üzenetére
Szívem szerint újjat vennék, de most nem tudok ennyit rászánni (péntek nem péntek, ötven a legolcsóbb amit találtam, öv nélkül/alza). Tartok az akkutól, főleg, hogy eddig sem alin, sem ebayen nem találtam hozzávalót. A csere nem okozna gondot számomra. Nyilvánvaló, hogy felhasználásfüggő, de jó lenne tapasztalat, hogy mondjuk a 3 éves óra akkuja már tuti kuka. Nem tudom hány naponta kell egy ilyen órát tölteni átlagban, de 3 év alatt a 300 ciklus tuti megvan. Ezt a 430-ra írják a gyártó oldalán:
"Az újratölthető elemek véges számú töltési ciklussal rendelkeznek. Akár 300 alkalommal is feltöltheti az elemet, mielőtt a teljesítménye érezhetően csökkenne. A töltési ciklusok száma a felhasználási és működtetési körülményektől is függ."A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
tomcica
Topikgazda
Na itt a lehetoseg vesz az ember 2par Pega-t,az egyikben fut reggel 30-40p lazat,a masikban delutan 1ora kozepeset.Havonta felcsereli a ket cipot es tavasszal jelentkezik nalam,h felkeszult az edzesre = KEZDHETJUK
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
borbelyfer
csendes tag
Nike.com az akcios cipokbol is lejon a 30% igy most 58.58eur van pega 35 egyes szinekben kod: clear30
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz hzsolee #35660 üzenetére
En ujat vennek,most a fekete pentekes akciokon csapj le egy M430-ra ovvel ha lehet (kesobb is tudsz ovet venni,de ugy dragabb lesz a vege).Garmin FR230/235 is jo lehet.
A hasznaltnal nem tudod az akksi meddig fog mukodni es milyen hatekonysaggal.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
hzsolee
őstag
Üdv!
Kb egy hónapja kaptam rá a futásra, szóval abszolút kezdő vagyok, de arra már rájöttem, hogy egy óra jó lenne...
Nem akarok sokat rászánni első körben, tehát használt órában gondom. Polar M400-at nézegettem, de a 430 sem zavarna, csak nem tudom a csuklós pulzusmérő van olyan pontos mint a mellkaspánt? Van egy miband2-őm, de az halál hülyeségeket tud mérni. Bár ha nem tetszik a csuklós(430), még mindig vehetek hozzá pántot ugyebár...
Meg egyáltalán, érdemes használt (pár éves) órát venni?
Csak a napi egy másfél óra kocogást kéne kibírnia gps-el, másra nem használnám.A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
Danika256
aktív tag
válasz inf3rno #35654 üzenetére
Akkor lehet nem pontosan tudtam, mindegy így vagy úgy a sérülés sosem jó Nekem ITBS-volt!
Köszi az ötletet, majd felpróbálok egyet, eddig mindig neten szoktam vásárolni külföldről, de ezt majd próbálni kell..
Jah, full széles a lábam, amúgy is 2E-s verziók kellenek, úgyhogy nem egyszerű történet. Dörzsölős cipőket kerülöm, nekem a Salomonok voltak olyanok még az elején, nagyon éles a sarkam felett az achillesnél, komoly szenvedéseket tudtak okozni.
Az Asics-el ilyen nincs, de egy próbát mindenképpen meg fog érni a Mizuno, hátha segít elkerülni ezeket a sérüléseket. -
Danika256
aktív tag
válasz tomcica #35648 üzenetére
Köszi!
Akkor ezért ajánlotta a terapeuta ezt a flossing-os napi többszöri kezelést, ezt szoktam csinálni! [pl]
A lényeg, hogy megfelelő technikával rátekered, vagy ráhúzásos, vagy rányomásossal és akkor 2, 2.5 percig tartani kell, majd lerántani és az elárasztó vér hulláma segít a regenerációban.
Először nagyon kellemetlen volt, de már nem tudom elképzelni a napomat e nélkül, sokszor segít a fájdalmat enyhíteni. -
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #35655 üzenetére
Én 2 éve próbáltan Nike-t utoljára, akkor elég szűkek voltak. Lehet azóta változott. Hoka-t idén néztem, szélességre nekem jónak tűnt. Adidasból meg volt egy 15 éves cipőm, amit rongyosra hordtam, meg azt hiszem próbáltam azt is 2 éve, viszont amióta volt szabadalom sértési ügyük, azóta bojkottálom őket.
Buliban hasznos! =]
-
ígyvanferi
addikt
-
inf3rno
nagyúr
válasz Danika256 #35647 üzenetére
Én futótérdhez valami porc leválást meg ilyesmiket olvastam tegnap, de csak átlapoztam. Lehet, hogy igazad van, és tényleg ugyanaz a kettő. Nekem még hálistennek nem volt soha gond a térdemmel.
Ha Asics-ed van és széles a lábfejed, akkor próbálj meg egy Mizuno-t. Nekem nagyon bevált aszfalt + földút mindenesnek a Wave Rider 19, de gondolom az sem mindenkinek jó, meg nem nagyon árazzák le sajna, mindig 30 körül van. Szélesre még jó a Saucony, de hosszabb távokon annál is érezni egy minimális dörzsölődést a saroknál, mert egy fokkal jobban fogja a bokát, illetve elvileg még a Hoka is jó szélesre, de nekem kényelmetlen volt, amiket próbáltam. Talán még az Adidas is jó szélesre, bár az újak már nem annyira tűntek annak, meg abból a márkából már elvből nem veszek. A Nike úgy rémlik inkább keskeny lábfejre való.
Buliban hasznos! =]
-
dabgergo
őstag
válasz ígyvanferi #35652 üzenetére
Ha megerősödött a térdem, kipróbálom azt is!
-
borix
őstag
válasz Danika256 #35647 üzenetére
Nem egyeznek meg keresőben rákeresve már az elején földob különböző cikkeket.
Pl [link][link]
Van itt ezekben minden lehet csemegézni,
proprioceptív tréning,porckopás,Rizikófaktor a túlpronálás a gyenge négyfejű combizom, csípő és farizom.IT-szalaghúzódás okának a túlzott dobfutást,lejtő terhelést teszik sík terepen is előjön azért embereknél nagyobb terhelésnél futás végeztével a megfelelő nyújtások elmaradása okozhatja.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Danika256 #35642 üzenetére
Naponta tobbszor el kell inditani korulotte a verkeringest.Ugye az achiles szallag kap a testben legkevesebb verkeringest.Hideg idoben okvetpen melegits be a szobaban.Futas utan viszont eloszor huteni kell (jeghideg zuhany a tusolas vegen mukodik).Utana nem szabad egesz napra ugy hagyni,finoman atmasszirozni es amikor mar nincs fajdalom akkor elkezded erositeni es napi szinten nyujtani.
Egyik evben 3honapot szenvedtem vele,annyira h muszaj volt bringaznom.
ITB-nel meg azzal is lehet edzeni,csak esszel.Ezeket hivom en "itt-ott nyikorgasnak" = talpi binye,oldalso szallag,pitiformis(ulogumo),soleaus (vadli oldalso) es az achilles.Ezekbol csak az utobbit veszem komolyan,a tobbi jon es megyThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Danika256
aktív tag
válasz inf3rno #35643 üzenetére
Az ITB szalag szindróma= a köznyelvben a futótérd szindrómával, vagyis én így tudom
Tehát ugyanarról beszélünk. a szalag dörzsölődése gyulladást okoz, főleg túlterheléstől vagy nem megfelelő, szokatlan terhelés hatására..Ami az én problémámat illeti, érdekes amit írtál, mert én is ASICS-ot használok, de már évek óta..
Soha nem volt gond, a full lúdtalpas, pronáló lábamhoz való Foundation verziók nagyon beváltak!
Most még Scholl betéttel is ki vannak egészítve, az rengeteget dobott a cipőn, sokat segít!
Edzéskor bekenem erős krémmel, attól lezsibbad, nincs nagy gond vele, de egyéb esetekben, munkában ahol rengeteget gyalogolok nagyon kellemetlen..
Sajna pihentetni nem tudom, dolgozni úgy is kell, onnantól meg már mindegy, tehát készülök-edzek, ahogy csak bírok!Csak kezdem sokallni a kezelésekre elköltött összeget, még ha nagyon olcsó és jó is ahova járok, és már kezd elegem lenni a szenvedésből is, így fél év után!
-
inf3rno
nagyúr
(Valszeg rosszul írtam, és inkább az alacsony drop, aminél többet áll felfelé a lábfejed, mint a magasnál.)
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Amiket itt [link] olvasok az alapján az olyan futás nem tesz jót neki, amikor felfelé áll a lábfejed. Szóval hegymenet, esetleg nagy drop-os cipők, stb. Nekem konkrétan az váltotta ki, hogy megütötte a cipő minden lépésnél a sarkam felett az inat, mert olyan a kialakítása. A legtöbb ember ezt a jelek szerint egész jól bírja, mert rákérdeztem egy jó csomó futónál, és rajtam kívül csak egyvalakinek voltak hasonló élményei az Asics-el. Szóval akár még ilyesmi is előfordulhat, ha nem a magas drop miatt van. Egyébként a legvalószínűbb ok, hogy szimplán túlhasználod, és nem adsz neki időt regenerálódni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Nálam Asics cipők okoztak sarok gondokat talán 2 éve. Kipróbálnék a helyedben valami totál más márkát, mint ami most van, hátha a cipővel van a gond. A mostani leárazásokat érdemes lenne kihasználnod. Mást nem nagyon tudok a témában, viszont nem jó ötlet gyulladt ínt terhelni, mert szakadhat, és ha az Achilles szakad, az különösen nagy szívás...
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz dabgergo #35640 üzenetére
Ez az "iliotibiális szalag" dörzsölődés vagy mifene lesz, nem futótérd. Azóta is képtelen vagyok megjegyezni, hogy hogyan írják, muszáj volt guglizni. Javaslom neked is. Nagyjából annyi a terápia, hogy vannak rá speckó nyújtások, meg ne nagyon dombozz, amíg nem jön helyre. [link]
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Danika256
aktív tag
válasz dabgergo #35640 üzenetére
Van, nekem is volt! Ez a kezdődő futótérd szindróma! Ha még most megfogod, nem lesz gond, ha begyullad, jópár hét komoly szenvedés!!
Ami nekem bevált, a térdszorító futás közben és Flexagilt neki pihenéskor, nagy tételben! Én így két hét után kijöttem belőle, de nekem már komoly volt, hegymászás közben adta meg magát a térdem! A térdszorítót még hónapokig hordtam, de vigyázni kell, hogy nem szabad túlzásba vinni azt sem, mert elgyengülhet a térded!!
De akkor visszakérdezek, hátha valaki..
Krónikus végstádiumú achilles gyulladásra valami végső megoldás?? Most már a több hónapos kezelés hatására szinte csak a sarkam fáj már, lement oda a gyulladás, többféle kezelést kapok rá, szépen javulgat, de persze nagyon komoly terhelést is kap, ezért húzódik ennyire.. Kímélni nem kímélem!
Ami probléma, hogy ott a sarkam alján sokkal kellemetlenebb mint feljebb volt és jobban is zavar. Ha meg nem fáj, akkor szurkálódva viszket! Valaki végigküzdötte már ezt?? Én május óta nyomom a témát..[ Szerkesztve ]
-
dabgergo
őstag
Térdfájás kapcsán egy kérdés:
egy hosszabb terepfutás után közvetlen (nem közben) nagyon elkezdett fájni a jobb térden jobb oldala középen, nagy furcsa, éles fájdalommal, mintha beütöttem volna (de biztos nem). Azóta enyhült és ha rekortánon futok nem is nagy jön elő, de ha lefele kell futni, akkor enyhén még mindig érzem.Szoktam nyújtani, görgőzni, eddig sosem volt ilyesmi... Van ötletetek h mit tudnék vele csinálni, bármi tanács, tapasztalat a témában?
-
parandroid
félisten
válasz Pttypang #35637 üzenetére
Beszarok a csibótól, az előbb ugyanebben a kategóriában volt csukló-, könyök-, és térdszorító is, de most én sem találom egyiket sem. Pedig magyar oldalt néztem, forintos árral láttam...
És ez mind hagyján, de most a német oldalon sincs már. LOL
Na mindegy, nézz vissza később, mert szokott lenni, vagy nézd meg a Decathlonban.
p
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz parandroid #35630 üzenetére
Pedig itt már néztem, de nincs, néztem a mobil verzióban szintén .
Edit -> Térdre keresésnél feldobja ezt, erre gondoltatok?
A németen is csak azt az egy releváns találatot látnám.[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
zaskar
senior tag
Én már legalább 8 éve High5 cuccokat használok, de csak versenyeken. Géleket viszek és Energy Source szénhidrátos italt. Abszolút nem bántják a gyomromat, nem túl édesek vagy émelygősek, mint egyes hasonló készítmények. Gélből nagyjából 8-10 km-enként fogyasztok egyet, tavaly pl. a Trieszt maratonon 5 db fogyott. Szerencsére viszonylag tűrhető áron szoktam beszerezni, akadnak jó akciók mindig valahol. Most pl. a Wiggle webshopban érdemes körülnézni, 20 db gél 4100 Ft, míg a mostani akciós ára itthon 5990. Van némi postaköltség, de szoktunk többen társulni. De vettem már jó áron a Runningwarehouse.eu-ról is.
-
parandroid
félisten
válasz Pttypang #35624 üzenetére
Most ránéztem, mert fura lett volna. Mobil böngészőben balra fent van a menü, itt a termékeknél sport, azon belül sporteszközök, és felszerelések kategória. 3k a térdszorító. De megnézheted Decathlonban is, ha az egyszerűbb, ott is láttam már ilyet.
p
-
borix
őstag
válasz tomcica #35625 üzenetére
High 5 vannak még szénhidrátos termékei amiket dicsérnek de nem jönnek ki olcsóbban mint a Vitargo.[link]
Az is kérdéses kinek, hogy tolerálja a gyomra a szénhidrát gélek,folyadék formájában való bevitelét huzamosabb ideig mert sok embernek szükséges rendes élelmiszer formájában is bevinni valamit csoki,keksz,banán stb. csak gélen nem bírná.[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
Vettem multkor ezt-azt,mintat is,kozepes meretu kiszerelest (amibol nem volt minta) stb. Mar nehany hete tesztelgetem mi az ami nalam okes.Gel meg nem kerult sorba,azt regen hasznaltam siman vizzel,okes volt.Majd megnezem bcaa/glutamin melle a gel hogyan muzsikal.
Meg ugye regen banan + aszalt gyumolcs szelet ment,de azok azert dobnak a vercukron egy lorugasnyit.Generation UCAN es Maurten meg nem kerult a kezem koze,mondjuk azok mar valoban aranyarban vannak,nem hiszem h kapkodni fogok ertuk.Melle meg valahonnan EU/USA-bol kell rendelni (Tailwind szinten) szoval egyelore abbol dolgozok amit a shop builderben le tudok rendelni (scietec,biotech,musletech,nutrend stb.)
-
veterán
-
borix
őstag
válasz tomcica #35622 üzenetére
Az a gond,hogy ezekből a termékekből sokszor nem szokott 1 adagos kiszerelésben lenni.
Az meg, hogy megveszi az ember és vagy jó megfelel vagy megcsavarja a gyomrot,émelyíti és emiatt kiönti az ember anyagilag nem a legtakarékosabb megoldás.
Van,hogy kifogok 1 adagos kiszereléseket termékekből amelyik nem csavarja a gyomrom nem igazán ízlene hosszabb távon ami meg aránylag ízlene az csavarja a gyomrom.
Vettem Nutrion Pro Energy Sport Drinket 1l ez rendesen émelyit még futni sem kell hozzá, ez nem megcsikar hanem hánytatna.
A legegyszerűbb megoldás szénhidrátot folyadékként bevinni és tutira menni gél hígítva használni ezt már ajánlották is itt régebben.[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
Tegnap sikerult jol lemeritenem az uzemanyag raktarakat,az esti edzesen 17km 3:50-en,elegge megviselt a vege,hosszu het is volt,minoseg is akadt benne (195km-s het lett a mai hosszuval).
Ereztem vacsinal,h tolteni kell,le is kuldtem meg plusszba egy jo adag Scietec ISO Endurance-ot.Reggel egy kave,par falat es elo toltesnek 20gr Vitargo + 1800mg karnitin.30km kontrollalt,picit megszaladt az eleje FM = 1:18:03 a maradek 9km 3:45-on gyihhaj
A mult hetrol bevallt frissites ment 750ml vizben 30gr Vitargo + 1 adag Bcaa/glutamin,10km-nel es 17-nel kuldtem le,ket ivasbol.Multkor probaltam az Iso endurance-al frissiteni,de az ugy megcsavarta a gyomromat h elso bokor lett belole,ez viszont nem piszkalja.Mondjuk joooval dragabb is,de heti egy hosszuhoz talan meg belefer.A tobbi edzesen nem frissitek,max viz (de az is csak melegben)
-
inf3rno
nagyúr
válasz danielsz #35620 üzenetére
Nem mondhatod, hogy én nem szóltam. Nálam ezek tipikusan 2-3 hónapos sérülések szoktak lenni, úgy, hogy be se dagad a bokám, csak kicsit meghúzom. Nálad benne van a szalag szakadás is. Kellene egy MR-t csináltatni róla, ha nem sajnálod rá a pénzt. Nekem sikerült egy terepversenyen addig elvinni így, hogy elzsibbadt féltávon a teljes lábfejem. Valszeg beduzzadt valami benne a folyamatos oldalra bicsaklásoktól és elnyomta az eret. Érzésre ugyanolyan volt, mint amikor a karomat feküdtem el, aztán amikor felébredtem azt hittem, hogy valaki másnak a karja mozog mellettem, úgyhogy lefogtam, aztán volt para egy pár másodpercig, amíg rájöttem, hogy a saját karom fogtam le, csak nem éreztem rajta semmit, azt se, hogy hozzá érek.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
danielsz
tag
Ma lefutottam a Dobogókői Hegyi Futóverseny kismaratoni távját (13,2 km, 400 m szint). 5 nap kihagyás után ma futottam először, merthogy vasárnap sikerült belelépnem egy kátyúba. Kicsit veszélyes ötlet volt így elindulnom. A verseny érdekessége, hogy rövidke szakaszoktól eltekintve jól futható az első 12 km, az utolsó kilométer viszont valami brutális - fel kell mászni a sípályán Sajnos hamar kiderült, hogy a lábam még szar, kb. 2 km-nél sikerült szarul rálépnem egy kőre - egy másodpercre felmerült, hogy fel kell adnom a versenyt, de aztán meggyőztem magam, hogy semmi picsogás, de innentől kezdve a lábam kb. a legkisebb hepehupákat se tolerálta, ami terepfutó versenyen kissé necces A pálya 7 km-ig lejtett, utána emelkedett, mákom volt, mert az emelkedő nagy része aszfalton ment, aztán 12 km-nél eljött a sípálya, tudtam, hogy szenvedős lesz, de a mászás a vártnál is fosabbul ment - a 13. km szintemelkedése 180 m volt
1:13:28-as idővel értem be (5:34-es átlag, a 12. km-ig 5 perce átlagon belül voltam), a szar lábamon pár perc elment, úgy érzem, sajnos a terepfutástól egy időre el kell búcsúznom. -
tomcica
Topikgazda
Egyezem,az asszonynak van nehany Tchibos topja,alaoltozoje es nagyon jok,megfizetheto aron.
Futos cuccot meg nem vettem,de csak mert nem elek HU-ban es nem szaladtam ra az akciokra.Decathlonban szoktam megoldani,ott mindig talalok valamit learazva (mondjuk altalaban nyaron telit,telen nyarit de nem gond,jo lesz a kovetkezo szezonra).There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Alg
veterán
válasz parandroid #35617 üzenetére
Mai napig a futás elkezdésekor, kb. 5 éve vett Tchibo-s polár futónacit használom hideg idős edzésekhez
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
parandroid
félisten
válasz Pttypang #35613 üzenetére
Nem ismerem a magyar tchibo store kínálatát, itt a németeknél ilyesmi kiegészítőket (sál, baklava, kendők, sapi, kesztyű, boka-és térdszorító, aláöltözők, kompressziós szár, zokni, telefontartó, övtatyó, stb), első körben kindig érdemes náluk megnézni, főleg, ha költséghatékonyság mellett valami alapvető minőség is követelmény.
p
-
veterán
-
veterán
Sziasztok,
Térdvédő/szorító terén tartós tapasztalatotok több lehet, mint nekem ->
Séta, futás, túrázás, biciklizés lenne a felhasználás, szóval a sima gumisok szépen lecsúsznak elég hamar. Előny lenne, ha kettő darabhoz se kellene zálogba adni a házat, hogy a hideg ellen védje mindkét térdem biciklizéskor.Köszi!
A legutobb ajanlott downshifter 8 már 1600 km-en ttul van, ha jol lattam, turaztam es setaltam benne tobbnyire az elmult ~6 honapban. (ha jol emlekszem, majusban vettem)
Everybody lies.
-
Peterhappy
őstag
válasz tomcica #35604 üzenetére
Egyetértek, felesleges az FB meg a Strava, amikor blogod is van
Az egyik legjobb dolog, ami velem történt az utóbbi években, hogy töröltem magam FB-ről. Komolyan.
Igaz azóta újraregisztráltam (röstellem, de álnéven), de összesen hat ismerősöm van, köztük a Feleségem (napközbeni levélváltásra ez bizonyult a leghatásosabb csatornának) és külföldre szakadt Barátok (Messengeren jobb a hanghívás minősége, mint pl. Skype-n).
Továbbá kényelmes, ha olyan helyre akarok regisztrálni, ahol nem kívánom a személyes adataimat megadni.Éppen ezért számomra emberi ésszel felfoghatatlan, hogy tud valaki órákat lógni FB-n (ahelyett, hogy itt lógna PH-n, ahogy én is )
A sporttevékenységeimet (futás, napi bringázás) viszont becsülettel vezetem. Egyfelől, mert jó néha visszanézni, honnan indultam (és még jobb lesz visszanézni akkor, ha már nem csak szájjal fogok futni, s visszatérek a fejlődés útjára), másfelől, mert adat
buzmániás vagyok; amint bele fogok valamibe, azt nekem folyamatosan elemeznem kell és/vagy valamilyen táblázatot kell mellé csinálnom[ Szerkesztve ]
-
danielsz
tag
válasz inf3rno #35607 üzenetére
Szerintem nincs ezzel semmi baj, hogy divat lett a futás, még ha ez együtt jár bizonyos visszásságokkal is. A kanapén tespedéshez képest a 6:30-as tempójú félmaraton is elég nagy előrelépés, ahhoz is kell edzeni, a kanapéről felállva nem fog egyből menni. Egy éve én se gondoltam, hogy egy félmaratont valaha is végigfutok, igazából az 1. félmaratonom elején se. Nem verseny volt, csak közösségi futásként meg volt hirdetve, volt benne 500 m szint, gondoltam, majd félúton visszafordulok, de aztán inkább végigcsináltam. A végére beállt a vádlim, de megérte. 2 nappal később már jött a 2. ...
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Hát sok olyan extrovertált ember van, aki csak azért megy valahova, mert ahol tömeg van ott tutira valami jó dolog történik. Elkocognak egy 6:30-as tempóval egy félmaratont, aztán konstatálják, hogy mekkora jók, meg a hangulat is király. Valakinek nem számít az idő. Nincs ezzel igazából semmi baj, ameddig elölről indul az, akinek meg számít. Én sem tudom miért lett divat, 15 éve még egyáltalán nem volt az, és még 5 éve sem volt annyira érzékelhető a trend, most meg csurig a facebook félmaratonos fotókkal, és a jobb versenyeken is tolongás van már. Bajnak annyira talán nem baj, mert legalább mozognak valamit.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
borix
őstag
Divatfutók,nem sportolnak,akkor majd elválik ki az igazi futó stb.
Azért tegyünk a mérleg másik oldalába is.
Akkor mi válik el mikor egyre többen jelentkeznek az ortopédiára és a különböző beavatkozásokra még viszonylag fiatalon,középkorban?
Ilyenkor már nem olyan fontos a flow-élmény igaz?
Sokan nem futóalkatok de ahhoz képest plusz tömeggel,közepesen,erősen befelé dőlő bokával szép időket távokat produkálnak támasztott cipőkben amik kisebb nagyobb feszültséget küldenek vissza a térdekre.
Nem támasztott cipőben futva pedig a lábállás lesz előnytelen a terhelés nem oda fog esni ahová kellene.
[link]
Szóval egyre több futó,egészségesen sportolva élő emberke,drága sportórával a kezén mérgelődik,hogy 2-3 hónapot kell várni az ortopédiára.[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
A FB,insta stb. platformokkal szinte az eletukbe ivodott,h ami nincs kiirva,dokumentalva,lefenykepezve,hangulatjelekkel ellatva,az meg se tortent (vonatkozik ez a Stravara is).Vagy meg szornyubb,ugy tortent meg,h esetleg senki nem latta ajjoj.Nagyjabol egy eve nem hasznalom a FB profilomat,csak kapcsolat tartasra,levelek nehany zart csoport.
Garmin,strava stb. nincs hasznalva.Manualisan vezetek edzesnaplot.Az iden mar napi km-t se vezettem pontosan,csak futom azt a maxot amit meg bir a test (es a kornyezetem ).There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
Épp erről beszélgettünk pár napja. Én már speciel letojom, hogy "fancy" lett, villogjon a fészbúkon, vegye meg a méregdrága trendi cuccokat, ha ez kell neki ahhoz, hogy valamit mozogjon, sportoljon, hát tegye. Jobb esetben idővel rá fog döbbenni, hogy csilivili futócipő nem a cél, hanem az eszköz.
Ha meg nem, hát nem kár érte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- DIGI kábel TV
- Milyen TV-t vegyek?
- Windows 11
- Politika
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- BestBuy topik
- Amazon Prime Video
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.