Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabgergo
őstag
válasz zaskar #37296 üzenetére
Ha túlpakolod akkor gondolom elég para az öv, de nem túlpakolva meg a tesztek alapján sokkal jobb mint a zsák, nem? Főleg melegben, amikor a mellény/hátizsák óhatatlanul melegít. Te mit tapasztaltál?
Mobilnak + 1x250ml (talán néha 2*250) víznek és pár energiaszeletnek az öv tűnik ésszerűbbnek nem?Meg azért nagyon nem mindegy h milyen öv, ilyen lötyögős vackok biztosan zavaróak, de a compressport free belt meg a salomon pulse belt elég stabilnak tűnik még megpakolva is.
[ Szerkesztve ]
-
zaskar
senior tag
válasz Peterhappy #37293 üzenetére
Én is így vagyok a kulacsos övvel. Évekig használtam, és el nem tudtam volna képzelni, hogy hátizsákkal fussak. Aztán egy versenyen lehetett tesztelni Ultraspire futózsákokat, és jelentkeztem rá. Azóta csak azzal futok hegyi versenyeken, mindegy hogy 30 vagy 60 km a táv. Amúgy is sok hegyi versenyen van kötelező felszerelés, ami már nem férne egy övtáskába. Persze tudom, hogy vannak nagyobb méretűek is, de szinte én érzek fizikai fájdalmat, amikor előttem fut valaki egy ilyen kétkulacsos, degeszre pakolt valamivel a derekán...
-
danielsz
tag
válasz inf3rno #37294 üzenetére
A talpbetét eléggé elkopott mindkét lábnál kislábujj alatt, mikor legutóbb csekkoltam, csak eléggé pici kopás volt, ezért gondolom, hogy egy új talpbetét javítana a helyzeten. Igaz, a talp kopása miatt már nincs olyan sok kilométer a cipőben. A zokni eddig nem okozott gondot, de innentől persze érdemes lenne kipróbálni egy normálisat. Télre a vastag Kalenji Kiprun zokni bejött, ennek a vékony verzióján gondolkozom:
[link]Konkrétan vízhólyagom még nem volt, csak bőrkeményedések a talpamon, arról meg gondolom nem igazán a zokni tehet.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz danielsz #37273 üzenetére
Nekem a Saucony cipőmnél volt hasonló, amikor 10k felett futottam. Részben cipő, részben zokni miatt van. A zokniról már írtam korábban, hogy milyen anyagú a jó, keress vissza. Azon felül még sudocrem, ami segíthet, hogy ne törje annyira. Hosszú távon meg talán csak másik cipő.
Szerk: a talpbetétre nem is gondoltam. Simán lehet amiatt is.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Peterhappy
őstag
válasz danielsz #37292 üzenetére
1K körül szokott lenni Aldiban-/Lidlben (csak azért írom, mert pár hete láttam valamelyikben, szerintem nem kapkodták el).
Még pár gondolat így, bepótolva 70+ hozzászólásnyi restanciát.
Én kulacstartós övet használtam anno. Soha többet. Hamarabb megyek el félmaratont futni egy korty víz nélkül nyáron (jó, egyszer voltam ekkora távon életemben), mint hogy azt magamra vegyem. A hátizsákok viszont nagyon jók, használják páran az ismerőseim közül, kivétel nélkül mindenki elégedett vele.
Én most kezdtem újra a bringázást, szerda óta böjtölök, remélem pár hét alatt elérem azt a súlyt, ahol már nyugodtabb szívvel merek futni (most nem bírja a térdem). A régi futócipőmből bringás cipő lett, az újba most csináltatok talpbetétet, terveim vannak idénre, aztán meglátjuk, én csak tervezek, de "más" végez
-
danielsz
tag
válasz Chuck Norris #37289 üzenetére
Köszi, de az akkor túl nagy lesz. 43,5-es Asics cipőm van. Ezt nézegettem:
https://www.decathlon.hu/run-300-talpbetet-id_8329319.html2500 Ft, nem drága, csak ilyenekkel nincsen tapasztalatom.
-
oxox
addikt
válasz seadrone #37290 üzenetére
ohh én megszoktam a kerozin szagot, a Vecsés-Reptér gyorsforgalmi sem az alpesi hegyilevegő, dehát szegény ember vizzel főz...
sportot szoktam betenni, mert az némiképp szórakoztat (ill. amig nem krepált be a fülesem film vagy zene ment alatta). Brian élete rossz választás, futás közben duLván nem jó röhögni
tegnap Roma-Fiorentina meccs ment ha jól emlékszem sose tudom meg már mi lett a végeredményde már kinéztem az utódot a fülesnek...csak még várnom kell rá két hónapot, mert itthon nem kapni, és az eur-usd váltásuk vicc. Jaybird Tarah Pro...szerelem
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
seadrone
őstag
ja elnéztem a matekot, igazad van
"a pad tv-je is lekapcsolt 47. percben"
nekem az az első, hogy kikapcsolok minden képernyőt (van hogy igen trükkösen lehet csak megoldani, nem is értem miért... a kedvencem, amikor feldobja a futógép, hogy login to twitter, fb, meg a fene tudja még mik vannak. nekem ez már vicc kategória)
na jó, mondjuk egy 2 órás futás alatt végig lehet nézni a brájen életét, de akkor meg nehéz lenne a futásra koncentrálni
jó ez a reggeli befutás, én is szívesen tenném, ha nem szmogban kellene, napi 2x7 km ideális lenne
[ Szerkesztve ]
-
Chuck Norris
senior tag
válasz danielsz #37276 üzenetére
Ha nagyjából 45-ös kellene abból tudok adni, mert amióta a podiartot használom azzal kezdem, hogy kiveszem a gyári betétet az új cipőkből.
@dabgergo: ez 2x2.5dl az még nem lifeg
@inf3rno csak egyszer használtam kipróbálásilag de annyira idegesített, hogy a végén már a kezembe vittem inkább.
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz seadrone #37286 üzenetére
milyen 10-hez?
a karóra szerint 12.76km lett a táv egy óra alatt...a pad 12,8km-t számolt (a 4:41perc/km = 12,8km/h-val) fix sebességgel mentem végig. Tomcica irta korábban, hogy padon a "hütés" elmaradása miatt 30perc után van eredményesség. 10km-ert céloztam meg, de három km után már úgy voltam vele, megnézem megy-e egy órán át. sima ügy volt, csak baromi unalmas, ráadásul a pad tv-je is lekapcsolt 47. percben...Kint napi két futásnál is valami 12-13km volt a legtöbb eddig (múlt héten kétszer futottam be a céghez, majd haza, de a kettő között volt 8,5óra irodaimunka). Amúgy egy szuszra 10km már többször, a legjobb idő 45:06 (4:30p/km)
eddig sose ittam futás közben...nem kényelmes a kulacsomból.
[ Szerkesztve ]
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
seadrone
őstag
gratulálok a 10-hez!
kinn se futottál még ennyit sose?
érdekes ez a technika, utánaolvasok majd.
még az is lehet, hogy az óra mér jól, és a pad tér el a valóstól
nem szoktam mérlegre állni, de tegnap megtettem, 80 dekát izzadtam ki, de közben megittam fél liter vizet, ha összeadom, az 1.3 liter folyadék, pedig inkább vékony vagyok
-
Agony
aktív tag
válasz dabgergo #37284 üzenetére
Én Flipbeltet használok ha valamit vinni akarok magammal, de ez is kb. Salamon árban van.
Eszközök hurcolása kapcsán eszembe jutott, hogy akinek esetleg Garmin Pay képes órája van, már tudja használni.
Start with a whisper, end with a scream!
-
dabgergo
őstag
-
oxox
addikt
válasz seadrone #37282 üzenetére
Én tegnap 1 órát toltam padon...kb 40m volt az eltérés, ill. 1mp/km...padon 4:41-re állitottam óra 4:42-re hozta ki a végét.
lassúlásmérővel méri gondolom, érzi a kézmozgást + földetérést (Garmin 5s)
amúgy ez volt az első 1órás futásom, annyi volt a hátránya, hogy cefetül megizzadtam...folyt az izzadságom, a polóból legalább 2-3dl kijött....viszont a mérleg meglepett, benéztem 90kg alá...89,6 (igaz aztán ittam egy liter vizet, de meglett )
-
seadrone
őstag
sziasztok!
az abmit 2 óra honnan tudja, hogy milyen távot futok a futópadon?
a pulzus miatt tettem fel, kb 1%-os eltéréssel megmondta, csak lestem
-
-
bandus
veterán
válasz dabgergo #37279 üzenetére
amit elfelejtettem írni, hogy ha budapesti vagy menj el, próbáld fel, trükkös a méretezése. én is inkább a salomon megfelelőjét választottam helyette, ami pulse belt néven fut, ebben nekem 500 ml soft flask kényelmes hátul, elöl meg a teló és egyebek (i7 tokkal pont elfér).
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
dabgergo
őstag
tomcica: értem, közben tényleg leesett h miért kell kombinálni, köszi!
bandus: ez a compressport freebelt nagyon megtetszett, köszi h beírtad, már majdnem megrendeltem a mellényt, de ez jobbnak tűnik és olcsóbb is! Ahogy nézem két 250ml-es soft flask ebben is elfér meg mobil, plusz pár energiaszelet, nekem más nem kell, ez elég nyáron 40-50km-re kb.
Agony: köszi szépen a táblázatot! Ezek a számok nem semmik! Hogy a fenébe mentél 10 alá testzsírszázalákban?
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
Jó számok. Én 87,9 kg / 36,8 % / 23,2 %-ról indultam januárban, a cél május 1-re 82 kg, június 1-re 80 kg.
Pénteken voltam 82,9 kg (hétvége az lazább, mindig a péntek reggel az etalon ), szóval jól állunk, a százalékokra kíváncsi leszek. 4x/1x - szerintem meglesz, jó lenne megközelíteni a 45/15-öt.
Az a jó, hogy most egyáltalán nem szenvedek a diétában, sikerült tök jól eltalálni, éhes sem vagyok, edzés is megy, fogyok is. Pedig hétvégén nem számolom, csak nem eszek annyit, mint eddig, de pont jó, mert a hosszú edzések akkor vannak így kompenzál.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Agony
aktív tag
Én sose kondiztam vagy ilyesmi, csak ahogy lefogytam a 96 kg-ról 73-74 környékére, akkor szerettem volna szinten tartani és valami fenntartható formába önteni, úgyhogy elkezdtem olvasgatni.
Tihanyi András: Teljesítményfokozó sporttáplálkozás
Tihanyi András: Sporttágspecifikus sporttáplálkozás
Anita Bean: Modern Sporttáplálkozás
Silye Gabriella: Sporttáplálkozás a maximális teljesítményhezAztán ezekből kilegóztam ami nekem jónak tűnt. A fehérjét belőttem fix 2 g / tskgra, mert abban mindenhol egyetértettek, hogy annál többnek nincs értelme, a kalória bevitelt pedig 15%-kal az elfogyasztott alá tettem, hogy tartható legyen. Így sikerült lemenni 71 kg-ra, ami már évek óta állanó +/- 1 kg.
A legjobb testzsírom 9% volt 45% izomtömeg mellett kb. 69 kg-san (180 cm), de az már annyira erőltetett volt, hogy kb. a tükörben magamra néztem és attól ideges lettem úgyhogy szépen el is engedtem ezt a vérre menő kalória számolgatást. Azóta csak MyFitnessPalbe felírom mit ettem adott napon, az legyen a limit alatt aztán viszlát. Így a "csúcshoz" képest feljött 2-3 kg és beállt ez a 71 kg-os tömeg (11-13% zsír), de nem stresszelek azon, hogy vajon megehetek egy csokit vagy ehetek-e este 10kor popcorn-t... és láss csodát, nem dőlt össze a világ.
[ Szerkesztve ]
Start with a whisper, end with a scream!
-
6030D
őstag
Ez nagyon komoly táblázat! Nekem van A és B menü, illetve 3-4 napig ugyanazt eszem, hogy ne kelljen minden nap számolgatni, meg főzöcskézni. A fehérje/szénhidrát arány az neked miből jött? Mi volt a cél? Fogyás, szinten tartás, szálkásítás? Nekem most a fehérje és a ch is 2-2 g/tskg, működik is, de kíváncsi leszek az áprilisi mérésre, hogy mennyit változtak a zsír és izomtömeg százalékok. Mondjuk az edző szerint ilyennel ne foglalkozzak, hegyi kerékpárnál az a lényeg, minél kevesebbet cipelj fel a hegyre, az mindegy, miből áll össze, ha halad a szekér.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Agony
aktív tag
válasz dabgergo #37263 üzenetére
Ha szeretnéd számolgatni, hogy miből mennyit ehetsz meg szétosztani a napra, akkor szívesen odaadom az excel táblát amit még régen csináltam, hogy belőjem a napjaimat. Most már nem veszem annyira véresen komolyan, úgyhogy nem használom, de az elején jó támpont volt kikísérletezni, hogy mi hogy lenne jó.
A tábla tetején be tudod lőni a saját adataidat, a jobb felső sarokban a módosítóval pedig csökkenteni a kalória igényt ha fogyás a cél. Az alatta lévő két sávban be tudod írni egy heti aktivitásodat pl. az óra által mért számok alapján, aztán ebből ami kijön napi átlagnak, abból a százalékok alapján leosztja mennyi fehérjére, szénhidrátra, zsírra van szükséged.
Aztán ha elkezded feltölteni a napod kajával, akkor mutatja, hogy miből mennyit vittél be és mennyi van még a határig, de étkezésenként is összeszámolja a makrókat.
Elég sok ételt/terméket felvittem a TERMÉKEK fülre, főleg amiket én eszek, így ezekből tud számolni, de ha te másokat fogyasztasz elég csak ide felvinni a terméket és a címkéről a makro adatait, utána már név alapján keresi a tábla és a fogyasztott gramm szerint leosztja.
És hogy hónap végére ne menjen rá a gatyád az egészséges táplálkozásra, még költséget is számol.
(Érdekes, hogy a full egészséges étrend 2000 kalóriára, kijön 1500 Ft/nap-ra... )Start with a whisper, end with a scream!
-
danielsz
tag
Újfajta problémát tapasztaltam futás közben eddig nem volt ilyen. A vasárnapi versenyen feltörte a cipőm mindkét lábamon a talpam szélét a kislábujj tövénél. Nem is látszik ránézésre, de baromi zavaró. Eddig egyáltalán nem tapasztaltam a dolgot. Kb. ott fogok talajt és a cipő talpa is ott van eléggé elkopva. Még csak 700 km van benne, úgy 1000-ig azért használni akartam. Szerintetek ehhez a cipő kopása hozzájárul vagy ez attól független? A zoknira is gondoltam, az alap legolcsóbb Kalenji, de az eddig semmi problémát nem okozott.
-
bandus
veterán
válasz ígyvanferi #37265 üzenetére
compressport freebelt, keress rá
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
inf3rno
nagyúr
válasz Chuck Norris #37267 üzenetére
Szerintem hátizsákban inkább 30k felett érdemes gondolkodni, mellényt meg tutira nem vennék kánikulában, ha nem muszáj. A 20k-ra a legnagyobb hőségben is elég szokott lenni egy öv meg fél liter víz. Nekem a nem ajánlott változat van. Én hátra szoktam fordítani, aztán ott veri a seggem, hogy fussak gyorsabban. Engem sokkal jobban zavar, ha a cipő nem tökéletes. De mindenki másra érzékeny.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
norby_42
aktív tag
Nem találom a Dechatlon oldalán, de régebben vettem olyan kulacstartót, aminek átlós vállpántja van, plusz egy derékszíj szerű rész. De csak egy palacknak elég, meg kis hálós zseb van.
Megkerestem, ennyi látszik a vásárlásoknál:
Sorry, itt van
[ Szerkesztve ]
Eat pasta, run fasta
-
dabgergo
őstag
válasz Chuck Norris #37267 üzenetére
Hát nem tudom, nem vagyok meggyőződve arról h az öv kényelmesebb főleg 2x500ml vízzel, de igazából én sem próbáltam
-
Chuck Norris
senior tag
Egy ilyesmi öv, hacsak nincs valami irdatlan kánikula, bőven elég 20Km-re: [link] kulcs, mp3 játékos, meg egy zselé simán belemegy a zsebébe és szerintem sokkal kényelmesebb mint a mellények, igaz abból még salomont soha nem próbáltam csak a dekatlonosokat, meg egy ahojnindzsám van.
Van ez a másik fajta amiben csak egy kulacs van [link] na azt meg egyáltalán nem ajánlom, én nem tudtam úgy beállítani, hogy ne verődjön hozzám minden lépésnél igaz láttam már olyat is akinek bejött ez is.
A hátizsákos zacsit is próbálgattam sokáig, de nagyon sok hátránya van, pl. nem lehet tudni mennyi van még benne, ha kiveszed újratöltéskör akkor nehéz visszaszuszakolni, ha nem veszed ki akkor tiszta víz lesz a hátizsák is, és persze nem fér be minden csap alá. Ezen kívül szét kell szedni és kiszárítani használat után mert bepenészedik, valamint télen egyből befagy a csöve.
A zacskós szopónál arra érdemes figyelni, hogy van a ducibb meg vékony fajta, nem mindegy hogy milyen a zseb amibe rakni akarod, szóval ki kell próbálni.
-
ígyvanferi
addikt
Kösz a tapasztalatokat, tippeket öv, zsák témában. Igazatok van, mégiscsak valami pici hátizsák fog kelleni. Jobban átgondolva, amikor vinnem kell magammal a vizet, akkor nálam kell legyen még pár apróság, ami normál esetben nem, pl.: telefon, igazolvány, valami minimális harapnivaló, ilyesmi. Ezekhez meg kell egy hátizsák.
-
6030D
őstag
válasz dabgergo #37263 üzenetére
Vagy nem tudsz annyit megenni, vagy több lesz a tervezett napi kcal, vagy hordóhasad lesz tőle. De egyébként tök egyszerű (én is ezt csinálom), egy sima excelbe írd be magadnak, hogy mit ennél, és írd mellé a fehérje, szénhidrát, zsír és kalória értékeket /100 g. Kell egy oszlop, amibe az elfogyasztott mennyiséget írod, onnantól számol a rendszer. 2 turmixban van 42 g fehérje, 200 g csirkében is annyi van. Csak alapból eszek 400 g csirkét (2 evésre), ami mellé már nem kívánja az ember a még 200 g-ot. Pedig nagy húsevő vagyok.
-
dabgergo
őstag
Olvasgatok ebben a fehérje témában és az merült fel h nem egészségesebb és akár hatékonyabb is ha futások után görög joghurtot eszek meg tojást?
(Olcsóbbnak talán nem olcsóbb, mert 30gr (21gr fehérje) por mondjuk 180Ft és ugyan azt kb. 5 tojással lehet elérni ami szintén kb. ennyibe kerül.) -
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #37260 üzenetére
Szerintem a pörkölés meg az alapanyag többet számít, mint a kávé főző, de annyira én sem értek hozzá. Ittam már ezer félét, és a legjobban az jött be mindig, amit helyben pörköltek.
Buliban hasznos! =]
-
parandroid
félisten
válasz inf3rno #37258 üzenetére
Viszonylag nagyok a gyerekek, önállóan közlekednek, a suli is a szomszéd faluban van, meg amúgy is elvárás, hogy ha bármi van, beszámoljanak róla (ottmarad barátnőnél, elmennek shoppingolni, beülnek egy dönerre, és később jön, lekéste a buszt, rádőlt egy fa, bármi lehet), szóval elérhetőnek kell lenni. Az órán látom, ki keres, ha nem család, akkor futás közben úgyis kinyomom.
Kávéval tök igénytelen vagyok, akartam venni rendes kávéfőzőt már régóta, aztán végiggondoltam, hogy úgyis naponta egyszer főzök a tizenéves delonghi géppel egy kannával az eleve daráltan vett dallmayerből, azt mikrózom még kétszer, és teljesen elégedett vagyok vele... Melóban iszok még egy rendes automatásat minden nap kontraszként. Mondjuk az jó cucc, az igazi kávét csinál, nem az a szekrény méretű löttyautomata, hanem presszós főzőgép darálóval, sokbaros kompresszorral, tejhabosítóval. Otthonra ez a minőség 1000+ eur-a nagyságrend lenne, és akkor még nem beszéltünk a karbantartásigényéről. A különbséget meg alig érzem. Szóval jó nekem az a tizenéves delonghi.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #37255 üzenetére
Az egyik mobilcég reklámoz valami gyerek nyomonkövető órát. Lehet, hogy az kell neked. Én sosem viszem magammal a mobilt. Ha eltörik a lábam, akkor hazakúszok. Az is edzés, nem?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #37249 üzenetére
Van övem (normál, nem háton keresztbe átmenő), annyira nem zavaró. 20k felett szoktam használni nyáron, de ritkán futok annyira hosszút. Ha fél liternél több kell, akkor jobb lehet a hátizsák, mert az már nagyon lehúzná. Igazából csak fél literes kulacs megy bele keresztbe.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #37241 üzenetére
Én visszaszoktam a kávéra 4 év után, de csak ilyen heti 2-3 alkalommal iszom. Nem létszükséglet, csak szeretem az ízét. Ha van rá pénzed érdemes egy saját pörkölőt és főzőt venni. Teljesen más az enyhén pörkölt gyümölcsös kávé, mint a bolti keserű szemét, amit dobozolnak. Narancslé + jég is megy hozzá egyébként. Nyáron ittam olyat is.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
parandroid
félisten
Mondjuk egy olyan szolgáltatásban én benne lennék, hogy klónozott sim. Az iPhone 5(s) mérete még teljesen kezelhető volt, van is egy még működő a fiók mélyén (talán még egy i4 is, az még még kisebb), de minden egyes futás előtt hadd ne rakjam már át a simet. Ha lenne másodsim, csak átváltanék futás előtt, utána meg vissza, és a készüléket sem kell félteni, internet, kamera, gps van, ha valami történik, meg is találnak a lokációs programmal, ha eltűnnék, meg elérhető is vagyok a családnak.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Alg
veterán
válasz parandroid #37252 üzenetére
Nem a telefonzseb kicsi hanem a mai telefonok nagyok
Nem találni új középkategóriás okostelefont 6" alatt. Fentebb is van kb. 2 típus androidon meg az iphone 7/8"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
parandroid
félisten
Hátadra ne vedd az övet! Amúgy itt is igaz, hogy az olcsó a drága. Vettem én is vagy négyfélét, de kicsi a zseb a telefonnak, lecsúszik, kilatul, elcsúszik oldalra... Még talán a salomon agility a legjobb, de a telefonzsebe annak is kicsi, meg csak 250-es palackot adnak hozzá. Viszont az 500-as aoinije palack is belefér. Az nyáron egy rövidebb futásra elég, hosszúra nem. Minőségre amúgy szinte ugyanaz, mint a salomon soft flask, a szopókáját pl már rég összekevertem, fogalmam sincs, hogy melyik melyiké. A feliratozás viszont a kínairól lekopik, a salomonról nem. Cserébe harmad-, negyedannyiba kerül.
Szóval ha hosszabb futásokra készülsz (2-3 óra), akkor mindenképpen zsákban gondolkozz. Rövidebbeknél (1-1,5 óra között) meg én nyáron egy soft flasket vagy belevágok a nadrágzsebbe, vagy viszem kézben. Egy óra alatt meg max akkor viszek inni, ha valami durva tempóra készülök, és nagyon meleg van.
p
-
norby_42
aktív tag
Én a legkisebb Dechatlonosat vettem, 5l, a vízzsák 1l. Eddig bevált, de csak 2-3 órára megyek. Most még víz sincs benne, csak egy kis kulacs, meg kaja.
Eat pasta, run fasta
-
Alg
veterán
Nem lesz jó - inkább nézz valami minimál futómellényt, akár a dekás kisebbiket akár a lenti kínai márkától valamit.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
ígyvanferi
addikt
Ha már futómellény, meg kulacstartó. Vannak palacktartó övek, ezeknek vajon elég hosszú a pántjuk, hogy keresztben a hátamra vegyek egy ilyet? Övként zavarna, viszont egy komplett hátizsák még jobban zavarna futás közben, így látatlanban ez jutott most eszembe, amolyan köztes megoldásként. Plusz nagyon ritkán lenne rá szükségem, mondjuk évi 2 alkalommal. Majd ha lesz időm, kimegyek a decaba próbálni, csak gondoltam ha van valamelyőtöknek ilyen öve, az meg tudja mondani.
Lehet veszek egy fél literes puha kulacsot, azon van akasztó, valahogy az oldalamra aplikálom és meg van oldva.
[ Szerkesztve ]
-
dabgergo
őstag
válasz werszomjas #37247 üzenetére
Köszi, néztem ezt a márkát is, de ismeretlenül nem mertem bevállalni, köszi az ajánlást!
Fehérje: köszi, ezt a myprotein.hu-t nem ismertem. Alapvetően akár ilyen dechatlonos is jó lehet, nem? Összetétele eléggé hasonló.
-
werszomjas
addikt
válasz dabgergo #37235 üzenetére
Én nemrég vettem Aliexpresszen Aonijie zsákot.
A zsák + bele a 2 literes ivótasak + 0,5l-es soft kulacs volt összesen kb 13 ezer ft.
A zsák minősége hibátlan, kialakítása jobb mint a Kalenji, simán hozzá a kétszer ennyibe kerülő zsákok szintjét.
Én terepfutásra vettem, meglepően sokan használják egyébként ezt a márkát, hülye a neve, de azon az áron bestbuy.
üdv
-
6030D
őstag
válasz dabgergo #37244 üzenetére
Napi 180 g fehérjét eszem, ebben van két turmix. Nekem a Myprotein bejön, olcsó is (3700-3900/kg). Délutáni/esti edzés után csak ezt eszem, zabpehellyel. Ha érdekel, van egy itteni user, akinél lehet venni kimérve, olcsón, én is tőle szoktam, megadom az elérhetőségét.
-
tomcica
Topikgazda
válasz dabgergo #37244 üzenetére
Bcaa+glutamin kombot szoktam a hosszu tempo utan.Scietec-et vettem,mert volt akcios 3db = 18000ft.Osszel vettem most bontom a harmadikat.Meg bemegy melle 7-8 tojas
[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
dabgergo
őstag
Köszi a válaszokat!
Megnézem szerintem a csarkcsillagpontban ezeket a Salomonokat is, ha tényleg nagyon jó, akkor lehet, hogy rendelek egyet a 21run.com-ról, mert ott vannak féláron megint.
Így azért meg lehet úszni húszon pár ezer forintból (így is sok...) és ebben benne van 2x500ml soft flask, amik elvileg elég jó minőségűek, két ilyen a dechatlonban is 6e Ft.Más:
van aki tol valamilyen fehérjeport futás után? Célom az lenne hogy izmaim ne épüljenek le azért teljesen meg hamarabb regenerálódjanak. Igyekszem amúgy is egész sok proteinben gazdag ételt enni, de gondolom egy nagyobb futás után hatékonyabbak ezek a porok. De ebből is túl sok féle van, így nem könnyű választani. Ezzel kapcsolatban tapasztat? -
Alg
veterán
Dekással nekem az volt a bajom hogy a kicsi túl kicsi (semmi nem fér bele kb, és csak fél literes az italtartó) a nagyobbik meg túl nagy.
Végül egy Camelbak lett akciósan Runningwarehouse-ról, talán 50 euró körül... ez viszont baromi kényelmes, nagyon szeretem.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Corpuscle
őstag
válasz parandroid #37231 üzenetére
Én is futottam tegnap egy FM-t. A terv az volt, hogy az 5.30-as komfortzónámnál kicsit feszesebbre veszem a tempót. 5.10-5.20 közé próbáltam belőni, bírom amíg bírom, más nem visszaállok 5.40 körülire. 16km-ig „jó voltam”, majd a hídon felfelé 5.45 lett a 17. km, kicsit megroggyantam. Utána a „síkon” az 5.30-ért is küzdöttem, a vége 5.23-as FM lett. Elégedett vagyok, ez volt a 3. FM amit futottam és sikerült kifutnom magamból szinte mindent. Felénk is hülye idő volt (DK Mo.), hezitáltam az aláöltözeten, végül felesleges volt felvenni. Egy kis frissítés sem ártott volna. Az utolsó kilométereken az én fejem is feszült, már féltem az estétől, de nem lett baj, erősen hidratáltam. A lábaim kicsit be vannak még állva.
(#37241) peterkeT: Egy energiaital sokszor többet ér nálam, mint a gyógyszer. Szerencsére utóbbi időben sokat javult a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz dabgergo #37235 üzenetére
Én az Intersport saját márkás zsákját vettem, 1,5 literes bladderrel volt 25 eur, minőségre teljesen korrekt. Kalenjiket néztem én is, de valami apróság mindegyikkel volt, a drágábbak meg még drágábbak is voltak ennél, és vagy rossz helyen volt a pánt, vagy hiányzott, vagy extra zsebekből volt kevés. Ebben elöl is van két zsinórosan összehúzható zseb, oldalt egy cipzáros, másik oldalon egy hálós, amibe még a plus-os iPhone is belefér, a bladder mellett meg van még hely valami kajának, egy esőkabátnak, és/vagy egy extra softflasknek is. Kidörzsölődésre figyelni kell azért, pólóban ok, atlétában kisebesíti a nyakam/vállam. Szemeztem azért a salomon futómellényekkel is, hosszú távon valószínű, hogy majd beruházok egyre, de azok a 100 eur-s árcimkék azért tényleg húzósak.
inf3rno: Migrén igazából agyérgörcs, az agyi erek görcsös összehúzódásából adódó oxigénhiány okozza a fájdalmat. Teljesen biztos, hogy a keringési rendszer rendbetétele tett jót neki. Más kérdés, hogy azért nem mindegy, hogy honnét indultam, és hova jutottam, valószínűleg sosem less olyan a keringésem, mint annak, akinek sosem volt hasonló problémája. Melegben így is megérzem a túlmelegedést, terhelésre durván forró tud lenni az egész fejem, igényli az extra hűtést kívülről is, meg a folyadékbevitelre is nagyon oda kell figyelnem. Koffein segít még sokat (fájdalomcsillapítóból is mindig az értágító hatású, koffeinesek működtek), szóval én zseléből, frissítőből is mindig extra koffeinest viszek. Kávé mindig nagy kedvencem volt, de az utóbbi időben rákattantam az energiaitalokra is, mondjuk ez valószínűleg nem egy egészséges döntés volt, de az a heti 2-3 doboz még talán belefér. Szigorúan cukormentes, persze, hadd dolgozzanak a cukorpótló szemetek helyette.
p
-
tomcica
Topikgazda
-
tomcica
Topikgazda
Tegnap csinaltunk egy utolso komolyabb edzest a csapattal.Ugye marc 17. lesz 50km 3tagu valtoban (20-17-13km) tavaly meg is nyertuk,az iden gondolom felkeszultek "belolunk" mind a szerb,mind a horvat oldalrol.
Mondjuk mi se lazultuk el a telet,a komplett UB csapat megy,harom valtot is osszeraktunk.Mivel heten vagyunk igy ket vendeg besegit a lassabb csoportba (1:28:30 koruli felmaratonosok)
A gyors csoportnal csereltuk az egyik embert,a regi 4:20-al futotta a 13km-t,a mostani 4:00-05-el tervezi,de ha kicsuszik 4:10-re akkor is rendben lesz,ne legyen rajta tul nagy nyomas.
A masik emberunk tavaly nagyot ment 3:41-es ezrek 17km-n,de az iden ritka szar format mutat eddig,szoval ha 3:50 alatt tudja tartani akkor elegedett leszek.En meg tavaly 3:31-el mentem vegig,de nagyon kellett tolni az elejet,mert le voltunk jocskan maradva,es sose tudod mit megy majd az ellenfel.Nos,az iden forditott palya lesz tehat 20-17-13,a tavalyi 13-17-20 volt.Igy en kezdek nem kell uldozni senkit,szepen fel lehet merni a tobbieket.3:35 a terv az elejen (ha nincs szel es nem csuszik persze) azzal h 3:40-tol lassabbra nem igazan szeretnem futni.
A jobb labam jo tropa meg a fedrttpalyas OB ota,de tegnap mar igeretes volt.Latom a fenyt az alagut vegen,csak eleg gyorsan kell elerni,nehogy szetessen a rendszer addig
Tegnapi kozos: 12km fokozo melegites 4:40-4:20 dongolt foldesuton.Utana palyan 10 x 400+400m tempo iramjatek.Ezt mar csak harman csinaltuk,a 4:05-os emberunk ment 10db 4:05-10-es sebessegut,azzal h a 400m lazabb 4:40-45-on ment.Ketten meg mentunk 3:40-en gyorsat es pihentunk 4:05-10-en.Igy a mi lassunk es az o gyorsa egyutt ment,koronkebt talalkoztunk.Az a jo 80-90m ami kulonbseg osszejott koronkent a 3:40 vs 4:40 kozott az ugy hidaltuk at,h a gyors utan megfordultunk es visszafutottunk hozza.
Utana 4km laza kifutas.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
dabgergo
őstag
Hosszabb futásokhoz van aki használ futómellényt?
Hamarosan jön a melegebb idő és a 30km körüli távokhoz már jó lenne vinni piát. Néztem ezeket a futómellényeket, hát a jobbak kegyetlen drágák, így nem tudom, hogy megéri-e.
Dechatlont nagyon szeretem ott vannak ebből is megfizethetőbbek, de valamiért azok a darabok kimondottan nem tetszenek. Ebayt és egyéb oldalakat is néztem, hát vannak olcsóbban, de azért nem túl meggyőző a minőségük.Van tapasztalatotok e téren? Hosszabb (terep)futásoknál miként oldjátok meg a folyadékbevitelt?
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #37231 üzenetére
Valami olyasmi rémlik, hogy migrénnél nem jut elég vér az agy bizonyos részeibe. Gondolom a sport miatt jobb most a keringésed azért nincs ilyen probléma.
Buliban hasznos! =]
-
Antipasti
csendes tag
Hello!
Lunarglide 7es es 8ast hasznaltam a niketol maratoni futasaim soran. Sajnos,a 9es nehez es nem is jott be.
Tudnatok vmi konnyu,jo nike es/vagy asics cipot ajanlani szamomra ,hobbi futasra? Evente cserelem,havi egy felmaraton es evi 2 maraton ugrik bele plusz az edzesek. Vegyes terep,de inkabb aszfalt.
Koszi a segitseget
-
parandroid
félisten
válasz inf3rno #37230 üzenetére
Itt mindenki ezt a zwiftet tolja. Tudom, hogy elvileg fizetős (asszem valami 40 eur 3 hónapra, ha jól rémlik), de van valami ingyenes próbaverziója is. Jópofa dolog, kivetíti neked az utat, meg ha olyan görgőd van, akkor emelkedőt is szimulál, meg mittudomén, straván meg rendes térképet kapsz a végén, hogy merre tekertél. Szerintem jövő télen én rápróbálok majd.
Ja, amúgy a tegnap délutáni szélvihar hozott egy 10-15 fokos lehűlést (konkrétan valami 0 fok volt hajlnalban), meg némi hóesést, most meg éppen süt a nap, és már 5 fok van. Asszem megvan, mi okozta a tegnapi gyengélkedést. Durván frontérzékeny vagyok, 4-5 éve ebből még csúnya migrénes nap lett volna a vihar előtt (az a kínodban üvöltve hányós fajta, amikor könyörögsz a családnak, hogy üssenek le, mert addig sem fáj), ehhez képest nem is sikerült rosszul a tegnapi félmaraton. Délutánra megfájdult ugyan kicsit a fejem, a magas pulzusra fogtam, gyógyszer bevétele után egy órán belül elmúlt. Belegondolva, hogy 20-30 évet szenvedtem ezzel a rohadt migrénnel, pedig csak el kellett volna kezdeni sportolni. Persze mindenki azt mondta, inkább vigyázzak magamra, ne terheljem magam, mert attól is csak megfájdul a fejem... Ehhh.
p
-
inf3rno
nagyúr
Az baromi sok fogyás akkor ahhoz képest, hogy mennyit edzettél. Gondolom a nagy része nálad a kaján múlt. Én vettem görgőt a bringához. A fagyos menetszél , jeges út, meg a balfasz sofőrök miatt nem jön be annyira a tekerés télen, így viszont meg van oldva a kérdés. Kicsit unalmas egy helyben tekerni, de zenével elviselhető, és szerintem minden nap tudnám csinálni, mert közel sem annyira megterhelő, mint a futás.
Buliban hasznos! =]
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz parandroid #37223 üzenetére
Az időjárás elég sokat tud számítani pulzusban. Azért én csekkolnám a mellkaspántot is, hogy nem e hibásan mér. Érzésre is megvolt a 170?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
parandroid
félisten
Ma én is félmaratont mentem, de borzasztó furán sikerült. Első km-en volt némi torlódás, 5:30 lett a km vége, utána viszont szépen lehetett menni, be is tudtam állni 5-ös pace alá kevéssel. A 2. km-en már 170 fölött volt a pulzusom, 13-14 km-en keresztül hősiesen kitartottam, ott aztán elegem lett, mondom, fölöslegesen nem csinálom ki magam, visszaengedtem 5:10-5:20 körülre, meg emelkedőkön, frissítőpontokon belesétáltam. Ahogy megindultam megint a rövidebb pihenők után, pulzus azonnal 170 felett. Résztávokkal, hosszabb intervallumokkal edzettem, 3x3k 4:50 körül, és még a harmadik szettet is stabil 162-163-as pulzussal tudtam. 8x1k-t 4:30-as tempón, 500-as pihenőkkel úgy le tudtam tolni, hogy az utolsó gyors részeknél sem értem el a 170-es pulzust. Pihent is voltam, direkt kihagytam két napot a verseny előtt. Az időjárásra gyanakszom, a hét eleje óta buti erős szél fúj, változó iránnyal, és maga az idő is nagyon változékony. Hol tűz a nap, és a 10-12 fok majd 2x annyinak érződik, hol beborul, és akkora széllökések vannak, hogy majd feldönt. És ez megy egész héten, ma is volt itt minden verseny közben, az erős széltől az esőn keresztül a szikrázó napsütésig. Fura volt na. De mindegy, majd legközelebb jobban megy, csak gondoltam leírom, mik vannak...
Ja, 1:51-re hoztam be, ami kispályás teljesítmény ugyan, de a strava szerint még így is a harmadik legjobb félmaratonom. Szezon végére csak meglesz valahogy az az 1:45...
p
-
danielsz
tag
Ma a mohácsi Dunafutás 13 km-es távján indultam - valójában 12,8 km volt. 53:54 lett az időm 4:13/km-es átlag. A rajtolás nehéz volt, mert szűk sétányon indult a verseny, és kerülgetni kellett azokat, akik elfutják az elejét. Szerencsére azért egy fél km után már sikerült saját tempót futnom. Sajnos pudingabb vagyok, mint év végén, így 4:10-en belüli kilométerekről nem is álmodhattam, a pulzusom így is az egekben volt (182-es átlag). A fordító után az egyik versenytársat sikerült még megelőzni, de a későbbi 3. helyezett meg a női győztes kb. egy perccel előrébb volt, így egyedül kellett futnom, de szerencsére sikerült nagyobb visszaesés nélkül abszolválni. A célba érés után kiderült, hogy a 3. helyezett elkeverte a chipjét, de támogattam, hogy a pályán elért eredmény döntsön - a sportszerűség ezt diktálta. Úgy érzem, jól döntöttem, hogy nem félmaratonon indultam, ugyanezt a tempót szerintem nem bírtam volna tartani 21 km-en, ez most így is eléggé horzsolt.
-
t1
addikt
válasz inf3rno #37171 üzenetére
Nah még nem felejtettek el ?
Élek és jelenleg virulok is. Tavaly nyár elején volt egy boka sérülésem (talán csonthártyagyulladás) + egy nagy munkahely váltás és 2-3 hónapig semmit nem futottam csak bringáztam majd elkezdtem újra de csak havi 80-120km ha összejött és e mellé szépen nem figyeltem a kajára szilveszterkor az évet 104kg-al zártam (kb 11kg hízás 7 hónap alatt). Januárban újra neki álltam a tudatos étkezésnek és futottam is szerényen. Februárt már 200km felett tudtam zárni és végre majd 9 hónap után végre futottam ma egy félmaratont (milyen nagy szó a pár lefutott maraton és ultra után ) igaz 2.5 hónap alatt majd 17kg-ot sikerült fogynom szépen megyek le most 87kg körül mozgok de szeretnék még vékonyodni
-
anorche1
őstag
Fenix 3-nal lehet valahogy egy edzes rogzites alatt 2 fele sportot is beallitani? Ugy ertem, hogy 3perc futast rogzit, majd 1 perc ugralo kotelet. Utana megint 3perc futas es megint 1 perc kotel...
Jelenleg futasnak rogzitem a kotelezeset is, de igy nem jo, mert a futas stat hasznallahatatlan lesz, sebesseg, lepesszam, stb.
Can erre valami megoldas?"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok !
Javasoljatok légyszi egy futó appot androidra, ami magyar, tudok benne edzés tervet készíteni,. Ha lehet tudjon figyelni a pulzus tartományra. és ha lehet működjön együtt okos órával (amazfit). Ezekből a magyar nyelv és a saját edzésterv lenne a fontos.
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
törölt tag
-
inf3rno
nagyúr
válasz Aristeus #37215 üzenetére
Beküldtem itteni csoportba is, kíváncsi vagyok van e kedvük hozzá. Nekünk baromi sok szemét van az árkokban az útvonalakon, amiken futunk. Vegyesek az érzéseim ezzel kapcsolatban, egyrészt utálom mások mocskát eltakarítani, másrészt meg rossz ránézni, és az ember legszívesebben felszedné.
Buliban hasznos! =]
-
Aristeus
tag
Ma nekivágtunk "ploggingolni" , vagyis futás közben szemetet szedni. Na, ebben futás most nem szerepelt, szemét viszont annál inkább. 1,4 km-es szakaszon kb 4 km-t gyalogolva szedtük össze az eldobott, elhagyott, odavitt, nem legálisan lerakott hulladékot. Rengeteg üveg, műanyag palack, sörös doboz volt szanaszét, de volt szétdobálva kabát, zokni, cipő, tornazsák, talpbetét, pulóver darabok, autógumik, fakanál, ételtartó doboz is, sajnos még őzike maradványokat is találtunk, ami nem magától pusztult el.
Amit tudtunk, összeszedtük. Bezsákoztuk, a megfelelő helyen hagytuk.
Gyerekek is segítettek.
Állandósítani fogjuk a megmozdulást, havi szinten. Hol erre, hol arra. Reméljük, legközelebb még többen leszünk!Képek: [link]
[ Szerkesztve ]
Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.
-
danielsz
tag
válasz #73495296 #37212 üzenetére
Tomcicához csatlakozva, ha eddig nem merült fel probléma, akkor bátran használd ezeket a cipőket. Egyébként amennyire beleástam magam a témába, kevés a bizonyíték arra, hogy túlpronáló láb esetén a stabil futócipő jelentősen csökkentené a sérülések kockázatát. Az egyik oldalon, amit néztem, egy kutatást idéztek, ahol kezdő, befelé dőlő lábú futók egy részének neutrális, egy részének stabil cipőt adtak, és ugyanolyan arányban sérültek le. Persze az összkép ennél bonyolultabb, de több kritikus hanggal találkoztam a stabil-neutrális cipőfelosztást illetően.
-
törölt tag
Sziasztok,
Kíváncsi vagyok a véleményetekre cipő kérdésben. Nem vagyok kezdő, nagyjából 14 éve futok, illetve tájfutok is, kisebb-nagyobb rendszerességgel, emellett ennél fontosabb hobbim a túrázás (ezt csak azért írom, mert erre is használom a lábam). Viszont soha nem volt drága futócipőm, olcsó Kalenji cipőkben futok mostanában, előtte más alsó kategóriásban, fogalmam nincs, hogy pronáló-e a lábam, vagy milyen. 1 évem volt, 4-5. év körül a 14-ből, amikor térdproblémákkal küszködtem, azóta ilyen nem volt, tavaly nyáron egy ultra távú versenyen sem jött elő, pedig tartottam tőle. A kérdésem, hogy érdemes-e foglalkoznom a cipő kérdéssel, okozhat-e olyan problémát a jövőben, hogy alsó kategóriás cipőben futok, amit az elmúlt másfél évtizedben nem okozott, érdemes-e megnézetnem milyen lábam van? -
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
Na igen 2 éve voltunk ott bringával, de nem tudom idén be merném-e vállalni, azóta még rosszabb a helyzet. Állítólag rövid távon 60km/h-val képesek futni, szal gyalog, futva, bringával esélytelen elmenekülni, még autóval is rizikós .
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
oxox
addikt
válasz jjeahh #37203 üzenetére
jaja láttam a hóban készitett fotódat a nyomokról...2016-ban voltunk Erdélyben, és mondták a Szent Anna tónál, hogy nem vállalják a felelőséget, ha a medvék kárt tesznek a kocsikban....ohh gondoltuk marketing szöveg
5perc fotózkodás után vakartuk a fejünket, hogy most akkor mivan...kimegy el az útból?!
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
A húgom be is volt tojva, fél a medvéktől, nincs szokva. Én néha heti 5x is kitekerek Csíksomlyóra, megszoktam már, hogy mindíg résen kell lennem, lesek be a fák közé, ordítok, tapsolok, bringával csengetni is szoktam
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Corpuscle
őstag
válasz werszomjas #37199 üzenetére
Én is ezt használom, teljesen rendben van. Nagy előnye, hogy nem is csíp.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest