Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Én személy szerint csak annyit általánosítottam 2 mintából, hogy nekem az Asics nagyon nem jó, illetve, hogy akinek érzékeny a sarka, az jobb, ha nem vesz ilyen cipőt, mert ugyanúgy megjárhatja, mint én. Ezeknek a cipőknek modeltől függetlenül nagyon kemény a sarkuk. Egyébként az Asics cipők eleje nekem is teljesen jó volt. Széles a lábam, meg magas a lábfejem. A Mizuno-t is tudom ajánlani ilyen típusú lábra, mert az eleje annak is kényelmes, illetve nem biztos, hogy érdemes a mai márkákra extrapolálni egy 10+ éves cipőről, de nekem az Adidas is bevált ilyen szempontból. A Saucony-mat még továbbra sem próbáltam ki. Szombaton ha az idő engedi kimegyek egy rövidebb tempósabb futásra, mondjuk 5k vagy 10k-ra, aztán megnézem mit tud.
Hát majd számolj be, hogy hova jutottál a Sauconyval! Majd én is írok, ha egy kicsit több tapasztalatom lesz vele.
Buliban hasznos! =]
-
bencze
senior tag
Hasonló cipőben járunk, úgy értem nekem is széles a lábfejem, a gt-1000 2 jó volt, érdekes módon a 4-es verziót próbáltam és szűk. Fene se érti. 2000-ből a széles verziót vettem meg, ez meg egyszerűen fura, van ahol jó van ahol túl széles. Feelingre eddig mind a 3 cipő másként működött első 5 percben és másként rendesen használva, már félek vásárolni mert majdhogynem feleslegesnek tűnik felpróbálni...
Egyébként nekem eddig 3 cipőm volt (van), a gt-1000-et 1k km-t használtam, a talpa mostanra keménynek tűnik azért cseréltem le. Nincs szétmenve, "civilben" használom még.-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
borix
őstag
válasz inf3rno #19696 üzenetére
Széles a lábfejem+szükséges a belső támasztás enyhe-közepes mértékben.Jó pár cipőt felpróbáltam de sajnos a többség nekem kényelmetlen szűk volt.Az asics ilyen szempontból tökéletes volt kényelmes.Most valószínű váltok a Saucony PowerGrid Guide 8-ra nekem az is kényelmesnek tűnt még ha kevesebbet is bír elvileg (800k) mint az asics.Ezért nem érdemes általánosítani dobálózni sikertípusokkal az évek alatt az ember kitapasztalja,hogy neki milyen típusú,márkájú cipőket érdemes vásárolni .Eleinte kezdőként meg megfizetjük a tanuló pénzt
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Ismerősöm most vett GT 1000-et, kíváncsi vagyok mennyire válik be neki.
Öskün találkoztam most egy sráccal, aki letolt 5 maratont meg számtalan félmaratont terepen. Azt mondta, hogy Asics terep cipőkben az olcsók 600km-nél nem bírtak neki többet, mert mindig kilyukadt az orruk lábujjnál. A drágábbak azért bírják ezer felett is. Már nem emlékszem pontosan, hogy mi számít neki olcsónak, de úgy rémlik, hogy az olyan 40-50k körüli cipőket mondta drágának, szóval gondolom a 20-30k az olcsó.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bandus #19687 üzenetére
Kösz a kioktatást! Ha figyeltél volna, most sem én hoztam elő ezt az Asics témát, mert annyira lesz-rom kategória, maga a gyártó is, meg az egész téma. Az egész csak beltram hisztije, mert elfelejtett bedobni egy Snikerst... Az, hogy ti még mindig ezen pörögtök meg titeket minősít, bármit is jelentsen ez.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy i-gotU, amiben kezd kinyiffani az aksi sajnos.
Milyen GPS-el rendelkező kütyüt vagy órát tudnátok ajánlani? Polar, Runtastic, minden félét néztem, de nem vagyok biztos a dolgomban. Horror pénzt nem akarok rá költeni, ha nem muszáj. Köszönöm a segítséget!Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
borix
őstag
válasz bandus #19687 üzenetére
Nem hiszem,hogy hülyeséget beszélne.Nekem eddig csak asics cipőm volt de egy darabig nem veszek tőlük cipőt.GT 1000 cipőbe beletettettem 1000k és mállik foszlik szét(javíttatni is kellett féltávnál jött le a talpa). A 7-8 éve vett asics cipőmet meg még mindig nem dobtam ki.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz inf3rno #19686 üzenetére
a legnagyobb nevek közül is sokan használják az asicsot bármely futószámban, triatlonban. az, hogy neked nem jött be, nem azt jelenti, hogy az asics a hibás. de még azt sem, hogy te lennél az, mert egy próba során nem jön elő, hogy megfelelő-e a cipő vagy sem. ne jött be, kész. innentől kezdve ha ennek ellenére is "savazod" a márkát az inkább téged minősít
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
beltram
tag
válasz inf3rno #19683 üzenetére
Pont azért nem válaszoltam, mert nincsen személyes tapasztalatom róluk. Írhatnám, hogy sok ismerősöm fut elégedetten a sokadik Speedcross-jában terepen és a terepfutók nagy része is, de nem ez volt a kérdés. Az pedig, hogy 50k-ért sikerült nem megfelelő cipőt venned (márkától függetlenül), az elsősorban az eladót, másodsorban téged minősít, mindenféle kritika nélkül.
pace be with you
-
Andris837
senior tag
Lassan-lassan de elkezdtem futni. Jelenleg 5km-t futok 30-32 perc alatt. A PB-t szeretném majd idővel 30 alá betolni. A távot is növelem folyamatosan, igyekszem havonta 1-1 km-t rátenni. Célom, hogy idén a SPAR futáson a 10km-en induljak és végig is fussam.
Tudom nagyon alap még a helyzet, meg hogy erre bárki képes, de nekem ez igen is nagy dolog.iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz margithid #19668 üzenetére
Salamon Sense Mantra-m van,nagyon szeretem,igazi terep hibrid (elbirja az aszfaltot is).A merete akkora,mint egy Saucony v. Asics (mindharombol egyforma meretet hordok,ebbol sem kellett nagyobb)
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Sziasztok! A véleményeteket szeretném kérdezni h max 1kg os bokasúllyal végzett futásnak van e értelme? Illetve ha van/volt vkinek ilyen leírná a tapasztalatait? Köszönöm szépen előre is!
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
beltram
tag
válasz inf3rno #19673 üzenetére
Ne haragudj, de lebeszélni valakit Salomon cipőről kb az a kategória, mint amikor az Asics-eket savazod.
Az, hogy valaki vesz egy _számára_ nem megfelelő cipőt, nem hiszem hogy azt a konklúziót kellene hogy vonja maga után, hogy az adott márka szar. Tudom, ezt nem írtad, mégis ez a "tapasztalat".
Szerintem nem lehet véletlen, hogy pl a Salomon Speedcross az egyik legkedveltebb és leginkább használt cipő a terepfutók körében.
Ettől függetlenül látatlanban, próba nélkül (úgy hogy még a mérettel sincsen tisztában az ember) nem szabad futócipőt venni, esetleg ha tényleg "ingyen" adják.[ Szerkesztve ]
pace be with you
-
margithid
veterán
Az a baj salomon cipők méretezését nem ismerem, van msot 10k alatt egy terepfutócipő. Csak nem tudom hányas kellene, 44-es, 44.5-es vagy 45-ös. Nem tud esetleg valaki ilyen méretezést? Sehol nem találtam eddig.
Salomon cipőja amúgy volt valakinek? Árazásból itélve elég jó cucc lehet! -
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Mi az a legolcsóbb pulzusmérő akár óra, akár mellpánt, amit érdemes megvenni és pontosan mér?
Futáshoz, kerékpározáshoz. egyelőre csak amatőr szinten
üdv
-
margithid
veterán
sportsdirect.com-ról rendelt már valaki cipőt?
Nagyon jó áron vannak, kérdés, hogy mi a buktató benne... -
deicide
veterán
válasz inf3rno #19655 üzenetére
Én, isten őrizz. Én csak szenvedek majd tőle, mert légvonalban 1.5km-re lakom onnan és éjfélig biztos nem lehet aludni majd a zajtól. Azt nem tudom, mi a f*sznak megint ide jönnek, mikor tavaly is itt volt és ennek elvileg vándorolnia kellene évről-évre.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
válasz imyourfriend #19653 üzenetére
Csókoltatom az EFFOTT-ot, hogy 4 napig nem fogok tudni aludni.
Remélem elmossa az eső szerdán, már bocsánat.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
imyourfriend
őstag
Urak, irány lassan EFOTT. A pegát elviszem hátha futok pár km-t, azon a környéken rengeteg sportolót láttam tavaly is.
-
deicide
veterán
-
bandus
veterán
válasz deicide #19646 üzenetére
respekt, nem semmi amit mentél a következő versenyen már tuti felismerlek, szóval akkor odaköszönök majd
jó verseny volt egyébként, tetszett. bár volt olyan frissítőpont, ahol elfogyott a víz. nade ezért nem kell a mezőny végében kullogni
következő megmérettetés a gerecse trail m távja lesz nekem
t1:
telóról nem láttam, most nézem csak. gratulálok, igen komoly állóképességet építettél fel[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
Mindenki keményet ment bringán, futva meg az az ösküi sivárság a napon nagyon kemény lehetett.
Én hoztam, amit magamtól elvártam, ami csak annyi volt, hogy menni az elejével. Aztán végül egy 7 fős szökésben benne voltam én is 85km-nél, így összetett 6. és kategória 1. lett a jutalmam.
-
gombi01
tag
(#19643) t1:
keresten az ismerősöket deicide-el beszéltem de Téged nem láttalak. Jól tekert és bekarcolt egy újabb első helyet
nekem ez volt az első verseny próbáltam figyelni, hogy minden flottul menjen. Páran kifingottak az óbudavári emelkedőn 80km körül, de ott azért szerencsére a hátszél segített. Utána már nem volt vészes a maradék 25km. Mondjuk az utcsó 10km-en kilazult a nyeregcsőbilincsem és szép lassan lecsúszott, jól begörcsölt a cél előtti hajrában emiatt a combom"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
-
t1
addikt
válasz bandus #19642 üzenetére
[link]
Én deicide-t láttam a dobogón sajnos mást nem szúrtam ki.
Nekem nem volt igazán bajom, az első ilyen 100km távom volt azelőtt 77km volt a max az is alap tempóval, várakozáson felül teljesítettem magamhoz mérve holtpont nem nagyon volt, a szél lehetett volna kegyesebb .
PB lett a 40-50-100km és emelkedés tekintetében is .
Kis önbizalomra is szert tettem , ugye fitness géppel voltam, ami lejtőkön és 30-35 tempónál hátrányban van, viszont a napi hegymászás meghozta az eredményét olyan szépen előztem az embereket felfele a jobbnál jobb gépeken öröm volt nézni, főleg amikor látták hogy mivel megyek
Összeségében imádtam, szerintem este kocogok egy 5km-t levezetésnek -
bandus
veterán
válasz inf3rno #19638 üzenetére
En is meghaltam a bringaversenyen ma. 80-nal lefott a kave, onnanol mintha ragadt volna az aszfalt.
Az elejen t1 kollega elhuzott mellettem, nevezesnel meg deicide elott alltam a sorban, de nem voltam biztos benne
nade majd ok is beszamolnak rola. nekem ez a 105 km rettenetesen kemeny volt osszessegeben. ami viszont jo, hogy a 90 km-es reszidom ~6 perccel volt rosszabb, mint tavaly kenesen, ugy, higy botrany meleg, szembeszel es ketszer annyi szint volt benne mint az ottani palyaban"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
concret_hp
addikt
nincs is jobb mint 20 nappal az év főversenye előtt nyalni 1et bringával szerencsére csak a tenyereimet csaptam oda, de ez sem hiányzott
vagy fullba vagy sehogy :D
-
inf3rno
nagyúr
Voltam Pétfürdő - Öskü - Pétfürdő félmaratonon. Az idő 2:02:23 lett. OIyan volt végig, mintha hajszárítóval fújtak volna a pofámba. Mint menet közben kiderült, inkább terep, mint aszfaltos, ami nekem annyira nem kedvezett, de fene ott vigye. Nagyjából ennyi. 5k után már agyaltam, hogy feladom, aztán jöttek a holtpontok sorozatban. Valahogy végig kínlódtam úgy, hogy jeges vízzel locsoltam magam a frissítőknél, meg mindegyiknél elcsesztem 3 percet. A következő aug 7 Pápa.
Buliban hasznos! =]
-
bandus
veterán
megcsinaltak az m400-as oramat, szoval ugy dontottem ezt a szezont meg kihuzom vele. viszont a hatuljan levo csatlakozorol elhagytak a kis gumi tomitest, szal amig nem lesz idom bemenni egyert, addig uszni nem tudok benne... :/
-
Aristeus
tag
Múlt hónap végén lefutottam az első terepfutó versenyemet. Most elkészült a szöveges összefoglalója (a videós még vágás alatt van). Olvassátok sok szeretettel! 5. Eged-hegyi Terepfutás
Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.
-
szebe
addikt
Deca-s "olcsó" pulzusmérő övvel van valakinek tapasztalata? (Kezd elegem lenni a mi band-es sz*rakodásból)
Vagy akkor már picivel többért H7?"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Matykoh
tag
Volt itt szó alapozásról. Itt egy alacsonypulzusos edzésem, máról, még talán nem teljesen kigyógyulva a betegeskedésből.
A célom az, hogy őszre 5 percet javítsak a félmaratonomon. Első félmaratonom.
Ehhez mit ajánlotok? Alapozó edzés + intervall? Energiát az emelkedő (csak alföldi gyerek vagyok ), illetve a tempó fokozása vesz ki belőlem nagyon.
-
margithid
veterán
Szerintetek Pegasus vagy Lunartempo a jobb futócipő hasonló árban?
Egyenlőre befejeztem a futást, minden nap úszom, majd szeptembertől újrakezdem, de szeretnék még egy cipőt a puma faas 350 mellé addig is. -
jackbacsi87
senior tag
Na, megvettem az aptoniát. Ami nem volt a neten, hogy 3 részes. Arra már rájöttem, hogy a nagyon gurulok fel-le, közbe a labda a számban, hogy el ne harapjam a nyelvem a "gyönyörtől", de mire jó a rúd?
Amúgy jó cuccnak néz ki, a plusz kiegészítőkkel mindent át tudok gyúrni.
Köszi a tippet! -
inf3rno
nagyúr
Rajtszám tartót milyet érdemes venni? Nézegetem őket, ma berendelek egyet, hátha még a héten megjön.
Buliban hasznos! =]
-
t1
addikt
válasz jackbacsi87 #19617 üzenetére
Nekem Aptonia-s van, első hengerem megvagyok vele elégedve.
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Smr henger vásárlásán gondolkodom. Milyet érdemes venni, mire érdemes odafigyelni?
Decathlonosokkalvan esetleg tapasztalat? -
Matykoh
tag
válasz Eastman #19604 üzenetére
0:17-nél az a supermanes fazon
Hétvégén legyűrtem az első Balatonkörömet (bringával természetesen ) Nagyon nagy élmény volt. Aki eddig még nem csinálta meg, annak bátran merem ajánlani. Pihenőkkel (ebéddel, étkezéssel, ivással) együtt 14 órámba telt.
Sajnos alföldi gyerekként az emelkedők nem az erősségeim. -
szki
őstag
válasz parandroid #19506 üzenetére
Köszi a tippet! Én is rendeltem egy Garmin Forerunner 235-ot a német Amazonrol 230 Euróért. Az eddigi telo+mellkaspánt helyett kényelmesebb lesz.
Más:
1 hete résztvettem a Firmenlauf, azaz a céges futóversenyen itt Németországban, Würzburg városában több mint 4100futórésztvevő társaságában! A 7,4 km-t 4:40 perc/km átlagtempóval futottam meg. Bár remek formában voltam, de az óriási tömeg miatt nem tudtam a saját tempómat futni az első 1-2 km-en. Hatalmas buli, remek hangulat, és profi szervezés volt a saját cégem, és a főszervező részéről egyaránt! -
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #19594 üzenetére
A felét megterhelésre értettem. Ha jól értesült vagyok, akkor bringával mondjuk kétszer annyit kell menni, hogy ugyanazt a terhelést kapd. Szóval 2 óra bringa, 1 óra futás, vagy ilyesmi amire gondoltam. Persze lehet komolyabb terheléssel rövidebbet is, ha az neked jobban tetszik. Még én sem próbáltam amúgy, csak haverom mondta, hogy érdemes, mert sokban növeli az állóképességet, meg ahogy nézem tartóizmokat is lehet így szépen fejleszteni, és kisebb eséllyel sérülsz le.
Találtam is pár jó anyagot: [link] [link]. Na majd holnap elolvasom őket. Btw. kezdünk nagyon elmenni duatlon, triatlon topicba. Ilyen melegben jobban hűt bringán a menetszél. :-)
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Kimentem ma én is, 15k-t futottam olyan 5:30 körüli átlaggal és talán 150-160 közötti átlag pulzussal. Sajna elfelejtettem benyomni a startot, vagy nem tudom mi történt. Elveszett a teljes edzés. Igazából mindegy is, nem így terveztem, csak ma a csoportban volt olyan, akivel régen találkoztam, és ilyen tempóban szeret edzeni, úgyhogy jól eldumáltunk közben az élet nagy dolgairól.
Buliban hasznos! =]
-
Eastman
addikt
válasz ígyvanferi #19601 üzenetére
Köszönöm a részletes választ!
A 3000 km. összevetve gombi01 számaival, valóban évi 3 pár lehet. Plusz talán a verseny-verseny cipő.
Nem tervezek futást, még a Reebok Hexalite korszaknál megálltam. Viszont ez a cucc nagyon érdekel. Úgy nézem, hogy kb. 10 pár profi cipő ára.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
t1
addikt
válasz kk831228 #19602 üzenetére
Ilyenkor vagy kora reggel vagy este menj, egyből jobban fog esni.
Reggel nyomattam egy 5:26p/km àtlaggal félmaratont most este egy laza 5km-t ráraktamCipő téma.
Függ az élettartam a futó stílustól és a súlyodtól is.
Én 90kg vagyok olyan 1000-1100km/ cipő évi 3 pàr elmegy.[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
Ma kimentem délbe de olyan gyenge vagyok... 12 - őt akartam nagyon lazán, lett belőle 10 meg egy kis séta...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
ígyvanferi
addikt
válasz Eastman #19600 üzenetére
De versenycipőben nem futsz naponta 5-10 km-t. A nevéből következően azt csak versenyre vagy felmérők futásakor veszed fel, így az elég sokáig is jó lehet.
Ha gombi számaiból indulunk ki, és feltételezzük, hogy a könnyű futók közé tartozol, akkor vegyük az 1200-at ajánlottnak. Napi 5 km-rel (legyen azért legalább 1 pihenőnap minden héten), 40 hét alatt éred ezt el, 10-nél a fele, de az is majdnem 5 hónap. És a heti 60 km azért már húzós, a topicnak is csak egy kisebbik hányada fut évente 3000 km fölött. Szóval valahol fél és egy év között válhat csereéretté egy cipő egy hobbifutónál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest