Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
beltram
tag
válasz inf3rno #18797 üzenetére
Sajnos nem. Ha mobillal történik az ilyesmi, akkor azt mondom ok, de egy céleszköztől többet vár az ember. Remélem ez volt az első és utolsó ilyen eset.
Amúgy tényleg bosszantó volt verseny közben is ezzel foglalkozni, főleg hogy ilyen rövid volt. Komolyan, azt hittem rosszul látok, vagy véletlenül nyomtam egy pause-t hogy nem pörgött a távolság.pace be with you
-
inf3rno
nagyúr
válasz margithid #18785 üzenetére
Szvsz ha ennyire olcsón akarsz kijönni és valami értelmes adathoz jutni, akkor mobilt érdemes vinni mellkaspánttal. Ha van bluetooth 4-es mobilod, akkor 20 körül meg lehet úszni a mellkaspántot, meg a karpántot vagy övet, amibe a mobilodat tudod tenni.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz beltram #18774 üzenetére
Zergétől kaptam ilyen anyagot optikai pulzusmérésről, hogy olvassam át: [link] Meg felajánlották, hogy Mio szervízzel bevizsgáltatják, ha úgy ítélem, hogy szükség van rá.
@kk831228 Köszi! Belinkeltem másik fórumba is, ahol annyira ajnározták az optikai pulzusmérést. Kíváncsi vagyok mit szólnak ehhez. :-) Gondolom semmit...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bandus #18766 üzenetére
Én a hónap végére eldöntöm, hogy megyek e. Valahogy benne van a bugi a lábamban, de félek is tőle, hogy nem fogom tudni használható idővel lefutni. Ha lejjebb adnék az elvárásokból, akkor viszont tuti jó móka lenne ennyi szép dombot megmászni. :-)
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
beltram
tag
Ha már órakérdés, nekem tegnap megvolt az első negatív tapasztalat a suunto-val.
Egy tegnapi 4km-es versenyen ennyit volt képes rögzíteni, szarakodott a gps valamiért.
Az esti futásnál egy gps reset után nem volt semmi gond, kap még egy esélyt.Ja, új max pulzusom van (189), fog ez menni!
[ Szerkesztve ]
pace be with you
-
kk831228
addikt
válasz ígyvanferi #18787 üzenetére
Hát de így hogy "osztodmeg" anaélkül meg se történt a futásod...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
margithid
veterán
válasz ígyvanferi #18787 üzenetére
Nekem is elég lesz, csak francos régi órám lenne meg
-
-
kk831228
addikt
válasz inf3rno #18763 üzenetére
margithid: annyiért nincs olyan óra, a pontossággal még a 100 ft körüli órákkal ia van gond, legmegbízhatóbb még mindig a mellkaspánt...
Én is hurcoláztam a telót de mostanába nem mindig... Vagy karpánt vagy pedig nekem kis övtáska szerűség van amibe elfér a 6 " - os teló, kulcs, stb...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
beltram
tag
válasz beltram #18770 üzenetére
Én a hétvégén ezeken a helyeken leszek nagy biztonsággal fellelhető:
Alsóörs - Csopak 14:51
Badacsonyörs / Varga - Badacsonytördemic 21:31
Fonyódliget - Balatonboglár 3:37
Balatonszéplak - Siófok 7:25Pénteki tésztapartin összefutunk? Hány körül értek oda?
pace be with you
-
beltram
tag
válasz Danshee #18771 üzenetére
Mennyi ideje futsz, mennyit, milyen tempóban, hetente hányszor, hány kg vagy (és hozzá milyen magas), kb ezeket a kérdésekre kell tudni a választ, plusz a lábállásodat.
Ha rám hallgatsz egy futóboltban kezdesz (Spuri, Nyúlcipő, Maratonman) lábállásvizsgálattal, ott tanácsot is kaphatsz és egy olyan cipőt ami jó neked.pace be with you
-
margithid
veterán
10k alatt melyik pulzusmérő órát javasoljátok?
Valami olyasmi érdekelne amihez nem kell mellkasszíj.. -
Danshee
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani egy strapabíró és kényelmes futócipőt hosszútávfutásra(10K, félmaraton), körülbelül 20 ezer és 30 ezer közötti árkategóriában. Asics cipőket néztem ki magamnak, eddig ezt a kettőt: [link]
[link]A márka igazából lényegtelen, csak szeretnék egy olyan cipőt, ami kellően csillapítja a beton visszarúgását...
Előre is köszönöm a válaszokat!"Być albo nie być oto jest pytanie."
-
bandus
veterán
válasz concret_hp #18768 üzenetére
szerintem simán tűrhető, na meg ott a neoprén. ez a montenegro is nagyon tetszik, bár az ára elég húzós, de pont a szülinapomon lenne elgondolkodtam, de valószínűleg a jövő évre írom csak be. ha úgy van menjünk együtt.
tomcica:
brutális, mint mindig[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
tomcica
Topikgazda
Formaba lendules masodik felvonas:
20km 1:19:39 (fokozora,elso 10km visszafogottabb masodik 10km 3:45os)
[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
inf3rno
nagyúr
válasz concret_hp #18761 üzenetére
Tihanyban lesz félmaraton. [link] Nem egyszerű ismerve az ottani dombokat, meg gondolom atom meleg lesz addigra. :-) Én kacérkodok a gondolattal, hogy megyek, de elég drága, és nem érzem még elég felkészültnek magam, hogy 2 óra alatt beérjek.
Buliban hasznos! =]
-
bandus
veterán
válasz concret_hp #18761 üzenetére
triatlonból nem tervezek sokat, balatonman füred biztos, és ezzel szemezek még nagyon: [link]
ezek mellett csak félmaratonokat akarok futni, tihany mellé még két-három remélem befigyel legalább. meg a balatonátúszás végre valahára, eddig mindig kimaradt, idén meg akarom csinálni.
-
inf3rno
nagyúr
Be tudnátok linkelni azt a videot, amin az asztalon mérte a Garmin a pulzust!
Buliban hasznos! =]
-
Newboy911
tag
Ma voltam a Premier Outletben. Nike fronton semmi, viszont szembejött velem egy Adizero Tempo Boost 7. 15-ért nem hagytam ott, résztávozni jó lesz. Belebújtam egy Adistar Boostba is, 32.000 -ért polcon maradt. De most kedden minden cipőre -25%. Kár, hogy nem járok arra.
-
inf3rno
nagyúr
válasz kk831228 #18756 üzenetére
Közben olvasgattam fórumokat. Azt írják, hogy sokat számít, hogy hogyan hordod. Érdemes csekkolni sötétben, hogy mennyire szökik belőle a zöld fény. Gondolom ha szökik, akkor nem elég szoros, vagy rossz helyen hordod, és olyankor kintről is be tud sütni a fény, és zavarja a szenzort. Alapvetően az ott leírtaknak megfelelően hordom, de észrevettem, hogyha ökölbe szorítom a kezem, akkor egy elég nagy területen be tud sütni a fény. Lehet, hogy ez zavarja a szenzort. Megpróbálom szigszalaggal leragasztani hátha az megoldja. Kíváncsi vagyok. :-)
Firmware update-hez kölcsön kell kérnem valaki mobilját, az enyém sajna nem tud ilyen fajta bluetooth-t. Az is lehet, hogy veszek egy új mobilt, mert elég ütött kopott már a régi. Viszont nem szívesen költök ilyesmire, mert egyáltalán nem használom ki, még annyira sem, mint ezt a karperecet.
Van még egy érdekessége, legalábbis a Mio Link-nek, de talán a Garmin-oknak is. 15 másodperces time lag van, szóval annyival később jön ki belőle az eredmény. Úgy látszik elég bonyolult feldolgozni az adatot, vagy csak ennyire lassú benne a chip, amit ezt csinálja...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
kk831228
addikt
válasz inf3rno #18755 üzenetére
Jól tetted, nem mindig jobb az új firm...
Előtte érdemes itána olvasni hogy másnak hogy műkszik upgrade után...
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz tomcica #18750 üzenetére
Nem kíméled magad! Mondjuk sosem szoktad.
Ma én is odaraktam magam az 55km-es mezőnyversenyen, az utolsó 20km-en közel 40-es átlag szembeszélben, egyedül, 175-184-es pulzussal. Hááát, nem volt finom a vége, de az érzés kárpótol, hogy elsőként gurulsz át a célvonalon.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
bandus
veterán
válasz tomcica #18750 üzenetére
én szokás szerint elcsesztem a felkészülést és csináltam minden mást, csak nem futottam tegnap volt egy 14k, de 170 körüli pulzussal is 6:00 felett volt a tempó nem megy ez nekem
ma én is egy két óra laza bringa, esetleg ráfutok még a végén 20 percet, ha úgy alakul.
-
tomcica
Topikgazda
A penteki 200-300-as tokcsavaros resztavok utan,tegnap ratoltam rogton reggel ehgyomorra egy 10K tempot,mintegy utolso ellenorzes UB elott 36:20-lett (3:38as ezrek atlagban) ugy 6-7km-ig 168-172 kozott mozgott a pulzus,onnan viszont elkapott a faradtsag a vege mar 180-as pulzussal ment (mondjuk az utolso km 3:27 lett kicsit racsavartam) a Polar Recovery Balance vag yminek hivjak ki is akadt VERY STRAINED-re ettol a ket napos kombotol biztos ovatosabb algoritmussal szamol,na mondjuk ma csak bringazok egy lazat biztos,ami biztos
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Andris837
senior tag
Sziasztok! Már lassan két hónapja diétázom, illetve mellette edzek is. Pár edzéssel ezelőtt jött az ötlet, hogy a váll napon a teremben elkezdek futni. Eddig három edzésnap volt, amikor futottam és most már ott járok, hogy futópadon 10 km/h-val lassan futok és így 30 perc alatt meg van az 5km. Most, hogy itt a jó idő gondoltam, hogy a futást folytatom a szabadban is. Kíváncsi leszek, hogy gép nélkül 30 perc alatt mennyit fogok tudni futni.
Azt mindenképp hozzátenném, hogy nem éppen egy futó alkat vagyok (123 kg). Van felesleg még bőven, de már alakul a helyzet.
A cipő kérdés.. Nem tudom, hogy milyen cipőt lenne érdemes beszerezni, ami olcsó de jó minőségű? A decathlon saját márkás cipőiről mi a vélemény? Kezdésnek megteszi az is?iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
inf3rno
nagyúr
Futottam valami hasonlót mellkaspánttal [link], mint az előző volt karpereccel [link]. Most kénytelen voltam megállni 3x, mert kiszáradtam, kulaccsal meg nem készültem, franc se gondolta, hogy ennyire meleg van már. Mindegy, így is erősen látszik, hogy (gyenge a keringésem, meg hogy) a karperec nagyon nem azt méri, amit kellene. Ahhoz képest, hogy 30k-t kicsengettem érte, elég nagy csalódás. Ti hogy álltok a Garmin-okkal, sikerült valamit elérni a szervízzel? Vajon a Mio Link-et is szervízelik így, vagy felejtős?
@Newboy: Akkor hagyjuk, annyira nem fontos.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
t1
addikt
válasz concret_hp #18739 üzenetére
Nah az elég kellemes.
Nekem ez eddig a legjobb tempó/pulzus mutatóval rendelkező futásom:
[link] -
őstag
Sziasztok!
Volt aki rendelt már a Clertraining.com-ról? Egy-két futóórára van nagyobb mértékű kedvezmény, így elgondolkodtam egy 235-ös Garmin beszerzésén, de mivel USA-ból történik a kiszállítás ezért gondolom, hogy vám-áfa még rárakódik, így akkor már nem olyan nagy buli tőlük beszerezni.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz concret_hp #18739 üzenetére
Mindez mennyi kilométer és edzésóra alatt jött össze?
Ismerlek, tudom, hogy mindenről van statisztikád
less qq more pewpew!
-
concret_hp
addikt
válasz concret_hp #15890 üzenetére
na 8 hónap alatt:
6:27 / km-hez tartozó 149 avg pulzus ---> 6:16os km-hez tartozó 133 avg pulzusolyan 5:30 körüli tempó menne 130-135 közti pulzusra, akkor azt mondom okés , de addig még van pár km (ahhoz most olyan 145-150es pulzus tartozik)
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
margithid
veterán
válasz bandus #18731 üzenetére
Nekem van egy ilyenem, de nem vagyok elájulva tőle. Sétálásra lett kitalálva, de egyáltalán nem jó benne sétálni hosszú távon...
Én azt hiszem nem fogok kisérletezni, nike, adidas, puma, talán még asics, ezek közül fogok választani, karrimort meg hasonlókat inkább hanyagolom.[ Szerkesztve ]
-
-
bencze
senior tag
válasz bandus #18731 üzenetére
Ez ilyen. Pénzem az most nagyon nincs de 1000/500/200 km én is bele kell húzzak, hogy vehessek újat mert ha muszáj akkor pénz kerül rá, most nem lehet megindokolni még magamnak sem.
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
bandus
veterán
én következő körben a sketchers cipőknek akarok adni egy esélyt. mindenhol jókat olvasni róluk és nagyon baráti az áruk, kíváncsi lettem. de igazából szívesen próbálnék mizuno, newtont, brooksot is muszáj növelni az edzések számát, mert így ami van ez a 3 cipőm sosem fog elkopni
-
kk831228
addikt
válasz margithid #18723 üzenetére
Most van a gt2000-be 600 km, az egyiken a gyöngyvászonon lett egy lyuk, még nem szakadt ki de átlátszódik, az első talprész nem sokára teljesen lekopik... Lehet 1000-et elmegy de akkor már a zokni fog kopni...
Sajnos az asics is belépett a tervezett elavulásba úgy látszik... Az előző gel pulse 7, mint ha nem is használtam volna és legalább ennyi van benne...
Mi lenne ha sokat futkároznék, havonta új cipő??
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
nekem a mostani pegámban 950 körül van, de még semmi nyomát nem mutatja, hogy az élettartam végét járná szerencsére
vagy fullba vagy sehogy :D
-
borix
őstag
-
margithid
veterán
Ti mennyi idő után selejtezitek le a cipőt? 1000-1500 km?
-
beltram
tag
most hervis megacountdown-ra is van még 20%-os kupon (MAJ2016), 18 körül van így gt-1000 pl.
pace be with you
-
margithid
veterán
válasz concret_hp #18713 üzenetére
A monkey sporton figyelgesd az akciókat, iszonyat jóáron vannqk futócipők!
-
Aristeus
tag
Ha már a versenyajánlóknál járunk: Egy terepfutóversenyt én is a figyelmetekbe ajánlanék:
5. Eged-hegyi Terepfutás - 2016. június 26. (vasárnap)
Szőlőfutás - 7 km / 93 m szint
Vesszőfutás - 14 km / 429 m szint
Bükk-kerülő - 28+ km / 1075 m szint06.13-ig még olcsóbban lehet előnevezni, utána már csak a helyszínen. Valamint Spuri Aranykártyával 20 százalék nevezési díjkedvezményt lehet igénybe venni!
Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.
-
bandus
veterán
június 4-én ki jön a tihanyi félmaratonra? első verseny az évben
-
inf3rno
nagyúr
válasz Newboy911 #18712 üzenetére
Erről lenne szó? [link]
@beltram:
Én személy szerint nem értem ezt az egész neutrális stabil mizériát, egy kicsit szerintem túl van lihegve a dolog. Régen örültünk, hogy van cipőnk, és nem mezítláb kell futni. (Na jó, mi talán már nem, de öreganyám mesélt ilyeneket. ) Nekem is ül a neutrális egyébként, legalábbis komolyabban sosem fájt a bokám cipőtől, igaz általában 15k-nál megállok edzésnél, ritkán megyek csak 20-nál többet.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz beltram #18711 üzenetére
Hát aki nekem nézte, az EB bronz érmes 100km-en. Ja a tuti recept szerinte is a résztávozás, szóval Tomcicának igaza van. :-)
Ehhez képest viszonylag csalódás volt, mert nem találtam nála jó cipőt, mindegyik túl nagynak tűnt, kb. lötyögött bennük a sarkam, vagy túl kicsinek, elől nyomtak valahol. Engem nem nézett futás közben csak nyomásjelzős mérlegen. Az alapján mondta a diagnózist, hogy 41-es neutrális. Én erről nem vagyok teljesen meggyőződve, mert a bokám külső része volt, hogy fájt a mostani csillapítás nélküli cipőmben, ha sűrűn futottam (heti 3x15k). Mondjuk ezen és egy enyhe térd fájáson kívül más bajom még nem volt attól, hogy aszfalton futok évek óta csillapítás nélkül, úgyhogy kopp-kopp. Azt hiszem megint lesz egy hosszabb utam, ha akarok találni végre valami normális cipőt, amire leválthatom az ütött-kopott mostanit.
Szerintem is tud erősödni, részben gondolom azt is izmok stabilizálják, nem csak inak. Az izmok meg erősíthetőek.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Newboy911
tag
válasz concret_hp #18713 üzenetére
Titkos a csoport, egy tagnak kell felvenni vagy meghívnia úgy tudom.
Nekem nincs FB-m, de szerintem lesz aki meghív innen is. -
Newboy911
tag
válasz concret_hp #18709 üzenetére
Akinek van facebookja, csatlakozzon a Futócuccok - % csoporthoz.
-
beltram
tag
válasz inf3rno #18708 üzenetére
Nekem nagyon szimpatikus volt a lány aki tanácsot adott, látszólag látott már párezer lábat életében. Sem nyomásjelző mérleg, sem számítógép kamerával nem volt, futás közben hátulról szabad szemmel nézte.
Eddig teljesen "ül", amit mondott, ma futottam egyet egy régi neutrális cipőmben, teljesen fellélegzett a lábam. Amúgy az létezhet, hogy erősödik a boka és ennek hatására változik a lábállás?pace be with you
-
beltram
tag
válasz concret_hp #18709 üzenetére
Már többször reklámoztam az FB csoportot, ahova folyamatosan írják be az akciókat, érdemes csatlakozni.
pace be with you
-
-
margithid
veterán
válasz margithid #18701 üzenetére
Egyébként most ezt a két cipőt nézegetem: adidas, Nwe Balance
Árban nem rossz egyik sem, kérdés persze milyen bennük futniAzt kicsit bánom, hogy a Puma Ignite-re nem csaptam le 12k-ért...
2 naponta 6 km séta és 5 km futás azért hamar el fogja koptatni a mostani cipőm, igy nem árt egy tartalék.[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
válasz Newboy911 #18699 üzenetére
Nekem 21%-ot mondtak a Maratonman-ba... Szerintem 6% - ra lehet neutrális is elmenne...
Ja, és olyan cipő ami jól csillapít, stabil és könnyebb, gyorsabb mint a gt2000, olcsóbb...??
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
válasz tomcica #18698 üzenetére
Nekem nem kell versenyre, meg pályára, csak erre ahol futok, fele aszfalt fele terep, amúgy a mostani puma faas 350-es cipőmmel teljesen meg vagyok elégedve, iszonyat kényelmes, izületi fájdalomnak egyenlőre nyoma sincs!
Valaki írta, hogy a puma faas 350 nem túl jó csillapítású cipő, de számomra már ez is nagyon jó, ha találnék még ennél is jobbat jó áron, annak nagyon örülnék
Hozzáteszem ezt 10k-ért vettem kiszállítással, utolsó darab volt!
Ma megint új rekord, 24:25 alatt ment a közel 5 km.
Viszont egy érdekes dolog, a súlyom hétfő reggel 84.9 kg volt, ma 80.8...
Mérleg jó, kaját ettem rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest