Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oxox
addikt
válasz tomcica #35599 üzenetére
amúgy nem értem miért lett a futás most ilyen fancy...én harcolok magammal minden este, pedig még tehetségem is volt hozzá anno, ill. ha nem lenne a +súly most sem lennék reménytelen.
hozzáteszem a legtöbb divatfutó baromira nem az eredményesség miatt, vagy a fejlődésért csinálja...gondolom menők a margitszigeten, a rikitó cuccukban, meg a facebookon pozolva (van olyan ismerősöm aki vigyorog a Prágai, Német versenyeken...de kb fél lábbal, fél tüdővel, fél részegen jobb időt futnok mint Ő (pedig három hónapja kinzom magam)....vagy lehet szeretik a verseny hangulatát (csakhát ha vigyorogni megy oda az ember akkor az nem verseny)
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #35593 üzenetére
Hagyni kell,h aki epp kifogasokat szeretne gyartani,az megtehesse felhasznalva epp ezt.Azokat kik valoban csinalni akarjak nem fogja erinteni,ahogy semmi mas sem
A tancot el kell jarni...vagy ahogy egy triatlonos haver mondana: "ha meg kell baxodni,akkor meg kell baxodni"There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Chuck Norris
senior tag
Találtam két jóáras cipőt a sportshoes-on:
[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
válasz Peterhappy #35596 üzenetére
ejj ne li. keljél már ilyeneket karácsony előtt...
Szép az az f5...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Peterhappy
őstag
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
Multinavigatoron nov 13-tol nov 30-ig vannak Fekete Pentekes cuccok.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Vertigo18
addikt
Bocsánat, a nyelvéről, belülről nem készítettem képet. Van benne egy 2006-os évszám, hátha ez segít valamit...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Peterhappy
őstag
válasz bencze #35592 üzenetére
"A végén az lesz, hogy csak a sajátra szabott méregdrága a jó minden másban lesérülsz ne fuss sőt ki se kelj az ágyból... "
Kis túlzással pontosan erre számítok én is. Az emberek (általánosítok) úgyis ezt akarják majd hallani, így legalább lesz ürügyük a mozgás kerülésére - nincs nekem pénzem méregdrága egyedi cipőre/úszódresszre stb. De ez már nagyon off.
-
bencze
senior tag
válasz Peterhappy #35587 üzenetére
A végén az lesz, hogy csak a sajátra szabott méregdrága a jó minden másban lesérülsz ne fuss sőt ki se kelj az ágyból... nemtom kicsit el van túlozva... vannak paraméterek amik nagyjából fontosak, hogy kényelmes legyen aztán alkalmazkodjon az ember lába is valamelyest. szerintem. Persze nem én döntöm el majd az lesz ami jó a gyártóknak...
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
tomcica
Topikgazda
Legyartatok veluk egy rakat New Balance 890 V3 sima 40-es cipellot,meg Adidas Hagio-t.Nem is kell h meregessenek semmit,csak omlesszek
Tudok olyanokat aki regi Hoka modellt kernenek vagy kihalt Fila Racert
(mer' addig "tokeletesitik" a gyartok evente a cipoket,h ami mukodott es bevallt az egyszer csak eltunik,ja elso Saucony Kinvara is kell jut eszembe)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
válasz ígyvanferi #35588 üzenetére
Így van, Feri! A jövő kb. ez. Mindenből egyénre szabott, egyedi igények szerint alakított példány, "just for you".
Egyébiránt példaképemnek, a XX. század egyik legnagyobb zsenijének is volt hasonló ötlete
szerk: és a poén, hogy bejött, a forma kvázi megálmodta a vibram futást
[ Szerkesztve ]
-
zaskar
senior tag
válasz tomcica #35585 üzenetére
A Skylon nekem is nagy kedvencem volt anno. 2004 körül vettem az elsőt, aztán minden évben megvettem az újabb modellt. Az utolsó, ami 2008 körül jelent meg és jelentősen csökkent a súlya, azonban nem lett a kedvencem. Abban futottam 2009-ben egy 6 órás versenyen, és akkor kezdett el kialakulni a sarkantyú a jobb lábamon, amitől a mai napig szenvedek. Többször kicsinálta az achillesem, így vagy 400 km-el nyugdíjba küldtem. Az elődei viszont életem legjobb cipői voltak.
-
ígyvanferi
addikt
Hát basszus, pont ez volt nemrég az ötletem. Miután nemrég megint rácsesztem a cipőrendeléssel, jött az isteni szikra: először hogy a lábfelmérést 3D nyomtatással kéne valahogy kombinálni, egy lenyomatot készíttetve a lábunkról. Persze ehhez a webshopok is kellenének partnernek, hogy kvázi a lábunkat belepróbálják a választott cipőbe. Aztán ezt továbbfejlesztettem, személyre szabva kéne futócipőt gyártani. Egy ismerősömmel, aki egyedileg készít bőrcipőket már konzultáltam is ez ügyben. De mondjuk semmi tudásom, előképzettségem, tőkém hozzá. De akkor nem csak nekem jutott ez eszembe, ennek örülök.
-
Peterhappy
őstag
Márciusi cikk, lehet, hogy volt már (nem rémlik), vagy olvastátok már, csak apróbb érdekesség.
A futócipőgyártás jövője
/mozgásvilág.hu/ -
tomcica
Topikgazda
válasz Vertigo18 #35583 üzenetére
A talpa egy az egyben olyan,mint a regi Nike Skylon cipome,az nem volt felul igy tulepitve (ez is jobban hasonlit tenisz cipore,mint futosra).
A Skylon volt az egyik best of edzo/tempocipom.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Vertigo18
addikt
válasz ígyvanferi #35582 üzenetére
Nem is vagyok benne biztos, hogy futócipő...
-
parandroid
félisten
válasz mukibuci #35576 üzenetére
Németeknél 400 eur körül már szinte mindennapos, de én is várom a black fridayt. Ha lenyomják 300 eur-ra az árát, lehet, hogy elcsábulok. Szükségem nyilván nincs rá, az fr235 is tud mindent, ami nekem kell, de olyan szép...
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
-
Vertigo18
addikt
Kis segítséget szeretnék kérni tőletek...
Ahogy tomcicának előkerül néha a feneketlen ágya alól egy-egy elfelejtett futócipő, úgy most nekem is előkerült egy a padlásról. Arra emlékszem, hogy kb. 3 éve vettem, de sajnos a doboza kellett másra, így nem a saját dobozában volt. Talán egyszer volt rajtam, de most az istennek sem tudom megállapítani a PONTOS típusát...
Inkább linkesítem, hogy ne zabáljon mobilnetet, csak ha valaki rákattol...
Szakiktól kérdezném, hogy mi lehet ennek a nem éppen mai cipőnek a pontos megnevezése?
-
borix
őstag
válasz tepenzed #35572 üzenetére
Garmin nem javít cseregarancia van.Azt jelenti 1 év jótállás után ha meghibásodna az óra fix díjas csere van kb 50-60E ráfizetve kapsz egy új órát és újra ketyeg az 1 év garancia (hivatalos viszonteladótól véve).
A bicajozz.hu oldalon most akciósan 154200Ft 3 év garit ígérnek rá ha itt veszed úgy néz ki nem hivatalos viszonteladó a szerviz nem fog foglalkozni az órával ha meghibásodna.Az üzlet,hogy fogja kezelni a gari ügyet ha baja lenne mennyire korrektek az jó kérdés. -
tepenzed
őstag
Garmint mindegy, hogy hol veszi az ember? Árukeresőn egyik helyen a forerunner 935 csak 140 körül van, máshol 166+, de valahol kiemelik, hogy hivatalos Garmin garanciával. Ezek szerint valamelyikre csak bolti garancia van?
-
Aristeus
tag
válasz ígyvanferi #35569 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Szeretek írni, ha nem programozó kocka lett volna belőlem, akkor vagy tesitanár, vagy újságíró leszek.(#35568) norby_42: A kép nem mind saját, van fotós ismerőstől, a szervezőktől, csináltam én is telefonnal (Ezer éves Samsung GT-I8730, amit nem sajnálok, ha terepfutás közben egy esésnél megadja magát.) + van amelyiken van egy kis photoshop-os rásegítés is. Ettől függetlenül voltak olyan helyek, amiket a legjobb fotó sem adott volna teljesen vissza.
(#35566) tomcica: Az út nem csak jelzett turistautakon vitt, hanem különböző erdészeti utakon - így akarták a szervezők közelebb hozni a versenyzőket a természethez, viszont a szalagozás minősége elég változó volt.
Hallottunk a végén olyan sztorit - azt nem tudom, hogy tényleg mi igaz belőle, vagy hogy egyáltalán igaz-e - szóval a verseny reggelén bőven a rajt előtt minden távra tesztfutókat engedtek rá, akik ismerték az útvonalat. Ezen tesztfutók közül is volt aki eltévedt.Az is balszerencse volt szerintem, hogy az "M" és "L" táv keresztezte egy másik verseny szalagozását...
Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.
-
borix
őstag
válasz tomcica #35566 üzenetére
Bénázásoknak tűnik de simán benne van.Mikor nagyrészt csak szélesebb erdei,erdészeti utakon kell futni ott hamarabb feltűnik,hogy ha az ember letér róla.Mikor már az erei ösvények csapások is játszanak bőséggel ott már ez van.
Nem vagyok nagy eltévedős típus de a Börzsönyben eddig ahányszor voltam túrázni mindig eltévedtem
erre út arra csapás azt hiszem,hogy jó úton megyek mert egyenesnek látszik közbe szépen elkanyarodok rajta a megfelelő iránytól.[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz bencze #35562 üzenetére
Ha megnézed a trackjeimet, akkor látszik, hogy azért errefelé elég változatos útvonalakat lehet futni. Egyrészt nagyváros mellett lakom, egy kis faluban, másrészt hihetetlen profin, és többségében elsőrangú minőségben van kiépítve a kerékpáros-, és túraút hálózat. És nemcsak vidéken, de a városok is abszolút jól futhatók (jó minőségű, széles, kiterjedt kerékpárutak, és járdák szinte mindenhol). Ha terepre vágynék, abból is van többféle minőség is, akár hegyre fel, mindössze pár km-re innét (Feldberg, Taunus, Spessart).
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
inf3rno
nagyúr
válasz bencze #35562 üzenetére
Nekünk van aszfaltos katonai út az erdőben, még az orosz időkből maradt. Azon szoktam néha futni. Azt hiszem már voltatok itt egy páran télen a Hajag kupán, csak akkor hó alatt volt az egész. Legtöbbször viszont elég jól futható, főleg a mostani enyhe teleken.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
bencze
senior tag
válasz parandroid #35559 üzenetére
Ezen már én is gondolkoztam többször. Az a baj az aszfalt se jó csak másként, egyrészt megterhelőbb hosszú távon mert ugyanaz a terhelés, másrészt a léleknek is csak szarabb. Az ideális talán a terep de az ember ne siessen
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #35559 üzenetére
Szerintem edzeni kell terepre is, hogy bírja a lábad az oldal irányú terhelést. Legutóbb amikor terep félmaratonnal próbálkoztam be, akkor 10k után teljesen lezsibbadt boka alatt az egyik lábam, aztán utána már csak kocogtam. Nekem úgy tűnt, hogy nem lehet hirtelen váltani az aszfaltról, főleg nem ugyanabban a cipőben. Talán az ősszel, ha marad ilyen száraz az idő, még egy darabig próbálkozom a tereppel Five Fingers-ben.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
parandroid
félisten
válasz Aristeus #35558 üzenetére
Nagy királyság, de ilyenkor mindig tudatosul azért bennem, hogy én maradok az aszfalton, erdőbe max döngölt földútra merészkedek be. Gratula neked, jó móka lehetett azért.
p
-
Aristeus
tag
Elkészült a vasárnapi versenyem részletes beszámolója. Olvassátok sok szeretettel! [link]
-
Alg
veterán
Fiatal triatlonos kolléga pont most készül a tavaszi bécsi maratonra, 2:40-en belüli célidővel
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #35550 üzenetére
Nalunk van h 2:40-el nyernek orszagost,annyira gyer a felhozatal.Meg ugye rengeteg edzokilometer kell ezekhez a hosszu tavokhoz,nincs divatja felenk.
Annyira nem indul meg a nyalelvalasztasom egy orszagos dobogotol,ha nekem nem elfogadhato a celido.Nyersz nehany versenyt es elvesziti a varazsat.Egy magadhoz mert eros ido viszont meg egy edzesen v kisebb versenyen is tobbet er igy a mostani fejemmel
18-19 evesen mas volt ez nalam is.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz kk831228 #35546 üzenetére
Latod ez jo kerdes,de 3:45-os ezrekkel kezdenek be,ha az ember jo napot kap el es nem zuhan szet 32-35utan akkor 2:37-38 az nem tunik lehetetlennel...de nem erzem ugy,h kell meg nekem az a tav,elobb szepen kielezem a felmaratonos idomet
Azt kell elobb szepen betolni 1:12:XX-re (3:27-es atlag),azzal most ugy elegedett is lennek szep az a 1:09:XX de az 3:18-19-es iram ami 7-8km utan mar piszkosul faj amThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Tegnap 30km fokozo volt dongolt foldesuton 4:05 koruli elso harmad, 3:57-4:00 masodik es 3:45-50 az utolso harmad...atlag 3:53.
Ma reggel 10km konnyu,es ra delutan 17km benne 10km fokozo tempo 36:22 (4:06-3:49-3:47-3:45-3:39-3:29-3:32-3:32-3:24-3:15) atlag 3:38.alakul a kondi
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
kk831228
addikt
Miből van ez a Szőnyi Feri...? 🤔
Mondjuk 30 x után, 10 x lóf.. sz... Azert orulnék én a 10 - nek is...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
inf3rno
nagyúr
válasz danielsz #35540 üzenetére
Szerintem mondd le, és jobb ha nem halogatod vele az orvost. Én is meghúztam ugyanígy kátyúval még a nyáron, nekem be sem dagadt, de 2-3 hónap volt mire helyrejött. Neked akár még szalag szakadás is benne van így, hogy meg van dagadva. Mindenképp megér egy MR-t is, mert a legtöbb orvos nem annyira képzett, hogy mozgatásból megmondja, hogy van e szakadás vagy nincs. Bátyámnak még MR-el is az egyik azt mondja, hogy szakadt a térdszalagja, és műteni kell, a másik meg hogy nem...
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Chuck Norris #35536 üzenetére
Volt valami futós betegségek fórum, de már évekkel ezelőtt írtam oda utoljára. Nem találom a könyvjelzők között, lehet, hogy a tabletemen van elmentve, ami már nem működik. :S
Esetleg megpróbálhatsz beesni ide: OSEI, hátha ki tudod harcolni, hogy ránézzenek, de garancia nincs rá. Én mellkas fájdalommal akartam ide menni, de simán elküldött háziorvosom az itteni kardiológushoz. Nem tudom, talán ha bpi vagy, akkor ki tudod dumálni. Aztán ilyen láb gondokra még az is előfordulhat, hogy nem kell beutaló. Ha ismersz BSI futónagykövetet, akkor kérd meg, hogy intézzen neked valamit. Elvileg ők képben vannak országosan, hogy kihez érdemes menni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
danielsz
tag
Gratulálok ígyvanferinek és Aristeusnak is
Nekem tegnap terepfutás után sikerült megsérülnöm, már aszfalton, beleléptem egy kátyúba Húzódás/rándulás boka körül, kicsit megdagadt + bepirosodott. A szombati Dobogókői Hegyi Futóverseny így tutira ugrott, de reménykedem, hogy a siófoki maratonváltóra jövő hétvégére helyrejön. Bár még ma kéne lemondani azt is, akkor a pénz nagy részét visszaadják.
Ha valakit érdekel, átadom a nevezésemet a szombati dobogókői versenyre, terep, 13 km, 435 m szint.
-
Aristeus
tag
válasz kk831228 #35535 üzenetére
Köszi mindenkinek a gratulációt!
(#35532) vighpeter: Igen, valószínűleg a speedcross utolsó vagy utolsó közeli útja volt ez. Hiába a gyakori takarítás, azért ez a cipő kapta nálam mindig a legdurvább, saras, poros, sziklás, köves kiképzést. A következő cipőnek pedig valószínűleg egy inov8-et fogok beújítani.
A beszámoló már készülget, lesz még 1-2 kép is. Hamarosan jelentkezem.
[ Szerkesztve ]
-
Chuck Norris
senior tag
válasz ígyvanferi #35537 üzenetére
Gratulálok neked is meg Aristeus sporttársnak is, szép eredmények.
-
ígyvanferi
addikt
Kösz mindenki!
(#35533) bencze: hátdehát edzek én rendesen. Vagy mondjuk inkább úgy, amikor edzek, akkor rendesen csinálom. Lehet így a helyes.
[ Szerkesztve ]
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz Chuck Norris #35529 üzenetére
Hát én csak ilyet tudok: [link] (Fehérváron rendel, ha kell tudok telefonszámot szerezni), de ez inkább sportsérülésekre vonatkozik, pl amikor focinál felrúgnak, aztán kificamodik a lábad vagy szakad a szalag vagy ilyesmi. Ami neked van, arra valószínűleg inkább valami ortopéd orvos kellene.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Chuck Norris
senior tag
Valaki ajánljon nekem egy sportorvost kérem ha tud Budapesten vagy nem túl messze, megint előjött a fájás a lábszáramban kívül elől. Két hétig pihentettem, még úszni is elmentem párszor pedig nagyon utálom, belemasszíroztam ipari mennyiségű flexagilt de nem akar elmúlni. Csináltattam labort azt mondta a házi orvosom, hogy leszámítva, hogy sántikálok teljesen egészséges vagyok. Az sztk-s ortopéd orvos is legfeljebb annyit tud mondani, hogy ha fáj akkor ne fusson annyit de ezzel sem vagyok előrébb.
-
inf3rno
nagyúr
-
kk831228
addikt
válasz ígyvanferi #35524 üzenetére
Az már azért nem gyenge idő, gratula!!
-
Aristeus
tag
Megvolt a Mecsek 4 Hills Maraton - M távja: Három eltévedéssel, egy kisebb bokahúzódással, de mindezek ellenére egy jó adag szerencsével sikerült behúzni a második helyet.
28.75 km, 882m szintemelkedés, pazar erdőkön és patakokon keresztül.Részletes beszámoló egy-két nap múlva, amint lesz rá időm!
-
ígyvanferi
addikt
Az jó ár. Egyébként ez még nem is BF akció, az majd 4 nap múlva indul sportsshoeson.
Még mindig azzal az 55 eurós NB 1500-assal szemezek. De most nem...Megvolt a felmérő, 1:26:49 lett. Most kivételesen nem is vontam le a frissítéssel töltött időt. Az kétszer 30 sec volt kb. De ugye versenyen sem áll meg az idő, szóval... A két évvel ezelőttinél még levontam.
Jól ment, nem volt igazán fal se, az utolsó két km-en 3:53-as tempóra gyorsultam. Holnap azért fájni fog, az tuti. Elég jó lezárása a szezonnak, csak 5K-n nem javítottam az időn, de arra nem is próbáltam rá, jobban foglalkoztatott most a félmaraton, meg korábban a 10K. Majd jövőre az is műsorra tűzöm.Azt nem tudom, hogy kéne úgy km-t gyűjteni télen, ha sokkal több időm nem lesz, mint most, és ha lassítok a tempón, akkor az akárhogy is nézem, kevesebb távot fog kiadni heti/havi szinten. Na majd meglátjuk, lehet megerőszakolom magam és fixen 6 napot futok a mostani 4-5 helyett.
-
Agony
aktív tag
válasz ígyvanferi #35401 üzenetére
Adidas Adizero Adios 3 a SportsShoes-on Black Friday akcióban 80 EUR.
(van Tempo és Boston is)[ Szerkesztve ]
Start with a whisper, end with a scream!
-
tomcica
Topikgazda
válasz danielsz #35519 üzenetére
uhh,az valoban az,talan ha valami kesobbi 3oras maratont celoz meg az a terv es egyik nap "elofaraszt",masik nap tovabb faraszt celtempon,igy el tudom kepzelni,persze akkor mar 1:25 koruli FM-t tudnia kell az illetonek.
-
borix
őstag
válasz inf3rno #35517 üzenetére
Egy kis zsír olaj megy e a tojás alá vagy egy kis kockázott bacon szalonnával,kolbásszal,hagymával meg van dobva ki,hogy szereti az már akkor,hogy el lett rontva igaz?
A tojást szigorúan zsír,olaj nélkül sőt mikrózni a legjobb és mellette simán beleférnek az üdítők,Coca-Cola,Ice Tea,Túró Rudi,péksütik,fagyi,palacsinta stb persze szigorúan csak mértékkel ami valahogy nem jön össze..SwitcX
Várjunk még azért 2-3 hónapot. Munkahelyi problémák,megfázások,rossz idő,halmozott fáradtság stb hadd jöjjenek.
Gyakran van igazam de vele jár,hogy mikor nincs akkor meg nagyobbat tévedek.
Kitartás toljad az a lényeg![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #35512 üzenetére
Az se rossz. :-)
Én olajbogyót szoktam egy csomó mindenhez enni, meg néha lenolajat öntök rá. Nem muszáj minimumra levinni a zsiradékot, ha viszel be mellé elég omega-3-at. Azért a zsíros húsokért én sem vagyok oda, max havi 1x belefér, de szerintem még annál is ritkábban eszem ilyesmit.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
parandroid
félisten
Szerintem a nagy részünknek nem az lesz az étkezésével a legnagyobb probléma, hogy nincs benne megfelelő mennyiségű zsiradék. Sőt... Tojáshoz amúgy kifejezetten undorítónak tartom zsírt/olajat tenni. Rántottához szoktunk egy késhegynyi vajat, de ennyi. Ami kell, annyi meg húsban, tejtermékekben tutira megvan. Még úgy is, hogy előbbiből kimondottan a száraz húsojra hajtok, tejtermékekből meg zsírszegényre.
p
-
borix
őstag
válasz parandroid #35512 üzenetére
A napi étkezések 15-20%-ban nem árt ha zsiradékot tartalmaz különben gondok lesznek előbb utóbb.
-
Chuck Norris
senior tag
válasz bencze #35474 üzenetére
A fujitrabuco 5-ös szériáját használom mostanság terepre, idén már kettőt kinyírtam. Teljesen meg vagyok vele elégedve, egy nagy baja van, hogy már 3-400Km után kezd el lukadni, 800Km után már kilóg belőle a kislábujjam. Most nézem, hogy a 6-os meg jóárasítva lett, mindjárt veszek is egyet.[link]
Van még pár speedcross-om is, na az tényleg jó nagy sárba és hóban sem csúszik meg de azt nem ajánlom ha széles a lábad mert nagyon be van szűkítve az eleje.[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz inf3rno #35510 üzenetére
Nekünk tefal cserélhető betétes szendvicssütőnk van, ahhoz vettem olyan betétet, amivel pici palacsintákat lehet sütni. Mondjuk a proteinporral megbolondított, teljes kiőrlésű lisztes, vagy búzadarás palacsinta eleve jó cucc futás után, de ebbe a sütőformába szoktunk beleütni egy (illetve sütőformakénr egy, úgyhogy kettő) tojást, ha elő van melegítve, egy perc alatt kész a hozzáadott zsiradék nélküli tükörtojás. Ha időben sikerül kikapni, a közepe még folyós is marad. Vékony szelet kenyérre, vagy soft-breadre egy szelet sonka, sajt, valami zöld (sali, rukkola, vagy ami van), és arra a tojgli. Futás után a legjobb, és két ilyentől full jól bírok lakni. Még egy izotóniás, alkoholmentes búzasört lehet pukkantani hozzá ízlés szerint. Na, jó étvágyat mindenkinek!
p
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #35504 üzenetére
A tojás, mi?! Persze, persze!
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #35497 üzenetére
Ha van mikród, akkor próbáld ki a buggyantottat is. Abban nulla az extra zsiradék, és nem ég/barnul úgy meg az alja, mint a tükörtojásnak, ha kevés zsiradékon sütöd. Állagra nagyjából az, mint a tükörtojás, ha eltalálod a főzési időt. Lehet gázon is forró vízben kifőzni, de ha nagyon forr a víz, akkor szétcsapja a tojást, és tojásleves lesz a vége, szóval jóval nehezebb úgy, mint a mikrós módszerrel, és mosogatni is többet kell. A rántotta nekem nagyon leragad, ha nem teszek alá olajat.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #35506 üzenetére
En elotte egy nappal full pihenot szoktam,de csak egy napot.Nekem ez jott be.Ket nappal elotte meg megyek rovid iramjatekot,porgoset (ilyen 30-50mp eros,1perc laza valtogatva nehanyszor)
-
bandus
veterán
válasz ígyvanferi #35506 üzenetére
Van aki eskuszik ra, en azt figyeltem meg, hogy 3 nap full pihenovel vagyok a legjobb egy versenyen, atmozgatni sem szoktam.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
ígyvanferi
addikt
Van értelme még ma átmozgatnom pár km-rel a holnapi félmaraton felmérő előtt? Tegnap nyomtam egy lazább 7 km-t, a végefelé beleraktam pár rövidebb sprintet, meg 3x200-at céltempón. Egy kis bringázás lesz most mindjárt, mert ki kell szaladnom a decathlonba pár cuccért, az kb. kétszer fél óra. Valószínűleg túlspilázom, mert ezen a szinten nem az fog dönteni, hogy ma futok-e mondjuk 4 km-t vagy sem. De azért kíváncsi vagyok, hogy lenne elméletben ideális.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #35504 üzenetére
szooo'val a tojas ?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- DIGI Mobil
- Trollok komolyan
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek